Belépés
tinka1951.blog.xfree.hu
Kibírni mindent, És menni mindig tovább, Még akkor is, Ha nem élnek már Benned Remények és csodák." /Hemingway/ Makrancos Kata
1952.11.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 59 
Men in Black - A feketeruhás emberek, orosz dokumentumfilm
  2015-11-22 22:04:40, vasárnap
 
  Medvegyev erre a filmre hivatkozott, amikor az ufókkal kapcsolatban említette a Men in Black-et.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Űrkutatás, UFO-k, bolygók  
Oroszország felszólította Obamát!Beszéljetek a Földönkívüli
  2015-11-22 22:02:08, vasárnap
 
  Oroszország felszólította Obamát! Beszéljetek a Világnak a Földönkívüliekről, vagy mi fogunk!

A Davosban a héten kezdődött Világgazdasági Fórum napirendjéről kiszivárgott hír szerint Medvegyev orosz miniszterelnök tájékoztatni fogja Obama elnököt, hogy eljött az ideje, hogy a Világ megtudja az igazságot a Földönkívüliekről, és ha az Egyesült Államok nem akar részt venni ennek bejelentésében, akkor a Kreml ezt megteszi saját maga.

Oroszország felszólította Obamát! Beszéljetek a Világnak a Földönkívüliekről, vagy mi fogunk!
A Világgazdasági Fórum egy svájci non-profit alapítvány, mely Genfben mutatkozott be mint független nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a világ állapotának javításában azáltal, hogy üzleti, politikai, tudományos és más vezetői a társadalomnak nyíltan beleszólhassanak a helyi, és a világot érintő események alakulásába.

A fórum legismertebb találkozóhelye Davosban van, egy hegyi üdülőhelyen található Graubünden-ben, Svájc keleti Alpok régiójában. A találkozóra mintegy 2500 üzleti felsővezető, nemzetközi vezető, kiválasztott értelmiségiek és újságírók érkeznek, hogy megvitassák világunk legégetőbb problémáit, például az egészségügy és a környezetvédelem helyzetét.

Az idei fórumot Medvegyev fogja megnyitni, ahol több mint 50 állam- és kormányfő lesz jelen, köztük Angela Merkel német kancellár és David Cameron brit miniszterelnök is részt vesznek az ötnapos ülésen, mely január 23-án kezdődik.Fontos megjegyezni az idei fórum 2013-as összefoglalójából, hogy többek közt olyan témákban várható vita és párbeszéd, mint az X tényezők a Természetben kategóriában, mely magában foglalja a “földönkívüli élet felfedezését", mely kimondja: “A bizonyíték arra, hogy máshol is létezik élet a világegyetemben, mély lélektani és hitrendszerbeli következményekkel járhat".

Ugyanitt fontos megjegyezni, hogy miután Medvegyev 2012 december 7-én befejezte Moszkvában a tévében újságíróknak adott interjúját, továbbra is reagált az újságírói kérdésekre adáson kívül, anélkül, hogy tudta volna, a kamera és a mikrofon még mindig veszi. Arra az újságírói kérdésre, hogy “az elnök megkapja a földönkívüliekről szóló titkos információkat az orosz nukleáris kódokat tartalmazó táskával együtt? "

Medvegyev a következőt válaszolta:

“A nukleáris indítókódokkal együtt az elnöknél vannak a “top secret" dossziék is. Ezekben minden benne van a bolygónkat látogató idegenekről. Ezeket a jelentéseket az a titkos ügynökség készíti, amelyik az országunkban tarózkodó földönkívüliek feletti ellenőrzést végzi. Az elnöki ciklus végén két mappát, és a nukláris indítókódokat tartalmazó kis bőröndöt megkapta az új elnök. De sokkal részletesebb információkat kaphat, ha megnézi a Men in Black című dokumentumfilmet.

- Hányan vannak?

- Erre nem válaszolhatok, mert általános pánik törne ki."Nyugati hírforrások a Medvegyev által elhangzott sokkoló mondatokat a földönkívüliek jelenlétéről csupán viccnek állították be, ahogy a Men In Black 1997-es sci-fi vígjátékra való hivatkozást is szándékosan tették, melyben két titkos ügynök küzd az idegenekkel az Egyesült Államokban.

Medvegyev azonban nem az amerikai filmre utalt, hanem a híres orosz dokumentumfilmről, a Men In Black-ről beszélt, mely részletezi a számtalan UFO és idegen anomáliát.


Amikor a nyugati hírforrások Medvegyevet idézték, aki azt mondta “Részletesebb információkat kaphat, ha megnézi a Men in Black című jól ismert filmet" helyett a tényleges válasz így hangzott:

“De sokkal részletesebb információkat kaphat, ha megnézi a Men in Black című dokumentumfilmet," melynek ugynaz a címe.

