Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Dilemma: Muszáj összeköltöznünk
  2015-02-11 20:14:34, szerda
 
  Dilemma: Muszáj összeköltöznünk, hogy ne veszítsem el a szerelmemet?

Róbert történetét lejegyezte Kóbor Kata

Harminchat éves férfi vagyok. Amióta munkába álltam, egyedül élek. Nem vágyom még családra, gyerekekre, szeretem a nyugodt estéket, reggeleket, és azt, hogy csak akkor vagyok másokkal, amikor kedvem tartja. De most beleszerettem egy nőbe, aki egész máshogy gondolja a kapcsolatunkat.

Annamari elmúlt harminc, és az édesanyjával él. Nagyon helyes nő az anyja, igazán nem szól bele Annamari dolgaiba, és támogatja őt, ahogy csak tudja. Egy száz négyzetméteres lakásban laknak ketten, így ha nem akarnak, nem is találkoznak.

Két évvel ezelőtt ismertem meg Annamarit, és első látásra elvarázsolt. Szexi, dögös, kedves, humoros, okos nő, aki képes eltartani magát. Szeretem az olyan nőket, akik nem egy férfitól várják, hogy megoldja az életüket, hanem elboldogulnak maguk is.

Eleinte olyan volt a kapcsolatunk, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Hetente kétszer, háromszor találkoztunk, olyankor istenien éreztük magunkat, mindenféle őrült programokat találtunk ki, sokat nevettünk. Este pedig feljött hozzám, és nálam aludt, de reggel mindig szépen hazament.

Én pont így képzeltem el egy párkapcsolatot. Egy vállalkozást vezetek, ami sok energiámat, időmet, gondolatomat lefoglalja, így sokszor előfordul, hogy egyáltalán nincs kedvem estére máshoz, mint hogy elnyúljak az ágyon vagy egy kád forró vízben, egyedül. De ahogy teltek a hónapok, Annamari egyre gyakrabban akarta tiszteletét tenni nálam.

Átjött, hogy főzőcskézni fog

Ami komolyan megrémített, hogy egyszer váratlanul érkezett meg. Csengetett, kinyitottam, erre ott állt az ajtóban egy kosárkával, amiben csirkecombok meg zöldségek voltak és mindenféle cukrászsüti, hogy jött vacsorát főzni. Nagyon kínos volt, mert majdnem becsaptam előtte az ajtót, olyan ideges lettem. Másfél éve jártunk akkoriban, erre átjön, hogy főzni akar?

De hát nem kértem meg a kezét! Mindig étteremben ettünk, elvittem a legjobb helyekre, éppen azért, hogy semmi közünk ne lehessen a konyhához. A konyha számomra már házasságot, elköteleződést jelent, zsírszagot, mosogatnivalót, fetrengve zabálást a tévé előtt. Nekem egy kapcsolat ünnep, varázs, szép ruhák, séták, elegáns bárok, romantikus vacsorák... Szóval nem értettem, mi ütött ebbe a nőbe, amikor betoppant, hogy főzni akar, de persze, beengedtem.

Azt mondta, elmebeteg vagyok

Épp a híradó ment, azt néztem, de ő kirohant a konyhába tüsténkedni. Nagyon idegesített. Elhatároztam, hogy most az egyszer jó pofát vágok ehhez az egészhez, de vacsi után megmondom neki, hogy ne csináljon ilyesmit többé. Sajnos nem sikerült, mert tíz perc múlva, amikor már elegem lett a csörömpölésből, kirohantam a konyhába, és közöltem vele, hogy egyáltalán nem örülök annak, hogy eljátssza itt a házi tündért.

Könnybe lábadt szemmel kérdezte, hogy miért, hiszen ő csak jót akart, meg akart lepni egy finom házi koszttal. Megsajnáltam. Megfogtam a kezét, bevittem a szobába, leültettem, és nagyon kedvesen elmagyaráztam, hogy én nem akarok semmi olyasmit, amivel a kapcsolatunk egy kicsit is egy házasságra hasonlít.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Szívünk egészsége
  2015-02-11 18:20:59, szerda
 
 
Szívünk egészsége

Hogyan tudjuk csökkenteni a szívbetegségek rizikóját, hogyan előzhetjük meg az infarktust, mely a modern világ egyik fő halálozási oka?
Európai Kardiológus Társaság hivatalos adatai szerint 4 szívinfarktust elszenvedett betegből 3-nak nincsenek megelőző tünetei. A betegek háromnegyedét tehát úgy éri a szívroham, mint derült égből érkező villámcsapás.

Ettől függetlenül van módszer arra, hogy a szív és érrendszeri betegségeket megelőzzük, előfordulási valószínűségüket jelentősen csökkentsük.
Léteznek ugyanis bizonyos rizikófaktorok, melyek növelik a betegségek előfordulásának esélyét. Ezek közül van, amire nem lehetünk hatással, de van jó pár, amire igen.

