Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 123 
Megható történet terjed a FB-on az önzetlenségről
  2015-01-30 22:34:52, péntek
 
  Szívbemarkoló írás egy hajléktalanról, akit először ki sem akartak szolgálni - aztán mintha csoda történt volna...

Egy Facebook-oldalon osztották meg az alábbi történetet, ami egy hajléktalanról és az őt vacsorára meghívó Erikáról szól. Először jószerivel ki sem akarták szolgálni őket, de aztán csodával határos módon minden megváltozott...

Egy hajléktalan vacsorája...

Ma karácsonyi nagybevásárlást csináltam. Általában utálok bevásárolni. Ma sem volt ez másképpen. Amikor végeztem, a kocsit tolom az autómhoz, és egy hajléktalan jön felém. Megkérdezte, adnék-e neki tüzet. Azt nem tudtam adni, de ha éhes, azon segíthetek. Mondta, hát ő tegnap este óta nem evett, most 17:10 van. Megkértem, várjon, bepakolok az autómba, és meghívom a bevásárlóközpontba enni.

Ellenkezett, hogy őt onnan ki fogják küldeni. Megértettem vele, addig még velem van, ez nem történhet meg. Na, mintha kicsit megnyugodott volna, pakoltam a táskákba, ő segített, és közben beszélgettünk. Elmesélte: ács volt, maszek. Mivel a megrendelők nem fizették ki, tönkrement. Mindent elveszített. A családot, otthont, munkát.

Mióta utcára került iszik is, mert a hideget amúgy sem lehetne pálinka nélkül kibírni, meg a szép múltját, családját így tudja elfelejteni. Miután bepakoltunk, mondom neki, mehetünk. Ő erre azt mondta, ő mégsem jön be, mert fél, hogy kiküldik. Megint győzködtem, még nagy nehezen a korgó gyomra miatt igent mondott.

Belépünk a bevásárlóközpontba, megyünk a gyorsétterem felé, akkor veszem észre, hogy egy biztonsági őr követ bennünket. Nem tulajdonítottam különösebb figyelmet rá, hisz mi enni szeretnénk. Nézegetjük, mit szeretne kérni, mondtam bármit kérhet, a lényeg, hogy forró levest is válasszon. Ott tanakodunk, mire odalép a biztonsági őr. Megkérdezte, minden rendben van e...

Mondom neki, igen, és hogy milyen figyelmes, hogy minden vendégnek ugyanezt a kérdést felteszi. Erre tudatta velem, hogy nem minden látogatónak teszi fel ezt a kérdést, csak olyanoknak, akik nem illenek az áruház megszokott közönségéhez.

Tudattam vele, velünk minden rendben, legyen szíves hagyni, rendelni és enni minket. No, erre elvánszorgott, de csak pár lépésre tőlünk. Rendeltünk, várjuk, hogy megkapjuk az ételt, erre becsomagoltan oda akarják adni. Én nagyon néztem és megkérdeztem, hallotta-e tőlem azt a kérést, hogy elvitelre. Ő nem hallotta, de nem szeretnék, ha a hajléktalan ott enne, nem jó fényt vet a gyorsétteremre.

Na, erre én jól felhúztam magam. A hátam mögött sor állt. Hangosan megkérdeztem az emberektől, hogy zavarja-e őket, ha egy hajléktalan, aki tegnap este óta nem evett, és a hidegben éjjel-nappal kint az utcán kell élnie, egy forró levest elfogyaszt.

Mindenki meg volt döbbenve, és elkezdték a felháborodottságukat kifejezni. Milyen embertelen bánásmód stb. Az emberek mellénk álltak, és kénytelenek voltak megengedni, hogy ott bent együnk.

Kicsomagolták az ételt, és ahogyan azt megszoktuk, megkaptuk, leültünk.

A hajléktalan (Péter), nekilátott a levest enni, az emberek néztek bennünket, ahogyan evett, az a megtört arc, én csak néztem és könnyeztem, a mellettem lévő asztalnál a hölgy a 2 gyermekével ugyanazt tette, mint én. És aki körülöttünk volt, csendben és látszólag meghatódva figyelték Pétert. Miután megette a levest, hozzálátott a rántott húshoz és a krumplipüréhez, mert a krumplipüré a kedvenc körete. Alig kezdte a másodikat enni, egy kedves úr odajött hozzánk, és egy szatyrot adott át Péternek, boldog karácsonyt kívánt. Gyümölcs volt benne.

