Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 71 
sós perec szilveszterre
  2015-12-31 11:07:24, csütörtök
 
 




Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg hideg zsír (!nem margarin!)
2-2,5 dl tejföl
30 dkg reszelt sajt
2 csomag sütőpor
2 teáskanál só
1 evőkanál só
4 evőkanál liszt




A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, elmorzsoljuk benne a finomra reszelt sajtot, majd a zsírt. Hozzá adjuk a tejfölt és jól összedolgozzuk. Ceruzavastagságúra hurkákat sodrunk belőle, perec formájúra csavarjuk és egy kikent tepsibe pakoljuk, tojással megkenjük.

A sót, a liszttel elkeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsinta tészta állagú legyen.

A sütőt jól előmelegítjük, és már sütünk is.

A sütés utolsó előtti pillanatában a pereceket megkenjük vékonyan a sómázzal és épp annyi időre visszadobjuk sülni, hogy a máz egy picit megszilárduljon.


 
 
0 komment , kategória:  szilveszter  
szilveszteri bólé
  2015-12-31 11:02:59, csütörtök
 
  Szilveszteri bólérecept:

1 üveg (7,5 dl) száraz vörösbor
1 üveg (7,5 dl) száraz fehérbor
2 dl konyak (brandy)
1 üveg magozott meggybefőtt
1 üveg őszibarackbefőtt, az őszibarack kockákra vagy gerezdekre vágva
1 citrom felkarikázva
 
 
0 komment , kategória:  szilveszter  
boldog új évet
  2015-12-31 10:56:21, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  szilveszter  
szilvesztei receptek
  2015-12-31 10:11:04, csütörtök
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  szilveszter  
bohókás
  2015-12-30 11:49:59, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
Nincs Cím
  2015-12-29 17:49:49, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
tojáshéj
  2015-12-29 04:48:44, kedd
 
  Ezért érdemes őrölt tojáshéjat fogyasztani

A legtöbb ember gondolkodás nélkül szemétbe dobja a tojáshéjat, mivel meggyőződése, hogy az már haszontalan, pedig a tojáshéj a legjobb kalciumforrás.
A kalciumhiány megközelítőleg 150 különböző betegségnek a közvetlen vagy közvetett kiváltója. Ezek közül a leggyakoribbak a csontritkulás, fogágy- és ínygyulladás, ízületgyulladás, memóriazavar, depresszió, viselkedésbeli változások. A tojáshéj nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot és 27 egyéb ásványi anyagot, így összetétele hasonlít a fogaink összetételéhez. A tojáshéj felhasználási módja nagyon egyszerű. Mossuk meg a tojást, majd a héját törjük össze és adjuk hozzá a különböző ételekhez. A tojáshéjnak ugyanakkor egyedüli orvosi hatásai is vannak. A csontszövetek egyik legfontosabb összetevője a kalcium, akárcsak a fogaké, a tojáshéj pedig 93 százalékban tartalmaz kalciumot.

E mellett magnézium, foszfor, szilícium, vas, kén és nátrium is található benne. A tojáshéjban lévő fehérje aminosavakból - cisztein, lizin és izoleucin - áll, így különösen ajánlott kisgyerekek számára, mert a csontképződéshez szükség van a folyamatos kalciumpótlásra. A tojáshéj ugyanakkor az angolkór és a vérszegénység kialakulásának esélyét is csökkenti. Mossuk meg jól a tojáshéjat, de a belső hártyát ne távolítsuk el. Ezután szárítsuk meg és daráljuk finom porrá, majd a pormennyiséggel megegyező mértékben adjunk hozzá mézet. Jól keverjük össze, és egy légmentesen lezárt üvegben hagyjuk egy hétig állni. [adsense] Egy hét múlva fogyasszunk egy teáskanállal belőle, a reggeli előtt 20 perccel. A kúra még hatékonyabb, ha a kalcium mellett magnéziumot és D-vitamint is adunk a mézes keverékhez.





forrás: pozitivelet.com
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
tojás
  2015-12-29 04:37:18, kedd
 
