Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Hibák nélkül tökéletlenek lennénk
  2015-11-29 09:09:54, vasárnap
 
  1987 nyarán Kislippón címereztük a kukoricát. Építőtábor. Megrohannak az emlékek, életem első pucér női fenekét ott láttam, életemben először sikerült balkézben fogott körömollóval levágni jobbkezem körmeit. Igaz, ráment egy fél délutánom, de nagyon büszke voltam magamra. De nem nosztalgiázni szeretnék, csak egy apró kis momentumot felidézni. A tábor vezetősége programokat is szervezett szórakoztatásunkra, az egyik ilyen volt a Szélkiáltó együttes fellépése, ami teljes érdektelenségbe fulladt. Szegény Csabi barátom legalább megnézte, hogy mi zajlik ott és ő mesélte, hogy senki sem ment oda, így az együttes egy idő után megunta és összepakolt. Ennyit a tinik népi kultúrára való fogékonyságáról. A mai tinikről nem beszélhetek, ők biztosan mások már - fejlődnek.
Elkövettem egy hibát, amikor egy éve elkezdtem írni a blogot (tévedsz, nem maga az írás volt a hiba), néhány személyes ismerősömnek is megadtam a blog címét, gondolom azzal a szándékkal, hogy legalább ők olvassák már irományaimat. Hiba azért volt, mert így több olyan dolgot nem mertem megírni, amit egyébként megszerettem volna, de félelemből vagy épp udvariaságból nem tettem meg. Ezekkel a gondolatokkal ültem le ma reggel a gép elé, a postámat olvasva elhatározásom még inkább megerősödött. Legutóbbi szösszenetemre reagált egy ismerősöm, könyörületből emílben. Én azért megosztom: "Nem unod még a szánalmas szextörténeteidet? :)" Más ismerős épp ellenkezőleg, hiányolja. Véletlenül mindkettő nő, nem is nagyon van más, csak női ismerősöm (hű de jó nekem). Pikkantériája, hogy mindkét hölgy egykori szerelem volt.
Naplopóleon úgysem élhet már sokáig, naplopásért ugyanis csak politikusoknak fizetnek és hasonszőrű társaiknak. A leendő sokszázezre fizetés mellett pedig hiteltelen lenne ilyen névvel blogot vezetni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szexpercesek - férfias vagy unalmas
  2015-11-28 18:53:24, szombat
 
  Fiatal pár a tükör előtt. A pár női tagja előre hajolva, enyhén behajlított lábakkal. Talán leejtett valamit a padlóra, és most azt keresi. Mögötte álló párja segít neki nem orra bukni, két keze a nő csípőjét fogja jobb és bal oldalt. A férfi bizonytalan vagy ideges, mert hol megközelíti a nőt, egész szorosan, hol pedig eltávolodik tőle tizenvalahány centire. A férfi teljesen meztelen, talán azért türelmetlen, mert sietne felöltözni, hogy meg ne fázzon, de párjának is szeretne segíteni a keresésben. A nőn egy fehér ruhaszerűség van, hogy miféle, innen meg nem állapítható, egyébként is felcsúszott a nő hasáig a nagy keresgélésben. Hosszú percek telnek el így, amikor a pár női tagja megszólal:
- Jó sokáig bírod.
Hogy mire értette pontosan, nem lehet tudni. Dicséret volt, vagy épp ellenkezőleg? A férfi arcán is töprengő arckifejezés jelent meg. Döntött. Halk cuppanás hallatszik miközben a pár eltávolodik egymástól. Feladták, bármi is volt az, amit kerestek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pécs a klímaváltozás áldozata
  2015-11-28 10:47:26, szombat
 
  Klímaváltozás, az ország, de lehet, hogy a világ legszakavatottabb embere tartott Pécsett előadást a témában nem is olyan rég. Lám(a), beigazolódott előrejelzése. Pécsett szakad a hó, egy mediterrán városban! Itt a világvége. Élőlánccal tiltakozzunk az üvegházhatást fokozó, környezetszennyező anyagokat kibocsátok ellen. A lánc induljon az ajtómtól és haladjon a bolt kasszájáig. A tiltakozással semmit sem érünk el, de legközelebb legalább nekem nem kell ítéletidőben vásárolni menni. A hóesés még hagyján, de ami a bolt kasszájánál fogadott... Átlagos kinézetű kisnyugdíjas mamika, fülig húzott kötött sapka, szemüveg, bot, kopott bevásárlótáska és... és 2,5 centis barnára festett műkörmök. A kiszőkített hajú pénztáros igyekezett közömbös arcot vágni, és csak lopva mert a mami kezére nézni, akinek kisebb gondot okozott a papírbankó kihúzása a bukszából, nem a reszketeg kezek miatt.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit szeretünk legjobban a télben?
  2015-11-26 21:11:19, csütörtök
 
