Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
Régi magyar áldás
  2015-12-30 17:00:33, szerda
 
 




RÉGI MAGYAR ÁLDÁS - Új esztendő küszöbén


Áldott legyen a szív, mely hordozott,
És áldott legyen a kéz, mely felnevelt
Legyen áldott eddigi utad,
És áldott legyen egész életed.

Legyen áldott Benned a Fény,
Hogy másoknak is fénye lehess.
Legyen áldott a Nap sugara,
És melegítse fel szívedet,

Hogy lehess meleget adó forrás
A szeretetedre szomjasoknak,
És legyen áldott támasz karod
A segítségre szorulóknak.

Legyen áldott gyógyír szavad,
Minden hozzád fordulónak
Legyen áldást hozó kezed


Azoknak, kik érte nyúlnak.

Legyen áldott immár
Minden hibád, bűnöd, vétked.
Hiszen aki megbocsátja,
Végtelenül szeret téged.

Őrizzen hát ez az áldás
fájdalomban, szenvedésben.
Örömödben, bánatodban,
bűnök közti kísértésben.

Őrizze meg tisztaságod,
Őrizze meg kedvességed.
Őrizzen meg Önmagadnak,
és a Téged szeretőknek.







Régi magyar áldás

Link








 
 
0 komment , kategória:  Karácsony - Újév  
Istent kiutasították Európából
  2015-12-29 20:45:26, kedd
 
 







EU: ISTENT KIUTASÍTOTTÁK EURÓPÁBÓL
Publicisztika


Az Európai Unió közvetlen előtörténetét tekintve azt látjuk, hogy a keresztény szellemiség fontos serkentője volt az európai integrációnak. Az alapító atyák, Robert Schuman, Konrad Adenauer és Alcide de Gasperri (1945 és 1953 között olasz miniszterelnök) hangsúlyozottan keresztény politikusokként tették meg az első lépéseket az egységes Európa megteremtéséért.


Az integráció egyik első gazdaságpolitikai teoretikusa, Ludwig Erhard pedig alapvető gondolatait a katolikus társadalomteológia világából merítette. Vitathatatlan tény az is, hogy az 1940-es évek végén a sorsdöntő jelentőségű német-francia kiengesztelődést neves katolikus teológusok készítették elő. Hasonlóan történt az 1970-es német-lengyel megbékélés előkészítése, amikor is a két ország bíborosainak párbeszéde nyitotta meg az utat a két nemzet közeledéséhez.

Ma már nem vitatható az sem, hogy a katolikus egyház komoly szerephez jutott Kelet-Európa 1989-es fordulatának előkészítésében. Az 1990-es évek egyházi megnyilatkozásai azt jelezték, hogy a katolikus egyház továbbra is érintettnek és illetékesnek tartotta magát az integrációs folyamat formálásában. Az egész Európa sorsát korszakos és meghatározó személyiségként alakító II. János Pál pápa a keleti kommunista blokk összeomlása utáni években kiadott Centesimus annus kezdetű enciklikájában Európa keleti és nyugati felének kapcsolatát a fejlődés keresztény értékeken alapuló víziójaként határozta meg. A Veritatis splendor kezdetű enciklikában pedig a kontinens új evangelizációjának szükségességéről írt, keresztény hozzájárulásként pedig a ,,szeretet civilizációjának" megteremté­sét ajánlotta Európa népeinek és politikusainak a figyelmébe. II. János Pál az élete vége felé kiadott Európa-enciklikájában véleményt formált a kontinens keresztény jövőjéről. Látható tehát, hogy vörös fonalként húzódik végig az európai integráció történeté­ben az a spirituális meghatározottság, amelyet keresztény szellemiségnek, keresztény társadalomteológiának nevezünk, és amely sikerre segítette egészen az utóbbi évekig a kontinens egységesülését.