Nyilvánvaló, hogy a nyugati propaganda hírügynökségek szándékosan torzítva adták elő Medvegyev szavait, és az egyik erről szóló cikk címe is jól bizonyítja ezt : “Az orosz elnök Dimitrij Medvegyev megtörte a hallgatást az idegenekről, és a konspirátorok azonnal elvesztették az eszüket".

Ha valaki “elvesztette az eszét" a földönkívüliekkel kapcsolatban, akkor meg kell állapítani, hogy az nem Oroszország, hanem a Vatikán, amely 2009 novemberében bejelentette, hogy “készül a földönkívüli élet nyilvánosságra hozatalára".

Ugyanúgy “elvesztették az eszüket" az Egyesült Államok kormányzatának hivatalnokai is, ahogy a korábbi Pentagon tanácsadó Timothy Good, az Above Top Secret: The Worldwide U.F.O. Cover-Up ( a világszintű UFO felfedésről) című könyv szerzője, aki 2012-ben kjelentette, hogy Dwight Eisenhower korábbi elnök három alkalommal is találkozottt földönkívüliekkel, akik kinézetre északi típusúak voltak, és ahol paktumot írtak alá, hogy a Földön tartózkodásukat titokban tarják.

A legfrissebb vlagyivosztoki felfedezés, ahol egy 300 millió éves fogaslécet találtak, a tudósok , asztronauták és videómegosztók használói által terjedő megfigyelések, hogy a Holdon nagyon furcsa dolgok történnek, az Európai Űrügynökség jelentése az ezer körüli folyóról a Marson, a brit és srí-lankai tudósok által hangoztatott “kőkemény bizonyítékok az idegen életről" miután fosszilis algákat találtak meteoritban, ezek mind azt bizonyítják, hogy igazán a nyugati országok “vesztették el az eszüket", különösen az amerikai propagandisták, akik évtizedek óta próbálják eltitkolni az emberi történelem legfontosabb tényét, hogy “nem vagyunk egyedül".

Hogy Medvegyev képes lesz-e meggyőzni az Obama rezsimet, hogy mondják el végre az igazságot az UFO-król és az idegenekről, nem tudhatjuk. Amit tudunk az az, hogy vagy az Egyesült Államokkal, vagy nélküle a Kreml biztosan el fogja kezdeni a folyamatot, mely feltárja az igazságot arról, amiről jó ideje tudjuk, hogy igaz.

Fotóért és videóért klikkel a Link -re!
 
 
0 komment , kategória:  Űrkutatás, UFO-k, bolygók  
6 ok arra, hogy tojást reggelizzünk Kár mellőzni a tojást
  2015-11-20 09:42:19, péntek
 
  Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a tojás tele van koleszterinnel, és ha omlettet reggelizünk, innen már egyenes út vezet a szívroham felé. Igyekszünk ezt most megcáfolni.

Ajánlom a Facebookon

A tojás fehérje és sárgája együtt jelentős mennyiségű vitamint, egészséges zsírt, nyomelemeket és egyéb tápanyagokat tartalmaz, és még kalóriatartalma miatt sem kell aggódnunk. Elkészíteni is könnyű ráadásul a tojást - reméljük, ezt már a konyhából olvassa! De van még néhány meggyőző érvünk, hogy miért is egészséges tojást enni.
A tojások titkos jelölése
A tojásokat és csomagolásukat a termelés helyén vagy a csomagoló központban kötelező jelölni. Ám nem minden fogyasztó tudja "feloldani" a betű- és számhalmazt. Cikkünk segít a számok megfejtésében, kattintson!
Jobb lesz a kedvünk. A tojásban igen hasznos keverékét találjuk az omega-3 zsírsavaknak, cinknek, B-vitaminoknak és jódnak, ez a keverék pedig nagyon is hatásosan semlegesíti a fáradtságot és a rosszkedvet.

Izomzatunkat is tápláljuk. A tojás az egyik legjobb természetes forrása az izomvédő proteineknek az alacsony kalóriatartalmú ételek között. Az ezekben található B12-vitamin az izomösszehúzódást is segíti.

A ráktól is megvéd. 24 százalékkal kisebb a mellrák esélye azon nőknél, akiknél magasabb a kolinszint, ezt a tápanyagot pedig, nem meglepően, a tojásban találhatjuk meg. Egy nagyobb tojásból napi kolinszükségletünk 30 százalékát is fedezni tudjuk. Érdemes tudnunk, hogy a legtöbb kolin a tojássárgájában van.