  A meleg szobát.
Mi a legviccesebb télen? - A meleg szoba ablakából nézni, ahogy szakadó hóesésben a közintézménytől 10 méterre dohányoznak, papuccsal a lábukon. Lásd: csacskaságok fotóalbum.
A tanulság: hamis a szlogen, miszerint a dohányzás káros az egészségre. Épp ellenkezőleg:
1. Elűzi a tigris szúnyogokat, hiszen egyetlen egy ilyen veszedelmes ragadozót sem lehet látni télen dohányzók körül.
2. Ha télen cigizünk, akkor nem fázunk. Szivarozzunk, esetleg pipázzunk, az egész családot melegen tarthatjuk.
3. A dohányosok fanatikus álaltbarátok: pókhálós tüdőjük ideális lakhely pókoknak, ráadásul ha lenyeljük a veszedelmes tigrincs szúnyogot, házi pókunk elintézi azt.

Egyébként meg csókoltatom a "legzöldebb" államfőt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pécs, belváros: cigánytábor égbe megy?
  2015-11-25 16:28:25, szerda
 
  Jó, lehet nem cigánytábor, menekültek, legvalószínűbb, hogy hajléktalanok, de annak hihetetlenül pofátlanok, vagy leleményesek, nézőpont kérdése. Viszont valóban Pécs belvárosa, mert amikor megvettem a lakást az ügyvéd kérdezte a helyrajzi számot, és azt meghallva rögtön rávágta, hogy akkor belváros (de jó nekem, gondoltam), ez a tábor pedig még bentebb is van, mint az én lakásom. Na nem a történelmi belvárosban, mert Páva polgártárs tett róla, hogy a szeme előtt ne legyen már szemét. Amit nem látok, arról nem tudok, tehát gondom sincs vele gondolat mentén. Megjegyzem a történelmi belvárosban is akad kéregető, és hajléktalan is, csak mozgásban vannak. Az említett putri telep egy kicsit kintebb nőtt ki a földből, arra már turisták nem járnak. Néhány napja még csak egy, nejlon zsákokból összetákolt kalyibát láttam. Ma viszont már egy rozoga, de nagy sátrat is felhúztak mellé. Kíváncsian várom, hogy lesznek-e még újabb sátrak, mert hely még van, bár a sátrak körül már bokáig ér a szemét. De leginkább arra leszek kíváncsi, hogy a rendőrök mikor fognak végre lépni. Bár lehet, hogy rendőreink a migránsokkal vannak épp elfoglalva. De mi lesz a helyi "migránsokkal"?

A kormány miért nem épít szükséglakásokat? Ezzel legalább támogatnák az építőipart és persze sógor, koma vállalkozását, de ez most részletkérdés. A szerencsétlenek feje felett is fedél lenne, máris dolgozhatnának. Most megyek és megmosom a bilibe lógott kezemet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
No orgazmus orgia
  2015-11-24 09:17:38, kedd
 
  Sőt, semmi sex. Nyugodtan kijelenthetem, hogy új szomszédjaim csalódást okoztak. Huszonéves fiataloktól elvárható lenne, hogy napi szinten egymásba gabalyodjanak, de az egyébként émelyítően idegesítő cuppanós puszikákat sem nyomják egymás ajakfényes szájacskájukra. Ágynyikorgásról, pláne hörgésekről, nyögésekről, apró sikolyokról már ne is álmodjak. Igaz, arról gondoskodnak, hogy semmiről se álmodjak, pontosabban aludni se tudjak. Ugyanis ez a két nyomoronc óraműpontosággal éjjel három körül veszekedni kezd. Pontosabban a teremtés koronája dühöng, élete nagy szerelme pedig többnyire csak hallgatja. Miért nem tömik egymás szájába különböző testrészeiket? Mindenki elégedett lehetne. Ehelyett a repertoárba a kiabálás és a faldöngetése mellé felvették az ajtó csapkodását is. Szükségét érzem a hatórai folyamatos alvásnak. Legalapvetőbb polgári jogom az alváshoz való jogom, a forradalmak is csak ezért indultak délelőtt tíz után. Ezért könyörtelen harcot hirdetek én is eme két nemkívánatos bevándorló ellen. Megjegyzem, még mindig csak hallottam, de látni még nem láttam őket, s mivel nem célom a mohácsi csata megismétlése, ezért a harc előtt bátor felderítést fogok végezni. Mindenesetre átmentem haditudósítóba.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Törp úrfi: "a kommunizmus őrült eszméje"
  2015-11-23 09:44:56, hétfő
 
