Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Egy gyönyörű film : Szerelmünk lapjai
  2015-08-10 22:30:21, hétfő
 
  Egy gyönyörű film : Szerelmünk lapjai


Link


A Szerelmünk lapjai (eredeti cím: The Notebook) egy 2004-ben készült romantikus film, melyet Nick Cassavetes rendezett. Nicholas Sparks azonos című regénye alapján készült. Gena Rowlands és James Garner egy idős párt játszik a filmben. Garner felidézi azt az időt, amikor egymásba szerettek párjával, a negyvenes évek elején. Fiatalkori énjüket Rachel McAdams és Ryan Gosling alakítja.

A mű a végtelen szerelem szívszorítóan gyengéd története. 1946-ban, Észak-Karolinában kezdődik, amikor Noah Calhoun visszatér a második világháborúból. A harmincegy éves férfi, miközben megpróbálja birtokát felvirágoztatni, folyton egy gyönyörű lányra gondol, akivel tizennégy évvel korábban találkozott, és akit eddig mindenkinél jobban szeretett. Az emlékeinek él, egészen addig, amíg a lány meg nem érkezik a városba. Mi történt velük az elmúlt években, és hogyan alakul további életük? Mindezt megtudhatjuk e páratlanul szép, mesterien szőtt, megrendítő és igaz szerelmi regény lapjairól.


Idézetek a könyvből :

A nappal és az éjszaka olyan különleges módon követi egymást, mint kevés más dolog: egyik nem létezik a másik nélkül, ugyanakkor egyszerre soha nem létezhetnek.

Nem tudok boldog lenni úgy, hogy tudom, te valaki mással élsz. Megölne bennem valamit. Ami köztünk van, az nem mindenkinek adatik meg. Túl gyönyörű ahhoz, hogy elhajítsuk magunktól.

Bárcsak meg tudnám neked adni azt, amit keresel, de nem tudom, mire vágysz. Van a szívednek egy olyan zuga, amit senkinek sem társz fel, még nekem sem. Mintha nem is igazán velem lennél. A gondolataid valaki másnál járnak.

Olyan keményen beleveted magad a munkába, hogy alig van időd levegőt venni. Ennek három lehetséges oka van: vagy őrült vagy, vagy ostoba, vagy felejteni próbálsz.

A csend nagyon tiszta dolog. Áldott. Közelebb hozza egymáshoz az embereket, mert csak azok tudnak egymás mellett csendben ülni, akik közt teljes az összhang. Ez az élet nagy ellentmondása.

Azért fáj most annyira a búcsúzás, mert lelkünk összeér. Talán eddig is így volt, és így lesz a jövőben is. Lehet, hogy ezelőtt már ezer életünk volt, és mindegyikben találkoztunk. És lehet, hogy mindegyikben ugyanaz volt az oka szétválásunknak. Ez azt jelenti, hogy a mostani búcsú búcsú az elmúlt tízezer évtől, és talán a jövő előjátéka.

A tehetséged belülről, a szívedből fakad. (...) Ami benned van, nem veszhet el örökre. Mások csak álmodnak erről. Te művész vagy.

A jövőnk néha attól függ, kik vagyunk, nem attól, hogy mit akarunk.

A természet hangjai mennyivel valóságosabbak és mennyivel több érzést ébresztenek az emberben, mint például az autók vagy repülőgépek zaja! A természet jóval többet ad vissza, mint amennyit elvesz.

Az idő, sajnos, nincs segítségünkre, hogy soha le ne térjünk a helyes útról. Az út mindig egyenes, de (...) felhalmozódott kövek és kavicsok nehezítik a járást.

Te és én nem vagyunk egyformák. Más világban élünk, mégis te tanítottad meg nekem, mi az igaz szerelem. Te mutattad meg, mit jelent törődni valakivel, és ettől én jobb ember lettem. Szeretném, ha ezt tudnád. Nincs bennem keserűség a történtek miatt. Ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy ami köztünk volt, igazi volt, és örülök, hogy legalább egy kis időre együtt lehettünk. (...) Talán egy pillanatra te is ezt érzed majd, visszamosolyogsz, és gyönyörűséggel őrzöd meg közös emlékeinket.

Minden imára, amit mondtam, te vagy a válasz. Egy dal, egy álom, egy suttogás.

Olyan életet éltünk le együtt, amiről a legtöbb ember nem is álmodhat, és mégis, most, hogy rád nézek, megijeszt a tudat, hogy hamarosan mindennek vége. Mindketten tudjuk, milyenek a kilátásaim, és hogy ez kettőnk szempontjából mit jelent. Látom a könnyeket a szemedben, és jobban féltelek, mint te engem, mégpedig attól a fájdalomtól, amin tudom, hogy keresztül kell menned.

Egyetlen fuldokló sem tudja, melyik csepp
Az, amelyiktől ő hal meg.

A bánat és szomorúság pillanataiban majd ölellek, ringatlak, átveszem, magamra veszem fájdalmad. Ha sírsz, én is sírok, ha fáj valamid, nekem is fájni fog. Együtt majd megpróbáljuk visszatartani a könnyáradatot, a kétségbeesést, és így együtt járjuk végig az élet rögös útját.


A film tartalma :

Egy jelenkori idősek otthonában, egy férfi - Duke - egy szerelmi történetet olvas fel egyik női lakótársának.

A történet 1940-ben kezdődik. Egy karneválon, Seabrook Island-en Dél-Karolinában a helybéli, falusi Noah Calhoun (Ryan Gosling) meglátja a 17 éves Allie Hamiltont (Rachel McAdams) és első pillantásra beleszeret. Allie folyamatosan visszautasítja a fiú kitartó próbálkozásait addig, amíg két jóbarátjuk össze nem hozza őket. Egy éjszakai sétán, az üres Seabrook-on keresztül ismerik meg egymást.

