Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Elbukott a Fidesz egy kétharmados szavazást - Rogán begurult
  2015-06-09 14:07:42, kedd
 
 
Elbukott a Fidesz egy kétharmados szavazást - Rogán begurult


2015. június 09

A jegybank jogköreit erősítette volna meg a Fidesz, ám a parlamentben elbukott a javaslat a kétharmados szavazáson.

Az ellenzék szervezett volt, a Fidesz-KDNP-sek pedig már nincsenek elegen. Rogán Antal dühbe gurult, és azzal vádolta az ellenzéket, hogy megvették őket a brókerek.

A veszprémi választás óta igazi rémálom minden kétharmados szavazás a Fidesz számára. A független baloldali Kész Zoltán győzelme után ugyanis a Fidesz-KDNP-nek nincs meg a kétharmada a parlamentben. Több javaslat is elbukott már az elmúlt hetekben, és a sorozatnak nincs vége - írja az Index.

Kedden ismét több olyan törvényjavaslatról kellett dönteni, amelynek elfogadásához kétharmad kellett. A Fidesz-KDNP nem egyeztetett az ellenzékkel, így izgulhatott, hogy az MSZP-s, jobbikos, LMP-s és független képviselők mind fegyelmezetten elutasítják-e a javaslatot. Kedd délelőtt kiderült: az ellenzék fegyelmezett volt.

A pénzügyi közvetítőrendszer fejlesztéséről szóló javaslatot ugyanis, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyújtott be, leszavazta a parlament. 131 igen, 43 nem, 24 tartózkodó szavazattal nem lett meg a kétharmad.

A javaslat a jegybank pénzügyi felügyeleti hatáskörének megerősítéséről szólt. A módosítás szerint a jegybank a jövőben rövidebb időközönként tarthatna vizsgálatokat a pénzügyi piacok egyes szereplőinél. Az MSZP-sek jelezték, elutasítják a javaslatot. Szerintük ugyanis ellehetetleníti, hogy a brókerbotrány károsultjai kártérítési igényt nyújtsanak be a Magyar Nemzeti Bankhoz. Az MSZP szerint a jegybank eddigi is rendelkezett a szükséges jogkörökkel, csak azokkal nem megfelelően élt.

A szavazás után a láthatóan dühös Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető kért szót: a brókerek megvették az ellenzéki frakciókat? Hogy a Jobbikban is a brókerek barátai ülnek, az nekem újdonság - mondta Fidesz frakcióvezetője.

http://civilhetes.net/gazdasag/elbukott-a-fidesz-egy-ketharmados-szavazast-rogan- begurult
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz miatt csúcsokat dönt a pénzek kipumpálása
  2015-06-09 14:05:35, kedd
 
 
A Fidesz miatt csúcsokat dönt a pénzek kipumpálása


Az írás a Népszabadság 2015. 06. 09. számában jelent meg.


Marnitz István
Népszabadság

Már tavaly is jelentős osztalékot utaltak haza a külföldi hátterű energiaszolgáltatók, idén azonban ezt több mint negyedével megfejelték. A Fidesz nem emelt szót a folyamat ellen, pedig tavaly nagy rössel ment neki a szolgáltatóknak.
hirdetés

Miközben a kormány ádáz harcot hirdetett a ,,luxusprofitjukat külföldre talicskázó" energiaszolgáltatók ellen, az osztalékok kiutalása csúcsokat dönt. Számításunk szerint tavaly a 2013-as évi teljesítmények után a külföldi irányítású hazai energiaszolgáltatók összességében mintegy 34 milliárd forint osztalékot dobtak át a határon, s

a summa idén 43,5 milliárdra dagadt.

(Nem számoltuk bele az Elmű és az ÉMÁSZ magyar tulajdonosaira jutó hányadot.)



