Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
Babapiskótás receptek
  2015-11-30 19:21:39, hétfő
 
  Főszerepben a babapiskóta: 7 szuper recepttel

pl Babapiskótás kávés szelet



Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Azonnal puha mézes
  2015-11-30 17:57:15, hétfő
 
  Hozzávalók 150-180 db-hoz

1 kg liszt
3 kiskanál szódabikarbóna
1 evőkanál mézessütemény fűszerkeverék
30 dkg porcukor
30 dkg sütőmargarin vagy vaj
2,5 dl méz
3 tojás
+ a nyújtáshoz finomliszt

A lisztet, a szódabikarbónát, a mézes fűszert, porcukrot összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk, és végül a mézzel és tojással összegyúrjuk. Könnyen formázható puha tésztát kapunk. 3 cipóra osztjuk. Jól meglisztezett felületen az egyik cipót 3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszés szerinti mintával szaggatjuk. Sütőpapiros lemezre sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 10! perc alatt megsütjük őket szép sorban.

Az íróka hozzávalói és készítése:

1 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
2 csapott evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál citromlé / ecet


Az írókához kávédarálóval porrá őröljük a kristálycukrot, majd átszitáljuk, így biztosan nem marad benne nagyobb szemcse. Hozzávegyítjük az étkezési keményítőt. A tojásfehérjét a robotgép habverőjével kezdjük keverni, fokozatosan adagolva hozzá a porcukrot, majd a citromlét is. Nem lesz szükség az egész cukormennyiségre, csak annyit teszünk bele, hogy sűrűn folyós állagú legyen.

Nejlonzacskóba töltjük és pici lyukat vágunk a sarkára. Rajzoljunk kedvünkre, Nagyon el kell találni a sűrűséget, hogy a vékony rajzolatú mintákhoz a nagyon pici lyukon még könnyen kijöjjön a krém

Link

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Sütés nélküli almatorta - TEJMENTES !
  2015-11-25 11:22:39, szerda
 
  1 kg alma, babapiskóták, 2 csomag vanilia pudingpor, 4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé.

Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával.

A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudinporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá. Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét. Újabb babapiskóta-sor következik ( picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele. Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni.

Mikor kihűlt felverünk kb 2 - 3 dl HULALA tejszínt és vastagon az almára simítjuk. A tejszín tetejére csokit reszelünk vagy csoki tortadarát szórunk.

Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából szépen lehet szeletelni. Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom süti!

Link

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Epres (meggyes) mákos muffin
  2015-11-25 10:48:21, szerda
 
  220 g liszt
1,5 tk sütőpor,
3 tojás (nagy)
1 csésze cukor rész
1 / 3 csésze mák
200 g vaj

tetején:
20-150 g eper,
1 / 3 csésze cukor
1 evőkanál keményítő
kevés vizet.

elkészitése:
a tésztát kikeverem ,elfelezem. Az egyik felébe keverem bele a mákot.A formába teszem a fehér / mák nélküli / tésztát, arra töltöm a mákos tézstát.180 fokon 24-26 percig sütöm.
Közben megcsinálom a tetejére az epres krémet.A keményitőt kevés vizzel elkeverem majd a hozzákeverm az epret cukrot,s egy kis lábasban lassú tüzön felforralom.Langyosra kihütöm.A kisütl muffinokat az epres krémmel vastagon megkenem s utána a hűtőbe rakom dermedni.




