|
1/6 oldal
|
Bejegyzések száma: 56
|
|
|
|
2015-01-31 16:42:09, szombat
|
|
|
januárban 88931 látogatóm volt ! |
|
|
0 komment
, kategória: látogatók |
|
|
|
|
|
2015-01-31 14:09:27, szombat
|
|
|
750 Gr. Liszt
525 ml. tej
16 gr. Só
2 ek. cukor.
12 gr.száraz élesztő
olaj a kenéshez
porcukor a tálaláshoz
a hozzávalókból tésztát gyúrok, utána 9 - 10 db vágom fel, gombócot formálok belőle.
minden darabot nagyon vékonyra kinyújtom , megkenem olajjal, s a darabokat egymásra fektetem .
Link
az egészet szorosan feltekerem Link
kisebb darabokra vágom fel a tekercset. Link
kézbe veszem és közeépn kissé összenyomom Link
majd kézzel kilapitom . Link
olajban mindkét oldalán kisütöm .
porcukorral megszórom és tálalom .
Link |
|
|
0 komment
, kategória: azeri konyha ! |
|
|
|
|
|
2015-01-30 08:31:04, péntek
|
|
|
Fagottini di ricotta con mele e uvetta

Hozzávalók:
A tésztához:
300 g Liszt
150 g ricotta
7 evőkanál tej
7 evőkanál olaj
1 tojás
75 g cukor
10 g élesztő
Egy csipet só
Egy tasak vanília
A töltelékhez:
500 g Alma
80 g mazsola
50 g cukor
Egy citrom reszelt héja
.5 Teáskanál fahéj
az almát kis kockákra felvágom , a fahéjjal, cukorral, citromhéjjal együtt lábasba rakom és megpárolom , hagyom kihülni .
a tésztához összekeverem egy tálban a lisztt, túrót, tejet, olajat , tojást, vaniliát, sütőport, élesztőt.
egy lisztezett deszkára kiboritom , majd 3 - 4 mm vastagra kinyújtom .
10 - 13 cm kerek formákat szaggatok ki belőle.
a közepébe rakok egy adagot a töltelékből, félbe hajtom , a széleket lenyomkodom .
a tetejét tejjel lekenem .
180 fokon 25 - 30 percig sütöm .
változatok :
lehet butellával is tölteni
lehet kolbász hússal is tölteni
lehet sonkával is tölteni |
|
|
0 komment
, kategória: olasz sütemény receptek |
|
|
|
|
|
2015-01-29 08:38:41, csütörtök
|
|
|
pecsene jacsnoe

250 gramm búzaliszt
100 gramm cukor
Tej 100 ml
víz 100-150 ml
3 db tojás
Só, 5 g
Soda 5 g
150 g olvasztott vaj
a tojásokaz szétválasztom .
a sárgáját a cukorral kikeverem habosra , felöntöm tejjel, majd a vizet is belekeverem .
ezután adom hozzá a szódát, sót, s a felvert fehérjét, utána pedig a lisztet.
a lisztet adagokba rakom bele.
a kész tésztát ujjnyi vastagra kinyújtom , kockákat vágok ki belőle, s olajban kisütöm mindkét oldalát.
porcukorral megszórom s ugy tálalom .
|
|
|
0 komment
, kategória: örmény konyha |
|
|
|
|
|
2015-01-29 08:18:43, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók
1/2 kg bárányhús
2-3 evőkanál. olvasztott vaj
1 csésze rizs
Só
1 csésze gránátalma lé
a vajat serpenyőben felolvasztom , s belerakom a darákthúst, piritom pár percig .
ezután adom hozzá a rizst, elkeverem , sózom , felöntöm vizzel, s puhára párolom az egészet.
gránátalma lével kinálom .

