Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Édesanyám anyukája
  2014-09-30 14:54:05, kedd
 
  1946 januárja nagyapám életének leghidegebb januárja volt. Ott marad egyedül két, 10 év körüli fiával és az alig hároméves kislányával, az én édesanyámmal. Most mit csináljon? A kislányt halott felesége szüleihez vitték, ladikkal eveztek át a Tisza túlpartjára, a kiskörei hidat 1944-ben felrobbantották.
Édesanyám félévig maradt nagyszüleinél. A rokonság szerette volna őt örökbe fogadni, de nagyapám nem engedte. A gyerekeknek anya kellett, csak egy megoldás maradt. Újranősült. Elvett egy megesett nőt, így hívták a házasságon kívül gyereket szülő nőket. Hogy szerette-e őt nagyapám? Nem tudom. Hogy később megszerették-e egymás? Talán. De az öt gyerek - született egy közös gyermekük is - az ország öt különböző pontjára költözött. A gyerekei közül csak a lányát szerette, még az újonnan született fiát sem.
Nagyapám születésem után nem sokkal meghalt, még elvittek hozzá megmutatni, de én őt már nem ismertem. Édesanyám többször elvitt kisfiúként az ő anyukájához, mindig úgy mondta:
- Hazamegyek anyukámhoz.
Az egyik ilyen hazalátogatás után, amikor ballagtunk a Kiskörei-hídhoz az úton, azt mondtam neki:
- Soha többet nem akarok ide jönni.
Édesanyám nem tiltakozott, ő is érezte, hogy az ő anyukája úgy kezelt engem mint egy idegen gyereket. Soha többet nem tettem be a lábam abba a házba. Pedig micsoda eperfa állt az udvarán.
Édesanyám mindig, még 70 évesen is úgy hívta azt a szívtelen nőt, hogy anyukám. Amikor egyszer, már felnőtt fejjel azt mondtam neki, hogy az a nő egy gonosz boszorkány. Ő csendesen, lehajtott fejjel csak annyit mondott:
- Hiszen ő nevelt fel engem, az anyukám.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dilemma
  2014-09-30 06:51:25, kedd
 
  Elmenjek-e életem első NB I-es mérkőzésére, ahol ráadásul nagy valószínűséggel a hazai csapatot a földbe fogja döngölni a Vidi. Hívnak. De kik? Egy hívő monarchista, aki horthy mikit (így kisbetűvel) hősnek tekinti. Engem a hithű ateistát, meggyőződéses republikánust, és aki ezt a mikit háborús bűnösnek tekinti. Hív még egy norvég troll, kinek szilícium alapú agyába (okos) befészkelte magát egy gondolat, mi szerint az ő szerelmi tárgyát én is kiszemeltem. Továbbá jelen lesz egy klinikai eset is, aki minden közelébe kerülő nőre rámozdul, pióca módjára rátapad, és környezetének kínos már, de magát észre nem veszi. Juj, járnak nők meccsekre? Na most azt álmodtam, hogy egy matrózblúzos egyed fehér lovon belovagol a mérkőzésre, kibontott hajú, fehér ruhás szüzek sorfala között, mögötte a frissen kibányászott troll hadseregével.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sarlatán úr és Kotyvasztvészt Anyó
  2014-09-29 17:07:53, hétfő
 