Allie és Noah egy romantikus nyarat töltenek együtt. Egy héttel Allie távozása előtt, elmennek az elhagyatott Windsor kúriába. Noah megosztja Allie-vel, hogy nagy álma, egyszer megvenni ezt a házat. Allie megígérteti a fiúval, hogy a ház fehér lesz, kék zsalukkal, körbe terasszal és lesz egy szoba, ahol majd festhet. Azt tervezik, hogy ez lesz az első alkalom, mikor lefekszenek egymással, de Noah barátja, Fin (Kevin Connolly) rájuk ront, hogy Allie szülei mindenhol a lányt kerestetik a rendőrséggel. Amikor Allie hazaér, szülei megtiltják, hogy újra találkozzon Noah-val. Noah és Allie összevesznek, majd szakítanak. A lány megbánja döntését, de Noah elhajt. Másnap reggel Allie anyja közli, hogy hazautaznak. Allie próbálja megtalálni Noah-t, de kénytelen búcsú nélkül távozni. Később Hamiltonék New Yorkba küldik Allie-t, ahol a lány a Sarah Lawrence főiskolára jár. Noah nagyon szenved Allie hiányától, naponta ír neki levelet egy éven át, de azokat nem kapja meg Allie, mert a lány anyja eldugja őket előle. A fiatal szerelmespárnak nincs esélye, hogy újra együtt legyen. Allie továbbra is főiskolára jár, Noah pedig barátjával részt vesz a második világháborúban, ahol Fint halálos sebesülés éri.

Később, Allie ápolónőként dolgozik, sérült katonákat gondoz. Itt találkozik ifjabb Lon Hammonddal (James Marsden), a népszerű, helyes, tanult, déli örökössel, aki ügyvédként dolgozik. A két fiatal jó kapcsolatba kerül és eljegyzik egymást Allie szüleinek örömére. Habár Allie Noah arcát látta, mikor Lon megkérte a kezét, ő igent mondott.

Mikor Noah hazatér a frontról, apja közli vele, hogy eladta lakásukat, így a fiú megveheti a Windsor kúriát. Amikor Noah Charlestonba utazott, hogy beszerezzen néhány kelléket a házalakításhoz, meglátta Allie-t ahogy épp Lonnal csókolózott. Ezután Noah egy picit magába fordult, és úgy gondolta, hogyha befejezi a ház átalakítását, Allie visszatér hozzá.

A jelenben kiderül, hogy az idős hölgy - akinek Duke a könyvet olvassa - nem más, mint Allie. Csak elmezavara van, ezért nem emlékszik semmire. Allie már a saját felnőtt gyermekeit és unokáit sem ismeri meg, akik arra kérik Duke-ot, hogy költözzön haza hozzájuk, de ő kitart felesége mellett.

Újra a negyvenes években járunk. Miközben Allie az esküvői ruháját próbálja, meglátja Noah képét az újságban, akiről azért írnak, mert befejezte a Windsor kúria átalakítását. A lány meglátogatja őt Seabrookban, és a közös vacsorán Allie közli Noah-val, hogy eljegyezték. Másnap Allie visszatér, és elmennek hajókázni, miközben felidézik az együtt töltött nyarat. Később Allie számon kéri Noah-t, hogy miért nem írt neki soha, ekkor mesélte el Noah, hogy egy éven át minden nap írt szerelmének, csak sosem kapott választ... Ezután forró csókot váltottak és az ágyban folytatták a dolgot.

Másnap megjelenik Allie anyja, és közli a lánnyal, hogy Lon itt van a városban, mert Allie apja elszólta magát Noah-ról. Ezután Allie anyja elviszi őt egy építkezésre, ahol megmutatja azt a férfit, akivel annak idején olyan helyzetbe került, mint most Allie Noah-val. Végül odaadta lányának mind a 365 levelet, amit Noah írt neki több évvel ezelőtt. Mikor kettesben maradtak Noah-val, megkérdezte szerelmét a férfi, hogy mit fog most csinálni. Elmondja, hogy tudja, hogy nehéz lesz együtt, de ő Allie-vel akar lenni és ezért harcolni is fog. De Allie visszamegy Lonhoz.

Allie beszél Lonnal, hogy együtt maradnak, hiszen jegyesek. Visszaugrunk a jelenbe, ahol az idős Allie meg akarja tudni, hogy kit választ Allie. Aztán ráeszmél, hogy a nő, az ő maga és visszaemlékszik, hogy ott áll Noah ajtajában, és végül elhagyta Lont. Hirtelen visszaemlékszik a múltjára és eszébe jut, hogy ezt a könyvet ő írta, a betegsége miatt. Noah-nak meghagyta, hogy: ,,Olvasd ezt fel nekem, és én visszatérek Hozzád!" De hamarosan újra elveszti emlékeit, és pánikrohamot kap, nem tudja hol van. Noah összeomlik, és másnap reggel kórházba kell szállítani. Miután visszatér az idősek otthonába, beszökik éjszaka Allie-hez, aki újra emlékszik Rá. Következő reggel egy nővér talál rájuk, egymás kezét fogva, halottan.
 
 
0 komment , kategória:  Értékes előadások,filmek  
Film : Töretlen hit
  2015-08-10 22:15:00, hétfő
 
  Film : Töretlen hit


Link


Egy film az ALS betegségről!
 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
Pecznyík Pál legújabb versei
  2015-08-10 22:00:43, hétfő
 
  Óh mi lesz veletek!