Tavaly a választások előtt a Fidesz politikai médiafelhajtást kerekített a német RWE többségi tulajdonában álló Elmű és ÉMÁSZ akkori, kétségtelen kiugró, összesen 25 milliárdos osztalékfizetéséből. Giró-Szász András kormányszóvivő vagyonfelértékeléssel elért pénzkimentésnek nevezte, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig - még államtitkárként - nehéz napokat helyezett kilátásba a cégeknek.

Giró-Szász Németh Szilárd fideszes rezsibiztossal be is jelentette: a kormány szigorú és teljes kivizsgálást rendelt el a közműhivatalnál. Szempont volt, hogy az osztalékkivonás mennyire veszélyezteti az élet-, vagyon- és ellátási biztonságot, illetve hogy a karbantartásra és fejlesztésekre félretett összegekből ne lehessen osztalékot fizetni. Majd a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a két cégtől előrehozott mérlegbeadást kért.

Azóta síri csend. Nem is csoda. Egyrészt az energiacégek vezérigazgatói asztalán nincs ,,karbantartásra és fejlesztésre félretett összegek" feliratú doboz. Másrészt a társaságok egybecsengő piaci hírek szerint a törvényi minimumot áldozzák karbantartásokra, ennél többet a közműhivatal se kérhet rajtuk számon. Fejlesztésekre nem adnak semmit, de ez nem is kötelező. A nagy hullámzások mellett alapvetően nulla körüli eredmények sem indokolnak osztalékkifizetést.


De 2007-ben, uniós követelmények miatt a külföldi hátterű társaságok újraértékeltették hálózataikat, amelyek ezáltal akár százmilliárdokkal drágábban kerültek a könyvekbe. Ez pedig tartalékként megjelent a mérlegekben. A befektetőt eme, a szolgáltató tényleges teljesítményétől független, akár százmilliárdos osztalékkifizetéstől csak saját jóérzése, esetleg a társaságba befolyó készpénz fizikai korlátai tartják vissza. Ehhez képest alkalmanként évi néhány tízmilliárd hazautalása kifejezetten visszafogott.


Gyorsan forgott az Elmű számlálója 2013-2014-ben


Ráadásul a kulisszák mögött maguk sem tagadják, hogy az eredmény- és osztalékszámokat kevéssé a cégek teljesítménye, sokkal inkább az Orbán-kabinet energiabefektető-ellenes kirohanásai formálják. A Fidesz pedig, miközben a külföldre utalások tilalmával fenyeget, azokat nem képes megakadályozni.

Az osztaléktalicskázás azután indult be, hogy a kabinet annak tilalmát helyezte kilátásba.

Idén, ha a tavalyinál szerényebb mértékben is, de az Elmű és a francia EDF Démász tulajdonosai újfent hozzányúltak a tartalékokhoz. A mostani kifizetések messze csúcstartója azonban a közel harmincmilliárdot utaló E.ON. Noha a német hátterű csoportnál nem csökkent a tartalék - mi több, negyvenmilliárdos nyereséget értek el -, maguk se tagadják, ez elsősorban közép- és dél-dunántúli gázhálózataik pénztartalékainak lemerítéséből származott. Talán nem függetlenül attól, hogy tavaly szándéknyilatkozatot írtak alá az állami MVM-mel többek között e két társaság eladásáról is.

Mivel az ügylet végül nem jött össze, a Fidesz által a szólamok szintjén nagyon határozottan hirdetett, ám a gyakorlatban bizonytalankodó energiafelvásárlási törekvései ezúttal szintén a vagyonkimenekítést eredményezték. Ráadásul, mivel az állami közszolgáltatás épp most veszi át a külföldiektől a veszteséges lakossági üzletágat,

a jövőben a ,,talicskázás" még magasabb fokokra hághat.

Az osztalékkérdés a Fidesz-kommunikáció számos korábbi - például a Déli Áramlattal kapcsolatos - ellenkampányához hasonlóan a politikai széljárás változását követve lekerülni látszik a napirendről. A Miniszterelnökség annyit üzent, hogy ilyen jellegű vizsgálatot nem végeznek. (Tavaly kétségkívül a közműhivatalt utasították.) A Fidesztől nem érkezett válasz.


http://nol.hu/gazdasag/kizudulo-energiapenzek-1538935
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyerünk meccsre Gazsi!
  2015-06-09 13:41:49, kedd
 
  Gyerünk meccsre Gazsi!


