Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
Három étel Leonardo da Vincitől
  2015-10-31 08:17:15, szombat
 
  A sündisznó
A sündisznó íze semmiben sem különbözik a tarajos sün ízétől. A Pó völgyében lakó emberek kicsit hashajtóként is használják és állítják, hogy hatásosan alkalmazható a rühesség és a lepra ellen is. Sózott változatában ajánlatos azoknak, akik éjszakai inkontinenciában szenvednek, mert kiváló a vizeletszabályozó hatása.

Csigaleves
Törd fel 24 csiga házát és a keletkezett förtelmes szeméttömegből próbálj kihalászni minden ehetőt. Egy fazékban tedd fel főzni a csigákat egy borjú kettéhasított fejének egyik felével. Tegyél bele salátaleveleket, fokhagymát és petrezselymet is. Főzd úgy három órán keresztül. Csinálj belőle pürét és tálkákba porciózva tálald.

Méhecske torta
Néhány órán át sertés húslevesben főzz meg tizennégy békát. Csontozd ki a béka lábát, a húst pedig vágd fel apró darabokra. Adjál hozzá édes szagosmügét, mézet, egy tyúktojást és a masszából formázz egy helyes méhecskét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Három pajkos kismalac és Farkas nagypapi
  2015-10-30 16:01:28, péntek
 
  Rövid, de igaz történet egy nagypapa nevelési elképzeléseiről, és várható jövőjéről, ami egyáltalán nem hidegzuhanyként fogja érni.

A három kismalac a földet túrva matat a lépcsőfeljáró tetején. Farkas papa a lépcső alján épp befejezi a telefonálást, majd alkoholtól és/vagy cigarettától enyhén rekedt hangján (lehet, hogy csak megfázott, vagy egyébként is ilyen a hangja) fegyelmezőn felszól a lépcső tetején ügyködő három szőke malackának:
- Ne tegyetek zsebkendőt a zsebembe amikor telefonálok!
Hangos kuncogás volt a válasz, de farkasunk nem hagyta ennyiben.
- Kinek a zsebkendője?
Újabb, még hangosabb kuncogás, majd közülük az egyik (mindhárom leendő kan, hacsak nem lesz belőlük hamarosan fogás) közli:
- Itt találtuk a lépcsőn, valaki belefújta az orrát.
Hangosan nevetnek már. Farkas úr feldolgozta a kapott információt, majd röviden, de annál velősebben közölte véleményét:
- Hülye!
A három szőke kismalac hangosan nevet, és guggolva keresnek újabb veszélyes hulladékot. Egyikőjük hírtelen felemeli fejét és fitos orrával a levegőbe szimatol. Jól érezte, a közelben füst száll fel. Valaki felrakta a vizet forrni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Program éjjelre
  2015-10-30 07:46:12, péntek
 
  Ha éjjel 2-5 között felébredsz, mert neked is van zilált idegzetű szomszédod, aki kutyát/macskát treníroz ebben az időszakban, vagy a jövőt építő fiatal szomszédjaid vannak, esetleg a lépcsőháznak van cirka 6 hónapos csecsemője, aki horrorfilmbe illő sikoltozással kommunikál, frászt hozva a lakókra (rám mindenképp, főleg, ha legszebb erotikus álmomból ébreszt fel), esetleg éjszakás nővér vagy, és pechedre nem tudsz aludni, vagy épp két huncut, tapizós öreg mosdatása között szünetet tartanál; nézz fel a keleti égboltra, és láthatod a Jupitert és a Vénuszt egymás közelében. Érdekes és rögtön szembetűnő jelenség, ugyan pár nappal ezelőtt még közelebb voltak egymáshoz (látszólag természetesen), de még mindig elég közel ahhoz, hogy egy pár pillanatot szánjunk rájuk.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Affér a zebrán, avagy közlekedj okosan
  2015-10-28 12:51:29, szerda
 
  Hezitáltam, hogy megírjam-e, de azután arra gondoltam, hogy mennyi ilyen, sőt súlyosabb eset is történik ebben az országban, így hagyom az egészet. Mindenesetre, ha cigány jön veled szemben az úton, térj ki, még jobban, mondom még jobban. Az lesz a legjobb, ha 90 fokban elfordulsz, de távolodj tőle, nehogy keresztezd az útját. Semmikép se kakaskodj, az első menetet megnyerheted, de azután úgyis jön rád az egész pereputty. Sőt az lesz a legjobb, ha elhagyod az országot, úgyis kell nekik a házad, lakásod, mert az államtól ingyen megkapott ingatlant már kinőtték, illetve előtte lelakták. Nem, nem kell előtte bemutatni, hogy hol találják a fürdőszobát stb., egyrészt a korábbi betörések során már szinte otthon vannak, másrészt, úgysem képesek emberi módon használni egy lakást. Újból mondom, ne kakaskodj! Te húzod a rövidebbet. Pl. most megerősítették az ország vajdájának és népes pereputtyának a védelmét. Mindenképp veszítenél. Pedig de szép is lenne, ha a közel-keleti testvírek és az itteniek lerendeznék egymást. Csak nyerhetnénk rajta.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szögre akasztott gondok
  2015-10-27 09:32:00, kedd
 
