Belépés
ennmary.blog.xfree.hu
Nem mondhatom el senkinek, elmondom,hát mindenkinek--- "Sehonnai bitang ember, Ki most, ha kell, halni nem mer,......" --Pedig , ...... :) Ennmary x
1972.11.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Rokkantnyugdíj felülvizsgálat feltételei 2015/2016:
  2015-01-31 16:27:32, szombat
 
  Rokkantnyugdíj felülvizsgálat feltételei 2015/2016: változások a rokkantnyugdíjazásban 2015 után

Évek óta jelentősen csökken a nyugdíjkorhatár alatti rokkantnyugdíjasok száma Magyarországon, de még mindig vannak olyan megyék, ahol tíz munkaképes korú emberre 1 korhatár alatti rokkantnyugdíjas jut. Sőt, egyes helyeken a rokkantnyugdíjas nők száma a másfélszeresére emelkedett.

A rokkantsági nyugdíjasok számának 1960-as években indult jelentős növekedése a rendszerváltás időszakában csúcsosodott ki, az 1990-es évek elején a rendszerbe áramlók évenkénti száma megközelítőleg 60-70 ezer között mozgott (Az egészségi állapot megromlása mellett ennek hátterében a munkaerő-piaci viszonyok drasztikus változása, az elhelyezkedési lehetőségek beszűkülése is meghúzódott, a rokkantosítás ugyanis ekkor sokak számára a munkanélküliség alternatíváját jelentette.) A rokkantsági nyugdíjasok száma a 2000-es évek elején még valamelyest emelkedett, 2005-től azonban - a rendszerbe belépők számának csökkenése, a korhatár átlépése, valamint az azóta életbe léptetett szigorítások, felülvizsgálatok eredményeképpen - már folyamatosan mérséklődött - áll a Központi Statisztikai Hivatal áttekintő kiadványában. 2011 januárjában országosan közel 338 ezren részesültek korhatár alatti rokkantsági nyugdíjban, negyedével kevesebben, mint tíz évvel korábban, de még mindig bő 100 ezerrel többen, mint 1990-ben.


Régiós tendenciák
Budapest volt az egyetlen, ahol a vizsgált időszakban minden egyes évben csökkent a rokkantsági nyugdíjasok száma: 2011-ben itt már 40%-kal kevesebben részesültek ellátásban, mint 10 évvel korábban. Kilóg a csökkenő tendenciából viszont Nyugat-Dunántúl és Tolna megye, ahol a rokkantsági nyugdíjas nők száma a másfélszeresére emelkedett (miközben a férfiaké ebben a régióban is csökkent). Az egyik ok az lehet, hogy az öregségi nyugdíjkorhatár emelkedése a nőket érzékenyebben érintette.
A munkaképes korú népességhez viszonyítva ugyanakkor Budapesten a legalacsonyabb az ellátottak aránya, 2011-ben épphogy meghaladta a 3%-ot. Ezzel szemben Békés, illetve Tolna megye 15-61 éves lakosságának csaknem 9%-a részesült korhatár alatti rokkantsági nyugdíjban, míg az országos átlag 5% körül alakult. A KSH értékelés szerint a megyék közötti differenciáltság főként a lakosság korösszetételében, illetve egészségi állapotában meglévő eltérésekből adódik, amit a gazdasági fejlettség, ezen belül a munkaerő-piaci és jövedelmi viszonyok területi különbségei még tovább árnyalnak.

Országosan a rokkantsági nyugdíjasok saját jogú nyugellátottakon belüli aránya is csökkent a vizsgált években, a 2001. évi 18%-ról 2011-re 14% alá mérséklődött. A legérdekesebb tendenciát az alábbi ábra ragadja meg. Látható, hogy a rokkantsági nyugdíjasok életkora viszonylag tág határok között mozog, a skála a legfiatalabb korosztályoktól lényegében a hivatalos öregségi nyugdíjkorhatár környékéig terjed. Ugyanakkor a megfigyelt tíz év során a helyzet jelentősen megváltozott. Az életkor szerinti megoszlás alapján elmondható, hogy a korhatár alatti nyugdíjasokon belül a fiatalabb korosztályok aránya (és száma) csökken, míg az idősebbeké emelkedik.