Posted on 2015/06/09 Szerző: Admin


Na, ki volt a miniszterelnök, aki a fiával együtt nézte a díszpáholyból a Barcelona-Juventust?
Kis segítség: az a miniszterelnök, akinek a fia hisztizni kezdett, miután hazája sajtója meg merte említeni, hogy a tavalyi vébédöntőre is szerzett neki VIP-jegyet apu.


BERLIN, GERMANY - JUNE 6: French Prime Minister Manuel Valls, Vice-President of Spain Soraya Saenz de Santamaria, President of Royal Spanish Football Federation Angel Maria Villar Llona, President of FC Barcelona Josep Maria Bartomeu, UEFA President Michel Platini, President of Juventus Turin Andrea Agnelli attend the UEFA Champions League Final between Juventus Turin and FC Barcelona at Olympiastadion on June 6, 2015 in Berlin, Germany. (Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

Döbrögi II.-Döbrögi I.-Nemzeti Főuzsorás

https://balrad.files.wordpress.com/2015/06/meccs.jpg?w=933&h=591



Június 6-án este Berlinben rendezték a Bajnokok Ligája 2015-ös döntőjét, a díszpáholyban pedig a közvetlenül érintett két ország, a spanyolok és az olaszok mögött a magyar delegáció volt a legnépesebb. Orbán Viktor miniszterelnök balján Csányi Sándor MLSZ-elnök és oligarcha, jobbján pedig az egykori futballista, jelenleg joghallgató Orbán Gáspár foglaltak helyet.
A spanyolok megelégedtek egy miniszterelnök-helyettesi reprezentációval, a VIP-páholyról készült képek alapján Orbánon kívül még egy európai kormányfő érezte kötelességének, hogy a helyszínen legyen. Manuel Valls francia miniszterelnök négy gyermeke közül egyiknek sem szerzett jegyet a páholyba, és mentsége, hogy Barcelonában született és a katalán csapat elvakult drukkere.

BERLIN, GERMANY - JUNE 6: French Prime Minister Manuel Valls, Vice-President of Spain Soraya Saenz de Santamaria, President of Royal Spanish Football Federation Angel Maria Villar Llona, President of FC Barcelona Josep Maria Bartomeu, UEFA President Michel Platini, President of Juventus Turin Andrea Agnelli attend the UEFA Champions League Final between Juventus Turin and FC Barcelona at Olympiastadion on June 6, 2015 in Berlin, Germany. (Photo by Jean Catuffe/Getty Images)
A piros ruhás nő az első sorban a Soraya Sáenz de Santamaría spanyol miniszterelnök-helyettes. Az ő jobbján Manuel Valls francia kormányfő.
Ez persze nem különösebben érdekli a francia ellenzéket, amely alaposan és joggal ment neki Valls szombat esti berlini programjának. “Illetlenség" és “politikai és morális hiba", mondták róla, ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy Valls közpénzt felhasználva, a francia állam által tulajdonolt repülőgépen utazott Berlinbe.
Megkérdeztük a miniszterelnöki sajtóirodát, mi volt Orbán Viktor hétvégi programja, de ezt a választ kaptuk.
“Tisztelt Szerkesztő Úr!
A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjeként Orbán Viktor hivatalos programjairól tudok tájékoztatást adni a szerkesztőségek számára.
Üdvözlettel:
Havasi Bertalan"
Tehát Orbán Viktor nem mint miniszterelnök, hanem mint magánember tudott magának és fiának is VIP-jegyet szerezni az év futballeseményére. Erre a mutatványra a világon csak és kizárólag ő volt képes.
(444)
Bal-Rad komm: A jelek szerint a honi liberálisok irigylik Nemzetvezérünktől ezt a kis szórakozást! Meg az ő fiától!
Amúgy pedig úgy látszik, hogy “elszungyikált" egy kissé!


https://balrad.wordpress.com/2015/06/09/gyerunk-meccsre-gazsi/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zakatol Döbrögi kótyavetyéje!
  2015-06-09 13:39:39, kedd
 
  Zakatol Döbrögi kótyavetyéje!