Eper helyett meggyel is ugyanolyan finom, ekkor a fehér tésztára tegyünk pár meggyszemet, rá a mákos tésztát, többi ugyanúgy, mint fent.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Királyi palacsinta
  2015-11-25 10:41:19, szerda
 
 
Hozzávalók a palacsinta tésztához:
(26 cm-es serpenyőben sütve )

6 db palacsintához:
180 g finomliszt
2 dl tej
1,5 dl szódavíz
2 db tojás
1 evőkanál étolaj

A töltéshez:
40 dkg csirkemellfilé
20 dkg karfiol
A mártáshoz:

5 dkg vaj
5 evőkanál liszt
5 dl tej

szerecsendió
1 db tojás
2 ek. tejföl
1 csipet só
Továbbá:
20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit összekeverjük.
Ne legyen folyékony,inkább sűrűbb.
A palacsintákat kisütjük.
A csirkemellet apróbbra felszeljük,egy kevés olajon megsütjük,sóval,borssal ízesítjük.
A mártást elkészítjük.
Vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk,tejjel simára keverjük,sóval,borssal,szerecsendióval ízesítjük és sűrűre felfőzzük.
Tűzről levéve langyosra hűtjük,a tojással,tejföllel simára keverjük.
A karfiolrózsákat enyhén sós vízben félpuhára főzzük,majd lecsepegtetjük.
A palacsinták betöltése:
Palacsintát megkenjük a mártással,szórunk rá reszelt sajtot ,a csirkehúsból teszünk rá,majd a karfiolt és megszórjuk reszelt sajttal.
4 -be hajtjuk,olajjal kikent tepsibe tesszük,mártást csurgatunk rá és megszórjuk reszelt sajttal.
A többi palacsintánál is így járunk el.
200 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Annyira finom lett,olyan dubarry csirkével töltött palacsinta.

Konyhamánia Edit módra, facebook


 
 
0 komment , kategória:  Vegyes  
Karácsonyi süteményrecept ajánlat I.
  2015-11-25 10:33:53, szerda
 
 
Diós linzerkoszorú

Az omlós tésztához:

1 narancs reszelt héja
500 g finomliszt,
1 kk. sütőpor
só,
250 g lágy vaj/margarin
200 g porcukor
2 tojássárgája
1 tojás

A tészta lekenéséhez:
1 db tojásfehérje
10 dkg vágott cukrozott dió

A töltelékhez:
meggylekvár

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 órát hideg helyen pihentetjük.
3 mm vastagra kisodorjuk,4 cm.es cakkos formával kiszúrjuk,minden másodikat egy gyűszűvel szúrjuk ki.
Tojásfehérjével a lyukas linzert bekenjük,cukrozott vágott dióval megszórjuk és 180 fokon világosra,kb 10-15 perc alatt megsütjük.
A kisült,kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük,porcukorral megszórjuk.
Sokáig eláll.
-
Erdélyi mézes lapos krémes

Hozzávalók a tésztához:
35 dkg finomliszt
2 db tojás
12 dkg méz
7 dkg porcukor
1 ek. tejföl
5 dkg margarin
7 dkg darált dió
1 kk. szódabikarbóna

A lapok töltéséhez:
9 dl tejföl
20 dkg porcukor
25 dkg darált dió

A bevonathoz:
15 dkg kakaós csokoládé
5 dkg étcsokoládé
Továbbá:
23×38 cm-es tepsi
A tepsi kenéséhez:
1 ek. margarin

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrtam.
4 db cipót formáztam belőle.
Tepsi nagyságúra nyújtottam és margarinnal lekent tepsi hátán egyenként világosra sütöttem.

A krém készítése:
A tejfölt a cukorral kivertem és hozzá kevertem a darált diót.
A kihűlt lapokat megtöltöttem úgy,hogy a tetejére is kerüljön belőle.
A hűtőben lehűtöttem ,hogy megdermedjen a krém.
Ezután a két színű csokoládét vízgőz felett felolvasztottam.
Először a világosabb csokoládéval vontam be.
Utána az étcsokoládét hosszában és merőlegesen is vékony csíkokban csurgattam rá.
Egy fogpiszkáló segítségével a sötétebb csokoládét bele ,,fésültem" a barna csokoládéba.
Hűtőbe tettem és másnap szeleteltem.
Nagyon finom süti.
Jó étvágyat hozzá!
Az ünnepekre bátran ajánlom.
Mézeskalácsok
Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 dl olv.méz
15 dkg porcukor
2 teáskanál mézeskalács fűszer
1 kávés kanál szódab.ikarbóna
2 db tojás
15 dkg margarin

A díszítéshez :
1 tojásfehérje
10 dkg cukor
1 kávéskanál citromlé
Másfél adagban készítettem.
Csokis pereceket is szúrtam ki és csokival is díszítettem és szórócukorkákkal.
10 dkg olvasztott csokoládé fogyott el.
A szívet,csizmát valódi málnaszörppel színeztem,a fenyőket zöld ételszínezékkel.