Óh, mi lesz veletek, hazánk ifjúsága,
betölt szívetek, világ hiúsága.
Családalapítás, nem hiányzik néktek,
szabadságotokat feláldozni, féltek.
Nem látjátok, hogyan suhannak az évek?
Ti is lesztek, botra támaszkodó vének!
Családi sejtekre épül drága hazánk,
ám családok nélkül,enyészet hull reánk.
A sátán csalétke, víg, könnyelmű élet,
azt hazudja, hogy az, soha nem ér véget.
Hagyományőrzés és zenés fesztiválok,
együtt táborozó fiúk és leányok,
ma már fel sem tűnik, erkölcstelen élet,
hazánk ifjúsága, tilos útra lépett.
A két nemből valók, csak úgy összeállnak,
nincsen már jövője, a szép házasságnak.
Nem kell a házasság, gondot jelent, terhet,
abortuszok miatt, egyre fogy a nemzet!
Hazánk ifjúsága, gondolj a lelkedre,
nem tudhatod: meddig vigadhatsz kedvedre.
Oly sok a fiatal, eltékozolt élet,
későn siratja már, a sok boldog évet.
Drága fiatalok, Jézus még vár rátok,
forduljatok hozzá, meghallja imátok.
Higgyétek el, öröm oly családban élni,
hol szülő és gyermek, Isten Nevét féli.
Ő, Szentlelke által, gyermekei őre,
boldogan térhetnek, éji pihenőre.
Ha Istenhez térne, hazánk ifjúsága,
örömnap virradna, ős magyar hazánkra!

Pecznyík Pál Celldömölk, 2015. VIII. 4.


Küldetés!

Múló napok egymást érnek,
telítődnek hosszú évek.
Küldetésem van e honban,
lelki verseket ír, tollam.
Lelki versek sokasága,
Isten áldott adománya.
Versírást már rég művelem,
vele bízott meg, Istenem.
Minden lelket hív magához,
ne forduljon a világhoz.
Mert a világ fénye, bája,
ámít, hogy figyeljen rája.
Jaj, annak: kit rabságba von,
idősen, vagy fiatalon.
Sátán gonosz célja, vele,
kárhozat legyen lakhelye.

Istennek szebb, jobb célja van,
honra lel nála, hontalan.
Mert a lelkek sokasága,
sikolt, múló testbe zárva.
Versolvasó drága lelkek,
bennük: Atyátok hív, jertek!
Lélekben s Golgotára,
ajkatok nyíljon imára.
Jézus vérzett érettetek,
hogy megváltottan, éljetek!
Talentumom, küldetésem.
verseket szívekre véssem.

Pecznyík Pál
Celldömölk
2015. VIII. 6.

A 95 esztendős Pecznyík Pál evangélikus költő versei, írásai, áhítatai lányának, Jolikának blogján olvashatóak :


LinkPecznyik Pál E-könyve Dezső Ilona szerkesztésében, új honlapon jelent meg. Az alábbi linken elérhető!


Link
 
 
0 komment , kategória:  Pecznyík Pál írásai  
Dr. Arbanász Zoltán : A legrövidebb ima
  2015-08-10 21:54:20, hétfő
 
 Egy órája sincs, hogy újból átnyálaztam a tájanatómiát, a Littmann-féle Sebészeti műtéttant. Memorizáltam a régió képleteit, hogy mit szabad és mit nem. Érdekesek a tájanatómia atlaszok. Az artériák pirosak, a vénák kékek, az idegek sárgák, az inak fehérek. Ráadásul mindegyikhez egy parányi fekete nyílvessző tart, a képlet pontos anatómiai nevével. Hát persze, így könnyű! - s majdnem nevetek. A valóság egészen más, az állandó szívás és törlés ellenére alig látunk a vérmaszattól, s semmi sem emlékeztet az atlaszban látottakra. A kendők által szabadon hagyott kis négyzet semmilyen tájékozódási pontot sem nyújt. Egyedül az anesthesiológus kolléga helye biztos, többnyire a beteg feji végénél ül vagy áll. Isten kezében vagyunk, a beteg és a személyzet egyaránt...

A bevonuláskor nem szólnak fanfárok, csak néhány készülék zümmögése jelzi, hogy működésre kész. Kölcsönösen köszöntjük egymást. A beteg 75 feletti, az elképzelhető összes betegség birtokában. Váratlanul megszólal:
- Mielőtt elaludnék, szeretnék imádkozni! Lehet?
- Persze, csak tessék! - mondom bosszúsan.
- Köszönöm, fiam - s belekezd csendesen. - Domine! .. Ámen! - mondja e két szót.
- Csak ennyi? - kérdezem meglepetten.
- Csak ennyi.
- Uram! ... Úgy legyen!
- Igen, fiam. Ez minden. E két szó közöttieket az Úr úgyis tudja. Tudja, hogy mit mondanék, mit kérnék. Én nem kérek magamnak semmit, de elfogadom, amit Tőle kapok. Tudom, ma Ő vezeti a doktor urak kezét, így nem hibázhatnak.

Mereven állunk, feltartott kézzel. Talán csak a maszkok mögötti szemüvegek csillognak fényesebben, mint korábban.
- Lehet még egy kérésem?
- Igen, természetesen. - de már nem vagyok bosszús a késés miatt. Életem legrövidebb, és leginkább hittel teli imáját hallottam egy perce. Gondolatban még kitöltöm a két szó közötti helyet. - Szeretném elénekelni a legszebb énekünket, ha még tudom, mert nagyon álmosodom.

S ekkor remegő, halk hangon belekezd a 42. zsoltár első sorába:
- Mint a szép híves patakra a szarvas kívánkozik...
A következő sortól az egyik műtősnő csatlakozik:
- Lelkem úgy óhajt Uramra, és hozzá fohászkodik...
A versszakot már öten fejezzük be:
- Tehozzád én Istenem, szomjúhozik én lelkem. Vajon színed eleibe mikor jutok, élő Isten?

Mély sóhajjal álomba merül a néni.
- Törlést kérek! A szemüvegemre.
Még várok egy percet, hogy összeszedjem magam.
- Ha Isten velünk... Kezdhetjük!...