Posted on 2015/06/09 Szerző: Admin


Magyarország nyitott és barátságos ország, ahol nincsenek akadályok a befektetések előtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, az Arab Bankok Szövetségének éves közgyűlésén.
A külföldi befektetők munkahelyeket teremtenek Magyarországon, ezért a barátaink - mondta a kormányfő. Hozzátette, Magyarországon kiemelkedően jó a közbiztonság, emellett megvan “a tisztelet kultúrája", miközben a világnak ezen a felén kezd eltűnni a tisztelet.
Magyarországon azonban mindenkit tisztelettel fogadnak, az iszlám világból érkezett emberekre sem úgy tekintenek, mint akik fenyegetést jelentenek, hanem egy fejlett civilizáció képviselőiként, “és nem szégyellünk időnként tanulni is tőlük" - fogalmazott a miniszterelnök.

kóty
Felhívta a figyelmet arra, hogy csak azok az országok lehetnek sikeresek amelyek nyitottak, együttműködőek, barátságokat, kapcsolatokat építenek ki távoli országokkal is. Az arab világgal való politikai és gazdasági együttműködés a mi sikerünk egyik záloga is - mondta.
Nem bocsátkozunk kétes csatlakozási kalandokba
Magyarország saját devizán alapuló stabil pénzügyi rendszere is vonzó lehet az arab világból érkező befektetőknek - hangsúlyozta a miniszterelnök, aki azt is leszögezte, hogy ez nem is változik, Magyarország nem fog kétes csatlakozási kalandokba bocsátkozni a következő időszakban. “Azt látjuk, hogy Európában azok a sikeresebb országok, amelyek nem részei az eurózónának" - mondta. Magyarország ezért meg fogja őrizni stabilitását a saját pénznemén keresztül, nincs napirenden a csatlakozás az euróövezethez - jelentette ki a miniszterelnök.
Az arab befektetők figyelmébe ajánlotta a miniszterelnök az ingatlanszektort, a turizmust, az egészségipart, a vízgazdálkodást, az energiaszektort, valamint az agrár- és élelmiszeripari lehetőségeket.
Szijjártó: újra megalapoztuk a viszonyt
Az arab világ kitüntetett szerepet tölt be a külgazdaságra összpontosító magyar külpolitikában - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a közgyűlésen. Szijjártó Péter elmondta: a keleti nyitás keretében újra megalapoztuk a viszonyt az arab országokkal. A miniszter felidézte: 2013-ban a Nokia magyarországi gyárának bezárásával 80 százalékkal zuhant a magyar export az Egyesült Arab Emírségekbe, és jelentősen visszaesett a Szaúd-Arábiába irányuló magyar kivitel is.
Ha csökkentjük a függőséget a multinacionális nagyvállalatoktól és közvetlen kapcsolatokat építünk magyar és arab cégek között, akkor elkerülhetők az ilyen hirtelen visszaesések a kereskedelmi forgalomban - mutatott rá.
Szijjártó Péter elmondta: a magyar kormány azon dolgozik, hogy Magyarországon legyen a legvonzóbb a befektetési, üzleti környezet Közép-Európában. Kiemelte, a közép-európai térségben Magyarországon a legnagyobb a közvetlen külföldi tőkebefektetések (FDI) hazai össztermékhez (GDP) viszonyított aránya.
(MTI)
Bal-Rad komm: No...! Erre mit lehet mondani?
“...a külföldi befektetők a barátaink..."
-Ha van egy milliócskád (dollárban vagy euroban) gyere nyugodtan! Hozd ide, és spekulálj itt. Mi adunk rabszolgát bőven!-csak hozda a pénzt! Arabus vagy? Néger vagy? Hindu vagy? Német vagy vagy bármiféle? Gyere csak! Nálunk “... megvan a tisztelet kultúrája..."
Most árusítja ki a maradék lehetőségeinket. “...az ingatlanszektort, a turizmust, az egészségipart, a vízgazdálkodást, az energiaszektort, valamint az agrár- és élelmiszeripart..."
Föld kell? Víz kell? Ingatlan kell? Kórház vagy erőmű? De van még néhány húsüzemünk is! MINDEN ELADÓ!
Építünk mecsetetis!