Elkészítése:
A tészta hozzávalit összegyúrjuk és tetszés szerinti formákkal szúrjuk ki.
Szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezen ,180 fokon 10-12 perc alatt világosra sütjük.
Sütés után egyszerre puha.

Néró
Egy vasárnapi számban jelent meg a recept egy osztrák napi lapban,karácsonyi apró sütemény ajánlatnak.
Megsütöttem,nagyon finom lett,csomagolom dobozba és lezárom.

A tészta hozzávalói:
30 dkg vaj
15 dkg cukor
3 db tojás
26 dkg finomliszt
15 gr kakaópor

A töltéshez:
20 dkg lekvár
A bevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
Díszítéshez:
1 tk.kókuszreszelék

Elkészítése:
A vajat a porcukorral ,kevés liszttel habosra keverjük,majd hozzá adjuk egyenként a tojásokat,a megmaradt lisztet és végül a kakaóport.
Habzsákba töltjük a masszát és 5 cm-es rudakat nyomunk sütőpapírral fedett tepsire.
160 fokra melegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Egyszerre puha,nem kell várakozni a töltés utáni puhulásra.
Túl ne süssük,mert kemény lesz.
A kihűlt rudacskákat 1-1 darabot betöltjük lekvárral.
Meggy és szilvalekvárral töltötte.
Olvasztott csokiba mártottam és kókuszreszelékkel megszórtam.
Marcipánkrémes vaníliás patkó

Hozzávalók a tésztához:
20 dkg vaj
12 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
23 dkg finomliszt
4 db tojássárgája

A töltelékhez:
120 gr marcipán
20 dkg lágy vaj
4 cl rumaroma
A díszítéshez:
80 gr étcsokoládé

Elkészítése:
A vajat a porcukorral habosra keverjük,hozzá adjuk a tojások sárgáját és krémesre keverjük.
Utolján a lisztet keverjük hozzá.
Sima masszává keverjük.
Nyomózsákba tesszük és 3 -4 cm-es patkókat vagy kifliket nyomunk belőle sütőpapírral fedett tepsire.
160 fokra melegített sütőben világosra sütjük.
A töltelékhez valókat krémesre keverjük.
1 -1 db patkót összeragasztunk.
A betöltött sütemény végeit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztott csokoládéba mártjuk.
Rácsra tesszük száradásig.

Marcipános ,kókuszhabos linzer
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
5 dkg reszelt marcipán
2 db tojássárgája
A habhoz:

10 dkg kókuszreszelék
4 evőkanál porcukor
2 db tojásfehérje
A díszítéshez:
3 dkg olvasztott csokoládé
Töltéshez:
10 dkg meggylekvár

Elkészítése:

A lisztet morzsoljuk el a vajjal ,keverjük hozzá a cukrot.
Reszeljük hozzá a marcipánt és gyúrjuk össze a 2 db tojássárgájával.
Gyúródeszkán ki nyújtjuk 2-3 mm-re és tetszőleges formával kiszúrjuk.
A tojásfehérjéket felverjük a cukorral kemény habbá és hozzá keverjük a kókuszreszeléket. Ebből a kókuszos habból kis halmokat teszünk a tésztára és 180 fokra melegített sütőben világosra sütjük.
Két-két darabot gyümölcsízzel összeragaszthatunk,de anélkül is finom.
Díszíthetjük tetszés szerint.
Meggylekvárral összeragasztottam és felső tetejét olvasztott csokoládéval lecsurgattam.