  Túléltem, jelentem túléltem a hétfőt. Persze amikor megpillantott rögtön haragszom rád üzemmódba kapcsolt. Szerencse, hogy azokból a szép kebleiből kioperálhatták a plazma-tartályokat. Nem csak túléltem, hanem ornitológiai ismeretekkel is gyarapodtam: a papagáj odúban fészkel, akkor nem is fészkel, hanem odúzik. Állítólag. Ja, ha nincs odú, akkor a tojás lepottyan, na ja kérem légodúkra nem lehet építkezni. Szaporodni sem. Mennyivel okosabb az ember, mert az meg tud úgy is. A mama papagáj nem mondja a papa papagájnak, hogy papa állj.
Na de a másik félelmem, szerelmem tárgya. Fejem helyén maradt, üvöltözés nuku. Nem hogy levegőnek nem nézett, egyenesen vákuumnak. Ránézni se mertem, néhány oldalsó pillantás csak, nem vállaltam be a szemmel agyonverés kockázatát. Ez valójában egy brazil szappanopera: én szerelmes vagyok belé Sarlatán úr ügyetlenkedésének köszönhetően (ha kiderül, hogy szándékosan kísérletezik velem, akkor a hátsója lombikkal fog gazdagodni), ő pedig Kotyvasztvészt Anyójának áldozata. Mert ugye hogy is lehet beleszeretni olyan valakibe, akinek van párja, és akibe fülig szerelmes az illető. Ráadásul ez a valaki nem mindig a legszebb szavakat intézi hozzá (ha még tudná, hogy milyeneket is). Kétszeresen facsarodik a szívem. Sebaj, a hirdetést feladtam, új biokémikust keresek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Uniformis III.
  2014-09-29 13:13:44, hétfő
 
  Szergej és Miska, avagy szex menet közben (illetlen szavak előfordulnak,de nem akartam kicsillagozni)

A kiképzés alatt négy századba lettünk beosztva, a negyedik század volt a mienk, nem csak matematikailag, hanem mindenféle szempontból a legutolsó, viszont a legrenitensebb. A most leírt pár soros történet is hozzájárult ahhoz, hogy a tisztek végül úgy döntöttek, hogy kollektíven megbüntetik az egész századot, az más kérdés, hogy olyan hülyék voltunk, hogy a büntetés is közröhejbe fulladt, szó szerint.
Tehát a történet.
A század háromsoros oszlopokban vonult. Én a középső oszlopban, valahol a a 3 sor környékén, magasabbnak számítottam. Baloldalamon Miska, a jászfényszarusi, 180 centis, jó kiállású cigány gyerek. Nagy kópé volt a lelkem adta. Ennek a kópéságnak lett az áldozata az előtte masírozó Szergej, teljes nevén Kolbaszov Szergej, igen, KOLBASZOV, mi sem hittük, de valóban így hívták. Ő Győr környékéről érkezett, de a felmenői ukránok voltak. Magas, nagydarab, senkinek sem ártó mamlasz volt. Az értelme még véletlenül sem volt arányos a méreteivel. Na, Miskánk úgy gondolta, fel kell dobni az unalmas menetelést. E célból nagy precizitással alányúlt az előtte menetelő Szergejnek. Ő visított, és ugrott egy nagyot, majd rettegő hangon felkiáltott:
- Százados úr, a Miska meg akar baszni!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van egy lány
  2014-09-28 18:15:21, vasárnap
 
  Van egy lány, lányom lehetne valóban. Sokszor úgy aggódom érte, mint apa a lányáért, másszor eltűnődöm bájaim, és örülök, hogy mégsem a lányom. Ez azonban csak az öregedő, csúf manó ábrándjai a tündérlány felé. Aki szertelen és végsőkig kíváncsi. Aggódó és védelmező. Durcás kis pukkancs. Okos és szorgalmas. Szép szavú,de ha dühös, akkor villámló szemű és hangú. Egyik lábával még a tinik között ugráló, a másikkal már a nők között párducként lépkedő. Most sikeresen, megjegyzem újfent,megint magamra haragítottam. Jaj nekem, ezerszeresen az eljövendő hétfőn.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Édesanyám édesanyja
  2014-09-28 13:13:50, vasárnap
 
  Máriának hívták, akár az ő anyját, és az ő lányát, az én édesanyám. Nem ismertem őt, honnan is ismerhettem volna, meghalt 35 évesen. Nagyapám gyöngéden emelte őt át ágyáról egy másik ágyra, hogy helyét megigazíthassa, oly gyenge volt már. 46 januárjára elfogyott az a kis ereje is. Zöld ruhában fektették koporsóba. Ennyi az emléke az én édesanyámnak, az ő édesanyjáról.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Uniformis II.
  2014-09-28 08:37:16, vasárnap
 