Egy másik asztaltól felállt egy másik úr, és Péternek 5000 Ft-ot nyújtott át boldog karácsonyt kívánva. Péter csendben tovább evett és közben sírt. Annyira sírt, hogy szalvétát kellett neki adnom.

Erre felállt a másik asztaltól az 5 év körüli kisfiú, odajött Péterhez, megrázta pici kezeivel Péter lábát, és azt mondta neki: ne sírj, bácsi. Erre felállt az édesanyja, ő is oda jött, zsebkendőt adott Péternek és 1000 Ft-ot...

Péter rám nézett és azt mondta, a három év alatt annyi emberséget nem tapasztalt, mint most 1 óra alatt. Megette az ételt, és kezdtük felhúzni kabátunkat, amikor az étteremből kijött egy kedves hölgy, és azt mondta Péternek, minden nap 16 és 18 óra között menjen be és kap egy tányér meleg levest.

Erre én ledöbbentem. Ahol még 1 órája kiszolgálni sem szolgálták volna ki, most ingyen levest kap minden nap.

Péter nagyon hálás volt, és én is. Mindenkinek, aki ma délután segített és emberszámba vette Pétert nagyon köszönöm.

Erika M.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő írások,gondolatok  
Művészfilm : A jövő kezdete
  2015-01-30 22:22:06, péntek
 
  Szeretettel ajánlom egyik kedvenc filmemet :

A jövő kezdete


Link


Az iskolába érkező új tanár nem túl egyszerű házi feladattal lepi meg diákjait: váltsák meg a világot. Aki jó jegyet akar év végén, az tesz valamit, amitől jobbá válnak a dolgok. Ez persze csak vicc. De Trevor komolyan veszi. Fantasztikus tervet eszel ki, amely, ha beválik, fokozatosan tényleg mindent átalakíthat. Csupán három emberen kell segítenie hozzá, és meg kell ígértetnie velük, hogy köszönetképpen ők is segítenek három-három másik rászorulón.
Ha olyan világban élnénk, ahol minden ember segíti a másikat, akkor ez a segítség lánc hamarosan és elkerülhetetlenül előbb utóbb ránk is visszahatna. Ezen témát öleli körül a Jövő kezdete című film egy kisfiú megható történetén keresztül. Indítsd el Te is a láncot és meglátod, a hatás nem marad el!
 
 
0 komment , kategória:  Értékes előadások,filmek  
Dr. Papp Lajos : Test-lélek-szellem harmóniájának megőrzése
  2015-01-30 22:15:18, péntek
 
  Dr. Papp Lajos : Test-lélek-szellem harmóniájának megőrzése


Link

Dr. Papp Lajos szívsebész professzor előadása Gödöllőn.
Az előadás az Új Forrás Polgári Kör szervezésében került megtartásra.
 
 
0 komment , kategória:  Értékes előadások,filmek  
Enigmák - Erdélyi X-akták - 2015.01.29.
  2015-01-30 22:09:26, péntek
 
  Enigmák - Erdélyi X-akták - 2015.01.29.


LinkENIGMÁK TV:


Link


Száraz György honlapja, a " Boldog napot " :


Link
 
 
0 komment , kategória:  ENIGMA - ENIGMÁK-Ébredések  
Amikor a palesztinokat tette gyűlöletessé a tankönyv
  2015-01-30 22:00:39, péntek
 
  Amikor a palesztinokat tette gyűlöletessé a tankönyv, nem ajvékoltak a az ultralibsi aratók

Keletre kell-e tolni a magyarságtudatot? Hangzatos, de alaptalan szólamokkal traktálják a diákokat a nyolcadikos irodalomkönyvben is - harsogja az idegenek tulajdonában lévő ultralibsi hír24 Akkor kussban voltak viszont, mikor nyilvánosságra hoztuk: a 7. osztályos földrajzkönyvben olyan vad cionista propaganda található, amely nemcsak hazug, kirekesztő, hanem kollektív bűnösnek állít be egy népcsoportot.


A nyolcadikos irodalom tankönyv minden fejezete után van egy ,,Beszéljük meg" rovat - József Attila A Dunánál című verse után a szerzők azt vetik fel, hogy a szomszédos országokkal a vers megszületése óta sem lett jobb a viszony. ,,Idegenkedésünk jórészt az ismeretek hiányából is adódik, nyugatimádóként egyre többet tudunk a németekről, angolokról, amerikaiakról, ám a szomszédaink értékei mintha kevésbé érdekelnének" - idézte az állami tankönyvből az RTL Híradója.

