Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
A jég birodalmában
  2015-06-27 16:44:56, szombat
 
 


Link

A jég birodalmában: Link
Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
A szalonnáról
  2015-06-27 16:43:01, szombat
 
  Számos gyógyhatása van a szalonnának

Amikor a legújabb kutatások kiderítették a hagyományos zsírokat helyettesíteni kívánó új típusú élelmiszereknek negatív hatásuk van, a szakemberek figyelme a színezéket, tartósítószert és E-számokat sem tartalmazó szalonna felé fordult.
Link

Kiderült, hogy a szalonna erősíti az immunrendszert, nem hiába, hogy nagyszüleink, dédszüleink erősek és egészségesek voltak a sok szalonnafogyasztástól. Ez annak köszönhető, hogy a szalonna az Omega-6 zsírsavak csoportjába tartozó arachidonsavat tartalmaz, ami elősegíti a koleszterinszint csökkenését, és javítja a szervezet ellenálló képességét.

Zsírok kis mennyiségben jótékony hatással vannak a szívre és a véredényekre, a szalonna szabályozza a belső szervek izmainak összehúzódásait, beleértve a szívizmot is és az érnyomást. A dohányosoknak jó, ha fogyasztanak kis mennyiségű szalonnát, mivel az szelént tartalmaz, ami erősíti az immunrendszert és megakadályozza az oxidációt. Így a dohányzás okozta károsodások részben csökkennek. A szalonna az alkoholmérgezést is enyhíti, mivel a gyomorfalat zsírral vonja be, így megakadályozza az alkohol gyors felszívódását.

A disznózsírt időtlen idők óta használják a népi orvoslásban.

Ízületi fájdalmak: lefekvés előtt jól kenjük be disznózsírral, vagy avas szalonnával a kérdéses területet. A szalonnát daráljuk meg, majd a masszához adjunk egy evőkanál mézet. Miután bekentünk a testrészt, helyezzünk rá celofánt vagy pergament, és az egészet tekerjük be egy sállal, vagy gyapjú kendővel. A pakolást hagyjuk egész éjszaka a fájós testrészen.

Az ízületek stimulálása betegségek után: a sérült területre vigyünk fel 100 gramm disznózsírt, amelyhez adjunk egy kanál sót. A testrészt vastag gyapjúkendőbe bugyoláljuk.

Mellgyulladás: a gyulladt felületre tegyünk egy csík avas szalonnát, a tetejére sztaniolpapírt, és ragasszuk le sebtapasszal.

Ekcéma: megolvasszuk a sózatlan szalonnát, majd hagyjuk kihűlni. Adjunk hozzá 2 kanál olvasztott zsírt, két tojásfehérjét, 100 gramm gyümölcspépet, 3 kanál vérfüvet. A keveréket hagyjuk 2-3 napig állni, majd a problémás területet naponta kétszer kenjük bel.

Fogfájás: egy vékony csík sózatlan szalonnát tegyünk a fájós fog köré, a fájdalom pedig fokozatosan elmúlik.

Sarokcsont sarkantyú: 100 gramm sózatlan szalonnából vágjunk apróra, adjunk hozzá egy nyers tojást, valamint 100 milliliter ecetkoncentrátumot. A keveréket hagyjuk sötét helyen állni, addig amíg a szalonna fel nem oldódik. Használat előtt a bokát forró vízben áztassuk, majd egy tamponnal vigyük fel a krémet a problémás területre. Csak éjszakára használjuk, nappal meleg vízzel mossuk meg a lábat. A kezelés időtartama 5-7 nap.

A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Fájdalomra
  2015-06-27 16:40:18, szombat
 
  Helyezzünk alkoholos vattát a köldökünkbe, és megszűnnek a fájdalmak:
Talán ez egyik leghatásosabb fájdalomcsillapító és betegségűző népi gyógymód.
Link

Nagyon egyszerű az eljárás: egy darab vattát bele kell mártani egy igencsak erős, 50 fokos alkoholba, majd mindezt a köldökbe kell belehelyezni.

Leggyakrabban ezt a népi praktikát izomfájdalmakra, meghűlésre, influenzára és menstruációs panaszokra szokták alkalmazni. Tehát, ha következőkor úgy érezzük, hogy ledönt a lábunkról a megfázás, gyorsan mártsunk alkoholba egy vattapamacsot, tegyük a köldökünkbe, és egy ragtapasszal mindezt nem árt rögzíteni, hogy ne essen ki.