A tojás igazi vitamin- és tápanyagbomba
A tojás igazi vitamin- és tápanyagbomba


Táplálja az agyunkat.A tojásban található kolin nemcsak a ráktól véd, hanem agyunkat is jobb állapotban tartja, mivel ennek hatására több acetilkolin termelődik bennünk, ami segít az információk jobb tárolásában és az ezekre való emlékezésben is. A szabadon tartott tyúkok tojásaiban több omega-3 zsírsav található, amely szintén jó hatással van agyunkra, ráadásul E-vitamin is több van bennük, ami miatt az Alzheimer-kór elleni védettségünket is növelhetjük.

Kicsi tojás, ami naggyá tehet
Jobb lesz a látásunk. A tojásban jelentős mennyiségű lutein és zeaxanthin van, ezek olyan antioxidánsok, amelyek hatására elfelejthetjük a szürkehályogot és a szemfenéki erek meszesedését is. Ezeket az anyagokat kelkáposztában és spenótban is megtalálhatjuk, úgyhogy akár ezeket is fogyaszthatjuk a reggeli omlett mellé.

Fogyhatunk is. A Louisiana State University kutatói arról számoltak be, hogy 65 százalékkal jobban fogynak a túlsúlyos emberek, ha legalább heti ötször reggeliznek tojást, mondjuk péksütemények helyett. A reggelire fogyasztott tojás hatására ráadásul testünk kevesebb kalóriát igényel majd a nap folyamán.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség - Életmód  
Ilus néni receptes füzete I.
  2015-11-20 09:38:35, péntek
 
  Emlékeztek a kincsre, amit Waka talált? Link

Hát vette a fáradtságot, és beszkennelte a sok-sok oldalt. Én meg OCR program lettem, és begépeltem a könnyebb olvashatóság kedvéért.

A történet/recept gyűjtemény 1949-ben kezdődik, és 1959-ig tart mint folyamatos gyűjtés. Egy bejegyzés viszont 1973-ra datálódik, tehát Ilus néni akkor még aktív volt és megtalálta a füzetét is. Érdekes, hogy az 1949-ből származó bejegyzés közel a füzetke végén található. Feltehetően más célra gondolta Ilus néni a füzetet felhasználni, csak a disznóhizlalás felkelthette érdeklődését és gyorsan lejegyezte az utolsó előtti lapra.

Diós-Pite.


25 d. lisztet 8 d. cukrot, citrom héjat 18 d. vajat, vagy 15 zsírt és 1 tojást 1 kés hegy szódaport is lehet tenni, de nem muszály, ezeket gyorsan össze gyurjuk. A tésztát vékonyra sodorva tepsibe tesszük, pihenni hagyjuk, míg a másik felső felét elkészítjük. 4 tojás sárgáját 1 evő kanál rumot és 20 deka cukrot habosra keverünk, hozzá adjuk könnyen a 4 tojás kemény habját és 22 d. darált diót, az elkészített diós tésztát egyenletessen rákenjük a vajasra, lassan sütjük tepsibe hütjűk ki, hidegen felvágjuk.Zserbó szelet:
25 d. lisztet 5 d cukorral jóll elkeverünk 15 d. vajat, vagy 10 d zsírt elmorzsoljuk, hozzá adunk 1 de.l. langyos tejbe feloldott 2 dk. Élesztőt, 1 tojás sárgáját 1 késhegy szódaport és a tésztát kidolgozzuk. 3 részre osszuk, késfok vastagsra nyujtjuk, tepsibe téve megkenjük lekvárral és be hintjük cukros darált dióval rá borítjuk a másik lapot ugyan úgy megkenjük, letakarjuk a harmadik tésztával 1 óráig kelesszük, kihülve bevonjuk.Csokoládémáz: (Behuzás.)
2 szelet csokoládéhoz 5 d. kocka cukrot 2. evő kanál vízet adva tüzön adig keverünk míg a csokoládé elolvad, tűzről levéve folytonos keverés közben, addig hűtjük, megpróbálva a tésztáról nem nagyón folyík le, akkor ráöntjűk, gyorssan egyenletesre kenjűk és száradni hagyjúk.Diós vagy mákos kevert tészta:
1 csésze liszt 1 csésze cukor 1 csésze tej, 5 dg. Zsír 1 tojás 1 kis szódapor 1 csésze darált dió vagy mák, jóll kikeverjük és megsötjük, azután töltjük. Vajat, porcukorral kikeverünk habosra. Ha vékonyra sül a tészta, akkor több helyen elvágjuk, és úgy töltjük, több szeletetket ragasztunk össze.Keksz:
30 dg. Lisztet 7 d. zsír 10 d. cukor, vanilia késhegy szódapor 1 tojással kevés tejjel össze gyúrjuk kidolgozzuk, vékonyra nyújtva, megszurkáljuk és dereje vágóval négyzetekre vágjuk, világos-barnára sütjűk.Habcsók:
2 tojás fehérje 25 d. cukor kis kávéskanál ecet vagy kevés citrom lé, mind eszt mély tálba kemény habbá vejűk, ha a hab jóll megáll, kikent lisztezett tepsiben kis halmokat rakunk, inkább csak szárítjuk, míg a tepsiről levállik.