|
|
|
0 komment
, kategória: örmény konyha |
|
|
|
|
|
2015-01-28 08:59:44, szerda
|
|
|
tort izjumom
640 g Liszt
tojássárgája, 4 db.
100 g vaj
270 g cukor por
300 g tej
szóda 3 g
fehérje 4 db.
2 g vanília
120 g mazsola
a vajat , tojássárgát, cukrot kikeverem habosra .
hozzáadom a lisztet, vaniliát, tejet, mazsolát, s végül a felvert fehérje habot is .
vajjal kikent formába öntöm és megsütöm .
|
|
|
0 komment
, kategória: örmény konyha |
|
|
|
|
|
2015-01-28 08:34:24, szerda
|
|
|
SZLADKIE LEPJOSKI
Napraforgó olaj 200 ml
Búzaliszt 250 g
Cukor 30 g
Szóda 2 tk.
Só 1 csipet
tojás 1 db.
egy tálba szitálom a lisztet, hozzáadom a tojást, sót, 3 ek. olajat , s 3 - 5 ek. meleg vizet.
alaposan összekeverem az egészet, s ha kell adok hozzá még kevés vizet.
kerek gombóccá dolgozom ki. Link
utána 12 db - ba vágom fel, mindet gombóccá formálom .
minden gombócot rétes vékonyra kinyújtom . megkenem a tetejét kevés olajjal, s kevés cukrot szórok rá.
ezután feltekerem szorosan , csiga alakba feltekerem Link
minden kis csigát vékonyra , kb : 3 mm vastagra kinyújtom .
az igy kapott vékony kis lapokat kevés olajon kisütöm , mindkét oldalán .
porcukorral megszórva tálalom .
|
|
|
0 komment
, kategória: örmény konyha |
|
|
|
|
|
2015-01-28 08:04:32, szerda
|
|
|
Csalán 500 g
Sóska 300 g
30 g vöröshagyma
35 g búzaliszt
olaj 80 g
100 g tejföl
2 db tojás sárgája
20 g apróra vágott petrezselyem
3/4 liter víz
só
a csalánt és a sóskát apróra felvágom ,
vajon megpiritom a hagymát, ráteszem a sóskát, csalánt , együtt piritom pár percig , közben megsózom .
kevés olajon megpititom a lisztet, s a kész levest besüritem vele.
a tejfölt és a tojássárgával jól elkeverem és a levesbe rakom , kevergetés közben belefözöm .
tálaláskor apritott petrezselyemmel megszórom .

|
|
|
0 komment
, kategória: örmény konyha |
|
|
|
|
|
2015-01-28 07:31:00, szerda
|
|
|
BAKARDZS
víz 1/2 csésze
élesztő 20 g rammov
tojás 2 db
vaj 2 evőkanál
cukor 1/2 csésze
búzaliszt 3 csésze
mák 100 g
Só
egy kis tálban feloldom az élesztőt a sóval együtt .
utána hozzáadom a vajat, cukrot, tojást s a lisztet is .
kb : 20 percig dagasztom , utána két részre osztom a tésztát, egy kisebb és egy nagyobb részre .
a kisebbet kinyújtom kerekre , akkorára mint a forma . a nagyobból 2 rudat sodrok.
a rudakat összefonom , s a kerek lap köré tekerem .

a mákot rászórom a közepére , majd tepsibe rakom és megsütöm , 20 - 25 perc alatt .
|
|
|
0 komment
, kategória: örmény konyha |
|
|
|
|
|
2015-01-27 09:36:16, kedd
|
|
|
A 75 g borjú:
burgonya 200 g,
1/2 tojás,
15 g hagyma,
25 g olvasztott vaj,
50-75 g paradicsomszósz;
fűszernövények,
só,
bors, ízlés szerint.
a húst ledarálom , hozzáadom a hagymát, sót és a borst kevés olajon megpiritom .
a burgonyát megfözöm , majd átpasszirozom , hozzáadom a tojást, sót,egyneművé gyúrom össze.
a burgonyából kis gombócokat csinálok, majd kilapitom , teszek bele 1 kanállal a húsos masszából.
gombócot formálok belőle, s olajban kisütöm .
paradicsom mártással tálalom .
|
|
|
0 komment
, kategória: örmény konyha |
|
|
|
|
|
1/6 oldal
|
Bejegyzések száma: 56
|
|
|
|
2015. Január
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
56 db bejegyzés |
e év: |
409 db bejegyzés |
Összes: |
9069 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 82
- e Hét: 2392
- e Hónap: 6390
- e Év: 14174
|
|
|