A jelenségnek részben oka az is, hogy a nyugdíjkorhatár emelésével egyre inkább az idősebb korosztályok is bent maradhatnak a korhatár alatti rokkantnyugdíjas kategóriában: míg 2001-ben a 55 évesek, illetve annál idősebbek aránya 35%-ot tett ki, addig 2011-ben már közel 64% volt. Ugyanakkor ez még nem magyarázná meg, az alacsonyabb korosztályokban megfigyelt változást, nevezetesen, hogy a fiatalabbak körében 10 év alatt nem "termelődött újra" a rokkantnyugdíjasok tábora. Ez arra utal, hogy a rokkantnyugdíjas tömegek "kiöregedésének" vagyunk a szemtanúi, és már a 2000-es évek második felében sikeres volt a rokkantnyugdíjazás, mint menekülő út lezárása. Az új kormány azóta jelentősen tovább szigorított a szabályokon, ennek hatását a mostani statisztikában még nem láthatjuk.2012. októberi elemzésében azt mondta, hogy a költségvetés augusztus végi adatai alapján az látszik, hogy várhatóan, akár 10-15 milliárd forinttal is túllépik a rokkantsági ellátásokra tervezett 342 milliárd forintos keretet. Költségvetési értelemben tehát 2012-ben minimális a rendszer átalakításának egyenlege a tavalyi évhez képest, miközben a kormány erős támadásokkal néz szembe a korábbi szisztéma drasztikus átalakítása miatt.Az év elején nyilvánosságra került adatok alátámasztják a Policy Agenda várakozásait, mivel 358 milliárd forint került elköltésre rokkantsági és rehabilitációs ellátásokra. Ennek a pénzügyi kudarcnak az az oka, hogy irreálisak voltak a célkitűzések, nem volt valós az alapállítás, hogy tömegeket lehet visszavezetni a munkaerőpiacra. De ugyanúgy hiteltelen volt az az állítás is, hogy a felülvizsgálat hatására szintén tömegekről derül ki, hogy csupán visszaélnek a rendszerrel, és egészségi állapotuk miatt nem indokolt, hogy az államtól segítséget kapjanak.

A rossz kiindulópontok mellett a végrehajtás is komoly problémákkal szembesült. Az 57 év alatti teljes létszám átvizsgálását nem volt képes a kormányzat elvégezni. Még októberben azzal számoltunk, hogy szemben a 2010-ben végzett 92 ezer felülvizsgálattal 50 ezer minősítést tudnak elvégezni 2012-ben. Az év végi tényadat azonban még ennél is rosszabb, 44 ezer lett. Tehát a felülvizsgálandó körnek még 15 százalékával sem végeztek.

Az elmúlt évekre visszatekintve azt látjuk, hogy 2006-ban még 700 ezer olyan ember volt, aki nem töltötte be a nyugdíjkorhatárt és így kapott rokkantnyugdíjat, vagy egészségkárosodott személyeknek járó juttatásokat. Ez a szám 2009-re lecsökkent 570 ezerre, majd 2011-re 470 ezerre. A 2012-es átalakítás után ez a csökkenés nem volt látványos, mivel kilenc hónap alatt csupán 20 ezer ember került ki az ellátásból, vagy vált öregségi nyugdíjassá. Azaz az adatok nem igazolják, hogy sikerült volna tömegesen kiszorítani visszaélőket, sőt a létszámcsökkenése mögött inkább az áll, hogy egyre többen töltik be az érintetti körből a nyugdíjkorhatárt, vagy időközben elhaláloznak.

2012-ben a 44 ezer felülvizsgálatból 4700 esetben állapították meg, hogy nincsen olyan fokú egészségkárosodása, amely miatt indokolt az állami szociális támogatás. Ezzel szemben első fokon 29 ezer embernek ítéltek valamilyen jellegű rokkantási ellátást. Azaz többen kerültek be tavalyi évben a rendszerbe, mint ahányan a felülvizsgálatok miatt kikerültek belőle.