Mézescsók:
¼ k. méz ½ k. liszt 10 d. vaj 10 d. cukor 2 tojás sárgája 1 egész tojás 1 kávés kanál szódapor a meleg mézbe fel oldjuk a vajat, hozzá adjuk a többi anyagot és simára gyúrjuk, másnapig pihentetjűk, kis gombócokat formálunk megkenjük tejfeles tojással, dióval, vagy mandulával díszítjük.Habgaluska vagy madártej:
1 ½ liter tej. 15 vagy 20 d. cukor vanillia 6 tojás. A tejet a vanilliával felfözzűk és a keményre vert 102 evő kanál cukorral lassan édesitett tojás habot kanállal bele szaggatjuk, részletekben fözzűk ki, tálba szedjűk a tojás sárgákat a cukorral habosra keverve gözőn folytonos keverés mellett fel fözzűk és a galuskák alá öntjűk.Tea-sűtemény:
35 d. lisztet jóll össze morzsólni 15 d. vajjal. 15 d. porcukor, 1 sötőpor ½ vaniliás cukor 1 egész tojás sárgája ½ citrom leve 5 d. darált mogyoró vagy dió.Vajas-koszorú:
40 d. liszt 20 d. (5.K.) cukor. 20 d. (6 v) zsír, 1 tojás 1 egész citrom leve, citrom reszelt héja, formákat csinálunk belőle, lekvárral megkenve össze ragasszuk.

05k.jpg 06k.jpg 06_1.jpg 07k.jpg
Női-szeszély:
12 d. vajat 4 tojás sárgájával 4 kanál cukorral habosra keverűnk 2 evőkanál v. 1 csésze tej 25 d. lisztet elkevert 1 vánca sütőporral , tésztát kőzép nagy tepsibe kiöntjük(gyurjuk) barack ízzel meghenjűk, mikor már jóll mesűlt habot is teszűnk a tetejére, 6 tojás fehérjéből 1 kis kanál ecet 20 d. cukorral készült kemény habbal bevonjuk, azzal is sűtjűk. Lassan sűtjűk.

Képviselő-fánk:
(citromot dörzsöl cukorral)

¼ l. víz. 12 d. vaj. 20-25 d. liszt. 4-5 egész tojás. Készítése: vajat a vízzel felforraljuk, ha jóll forr, folytonos keverés mellett beleszorjuk a lisztet és sűrűre főzzűk, a tűzről levéve mikor, már kihűlt, hozzá keverjük egyenként a tojásokat és a tepsibe tojásnagyságu csomocskékat rakunk, forró sütőbe 30 percig sütjűk a sütő ajtaját nem szabad 15 percig kinyitani, ki sűlés után a fánkokat félig elvágjuk és a szét nyitott fánkokat krémmel vagy csűmölcs-ízzel töltjűk.Hideg krém:
5 tojás sárgáját 5 evő kanál porcukorral habosra keverűnk 2 evő kanál lisztet hozzá lassan.Csokoládé-máz:
10 d. cukor. 3 evő kanál víz, 3 evő kanál csokoládé-por, fólytonos keverés mellett főzzűk, ha tésztáról nem foly le, akkor már jó.

Diák-kenyér:
3 egész tojást 20 d. cukrot elkeverűnk, majd hozzá adunk 4 evő kabál olvasztott mézett, kevés tőtőtt fahéjt és szegfűszeget 10 d. hosszára vágott diót ½ csomag vánca sütőport és 25 d. lisztet. Zsírozott lisztezett tepsibe két ujjnyi vastagon lassu tűznél sűtjűk hidegen szeleteljűk.

Torta krém:
10 d. vajat hidegen kíkeverűnk, 2 tojás sárgája 3 evő kanál porcukor ezeket, jó sokáig keverjűk útób kozzá adunk egy kis rumot egy kis csokoládéport ezzekkel még jó sokáig jóll ki keverjűk a tésztára kenjűk, hideg helyre tesszűk, hidegen vagdaljuk fel.

Nápolyi vagy hatlapos:
60 d. líszt. 8 d. zsír 2. tojás, 2 boros pohár cukor, kevés só 2 d. szalagári. (1 d. is elegendő.) 1 deci tejben megásztatjuk össze gyúrjuk, hat lapban kisodorjuk, tepsi hátulján egyenként vílágosra sűtjűk.