Link


 
 
0 komment , kategória:  HIT  
Lezáratlan múlt – jubileumi magyar őskutatási fórum
  2015-08-10 21:49:40, hétfő
 
  Lezáratlan múlt - jubileumi magyar őskutatási fórum a Diósgyőri várban

A program főszervezője, Dr. Gyárfás Ágnes, a Bölcsész Egyesület elnöke
a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában kiemelte: a találkozó
egyik fő mondanivalója a Szent Korona volt, amelyre nem tárgyként,
hanem szellemi eszközként tekintenek, mely összefogja, és szellemi
szinten egyesíti a magyarságot. Dr. Gyárfás Ágnes azt a szellemi
tartalékot szeretné közvetíteni, hogy a Szent Koronába
belekapaszkodva, de türelmesen kivárva meg kell keresni azt a
pillanatot, amikor összefogva meg tudjuk segíteni a magyar államot
abban, hogy bízzon a magyarokban, és ne féljen erős kézzel megvédeni
az országot.

"Miskolci Bölcsész Egyesület őskutatási fórumai olyan, sokszor talán
meglepő következtetéseket, válaszokat adnak, amik a hivatalos
történettudományban még nem nyertek teret. Az egyesület azonban éppen
ezzel a küldetéssel, a viták generálásával közelít a történelmi
igazságokhoz - mondta Pfliegler Péter."

Mint az alpolgármester is fogalmazott, a történelem sosem tekinthető
lezártnak, mindig lesz miről nézeteket ütköztetni, s mindig lesz miről
közösen gondolkodni - a magyar őskutatási fórumoknak pedig éppen ez a
célkitűzése.


LinkA 20. alkalommal Miskolcon megrendezett Őskutatás Fórum fő témája a
turáni népek története és a Szent Korona volt.

http://www.hirado.hu/2015/08/09/aranymonostor-es-a-szent-korona-is-tema-volt-az-o skutatas-forumon/


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ősi gyökér  
Dráma a román királyi udvarban: Mihály kitagadta unokáját
  2015-08-10 21:36:54, hétfő
 
  Dráma a román királyi udvarban: Mihály kitagadta unokáját, Miklós herceg nem herceg többé

Mihály király kitagadta az unokáját: Miklós herceg nem herceg többé. A királyi ház tiszteletbeli tanácsadója szerint Miklós herceg elvei és a királyi ház elvárásai között ellentétek feszültek.


A Mediafax adta hírül, hogy Mihály román király visszavonta a Románia hercege címet unokájától Miklóstól, és kizárta a trónöröklési rendből is. A király augusztus elsején írta alá az erről szóló dokumentumot - tájékoztatott hétfőn a király sajtóirodája.
Mihály király, Miklós exherceg és bájos kishúga, Elisabeta Karina

A közlemény szerint Mihály király a döntést a jövő Romániájára gondolva hozta meg, amikor lánya, a mostani trónörökös, Margit hercegnő már nem él majd. Az okokról szólva, Mihály király csak annyit mondott a közlemény szerint, hogy ,,az akkori idők királyi családjának és a román társadalomnak olyan kormányzásra van szüksége, amely a szerénység jegyében, kiegyensúlyozottan, erkölcsi elvek szerint és a másikra figyelés jegyében történik".

Miklós egykori herceg - Nicholas Medforth-Mills - Mihály király második lánya, Ilona hercegnő fia. Nicholas 2010. április elsején kapta a Románia hercege címet, harmadik trónörökösként (az elsőszülött Margit hercegnő, és anyja, Ilona hercegnő után).

Ugyanakkor a királyi ház tiszteletbeli tanácsadója úgy magyarázta Mihály király tettét, hogy Miklós herceg elvei és a királyi ház elvárásai között ellentétek feszültek.

Ioan Luca Vlad a Digi24 hírtelevíziónak úgy nyilatkozott: a hercegi cím megvonását nem büntetésnek szánta Mihály király, ugyanis Miklós kvázi beleegyezését adta abba, hogy kizárják a trónöröklési rendből. Hozzátette ugyanakkor, hogy a király szomorúan hozta meg döntését.

Arra a kérdésre, hogy Miklós herceg hatékonyan részt vett-e részt a rá bízott projektekben, a tanácsadó elmondta: "Túl sok volt ez a hercegnek". A többi mellett például a román nyelvtudását sem tökéletesítette.

(Kolozsváros)

Forrás:


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eddig 2milliárd forintunkba került az illegális bevándorlás
  2015-08-10 21:27:08, hétfő
 
  Eddig kétmilliárd forintunkba került az illegális bevándorlás

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) az idei első félévben kétmilliárd forintot költött a bevándorlók ellátására és egészségügyi vizsgálatokra, ez duplája a tavalyi költségeknek - mondta a hivatal főigazgatója vasárnap az M1 aktuális csatornának.

Végh Zsuzsanna elmondta, hogy az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) személyre szabottan rendeli el azokat a szűrővizsgálatokat, amelyek a járványügyi kockázatok csökkentéséhez szükségesek. Ezeknek a vizsgálatoknak a költsége több százmillió forint is lehet ebben az évben - tette hozzá.
A tudósításban elhangzott, hogy a megnövekedett feladatok miatt a kormány 10 milliárd forint pluszt pénzt adott a bevándorlási hivatalnak, ebből egyebek mellett új munkatársasakat vesznek fel, akik a kérelmek feldolgozásában és a befogadó állomások működtetésében segítenek.


Link


MARTONFÁN ÉJSZAKÁZOTT HEGEDŰS LORÁNTNÉ

Egyre bővül a Pécs melletti Martonfára tervezett menekülttábor ellen tiltakozók köre, vasárnap Hegedűs Lorántné, az Országgyűlés jegyzője együtt sátorozott a tüntetőkkel - írja Pécsi Napilap.
Hegedűs Lorántné az első országos politikus volt, aki kiállt a martonfaiak mellett, ugyanis augusztus elsején, szombaton délelőtt, a tábor létesítésének hírére összehívott falugyűlésen is ott volt. Most a vasárnap éjszakát töltötte együtt az egykori lőtéren sátrazó demonstrálókkal, akik között a martonfaiak mellett komlóiak, pécsiek, pécsváradiak és a környező falvak lakói is ott voltak.