  Valóban, milyen őrült eszme is az, amely azt hirdeti, hogy minden ember egyenlő. Amikor Törp úrfi elbukta a választásokat (remélhetőleg a történelem ismétli önmagát) megkövetelte, hogy őt nevezzék miniszterelnök úrnak. Ő bizony nem hisz az egyenlőségben, csak a demokráciában, bármit is jelentsen számára ez a szó. Tehát a kommunizmus, a nemzetközi szocializmus őrült eszme. Miért is? Mert sok milliós nyomorgó tömegnek csábító volt az a gondolat, hogy mindenki egyenlő, és el kell törölni a kiváltságokat? Mert egyesek felhasználva a tömeg erejét HATALOMRA törtek, és jutottak? Majd ezzel a hatalommal visszaélve emberek tömegeit küldték a halálba, vagy tették életüket még nyomorúságosabbá? De akkor sem az eszme az őrült, hanem a hataloméhes ember! Lehet, hogy a bal és jobboldali diktatúrák hasonló módszerekkel dolgoznak, de azért mégse vonjunk már egyenlőséget a nácizmus és a kommunizmus között. Mert ugye kommunista zsidók bőven voltak, de náci zsidók csak az Életvonat című filmben. A kommunizmusban, ha jól tudom nem volt fajelmélet, szemben a nácizmussal. Tudom én, hogy a kummunizmus se jó dolog, hiszen itt van Törp úrfi személyes példája: 1989-ben még annyi pénze se volt, hogy levágathassa a haját és megborotválkozzon, így úgy nézett ki, mint egy vándor köszörűs, amikor felszólalt. Szegény Törp úrfit erőszakkal kényszerítette a Kádár-rendszer, hogy elvégezze a jogi egyetemet, pokoli élet volt ez számára, miközben a véreskezű proletárok dőzsöltek az építkezéseken, gyárakban.
Tehát örültség a nemzetközi szocializmus, a nemzeti szocializmuson még vitatkoznak, mert a bécsi festőművész üdülni küldte emberek millióit táborokba, csak a táborok személyzete értelmezte félre a szándékot.
Ezzel szemben a kereszténység eszméje a legcsodásabb dolog, ami csak volt eddig az emberiség történetében. Minden ember testvére egymásnak, az ellenségedet szereted és megbocsátasz neki. Igaz, volt néha zsinagóga égetés, de az csak a városrendezés miatt történt, hogy volt benne pár zsidó? Na bumm. Hogy nyesegették a kereszténység vad hajtásait? Számít is az a pár ember? Egyébként is, a rózsát is megmetszik, és milyen szép lesz. Hogy az Inkvizíció emberek tömegeit kínozta halára? Ugyan kérem, azok csontkovácsok voltak. Emberek tömegeit égették elevenen el? Á dehogy, össznépi mulatozás volt az egyház kontójára, és néhányan balesetet szenvedtek. A keresztesháborúk pedig valójában békés társasutazások voltak. Az iszlám azon pillére pedig, hogy fegyverrel terjeszd az igaz hitet, szintén félreértelmezés.
Nem a szavak ölnek, hanem az emberek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Családi kör - hull a por
  2015-11-21 19:44:23, szombat
 