A Magyartanárok Egyesületének elnöke szerint még a példa is rossz, amit felhoz a könyv. Szerinte butaság ezt leírni azért is, mert a nyugaton élő dánokról és hollandokról sem tudunk többet, és a leírtak mögött egy kárhoztatható szólam és szemlélet áll. Arató László elnök elmondta: nem tudja, miért kell ennyire hangsúlyozni a ,,nyugatimádatot", netán keletre kell-e tolni a magyarságtudatot.

Ez az Arató nevezetű biztosan nem arató amiatt nem kezdett el ajvékolni, hogy a hetedikes földrajzkönyvben "Az olaj birodalma - Délnyugat Ázsia" című fejezetben a Békétlen Közel-Kelet alcímen találkozhatunk a Közel-kelet egyetlen demokráciájával, a cionista rezsimmel. A nebulóknak a hivatalos tankönyv szerint azt kell tudniuk, hogy ötöst kaphassanak: A térség egyetlen állama Izrael, ahol nap mint nap ártatlan emberek életét követelik a palesztin öngyilkos merényletek.

Ha tovább lapozunk, a következő oldalakon sincs szó arról, hogy hogyan űzték el a zsidók a palesztinok százezreit, hogyan tartják megszállás alatt Kelet-Jeruzsálemet és Ciszjordániát, milyen mészárlásokat hajtanak végre a teljes blokád alatt tartott Gázai övezetben, hogyan élnek másodrendű polgárokként a megszállás alatt lévő területeken az "öngyilkos palesztin merénylők".

Az ilyenek nem érik el az aratók ingerküszöbét. Az aratóknak meg azt üzenjük, inkább keletre toljuk a magyarságtudatunkat, mert közel-keletre mégsem tolhatjuk, hiába is szeretné pár tucat rinyáló arató, aki azt hiszi, hogy Magyarországon minden az lesz, amit az aratók akarnak.


Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Egész Európában a magyar nemzet volt a legnemesebb másnyelvű
  2015-01-30 21:47:16, péntek
 
  ,,Egész Európában a magyar nemzet volt a legnemesebb másnyelvű honfitársaival szemben"

Szokásunkhoz híven ismét idézünk, éspedig ezúttal egy olyan magyar tudóstól, aki nemcsak általában hazánk, hanem a benne élt és élő nemzetiségek történelmét is kitűnően ismerte. Így tanulmányai folytán arról győződött meg, hogy - bizonyos, már akkortájt is csak a saját hangjukat hallató körök felfogásával szemben - mi igenis lojálisak voltunk mindig más honfitársainkkal szemben.

Balogh Albin Lajos (1887-1958) pannonhalmi bencés tanár, régész és történész ma is kiválóan használható művére esett választásunk (Ország és nyelv a magyar történelemben, 1928), amelyben ezt olvassuk:

,,Ha beletekintünk a messze múltba, büszke öntudattal állapíthatjuk meg, hogy egész Európában a magyar nemzet volt a legnemesebb másnyelvű honfitársaival szemben. Nemcsak hazát adott nekik saját hazájában, hanem saját kára árán is megőrizte jogaikat, szabadságaikat; biztosította, elősegítette nyelvük és kultúrájuk önálló fejlődését. Nem elnyomó, hanem sokszor és sokáig maga is elnyomott, ellensége az elnyomásnak. És ha itt-ott egyesek részéről történt is túlkapás - bár ez is csak elvétve - a nemzetet a maga egészében, törvényeiben és intézményeiben, éppen a nemzetiség kérdését tekintve, az évszázadok tanúsága szerint az igazság, megértés és szeretet vezette."

Világos beszéd. Mégis, hosszú évtizedek óta más se járja, minthogy valósággal Balkán voltunk, kalodája az itt élt nemzetiségeknek. Ahol csak lehetett, ütöttük-vágtuk őket, aztán szerfelett csodálkoztunk, amikor bekövetkezett - Trianon. Amivel csak azt kaptuk, amit velük szembeni magatartásunkért megérdemeltünk.

Csupán rovatunkban már számtalan publikációnkban bizonyítottuk a fentiek abszolút hamisságát. Most, ezeket kiegészítendő, kissé tallózzunk csak tovább a pannonhalmi tudós művében! Tekintettel a benne leírtaknak nemcsak teljes tárgyilagosságára, hanem ijesztő időszerűségére is, lássuk, mit is ír az annyira a közérdeklődés fókuszába került két hazai nemzetiségről! Először a cigányságról.

