Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Jó éjt, szép álmokat kedves Barátaim!
  2015-06-03 20:52:25, szerda
 
  Drága Tündikém!
Az angyalkák hozzanak szép álmokat a szemetekre!




 
 
0 komment , kategória:  Jó éjt!  
Finta Éva : NYUGVÓPONT
  2015-06-03 15:31:22, szerda
 
 





Finta Éva : NYUGVÓPONT


Valahol kiköt az értelem a szív is
miközben mindig más utat keres
ahol megáll azt véli állomásnak
pedig hát meg sem érkezett lehet

de el kell rebbenni a félutakról
vagyis onnan ahol éppen vagyunk
mert mindig van valami távolabbi
amit beláthatunk











Lord: Virágdal: Link

 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Finta Éva : NAPTÁR
  2015-06-03 15:11:08, szerda
 
 






Finta Éva : Naptár

Június



Szedd fel a fények vastag ágait,
hatalmas csokrot tégy az ablakodba.
Szobád sarkába támaszd szárnyaid -
meleg van - hasalj a hűs habokra.



Neoton Familia - Nyár van Link









 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal...
  2015-06-03 14:13:55, szerda
 
 






Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal, fejedelmi főétel gyorsan a sütőből!


Hozzávalók:

6 csirkecomb
70 dkg megtisztított burgonya
1 nagy paradicsom
4 gerezd fokhagyma
fél teáskanálnyi curry
0,5 dl szára vörösbor
só, bors
olaj


Elkészítése:

A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összeturmixoljuk és belekeverjük a curryt és a vörösbort is, ráöntjük a húsra. 2-3 evőkanálnyi olajat is eloszlatunk rajta és 40-45 percen át 180 fokos sütőben lefedve sütjük. Időközben a húsokat megforgatjuk, hogy minden oldaluk jól megpiruljon. Ha szükséges, öntünk hozzá még egy kevés vizet, hogy ne legyen túl száraz a hús.


Szeretem, mert nagyon fincsi és könnyen összedobható étel!







 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Benjamin Hoff: Micimackó és a Tao
  2015-06-03 13:11:26, szerda
 
 





ELMENTEM
MINDGYÁR GYÜVÖK
DÓGOMVAN



Nyuszikának halvány gőze sem volt arról, ki az a Dógomvan-noha jómaga is a lótifutik közé tartozott-,így hát elugrált Bagolyhoz felvilágosításért. Bagoly azonban nem szolgált vele. Mi azonban úgy véljük ismerjük, tudunk róla, sőt valószínűleg sokan mások is. Csuang-ce nagyon pontosan leírta:
Volt egyszer egy ember, aki ki nem állhatta a saját lábnyomát és árnyékát. Elhatározta, hogy megszabadul tőlük, és rohanni kezdett.De minél jobban rohant, annál több lett a lábnyom, árnyéka pedig könnyedén követte. Azt hitte talán nem szalad elég fürgén, és még jobban nekilódult, rohant, rohant megállás nélkül. A vége az lett, hogy a kimerültségtől összeesett és meghalt.
Ha ez az ember egy helyben marad, nem lettek volna lábnyomai.Ha megpihen az árnyékában, árnyéka is eltünt volna.

Úgy tűnik, mindenütt találkozunk velük, bármerre járunk. A Dógomvanok szinte minden napsütéses délelőtt felbukkannak, hanyatt-homlok átcsörtetnek a parkon, különféle Ziháló Zajokat hallatva. Talán épp ott örülünk a fűben az uzsonnánknak, amikor hirtelen azon kapjuk magunkat, hogy egyikük- másikuk már le is gázolta a vajaskenyerünket.
Mi rendszerint szépen körbekerítjük a fákat és a gyepet, a Dógomvan letiporja. Dógomvanék jobban szeretnek aszfalton és betonon közlekedni, az e terepre tervezett rövid életű járműveket utánozva.És miközben belélegzik a kipufogógázokat, a Dógomvanok arról csevegnek egymásközt, hogy amióta járműveik kijutottak a szabadba-mely járművek már az első kanyarban el is ütik őket-,mennyivel jobban érzik magukat. Ezt nevezik ők természetes életmódnak.

Benjamin Hoff Micimackó és a Tao










 
 
0 komment , kategória:  Tőrténetek, bölcsességek  
Paulo Coelho: Eddig a pillanatig....
  2015-06-03 12:32:12, szerda
 
  Nahát!? Ma Paulo Coelho hozzám szól??? Érdekes!








"Eddig a pillanatig emberek milliói adták már fel. Nem bosszankodnak, nem sírnak, nem csinálnak semmit, csak várják, hogy teljen az idő. Elvesztették a reagálás képességét. Te viszont szomorú vagy. Ez azt jelzi, hogy még él a lelked."

Paulo Coelho







 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
Próbálok beszélgetni veled...
  2015-06-03 12:26:20, szerda
 
  Ez az idézet most nekem szól????