  Szép reményekkel indult az élete. Ez azonban nem volt így, minek hazudnánk hát? Ő sem áltatta magát, valójában nem is töprengett sorsán. Egyébként sem az a gondolkodó jellem volt, legalábbis élete első felében. Beleszületett sorsába, és ez nem a bíbor volt. Az ő színe a fekete, ami némi fehér fény hatására is csak szürke lehetett. A nagyvárosi fények kiutat jelentettek, jelenthettek számára is. Kövesd a fényt! Követte hát. A kapcsoló azonban nem az ő kezében volt. A ragyogás körül nagy a tolongás. Az szerencsésebbek, élelmesebbek kis fényeket gyújtottak maguknak. Neki még gyertyalángot sem sikerült, a gyufa lángjáig jutott. De jó volt neki így, egészen addig, amíg volt munka. Amikor már nem volt munka, nem volt szállás sem. Menjen haza a reménytelen feketeségbe? Itt maradt a fény és sötétség határán, az árnyékok birodalmában.
Életútja második szakaszához érkezett. Mondhatnánk, hogy ez az út szakadékba vezetett, de eleve egy szűk hasadékban lépkedett. Leszokott a cigiről, most már gyufalángnyi fény sem volt az életében. Viszont nem volt már egyedül, a gondolati megtalálták. A cigiről történő leszokásnak volt egy kellemetlen mellékhatása, már nem a kesernyés nikotint, hanem az ételmaradék ízét érezte a szájában. A csikkeket továbbra is szorgosan gyűjtötte, az így nyert dohányból cigiket sodort, amiket elcserélt, néha az életéért cserébe. Az alkoholra azonban szüksége volt, orvosi utasításra. Az öngyógyítás módszerével élt, nincs is jobb olyan orvosnál, aki mindig kéznél van. Igaz, abban az országban ahol pengette életét ingyenes volt az orvosi ellátás, ha fizette valaki az egészségügyi hozzájárulásnak becézett adót. Ő azonban úgy döntött, hogy teljesen egyedül fejezi be elkezdett útját. Ezt nevezzük korlátlan szabadságnak. Némi korlátozást csak a gyomra jelentett. No és téltábornok, de ő volt katona. Persze a rendszer fogaskerekeit csak úgy lehet elkerülni, ha kikerülünk magából a rendszerből. Ő is megpróbálkozott vele. A gondolatai ide-oda pattogtak fejében, míg arra a végkövetkeztetésre jutott, hogy az indiai módszert kell alkalmaznia. Ez ugyan lassú, de legalább nem fájdalmas, és az élelmezési gondjait is megoldja. Tévedett, lassúnak ugyan lassú volt, viszont fájdalmas is, ráadásul Indiában nem volt hideg, nem úgy mint itt, és ha nem eszel, akkor még jobban fázol. A megfagyás végül is nem rossz halálnem, csak legyen elég piád, hogy el tudj aludni - neki sosem volt. A jógi módszert elvetette. Volt egy nagyon népszerű mód a férfiak körében ebben az országban, a nadrágszíját azonban már rég eladta, az igazi bőrből volt, elbírta volna a testsúlyát könnyedén. A nadrágját most már egy barnára száradt vérfoltos szövetcsík tartotta. A megfelelő szakítószilárdságú segédeszköz azonban létfontosságú feltétele volt a megfelelő kivitelezéshez. A sajgó nyaka jelezte ezt. A beszéd is nehezére esett, de ez nem volt gond, régen a gondolataival társalgott. Bolond meg nem volt, hogy magában beszéljen. Egy szamár kötőfékjét ugyan nem találta meg, így nem lett Júdás, hogy elárulja életét, de talált bálák kötözésénél használtat, azok erősek. Már csak a megfelelő hely kiválasztása maradt. Mivel sosem vágyott az emberek figyelmére, viszont azt szerette volna, ha azért megtalálják egy idő után, ezért az erdőszélét ideális helyszínnek találta. A megfelelő fa megtalálása okozott csak gondot. A súlyát megtartó ágra volt szüksége, ami nem volt túl magasan, mivel úr volt, s nem gyerek, nem kívánt fára mászni.
A megfelelő fa kiválasztása közbeni botorkálását már figyelte valaki közelről, mégis észrevétlenül. A művelet végrehajtása előtt szippantott egy mélyet a levegőből, pedig épp arra készült, hogy az utolsó szuszt is kiszorítsa magából. Erőt gyűjtött, nem félt, precíz akart lenni, nem akart magának bajt egy rosszul kivitelezett akcióval. Ezt a pillanatot választotta az a csatakos, csontsovány korcs, hogy felfedje személyét, és óvatos kíváncsisággal előbújjon a bokorból.
- Tűnj el! - mordult rá rekedt hangon.
Az emlékek azonnal feltódultak benne, apja is ezt mondta mindig neki, amikor kölyök volt. Könny tódult a szemébe.
- Mindegy, most már nem számít.
A kutya reményteli várakozással figyelt rá, közben a farkát csóválta.
- A franc essen beléd, nem kell közönség.
A zsebeit tapogatta. Volt pár falat, amit eltett, egy napja nem evett már, és inni se sokat, csak a száját nedvesítette be néha. Nem akart egy önmagát összepiszkító hulla lenni. Bár úgyis lecsorogna a lábamon, de ezt nem mondta ki hangosan. A kutyának vetette, amit a zsebében talált, de nem volt elég erő a dobásban, hogy az étel - száradó kenyérdarab némi margarinnal - elég messzire kerüljön az azt követő kutyával, hogy ő addig elvégezhesse egyetlen fontos dolgát életében - a meghalást. Meredten bámulta a kenyérdarabot röptében elkapó korcsot, aki már fordult is vissza felé, és várakozóan nézte, miközben befalta a szárazkenyeret.
- Sosem volt kutyám, soha nem volt senkim. Most egy kutyát vegyek a nyakamba, amikor a halált akarom odaakasztani?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az én 80-as éveim
  2015-10-26 19:42:52, hétfő
 