Ma pedig eljutottunk oda, hogy az európai és a hazai balliberálisok azon fáradoznak, hogy a keresztény kultúrát és a keresztény értékrendet visszaszorítsák és száműzzék. Azon fáradoznak, hogy Istent kiutasítsák Európából. Ha egy iszlám ország egyszercsak szégyellni kezdené magát a Korán tanításai miatt, elveszítené a többi iszlám ország megbecsülését, és magára vonná azok haragját. A szekularizált Európa balliberális vezetői viszont szemrebbenés nélkül lemondtak azokról a keresztény gyökerekről, amelyekből mint spirituális alapokból szárba szökkent valamikor a kapitalizmus. Lemondtak arról a spirituális irányról, sőt megtagadták azt, amelyet az alapító atyák kijelöltek az egységesülő Európa számára. Visszafordultak egy megkezdett útról, amelyen lelki értelemben szembe mennek a Megváltóval. Robert Schuman, az új Európa atyja még azt mondta, hogy Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz. Most éppen ez utóbbi alternatíva látszik érvényesülni. Illik erre a helyzetre az a bibliai mondás, amely szerint az a ház, amely meghasonlott önmagával, nem állhat fönn tovább.

Az intő jelek pedig egyre csak sokasodnak. 2006-ban megtörtént az csúfos eset, hogy a British Airways egyik alkalmazottjának, a keresztény hitét komolyan vevő Nadia Eweidának felettesei utasítására le kellett vennie a nyakából a keresztet, mert az szerintük sértette a szikh és muszlim alkalmazottak vallási érzékenységét. Norvégiában 2012-ben megismétlődni látszott az előbbi eset. Ugyanis Siv Kristin Saellmannak, a norvég közszolgálati televízió egyik legkedveltebb műsorvezetőjének a felettesei megtiltották, hogy munka közben viselje az egyébként mindössze 1,4 centiméternyi kis feszületet. Az elképesztő munkáltatói intézkedésre azért kerülhetett sor, mert a helyi muzulmán közösség vezetői tiltakozásba kezdtek, amiért a tévéhíradó adásában a műsorvezető a nyakláncán keresztet viselt. A muszlimok arra hivatkoztak, hogy a nyakláncon függő kereszt sérti az iszlámot.

Aztán 2012-ben az unió fővárosának számító Brüsszelben megtörténhetett az a botrányos dolog, hogy a legszentebb keresztény ünnep idején a karácsonyfa helyét egy ,,elektronikus bálványfa" foglalta el. Ez a karácsonyfa-imitációnak sem nevezhető borzalom tévéképernyőkből állt, a fára fel is lehetett mászni és esténként különböző fényjátékokkal szórakoztatták az érdeklődőket. A város balliberális többségű vezetői abbéli görcsös aggodalmuktól vezérelve cserélték le az évszázados hagyományként évente felállított karácsonyfát, hogy a város 25 százaléknyi muszlim közössége sértőnek találta azt. Borítékolható, hogy idén karácsonykor a migránsok érzékenységére kínosan ügyelő balliberális városatyák valamilyen imitációs szörnyszülöttet helyeznek el Brüsszel főterén karácsonyfapótlékként.

Ilyen előzmények után már meg sem szabad lepődnünk azon, hogy az illegális bevándorlási hullám kellős közepén a gyáva és hitehagyott Norvégia egyik állami intézményének, a Norvég Bevándorlási Igazgatóságnak az utasítására a migránsok elhelyezésében segítséget nyújtó civilszervezetek és egyházak eltávolították a kereszteket, a Jézust ábrázoló festményeket és minden egyéb vallási szimbólumot a befogadóállomások helyiségeiből. Ahol ilyen jelkép pedig a járófelületen volt, arra szőnyeget terítettek. Azonban az előzőeken is túltett egy olasz iskola igazgatója, aki már jó előre, szeptemberben bejelentette, hogy a karácsonyi ünnepséget betiltja, a decemberi karácsonyi koncertet télkoncertre kereszteli át, karácsonyi énekek pedig nem lesznek műsoron. Továbbá azt is elrendelte, hogy az oktatási intézmény termeiben semmilyen karácsonyi vallási jelképet nem helyezhetnek el. Csak a fenyőfát, a hóemberes rajzokat és az ünnepi díszeket engedélyezte. Amit a bolsevikoknak nem sikerült elérniük a kommunizmus ideje alatt, azt most a balliberális szellemi törpék megvalósítják. Lenin és Sztálin Kádárral karöltve elégedetten dörzsölné a tenyerét.