Töltelék: 1 l. tejben 25. d. cukrot forralunk 5 evő kanál lisztet egy kis hideg tejben jóll elkeverűnk, és 5 d. kakaót ezeket hozzá őntjűk, ha kezd sűrűsődni, akkor tovább nem főzzűk, amíg jó langyos addig hozzá adjuk a 15 d. vajat vagy 10. vajat.

Rakott palacsínta:
A rendes kisűtött palacsíntákat lerakjuk, megtőltjűk. A tőltelék a kővetkező: A nyers darát tejben megáztatjuk, cukrot és melaszt vagy kakaót keverűnk kűzibe, megtöltjűk a palacsintákat, egymásra boritva szépen és sűtőbe megsűtjűk a tetejére habot teszűnk, tojásfehérjét porcukorral felverjűk, de a habot későbben tesszűk rá és ezzel is még sűtjűk egy kicsit.

Cukor és kerékrépás kifőtt tészta.
Cukor és kerékrépát megvágjuk sóval gyúródeszkán, azután kicsavarjuk, éppen mint a káposztát, zsíron megpírítjuk világos-sárgára, igen izletes.

Dödölle:
Píríttunk lisztet mint gánicának, csak annyira nem pírítjuk meg, mellette főzünk megpucúlva krumplit mikor puhára fől ezzel fől ereszűk eszt gyöngébre kell ereszteni, mint a tiszta liszt gánicát, azután vörös hajmás zsírt teszűnk rá.

08k.jpg 09k.jpg 10k.jpg 11k.jpg
Burgonyás sűtemény:
20 d. burgonya 20 d. margarin. 10 d. cukor 1 tojás sárgája, 50 d. liszttel elkevert 1 sütőpor 1 vanillia cukor ezeket össze gyúrjuk, kés fok vastagra sodorjuk, pogácsa szaggatóval kíszurjuk és sűtjűk.Rácsos-tészta:
30 d. liszt. 1 sütőpor. 20 d. zsír. 10 d. cukor 1 tojás 1 citrom héj, és leve, ezeket jóll össze dólgozzuk, egy kisebb és egy nagyobb darabra osztjuk, a nagyobb darabot tepsibe tesszűk. 15. cukrot. 2 tojás sárgáját, vanillia cukrot habosra. Keverűnk 2 tojás fehérjét is keményre verjűk és hozzá keverjűk azután a gyümölcs-íz hegyé kenjük a tőbbi tésztából rácsokat rakunk rá.Krém:
Körülbelűl 15. d. vajat porcukorral (10 dk vaj 20 dk porcukor) kikeverünk habosra a vajat melegen kicsit megpuhítjuk, hogy keverni tudjuk, azután 2 szelet csokoládét lereszelűnk közibe és még addíg keverjűk amíg egész sima nem lesz a massza és ekkor a tésztát vagy tortát rőktőn bevonjúk vele és hidegre tesszűk.Karamella:
Körülbelűl ½ kg. Cukrot ½ liter tiszta tejbe adíg főzünk míg egész sürű nem kezd lenni akkor utólján kakaót főzűnk bele tetszés szerint, mikor kész akkor egy tányérat kicsit megzsírozunk, kiöntjűk ré és hidegre ki tesszűk, addig kell felvagdalni míg egésszen kinem hűl.Hályas tészta:
40. d. lisztet veszűnk és 25 d. hályat. 20. deka liszthez kevés cukrot (k.) sót. 2 tojás sárgáját és annyi fehér bort veszűnk, hogy rétes tésztát csinálunk. A 25. d. hályat össze morzsóljuk a 20. d. liszttel és a tésztát kisodorjuk rá kenjűk a lisztel összemorzsólt hályat. Össze hajtjuk és 4-szer kinyujtjuk közben mindég píhentetjűk. Nem kell tűzes késsel vágni.Alkáris tészta:
3 tojás sárgája 4 evő kanál cukorral 3 evő kanál olvasztott zsírral kikeverünk 1 d. alkárit egy csepp ecetben hozzá adunk és annyi lisztet, hogy nehezzen lehessen keverni, hozzá teszűnk 3 tojás habját, azután gyurótáblára tesszűk anyi lisztet teszűnk hozzá hogy sodorható legyen, azután kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval.Borzas Kata.
25. d. cukorhoóz veszünk 3 tojás fehérjét egy evő kanál ecetet, fél óráig keverjűk és 25 d. vágott diót adunk hozzá és egy lelisztezett plére rakjuk

Helyes csókokat formálunk ás lassan sütjűk. (jó édes csók.)Vaniliás kifli:
7 d. cukor 7 d. dalárd dió. 14. d vaj, 18. d. líszt össze gyúrva, kis kifliket formálunk, ha megsűlt, még forron vaniliás cukorba hempergetjűk. (1 tojás sárgája.)Vajas pogácsa:
20 d. vaj. 30 d. líszt 2 tojás sárgája 2 ½ evő kanál cukor kis só 1 kanál rum 1 citrom héja leve 1 d. élesztő.Habos lepény:
3 tojás sárgája 50 d. liszt egy kevés tej 3 d. élesztő kevés zsír egy kis cukor és anyi tejfelel gyurjuk, hogy jó győnge rétes tészta legyen, kelni hagyjuk míg a tepsi jóll tele kell lekvárt kenűnk a tetejére és végül a habot kenjűk rá vanillia cukorral megszorjuk.