A költségvetési törvényben rögzítettek szerint 2013-ban 349 milliárd forintot költ el az állam rokkantsági ellátásokra. Jelenlegi adatokkal számolva azt feltételezzük, hogy minimális túlköltés elképzelhető ezen a soron is, de ennek mértéke 4-5 milliárd forintnál nem lesz nagyobb. Az idei év első hónapjának az adataiból azt látjuk, hogy nem lesznek idén sem tömeges felülvizsgálatok, láthatólag a rendszer ezt a 44-47 ezer fő közötti teljesítményt képes "hozni". Ugyanakkor miután társadalompolitikai és bűnbakképzési szempontból is középpontba helyezte a kabinet a megváltozott munkaképességűeket, ezért az ellenzék és társadalmi szervezetek folyamatosan támadni fogják az átalakításokat.

Azaz, bár láthatólag lassabb a végrehajtás, mint akár az előző időszakokban. Tömegek nem veszítik el ellátásukat, ennek ellenére a rendszer átalakításának rossz kommunikációja miatt további politikai károkat fog elszenvedni a kormány 2014 évben. Mindezt azért, mert rosszul jelölték ki a rendszer átalakításának a célját, és hibásan mérték fel az elérhető eredményeket.
Link

Linkrokkant lap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Hírek, nálunk...!!   
Ezek a segélyek, támogatások szűnnek meg 2015. március 1-től
  2015-01-31 15:55:14, szombat
 
  Ezek a segélyek, támogatások szűnnek meg 2015. március 1-től


Ezek a segélyek, támogatások szűnnek meg 2015. március 1-től

Sajnos igaz a hír, mely szerint a kormány több támogatást, segélyt megszűntet jövőre. Nem várnak túl sokat, azzal, hogy felkészülhessen rá, ugyanis a végképp eltörölt segélyek 2015. március elsejével már meg is szűnnek.Még jócskán a nyakunkon a zord és hideg időjárás, de már nem lesz állami támogatás a fűtésre és sokminden másra sem.

A kormány mindjárt a közepébe vágott a szociális rendszer átalakításának, ugyanis rögtön a legeslegnépszerűbb támogatásokat szüntetik meg, alakítják át, melynek folyósítási háttere a legkevésbé sem finanszírozott és nem rendezett! Nagyon nagy hatalomhoz jutnak ezáltal az önkormányzatok.
Törölni fogják a szociális törvény kötelező segélyei közül a legnépszerűbb segélyeket és támogatásokat!
2015. március 1-től megszűnik :

1. rendszeres szociális segély
2. lakásfenntartási támogatás
3. adósságkezelési szolgáltatás
4. óvodáztatási támogatás

A rendszeres szociális segély fogalma is megszűnik, egységessé teszik az aktív korúak támogatását, így tulajdonképpen több eddig létező segélyezési formát dobnak be egy nagy kalapba, jól megkeverik és az önkormányzat dönt, hogy ebből a kalapból kinek ad és kinek nem. Teljes egészében az ő hatáskorúak lesz az aktív korúak ellátása.

Az óvodáztatási támogatás a kötelező óvodáztatás bevezetésével, 2015. szeptember 1-jétől szűnik meg.

Mit jelent ez azok számára, akiknek járnak ezek a támogatások!A megállapított támogatásokat 2015. február 28. napjáig folyósítják!
Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek, nálunk...!!   
ami mögötte van ,.-
  2015-01-31 15:36:54, szombat
 
 
Link DopeMan - Beleszarok (Szöveggel)

Sokat elbírunk, de aztán egy egészen apró teher alatt összeroppanunk.

Egyes emberek megtehetnék néha, hogy megkeresik magukban is a hibát.. nem csak másban!