A martonfaiak közben tovább szervezkednek, a héten is változatos módon igyekeznek felhívni ügyükre a figyelmet. Hétfőn Budapesten és Sormáson tárgyalnak, keddre jelezték az egykor Zengőért küzdő civilek a csatlakozásukat, délután háromkor keresik fel a helyieket, szerdán délután Ásotthalom polgármestere, Toroczkai László érkezik a faluba, csütörtökön ismét forgalomlassító félpályás útlezárás lesz, amelyre jelezte érkezését Vona Gábor, valamint húsz autóval a sormásiak is. Pénteken délután hatkor ismét Pécsre szerveznek nagygyűlést a tiltakozók, ezen Morvai Krisztina lesz a vezérszónok, közben egyre több rockzenekar jelezte, szívesen adna ingyenkoncertet a sátortáborban.

VIDEÓ - Hegedűs Lórántné a martonfai menekülttáborról


Link


Forrás :


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hurrá, én vagyok Zsándárk (+ fotók)
  2015-08-10 21:23:09, hétfő
 
 Több mázsa ruha, hátizsákok, hálózsákok, cipők és bakancsok. Epilátor, fésű és terhességi teszt. Persze pozitív. Ezt rejti az ártér Szeged mellett. Hosszú a gát, a város szívétől a határig ér, és azon is túl, le a tengerig. De engem csak ez a kis szakasz érdekel, az, amely a város mellett húzódik, az országhatárig. A miénk. Az ártér, ahol az erdőben most nem a tündér, hanem a szemét az úr. Három tündér mégis megpróbált rendet tenni. Ideiglenes táborok, tábortűz nyomai, és szemét, szar, mocsok mindenütt. A XXI. század Magyarországának valósága, a pesti és budai jövő látképe. Egy más kultúra jövőképe.

Három asszony, aki segíteni akar. Három tündér, aki rendet akar, és tenni akar. Nem szájkarate a facebook előtt, valós tett és rend, mert ez a lelke mindennek. És hát a fíling: segítsük a menekülteket. Ad itt a fél ország már, ki enni, ki inni, más ruhát, játékot, cipőt. Hegyekben áll az adomány a segítőknél, válogat, csomagol boldog-boldogtalan. Politikus és háziasszony, egyetemista és nyugdíjas. Listák sokasága, ki mit adna a menekülteknek. Segíteni akartak hát, csak a maguk módján, amúgy magyarosan, odavágósan.
Fotó: m.o.n.c.s.i@ - Hunhír.info

Mit adna hát három asszony? És főleg: kinek? Hiszen van itt hajléktalan, szegény magyar család bőven. És hát - ők is szegények. Hónap végén már almára se futja, nemhogy banánra, és a kínai cipő a divat netovábbja. De mégis: adnának, segítenének a menekültnek.
Fotó: m.o.n.c.s.i@ - Hunhír.info

Mennek hát az ártérbe - védőruha, maszk és gumikesztyű - szedni a mocskot, a szemetet. De tudják, már látták: ott nem a mocsok vár. Adidas a póló és Nike a cipő, sértetlen a bakancs talpa, új a dzseki bőre. Katonai a hálózsák és hellokittis a takaró. Csomagban a fogkefe, tele az Axe, bontatlan a fogkrém. Gyógyszerből egy, ha kinyomva, a többi mind eldobva. Imakabát sem kell itt már, új a haza, más a kultúra a modern honfoglaló számára.

Gyűlik a sok zsák, boldog a három asszony. Segített - a maga módján. A menekültnek lesz ruha - bár lehet, nem ő dobta el, a kör előbb vagy utóbb így is bezárul. Összeér, ami összetartozik, a sok hacuka visszajut oda, ahova kell. És boldog a három asszony, mert egy cseppet, egy kis részen tisztult az ártér.
Fotó: m.o.n.c.s.i@ - Hunhír.info

Viszik a zsákokat boldogan oda, ahol etetik, ruházzák, mosdatják, segítik a menekültet. Leteszik a málhát, arcukon izzadság. Mondják: ők szegények, ha adnak is, hát inkább a magyarnak. Sok az éhező gyerek, a szegény család, hát még a hajléktalan. Nekik adnak, ha tudnak, ám adnának most is. Kicsit mást és kicsit másként: nem mást, csak azt, amit a sok menekült szétdobált.
Fotó: m.o.n.c.s.i@ - Hunhír.info

És megköszöni a segítő, nem érti az iróniát. Ő nem lát mást, csak újabb kupacot, nem érzi a gúnyt és nem érzi a dühöt a szavakban. Örül, hiszen gyűlik a kupac, lehet adni, jut rögtön egy újabb adag. Mosni viszik, mondja, és már pakolja a kocsiba. Elmaradt a mosószer, de talán az adományokból arra futja. Külön szatyorban a sok-sok bontatlan gyógyszer, arab felirat némelyiken. Adják az orvosnak, aki puszta kézzel ótvart kezel éppen. Boldog ő is, hiszen tudja: a menekült a sajátját jobban akarja. Hogy akkor el miért dobta? Ki tudja...
Fotó: m.o.n.c.s.i@ - Hunhír.info

De rohan máris egy nő: nagy a baj! A sok márkás ruci, mely csak piszkos, de új, nem lehet a menekülté, sőt, más sem viselheti többé. Kimondta a hatóság a szabályt: veszély van, fertőzés- és járványveszély. Égig ér a baj: égetőbe kerül minden, hiába a váratlan segély. A tűzre jutnak, együtt a boltnyi fogkefével és pipere szerrel. Nem kapja vissza, aki eldobálta, nem lesz boldog a gazdája, ha látja.
Fotó: m.o.n.c.s.i@ - Hunhír.info