,,A cigányok nem a fáraók utódai, hanem minden jel szerint a hódítók elől menekült indiai őslakók, akik vándorútjukban a XV. század elején érkeztek hazánkba. Sajátságos szokásaikat, intézményeiket (például matriarchátus) máig fönntartották; nem hagytak föl nomád életmódjukkal sem, ellenben a cigány nyelvet már sokan nem beszélik, hanem a környezethez simultak. Erdélyben persze nagy részük oláh. (Oláh cigány.) Összes számuk talán kétszázezer lehet. Mint hazai specialitás, József főhercegnek érdeklődését is fölkeltették, aki megírta nyelvtanukat. Egyébként mint üstfoltozó nomád és muzsikus úri cigányok ismeretesek s az utóbbiak a magyar zene kultiválásával szereztek érdemeket, melyeket azonban egyesek újabban nagyon is kétségbe vonnak."

Beszédes sorok, amelyekből teljességgel hiányzik bárminemű megbélyegzés, pejoratív minősítés. Mert így is lehet történelmet írni ám. NO de lássuk, csak, mint ír ama másik nemzetiségről, a - zsidóságról!

,,A zsidó tulajdonképpen vallás és nem nemzetiség, hiszen a magyarországi zsidók faji származása sem egységes."

Itt persze közbevethetnők, hogy vallásilag sem egységesek, gondolva az ortodox-neológ vitákra. De fontosabb, amit a továbbiakban olvasunk:

,,Palesztinai eredetű zsidók elszórtan jártak hazánkban a honfoglalás előtt is és laktak az Árpád-korban egyes városainkban, mint erről Szent László és Kálmán törvénye meg a helynevek (például Esztergomban Zsidód) tanúságot tesznek. A püspök felügyelete alatt élnek, keresztény szolgát nem tarthatnak, de egyébként szabadok, még földbirtokot is szerezhetnek. Számuk, befolyásuk növekedett, az Aranybulla külön foglalkozik velük és IV. Béla nagy kiváltságokat ad nekik (1251). Nagy Lajos meg akarta őket téríteni, de törekvése nem járt sikerrel, mire kiűzte őket. Ámde már egy év múlva ismét itt voltak és itt is maradtak mint kereskedők, pénzkölcsönzők, akik nagy kamatokat szedtek, mg a keresztények ezt nem tehették. A török hódoltság idején számuk nagyon megfogyott, például Szolimán a budai, esztergomi zsidókat hajókra rakatta, és a Balkánra szállította. Így a mai zsidók legnagyobb része a felszabadító háború után költözött hazánkba."

Tehát ama mindmáig oly bestiálisnak, sötétnek titulált középkorban valójában nyugodtan fészket rakhattak hazánkban. Akárcsak a tizenkilencedik században ide települt keleti rétegük:

,,A régi zsidók vagy a keleti országokból, vagy Német- és Csehországból származtak, a mostani zsidók közt ezeknek alig van utódjuk, hanem egynéhány Spanyolországból (szefárd), túlnyomó számban pedig Orosz- illetve Lengyelországból és Romániából vándorolt ide. Ezeknek ősei közt ismét alig akad palesztinai származású, hanem a Volga mentén lakó kazárok közül valók, akiknek egy része 750 körül tért a zsidó hitre. Galiciánereknek is mondják őket, mert az északkeleti részek zsidósága onnan költözött be, nyelvük azonban nem kazár, lengyel vagy héber, hanem elferdített németnek mondható jiddis (askenáz zsidók), melyet azonban a városi, helyesebben a tanult zsidó hamarosan fölcserél a környezet nyelvével, nálunk a magyarral, míg a jiddist gyakran németnek vallják be."

A magyarság irányukban továbbra is befogadónak bizonyult hát. És amint a bencés tudós írja, ez a helyzetet csak egy bizonyos mozgalom igyekezett aláásni:

,,Csak az újabban kifejlődött cionista mozgalom kezdte kifejleszteni a nemzetiségi öntudatot és törekvéseket, melyekért kedvező anyagi helyzetüknél fogva nagy áldozatokat is hoztak. A csonka országban mindamellett ma is nagyon kevesen vallják magukat zsidó nemzetiségűeknek, ellenben a Felvidéken és Erdélyben a cionisták száma százezrekre megy. És a megszálló hatalom mesterségesen is igyekszik növelni számukat, hogy ezzel is kisebbítse a magyarság arányszámát, hogy minél több lelket idegenítsen el a magyar nemzettől."