https://balrad.wordpress.com/2015/06/09/zakatol-dobrogi-kotyavetyeje/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Belháború - sorra oszlatják fel a Fidesz szervezeteit
  2015-06-09 07:36:06, kedd
 
  2015. 06. 8. 08:44

Belháború - sorra oszlatják fel a Fidesz szervezeteit

Szervezetfelszámolási hullám söpör végig a Fideszen, mert a pártközpont elérkezettnek látta az időt, hogy véget vessen a belső háborúknak - számol be a hvg.hu.

Rákospalota, Esztergom, Edelény, Ózd, Hajdúdorog, Paks, Szigetvár, Sásd, Szombathely, Abony, Mátészalka - alig másfél hónap alatt ezen a 11 településen oszlott fel a Fidesz helyi szervezete. Ilyen felszámolási hullámra legutóbb 2009-2010-ben volt példa, ám akkor is több mint egy év kellett 15 szervezet megszüntetéséhez.

A felszámolások okai jobbára a párton belüli belső háborúk, melyek az érintett településen - Mátészalkát, Szombathelyt és Esztergomot kivéve - vereséget is szenvedett a párt az őszi választáson.

A felszámolt szervezetek sora a közeljövőben tovább bővülhet: a hvg.hu értesülései szerint további közel 30 alapszervezet esetében folyik még vizsgálat, így hamarosan újabb bejelentések várhatóak.


http://alfahir.hu/belhaboru_sorra_oszlatjak_fel_a_fidesz_szervezeteit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beérett a mérgezett vetés: Németország a demográfiai kataszt
  2015-06-09 07:33:41, kedd
 
  Beérett a mérgezett vetés: Németország a demográfiai katasztrófa küszöbén áll


Németországban a demográfiai - és nyomában a gazdasági-társadalmi-politikai - katasztrófa immár elkerülhetetlennek tűnik.

A születések száma a világon a legalacsonyabb szintre süllyedt. A 2020-as évek elején már a kétségbeejtően alacsony szaporodási arányszámok következtében előálló gazdasági bajokkal is számolni kell. Még néhány év, és Németország nem lesz többé az ,,európai gazdaság motorja".

A World Economy Institute elnevezésű intézmény adatai szerint az 1000 lakosra eső átlagos születésszám 8,2-re süllyedt. Ezzel Németországnak sikerült megelőznie Japánt is, ahol is 1000 lakosra átlagosan 8,4 születés esik.

“Egyetlen más ipari államban sem ilyen sebességű a születésszám csökkenésének a folyamata, ami annak ellenére ilyen erőteljes, hogy fiatal bevándorlók tömegei érkeznek Németországba. Hosszabb távon Németország nem maradhat dinamikus gazdaság erőteljes munkaerőpiac nélkül" - olvasható a Wolrd Economy Institute jelentésében.

A német kormány számítása szerint 2060-ra a népesség száma 81 millióról 67 millióra csökken. A katasztrófa és a nemzethalál küszöbén tántorgó Németország kormánya azonban továbbra is polkorrektkedik, és arról nem szívesen közöl adatokat, hogy a 2060-ra jósolt 67 milliós népesség hány százaléka lesz született német.

