Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Így dőzsöl egy panel proli
  2015-01-31 10:06:42, szombat
 
  Amióta Orbánc Viktor 1989-ben megdöntötte, na nem Hajnal Tímeát, hanem az osztálytársadalom nélküli gaz és véres cucializmust vándor köszörűs cigány képében - a vándor köszörűs költői túlzás, hiszen azok legalább dolgoznak - ,azóta újra vannak társadalmi osztályok. Az urak felül gályáznak,.a nép lubickol a tengerben, én meg valahol a tengerfenéken, illetve annak homokjába süllyedve várom, hogy egy Catrina egy latrinába fullassza az urakat.
Azonban a következő napokban úr leszek én is, legalábbis az étkezéseket tekintve. Délután nemzeti eledelem lesz a menü, azaz mákos tészta, ezen fogáshoz nem fogok vörösbort fogyasztani, a kémiai kísérletezést leállítottam a tej és bor együttes szürcsölgetése után. A reggelim viszont fejedelmi volt, szárnyas egy pohárka kékfrankossal. A szárnyas ugyan csak 40 %-ban volt szárnyas, illetve baromfi, legalábbis ez szerepel a párizsi csomagolásán. Én hiszek a gyártónak, bármit is jelentsen számára a baromfi elnevezés. Még jó, hogy nem 100 %-ban készült baromfiból, mert akkor még csőrrel és tollal is találkozom. Köszönöm, hogy gondolnak az egészségemre. A bor zamatos volt, legalábbis ezt szokás rá mondani, ha úgy adódna a bánatomat ugyan nem, de a májamat biztos borba fojtanám. Ez az üveg bor egyébként az az üveg volt, amelynek dugójába erős emberünk beletörte a szomszéd dugóhúzóját. Így megvolt vadonatúj dugóhúzóm első, és nagy valószínűséggel utolsó munkája is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Okos Hans: valaki valakit mindig átver
  2015-01-30 12:34:41, péntek
 
  Hol volt, hol nem volt, de egyszer biztos volt Hans, a fejszámolóművész. Talán kiváló matematikus is lehetett volna belőle, de ő inkább a szórakoztatóiparban csillogtatta meg tehetségét. Mondom, lehetett volna, ha nem négy lábbal születik. Nem, nem kentaur, bár Kheirón igen bölcs volt. Hans csikónak született és mutatványos lóként futott be karriert. Képes volt elemi matematikai műveletek elvégzésére, például összeadni, annyiszor dobbantott patájával, amennyi az eredmény volt. Azt mondod, hogy ilyen nem létezik? Az emberi porontyok nem tudnak számolni az iskolában, majd pont egy ló tudna? Persze, hogy nem tudott számolni Hans. Átverés volt az egész. A kérdés csak az, hogy ki vert át kit? Nem, megint rosszul gondolod, nem Hans gazdája volt a lókötő, őt magát is felültették, na nem Hansra. A ló volt az, aki mindenkit átvert, a saját gazdáját is, éveken át. Valójában nem tudott számolni. A tőle kérdező bonyolult testbeszédét figyelte, hiszen, ahogy a dobbantások száma közeledett a megoldáshoz, a kérdező testmozdulataival akaratlanul is elárulta a lónak a helyes megoldást. Kísérletileg mutatták ki, ha a kérdezőt nem láthatta Hans, akkor nem is tudta a helyes megoldást. Tehát kiderült, hogy Hans buta volt mint hat ökör, inkább lehetett volna Dömötör. Persze, minden viszonyítás kérdése.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hőre táguló lakástulajdonos, a kenyérlovag
  2015-01-29 06:49:10, csütörtök
 