  Miután megnyílt a laktanya kapuja, rendezetlen sorokban beözönlöttünk. A nap ugyan sütött, de a kedélyem egyre borúsabb lett, különösen, amikor megláttam az étkezde ablakaira tapadó ,,öreg"katonákat, a vigyoruk semmi jóval nem kecsegtetett.
Meghatározott körletekbe (szobákba) kerültünk. Néhányan előttem már bekerültek, így nekem csak az emeletes ágy teteje jutott. Ahonnan azonnal leköltöztem, mihelyt pár sorstársat áthelyeztek egy másik körletbe, hiába, szervezni tudni kell. Cirka 10 négyzetméteren, öt, emeletes vaságy, még szerencse, hogy végül csak kilencen lettünk. Volt egy nagy körlet, vagy 20 emberkével, egyszer benéztem oda. A szaglósejtjeim valószínűleg akkor döntöttek úgy, hogy köszönik szépen, de ők nem szaglásznak többet. Az ott terjengő bűzt kanállal lehetett meregetni, és kenyérre kenni. De mint mondtam, mi csak kilencen voltunk. Lássuk ezt a kilenc embert.
Baloldalt, az alsó ágyon, az ablak mellett Penti honvéd tanyázott. Ez az öröké vigyorgó, csupa ín emberke útépítő munkás volt, embertelen meló. A csocsózás nála kimerült az esztelen pörgetésből, viszont mindig győztünk. Ő hat hónap után leszerelt, nem kellett az egy évet leszolgálnia, mert kétgyerekes családapa volt. Egyáltalán minek sorozták be? Leszerelésekor a boldogság csak úgy ömlött ki a fülén, és biztatott minket, hamarosan eljön nekünk is. Ő egyébként Kenderesről került közénk. Felette, mármint Penti honvéd felett lakozott Táltosunk, velem egyidős, megtermett, pesti figura, nem túl gyors mozgással és beszéddel. A következő ágy földszintjén én terpeszkedtem. Felettem Bauer Tamás, nevének leírásával mindig gondban voltak, a kiejtésével is. Ő az idősebbek közé tartozott, agronómus diplomával rendelkezett, amit Moszkvában szerzett meg. Nagy ember volt, méretét tekintve mindenképp. A mi oldalunkon még egy ágy volt, egyetlen személy birtokolta, az egyik földim, Zoltán. Ő, amikor nevét bediktálta a jegyzetelő kiskatonának annak szemöldöke a fejtetejére futott fel:
- Neve?
- Vad Zoltán, v, mint vadállat.
Egyébként egy szelíd, kefehajú, szemüveges asztalos volt, aki már a fővárosban kereste a boldogulást. Igaz, a társaságra a frászt hozta, ugyanis éjszakánként előszeretettel ült fel az ágyában, és maradt is úgy. Nem derült ki, hogy meditált, imádkozott, vagy épp alvajárás helyett alva ült.
A körlet jobb oldalán két másik emeletes ágy szorongott. Az egyiken egy újabb földim, Raffael Jánoska. Na, őt, annak a rendje és módja szerint megpokrócoztuk. Már elég büntetés volt neki, hogy azt a bársonypuhaságúnak egyáltalán nem nevezhető lópokrócot finoman ráterítettük. Azután ott ütöttük, ahol értük, ugyanis a körlet takarításában csak mérsékelten vett részt, sehogy. Az eset után beköpéssel fenyegetett minket, ez végül nem történt meg, de ezután se vitte túlzásba a munkát, ennyit Pavlovról. Jancsika felett, a mi bohém fényképészünk ücsörgött, az ő nevére sem emlékszem már. A kecskeméti piaristákhoz járt, így vallásról még véletlenül sem akart hallani. Cigarettáit magának sodorta kis masinájával, csodájára is járt a sok suttyója. Fényképész lett a seregben is, sőt hivatásos lett. Nem nevezhető minta katonának, pl. később nem volt hajlandó a századkörletben aludni, hanem bevette magát a kultúrházunkba, vagy minkbe. Ahogy borostásan, zsebre dugott kézzel vonult az udvaron, még Tuskó Hopkins is tanulhatott volna tőle.
A végére maradt a Balogh-szektor, én neveztem el őket így. Ahogy B. Tamásunk megjegyezte:
Bagi keveset szól, de akkor ütőset, ez mára bizonyára megváltozott, de akkor dagadt a májam. Na hallod egy moszkovita agronómus dicsér? No, a két Balogh. Zoli az autófényező, előírás szerinti rövid hajjal, csak épp elől lógott a szájába, persze mindig gondosan elrendezte, mindig fésülködött. Ferink pedig még nálam is nyomoroncabb volt, ,,D" kategóriás. Vele követtem el, - illetve együtt, de külön-külön, érthető remélem -, életem egyetlen nudista napozását. Ja, és vele teniszeztem először, és minden bizonnyal utoljára is. Úri sport, én meg nem vagyok úr. Egyébként is, fussak a labda után és még találjam is el? Ferike később elintézte, hogy civil pólóban flangálhasson, orvosi papírja szerint kiütései támadtak a katonai ruházattól, bár ez érdekes módon csak a felsőtestére terjed ki. De, hogy mi mindent el lehetett intézni orvosi papírral, arra itt a példa. Táltosunk több napja már tornacipőben menetelt a gyűlölt surranó helyett. Ez feltűnt a századparancsnoknak, és kérdezte:
- Maga meddig lehet tornacipőben?
- Akármeddig - jött a fölényes, de meggondolatlan válasz. A következő pillanatban már trappolt is fel a körletbe a surranójáért. Hogy miért lehetett tornacipőben addig is? Nos, leballagott az orvosiba, ott megmutatta a lábát, rögtön kapott papírt. Ugyanis hat lábujja volt a mi Táltosunknak, nem összesen, hanem mindkét lábfején.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tervezés
  2014-09-27 12:20:48, szombat
 