Közben a túlnyomó többségükben illegális muszlim bevándorlók folyamatosan érkeznek, és úgy, mint hódítók, hiszen vonulásuk alatt fennhangon Allah akbar!-t kiabálnak. Ezek az emberek egy szekularizált, ateista társadalomba érkeznek, ahol aztán végképpen nem integrálhatók. Meghökkentő képsorok láthatók arról, hogy Horvátországban tüzet raktak a temetőben, és keresztény sírokon sátoroztak, azokon henteregtek, szeméttel és mocsokkal bepiszkítva azokat. Ez sok mindent elárul arról, mire is számíthat tőlük Európa. Az elcsökevényesedett gondolkodású balliberális uniós vezetők nem tudják felfogni, hogy azok, akik most Európába jönnek, túlnyomó többségükben nem menekültek. Ezeket a gazdasági bevándorlókat a gazdag arab országokba be sem engedik, hogy Európába jöjjenek, és megszállják a kontinenst. Az érkezők azzal a szándékkal jönnek, hogy terjesszék az iszlámot, és csak idő kérdése, hogy Európa mikor lesz mohamedán földrész.

Mindez annak az erkölcsi hanyatlásnak a következménye, hogy a korábban nekünk fontos dolgok - a család, a nemzet, a hivatás - elszakadtak attól az erkölcsi alaptól, amelyet a kereszténység biztosított számunkra. Történelmi tény, hogy a nagy társadalmak spirituális alapjaiknak és identitásuk megőrzésének köszönhették tartós jólétüket. Ezért van szüksége az uniónak arra, hogy visszaforduljon erről a pusztulásba vezető útról, hátha még felismeri azt, akivel folyamatosan szembemegy, és még van lehetősége megszólítani:
Quo vadis, Domine?

Petrin László /A szerző jogász/
Magyar Idők


Link



A legutolsó árulás ez, amely százmilliók életére tör

Link





 
 
0 komment , kategória:  Média  
9 gyönyörű görög sziget
  2015-12-28 20:30:07, hétfő
 
 







9 GYÖNYÖRŰ GÖRÖG SZIGET


Görögországba a válság és a gazdasági nehézségek ellenére is özönlenek a turisták. Miután végigjártuk az összes nagyvárost, látványosságot és utcai árust, érdemes olyan helyekre is eltévedni, amit akár még a GPS is nehezen talál meg!

1. Folegandrosz
Egy kis sziget az Égei-tengerben, Görögországban. A Kükládok szigetcsoport délnyugati tagja. Lakossága körülbelül 700 fő. A pireuszi kikötőtől 104 tengeri mérföldre található, területe kicsiny, mindösszesen 32 km2, hossza 7 km, és csupán három lakott település található a szigeten. A táj rendkívül változatos, sok sziklafal és egy nagyobb barlang is található itt. Maga a főváros, a "Hóra" is egy szakadék szélére épült.





2. Alonissos
A hely, amit még a Wikipedia sem ismer. Ha a tenger egész élővilágát meg akarod nézni, nem hagyhatod ki ezt a helyet, ugyanis itt mindent megtalálsz egy helyen! Ki ne akarna édes fókákat és delfineket látni a nyaralás alatt vagy épp búvárkodni a kristálytiszta vízben? És ha ez még nem lenne elég, a környék tele van gyógynövényekkel, ezáltal a homeopátia görög bölcsője is a sziget.





3. Szpécesz
A Szaróni szigetcsoport része, Görögországban. Területe 27 km2. 1991-ben a népesség 3600 lakos körül volt. Az ókorban a sziget neve Pitiussza volt, ami annyit jelent, hogy ,,fenyőfélével borított". Az idők során azonban a fákat itt is ugyanúgy kivágták, mint Görögország egyéb területein. A sziget minden valószínűség szerint évszázadokon keresztül lakatlan volt, és csak az 1600-as években érkeztek ide albán menekültek.