(Én meg szeretném már enni.)Krumplis sűtemény.
25. d. líszt. 20 d. tört krumpli főt. 12. d. zsír. 12. cukor 1 kávés kanál szódabikarbóna ½ citrom leve és héja 1 egész tojás mind eszt össze gyúrni és két részre osztjuk, kisodorjuk felét a tepsibe téve lekvárral megkenjűk rá tesszűk a másik tésztát és tört diós cukorral meghintűk és megsűtjűk.Link
 
 
0 komment , kategória:  Főzőcske - Receptek  
Petőfi Sándor: 1848
  2015-11-18 08:31:35, szerda
 
  Ezernyolcszáznegyvennyolc, te csillag,
Te a népek hajnalcsillaga!...
Megviradt, fölébredett a föld, fut
A hajnaltól a nagy éjszaka.
Piros arccal
Jött e hajnal,
Piros arca vad sugára
Komor fényt vet a világra;
E pirúlás: vér, harag és szégyen
A fölébredt nemzetek szemében.

Szégyeneljük szolgaságunk éjét,
Zsarnokok, rátok száll haragunk,
S a reggeli imádság fejében
Istenünknek vérrel áldozunk.
Álmainkban
Alattomban
Megcsapolták szíveinket,
Hogy kioltsák életünket,
De maradt még a népeknek vére
Annyi, ami fölkiált az égre.

Áll a tenger nagy elbámultában,
Áll a tenger és a föld mozog,
Emelkednek a száraz hullámok,
Emelkednek rémes torlaszok.
Reng a gálya...
Vitorlája
Iszaposan összetépve
A kormányos szíve képe,
Aki eszét vesztve áll magában
Beburkolva rongyos bíborában.

Csatatér a nagyvilág. Ahány kéz,
Annyi fegyver, annyi katona.
Mik ezek itt lábaim alatt?... hah,
Eltépett lánc s eltört korona.
Tüzbe véle!...
No de mégse,
Régiségek közé zárjuk,
De nevöket írjuk rájuk,
Különben majd a későn-születtek
Nem tudnák, hogy ezek mik lehettek.

Nagy idők. Beteljesült az Írás
Jósolatja: egy nyáj, egy akol.
Egy vallás van a földön: szabadság!
Aki mást vall, rettentőn lakol.
Régi szentek
Mind elestek,
Földúlt szobraik kövébül
Uj dicső szentegyház épül,
A kék eget vesszük boltozatnak,
S oltárlámpa lészen benne a nap!

Hallgasd meg a verset Cserhalmi György előadásában. LinkLink
 
 
0 komment , kategória:  Vers,Írások,Gondolatok,könyvek  
Rugalmasabb, feszesebb bőrre vágysz?
  2015-11-18 08:28:56, szerda
 
  Rugalmasabb, feszesebb bőrre vágysz? Íme a legjobb házi bőrfeszesítő praktikák!

A laza, megereszkedett bőr sok nőnek okoz esztétikai problémát. Szerencsére fájdalmas műtétek és kozmetikai kezelések nélkül is feszesebbé tehető a bőr és elhalványíthatóak a ráncok az alábbi természetes módszerekkel.

Mielőtt bármilyen sebészeti kezelés alá vetnéd magad bőröd feszesítése érdekében, válogass az alábbi természetes, de hatásos bőrfeszesítő módszerekben, legyen szó az arcodról, nyakadról, dekoltázsodról vagy hasadról.

Rendszeres alkalmazásuk, a gyakori testmozgással és megfelelő alvással kombinálva csodát tesz.Uborka leves lemosás
Ez a zöldség az egyik a legjobb a ráncok és a megereszkedett bőrök kezelésére. Egy fél uborkát reszelj le és szűrőn nyomd át, hogy kinyerd a levét. Kend fel az arcodra és hagyd, hogy megszáradjon.

Ezután öblítsd le hideg vízzel és töröld szárazra. Felfrissíti, összehúzza a bőrt és a pólusokat. A szem körüli apró ráncokra, sötét karikára és szem alatti puffadt bőrre egyaránt alkalmazhatod.

