Regisztráció  Belépés
mamucika.blog.xfree.hu
"Ne menj előttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és légy a barátom. Melicher Dezsőné
1950.10.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 79 
mézeskalács
  2015-11-30 21:34:19, hétfő
 
  1 bögre méz (25 dkg)
1 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
1 csomag vaníliás cukor (10 g)
1 csomag sütőpor (10 g)
2 csapott evőkanál holland kakaópor
fél bögre porcukor (10 dkg)
3 teáskanál mézeskalácsos fűszerkeverék (vagy fahéj és szegfűszeg keveréke)
2 tojás


szűk fél bögre tej (1 dl)

A kenéshez:
- 2-3 evőkanál szilvalekvár vagy dzsem
- esetleg egy pici fahéj
A csokoládémázhoz:
- 10 dkg jó minőségű étcsokoládé (60 %-os)
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 160-170 fokra, alul-felül sütés programra.
2. A mézet mikrohullámú sütőben vagy tűzhelyen felmelegítjük. Csak langyos legyen!
3. Ezután adjuk hozzá a tészta további hozzávalóit, ügyelve arra, hogy a tojás kerüljön bele utoljára.
4. Az egészet egyneművé keverjük, majd egy kivajazott püspökkenyérformába öntjük, és körülbelül 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
5. Hagyjuk egy-két órát hűlni, majd hosszában vágjuk ketté, és kenjük meg a szilvalekvárral.
6. Öt dkg vajat olvasszunk fel mikrohullámú sütőben. Legyen forró! Ebbe keverjük bele a kockákra tört csokoládét, majd kavarjuk addig, míg fel nem oldódik benne a csoki. Ekkor adjuk hozzá az étolajat is, keverjük össze.
7. A meleg csokoládéval vonjuk be a süteményt, majd hagyjuk megszilárdulni rajta.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
Ülő lány
  2015-11-23 20:24:12, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Saját szerkesztésü képeim.  
ülő lány
  2015-11-23 20:23:29, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Saját szerkesztésü képeim.  
A kacsasült savanyú káposzta ágyon hozzávalói:
  2015-11-20 08:53:48, péntek
 
  - 3-3.5 kg (házi) savanyú káposzta
- 1 fiatal pecsenyekacsa (kb. 2-2.5 kg)
- 2 egész (alsó-felső egyben) csirkecomb (opcionális)
- egy csirke filézett mellrésze (opcionális)
- 6-8 mokkáskanál (házi) ételízesítő
- őrölt bors
- 8-10 szem egész bors (opcionális)
- 10-20 szem egész köménymag (opcionális)
- 3-4 babérlevél (opcionális)
- 2 db kápia paprika (opcionális)

Előkészületek:
A pataki tálról: Aki használt már pataki tálat, az tudja, hogy azt bizony elő kell készíteni a sütéshez. Aki most használna ilyet először, és nem lenne hozzá leírása, annak elmondjuk, hogy használat előtt fél órával be kell áztatni hideg vízbe, hogy minél többet felszívhasson. Használat közben a meleg sütőben ugyanis ez biztosítja a tálon belül az egyenletes páratartalmat.
A fűszerekről: a fűszerezésnél az opcionális feliratok azt jelentik, hogy ezen ízek jelentősen fokozzák az elkészült étel élményszintjét, ugyanakkor használatuk csak akkor indokolt, ha a savanyú káposztában nem volt benne eleve. Mivel mi magunk savanyítottuk a káposztánkat, és ezen fűszerekből elegendő volt benne, ételízesítőnnem adtunk hozzá semmit sem az kívül.
A savanyú káposztáról: ami a savanyú káposztát illeti, nekünk ki kellett mosni felhasználás előtt, mert elég savanyú és sós is volt. Jól kinyomkodtuk először a levét, majd ebből félre tettünk egy liternyit egy mérőedényben. Ezt követően a kinyomkodott káposztát egy tálban felengedtük hideg vízzel, majd ismét kinyomkodtuk. Így éppen megfelelő lett az íze.A csirkecombról és a csirkemellről: ez nem kötelező bele, de sokkal kiadósabb így. Mivel nálunk szenteste kötelező a húsleves, így eleve van kéznél csirke. A levesbe azonban nem tesszük bele sem a mellrészt, sem a combokat, mert ahhoz túl értékesnek tartjuk. Így a mellrészt kifilézem mindig. A csontos rész megy a levesbe, a hús pedig egyéb felhasználásra - ezúttal a kacsa mellé a combokkal együtt. De enélkül is kitűnő és tökéletes.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
Bolyhi cicám
  2015-11-15 20:58:49, vasárnap
 