Járványveszély van, vigyázni kell. Majd ősszel az eső elrohasztja, télen a hó a földbe mossa, és egyszer csak a kör bezárul. Visszakerül onnan, kétséged ne legyen, ami ott veszély, másutt sem lesz egyéb. Nem veszélyes a mosdatlan test, nem zavar a rüh, az ótvar, megírtuk már: a hacukacsere a higiénia netovábbja. De veszélyes a ruha, ám szűk a készlet, magyar, ne kérj, a jussod te nem érdemled. De ülj a vonatra, a buszra, ahol sok menekült volt már előtted, hazaérve hipóval mosd a kezed. Mard a bőröd, hogy tiszta legyen, de a jegyért fizess, hiszen neked kell! Ő ingyen adja a veszélyt, te fizess érte, hogy kapod. Szép a liberális világ, ha nem tetszik ez, akkor is ez a jussod.
Fotó: m.o.n.c.s.i@ - Hunhír.info

Kesereg a három asszony, célját vesztett a sok munka. Vagy mégsem? Hiszen hármuk megmutatta: tenni lehet a dolgokért, nem kell itt a szájkarate. Három zsándárk fegyver nélkül vívja harcát, segítőjük két srác és egy férfi, aki a zsákokat cipeli. Megmutatták az országnak: itt simogatnak, adnak, babusgatnak, de aki megérdemelné, nem annak. Eldobálják, nem becsülik, a szeméthegyet kerülgetik. Más a világ, más kultúra, ha adsz is, eldobálja. Nem szeret, csak azt mutatja, elveszi, mert hiszi - neki ez a jussa.
Fotó: m.o.n.c.s.i@ - Hunhír.info

Hajrá, lányok, tökös zsándárkok, előbb vagy utóbb tán a többség és megérti: céltalan a harc, kútba hordják a vizet. Kitart az euróköteg, vesz majd másik ruhahegyet. De ti megtettétek, ha csak a keveset is: tiszta lett a föld, szabad az ártér is. Hogy meddig? Ki tudja. Hisz' csak egy nap az élet ott, és mind megy tovább, az úton pedig végig elhagyogatja szemétkupacát. Szemét vagy ruha? Egyre megy. Járvány a veszély, kemény téma ez.

(Az akcióban részt vettek a Kárpát Haza Őrei Mozgalom asszonyai, segítették őket a Magyar Önvédelmi Mozgalom Csongrád megyei egységének tagjai)


Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Kaláka, Szépirodalmi Folyóirat
  2015-08-10 21:15:33, hétfő
 
  A KALÁKA Szépirodalmi Folyóirat honlapja:

http://www.kalaka.com/

Link


A legújabb számot az alábbi linken olvashatják:


Link
 
 
0 komment , kategória:  Kaláka Szépirodalmi Folyóirat  
VIRRASZTÁS 2015. augusztus 14-én 19.00 órától
  2015-08-10 21:06:44, hétfő
 
  MAGYARORSZÁG FELAJÁNLÁSA SZŰZ MÁRIÁNAK és IMA a SZENT ANNA RÉTEN
ÉPÍTENDŐ KÁPOLNÁÉRT


VIRRASZTÁS
2015. augusztus 14-én 19.00 órától aug. 15. reggelig

Helyszín

Pilisszántó: Szikla Színház - Boldogasszony Kápolna
Továbbá Magyarország és a világ bármely pontján


Augusztus 15.

- A katolikus egyház legnagyobb Mária ünnepe

- Nagyboldogasszony napja

- Szűz Mária Mennybemenetelének napja

- Szent István apostol király halálának napja.

- Szent István 1038-ban, halálának napján felajánlotta Magyarországot és a magyar Szent Koronát Szűz Máriának.2015. augusztus 14-én 19.00 órától:

1.) Virrasztás: Pilisszántói Szikla Színháznál virrasztósátorban, a hagyomány szerint Mária virágkoporsója mellett. Mária búcsúztatása, Máriás énekek, imák.
IMA MAGYARORSZÁG és a VILÁG BÉKÉJÉÉRT

Normafa mellett, a Szent Anna réten megépítendő kápolnáért.

"Győzni fogunk Magyarország és a Világ Győzelmes Királynője által!"

2.) Vesztergám Miklós: Tárogató
3.) László Ildikó hagyományőrző: Mária népénekek
4.) Kovácsné Sós Enikő: Mária jelenések üzeneteinek időszerűsége
5.) Szántai Lajos hajnalig: Magyarország múltja, jelene, jövője
6.) Kb. 05.40 óra: Napfelkelte, Mária Mennybemenetele
"Napba öltözött Boldogasszony" a pilisszántói Boldogasszony kápolnánál.

MAGYARORSZÁG FELAJÁNLÁSA SZŰZ MÁRIÁNAK

7.) Tájékoztatás: 11.00 órakor Pilisszántói Boldogasszony kápolnánál
Hagyományosan megrendezendő szent mise

MAGYARORSZÁG FELAJÁNLÁSA
és IMA a BÉKÉÉRT
Kérünk minden szervezetet, csoportot, egyént

Magyarországon és külhonban szervezzenek közösségeket,
és virrasztással emlékezzünk meg közösen Mária Mennybemeneteléről.
Ünnepeljük együtt Magyarország és a magyar Szent Korona
Szent István általi felajánlását.
Imádkozzunk a Szent Anna réten építendő kápolnáért.
Ajánljuk fel újból együtt nemzetünket, hazánkat Mária oltalma és védelme alá.
Kérjük közösen augusztus 15-én Napfelkeltekor (magyar idő szerint kb. 5.40 óra)
felajánlásunk elfogadását az alábbi himnuszokkal és imákkal.
Szólaljon meg egyszerre a magyar himnusz a világ minél több településén akár a meghirdetett időpontokban, akár augusztus 15-én a nappali órákban.
A lehetséges fórumokon továbbítsuk a jelen felhívást.

Honlap: www.egipatrona.hu/kapolna,

Bővebben:

2015. augusztus 14-én 19.00 órától:

1.) Virrasztás: Pilisszántói Szikla Színháznál virrasztósátorban,a hagyomány szerintMária virágkoporsója mellett. Mária búcsúztatása, Máriás énekek, imák.