Angela Merkel kancellár davosi beszédében figyelmeztetett arra, hogy az elkövetkező 15 év folyamán Németországban 6 millió fővel fog csökkenni a munkaképes korosztály létszáma. És történik mindez az idegenek inváziója ellenére! Azonban semmi nyoma nincsen annak, hogy a “német" kormány hajlandó lenne alapvetően megváltoztatni a teljes katasztrófát eredményező liberális politikát.

A század közepére a nők átlagos élettartama 88 évre, míg a férfiaké 84 évre növekszik majd. Ami persze örvendetes tény, azonban mivel gyermekek alig születnek, az egészségügyi és nyugdíjrendszer összeomlása elkerülhetetlennek tűnik. Természetesen a liberalizmus mocskában fetrengő többi európai ország sem fogja elkerülni a sorsát. Igaz, Nagy-Britanniában és Franciaországban az 1000 lakosra eső születési arányszám 12,5. Ami kedvezőbb mutató, mint a németeké, azonban a népesség szinten tartásához sem elegendő, ráadásul ez a gyenge mutató is inkább köszönhető az elmúlt évtizedekben bevándorolt színes bőrű tömegeknek, mintsem az őshonos lakosságnak.

Harcunk.info (Kuruc.info/The Telegraph nyomán)


http://harcunk.info/index.php/hirek/1238-beerett-a-mergezett-vetes-nemetorszag-a- demografiai-katasztrofa-kuszoben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Menekülés a multikultúrából: A fehérek tömegesen hagyják el
  2015-06-09 07:18:08, kedd
 
  Menekülés a multikultúrából: A fehérek tömegesen hagyják el az "olvasztótégely" városokat Nyugaton


Nemrég közzétett és a Daily Mail által kommentált (2013. május 5.) statisztikák szerint a fehér britek tömegesen menekülnek el azokból a zónákból, ahol kisebbségbe kerültek.

Az utóbbi évtizedben több mint 600 ezer fehér hagyta el Londont: 2001-ben a brit főváros lakóinak 58 százaléka volt fehér, 2011-ben már csak 45 százalékuk. Franciaországban hasonló folyamat zajlik: a nagyvárosok népi negyedei és külvárosai elveszítik fehér lakóikat, akik a vidéki és elővárosi övezetek fajilag homogén környezetét láthatóan előnyben részesítik a multikulturális olvasztótégellyel (melting pot) szemben.

Érthető módon a fehérek menekülése ("white flight") különösen azokat a körzeteket érinti, amelyeket szó szerint elözönlöttek a harmadik világbeli bevándorlók, és ahol ennek következtében az életmód teljesen elveszítette európai jellegét, sőt mi több, egy alternatív politikai és társadalmi rend váltotta fel a nemzeti kultúrát és a jogállamot.

Erre a jelenségre a globalista elitek primitíven leegyszerűsítő választ ajánlanak. Szerintük a gazdaság és csakis a gazdaság irányítja a világot, vagyis a növekedés visszatérte és a munkanélküliség csökkenése automatikusan a faji feszültségek feloldódását fogja eredményezni. Diagnózisukat a múlt század '30-as éveinek európai megrázkódtatásaira alapozták, amelyek szerintük kizárólag a korszak gazdasági válságának tulajdoníthatók, elfeledve a századforduló óta Európában zajló jelentős migrációs és demográfiai folyamatokat (mindenekelőtt a galíciai zsidók tömeges bevándorlását Közép-Európába), valamint következményeiket az érintett nemzetek identitására és kohéziójára.

A globalisták nem hajlandók olyannak látni világot, amilyen az valójában; nem akarják elfogadni, hogy mielőtt homo oeconomicus, vagyis termelési és fogyasztási tényező lenne, az ember először is politikai és társadalmi lény, egy közösség tagja, aki kötődik a saját egyedi kultúrájához. A csoportok együttélése szisztematikusan egy erőviszony függvénye. Azok a közösségek, amelyeket egymástól túlságosan eltérő értékek és kultúrák irányítanak, tartósan képtelenek a békés együttélésre: az immáron multikulturális európai társadalmak multikonfliktusos társadalmakká váltak. Letagadván az emberek közötti szociokulturális és etnikai határokat, hogy úgymond megteremtsék az "egyetemes békét", és hogy mesterségesen létrehozzák a gyökértelen "világpolgárt", a globalisták nolens-volens a faji összecsapások doktor Frankensteinjei lettek.