Marcipános -mandulás linzer korongok az Ünnepekre
Az omlós tésztához:
250 g finomliszt
1 kk. sütőpor
Pici Só
250 g vaj/margarin
80 g porcukor
1 tasak (10g) vaníliás cukor,
50 g darált mandula
1 tojás sárgája
A díszítéshez:
100 g sárgabarack lekvár
300 g fehér marcipánmassza,
50 g porcukor
100 g tortabevonó
Dekor cukor

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Lefedjük és a hűtőbe tesszük fél órára.
Sütőpapírt teszünk 2 tepsire. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, majd 4cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. A tepsibe rakjuk és megsütjük őket. A kihűlt korongokat egyenletesen, vékonyan megkenjük a lekvárral.
A marcipánmasszát átgyúrjuk és hurkát formálunk belőle. Majd porcukorral hintett munkalapon kinyújtjuk. A tésztához használt szaggatóval ugyanannyi korongot készítünk. A marcipán karikákat rárakjuk a lekvárral megkent tésztára. Óvatosan rányomkodjuk.
Összetörjük a csokoládét és mikróban megolvasztjuk. A korongokat félig megmártjuk benne.
Színes cukorral szórtam meg a csokoládés felét,de díszíthetjük másképpen is.
Narancsos töltött keksz

Hozzávalók a tésztához:
1 db narancs
50 dkg finomliszt
1 kk. sütőpor
Csipet só
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 db tojás

A töltelékhez:
15 dkg sárgabaracklekvár
A szóráshoz:
1 ek.vaniliás cukorral elkevert porcukor

Elkészítése:

A narancsot csapi víz alatt jól megmossuk,átsikáljuk.
A vajat a porcukorral habosra keverjük elektromos keverőgéppel,majd hozzá adjuk a tojásokat,a reszelt narancs héját és a kifacsart levét is.
Jól kikeverjük,majd hozzá adjuk végül a sót,és a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük folpacban csomagolva vagy jó pár óra után dolgozhatunk vele.
3-4 sütőlapot kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A tésztát lisztezett munkalapon 3mm-re nyújtjuk,tetszőleges formákkal kiszúrjuk.
180 fokra melegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
Amikor kihűlt 2 darabot összeragasztunk a lekvárral és vastagon meghintjük vaníliás porcukorral.
66 karácsonyi édesség című könyvből sütöttem ,Lajos Mari konyhájából.
Isler
Hozzávalók a tésztához:

5 dkg porcukor
10 dkg vaj
14 dkg finomliszt
5 dkg finomra darált dió
fél kávéskanál fahéj
A töltéshez:
Ízlés szerint fekete ribizli, málna, szilva, vagy barack dzsem
A bevonathoz:
300 g étcsokoládé

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,fél órát hidegre tesszük pihenni.
Lisztezett munkalapon 3 mm-re nyújtjuk és 4 cm-es formával kiszúrjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra melegített sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük.
Amikor kihűltek a korongok,összeragasztjuk tetszőleges lekvárral.
Másnapig pihentetjük és vízgőz felett olvasztott csokoládéba mártjuk őket.
Rácsra tesszük addig,míg megdermed a máz rajta
Diócska

Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
25 dkg vaj,
10 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
fahéj,
1 egész tojás
Hozzávalók a krémhez:
15 dkg darált dió
Tej
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
rum

A linzertésztát összedolgozzuk, fóliába csomagoljuk, majd hűtőbe tesszük pihenni.