  Bizonytalan léptekkel indult el a vaksötétben. Tudta, hogy hova tart, csak a lábai nem akartak engedelmeskedni neki, de ezen nem csodálkozott, életének utolsó éveiben is nehezen járt már, többnyire karosszékében szunyókálva töltötte hátralévő napjait. Rogyadozó lábakkal, de eltökélten lépkedett a kripta bejárata felé. Nem érzett bosszúságot, amikor kőfalnak ütközött, csontos kezeivel jó irányba kezdett tapogatni, és gyorsan megtalálta a kripta tölgyfaajtaját.
- Azon, hogy akarsz átjutni?
Apja hangja a háta mögül szólt, de visszhangot nem vert a kripta belsejében korábbi csoszogásával ellentétben. Egy csontos kéz egy reteszt húzott el, tulajdonosa kíváncsian kérdezte:
- A holtak nem látják, hogy mit tesznek az élők?
- Fiam, mégis, honnan kellene ezt nekem tudnom?
- Nem értem, akkor Apám nem tudja, hogy az ajtót belülről is nyitható szerkezettel láttam el?
- Roppant előrelátó, most már tudom - jött a gunyoros válasz.
Az egykori honvédtisztet zavarodottsága a kétségbeesés felé taszította, ez viszont dühvel töltötte el. Kérdések százait szerette volna feltenni, de válaszokat úgysem kapott volna. Cselekedett hát, hogy gondolatait elterelje. Maga felé húzta a kriptaajtót, hogy kiléphessen a szabadba, és kinn válaszokat leljen végre. Nem tehette meg, útját állta egy vasrács. Tehetetlenül rázta a rácsot. Ki akar jutni, de nem tudott.
- Ezek szerint azt nem te szereltetted fel? Így viszont választ kaptunk a kérdésedre, a holtak nem tudják, hogy mit tesznek az élők.
Apja derűsnek tűnő hozzáállása a helyzethez tovább fokozta tehetetlen dühét. Lassan elhátrált a rácstól és megfordult, hogy apjára zúdítsa haragját, de a beszűrődő némi fényben nem látott senkit a kriptában. Ez és a belé nevelt tisztelet a szülők iránt egy pillanatra megállította, de a benne felhalmozódott feszültség robbant. Hírtelen a rács felé fordult, majd rogyadozó lábai ellenére egyetlen erőteljes ugrással a rácsnak rontott. Csattanás visszhangzott a kriptában.
- Tudod Fiam, ez megnyugtat, hogy látom, legalább egyformák vagyunk, még ha nem is tudom, hogy mik is vagyunk - apja szavai visszhangtalanul szóltak újból.
Nem értette, hogy mi történt. Döbbenten meredt a ráccsal lezárt bejáratra, a sértetlen rács túloldalán volt már. A kripta sötétjét megvilágította némi hold- és csillagfény. A rács tövében, bent a kriptában egy kisebb halmot látott, ott ahol előbb ő állt. Foszladozó ruhával takart csonthalom. A felszálló hullapor egy öregúr körvonalait rajzolta ki a kripta félhomályában. A rács túloldalán ugyanez a finom por egy fiatalabb férfit fedett fel a holdfényben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A higiénia csúcsa: fenékkefe
  2015-11-20 14:21:27, péntek
 
  A narrátor áradozik, hogy milyen modern illemhelye is volt egy angliai légiós erőd katonáinak. Folyóvízzel ellátott illemhely, valóban modern, anyukám a mai napig büszkén mondogatja, hogy nekik a 40-es években angol wc-s lakásuk volt. Nekik és a gróféknak, a többieknek maradt a pottyantós. Napjaink rejtett munkaerőtartalékja pedig egyszerűen az ajtó mellé szarik. Ebből is látszik, hogy az emberi értelem fejlődése nem egyenesvonalú, és vannak evoluciós zsákutcák is. No, de vissza a szuper higiénikus római illemhelyhez. Légiósaink miután dolgukat elvégezték, amit egyébként közös térben tettek, semmiféle elválasztó fal nem létezett ugyanis, tehát dolguk végeztével fogtak egy botra erősített tengeri szivacsdarabot és tisztára kefélték a hátsójukat. A szivacsot a folyóvízben kimosták és újra felhasználták. Az nem derült ki, hogy mindenkinek saját keféje volt-e, vagy közösen keféltek. A kefét rágni kifejezés gondolom nem innen ered.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
XL-es lett a kisöcsém
  2015-11-19 16:33:45, csütörtök
 
  Na nem méreteiben, a túlsúly biztosítása neki nem probléma vagy 30 éve már. Most azonban évek kitartó munkájával elért a csúcsra, 40 éves lett. Végre van valami, amiben hasonlítunk, mert egyébként nagyon különbözünk. Olyannyira, hogy egyszer réges régen, de még ebben a galaxisban együtt mentünk munkaalkalmasságira (igen, nem mese, régen naiv romantikával úgy gondoltam, hogy a munka szükséges jó). Előbb ő esett túl a vizsgálaton, majd amikor én mentem be a személyzet hitetlenkedve kérdezte, hogy mi testvérek vagyunk-e, látták ugye a személyi adatokat. Nem akarták elhinni, pedig apánk fiai vagyunk mindketten. Nagyanyám első dolga volt, amikor először kézbe vehetett, hogy megnézze a kezeimet, pontosabban a kisujjaimat. Ugyanolyan görbék voltak, mint apámé. felnőve pedig kiköpött nagyapám lettem, igaz kéknek ugyan kék szemekkel, de közel sem olyan parázslókkal, mint papáé. Öcskös viszont tiszta mama, illetve az öccseire hajaz minden tekintetben. Gyerkőcei viszont szerencsére nem rá hasonlítanak, de tudjuk ezt be a gének játékának. Tehát öcsi, csúcsra értél, innen már csak lefelé vezet az út, csak rajtad áll, hogy szépen és lassan, az élet szépségeit szemlélve; vagy behunyt szemmel gurulva érsz a siralomvölgybe.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 326 db bejegyzés
Összes: 900 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3
  • e Hét: 160
  • e Hónap: 460
  • e Év: 460
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.