Évekig tettem, amit tennem kellett, tettem, amit mindenki helyesnek tartott, és elvárt tőlem. Éltem a mások életét, éltem mindig a holnapért. Aztán egyszer azt mondtam elég Élek a máért...élek magamért. Mert ha másokért élek, mi lesz velem? Elvégre nekem is van egy életem. Megváltoztam, de nem bánom, Nem tetszik? Sajnálom!

Egy csomó minden csak úgy megtörténik veled, keresned sem kell, betoppan az életedbe. Inkább arról van szó, hogy amikor a sors felajánl neked valamit, akkor választhatsz, hogy elfogadod-e vagy visszautasítod. De miután döntöttél, menned kell az utadon előre, és jobb, ha nem nézel vissza többet.
 
 
0 komment , kategória:  15-ben is ...  
házhoz jön,.-,.-
  2015-01-31 15:33:24, szombat
 
  "Barátom! Mit cipelsz magaddal éveken, évtizedeken át, megbántásokat, sérelmeket, mindenféle fájó érzelmet, bántó gondolatokat, amelyek már rég szétomlottak a múltban, hatásuk is semmivé vált, sehol nincsenek, csak a te lelkedben élnek tovább. Te táplálod, tőled kapják energiájukat, hiszen önmagukban már semmi erejük, jelentőségük nincs."
(Popper Péter)


Az Elektra-komplexus múltja és jelene
Az Elektra-komplexus múltja és jelene

(részlet)


Mi is hát Élektra komplexusa? Élektra "mitológiai elemektől megfosztott" személyiségének alakulását a szeretett apa hiánya s anyjához fûződő ellenséges viszonya határozza meg. Klütaimnésztra nem volt "elég jó anya"; hogy miért alakult ez így, arra magyarázatot kapunk a kapcsolódó mitológiai történetekből: Agamemnón rablás útján, erőszakkal hozta őt a házába, miután megölte első férjét és csecsemőjét. Élektra elmondja, ő gondozta anyja helyett a kisgyermek Oresztészt, ugyanakkor mindig is úgy érezte, anyja gyûlöli őt. Az anya korábban tragikus körülmények között veszítette el legkedvesebb leánygyermekét, Íphigeneiát, aminek kettős hatása lehetett rá: egyrészt nem tudta szeretni az élőket, mintha rájuk haragudott volna az elveszettért, másrészt gyûlöletét a gyilkos apáról áttolta annak megmaradt gyermekeire (kivéve a behódoló Khrûszothemiszt). Élektra tehát azért ellenséges Klütaimnésztrával, mert rossz anyának tartja, apa- és férjgyilkost lát benne, aki a házasság tisztaságát is beszennyezte, a királyi hatalomra is tör, és végül azért, mert irigyli anyjától terhességét, amely neki nem adatik meg. Elhunyt apját viszont gyermeki módon idealizálja. Elhúzódó gyászába szadisztikus elemek is vegyülnek: "gyötröm őket, mert a haltat ennyire tisztelem" - mondja. Ellenséges viszonyuk megakadályozza őt az anyjával való azonosulásban, így a megfelelő női szerepmodellt nem képes elsajátítani. Élektra menekül a nőiség elől, személyisége nélkülöz minden nőiességet, magát csökkent értékûnek, cselekvésre alkalmatlannak tartja, ezért passzívan alárendeli magát a férfierőnek, maga elé helyezve Oresztészt, tőle várva a megoldást. Elhúzódó gyásza és ellenséges női magatartása mögé rejti a férfierő és aktivitás iránti irigységét is. Mindez infantilis rögzítettségben tartja megölt apjával, így nincs mód az "Elektra-komplexus" feloldására. Élektra tehát − lélektani értelmezés szerint − mintegy sûrítve magában hordozza a lányok előtt álló feladatot, a komplex női szerepmodell és a saját értékek megtalálását.