IMA MAGYARORSZÁG és a VILÁG BÉKÉJÉÉRT

Normafa mellett, a Szent Anna réten megépítendő kápolnáértXII. Piusz pápa: Natália nővér közvetítésében elfogadta Jézus és a Szűz Anya üzeneteit.Jézus kérése, üzenete Magyarország, és az egész világ számára:
"Jézus kérte Natália nővért, hogy indítsanak engesztelő mozgalmat, melynek világméretűvé kell kiteljesednie, és építsenek engesztelő kápolnát a Szent Anna réten.
Natália nővér ígéretet kapott arra Jézustól, hogy ha ez bekövetkezik, akkorMagyarország mentesül a II. vh. dúlásától és borzalmaitól, illetve az engesztelő mozgalom révén az egész világban béke fog következni."
,,Az egyház készítsen nekem helyet, ahova kegyelmeimmel leszállhassak, hogy a bűnösöket megtérítsem, a bűnbánat és az engesztelés útjára vezessem."
"Szeretném minden magyar ház kapujára arany betűkkel írni ezen szavakat: Magyarország tisztul, de nem pusztul!"
"Magyarország lesz az új Betlehem, ahol az Isteni szeretet nagy kegyelmeket szül majd mind a lelkek, mind az egész világ számára."...
"Ne búsuljatok, az idő már igen közel van, hogy Szeplőtelen Édesanyám királynői Szívének örömére az engesztelő kápolna magyar földön felépüljön."
"Akikre a munkát bíztam, teljes erővel dolgozzanak tovább, mert nagy, erős jövő vár Anyám országára, s általa az egész világ kegyelmet nyer."
"A magyar engesztelésért hajlandó vagyok könyörülni az egész világon."
"Nem a világ vége, hanem a bűnök vége, sok lélek kárhozatalának vége van közel!
Közel van szavaim beteljesedésének ideje, hogy egy nyáj lesz és egy pásztor..."
"Le tudom leplezni előttetek a hamis prófétákat és meg is fogom tenni.
Ha nem tudnám megtenni, hol lenne az én szeretetem, világosságom és gondviselésem?"
"Legyetek tehát bátrak, erősek, és ne féljetek, mert a bátortalanság, a félelem ellenségemnek titkos eszköze, amellyel romba szeretné dönteni kegyelmeim művét."
"Ha bajban vagytok, imádkozzatok azokért, akik a bajt mozgatják. Kérjétek, Szeplőtelen Édesanyám födje be őket palástjával."
,,Tudatni akarom egyes feljebbvaló papjaimmal, ne álljanak ellen az engesztelési munkának, ne kételkedjenek irgalmas, leereszkedő szeretetemben, mert bizony már alig bírom Atyámnak igazságos, sújtó kezét fenntartani, hogy reátok le ne sújtson."

Szűz Mária
,,Anyám, ezentúl a Te kezedbe helyezem Magyarországnak és a világnak eljövendő sorsát. Te leszel, mintegy a 2. megváltója a vérbe és bűnbe merült világnak."
"...Isten, a mi Atyánk, nagy dolgot cselekedett velem, amikor a világ királynői hatalmával felruházott, a bűnös világ megmentését királynői szent kezembe helyezte.
Én, a Világ Győzelmes Királynője vagyok. A győzelem a kezemben van. Hatalmam a világ fölött kegyelem és áldás minden emberre, minden nemzetre."
"Ha imádkoztok, látni fogjátok, hogy a várt győzelmem hamarabb meghozza a világbékét, a földi Paradicsom örömeit, mint ahogy gondoljátok."

ézus: "A magyar, Anyámba vetett szent bizalommal, szent büszkeséggel hangoztassa:

Győzni fogunk Magyarország és a Világ Győzelmes Királynője által!"Világ Győzelmes Királynője Rózsafüzér - Szentolvasó:
A Világ Győzelmes Királynője tiszteletére
A keresztnél:
Itt függ a mi hitünk, a mi reményünk, a mi szeretetünk, életünk, üdvösségünk és győzelmünk!
Üdvözlégy... (háromszor):
Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van Teveled. Áldott vagy Te az asszonyok között, és Áldott a Te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk gyermekeidért, most és mindörökké. Ámen.
A nagy szemeknél: Dicsőség az Atyának, dicsőség a Fiúnak, dicsőség a Szentléleknek, Szűz Mária, a Világ Győzelmes Királynője által, most és mindörökké, Ámen
Alleluja! Ave Maria! Éljen a Világ Győzelmes Királynője!
A kis szemeknél: Világ Győzelmes Királynője, mutasd meg hatalmadat!
A végén 3-szor: Szent, szent, szent a Seregek Ura, Istene, telve van az Ég és a Föld az Ő dicsőségével. Áldott, ki az Úr nevében jő. Dicséret, hála, szeretet és dicsőség legyen Neked Istenünk, hogy a Világ Győzelmes Királynőjét adtad minekünk!

A Szent Anna réten, az engesztelő kápolna alapkövében elhelyezett Alapokmány szövege (ima):

"Add, Uram, hogy ez a kápolna felépüljön teljes eredeti szépségében, és add meg nekünk, e kápolnához ide zarándokló magyar gyermekeidnek a bűnbánó lélek számára ígért kegyelmeket, hogy minden bűnös, ki e szent küszöböt átlépi, teljes valójában újjászülessék, és e krisztusi megújulásban köszönthesse Jézus és Mária megbocsátó Szívét.
Add Uram, hogy kegyhellyé legyen ez a szent hajlék, és minden időkig hirdesse a Szeplőtelen
Szűz mindent legyőző, sátántipró hatalmát.
Add, hogy ezzel magyarságunk egészen betöltse a Te akaratod szerint engesztelő hivatását, s e kegyelemhely világszerte megsokszorozódjék, és a világ egyik sarkától a másikig árassza Jézus Szentséges Szívének és a Világ Királynője Szeplőtelen Szívének örök kegyelmeit.
Szent Szűz! Elérkezett a Te órád! Csak egy szót szólj isteni Fiadnak, és megmenekül a világ, és benne a mi hazánk"

2.) Vesztergám Miklós: Tárogató

3.) László Ildikó hagyományőrző: Mária népénekek

4.) Kovácsné Sós Enikő: Mária jelenések üzeneteinek időszerűsége

5.) Szántai Lajos hajnalig: Magyarország múltja, jelene, jövője

6.) Kb. 05.40 óra: Napfelkelte, Mária Mennybemenetele

,,Napba öltözött Boldogasszony" a pilisszántói Boldogasszony kápolnánál.