  80-as éveim voltak, de 80-as éveim már kötve hiszem, hogy lesznek. Terveztem egy sorozatot ebben a témában, de nem biztos, hogy megvalósul - fogy az idő. Viszont egy emlék most beugrott. 1985, apám benyit hozzám, az ajtóban megáll és közli:
- Fiam, igazán elballaghatna már az a katona!
Az R-go dalát hallgattam újra és újra, vagy egy órán át, és a család ettől enyhén lefáradt, pedig az ajtót becsuktam, hogy ne zavarjam őket - hogy ők ne zavarjanak engem.
Na most 30 év után újból megismétlődhetne a jelenet. Persze, apámnak már nem kellene ajtót használnia. A nóta is más, viszont ez a dal is már sokadik alkalommal hangzik el egymásután. Félig sem normális alsószomszédom biztos fejből fújja már. Ígérem már csak párszor hallgatom meg - ma. Az év eddigi legjobb filmélménye a Mentőexpedíció (The Martian), a film egyik dala a Starman, David Bowie előadásában. A palacsintában ugyan szar van, de kedvünk ragyog. Holnap túrós tésztával fokozzuk a happyt, no meg a hájunk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drága Édesapám,
  2015-10-25 04:06:16, vasárnap
 
  írhattam volna korábban is, 29 év nem kis idő. Talán megérti a késlekedésem okát.Miért ragadtam most tollat? Helyesebben klaviatúrát. Ja, hogy édesapám nem tudja mi az? A számítógép billentyűzete, bizony mi itt haladunk a korral, vagy inkább a kor sodor minket magával. Engem legalábbis sodor. Vagy fennakadtam valahol? Eh, ne filozofálgassunk most. Forgolódtam az ágyban, helyesebben a hálózsákban, igen, jól olvassa édesapám. Még tavaly találtam ki, hogy a fűtési időszakban hálózsákban alszom, arra meg ráhúzom a téli paplanomat. Valami csodás meleg van így, igaz mocorogni nem nagyon lehet, és a paplan is állandóan lecsúszik a hálózsákról, de nem panaszkodom. A lényeg az, hogy nem tudtam visszaaludni, így arra gondoltam, hogy írok édesapámnak pár sort. Egyébként hajnali négy óra van, helyesebben hajnali három óra, mert pont most álltunk át az őszi időszámításra. Nem is tudom, hogy ott ahol most édesapám van, babrálnak-e így az idővel? Kérem írja majd ezt is meg. Nem kérdem, hogy van, hiszen tudom, hogy már minden rendben leledzik. Egyébként nem bánom, hogy felébredtem, mert fantasztikus látványban van részem, ha kinézek a csillagos égre. Sok csillagot éppen nem látok ( vörös csillagot sem látni már), de bolygó együttállás van. A keleti égbolton két bolygó nagyon közel van egymáshoz, az egyik szerintem a Jupiter lesz, mert vagy kétszer akkora, mint a másik és sokkal fényesebb is, de ugye nem vagyok csillagász, majd megnézem a neten. Ó, édesapám nem tudja, mi is az az internet? Szerintem nem is baj, bár vannak jó oldalai is a dolognak. De nem akarok feleslegesen fecsegni. Türelmetlenül várom válaszát, bár remélem hamarosan személyesen is találkozhatunk.