Freud elsősorban a férfinemre vonatkoztatta az Ödipusz-komplexust, a női fejlődés ebbe a koncepcióba elnagyoltan és leértékelő módon épült be. Jung megkísérelte az Elektra-komplexus fogalmának analóg alkalmazását, utalva rá, hogy az azonosságokon túl más, csak a női nemre vonatkozó pszichikus folyamatról van szó; ezt azonban a szakmai nyelv nem fogadta be. Hogy mennyire rosszul tette, arra vonatkozóan álljon itt egy klasszikus idézet: "Apádon csüngött mindig is szived, leány. / Van így is ez: van gyermek, apjához szitó, / más gyermekek meg inkább csüngnek anyjukon" − mondja Klütaimnésztra a lányának Euripidész Élektrájában.

Freud írja az Álomfejtésben: "Talán mindannyiunknak az volt megírva a sors könyvében, hogy első nemi eszmélésünk az anyára, első gyûlöletünk és erőszakos kívánságunk az apára irányuljon; legalább is álmaink erről győznek meg." Az egyedfejlődés e két nagy alapkonfliktusa, amelyeket már az antik drámák felmutatnak, nem csupán tudattalan fantáziák és vágyak megjelenési formái - ahogy a pszichoanalízis tartja −, hanem az emberiség fejlődéstörténetének történelmi-társadalmi-kulturális "emlékmaradványai" is. A Szophoklész-dráma Élektrája nagy fejlődéstörténeti fordulatot hajtott végre azzal, hogy elköteleződött az apollói elvek, az apai értékek és normák mellett, amelyeket az apajog megjelenése hozott a kultúrába. De ha Élektrára, a nőre tekintünk, láthatjuk, hogy személyisége esszenciálisan hordozza magában mindazokat a sajátosságokat, amelyeket a modern pszichológia tud a nőiség alakulásáról és buktatóiról.


Agárdiné Malek Zsuzsanna
pszichológus (2007)Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  15-ben is ...  
Trükköznek a rokkantakkal is....
  2015-01-31 15:26:19, szombat
 
  Link

Kivételes nyugdíjemelés, egyszeri segély 2015-ben
A méltányossági nyugdíjemelés és az egyszeri segély összeghatár-feltételei emelkedhetnek 2015. január 1-jétől.
Link

Link


Trükköznek a rokkantakkal isLink


Miközben mindennapi létfenntartásukért küzdenek a rokkantnyugdíjuktól megfosztott megváltozott munkaképességű emberek, a kormány - csakúgy mint a közmunkásokat - a statisztikai adatok kozmetikázására használja őket. A kabinet szerint többen dolgoznak, mint az előző kormány idején. A valóság: néhány éve aki tudott, nyolc órában dolgozhatott, ma csak 4 órás foglalkoztatásra van esély. A rehabilitációs kártya birtokosait pedig új foglalkoztatottként számolják el.

"Pusztuljunk el?" Egyre több fogyatékossággal élő ember teszi fel ezt a kérdést - mondta lapunknak Schiller-Kertész Tamás. A foglalkozási rehabilitációs szakértő elé azok a betegek kerülnek, akiket az orvoscsapat rehabilitálhatónak vagy egészségesnek minősített, tehát a jövőben dolgozniuk kell. A szakember állítja, hiába mondja a kormány, hogy egyre több megváltozott munkaképességű dolgozik, ez nem igaz. Sőt, jelentősen csökkent a foglalkoztatásuk.

Emlékeztetett, Soltész Miklós szociális államtitkár nemrég arról beszélt, hogy az utóbbi években indított képzési programok "most érnek be", és így egyre több fogyatékos ember tud elhelyezkedni. Már tízezerrel több megváltozott munkaképességű ember dolgozik, mint néhány éve, a programok indításakor - mondta. Elhangzott az is, hogy rehabilitációs kártyával ma már mintegy ötezer munkáltató 19 ezer embernek biztosít állást.

Schiller-Kertész Tamás szerint viszont a valóság egészen más. A kormányváltás előtt sokkal több ember, legalább 50 ezer megváltozott munkaképességű dolgozott, sokan nyolc órában vállaltak munkát a támogatott cégeknél. Ezen kívül még a nyílt munkaerőpiacon is többen alkalmazásban álltak, hiszen a foglalkoztatóknak évente csaknem 1 millió forint rehabilitációs hozzájárulást kellett fizetniük, ha a dolgozói létszám legalább 5 százalékában nem alkalmaztak megváltozott munkaképességű emert. Ma viszont szinte kizárólag az akkreditált szervezetek alkalmazásában állnak ezek az emberek. Mintegy 30 500-an dolgoznak, és szinte mindenkit csak 4 órában alkalmaznak.További nyolcezren vannak - csakúgy mint az előző években - a szociális foglalkoztatás keretein belül.