A diót annyi tejben megfőzünk, amennyitől még keményebb (azaz tömörebb) marad az állaga.
A vajat habosra keverjük a többi hozzávalóval, majd a két krémet alaposan elkeverjük.
Hűtőben pihentetjük, hogy jól összeálljon a krém.
Melegítsük elő a sütőt.
A dióformákat vékonyan vajazzuk ki.
A tésztát vékonyan kell a kezünkkel a formába nyomkodni.
Figyeljünk arra, hogy a tészta teljesen felvegye a forma alakját.
A formákat sütőlemezre tesszük, és percek alatt világos barnára sütjük.
Várjunk pár percet, hogy a formák kihűljenek, majd ütögessük ki finoman a linzert a formából.
Egy-egy dióba kenjünk kávéskanálnyi krémet, majd minden töltött feles diót tapasszunk össze egy másik feles dióval.
A végén fahéjas porcukorba forgassuk bele a diócskákat.
Méhkas
Tészta hozzávalói:
0,5 kg darált keksz
25 dkg margarin
25 dkg cukor
20 dkg dió
rum vagy aroma
2-3 adag kávé(vagy ízlés szerinti mennyiség) szükség szerint lekvár az összeállításhoz (nekem nem kellett hozzá - ezt összegyúrjuk.
A talpához:
1-1,5 csomag Albert keksz
Krém: 3 dl tejben 1 vanília vagy puncs pudingot felfőzünk, kihűtjük. 12 dkg margarint 13 dkg cukorral kikeverünk, majd ha az előbbi kihűlt, összekeverjük. Szétnyitható formával csináltam, ehhez 1 csomag Albert keksz fogyott. Elkészítés: A formába kókuszreszeléket szórunk, a masszából golyókat formázunk, úgy nyomkodjuk bele, a hozzátartozó kúppal lyukat nyomunk a közepébe, ebbe tesszük a pudingkrémet, rátesszük a kekszet lapjára fordítva és szétnyitjuk a formát.
Operaszelet

Hozzávalók a tésztához:
7 db tojás
20 dkg cukor
10 dkg őrölt mandula
10 dkg kókuszreszelék
15 dkg finomliszt
2 tk. Sütőpor
A krémhez:

40 dkg étcsokoládé
5 dl tejszín
125 ml erős kávé
½ fiola rumaroma
A bevonathoz:
15 dkg csokoládé
1 ek. olaj

Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
A mandulát,kókuszreszeléket,lisztet,sütőport összekeverjük.
A tojásos masszához keverjük.
A tészta masszát 3 részre osztottam,sütőpapírral fedett tepsiben külön kisütöttem.(180 fok)
A tepsi mérete:23×38 cm
A krémhez a tejszínt felmelegítettem,a csokoládét apróbban összetördelve beleszórtam.
A tejszínnel együtt felolvadásig melegítettem.
Kevergettem kihűlésig,majd a hűtőszekrénybe tettem.
A lapokat rumaromával összekevert kávéval ,egy ecset segítségével lekentem.
A hűtőben várakozó csokoládés krémet jól kihabosítottam és a lapok közé töltöttem.
Egy keveset hagytam a felső lapra is.
A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztottam és a süteményt bevontam.
Kókuszkocka
20 ×30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
25 dkg cukor
5 dkg olvasztott vaj
3 ek. olvasztott méz
2 db tojás
½ sütőpor
25 dkg finomliszt
1,5 dl tej

A bevonathoz:
3 ek. kakaópor
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1,5 dl tej
A díszítéshez:
15 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:
A tészta hozzávalóinál a cukrot,a tojásokat,vajat,mézet jó habosra keverjük hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet,majd a tejet.
180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A kihűlt süteményt kockákra vágjuk .
A bevonat hozzávalóit felmelegítjük,jó folyóssá és a sütemény kockákat bele mártogatjuk,majd kókuszreszelékbe hempergetjük.

Püspökkenyér

Hozzávalók:
A tésztához:
6 egész tojás
21 dkg porcukor
22 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
Gyümölcsök:
5 dkg kandírozott gyümölcsök vegyesen
5 dkgvágott dió
5 dkg mazsola
5 dkg mogyoró
A bevonathoz:
15 dkg csokoládé
1 ek. olaj

Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük (kb 10 perc elektromos habverővel),hozzá adjuk a reszelt citromhéjat és a lisztet fakanállal könnyedén hozzá keverjük.
A felaprított gyümölcsöket,diót,mazsolát,mogyorót bele keverjük.
2 db őzgerincformát vastagon kivajazunk ,a tésztát elfelezzük és a formába tesszük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt megsütjük.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a süteményeket bevonjuk.
Kandírozott gyümölcs darabokkal díszítjük.