Kelt: Ötegyház városának egyik 17 fokos panellakásában a 21. század egyik hajnalán.

Ui.: remélem levelem megérkezik, mert bizonytalan vagyok, hogy mi is édesapám pontos címe, ezért így címzem: TÚLVILÁG.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Teljes hírzárlat
  2015-10-22 13:34:16, csütörtök
 
  Eredetileg csak holnapra akartam elrendelni, de a déli krónikába történő belehallgatás után előre hoztam. 56 nélkül ma nem lenne szabadság! Csak tudnám, hogy akkor nekem minek kellett úttörőnek és KISZ-tagnak lennem? Az úttörőségbe beleszülettél, nem volt mit tenni, a KISZ-tagság nem volt kötelező, szabadon dönthettél róla, hogy nem lépsz be, de LP-né szelíden meggyőzött mindenkit, hogy nincs választás, belépsz és kész. LP-né a gimis osztályfőnökünk volt, emberileg és szakmailag is egy nulla, de két nulla az ugye nem nulla, hanem mosdó, ahol értéket termelünk.
Tehát 56 nélkül mi nem lennénk sehol, Nem lennénk sehol az értünk értelmetlenül meghalt tinik nélkül. Csak tudnám hogy hol voltak a felnőttek közben? Hol voltak azok a hősök, akik fegyvert adtak gyerekek kezébe? Kik voltak azok a hősök, akik elhitették a többi hőssel, hogy Molotov-koktélokkal legyőzhetik a szovjet hadsereget? Csapataink harcban álltak, és nem sokkon múlik, hogy sikerülni fog (némi időzavar). Hogy miféle csapatok álltak harcban, azt csak Nagy Imre tudta. Szerencsére mindig akadnak tinik, akik megmentik a világot, amit a holywoodi dokumentumfilmek is hűen bemutatnak.
Én mindenesetre egyik oldal hazugságaira sem leszek kíváncsi a következő 36 órában.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feltámadunk? - Fel! Támadunk!
  2015-10-21 19:56:03, szerda
 
  Hofi egyik legjobb poénja volt. Mindenki tudja ugye, hogy mi van kiírva a temetők bejáratánál - nem a nyitvatartási időre gondolok. Aki meg nem tudja, majd megtudja az utolsó útján, csak üvegfedelű koporsót kérjen, hogy ki is lásson. A hét törpe szabadon választható. A siratóasszonyok viszont megjelennek maguktól. No, feltámadás, már nem emlékszem pontosan, hogy mindenki feltámad-e, ha igen, akkor zsúfoltság lesz, nem kicsi, és ki fogja meríteni a grupen sex fogalmát. A pechesebbek mennek egyenest a pokolba, gyanítom inkább ott lesz túlzsúfoltság, akkor ott lesz csak fülledt erotika. Engem viszont most nem a feltámadással kapcsolatos demográfiai adatok érdekelnek, hanem az, hogyan is térünk, eh, nyelvbotlás volt, tehát térnek vissza. Szépen és fiatalon? Tehát kívánatosan? Mert akkor megértem az 50 évesen eltávozott, majd váratlanul visszatért nőismerősömet, aki pénteken közölte, hogy lemerül a telefonja, felrakja töltőre, és visszahív. Azóta is töltheti, mert nem hívott. Viszont, ha igaz, hogy szép és fiatal lett, akkor megértem őt. Bár lehet, hogy csak egy munkába járó zombi lett, főnyeremény az államnak.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobb félni mint megijedni II.
  2015-10-20 14:58:12, kedd
 
  Úgy tűnik ez a keresztény-ateista Noé elképzelés nem nyerte el az Úr tetszését, és inkább felhúzta a sliccét. Tudom, nekem semmi sem jó; az eső elállt, de van most helyette szél és hideg. Szeretném, ha a zsidók istene Izrael területére korlátozná tevékenységét.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 36 db bejegyzés
e év: 326 db bejegyzés
Összes: 900 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 17
  • e Hét: 275
  • e Hónap: 575
  • e Év: 575
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.