 







 
 
1 komment , kategória:  Általános  
A séfek sem készítenek finomabbat: ropogós, fűszeres burgony
  2015-11-12 21:50:37, csütörtök
 
  Hozzávalók:
1 kg burgonya
10 dkg zsemlemorzsa
fél teáskanálnyi tárkony
1 teáskanálnyi ételízesítő
só, bors
olívaolaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük. 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemorzsával. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és újra meglocsoljuk egy kevés olajjal, 180 fokon 40 perc alatt megsütjük. Melegen fogyasztjuk

 
 
1 komment , kategória:  Receptek.  
Fejedelmi sült sertés burgonyával – Tényleg finom, sza
  2015-11-12 21:48:11, csütörtök
 
 



Hozzávalók:
1,5 kg sertéshús (lehet kissé zsíros, csontos is)
8-10 db burgonya
4-5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál paradicsompüré
2 dl víz
1 teáskanál őrölt csombor
só, bors
olaj
A húst nagyobb darabokra vágjuk. Egyben is hagyhatjuk, de ekkor tovább kell sütni. Átkenjük a fűszerekkel, majd kiolajozott tepsibe tesszük. A burgonyát megtisztítjuk és mellé tesszük a fokhagymagerezdekkel együtt. A paradicsomszószt felöntjük a vízzel, belekeverjük a csombort és ráöntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 60 perc alatt készre sütjük. Időnként meg kell forgatni, hogy egyenletesen átsüljön!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
Gömbéres fokhagymás sült csirke – hát ez valami csoda
  2015-11-12 21:45:49, csütörtök
 
 


Hozzávalók:
1 kisebb csirke
6 gerezd fokhagyma
1 evőkanál reszelt gyömbér
rozmaring
só, bors
olaj
Elkészítése:
A húst megmossuk és jól bedörzsöljük a fűszerekkel. A gyömbér és a zúzott fokhagyma felét a csirke belsejébe kenjük. Egy tepsit kikenünk olajjal és beletesszük, majd a többi zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért is ráhalmozzuk, pici olajat öntünk a tetejére és adunk hozzá fél dl vizet. Alufóliával letakarjuk és közép meleg sütőben félórán keresztül sütjük, majd fólia nélkül aranybarnára pirítjuk. Mikor levesszük a fóliát, a húst meg is forgatjuk, a gyömbéres szaftból locsolunk rá, ha elpárolgott a víz alóla, pótolhatjuk, de mindig csak egy keveset öntsünk hozzá. Így a csirke nem szárad ki, a külseje viszont gyönyörűen megpirul.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
Fonott foszlós kalács
  2015-11-12 21:41:28, csütörtök
 
  Hozzávalók:
1/2 kg liszt
10 g élesztő
tej
csipet só
1 tojás
1 tojássárgája
kevés cukor
50 g olvasztott vaj
1 tojás (a kenéshez)
A töltelékhez:

3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál cukor
Elkészítése:
1/2 melegített liszthez hozzákeverünk langyos tejjel felfuttatott 10 g élesztőt, csipetnyi sót, egy tojássárgáját, egy egész tojást és annyi kissé megcukrozott langyos tejet, hogy jó lágy tésztát kapjunk. Ezt kézzel erősen megdagasztjuk, amíg szép sima lesz és hólyagokat vet.
A kidagasztott tésztába lassanként belekeverünk 50 g olvasztott vajat és ezzel is simára dolgozzuk. Lisztel megszórva és letakarva meleg helyen megkelesztjük.
Lisztezett deszkán három részre osztjuk, téglalapokat nyújtunk a tésztából. A cukrot a kakaóval összekeverjük, elosztjuk a lapokon és feltekerjük őket. Az egyes részeket kisodorjuk és megfonjuk.
Kikent pléhen újra megkelesztjük, és tojással megkenve megsütjük. Mint minden kelt tésztánál, ennél is nagyon vigyázni kell arra, hogy készítés közben “meg ne fázzon





 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
Katitól kaptam.
  2015-11-12 21:33:44, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 79 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 363 db bejegyzés
Összes: 7495 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 32
  • e Hét: 1487
  • e Hónap: 4323
  • e Év: 90856
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.