  Péntek délután eldöntöttem, hogy szombaton megtervezem, mit is fogok hétvégén csinálni.
Szombat 12:16, tudom már, hogy fogok takarítani, főzni, mosni,bevásárolni. A tanulnivaló megszervezése még folyamatban, ott elképzelhető néhány hetes csúszás.
Viszont negatívum, hogy lassan végére érek Pratchett Hölgyek és urak című regényének.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szerelem
  2014-09-27 08:12:46, szombat
 
  A fejemben lakozó Sarlatán úr, a műkedvelő biokémikus megint kotyvasztott nekem egy vak és stupid szerelmet. Mérhetetlenül boldoggá tett vele. Ugyan hol szerezte ez a diplomáját? Egy alkimistával is jobban járnék. Félreértés ne essék, örülök, hogy alkot, csak végre a megfelelő célszemélyre készítené már el a bájitalát. Vak bolondként belevetém magam ebbe, az amúgy is kicsiny zöld tengeröbölbe. Melynek vize most méregzöldre változott, sőt már el is párolgott. Most itt ülök nyakig sóban, és rettegek a hétfőtől, amikor szerelmem tárgya nagy eséllyel leüvölti a fejemet, vagy épp, már bocsánat a kifejezésért, szarik rá. Ő ugyanis gyakran leszar mindent, egyszer javasoltam is neki, hogy jelentkezzen egy tsz-be trágyázó gépnek. Most így utólag, ez talán hiba volt, de amúgy csupa kellem és báj. Nem tehet ő arról, hogy ilyen jó az anyagcseréje. Talán a sok süti teszi, így van Sütike?  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izmusaim
  2014-09-26 18:23:51, péntek
 
  Vallás, politika, szex - Ateizmus, anarchizmus, fetisizmus (tágan értelmezve).

Lehetek hívő ateista - az evolúcióban hiszek, de nem, nem a majmoktól származunk.
Az anarchizmus nem egyenlő a káosszal, főleg nem a terrorizmussal. Az anarchizmus egy megvalósíthatatlan politikai ideológia, de attól még törekedhetünk a megvalósítására, ahogy törekszünk a boldogság elérésére is.
A szexualitás egy fontos mozgató rugója egy ember gondolatainak és tetteinek. Folyamatos küzdelmet folytatunk vágyainkkal, tessék lássék módon,vagy eredményesebben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 106 db bejegyzés
Összes: 900 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 18
  • e Hét: 175
  • e Hónap: 475
  • e Év: 475
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.