Melyek azok a tényezők, amelyeken nem tudunk változtatni?

Ilyen tényező az, ha valaki férfi. Vagy hasonlóan nem lehetünk hatással arra, hogy hova születünk, Indiában, Pakisztánban a kardiovaszkuláris betegségek előfordulása gyakoribb. Szintén növeli a kockázatot, ha valakinek az édesapja 55 éves kor alatt vagy az édesanyja 65 éves kor alatt szenvedett el szív és érrendszeri betegséget. Ezek azok a tényezők, melyeken nem tudunk változtatni, viszont ha lecsökkentjük azokat a rizikófaktorokat, amik tőlünk függnek, akkor azzal jelentősen csökkentjük a betegségek kialakulásának valószínűségét.

Mely tényezők azok, amiken tudunk változtatni?

A legfontosabb tényező a dohányzás és az elhízás. A jelentős túlsúllyal rendelkező, dohányzó emberek hatalmas kockázatot vállalnak, kivívják maguk ellen a sorsot, hiszen sokszorosára növelik annak esélyét, hogy szívinfarktust vagy éppen agyvérzést kapjanak. A dohányzás egyébként a túlsúlynál is veszélyesebb kockázati tényező.

Nagyon fontos, hogy olyan ételeket fogyasszunk, melyek sok antioxidáns tartalmaznak, mert az antioxidánsok képesek semlegesíteni a szervezetre rendkívül káros szabad gyököket. Minimum napi 5 adag zöldség és gyümölcs elfogyasztása javasolt. Ezt nagyon sokan nem tudják minden nap megtenni, erre vannak az olyan készítmények, mint a SuperGreens, a Green Magma vagy a Power Plants.

Rendkívül fontos, hogy táplálékunk megfelelő mennyiségben tartalmazza a szükséges omega zsírsavakat, ezeket rendszeres hal fogyasztással lehet pótolni, illetve érdemes naponta 1 kapszula omega 3-6-9 zsírsav kombinációt elfogyasztani.

Emellett elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. Ezt mindenki saját szervezetének megfelelően végezze. Aki nem képes naponta fél órát futni, kocogni, legalább sétáljon fél-egy órát a friss levegőn.

És végül, de nem utolsó sorban felhívnám a figyelmet a nagy adag (500-1000mg/nap) citrus flavonoidot tartalmazó C vitaminra, mely 13 nagy multicentrikus, randomizált, retrospektív tanulmány alapján nagyon jelentősen csökkentette az LDL (ártó) koleszterin és a triglicerid szintet, ezzel is hozzájárulva jelentős mértékben az infarktusok csökkenéséhez.

A korábban ajánlott napi 50mg ( 10dkg citrom) ebből a szempontból nem elég, de az 1000mg citrus flavonoidot tartalmazó C-vitamin készítmény ideális megoldásnak tűnik.

SuperGreens

Green Magma
 
 
0 komment , kategória:  Jó tudni  
Tallóztam
  2015-02-11 18:10:05, szerda
 
  A saját országunkban, ha csak a saját nyelveden beszélsz akkor esélyed nincs munkát találni.

A fiúknak könnyebb munkát találni, a lányoknak pedig pénzt keresni.

Azt hiszem a szex jobb, mint a logika, csak nem tudom bizonyítani.

A kerékpáros csak látszólag ember.

Skizofréniával sosem vagy egyedül.

A hipochondria az egyetlen betegség, amiben nem szenvedek.

Csak mert paranoiás vagy, még nem biztos, hogy nem akarnak elkapni.

Itt egy emberből kettő skizofrén.

Na mi a pálya? Nem tudom, és nem is érdekel.

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

Hova tűnnek a szavak, amiket kiradírozunk?

Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek.
Le a gravitációval!

Magányos így a nyeregben amióta meghalt a ló.

Szőrmebundád első tulajdonosa meghalt benne.

Marx halott, Lenin halott, És én sem érzem túl jól magam.

Ferenc Ferdinánd főherceget megtalálták. Él és virul Sussex-ben. Az első világháború tévedés volt.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Tallóztam
  2015-02-11 18:06:26, szerda
 
 
"Tudd értékelni a jót, és magad se akarj jobb lenni a jónál.
A túlzásba vitt jóság bántó és sértő lehet.
Ha a jóságot választottad, maradj hű e választásodhoz."