4. Amogros
A Naxos mellett, Athéntól mindössze néhány órányira fekvő Amorgos az Égei-tengeren található Kikládok-szigetcsoport egyik leglátogatottabb tagja. A sziget amellett, hogy kristálytiszta vízzel, számos jellegzetes görög szélmalommal és velencei kastéllyal büszkélkedhet, Hozoviatissa gyönyörű monostoráról is híres, mely egy hatalmas szakadék falába ékelődik be, csupán háromszáz méterre a tengertől. A sziget központja a bájos halászfalu, a vízmosta házakkal, aprócska templomokkal és labirintusszerű, macskaköves utcákkal tűzdelt Chora, de Amorgos egyedülálló tengerparti színei miatt is érdemes idelátogatni - nem véletlen, hogy Luc Besson A nagy kékség című filmjét is itt forgatta le.





5. Syros
Syros a Kikládok több nagy szigete alkotta gyűrű középpontjában fekszik. Valahol Tinosz , Kitnosz és Mikonosz között. Keleti része hegyes, sziklás, teljesen kopár, nyugati felén itt-ott művelésre alkalmas területek is találhatók. Ha hinni lehet Homérosznak 3 évezreddel ezelőtt Syros igen termékeny volt, s minden földi jóval ellátta hosszú életű lakóit.





6. Milos
A Kikládok vulkanikus szigetének látványa valósággal holdbéli: vörös, barna és fehér sziklák, valamint fehérben, aranyban, vörösben és szürkében játszó tengerpartok, no persze a tenger fantasztikus kékjével kiegészítve. A Szantorinitől nyugatra, Kréta és a görög szárazföld között elterülő szigeten találták meg a milói Vénuszként elhíresült szobrot. A lelőhely, Tripiti környékén feltétlenül nézd meg az ókori színházat, a katakombákat és a szélmalmokat. A fehér halászfalvak és a hegyi települések is sok élményt nyújtanak. Ülj halászcsónakba, és fedezd fel a partvidéket a tengerről is, nézd meg a naplementét Plakában, a régi fővárosban, és élvezd az eldugott öblök nyugalmát és fantasztikus látványát.





7. Ídra
Ídra, ismertebb nevén Hydra, a Szaróni-szigetek egyike Görögországban. A Peloponnészosz-félszigettől a keskeny Ídrai-öböl választja el. Ídra ma meghatározóan a turizmusból él. A szigetet komppal lehet megközelíteni Pireuszból, Ermioniból, Póroszból, Szpéceszből, illetve a Peloponnészosz középső része felől, a közeli Nafplióból.A szigeten a szemétszállító járművek kivételével tilos a motoros járművek közlekedése, a szállítást szamarakon és vízitaxin végzik. A lakott terület azonban viszonylag kicsiny, ezért a többség egyszerűen gyalog jár.





8. Ithaka
A Kefalóniától 4 km-re elhelyezkedő Ithaka területe 97 km2, lakossága: 8280 fő. Hosszúsága 24 km, szélessége 7 km. A legmagasabb hegycsúcsa (Neritosz) északon, a 807 m. A néphit szerint ezen a szigeten találhatók Odysseus várának romjai.





9. Gávdosz
Gávdosz Görögország és egyben egész Európa legdélebbi szigete. Krétától 36 km-re délre, a Földközi-tengerben található. Dimosz önkormányzatához, Khania prefektúrához, Kréta tartományhoz tartozik. A 2001-es népszámlálás szerint mindössze csak 100 lakosa van. Éghajlata mediterrán. Az észak-afrikai partvidéktől 250 km-re északra fekszik.






Meteora In Greece

Link






 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Lánykérések, amiktől elakadt a szavunk idén
  2015-12-28 19:45:09, hétfő
 
 







LÁNYKÉRÉSEK, AMIKTŐL ELAKADT A SZAVUNK IDÉN


Vannak történések az ember életében, amiket ő évek múltán is pontosan, minden részletében fel tud idézni. Egy nő életében a legfontosabb ilyen élmény, amikor a szeretett férfi nekiszegezi a kérdést: lenne-e társa egy életen át. Nos, a most következő összeállítás férfi főszereplői nem bízták a véletlenre a dolgot. Ezek voltak a kedvenc lánykéréseink 2015-ben.