Ha gyomorfájásunk, vagy hányingerünk van és émelygünk, az alkoholos vattára tegyük egy csipet sót, ez hozzájárul ahhoz, hogy hamarább megszűnjenek a kellemetlen panaszok.
Link

Ugyancsak a népgyógyászatban alkalmazzák: láz esetén mártsunk egy vattacsomót egészségügyi szeszbe, majd jól dörzsöljük át testünket, ezután pedig bújjunk paplan alá. Többször ismételjük meg az eljárást.

A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Angyalok
  2015-06-27 16:40:09, szombat
 
 


Link

Köszönöm a képet Édesanyámnak!
 
 
0 komment , kategória:  Csodálatos világ kép  
Fehér Sas: Az életed bármelyik pillanatában
  2015-06-27 16:39:12, szombat
 
 


Link

Köszönöm a képet Édesanyámnak!
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Kaczor Ferenc: Göncölszekér
  2015-06-27 16:34:47, szombat
 
 


Link

Köszönöm a képet Édesanyámnak!

Videó: Link
 
 
0 komment , kategória:  Kaczor Ferenc  
Dr.Budai László Károly
  2015-06-27 16:33:28, szombat
 
 


Link

Dr.Budai László Károly- Betegségeink valódi okai, gyógyulási esélyeink:  
 
0 komment , kategória:  Video  
A Petőfi-temetés programja
  2015-06-27 16:30:07, szombat
 
 


Link

I. Akadályok

— Mivel az elmúlt 25 év alatt az alábbi főbb akadályok történtek, még rosszabb akadályokra számíthatunk, ezért cselhez kell folyamodnunk a temetés lebonyolítása érdekében.