A 30 500-as létszámban van a Soltész által említett, rehabilitációs kártyával rendelkező 19 ezer ember is. Kisebb részük valóban új foglalkoztatott, többségük azonban régen is dolgozott, és csak azért lett "kártyabirtokos", mert a cégeknek megéri kiváltatni velük azt. Ezeket az embereket most plusz foglalkoztatottként tartja nyilván a kormány, vagyis kétszer számolja őket össze. Ez alapján jön ki, hogy többen dolgoznak, mint az előző kormány idején, pedig a valós foglalkoztatás létszámban és óraszámban is csökkent - magyarázta lapunknak Schiller-Kertész Tamás. Sokkal többen vannak, akiknek nem találnak állást, ami nem véletlen, hiszen az egészségesek is munka nélkül tengődnek - magyarázta a szakember. Példaként említett egy Hepatitus C vírusban szenvedő tanárnőt, aki már olyan beteg volt, hogy óra közben elaludt.
Rokkantnyugdíjba ment, most rehabilitálhatónak minősítették. A korábbi 136 ezer forintos ellátása helyett 40 ezerből kell megélnie, de dolgozni a betegsége miatt nem tud.

A szakember elmagyarázta, hogy rehabilitálható emberek után egységes támogatást kapnak az őket foglalkoztató cégek. Az emberek 4 órában dolgoznak, ha ennél többet vállalnak, elveszítik a rehabilitációs ellátást. A bérük így nem több 30 ezer forintnál, emellé kapják a segélyszerű, 41 ezer 700 forintos ellátásukat. Náluk is rosszabb helyzetben vannak azok, akiknek egy-két évük van a nyugdíjig. A korábbi rokkantnyugdíjuk töredékévből élnek, teljes létbizonytalanságra ítélte őket a kormány - magyarázta a szakember.

Sokan az agész életüket végig dolgozták, fizették a társadalombiztosítást, tehát volt biztosítási jogviszonyuk. A kormány ezt a biztosítási szerződést bontotta fel visszamenőleg spórolásra hivatkozva, ám azt nem tartotta szemn előtt, hogy az embereknek valamiből meg kellene élniük. Példaként egy epilepsziás férfit, aki ma már nem tudja megvenni a gyógyszerét. Ha ezt megtenné, nyolcezer forintja maradna a megélhetésre. Schiller-Kertész Tamás ismer olyan megváltozott munkaképességű embereket, akik több, mint egy éve egyetlen forint ellátást sem kaptak az elhúzódó orvosi vizsgálatok miatt.

Nemrég az ombudsman is megállapította: nem volt kellően előkészített a megváltozott munkaképességű emberek állapotának felmérését végző, és az ellátásokra való jogosultságot megállapító intézményrendszer átalakítása. Székely László kitért arra, hogy az ellátási kérelmek elbírálása a jogszabályban előírt 60 nap helyett átlagosan fél évig, de sok esetben akár egy évig vagy még tovább is eltartott. Az ombudsman hivatala közölte: az eljárások jelentős mértékű elhúzódása több tízezer, közöttük sok ezer fogyatékossággal élő ember kiszolgáltatott helyzetét súlyosbította.

A kormány még 2011-ben jelentette be, hogy átalakítják a rokkantsági nyugdíjrendszert, "mert a jelenlegi fenntarthatatlan, pazarló, átláthatatlan és folyamatosan államadósságot generál", tehát az embereknek dolgozniuk kell. Megszűntették a rokkantnyugdíjat, a rendszeres szociális járadékot és az átmeneti járadékot, ezek helyett egységes, táppénzszerű ellátást vezettek be.