  Vesztemre reggel meghallgattam a Kossuth Orbán vagy Orbán Lajos rádióban - nem tudom, hogy mi most a hivatalos neve dicső kormányzatunk szennycsatornájává alacsonyított rádiójának - a reggeli krónikát. Újból nyilatkozott Rongált Toncsi, ez a nagyon alacsony rendű életforma, legjobb esetben is csak gerinchúros, mert vagy gerinc nélkül született, vagy kioperálták menet közben belőle. Tóni kijelenti, hogy magas a kenyér ára, ez tűrhetetlen. Ugyan kisúghatta meg neki, hogy drága a kenyér? A nép egyszerű, inkább satnya gyermekéből oly magasságokba tört, hogy valószínűtlen számomra, hogy az elmúlt években betette volna a lábát egy élelmiszerboltba is. De a lényeg, tudja, magas a kenyér ára, különösen úgy, hogy a kőolaj hordónkénti ára felére csökkent. Toncsi bravúros retorikával adja elő mondandóját, adatokkal megtámogatva. Ha 50%-kal nőtt korábban a kőolaj ára, és hasonló mértékben a kenyér ára, akkor most, amikor 11 %-kal csökkent az üzemanyag ára, akkor miért csak 5%-kal csökken a kenyér ára? Na, itt elvesztem az adatok tengerében. Csak 11%-kal csökkent az üzemanyag ára, amikor a kőolaj ára felére esett vissza? Tóni, akkor nem a MOL-ra kellene rávetned magad? Ja, hogy az állami cég, és hatalmas bevételetek származik a pofátlan haszonból. Úgy tűnik, nem csak a bankoknak van extraprofitja.
Tehát Toncsi, akin a becsületnek már csak a morzsája található, és az sem egy pártértekezleti reggelin tapadt rá valahogy, segíteni akar a népen, Mert a népnek cirkusz és kenyér kell. A pékek azonban hajthatatlanok, nem áll módjukban csökkenteni az árakat. Az ár majd akkor mozdul el, - felfelé- amikor emelkednek az üzemanyagárak. Gerinchúros Tódi ezért úgy dönt, hogy a kereskedőkkel tárgyal tovább, mert ők határozzák meg a kenyér végső árát. Na arra is kíváncsi lennék, hogy eredetileg is ez volt-e a terv?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugdíjas gondok
  2015-01-28 11:45:52, szerda
 
  - Megmondtam Pistának, ha elviszi a pálinkát Rózsikának, akkor ugorjon be a boltba, és hozzon 1,5 liter tejet a vastehénből, én ugyan nem iszom meg, de Pista esténkét szokott inni. Mondom neki, hogy csak tejet hozzon, mert más nem kell. Erre mit csinál? Salátát is hoz. Most szervezhetem át az egész ebédkészítést, mert a salátával valamit kell csinálni. Csak a gondot csinálja nekem. Állandóan a boltokat járja, és minden kacatot megvesz. Előző nap szépen kitalálom, hogy mi legyen a következő nap az ebéd..., csak a gond van vele.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyra törő életcélok
  2015-01-27 14:22:25, kedd
 
  Egy 21 éves fiatalember az idei évtől karriert és szerelmet vár, lehet, hogy fordított sorrendben. Nem mondom, nagyra törő tervek. A karrier sohasem érdekelt, a hiúság vagy nagyravágyás az már más kérdés. Szívesen lettem volna egy Rejtő Jenő, P. G. Wodehouse vagy Günter Grass (jut eszembe, aki csak teheti, olvassa el Grass A bádogdob című regényét), de belátom, én már csak én leszek, akármilyen kicsiny dolog is ez.
Egy nő ismerősöm nekem szegezte a kérdést, hogy mi lenne az én életem célja. Önmagam reprodukálása biztos nem, osztódásra már az amőbák is képesek. Akinek csak a szaporodás az életcélja az már bocsánat, de csak egy véglény. Ha már gyereket pottyantunk erre a világra, akkor neveljük fel, sőt tisztességgel neveljük fel, de ez akkor sem életcél, hanem kötelesség. Életcél lehet talán az, hogy másoknak a lehető legkevesebbet ártva élvezzük az életet.
Tehát a karrier kilőve. Marad a mámoros szerelem. A mámor megvolt tavaly, négyszer is. A következő 10 évre elég is lesz. A szerelem is kipipálva, igaz viszonozatlan szerelem volt, de ne legyünk telhetetlenek, örüljünk, öö örüljek, mert ugye más nevében nem beszélhetek, tehát örüljek magának az érzésnek is. Örülök is, illetve inkább már őrülök, ezért szolgálna örömömre őrületem örömteljes megszűnése.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Haszontalan tanácsok - fogyókúra III
  2015-01-25 06:33:44, vasárnap
 
  Együnk bátran napközben amennyi belénk fér, mikor alszunk úgyis fogyunk. Ha valamilyen sporteseményről álmodunk, akkor még hatékonyabb a fogyás, elég, ha csak azt álmodjuk, hogy nézzük azt a sporteseményt. Elhízott férfiak még jobb eredményt érhetnek el, ha a magyar foci válogatottal álmodnak.
Ezek kísérletileg bizonyított tények. Álljunk rá a mérlegre lefekvés előtt, majd ébredés után.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Haszontalan tanácsok - fogyókúra II
  2015-01-24 19:20:06, szombat
 