Hioszi Tatiosz
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2015-02-11 16:22:20, szerda
 
  Munkahelyén levelet kap egy férfi, elolvassa, majd elsápad.
Kollégája együtt érzőn megkérdezi tőle:
- Rossz hír?
- Igen. Valaki azt írja, hogy ha még egyszer randevúzom a feleségével, megöl.
- Barátom, én a helyedben békén hagynám a nőt!
- Igen én is úgy gondolom, hogy nem éri meg. Csak az a gond, hogy a levél névtelenül jött!Két ember találkozik:
- Lécci add kölcsön a fekete öltönyödet, mert meghalt a nagyapám!
- Persze, természetesen, vidd csak.
Néhány hét múlva megint találkoznak:
- Jó lenne, ha vissza adnád az öltönyömet!
- Hülye vagy? A nagyapámon van.Két cigány beszélget:
- Miért nem viselsz gatyát a nadrágod alatt?
- Miért viselnek?
- Hát először is melegebb, másodszor pedig higiénikusabb.
A cigány megfogadja a tanácsot és fehérneműt vásárol. Kis idő múlva rájön a nagydolog, lerántja a nadrágot (a fehérneműt elfelejti) és megkönnyebbül.
- Tényleg melegebb, - hátrafordul, nem lát a földön semmit - és higiénikusabb is!

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Tallóztam
  2015-02-11 16:14:09, szerda
 
  Egy szőke nő helikopterpilóta akar lenni, sokat gyakorol, és eljön a vizsga ideje. Egyedül kell felszállnia helikopterrel, az oktató pedig rádión ellenőrzi. Ahogy felmegy 500 méter magasságba, jelenti, hogy minden rendben van. Aztán 800 méterről megint jelentkezik. Az oktató utasítja, hogy emelkedjen tovább 1000 méterig. A szőke fel is emeli a gépet, egy darabig szépen repül, majd egyszer csak hirtelen leáll a rotor és a helikopter néhány száz méterre az oktatótól lezuhan.
Odafut a férfi, kihúzza a roncsból a nőt:
- Mi történt?
- Nem tudom. Ahogy egyre feljebb emelkedtem, elkezdtem fázni. 1000 méternél úgy gondoltam, hogy kikapcsolom azt a nagy ventilátort, hogy ne legyen olyan hideg. A többire nem emlékszem.


Két székely egy élő mókust akar átcsempészni
a határon. Ahogy a vámhoz közelednek, az egyikük
beteszi a mókust a nadrágjába. Hősiesen eljut a
vámosig, ott hirtelen kikapja a mókust és földhöz vágja.
- Ó te idióta, - szidja a társa - hát nem tudtál volna
várni még két percet, amíg átjutunk?
- Ami sok, az sok! Ez a rohadt mókus előrenézett,
talált két mogyorót s elkezdte hámozni azokat.
Ezt még bírtam. Azután hátra nézett, talált egy
odút s megpróbált bejutni. Ezt is bírtam. De mikor a
mogyorókat be akarta vinni az odúba, hát az már sok volt.


Két barát találkozik a városban. Az egyiknek egy hatalmas
lilás-fekete
monokli díszeleg a szeme alatt.
- Te, barátom! Mi történt veled?
- Ismered a feleségem...
- Igen ismerem, de...
- Tudod milyen...
- Tudom, de akkor is, mi történt?
- Szemen vágott egy fagyott csirkével!
- Ne már! És miért tette?
- Épp a hűtőben matatott, bedőlve, miniszoknya volt rajta.
Nem bírtam magammal, felhajtottam a szoknyáját és beraktam neki!
- És ezzel mi a baj? Nem szereti hátulról?
- Dehogynem! Csak nem a TESCO-ban!


- Képzelje, már 15 éve házasember vagyok, és még mindig ugyanabba a nőbe vagyok szerelmes! Hát nem csodálatos?
- Dehogynem! Csak a kedves felesége meg ne tudja!

A hivatal álláshirdetésére jelentkezik egy férfi. A személyzetis behívja, és alaposan kikérdezi, majd így szól:
- Még egy kérdés, Mr. Schmith... Volt ön katona?
- Igen, uram, Vietnamban.
- Megsérült?
- Igen, uram. Ellőtték a herémet.
- Jól van, fel van véve - mondja a személyzetis.
- Nyolckor kezdünk, de magának elég tízre jönni...
- Miért ennyivel később...?
- Mert addig úgyis csak a tökünket vakarjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Tallóztam
  2015-02-11 16:11:40, szerda
 
 
Ha egy gyerek hatévesen nem köszön, miért baj?

Majd köszön húszévesen.
Ha egyévesen nem szobatiszta, miért baj?
Igen kevés lány pisil be a nászéjszakán.
Svédországban nem probléma, ha a gyerek nem tud számolni másodikban.
Van ideje negyedikig. Hát nem mindegy, mikorra tanul meg bizonyos dolgokat a gyerek?
Lényeg, hogy mikorra felsőbe megy tudja azokat.
Az egyik kislány 12 évesen kezd menstruálni, a másik 14 évesen.
Ha testileg hagyom ezt a "szabadságot", szellemileg miért nem?
Miért kell siettetni a fejlődést?