Bürgermeister kalács
Osztrák karácsonyi kalács.
Lajos Mari karácsonyi édességek című könyvéből sütöttem most már több alkalommal.

A tésztához:
3 dkg élesztő
3 dkg cukor
3 dl tej
50 dkg liszt
2 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
2 db tojás
A töltelékhez:
15 dkg darált mák
40+40+40 gr porcukor
10-10 gr vaníliás cukor
4+4 ek. tej
15 dkg darált dió
1 citrom reszelt héja
15 dkg túró
2 kk. vaníliaízű pudingpor
2 dkg vaj
2 tojássárgája
Továbbá.vaj/margarin a tepsihez
1 tojássárgája a kenéshez

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból az élesztőt 1 tk. cukorral 1 dl tejben felfuttatjuk,majd a többi hozzávalóival jól összegyúrjuk,hólyagosra kidolgozzuk,kétszeresére kelesztjük.
Közben a tölteléket elkészítjük:
a darált mákot a 40 gr porcukorral,10 gr vaníliás cukorral és a 4 ek. tejjel összekeverjük.
A diónál is így járunk el,reszelt citromhéjat keverünk még bele.
A túrót áttörjük,hozzáadjuk a 40 gr porcukrot,pudingport,a vajat,a tojássárgákat,a reszelt citromhéjat.
A megkelt tésztát átgyúrjuk,kinyújtjuk-húzogatjuk és hosszanti irányban 3,kb. 15 cm széles csíkra vágjuk.
Rúdformán a tésztacsíkok közepére halmozzuk a háromféle tölteléket ,feltekerjük és laza fonattá gabalyítjuk.
A formát kikenjük margarinnal és letakarva addig kelesztjük,amíg egészen ki nem tölti.
Tojássárgával lekenjük és 180 fokra melegített sütőben 40 percig sütjük.
Habos linzer

Hozzávalók a tésztához:
28 dkg liszt
24 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
3 tojássárgája
2-3 evőkanál tej
A tetejére
3 tojásfehérje
25 dkg porcukor
1-csepp citromlé

A töltéshez:
15 dkg baracklekvár
A díszítéshez:
5 dkg csokoládé
Színes cukor
1-2 dkg aprított aszalt gyümölcs

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,kinyújtjuk 2-3 mm-re.
Formával kiszúrjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
A tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habbá.
A korongokra kis halmokat teszünk , dekor cukorral díszítjük és sütjük szép világosra.
A kihűlt süteményt ,1-1 darabot összeragasztunk lekvárral .
A közepére olvasztott csokoládét tettem és egy kevés aszalt gyümölcs darabkákat.

Konyhamánia Edit módra, facebook


 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Habos-krémes linzer
  2015-11-25 10:19:54, szerda
 
  Tészta:

35 dkg liszt
10 dkg porcukor
fél kocka (12,5 dkg) margarin
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojássárgája

A fentiekből jól nyújtható tésztát készítünk, majd amíg a hab elkészül, hűtőbe tesszük.

Hab:

4 tojásfehérjét
15 dkg cukorral habosra keverünk

A lapokra:

baracklekvár
10-15 dkg durvára vágott dió

A tésztát 2 részre osztjuk, egyenként tepsi nagyságúra kisodorjuk, a lapokat baracklekvárral vékonyan megkenjük, rásimítjuk a habot, megszórjuk apróra vágott dióval, majd külön-külön megsütjük 180°C-on, 10-12 perc alatt.

Krém:

1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
fél kocka (12,5 dkg) margarin
15 dkg porcukor

A pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, ezután a kihűlt pudinggal jól kihabosítjuk, és ezzel töltjük a lapokat.

Réti Andrásné Judit receptje.