Ilyen körülmények között nem csoda, hogy sürgető igény mutatkozik a fehér férfiak megmentése iránt, leginkább ott, ahol momentán talán a legnagyobb veszélyben vannak, vagyis az Egyesült Királyságban. Ez nem vicc. A Les Échos francia pénzügyi napilap egyik cikke (2013. január 6.) arról számol be, hogy a brit oktatásügyi miniszter egyenesen etnikai kisebbségként szándékozik kezelni a bennszülött angolokat, így segítve elő az egyetemekre való visszatérésüket, ahonnan az utóbbi évek során szinte teljesen kikoptak.

Mostanra ugyanis az emberi-jogi lobbi kedvenc vesszőparipája, az etnikai kisebbségeket favorizáló pozitív diszkrimináció (affirmative action) olyan sikeresnek bizonyult az egykor "nagy" Britanniában, hogy a brit egyetemek tele vannak bevándorló fiatalokkal, többségükben lányokkal, miközben a népi osztályokhoz tartozó fehér fiúkból mutatóba is alig maradt. Komolyan felmerült tehát annak az igénye, hogy bevezetik a "szegény fehér fiúk" kvótáját a felsőoktatásban. A jelenség nem új keletű, hiszen egy néhány évvel korábbi felmérés már kimutatta, hogy közülük csak 6 százalék jut be az egyetemekre, szemben az etnikai kisebbségekből származó fiúk 26 és lányok 36 százalékával. Ráadásul a válság tovább erősítette ezt a tendenciát. Talán a britek kezdik végre felfogni, hogy az egyesek érdekében alkalmazott pozitív diszkrimináció valójában negatív diszkriminációt jelent másokkal szemben.

Ennek a fehérellenes rasszizmusnak már neve is van: ez a leukofóbia, és mint neologizmus a fehérek gyűlöletét jelenti. A széplelkek, akik mindig az élvonalban haladnak, ha az önkéntes vakságnak lehet hódolni, alig egy évtizede még felháborodottan utasították el az ún. külvárosi antiszemitizmus - azóta már teljesen nyilvánvaló - létezését. Ez a fajta rasszizmus szerintük csak az európai fehérek apanázsa lehet. Ab ovo lehetetlennek tartották, hogy arab vagy afrikai származású emberek antiszemiták vagy rasszisták legyenek, elvégre ők alávetettek és kizsákmányoltak. Ugyanazok, akik tegnap ezt a külvárosi antiszemitizmust tagadták, ma ugyanezen népességek körében a leukofóbia terjedését tagadják.

Mindeddig a tudományos szakirodalom csak az ún. uralmi rasszizmusról prédikált, a győztesek, a hódítók, az uralmon lévők rasszizmusáról, amely ideológiai és érzelmi kaucióként szolgál számukra uralmuk fenntartásához. Első európai példája a spanyol "vértisztasági" törvények, amelyeket a reconquista után léptettek életbe a nemzeti identitásra veszélyesnek tartott mór és zsidó kisebbségek, pontosabban azok látszólag katolizált (valójában azonban titokban az eredeti vallásukat gyakorló) elemei ellen. Az uralmi rasszizmus legismertebb múltbéli formája a nácizmus és a dél-afrikai apartheid volt, többé-kevésbé állami rasszizmusként funkcionálva, akárcsak egyébként napjainkban a cionizmus Izraelben.

Létezik azonban a neheztelés rasszizmusa is. A neheztelés (a nietzschei "ressentiment") az a fajta gyűlölet, amelyet a gyönge érez az erőssel vagy azzal szemben, akit annak tart. Ez az alávetett közösségek rasszizmusa az uralkodó közösségekkel szemben. Valójában a "kréta-arcok" gúnynévvel illetett fehérek szisztematikus és alkalomszerűen erőszakos gyűlöletéről van szó.