"Próbálok beszélgetni veled, de te fáradt vagy, aludjunk, majd holnap beszélgetünk! Holnap viszont újabb feladatok vannak, újabb munkanap, vacsorák, alszunk és másnap beszélgetünk. Ebből áll az életem: várom azt a napot, amikor újra mellettem leszel, egészen addig, amíg bele nem fáradok, és többé nem kérek semmit, teremtek magamnak egy világot, ahova elbújhatok, amikor szükségem van rá: nem túlságosan távol, nehogy úgy tűnjön, mintha független életem volna, de nem is túlságosan közel, nehogy úgy tűnjön, mintha be akarnék törni a te univerzumodba."

Paulo Coelho






 
 
0 komment , kategória:  Paulo Coelho  
Érzelmek – KIEGYENSÚLYOZATLANSÁG
  2015-06-03 12:17:32, szerda
 
 





Ma ezzel foglalkozom, mert rámfér!


Érzelmek - KIEGYENSÚLYOZATLANSÁG



Mi jut eszedbe róla?
Kulcsfogalmak: bizonytalanság, következetlenség, kompenzáció, túlkompenzáció, egyensúly, egyensúlyhiány, az energiák kiegyenlítődésre törnek, ego-akarat, ellenszegülés, túlzások, polaritás. Egyik oldalon hiány, másik oldalon többlet.

Mit jelent a kiegyensúlyozatlanság? Az energiák mindig kiegyenlítődésre törnek, az egyensúlyhiányt helyreállítani igyekeznek. Az ember ezt a természeti törvényt nagyon nehezen éli meg, sok negatív érzelemmel, hiszen a legtöbbször ellenszegülünk a természetnek. Mi általában mást akarunk, azt, ami most rögtön kielégülést hoz a számunkra. Pl. azt a képességünket akarjuk használni, ami már fejlett - ezzel többletet teremtünk az egyik oldalon - annak a képességünknek a rovására, ami csiszolásra vár - ezzel hiányt teremtünk a másik oldalon. Az energiaáramlás törvénye ilyenkor semmi mást nem tesz, minthogy helyreállítani igyekszik a felborult egyensúlyt. A keretet ki kell tölteni, de átlépni nem lehet, mert az már egy másik keret.


Egy másik példa. Az egyik szélsőségben megnyilvánuló viselkedés következ-ménye maga után vonja, hogy a másik szélsőségbe menjünk bele - ezt nem tudjuk irányítani. Amit irányítani tudunk az, hogy nem hagyjuk elmenni a viselkedésünket az egyik szélsőség felé, mert akkor a másik sem következik be. Pl. ha valakivel indokolatlanul utálatosan viselkedtünk, akkor utána az
illetővel elmegyünk a másik végletbe, amikor többet engedünk meg neki, mintha nem lettünk volna vele igazságtalanok. Ebben a konkrét esetben pl. nyilvánvaló, hogy ha visszafogjuk magunkat, és kedvesen beszélünk vele, nem kerül sor a túlzott engedékenységre. Ezt tesszük gyerekeinkkel szemben is. Amikor kihoznak minket a sodrunkból valamivel, és hevesen reagálunk, kompenzációképpen túlzottan engedékenyek leszünk. Ezt hívjuk következetlenségnek, ami bizonytalanságot eredményez.

Mit jelent a szélsőség? Minden olyan dolog, cselekvés, amit túlzásba viszünk. Pl. az érzelmek szélsőségeinek megélése elég sok kellemetlen következménnyel jár, mégis azt halljuk lépten-nyomon, hogy meg kell élnünk az érzelmeinket.
További kérdések:
Jó-e az, ha megéljük a végleteket? Nem lenne jobb megspórolni a szélsőségek megélésével szükségszerűen bekövetkező nehézségeket? Mi hasznunk van abból, ha elfogadjuk a szélsőségeket, pláne, ha meg is éljük? Mi indít bennünket a szélsőségek megélésére: agyunk, vagy érzelmeink? Milyen a szélsőséges viselkedés? Saját akaratunkból éljük meg vagy valaki/valami kényszerít rá minket? És ha kényszerítenek, akkor ki vagy mi teszi ezt, és miért?
Hogyan kerülhetjük el a szélsőséges viselkedést, és annak nem kívánatos következményeit?

A poláris gondolkodás, érzelmek, életmód azt eredményezi, hogy az ember - miután megélte, megtapasztalta mindkét pólust - megtalálja saját igazságát. (EzoTaro)






 
 
0 komment , kategória:  Tőrténetek, bölcsességek  
Kukucs!:)
  2015-06-03 12:02:58, szerda
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt, szép napot!  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 10 db bejegyzés
e hónap: 210 db bejegyzés
e év: 2444 db bejegyzés
Összes: 13015 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2422
  • e Hét: 5339
  • e Hónap: 22722
  • e Év: 139968
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.