Forrás: http://webcukraszda.hu/habos-kremes-linzer/



 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Kefíres-citrusos kocka
  2015-11-25 10:12:01, szerda
 
  Hozzávalók

4 db tojás
3 pohár kefir
4 pohár liszt
1 pohár ét olaj
1 csomag sütőpor
3 kanál kristálycukor
50 g mazsola
100 g dió
1 db narancs (nagyobb + a héja reszelve)


Elkészítés

Azért kapta a citrusos jelzőt a süti, mert könnyű kefires, diós, mazsolás, narancsos ízén kívül, a reszelt narancshéj is növeli ízharmóniáját.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kefirt, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Mérőeszközként a kefír poharát használjuk. Belekeverjük a darabolt narancsot, a diót, a mazsolát, majd olajjal kikent tepsibe terítjük.
Előmelegített sütőben készre sütjük 30 perc alatt.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Mákos krémes
  2015-11-25 10:05:04, szerda
 
  hozzávalók / 6 adag
A mákos laphoz

6 db tojásfehérje
12 dkg cukor
10 dkg mák (darált)
4 dkg finomliszt
2 teáskanál sütőpor
2 ek rum (vagy aroma)

A fehér laphoz

3 db tojásfehérje
6 dkg cukor
6 dkg finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 ek rum (vagy aroma)

A krémhez

7 dl tej
9 db tojássárgája
10 dkg cukor
2 tasak vaníliás pudingpor
4 teáskanál vanília aroma
2 ek zselatin
2.5 dl habtejszín
20 dkg fehér csokoládé

A tetejére

2 dkg mák (kb. 2 evőkanál)

elkészítés

A mákos lapokhoz a mákot, lisztet, sütőport összekeverjük. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáforgatjuk a mákos lisztet és a rumot. A tésztából sütőpapírra 2 darab 20x30 cm-es téglalapot kenünk. Előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük.
A sima laphoz a lisztet és a sütőport összekeverjük. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáforgatjuk a sütőporos lisztet és a rumot. A tésztából sütőpapírra 20x30 cm-es téglalapot kenünk. Előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük.
Amíg a tésztalapok kihűlnek, elkészítjük a krémet, amihez a tejszínt kemény habbá verjük.
A zselatint vízbe áztatjuk. 3 dl tejet felforralunk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az apróra tördelt fehér csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad.
A tojássárgáját csomómentesre keverjük a cukorral, a pudingporral, a vaníliakivonattal és a maradék hideg tejjel. Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a fehér csokis keveréket. Vízgőz fölé téve, továbbra is keverve sűrű krémmé főzzük. A zselatint felmelegítjük a vízzel, majd a sűrű krémhez keverjük. A vízgőzről levéve kihűtjük, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot is.
Az egyik mákos lapot megkenjük a krém harmadával. Rátesszük a sima lapot, amire a maradék krém fele kerül, erre tesszük a másik mákos lapot. Megkenjük a maradék krémmel, és megszórjuk darált mákkal.
3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

sütési hőfok: 150 fok

Link

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Sajtkréleves
  2015-11-25 09:59:25, szerda
 
  SAJTKRÉMLEVES

Hozzávalók:
1 db leveskocka
2 db tömlős sajt (ízlés szerinti ízesítéssel)
Zsemle
Petrezselyem zöldje
Olaj, liszt
Fűszer (ízlés szerint).

Elkészítés:

Egy edényben az olajból és lisztből rántást készítünk. Ezt felöntjük 2 liter vízzel, beletesszük a leveskockát, és felfőzzük. Mikor fő, belenyomjuk a tömlős sajtot, és addig forraljuk, míg az apró sajtszemcsék is eltűnnek. Ízlés szerint ízesítjük.
A zsemlét felkockázzuk, kevés olajon aranybarnára pirítjuk.
Friss, apróra vágott petrezselyemzölddel, és pirított zsemlekockával tálaljuk.

A receptet, fotót küldte: Csajbók Andrea, Nyíregyháza.



 
 
0 komment , kategória:  Levesek  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 507 db bejegyzés
Összes: 2933 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 147
  • e Hét: 472
  • e Hónap: 2521
  • e Év: 182379
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.