Arcmasszázs
Arcmasszázs kétségtelenül a természetes bőrfeszesítés egyik a legjobb módja. Ricinurolajjal masszírozva pedig nemcsak a ráncokat csökkentheted, hanem a bőrt feszesebbé, simábbá tehetd.

Ugyancsak hatásos, ha az arcodat és nyakadat aloé vera kivonattal hidratálod.

Megfelelő folyadékfogyasztás
A sok víz, azaz a belső hidratálás a legjobb ahhoz, hogy a bőrt az egész testeden feszesebbé tedd és kihajtsd a szervezetedből. Igyál legalább 10-12 pohár vizet naponta.

Szódabikarbóna
A szódabikarbóna egy olyan lúgos anyag, amely egyrészt eltávolítja az elhalt hámsejteket, és segít összehúzni a pórusokat.

Keverj össze szódabikarbónát kevés ízzel (hogy paszta sűrűségű legyen), és masszíroz be az arcodba, dekoltázsodba, hasadba - területenként egy-két percig. Ezután langyos vízzel mosd le.

Természetes olajok
Az olajos masszírozás is feszesíti a bőrt - csak megfelelő olajat kell erre alkalmazni. Ilyen az avokádó olaj, szőlőmag olaj, és a jojoba olaj. Ezeket az olajokat olyan természetes összetevőkkel együtt célszerű alkalmazni, mint a Shea aj, és az E-vitamin. Utóbbiak szintén kiváló bőrfeszesítők.

Arcgyakorlatok
Arcodban is rengeteg izom van, csak éppen nem használod őket. Ha rendszeresen grimaszolsz, azaz megtornáztatod ezeket az izmokat, tonizálhatod, feszesítheted a bőrödet. Naponta kétszer végezd el az arc- és nyaktornát.

Azonnali arcbőrfeszesítő maszk
A legjobb házi bőrfeszesítést a citromlé és tojásfehérje kombinációjával érheted el.

Tegyél néhány csepp citromlét a tojásfehérjébe és verd addig, amíg könnyű, habos nem lesz. Kend fel a feszesítendő bőrfelületre, és hagyd rajta addig, amíg teljesen meg nem szárad. Ezután mosd le langyos vízzel.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Nők-Férfiak  
Főzelék receptek
  2015-11-17 17:12:35, kedd
 
  Az egészséges, friss zöldségekből készített főzelékek könnyű finomságnak minősülnek, melyet a nap bármely időszakában fogyaszthatsz, nem kell a felesleges kilóktól tartanod.

Ha odafigyelsz a sűrítésre is, akár teljesen liszt nélkül is megoldhatod a készítésüket.

Nem szeretsz minden zöldségfélét?
A főzelék receptek között akkor is találsz olyat, amely elnyeri majd tetszésedet, akár hús nélkül is fogyasztva.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Főzőcske - Receptek  
Bundáskenyér muffin recept
  2015-11-16 09:59:43, hétfő
 
 
Elkészítési idő:
15 perc

Mennyiség:
4 fő részére

Hozzávalók:
5 szelet száraz kenyér
4 tojást
2 dl tejföl
25 dkg mozzarella sajt

bors

Elkészítése:

A száraz kenyeret apró kockára vágjuk.

Egy tálban összekeverjük a 4 tojást, a 2 dl tejfölt és a lereszelt mozzarella sajtot.

Sózzuk, borsozzuk. A muffin formákat vajjal kikenjük, majd belekanalazzuk a tojásos keveréket. 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Végül:

Fotózd le az elkészült ételt és mutasd meg mindenkinek! Kattints ide, a képfeltöltéshez!

A bundáskenyér muffin kalória és tápérték tartalma:

Kalória: 246 kcal
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 13 g

Link
 
 
0 komment , kategória:  Főzőcske - Receptek  
7 mágikus pont a talpon, amit mindenkinek ismernie kell!
  2015-11-16 09:07:17, hétfő
 
 
7 mágikus pont a talpon, amit mindenkinek ismernie kell!

Egy kínai mondás szerint “Az életöröm a talpunkból árad". A talpon több ezer idegvégződés található, melyek közvetlen kapcsolatban állnak létfontosságú...
TWICE.HU|FORRÁS: PÖTTYÖS PANNI


Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség - Életmód  
SOROS MEGGONDOLTA MAGÁT, ELLENZI a KÖTELEZŐ MIGRÁNS KVÓTÁKAT
  2015-11-11 22:17:48, szerda
 