  Az emberi agy aránytalanul sok energiát fogyaszt testünk többi részéhez képest. Az ágyban olvasás tehát a fogyást elősegítő tevékenység. A fekve kiadott utasítások még jobban elősegítik a zsírégetést. Madame Rekamié is csak heverészett, s nem is hízott el, a festmények szerint legalábbis.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Haszontalan tanácsok - fogyókúra
  2015-01-24 14:19:38, szombat
 
  Hízz bátran, a felszedett kilók csak természetes súlyzóként funkcionálnak. A futók is súlyokat pakolnak magukra erősítés végett, te napi 24 órában edzel majd.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balliberális tyúkok, kukacos Hófehérke és a postás
  2015-01-23 19:49:03, péntek
 
  Volt már januári tavasz, novemberi január, most hétvégére állítólag jön a viharos szél és a hó. Én mindenesetre felkészültem, mélyhűtőben 1,5 kiló csirkemáj, a lakásban szétszórtan 6 kiló száraztészta. Olcsóbban vettem a tésztát, mintha gyúrtam volna. Ezek a lusta tyúkok nem akarnak tojni. Viktor-kaka igazán kiadhatná utasításba, hogy erőltessék meg magukat, mert a tojásárak szembe mennek a kormányzati propagandával, miszerint csökkennek az árak. Valószínűleg balliberális szárnyasok ezek.
Ráadásul, amíg a hétvége túléléséhez szükséges élelmiszer tartalékokat vadásztam, a postás tiszteletét tette nálam, illetve csak szerette volna. Mindig akkor jön, amikor nem vagyok otthon. Nem lehetünk otthon napközben, munkaidőben. Ha véletlenül, de komolyan, teljesen véletlenül otthon vagyok, akkor meg biztos, hogy rosszkor jön.Minap, pontosabban pár éve épp gyakoroltuk a Hófehérke felnőtteknek szóló változatából az almás jelenetet, egy, a német drámákért rajongó nőismerősömmel. Igazából nem volt szép piros almánk, csak egy rossz, kukacos, bár ha jobban belegondolok almánk se volt, de kukacunk az biztos. Tehát pont ott tartottunk, hogy Hófehérke készül bekapni a kuk.., az almát. Ebben a verzióban Hófehérke tájékozott, gondos felnőtt nő, mielőtt bármit a szájába venne, előtte gondosan megvizsgálja. Most is így tett, jobbra hajtotta, majd balra, rendben találta a kuk.. eh, akarom mondani az almát, és nyugodtam bekapta. Mint mondottam, Hófehérke tájékozott nő, nem nyel le dolgokat megfelelő előkészítés nélkül, most is bőséges ideig szájában tartotta a ku.. almát, tudván, hogy az emésztés már a szájüregben megkezdődik, és a jól megrágott étel elősegíti azt. A jelenet jól alakul, a kukac elernyed, Hófehérke törülközőt keres, amikor cseng a bejárai ajtó csengője, kétszer.....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kütyüvilág
  2015-01-22 19:37:07, csütörtök
 
  Ma láttam egy harmincas éveiben járó jóembert egy 10 inches tablettel telefonálni. Nem a füléhez rakta a tepsit, hanem fogai kerítése (Homérosz) elé, mintha egy tányért bűvölt volna az arca előtt. Másik kezében nagy bevásárló táskával, természetesen mozgásban volt, mert az idő pénz. Meg is van a hivatalos magyarázat, hogy miért nem lesz telefonálásra képes tabletem, mert röhejesen festenék vele az utcán. Kékfogú Harald pedig azért kapta a nevét, mert zabálta az áfonyát, és elszíneződött a foga, és még véletlenül sem azért, mert fejlett kommunikációs hálózatot épített ki.
De szükségünk van a kütyükre. Egy nő ismerősöm például imádja az elektromos fogkeféjét, elmondása szerint orális élvezetet nyújt számára. Én speciel várom már azokat a mobilokat, amelyek fül- és orrszörnyíró funkcióval rendelkeznek, kizárólag férfiaknak, illetve a volt NDK-s sportolónőknek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2014.12 2015. Január 2015.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 29 db bejegyzés
e év: 326 db bejegyzés
Összes: 900 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 27
  • e Hét: 184
  • e Hónap: 484
  • e Év: 484
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.