Mindezeket most hadd ne kommentáljuk. Inkább figyeljünk arra, milyen higgadtan, visszafogottan, indulatmentesen írt valaha egy igazi tudós ilyen kényes témakörben is, amivel szintén bizonyságát adta műve címünket megadó mondatának.

Mert igen, ,,egész Európában a magyar nemzet volt a legnemesebb másnyelvű honfitársaival szemben". Függetlenül attól, járt-e ezért hála. Micsoda, hála? Lehet, hogy Adynak volt igaza: ,,ki egyszer rúgott a magyarba, szinte kedvet kap a rúgáshoz"?


Ifj. Tompó László írásai a Hunhíren :


Link
 
 
0 komment , kategória:  ifj.Tompó László írásai  
Nemzeti jogvédő a vádlottak padján - Gaudi ellen
  2015-01-30 21:36:47, péntek
 
  Nemzeti jogvédő a vádlottak padján - Gaudi elleni koncepciós per első tárgyalása

,,Győzzön az igazság !" - tájékoztatás a Pásztor-koncepciós per első tárgyalásáról videós tudósítással

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon tegnap, 2015. január 28-án lezajlott az ellenem tavaly indított koncepciós eljárás első bírósági tárgyalása nagyszámú hazafias hallgatóság és a korábbi sajtókampányt követően szerény számú sajtószerv jelenlétében. Ezúton köszönöm a szolidáris kiállást azoknak, akik eljöttek vagy támogatásukról biztosítottak, de különösen dr. Morvai Krisztinának (büntetőjogi értékelése az ügyről itt látható) és Budaházy Györgynek.


A következő tárgyalás időpontja: 2015. március 9. (hétfő) 9 óra, ekkor még egy vádlotti vallomásra, tanúvallomásokra és a felvételek megtekintésére kerül sor.
Az eljáró bíró az elején egyesítette ügyünkhöz a Pásztor István délvidéki politikus tavaly május 6-i Kossuth téri leköpése miatt szintén megvádolt - az ügy kapcsán 48 órás őrizetet elszenvedett - hölgy elleni eljárást, aki egyébként a tüntetés rendezőjeként próbált a helyszínen rendet tenni, a rendőrök helyett.

Elutasításra került viszont azon ügyészi indítvány, amely szerette volna ehhez az ügyhöz egyesíttetni egy 2006 őszi tüntetővel szembeni koncepciós perben eljárt ügyész szerepét kritizáló mondatom miatt nemrég ellenem rágalmazás miatt emelt szintén koncepciós vádat.
Az ügy másik vádlottja rövid nyilatkozatában tagadta, hogy bűncselekményt követett el, vallomást nem tett. Őt 3 hónapig előzetes letartóztatásban is tartották.

Ezt követően részletes nyilatkozatot tettem, amelyben rámutattam az ügyészi vádak megalapozatlanságára, a vádirati tényállás valótlanságaira, az aznapi földvédő tüntetés föld-, otthon- és nemzetvédő céljaira és békés jellegére, a vélemény-nyilvánítási szabadság fontosságára és jogi védettségére, a tettleges becsületsértés és a közvádas bűncselekmények közötti különbségre, a felbujtás, illetve a vád szerinti alapbűncselekmények (személyi szabadság megsértése, garázdaság) hiányát megalapozó körülményekre, továbbá az akkori országgyűlési képviselői minőségem miatt mentelmi jog fennállására. Indítványoztam az eseményről készült felvétel megtekintését, illetve civil tanúk - köztük Pásztor István - tanúként történő kihallgatását. Vallomásom teljes felvételét rövidesen közzéteszem honlapomon.

Védőm, dr. Manger Marcell ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat együttműködő partnere észrevételében szintén súlyos kritikákat fogalmazott meg a vádirattal szemben, külön kiemelve, hogy az aljas indokú minősítést semmivel nem támasztották alá. Hasonló szakmai aggályokat fogalmazott meg az I. rendű vádlott védője, dr. Vajk Kálmán ügyvéd, Nemzeti Jogvédő Szolgálat együttműködő partnere.

Az ügyész meghökkentő módon a büntetőjogi szempontból teljesen irreleváns azon körülményt kívánta tisztázni, hogy miért neveztem hazaárulónak Pásztor Istvánt. Tudomására hoztam, hogy ez egy alkotmányosan védett értékítélet, amely felett nem a bíróság kell ítélkezzen.
Összességében úgy ítélem sikerült a vádat a bíróság előtt szétzúzni, ezt kell folytatnunk, amíg minden vádlott tekintetében az egyetlen elfogadható ítélet, a felmentés megszületik. Minden esély megvan arra, hogy erre mielőbb sor kerül.