Párizsban, az Eiffel-torony lábánál, egy focimeccsen vagy éppen egy sziklaszirten, valahol Norvégiában. Az alábbi fotók szereplői igazán megadták a módját a lánykérésnek:

Van-e romantikusabb pillanat egy nő életében, mint amikor a szeretett férfi térdre ereszkedik előtte, és felteszi neki a kérdést: lenne-e társa egy életen át? Szerintem aligha. Stacy Tasman az ilyen szuper meghitt pillanatokra vadászik. Hölgyeim, elő a zsebkendővel!

Kollekciója immár több ezer szívmelengető képből áll, ezekből mutatunk most néhányat.





























De elég hatásos módszert választott az a leendő apuka is, aki egy pocakfestőt hívott segítségül, hogy fessen valami kedveset párja gömbölyödő hasára. A nő aztán a tükörbe nézve pillantotta meg, hogy egy igen fontos kérdés is az alkotás része lett.






,,Többnyire jobban ki tudom magam fejezni a művészetem által, ezért ez a különleges alkalom sem lehetett kivétel" - ezt mondta az a fiatalember, aki egy graffitin tette fel a nagy kérdést szerelmének.





És nyilván mindenki emlékszik még arra, hogy az idei ARC kiállításon is volt egy szokatlan plakát:














 
 
0 komment , kategória:  Bulvár  
Évszakok zenéje
  2015-12-27 21:37:14, vasárnap
 
 




ÉVSZAKOK ZENÉJE


Hallottad már, hogy zenélnek az évszakok?

Ősszel a szél hegedű- jajként felzokog.
Kövér cseppekkel veri az eső a nagydobot.
Halott levél hagyja el az ágat...Földre hull...


Hárfa húrok között búsong utána tétován az ujj.
Valahol egy klarinét nyársiratója a ködbe fúl.

Zongora billentyűin érkezik az első hóesés.
Takarót ölt a föld... altatót fuvolán zenél az Ég.


Ünnep csilingel csengőként a békés tájon.
Orgonaszó csordul templom kitárt ajtajából.
Majd elhallgatnak az ünnepre hívó harangok...
az újévi trombita is rekedten a sáros hóba hull....

S a beállt csendben sóvár sóhajok szállnak
Néma, hideg hetek után fényre, dalra várnak.

Furulyaszóra kapkodja lábát a tavasz.


Síppal-dobbal színek, fények és hangok
újjászületnek, s mindent elárasztanak.
Hajnali koncertet adnak az ébredő madarak.
Napfény csíkok szívek feszülő húrjain
újraéledő szerelmet játszanak...

Spanyol gitár pendül...
forró nyarat hoz el.


Vért pezsdít a langyos éjben hullámzó zene.
Majd bekapcsolódik az egész zenekar...
Mindenki játszik, harsogva szól a természet dala
Dobok, cintányér , égig ér a trombita szava.
S száll a virágzó Föld felett a Nyár-szimfónia.

Míg el nem hallgattatja újra egy bús, őszi melódia.







Vivaldi - Négy évszak, ŐSZ

Link



Vivaldi - Négy évszak, TÉL

Link



Vivaldi - Négy évszak, TAVASZ

Link



Vivaldi - Négy évszak, NYÁR

Link



Balatoni Blázsi Marika - Évszakok

Link









 
 
0 komment , kategória:  Évszakok  
Heródesék nem változnak
  2015-12-27 20:30:07, vasárnap
 
 





Alföldi Géza - HERÓDESÉK NEM VÁLTOZNAK


Akkor Heródesnek hívták,
Máma talán Pálnak, Jóbnak,
Csak a nevek cserélődtek,
Valójában nem változtak!

Akkor karddal gyilkoltattak,
Megfizetett bérenc-mással,
Rágalommal ölnek máma,
Halomszámra: hazugsággal.

Ülnek a hatalom örvén
Bársonyfedett arany trónra.
Akkor kardra támaszkodtak,
Ma bombára, lángszórókra.

Vágyuk:arany, hírnév, jólét,
Hatalom és örök élet.
S hiába a házuk körül
Ezerszám az őrök: félnek

Akkor Jehovát idézték,
Ma Istenre hivatkoznak.
S egy istenük van, az arany!
Az volt tegnap, s az lesz holnap.