Az európai színes bőrű népességek körében tapasztalható "külvárosi" leukofóbia társadalom-lélektani szempontból a népi antiszemitizmushoz hasonlítható, amely ugyancsak a nehezteléses rasszizmus kategóriájába tartozik. A különbség csak annyi, hogy míg az utóbbi elítélendő és sok helyen büntethető is, addig az előbbiről tudomást sem akarnak venni, sőt gyakran maguk a fehérek bátorítják. Az eredmény magáért beszél. Nem csak a briteknél...


http://harcunk.info/index.php/elemzesek/230-menekules-a-multikulturabol-a-feherek -tomegesen-hagyjak-el-az-olvasztotegely-varosokat-nyugaton

(Gazdag István, antidogma.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Puritánjaink utazásai
  2015-06-09 07:09:43, kedd
 
  Puritánjaink utazásai


Posted on 2015/06/09 Szerző: Admin


Elképesztő árakon utaznak az állami vezetők


A kormány közzétette, hogy mennyiért és hova utaztak a Miniszterelnökség államtitkárai és helyettes államtitkárai. A számok rémisztőek.
2014. június 6-a és 2015. május 20-a között rengeteg hivatalos úton vettek részt a Miniszterelnökség vezetői, ezek között talán Brüsszel volt a leggyakoribb célpont.

joe
Homályos adatok, ködös repülések
A listán olyan tételek szerepelnek, mint Sonkodi Balázs államtitkár 503.700 forintos luxemburgi útja. Sonkodi Balázs Berlinbe sem volt képes félmillió forint alatt elrepülni, ami már csak azért is furcsa, mert külön vadászni kell az olyan jegyekre, mint amilyen az övé volt, ami a magyar adófizetőknek 512.500 forintba került.
Szalay-Bobrovinczky Vince helyettes államtitkár Németországba több mint 360 ezerért, Belgiumba pedig több mint 280 ezerért utazott.
Egetverő napidíjak
Latorcai Csaba helyettes államtitkár egy franciaországi útja során csakinem 70 ezres napidíjat kapott, és szintén a listáról tudjuk, hogy Brüsszelbe akár 378.500 forintért is el lehet repülni, ha valaki elég ügyes, és időben megtalálja a létező legdrágább jegyet. Ez Perényi Sigismund Péter helyettes államtitkár munkatársainak sikerült is.
Szintén Perényi Sigismund Péter nevéhez fűződik az a 2015.03.05-én lebonyolított egynapos út is, amiért 303.700 forintot fizettek. A közzétett táblázatban egyébként egyáltalán nem számít kirívó adatnak a 2-300 ezres európai jegyár, ezekből rengeteget találtunk. A napi 20-60 ezres napidíjakért sem kell sokáig böngészni a táblázatot.
(origo)
Bal-Rad komm: Akár értetlenkedhetnénk is, hogy puritán “vezetőink" miért...? De ne értetlenkedjünk ezen. ŐK EZT SZOKTÁK MEG!-hát szokjuk meg mi is. Olyan magyarok, akik a busz meg a vonatjegyek árának láttán százszor is meggondoljuk, hogy útra keljünk-e a szomszéd városba vagy faluba?
Mindazonáltal egy hozzávetőleges kalkulációnk szerint Birobidzsanba-last minute akcióban-a társasút CSAK ODA JEGYE ki fog jönni mai reálértéken fejenként egy ezresből. Persze vonattal, amin nincs mondjuk wi-fi, meg hasonló ketyerék. A catering is visszafogott minőségű és mennyiségű lesz, de elégséges.
Ez lesz a “Puritán Vonattúra"! Népi beutalóval.

https://balrad.wordpress.com/2015/06/09/puritanjaink-utazasai/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 649
  • e Hét: 4413
  • e Hónap: 8158
  • e Év: 161654
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.