Számítok a jövőben is a hazafias szolidaritásra, az ügy a nemzeti jogvédő szolgálatom folytatását nem érinti, sőt jogvédői tapasztalataim bővülése terepének tekintem.
Budapest, 2015. január 29.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő
http://www.gaudinagytamas.hu


Link


Dr. Gaudi Nagy Tamás honlapja :

Link


Nemzeti jogvédő a vádlottak padján - Gaudi elleni koncepciós per első tárgyalása


Link

 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
Hogy váltunk gyarmattá?
  2015-01-30 21:25:19, péntek
 
  VIDEÓ : Hogy váltunk gyarmattá? Gondolatok az EP Antall József épületében (Morvai és Gaudi beszélgetése)


Link


Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás brüsszeli beszélgetése a hiányos sajtószabadságról, a dél-koreai és a magyar gazdaságfejlődési út összehasonlításáról, a munkavállalók jogfosztottságáról és jogvédelméről, a bevándorlás dilemmáiról s a Gaudi elleni büntetőeljárásokról.


Morvai Krisztina honlapja :


Link
 
 
0 komment , kategória:  Morvai Krisztina honlapja  
Hasznos tudnivalók
  2015-01-30 20:55:58, péntek
 
  Feltehetően sok pénzt emésztett fel a következő sok, igen hasznos tudnivalónak a felfedezése, mely az odaadó, lelkiismeretes tudósok időt és energiát nem kímélő munkáját dicséri.

Egy kilogramm méz előállításához a méhek 4 millió virágot látogatnak meg,miközben a megtett távolság a Föld kerületének négyszerese.

A tejcsokoládét Daniel Peter találta fel, aki aztán eladta az ötletét szomszédjának,akit Henry Nestle-nek hívtak.

Dániában kétszer annyi disznó él, mint ember.

Egy házi légy mindössze 14 napig él.

Leonardo da Vinci egyetlen találmányát sem építette meg.

Minden kontinensen található Róma nevű település.

Eddig 92 esetről tudunk, amikor atombomba tűnt el a tengerekben vagy óceánokban.

A brazil és venezuelai őserdőkben élő Yanomami törzs asszonyai hisznek abban,hogy az erős kisbabák születésének előfeltétele, hogy a terhesség ideje alatt minél több férfival éljenek nemi életet.

A becslések szerint mintegy 3 millió tó található Alaszkában.

Egy tehén napi 18 órát tölt rágással.

Kína egyes sztyeppéin olyan ritkán fordul elő a víz, hogy az itt élő emberek sosem fürödnek és az arcukat is jaktejben mossák meg.

A búvárok nem képesek szellenteni 10 méternél mélyebb vízben.

Az egyik legnépszerűbb ajándék, amit a kínai dolgozók a főnökeiknek vesznek: Viagra.

Az első, már az "Amerikai Egyesült Államok" feliratot viselő pénzérmét 1727-ben készítették. Ez egy 1 penny-s volt, és a következő mottót is tartalmazta: "Törődj a saját dolgoddal".

A Földön található sós víz mennyisége a 38-szorosa az édesvízének.

Egy átlagos ágyban 6 milliárd poratka lakik.

A világ ismert nyelvjárásai között 184 olyan van, amit 10 embernél kevesebben beszélnek.

Mexikónak egyszer 24 órán belül 3 elnöke is volt.

Szűz Mária az egyetlen nő, akit megemlítenek a Koránban.

Párzás után mindkét érintett csiga rak tojásokat.

Mindenki úgy tudja, hogy a spenót sok vasat tartalmaz, ezért aztán a szülők előszeretettel erőltetik le gyermekeik torkán. Az igazság azonban az, hogy a spenót semmivel sem tartalmaz több vasat, mint bármely más zöldség. A félreértés még az 50-es évekből származik, amikor egy élelmiszer kutató rossz helyre tett egy tizedesvesszőt, így a vizsgálat eredménye tízszeres vastartalmat mutatott a valósághoz képest.

1987 októbere és 1988 februárja között négy különálló időszakban apró, rózsaszín békák hullottak az égből Nagy Britannia különböző részeire. A tudósok a mai napig sem tudják, honnan származott az égi áldás, bár néhányan a Szahara sivatagi eredetűnek gondolják.