Hová ez a nagy rohanás?
Mit csinálunk magunkból és a gyerekeinkből ebben a nagy rohanásban?
Ha megfigyeljük a nagy zsenik gyerekkorát a következőt vesszük észre: lassan bontakoznak ki.
A zseniális emberek többsége eléggé málé a fejlődés korai szakaszában.
Későn érők.
Ha egy gyerek olykor kissé elmaradottabbnak néz ki a társaihoz képest attól még nem biztos, hogy ez rossz jel.
Mindig is mondtam, hogy az irodalomból sokkal több pszichológiát tanultam, mint a tankönyvekből.
Azt ugyan nem tudom, hogy mivel lehetne az életet jobb nívóra emelni, de azt biztos, hogy lassítani kell. Biztosabbnak lenni saját magunkban, mert az élet mindazt az alaptudást és készséget megadja, amire alapvetően szükségünk van.

Nagyon sokan azt hiszik, hogy könyvből meg lehet tanulni, hogyan lehet jó anyának lenni.
Dehogy lehet!
Ehhez belső biztonság kell!
-Popper Péter
Forrás: facebook
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2015-02-11 16:07:37, szerda
 
 
Két orvos beszélget:
- Képzeld, tegnap 20 gyereket szoktattam le a kábítószerről!
- Valóban, hogyan?
- Hát rajzoltam egy nagy kört meg egy kis kört és azt mondtam:
"Ekkora az agyatok, mielőtt elkezdtek drogozni, és ekkora lesz, ha nem hagyjátok abba!
- Én tegnap 1000 gyereket szoktattam le!
- Aztaaa, és hogyan?
- Rajzoltam egy kis kört meg egy nagy kört és azt mondtam:
"Ekkora a segglyukatok mielőtt bementek a börtönbe..."Pasi a konditeremben odamegy az edzőhöz:

- Melyik gépet kell használnom, hogy fel tudjam szedni azt a szőke csajt?
- A bankautomatát a bejáratnál.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Tallóztam
  2015-02-11 16:04:04, szerda
 
 
Cigány elmegy az orvoshoz,hogy fáj a torka.Az orvos megvizsgálja,majd igy szól...
-Vetkőzzön le ereszkedjen négykézlábra...
A cigány levetkőzik,leereszkedik és vár...
-Most négykézláb menjen a rendelő jobb sarkába..
A cigány oda mászik...
-Most menjen ugyanúgy négykézláb a bal sarokba...
Odamászik,majd a doki újra parancsot ad...
-Most másszon ide középre!-Jó! Most álljon fel és öltözzön fel!
A cigány felöltözik,majd ijedten kérdezi-Doktor úr mi bajom van???Ilyen kivizsgáláson még soha nem voltam...
Nyugodjon meg,csak torokgyulladása van,csak tegnap vettem egy sötétbarna iróasztalt és nem tudtam hogy melyik sarokban fog jobban mutatni!!!

Feleség hazaér a tornáról és tusolás előtt, még meztelenül mutogatja a férjének, hogy miket tanultak. ám a spárgánál (mivel meztelen) annyira lecuppan a konyhakőre, hogy a vákuumtól nem tud felállni... Feszegetik, erőltetik, nem jön fel... Szomszéd átjön, feszítik tovább, orvost hívnak, csak nem akar feljönni a nő a kőről. Nincs mese kihívják a padlóburkolót.
A padlóburkoló odaguggol a nő elé és elkezdi simogatni a
nő mellbimbóit, mire a férj:
- Mit képzel, mit csinál??
- Felizgatom és akkor majd ki tudjuk csúsztatni a küszöbig és utána csak a
szélső sort kell felszednem...
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Tallóztam
  2015-02-11 16:01:00, szerda
 
 
Nincs szükségem életbiztosításra. Azt akarom, hogy mindenki valóban szomorú legyen, ha meghalok.
Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
Maga mióta dolgozik a vállalatnál? Mióta megfenyegettek, hogy kirúgnak.
Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy mikor a fényképét e-mailbe elküldte, felismerte az antivírus.
A nő olyan, mint az olimpiai érem. Harcolnod kell érte, aztán egy életen át lóg a nyakadon.
Dédanyám olyan öreg volt, hogy mikor rászóltam, viselkedjen korához illően, meghalt.

A férfiak olyan logikátlan teremtmények , akik a szállodában otthon akarják érezni magukat, míg otthon szállodai szolgáltatásokat várnak el.
Az alkohol nem válasz, de legalább elfelejted a kérdést.
Eddig buta voltam, de vettem egy 360 fokos fordulatot.
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. De annyira le vagyok maradva, hogy valószínűleg örökké fogok élni.

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 303 db bejegyzés
e év: 3169 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 492
  • e Hét: 1828
  • e Hónap: 21656
  • e Év: 1543675
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.