Rettegnek az igazságtól,
Egyszer valaki csak támad,


S halkan mosolygó szavával
Véget vet a hazugságnak.

Ölnek, lopnak, csalnak, csennek,
Szeretetnek nincs hely bennük.
A jóságról nem hallottak.
Nincs szépségük, nincsen lelkük.

Hazudnak ma épp, mint tegnap,
S holnapután: reggel, este...
S mézes-mázos törvényszóval
Tőrt vetnek a szeretetre.

Ártatlanok vére csorran.
Hullák piramisa épül.
Sátánt raknak az oltárra
Báránybőrbe mintaképül.

Éjszakáik: mámor, kéjek,
Csalót náluk mirtusz fogad:
Akkor késsel, ma mesékkel
Megölik a Krisztusokat.

Minden másul, szebbül, jobbul
Elsöpri a mát egy holnap.
Változik a föld, az ég csak:
Heródesék nem változnak!

Liebenau, 1949 XII.25







 
 
0 komment , kategória:  Alföldi Géza   
Tudnom kell... Illik tudnom...
  2015-12-27 18:30:10, vasárnap
 
 










TUDNOM KELL... ILLIK TUDNOM...


Mátyás Szabolcs - Mátyás-Kulcsár Éva: TUDNOM KELL, MERT MAGYAR VAGYOK!


,,A néphagyomány tart meg bennünket magyarnak, s a nemzetközi
műveltség tesz bennünket európaivá. Ha azonban csak az európaiságra
törekszünk, lehetünk nagymüveltségü népek, de minél hamarabb
megszűnünk magyarnak lenni."

Győrffy István


MÁTYÁS SZABOLCS könyvsorozatának első darabja ez a kötet.

Voltak a történelemnek olyan időszakai, amikor arra akarták kényszeríteni ezt a nemzetet, hogy megtagadja a múltját, elferdítve tanulja meg a történelmét és elfeledje ősei vallását.

Sajnos ez igen mély nyomot hagyott az emberekben, így generációk nőttek fel egy szellemi nihilben, akik így már sajnos maguk sem tudták átadni az utódaiknak azt, amit egy folyamatosan fejlődő társadalomban az előző nemzedék átad a következőnek.

Szilárdan hinnünk kell abban, hogy ez nem ismétlődik meg, és nemzetünk függetlensége soha többet nem fog veszélyben forogni.

Mátyás Szabolcs könyve egy Széchenyi idézettel is nyit, amely így hangzik: Magyarország nem volt, hanem lesz!

A könyv forgatása közben varázsütésre szűnik meg minden negatív sztereotípia, ami a nemzetünkkel kapcsolatosan a tudatalattinkban van.

Egy olyan élményben lesz részünk, hogy a könyv végére merünk majd nagyok lenni! Soha többé kis nemzet, utolsó csatlós, vesztes nép beidegződés!

"Konzervatívoknak ajánlott, egyéb ideológiájú honfitársainknak szintén kötelező!"

A ,,TUDNOM KELL, MERT MAGYAR VAGYOK" című ezen kiadványt úgy kell kezelni, mint egy felülmúlhatatlan háziszert a magyarságtudat és a lelki egészség ápolására!


Mátyás Szabolcs - Mátyás-Kulcsár Éva: Tudnom kell, mert magyar vagyok!
/Klikk a LINK-re, azonnal olvashatod/

Link








Mátyás Szabolcs: Illik tudnom, mert magyar vagyok

E könyv a több kiadást is megélt Tudnom kell, mert magyar vagyok című könyv folytatása. Mint az a címből is kiderül, a könyv olyan tudnivalókat tartalmaz, amire nem mondhatjuk azt, hogy feltétlenül tudnia kell mindenkinek, mivel inkább abba a kategóriába tartozik, amit ,,illik tudni".


Mátyás Szabolcs: Illik tudnom, mert magyar vagyok
/Klikk a LINK-re, azonnal olvashatod/


Link








Tudtad...? A magyar királynak vétójoga volt a pápaválasztásnál


A magyar királynak vétójoga volt a pápaválasztásnál. A jog a Szent Koronához kötődött, s utoljára Ferenc József élt vele, amikor a szabadkőműves hírében álló Rampolla bíboros megválasztását kívánta megakadályozni. Ilyen joga a magyar királyon kívül egyetlen európai uralkodónak sem volt.