A háború szava a szanszkrit nyelvben az jelenti: vágyakozás több tehénre.

A leghosszabb brit (ír) helységnév: Gorsafawddachaidraigddanheddogleddollonpenrhynareurdraethceredigion.

Helsinkiben (Finnország) a rendőrök a tilos helyen parkoló autókra nem büntetőcédulát tesznek, hanem leeresztik a kereküket.

Egy teljesen megtöltött, normál sebességgel haladó olajszállító tankerhajó körülbelül 20 perc alatt képes megállni.

Egy ember éjszakánként átlagosan ötször álmodik. Minden ilyen álomrészlet hosszabb az előzőnél, az első időtartama mintegy 10 perc, az utolsóé pedig 45 perc.

A déli szélesség 60-ik fokán akadálytalanul körbehajózható a Föld.

Az erózió miatt a Niagara vízesés már csak 22800 évig lesz működőképes.

XIX. Lajos francia király mindössze 15 percig uralkodott.

A Jupiter óriásbolygón az átlagos szélerősség: 360 km/óra.

A közép-ausztrál Walibri törzs férfitagjai a kezük helyett egymás péniszét rázzák meg köszönésképpen.

Hippopotomonstrosesquippedaliophobia: félelem a hosszú szavaktól.

Ha összeadjuk egy átlagember alvással töltött idejét, 75 éves koráig 23 évet számolhatunk.

Az USA államok közötti autópályáit úgy építették, hogy minden 5 mérföld útból legalább 1 mérföld egyenes legyen. Ezek az egyenes útszakaszok repülőgép leszállópályaként használhatók háború vagy egyéb vészhelyzet esetén.

Az eddig észlelt legnagyobb emberi daganat 101 kilós volt.

A legfiatalabb pápa mindössze 11 éves volt.

A "pi" értékének egymilliárdomodik számjegye: 9.

A Föld több, mint egymillió kilométert tesz meg óránként a világűrben.

A legnagyobb ismert prímszám (amelynek csak saját magával és az 1-el osztható maradék nélkül) 13 395 számjegy hosszú. Ez a szám nagyobb, mint a világegyetemben található atomok száma.

A denevérek, ha elhagynak egy barlangot, mindig balra fordulnak.

Egy vakond egyetlen éjszaka leforgása alatt akár 80 méter alagutat is tud ásni.

Egy kaméleon akkor is változtatja a színét, ha esetleg elveszti a látását.

A legtöbb, egy anyától született gyerek rekordja: 69.

Az orosz I. M. Csiszov túlélt egy 7300 méteres, ejtőernyő nélküli ugrást.

A férfi szerencséjére egy hóval vastagon borított hegyoldalra esett.

Nagy Péter cár kivégeztette felesége szeretőjét, feleségét pedig arra kényszerítette, hogy egy alkohollal töltött üvegben a hálószobájában tartsa a férfi levágott fejét.

Napóleon rettegett a macskáktól.

A bambusz naponta akár 90 centimétert is képes nőni.

A Pentagon híres ötszögletű épületében kétszer annyi mellékhelyiség van, mint amennyit a dolgozói létszám indokolna. Ennek oka az, hogy a 40-es években, amikor épült, még érvényben volt egy viriginai törvény, amely szerint külön WC-t kellett építeni a fekete és a fehér alkalmazottaknak.

Goethe nem bírta a kutyaugatás hangját, alkotni pedig csak úgy tudott, ha egy rothadt alma volt az íróasztal fiókjában.

Egy átlagember élete során 30 tonna élelmiszert fogyaszt el - ez 6 elefánt súlya.

Egy strucctojást 4 óra alatt lehet keményre főzni.

David Rice Atchinson mindössze egyetlen napig volt az USA elnöke.

Ausztráliában a moszkitók több faja él, mint bárhol máshol a világon.

Luke Skywalker nevét az utolsó pillanatban változtatták át Starkiller-ről.

Az eddigi leghosszabb, emberi testben talált bélféreg 33 méter hosszú volt.

Az eszkimók közül néhányan arra használják a hűtőgépet, hogy megvédjék a húst a fagyástól.

Colgate márkanévvel meglehetősen nehéz dolog eladni fogkrémet a spanyol anyanyelvű országokban - lefordítva ugyanis azt jelenti: "kösd fel magad".

Szingapúrban az összes kórház kizárólag Pampers pelenkát használ.

Az emberi testben másodpercenként 15 millió vértest pusztul el.