Magyarország felajánlása Szűz Máriának

MAGYARORSZÁG FELAJÁNLÁSA

Kb. 05.40 óra Napfelkelte
- Magyar Himnusz
- Székely Himnusz
- Boldogasszony Anyánk
- Ó Szent István dicsértessél
- Mi Atyánk
- Üdvözlégy Mária
- Most segíts meg Mária
- Eszterházi Pál nádor imája

Emlékezzél meg Istennek dicsőséges Anyja, magyarok Nagyasszonya, szentséges Szűz Mária! Emlékezzél meg örökségedről, melyet hű szolgád, első királyunk és apostolunk, Szent István Neked felajánlott. Tekints kegyes arccal országodra, és dicső érdemeid által légy közbenjárónk és szószólónk szent Fiadnál, Jézus Krisztusnál. Hozzád kiáltottak atyáink, és kiszabadultak minden ínségből, mert szemed folyvást vigyázott örökségedre, mindörökké áldott Asszonyunk! Ezt bizonyosnak tartván, gyakorta folyamodtunk Hozzád és tapasztalásunk után mondhatjuk el, hogy Te miattad áldott meg bennünket az Úr.

Ezen reménytől buzdíttatva, e bizalom által lelkesítve oltalmad alá futunk mi, a Te néped, a Te örökséged, a Te nyájad! Hisz gyermekeidnek neveznek minket, országunkat pedig különleges pártfogásod révén, Mária országának.

- Magyarország felajánlása:

Ó Mária, Isten Anyja és minden ember Anyja! Kérjük oltalmadat és hathatós közbenjárásodat!
Édesanyánk, Te ismered és megosztod szenvedéseinket és reményeinket.
Mária, a Béke és a Világ Győzelmes Királynője! Rád bízzuk hazánkat, anyai oltalmadba ajánljuk magunkat.
Kérjük Tőled a Békét és a kiengesztelődést Magyarország számára.
Kérünk, kísérj el bennünket utunkon. Bennünket, akik mint János apostol, szeretnénk befogadni Téged, hogy megtanuljuk, hogyan legyünk Jézushoz és Hozzád hasonlóvá, hogy méltók legyünk kegyelmeitekre.
Isten lelke nyissa meg a szíveket a szeretet és az igazság számára, és vezesse el népünket a kölcsönös megértésre, megtérésre, és a béke őszinte akarására.
Ebben az egységben ajánljuk fel Neked különleges módon a Szent Korona országát, Magyarországot.
Ó Magyarok Nagyasszonya, Rád bízzuk nemzetünket, a magyar Egyházat, minden magyart, különösen azokat, akiknek szüksége van erre a felajánlásra.
Elsősorban a legvédtelenebbeket: az ártatlan gyermekeket, az útkereső fiatalokat, a szétzilált családokat, a magányos és idős embereket, a nélkülözőket és a betegeket, mindazokat, akik elhagyatva, remény nélkül élnek.
Rád bízzuk Mária, Megváltás Hajnalpírja jövőnket, és utunkat.
Mennynek és Földnek Győzelmes Királynője, minden kegyelem közvetítője, Boldogságos Szűz Mária! Áraszd Szeretetlángod kegyelmi hatását Magyarországra, és az egész emberiségre, hogy az most és mindörökké beragyogja az egész világot!

Hiszünk egy Istenben, hiszünk egy hazában, hiszünk Magyarország feltámadásában!
,,Győzni fogunk Magyarország és a Világ Győzelmes Királynője által!"
Maradj velünk (változás!) Istenünk! Ámen


(7 . Tájékoztatás: 11.00 óra
Pilisszántói Boldogasszony kápolnánál: hagyományosan megrendezendő szent mise)

AUGUSZTUS 15. JELENTŐSÉGE és MAGYARÁZATA


(Lásd később)...... ........... ........... ......


Kérjük a kedves virrasztókat, szükség szerint gondoskodjanak maguknak:
A búcsúztatáshoz virágról, mécsesről.
Éjszakára: zseblámpáról, meleg ruházatról, hálózsákról, plédről, esőkabátról, élelemről, ivóvízről, stb, ..... Kis sátrak felállítása lehetséges.

Megközelítés:
Gépkocsival a 10-es úton, Pilisvörösvár központjánál elfordulva Pilisszántó felé, vagy Pilisszentkereszt irányából.

Az Árpád hídtól távolsági busszal (820), kb. 50 perc a végállomásig. www.menetrendek.hu
A hegy lábánál lévő parkolótól kb. 10 perc séta a Szikla Színházig, 15 perc séta a Csillagösvényen keresztül a kápolnáig.

Buszindulás augusztus 14-én Budapestről Pilisszántóra:

16.50, 17.10, 17.30, 17.50, 18.15, 18.45, 19.15, 19.45, 20.30, 21.15, 22.15, 23.15,

Buszindulás augusztus 15-én Pilisszántóról Budapestre:

03.50, 04.50, 05.20, 05.50, 06.20, 06.50, 07.20, 07.50, 08.20, kora estig minden óra 20 perc.

Magyarország békés jövőjének megsegítéséért,

köszönettel fogadjuk adományaikat.

Elkülönített kápolna számla:
OTP: 11742245-20067436
(Kérjük, írja rá az adományozó nevét!)

IBAN: HU17 1174 2245 2006 7436 0000 0000
SWIFT: OTPVHUHB

Honlap: www.egipatrona.hu/kapolna,Link
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 160 db bejegyzés
e év: 1864 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1717
  • e Hét: 1717
  • e Hónap: 48788
  • e Év: 2076996
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.