1. A '89-es kiutazáskor a nagykövetség elől rendőr jelenlétében a gépkocsimból ellopták a külföldi tudósok útleveleit.
2. A 7-es számú sír feltárásának napját követően két napon belül Magyarországon egy fényképről megállapították, hogy nőt találtunk.
3. A közvélemény előtt folyamatosan kigúnyolták személyemet és a Petőfi Bizottságot.
4. Hívtuk a Magyar Tudományos Akadémiát (MTA), hogy vegyen részt a kutatásban, de nem vett részt.
5. 1994-ben Kiskőrösön hátra összekötözték a kezemet, úgy megvertek, hogy több napig eszméletlen voltam, a gépkocsimat felgyújtották, és a hátamra írták, ha tovább folytatom, így jár a családom is.
6. Előkerült olyan dokumentum, amelyben elrendelték a megfigyelésemet, a beosztottamat információszerzés miatt megfizették, több évig megfigyelés alatt álltam.
7. Morvai Ferenccel szemben felerősödtek a fenyegetések. Morvai Ferencnek háromszor kellett a saját házát árverésen újra megvásárolni, mert a vállalkozásait tönkretették. De az általa fejlesztett technológiák értékesítésével újra talpra állt.
8. Volt olyan Petőfi bizottsági tag, múzeumigazgató, akinek egyszerűen megszűnt az állása.
9. Volt olyan területi középiskolai igazgató, Petőfi bizottsági tag, akinek egyszerűen megszűnt az állása.
10. Négy esetben szerveztünk nemzetközi tudományos konferenciát, az MTA egyetlen esetben sem vett részt rajta.
11. Az aktuális hatalom beépített két főt az expedícióba, az egyik híradós volt, a munkáját államtitkári beosztással honorálták. A másik régész volt, eltulajdonította a hajtincset, hogy megnehezítse a DNS-vizsgálatot. A szolgálatait az MTA kisdoktori címmel honorálta.
12. Az MTA egyszer vett részt egy tudományos konferencián Moszkvában, ahol csont méretfelvétel történt, de a méreteket meghamisították, hogy utólag igazolják a fényképről bejelentett nő állításokat. A Petőfi Bizottság ezen állításokat hang-, kép-, és írásos dokumentumokkal tudja igazolni.
13. A főváros részéről Demszky Gáborék befolyásolták az amerikai DNS-vizsgálatot, ezért az nem egyértelmű, a Petőfi Bizottság nem fogadta el.
14. Az újabb DNS-vizsgálathoz a Megamorv-Petőfi Bizottság fel akarta bontani a Fiumei úti temetőben a Petőfi-család síremlékét. Mindent elkövettek, hogy ne tudjuk felbontani.
A/ Öt évig pereskedtünk feleslegesen a fővárossal.
B/ Öt évig pereskedtünk feleslegesen a Belügyminisztériummal.
C/ Az aktuális kormány úgy döntött, hogy az utólag alakult kegyeleti bizottság az illetékes, amely nem adott engedélyt.
15. A Megamorv-Petőfi Bizottság több évi munkával felkutatta a vér szerinti Petőfi-rokonokat, akiktől vért vett újabb DNS-vizsgálat elvégeztetésére.
16. A Petőfi-rokonok vért adtak és írásban hozzájárultak Petőfi eltemetéséhez.
17. A Megamorv-Petőfi Bizottság elvégeztette a negyedik antropológiai vizsgálatot Kínában, és megállapítást nyert, hogy a 7-es számú sírban feltárt földi maradvány csontja 99,9 %-ban megegyezik a rokonok vérével.
18. Miután bejelentettük, hogy 2016. július 17-én, a megtalálás évfordulóján eltemetjük Petőfi Sándort, a Fiumei úti temetőben a családi sírboltba, az alábbiak történtek:
A/ Kiderült, hogy hirtelen, titokban műemlékké nyilvánították a családi síremléket. A temetési kérelmünket az utólag alakult nemzeti kegyeleti bizottság elutasította.
B/ A Petőfi-család síremlékét több méter magasan, hermetikusan körbekerítették, hogy ne lehessen odalátni ,azzal az indokkal, hogy felújítják.
C/ A kerítés lebontását követően meggyőződhettünk róla, hogy nem volt felújítás, viszont látható a kövek elmozdítása.
19. Arra a kérdésre, hogy ez miért történt, nem kaptunk választ, csak gúnyos mosolyt. (Szerintünk kicserélték Petőfi rokonainak csontjait.)
20. Időközben megtudtuk, hogy kb. 3-5 éve Magyarországról Szibériában járt Kovács régész, aki kérte a burját kormányt, törvényes úton követelje vissza a Megamorv-Petőfi Bizottságtól a vizsgálatra 25 évre átadott Petőfi-csontokat, amelynek Morvai Ferenc nem tett eleget.
21. A Megamorv-Petőfi Bizottság tudomására jutott, hogy a magyar kormány kérésére Szibériában jeltelen sírba kellett volna a burjátoknak visszatemetni a Petőfi-csontokat, ezért Morvai Ferenc az Egyesült Államokba szállította, majd onnan szégyenszemre Magyarországra csempészte azokat. Jelenleg csak Morvai Ferenc tudja, hogy hol vannak a csontok.
22. Időközben a hatalom részéről valakik befolyásolták a Petőfi-rokonok egy részét (dr. Berendy Beatrixot és a Bognár családot), akik megvonták a Megamorv-Petőfi Bizottságtól a temetési jogot, nem véletlenül.
23. Dr. Berendy Beatrix zsarolja a Petőfi Bizottságot, üzletet akar a Petőfi-kutatásból. Vannak, akik már üzletet csináltak, mint Borzák Tibor és Karáth Imre, miközben a Petőfi-kutatást Morvai Ferenc finanszírozta és finanszírozza egyedül.
24. A Megamorv Petőfi Bizottság cselhez folyamodott, más néven vásárolt egy sírhelyet a Fiumei úti temetőben. A vásárló személy átadta minden jogot a Megamorv-Petőfi Bizottságnak, hogy Petőfi Sándort oda temethesse.
25. A Megamorv Petőfi Bizottság tudományos alapon szeretné lezárni a kutatást, ezért a kutatásban eddig résztvevő országok tudósait és az MTA szakembereit meghívta 2015. április 15-ére, szakmai tudományos konferenciára.
26. A Magyar Tudományos Akadémia nem kíván részt venni a konferencián, ezért a Megamorv Petőfi Bizottság 2015. április 15-én befejezettnek fogja tekinteni a Petőfi-kutatást. Sajtótájékoztatón jelenti be a temetést, melynek időpontja 2015. július 17., 17 óra. Helyszín, a Fiumei úti Nemzeti Sírkert.
27. A Megamorv-Petőfi Bizottság teljes körűen a világban és Magyarországon élő magyarságot illetően megkezdte a szervezést a lelkes magyar emberek és a világháló segítségével a temetés lebonyolítására.