A "The New York Times" című újság egy átlagos vasárnapi kiadása 63000 fányi papírt igényel.

Buzz Aldrin volt az első ember a Holdon, aki a nadrágjába vizelt.

A Föld legnagyobb élő organizmusa egy "Sherman Tábornok" névre keresztelt fa, amely a Sequoia Nemzeti Parkban található (USA). A magassága több, mint 91 méter, a legszélesebb átmérője pedig meghaladja a 12 métert.

Thomas Edison 1097 szabadalmat birtokolt, noha ebből mindössze egy - a fonográf - volt a saját találmánya. Az összes többit az alkalmazottaival kötött megállapodás alapján szabadalmaztatta.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ZARÁNDOKVONATOK 2015-BEN IS!
  2015-01-30 20:50:05, péntek
 
  "LELKI MEGÚJULÁSUNKÉRT!" - ZARÁNDOKVONATOK 2015-BEN IS!

2015-BEN IS ÚJRA INDULNAK A MISSZIÓ TOURS ZARÁNDOKVONATAI.
Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén is újra indul a Boldogasszony zarándokvonat Csíksomlyóra és a Fekete Madonna zarándokvonat a lengyelországi Czestochowába és Krakkóba. Idén a MÁV-START Zrt. és a Misszió Tours Utazási Iroda
együttműködésében valósulnak meg a különleges élményt ígérő,
rendhagyó zarándokutak.


Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón arról beszélt: ezek a zarándokutak alkalmat adnak a lelki feltöltődésre, a közösségépítésre és a külkapcsolatok erősítésére egyaránt.

Az államtitkár kitért arra: az EMMI tavaly gyermekvédelmi gondoskodásban részesülő fiatalok zarándoklatát támogatta, idén pedig fogyatékkal élő fiatalok és hozzátartozóik utazhatnak a minisztérium segítségével. Hozzátette: bízik abban, hogy zarándoklatuk nemcsak számukra lesz majd lelki feltöltődés, de üzenet lesz a társadalomnak is a hitről, amely képes erőt adni a mindennapok küzdelmeihez.

Roman Kowalski budapesti lengyel nagykövet kiemelte: a magyar és a lengyel népet történelmük mellett keresztény hitük köti össze, a czestochowai zarándokút pedig szimbolizálja mind a közös múltat, mind pedig a közös hitet. Hozzátette: a magyar zarándokok az út során olyan magyar történelmi városokat látogatnak meg, amelyek ma Lengyelországban vannak, de minden magyar szívéhez közel állnak.

A nagykövet hangsúlyozta, a lengyel nép számára 2015 különösen fontos év, hiszen Szent II. János Pál pápa 10 éve halt meg. Ezért is fontos, hogy az út során a zarándokok meglátogatják a lengyel pápáról elnevezett, újonnan épült bazilikát is.

Székely János római katolikus segédpüspök, a czestochowai zarándokút ötletgazdája, aki lelki vezetőként utazik majd a vonaton, úgy fogalmazott: a zarándoklat arról szól, hogy emberek közösen útra kelnek a lelki forráshoz, és útközben megtalálják egymást, valamint saját életük értékeit, kincseit.

A Boldogasszony zarándokvonat május 21-én negyedik alkalommal indul Erdélybe, a csíksomlyói búcsúba. A zarándokok a Budapestről induló vonatra Hatvan, Szolnok és Püspökladány állomásokon is felszállhatnak, illetve hazafelé jövet leszállhatnak Nagykárolyban és Debrecenben is. Erdélyben a vonat Nagyváradon, Kolozsváron és Marosvásárhelyen áll meg. A zarándoklat második napjának programja Gyimesbükkön, az ezeréves határnál lesz, majd a csíksomlyói búcsún való részvételt követően, pünkösd vasárnapján, Gyergyószentmiklós főterén szabadtéri szentmise - Böjte Csaba ferences testvér szavai által - zárja a zarándoklatot.

A Fekete Madonna zarándokvonat június 22-én ötödik alkalommal indul útra a lengyelországi Czestochowába, a magyar pálos szerzetesek által alapított, világhírű kegyhelyre. A zarándoklat másik célpontja Krakkó lesz.


(Forrás: MTI - EMMI - MISSZIÓ TOURS)


Link
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 123 
2014.12 2015. Január 2015.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 123 db bejegyzés
e év: 1864 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1027
  • e Hét: 7508
  • e Hónap: 37472
  • e Év: 2065680
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.