Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
polgármester szelet
  2015-11-21 18:21:06, szombat
 
 



Hozzávalók:
Hozzávalók a sárga laphoz:

10 tojássárgája
30 dkg porcukor
15 evőkanál víz
35 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor

Hozzávalók a középső laphoz:

10 tojásfehérje
30 dkg porcukor
10 dkg darabokra vágott csokoládé
10 dkg zselés cukorka apróbbra vágva
10 dkg dió apróbbra vágva
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

9 dl tej
3 tasak vaníliás pudingpor
30 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 vaníliás cukor

A bevonáshoz:

20 dkg csokoládé + 1 ek. olaj
10 dkg fehér csokoládé + 1 tk. olaj

Elkészítése:
A sárga lapok elkészítése:

Elektromos habverő segítségével habosra keverjük a tojássárgákat a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a vizet és a sütőporral összekevert lisztet. Kettévesszük a tésztát, majd külön-külön megsütjük őket 180 fokos sütőben.
A középső lap elkészítése:

Cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az apró darabokra vágott csokit, majd a színes cukorkát és a diót is. Ugyanakkora tepsibe sütjük meg, mint a sárga piskótát 180 fokon.
A krém elkészítése:

A tejet csomómentesre keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a vaníliás pudingporral, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. Elektromos habverő segítségével és vaj hozzáadásával krémes állagú krémet keverünk belőle.
Összeállítjuk a süteményt:

Alulra kerül a sárga lap, majd ezt megkenjük krémmel és rátesszük a színes lapot. Ezt is megkenjük a krémmel, majd jöhet rá a második sárga lap. A tetejét kétszínű csokimázzal vonjuk be. A csokoládét mikróban felolvasztjuk olajjal, majd a tésztára kenjük. Ezután a jön a fehércsokis bevonat, amit hasonlóképp készítünk el. Rácsorgatjuk a tetejére, majd villával “összefésüljük" a két mázat.
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
pihe-puha pogácsa
  2015-11-21 18:15:06, szombat
 
 



Hozzávalók:

60 dkg liszt
3 tojás
1 kis doboz tejföl
25 dkg margarin
4 kiskanál só
1 kiskanál cukor
5 dkg élesztő
5 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A lisztet egy nagy tálba öntöm, hozzáadom a cukrot, a sót és a tojásokat. A tojásokat felverve keverem bele (teszek félre belőle a pogácsák tetejének a kenésére). A margarint és a tejfölt a mikróban szobahőmérsékletűre melegítem. A tejfölbe belekeverem az élesztőt, majd mindent hozzáadok a liszthez. Kicsit átgyúrom és hagyom kelni kb 1/2 órát.

Pihenés után, háromszor hajtogatom 20 percenként, majd kinyújtom kb 2 ujjnyi vastagra, felvert tojással lekenem, késsel berácsozom, reszelt sajttal megszórom és kiszaggatom.

200 fokon sütöm, 30 perc alatt kész. Hideg sütőbe teszem és úgy kezdem sütni. Nagyon finom és puha.

forrás: rceptneked.hu


 
 
0 komment , kategória:  sós sütik  
sós torta
  2015-11-21 18:06:13, szombat
 
 





Hozzávalók:
Tészta:

650 g finomliszt
400 ml víz vagy tej
5 evőkanál olaj
2 teáskanál só
1 evőkanál cukor
42 g élesztő

Díszítés és töltelék:

20 dkg gépsonka
kb 10 dkg száraz paraszt kolbász
3 vastagabb újhagyma
15 dkg kolozsvári szalonna
kb 15 dkg sima krémsajt
80 dkg tejföl

bors
kömény
3 színű kaliforniai paprika
egy uborka
egy paradicsom
3 főtt tojás

Elkészítése:

Az élesztőt a cukros, langyos tejben vagy vízben felfuttatjuk. A többi hozzávalót kimérjük egy tálba, hozzáadjuk az élesztős tejet vagy vizet, majd alaposan kidagasztjuk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk, gömbölyűre formázzuk, majd így hagyjuk még 15 percet kelni, majd kivajazott 26 cm-es tortaformába tesszük. Kelesztjük ismét 15 percig. 200 fokra előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük, majd 180 fokra mérsékeljük a lángot és kb 30 percig sütjük. A tésztát vizes konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni a formában, majd kihűlés után 3 részre vágjuk.

A töltelékhez a tejföl felébe belekeverjük az összevágott kolbászt, sonkát, hagymát, szalonnát, majd a krémsajtot is belekeverjük és ízesítjük. Betöltjük a lapokat a töltelékkel, a külsejét tejföllel vonjuk be és ízlés szerint díszítjük.

forrás: receptneked.hu




 
 
0 komment , kategória:  sós sütik  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 498 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 234
  • e Hét: 2939
  • e Hónap: 3931
  • e Év: 35660
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.