II. A temetés lebonyolítása

1. Különös tekintettel arra, hogy Petőfi Sándor nemcsak a magyar szabadság, hanem a világszabadság szimbóluma, Petőfi Sándor pártokon felül áll, ezért őt békésen, a munkásságához méltó módon, párt, vallási és faji hovatartozás nélkül, a külföldön és Magyarországon élő magyar emberekkel, a legszélesebb összefogással temetjük el.
2. Az 1-es pontban leírtak miatt, Benkő László zeneszerzőt megbíztuk arra, hogy Szörényi Levente és Bródy János közreműködésével készítsen egy szabadság himnuszt (oratóriumot) a temetésre.
3. Öt-hat neves színművészt kérünk föl Petőfi Sándor kiválasztott verseinek előadására.
4. Szeretnénk jelképesen bemutatni az 1-es számú pontban leírt összefogást, ezért ökumenikus temetést szervezünk, ahol a négy egyház lelkészei temetik el Petőfi Sándort.
5. 2015. július 17-én 14 órakor tervezzük a szabadság himnuszt (oratóriumot) a Hősök terén először bemutatni, a neves színészek által a kiválasztott verseket elszavaltatni.
Morvai Ferenc kegyeleti okokat is figyelembe véve búcsúzik el pár szóban Petőfi Sándortól, és felhívja a figyelmet Petőfi Sándor fiataloknak szóló munkásságára, az általa megfogalmazottak megvalósítására.
6. Körülbelül 16 órakor búcsúztatja el a négy egyház lelkésze kegyeleti szempontból Petőfi Sándort a Hősök terén.
7. A résztvevők vállon viszik Petőfi koporsóját a Fiumei temetőben előkészített sírhoz. A temetőben a négy lelkész befejezi az egyházi temetést.
8. A Hősök terére meghívott külföldi és belföldi magyar emberek a sírnál szó nélkül elvonulnak és egy szál virággal róják le kegyeletüket.
— A Hősök terén a rendezvényt és a temetőbe vezető útvonalat az előírásoknak megfelelően bejelentjük a Belügyminisztériumnak a biztonság szavatolása érdekében.
— A provokáció elkerülésére külön megbízunk egy őrző-védő céget, melynek ezer fővel külön is kell biztosítani a rendet. A beosztottaiknak sötét ruhában, széles nemzetiszínű szalaggal a karjukon kell megjelenni.
— A temetésen résztvevők a temetésről emléklapot és a Petőfi-kutatásról szóló kiadványt kapnak.

Kérünk minden kül- és belföldön élő magyar embert, hogy a lehetőségeihez mérten vegyen részt a szervezésben, jelenlétével emelje a temetés színvonalát, és akár tíz dollárral támogassa a fentiek lebonyolítását.

Tisztelettel:


Morvai Ferenc
Megamorv-Petőfi Bizottság Egyesület elnöke


Mátrafüred, 2015. április 5.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Petőfi Sándor  
Petőfiért! - GENETIKAI VIZSGÁLATTAL IS IGAZOLVA!
  2015-06-27 16:27:23, szombat
 
 


Link

Petőfiért! - GENETIKAI VIZSGÁLATTAL IS IGAZOLVA!
Immár genetikailag is igazolva van, hogy 1989. július 17-én a szibériai Barguzinban, a Morvai Ferenc vezette expedíció valóban Petőfi Sándor hamvait tárta fel. Ezt ma, 2015. március 13-án maga Morvai Ferenc jelentette be kínai szakértők társaságában, a budapesti Erzsébet szállóban tartott sajtótájékoztató keretében. Az eseményen jelen volt Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke is, aki gratulált a MEGAMORV-Petőfi Bizottságnak és minden tagjának, és köszönetet mondott nekik a világ magyarságának nevében.