  SOROS MEGGONDOLTA MAGÁT, ELLENZI A KÖTELEZŐ MIGRÁNS KVÓTÁKAT
MTI

A migrációs válság a világ ,,legsürgetőbb" problémája, amelyet leghatékonyabban vándorlás helyett a Szíriával szomszédos országokban lehetne kezelni, és ebben Európának együtt kell működnie Törökországgal és a Szíriával szomszédos többi országgal - jelentette ki a hétvégén Isztambulban néhány újságíró előtt Soros György milliárdos befektető a The Wall Street Journal blogjának beszámolója szerint.
Soros szerint a migránsválsággal kapcsolatban pánik lett úrrá a menedékkérőkön, a közvéleményen és a kormányokon is. Noha megítélése szerint vannak ,,fontos konstruktív erők", a pánik a szorongatottság és a zavarodottság érzetét kelti, ami nagyon káros.
Rámutatott: a legtöbb migráns útja Törökországon keresztül vezet, ezért szükség van az együttműködésre Ankarával, amire megítélése szerint Európa és különösen Angela Merkel német kancellár hajlandó.
Kifejtette, hogy az áldozatoknak hatalmas károkat okozó, rendezetlen vándorlásnál olcsóbb és hatékonyabb lenne, ha ,,a menekülteket ott várakoztatnák, ahol vannak", erről pedig Európának Törökországgal, valamint Libanonnal és Jordániával is meg kellene állapodnia. Megítélése szerint a kétmillió menedékkérőt befogadó Törökországot a múltban fizetettnél nagyobb összeggel, évente és személyenként 5 ezer euróval kellene kompenzálni, méghozzá azért, mert a megnövelt összegnek magában kell foglalnia a gyerekek oktatását, ,,felkészítésüket a jövőre, amikor Európában végre elfogadják őket". S hasonló megállapodások kellenének más frontvonalbeli országokkal, Libanonnal és Jordániával is.
Mint mondta, becslések szerint mindennek a költsége meghaladja az évi 10 milliárd eurót, amit hivatalosan nem fogadnak el Európában, mert nem tudják, hogy honnan fognak ennyi pénzt előteremteni.

SOROS IS BEISMERTE: EURÓPÁNAK NEHÉZ LENNE ÉVENTE EGYMILLIÓ MIGRÁNST ,,FELSZÍVNIA"

Soros megítélése szerint Európának ,,reális módon nehéz lenne több mint egymillió migránst felszívnia, mert azt csak önkéntes alapon lehet megtenni". Hangsúlyozta, hogy ellenzi a kötelező kvótákat. ,,Ezek nem működnek, ellentétesek az Európai Unió jogi keretével és a menekültekről szóló nemzetközi egyezménnyel" - mondta. Ugyanakkor utalt rá, hogy sok uniós ország nem hajlandó az önkéntes befogadásra.
Soros György elismerte, hogy az általa és a Nyitott Társadalom Alapítvány által képviselt nézetek nem általánosan elfogadottak, de hozzáfűzte: ,,kiállunk az elveink mellett". ,,Aktív szerepet vállalunk mindenütt, különösen szülőhazámban, Magyarországon, ahol álláspontunk közvetlenül ellentétes azzal, amit a jelenlegi miniszterelnök, Orbán Viktor képvisel, aki jelenleg támadja a nézeteimet" - fogalmazott.
A kérdésre, hogy a migránsügyi együttműködéséért cserébe az EU-nak szemet kellene-e hunynia az alapvető emberi jogok törökországi hanyatlása miatt, Soros kijelentette, hogy alapítványa nagyon kritikus ebben a kérdésben az ankarai kormánnyal szemben. Úgy vélekedett, hogy ha Brüsszel és Ankara között megbékélés és szorosabb együttműködés jön létre, valamint újraépül a kölcsönös bizalom - amire szerinte szüksége van a vízummentes utazást szorgalmazó Törökországnak - akkor az ankarai kormány ennek érdekében javítani fog az emberi jogok ügyében képviselt politikáján.
SOROS GYÖRGY SZEREPE A BEVÁNDORLÁSBAN
A magyar balliberális oldalt is előszeretettel támogató Soros György érdekeltségében álló alapítvány csapata nyomtatta és terjeszti azt a muszlim migránsoknak írt útikalauzt, amelyet a Törökországból Görögországba induló csempészhajókon ingyen osztogatnak az illegálisan érkezőknek. Ráadásul azokat is elhozná Európába, akik még el sem indultak. A magyar származású spekuláns később egy hatpontos tervet tett közzé, majd egyértelműsítette, útjában állnak a nemzetállamok, azok felszámolása a célja. Soros György azóta is számos eszközzel támogatja az Európába tartó menekültáradatot, mindinkább támadva az ezt akadályozni és magát megvédeni próbáló országokat.

Link
 
 
0 komment , kategória:   Hírek - Politika -Szavazás -  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 59 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 19111 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 107
  • e Hét: 4266
  • e Hónap: 11806
  • e Év: 23316
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.