A Szent Korona vétójoga a pápaválasztásnál

Link








Dupka György - Levél

Kedves Barátom, miért kérdezel,
Származásom, mondd, miért érdekel?
Kedves Barátom, feltárom neked a szívem,
Mert én magyarnak itt születtem.

Itt, hol a múló kor tükreiben
Átok fogan és vérző szerelem,
Erdős-Kárpátok karéjozta sík vidéken,
Mert én magyarnak itt születtem.

Sorsunk évgyűrűktől duzzadó fa,
Gyökereket vert véres múltú fa,


Bűnös századok viharától megtépetten,
Mert én magyarnak itt születtem.

Nem fojtjuk el a feltörő éneket,
Nem felejtjük el a gyászos éveket.
Félj, ha a gyávaság most szívedbe mar,
Ajkunkon tovább lobog az ősi dal.

S ki-ki mely nép fia s leánya,
Ezt most soha senki nem tagadja,
És anyanyelvem holnap is büszkén megvédem,
Mert én magyarnak itt születtem.


Magyarnak születtem / Hungarian born

Link

















 
 
0 komment , kategória:  Tudod-e?  
Írni kellene...
  2015-12-26 22:45:07, szombat
 
 







S. Farkas Zsuzsanna: ÍRNI KELLENE...


Írni kellene...

Meg kellene írni, hogy vörös volt az ég,
hogy kabátom bolondul cibálta a szél,
s dühös decemberi fagy űzött hazafelé,
hol sárga gyertya lángja adott meleget és fényt...

Írni kellene arról, hogy szép a világ!
Ölelő karokról, gyengéden vagy buján.
Hogy nincs álarc, képmutatás és hazugság,
sem betegség... Jó lenne leírni: minden vidám!

Vagy kiabálni, hogy most már aztán elég!
Féli a jövendőt, ki lát is, nemcsak néz!
Elgyötört szemekben kialszik a fény,
gomolygó hófelhőkkel
szorít a téli éj...



* * *

Bár tudnék írni... Úgy hajt a vágy!
Bármiről, akármiről, csak írni már!
Kusza szavaimat elnémítja a torz világ.
Nem tudok most írni róla... Majd holnap talán.


Téli fák

Link

















 
 
1 komment , kategória:  Évszakok  
Napi migráns
  2015-12-25 21:00:42, péntek
 
 







NAPI MIGRÁNS - ITT


A migránsáradatról minden nap


2015.12.25: Túszok szerveivel kereskedik az iszlám állam, Angele Merkel köszöntője arab felirattal stb.
2015.12.23: Még több pénzt kap az őslakosok adójából Európa három leendő iszlám országa, Megdöbbentő videó: így vásárol a leendő uj európai sáskahad!, stb.
2015.12.22: Viccnek is rossz: Megpróbálják lebeszélni a migránsokat a nemi erőszakról Norvégiában,


[...]







Naponta friss hírekkel - lásd alábbi Link







Link



Az oroszok felhívása Európa népeihez

Az oroszok összefogásra való felhívása Európa népeihez!
Hallasd a hangodat Te is.... ideje a Békét választanunk!
Oszd meg a kezdeményezést embertársaid felé, ha Te is a Béke Híve Vagy!

Link

Link


Migráns humor - Ez kissé túlzott segítökészség !

Anyaszült meztelen
MERKEL: Tudja Vladimír, mindenemet odaadtam a menekülteknek.*
PUTYIN: Kedves Angéla, ha így fogadta volna a migránsokat, bizonyosan azonnal visszafordultak volna?

Mi az erkölcsi tanulság?
Ha a férfiak hazudnak, annak mindig tisztességes oka van és minden esetben megmagyarázható.


Oroszország meg fog térni, Európa a pokol felé tart.

Link



A burka megszüntetésének zseniális módja Törökországban

A burka eredete:

A burka iszlám női ruha, amely eltakarja a nő arcát és testét. Viselésének eredete Asztarté istennő kultuszából ered, aki a szerelem, termékenység és szexualitás istennője volt az ókori Mezopotámiában.