A jelentős érdeklődéssel kísért sajtótájékoztatón Morvai Ferenc összefoglalta az elmúlt 25 év küzdelmeit, kemény szavakkal bírálta a magyarországi politikai osztályt és a tudományos világ képviselőit, akik gáncsoskodásukkal mindeddig akadályozták a Petőfi-ügy genetikai vizsgálatokkal is alátámasztott lezárását. A kínai Igazságügyi Azonosító Központ Tudományos és Technológiai Kutatóintézetének képviseletében megjelent szakértők kínaiul és magyarul ismertették az általuk lefolytatott DNS-vizsgála t eredményét. A MEGAMORV-Petőfi Bizottság 2014. szeptember 2-án juttatott el hozzájuk egy lábszárcsontot, a Barguzinban feltárt csontváz részét, valamint 2 ma élő Petőfi-rokon közjegyző előtt vett vérmintáját. A jelentés szerint a csontminták mindkét vérmintával való összehasonlítása elérte a 99,2-99,9 %-os hasonlóságot. A mitokondriális DNS-vizsgálat eredményét alább teljes egészében közzétesszük.

A sajtótájékoztatón jelen volt Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, aki az elhangzottak után elsőként felszólalva gratulált, és a világ magyarságának nevében köszönetet mondott Morvai Ferencnek és a MEGAMORV-Petőfi Bizottság minden tagjának Petőfi Sándor hamvainak szibériai feltárásáért, az elmúlt 25 év küzdelmeiért és a genetikai vizsgálatok elvégzéséért.

A sajtótájékoztatón kiosztott füzetben található közjegyzői ténytanúsítás szerint a vérmintákat 2008. március 25-én vették le Budapesten.

Ezek alapján sajtószolgálatunk két kérdést fogalmaz meg:
1. Miután a csontminta 25 éve, a vérminták pedig 7 éve léteznek, miért kellett mostanig várni a DNS-vizsgálat lefolytatására?
2. Van-e valamilyen konkrét indítéka annak, hogy a DNS-vizsgálatot éppen most végezték el?
A kínai szakértők felolvassák a DNS-vizsgálat jelentését
Patrubány Miklós a világ magyarsága nevében gratulál a MEGAMORV- Petőfi Bizottságnak

Link
 
 
0 komment , kategória:  Petőfi Sándor  
20 ok, hogy miért ölelgesd meg a macskád mindennap
  2015-06-27 16:24:28, szombat
 
 
20 ok, hogy miért ölelgesd meg a macskád mindennap
Ha van macskád, akkor ez a cikk neked szól! Ha nincs, akkor majd ezután biztos, hogy akarsz otthonra is egy ilyen cuki szeretetgombócot!

1. Te már valószínűleg tudod, hogy a macskák a legjobbak.Link

2. Hiszen annyira aranyosak, hogy azt már nem lehet fokozni.Link

3. És különleges dolgokat tudnak.Link

4. Ők ölelnek a legaranyosabb módon a világon.Link

5. Nem számít, hogy csak a kezed van ott...[linkhttp://s3.images.www.tvn.hu/2015/06/27/15/25/www.tvn.hu_e9f66e751270e437da9c db4545e41f5e.jpg]" target="_blank" >rel="nofollow"Link

6. ...vagy a fejedLink

7. Ez mindig imádni való, nem?Link

8. Mindig meghallgatnak minket, még akkor is, ha nem vagyunk éppen józanok.Link

9. Akkor is hozzánk bújnak, ha betegek vagyunk.Link

10. A legkisebb családtagokat is szeretettel üdvözlik...Link

11. ...de még az ellenségeiket is.Link

12. Amikor azt mondod, hogy jól vagy, ők akkor is tudják, hogy foglalkozniuk kell veled, mert nem így van.Link
Link

13. A macskád egy szakítás után is ott van melletted...Link

14. ...és minden reggel, amikor felébredsz.Link

15. Mindig támogatnak mindenkit.Link

16. Emellett imádni valóak. De ezt már írtuk.Link

17. Néha direkt szólnak, hogy kényeztesd őket, ha éppen nem figyelsz rájuk.Link

18. Ha valami nem úgy történik, ahogy ők akarják, akkor elég idegesek tudnak lenni.Link

19. A macskák imádják, ha az emberek előttük hevernek.Link

20. De mégis nagyon szeretni valóak.Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 364 db bejegyzés
e év: 5604 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 305
  • e Hét: 2870
  • e Hónap: 18693
  • e Év: 149193
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.