A főszabály az lett, hogy aki a nyugdíjkorhatárt elérte, az nyugdíjasként kapja a továb­biakban a támogatását, mindazok pedig, akik a nyugdíjkorhatár alatt vannak, rehabilitációs vagy rokkantsági ellátást kapnak majd. 180 ezer embernek, többek között azoknak, akik nem töltötték még be az 57. életévüket, felülvizsgálatra kellett jelentkezniük, ahol egy új pontrendszer alapján döntöttek, illetve döntenek az orvosok a sorsukról. Ha úgy ítélik meg, hogy képesek dolgozni, a betegek csak 30 ezer forint körüli rehabilitációs ellátásra jogosultak.


 
 
0 komment , kategória:  15-ben is ...  
Pszichiátria - A halálipar
  2015-01-31 15:14:42, szombat
 
  Pszichiátria - A haláliparLink


Link

 
 
0 komment , kategória:  érdekes,jó tudunk róla....  
Éhezők országa lettünk?
  2015-01-27 19:17:01, kedd
 
  Link

olvassátok !!!!LinkLink
 
 
0 komment , kategória:  15-ben is ...  
tanulni,.-
  2015-01-27 18:04:48, kedd
 
  Az elmúlt években megtanultam, hogy az egyedüllét még nem magány. És, sokszor, ha van is valaki melletted akkor is lehetsz elhagyatott. Megtanultam, hogy a szerelem nem egy csóknál kezdődik és nem a sz......nél folytatódik.
Már tudom, hogy a legnagyobb rosszból is fel lehet állni, mindössze akarni kell.
-sokszor elég, viszont vannak esetek mikor az is kevés.
Hogy mindenkinek mást jelent a boldogság.
Hogy minden ember értékes, köztük én is.
Megtapasztaltam, hogy a férfiak és nők máshogy működnek.
Hogy mindent el lehet felejteni, de igenis dolgozni kell rajta.
-persze nem mindig megy....
Nem szégyellni semmit, amin keresztül mentem.
-na ez sem mindig megy..
Aki szeret, az a múltammal, gyengeségeimmel, hibáimmal együtt fog szeretni.
talán egyszer lesz ilyen..
Felismertem, ha nem változtatok és nem keményedek, akkor ez a világ maga alá temet.
Hogy minimális szinten muszáj önzőnek lenni.
Hogy nem ítélkezhetek más emberek felett-(de felettem...? lehet?) és legfőképp, amit adok pontosan azt is fogom visszakapni.
Legyen az jó vagy rossz.
Már tudom, hogy a kimondott szónak súlya van, és van olyan, ami egy életen át marja a lelkem. Hogy a legigazabb barátom-vagy ellenségem az idő és éppen ezért a jelenben kell élni, a múltból tanulni, a jövőért meg dolgozni.

"Van csendje a szorongásnak, a félelemnek, a dühnek, a boldogságnak, az elutasításnak, a fenyegetésnek, a meglepett örömnek, a vágynak... A csend talán a legkifejezőbb válasz, amire az emberek képesek. De érteni kell, hogy mit fejez ki a csend."
(Popper Péter)

Az ember ott van, ahol a figyelme. Ha a sebedre figyelsz: ott vagy. Ha a szomorúságodra: ott vagy. Ha valami nagy csalódás ért, veszteség vagy hűtlenség, figyelmed a csalódásnál időzik, és energiával táplálja az érzéseidet. Újra és újra ismétli magában, kiszínezve, és képzelettel tovább szőve az eredeti élményt. Sajnálod magad, siratod magad, s betölti egész lelkedet a szürke-lila düh és komorság és keserűség.
Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  15-ben is ...  
....megfelelési kényszer....
  2015-01-22 13:43:23, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  15-ben is ...  
emlékeink..
  2015-01-22 13:40:20, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  15-ben is ...  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2014.12 2015. Január 2015.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 364 db bejegyzés
Összes: 5440 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 65
  • e Hét: 65
  • e Hónap: 2397
  • e Év: 2397
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.