  A tojás segít, hogy akár ötször (!) több tápanyagot tudjon felvenni a szervezeted a zöldségekből. Elképesztően fontos összetevő!
Hihetetlen: ez a nélkülözhetetlen saláta összetevő akár 500%-kal segíti a tápanyagok felszívódását a szervezetben!
Legközelebb, ha salátát rendelsz egy étteremből, vagy magadnak készíted el otthon, válassz kizárólag olyat, amiben a salátaleveleken kívül egy vagy két főtt tojás is található. A legfrissebb kutatások ugyanis bebizonyították: a tojás segít, hogy a szervezet több tápanyagot tudjon felszívni a zöldségekből. Különösen karotint és antioxidánst, amelyek őrzik a szem épségét és védenek a rákos megbetegedésektől.

A tanulmányt az American Society for Nutrition 2015-ös éves gyűlésén mutatták be a Purdue Egyetem tudósai, akik a résztvevőknek 3 különböző salátát kínáltak, amelyek alapja nyers paradicsom, szeletelt répa, bébi spenót, római saláta és goji bogyó volt. Az egyikben nem volt tojás, a másikban 1,5 tojásból készült rántotta volt, míg a harmadikba 3 tojásos rántotta került hozzáadásra. A résztvevőkön evés előtt és után vértesztet végeztek, amely rávilágított, hogy azok, akik a legtöbb tojással fogyasztották a salátát, jobban felszívták a salátából a béta-karotint, az alpha-karotint, a lycopene-t, a luteint és a zeaxanthin-t.

,,A tojás jelenléte mindenféle zöldségből igen jelentősen, akár 500%-kal, növeli a karotinok felszívódását"- tudatta Dr. Wayne Campbell, a tanulmány egyik szerzője. A karotinok zsírban oldódó provitaminok, így a tojássárgájában levő olajjal jobban felszívódnak. Campbell arra is figyelmeztet, hogy a divatos étkezési szokás, amely szerint csak a tojásfehérjét fogyasztjuk el a tojásból, nem segíti a vitaminok, az ásványi anyagok és antioxidánsok felszívódását, mivel zsírmentes. Ne aggódjunk tehát a koleszterin miatt, igenis szüksége van a szervezetnek a tojássárgájára is.

A kutatócsapat tagjai korábban bemutatták kísérletüket a tápanyagok felszívódásáról telítetlen zsírokkal is, mint a repce- és a szójaolaj. Ezek ugyanúgy működtek, tehát a dresszingben levő olaj is segíti a tápanyagok jobb felszívódását, azonban a tojásban megtalálható tápanyagok nélkül. Az avokádó monotelítetlen zsírjai is hatásosak, tehát a zöld finomsággal is érdemes feldobni a salátát.

De térjünk vissza még pár mondat erejéig a tojásokhoz. Ugyanis segítségükkel, nemcsak játszva megemelhetjük a zöldségek vitaminértékét, hanem magukban is igazi tápanyagbombák. Magas minőségű fehérje (7 g csak 71 kalória), emellett tele van vassal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és saját karotinokkal. Bebizonyosodott, hogy a magas koleszterintartalmukról szóló vélemények nem állják meg teljesen a helyüket, ugyanis jóval kevesebb van bennük, mint korábban feltételezték. Ha ez még mind nem lenne elég nyomós érv a tojásfogyasztás mellett: a 2-es cukorbetegség kockázatát is jelentősen csökkenthetjük, ha rendszeresen beiktatjuk az étrendünkbe.



 
 
0 komment , kategória:  egészség  
G.B.Shaw
  2015-12-29 00:02:45, kedd
 
 




"Az emberek mindig a körülményeket okolják azért, amit az életben elérnek. Én nem hiszek a körülményekben. Azok az emberek, akik boldogulnak ebben a világban, olyanok, hogy reggel felkelnek és megkeresik azokat a körülményeket, amelyekre szükségük van. Ha nem találnak ilyet, megteremtik őket."
 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
mandala
  2015-12-28 23:55:49, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 71 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 71 db bejegyzés
e év: 498 db bejegyzés
Összes: 7576 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 176
  • e Hét: 537
  • e Hónap: 6176
  • e Év: 30368
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.