A testi szerelem istennőjének tiszteletére, kivétel nélkül minden nő, évente egyszer köteles volt az istennő temploma körüli szent erdőben prostituálni. A felsőbb társadalmi rétegekhez tartozó nők, ahhoz, hogy ezt az isteni parancsot teljesíthessék anélkül, hogy személyük kitudódna, hosszú fátylat hordtak.

E történelmi okokból kifolyólag Musztafa Kemal Atatürk, a modern Törökország megalapítója (1923-1938) a mélyre ható forradalmi, politikai, gazdasági és kulturális reformok bevezetésével az országban, egyúttal meg akarva szüntetni a burka viselését, hogy befogja kora fundamentalistáinak
száját, egyszerű módszerrel véget vetett a burka viselésének ezzel a törvénnyel:

Azonnali hatállyal minden török nőnek joga van kívánsága szerint öltözködni, ellenben minden prostituált köteles burkát viselni.

Másnap Törökországban senki sem viselt burkát. Ez a törvény ma is életben van.



Végre egy elfogadható burka.





Így bánnak a bevándorlók az emberekkel! Kell ez nekünk?

Link






Brutális fotókat találtak a migránsok mobiljain a hatóságok










 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Andrea Bocelli
  2015-12-25 20:00:21, péntek
 
 




ANDREA BOCELLI


Andrea Bocelli, vitathatatlanul napjaink egyik legnépszerűbb tenorja, aki bársonyos hangjával érinti meg az emberek szívét és lelkét.

Napjaink legnagyobb tenora több mint 80 millió albumot adott el. Szinte minden évben egy-egy új lemezzel rukkol elő, klasszikus és poplemezeinek gyönyörű dalait koncertejein is élvezhetik világszerte. Andrea Bocelli neve már egybe forrt az operákkal, hiszen a látássérült énekes világsztárokkal énekelt már együtt és mindig óriási sikert aratott.

Andrea Bocelli hét év után idén november 22-én lépett fel ismét Magyarországon; az olasz tenor a Papp László Budapest Sportarénában koncertezett. Hét évvel korábbi a még akkor üzemelő Erkel színházbeli koncertjén volt szerencsénk nekünk is megcsodálni öt, meggyőződhettünk kivételes tehetségéről. Az ismert olasz dalok és popalbumainak számai mellett, az adventi időszakot idéző dalok is szerepeltek a programban.

Legnagyobb, leghíresebb slágere a Con te partiro című szám, amelynek Sarah Brightmannel közösen énekelt angol verziója Time To Say Goodbye címmel számos lemezeladási rekordot megdöntött. Most ezt a mi Szekeres Adriennünkkel énekelte.







Sarah Brightman & Andrea Bocelli - Time to Say Goodbye

Link

Link


Time to say goodbye

Link



Christina Aguilera & Andrea Bocelli

Link



The prayer - Celine Dion & A Bocelli

Link



ANDREA BOCELLI - AVE MARIA (SCHUBERT)

Link



Andrea Bocelli conmueve al Papa Francisco al cantar Amazing Grace

Link



Andrea Bocelli - Por ti volare

Link



Sarah Brightman Andrea Bocelli -1997 Por ti volare.

Link






Andrea Bocelli - Besame Mucho (2006)

Link



Andrea Bocelli and Luciano Pavarotti Medley

Link



Andrea Bocelli-Jennifer Lopez "Quizas Quizas Quizas"

Link



Andrea Bocelli & Katharine McPhee - The Prayer
/A lány hangja csilingelő, de amikor megszólal Andrea Bocelli... Ettől a VIDEÓ-tól libabőrös leszel!
Most egy olyan videó következik, ami valóban gyógyít.
Andrea Bocelli és Katharine McPhee hihetetlen harmóniában énekel együtt./

Link



Katharine McPhee & Andrea Bocelli - Can't Help Falling In Love
/Elvis Presley világhírű száma/

Link



Andrea Bocelli : Traviata Brindisi - duet with Adrien Szekeres

Link



A MIATYÁNK nagyzenekari kísérettel (Bocelli) előadásában

Link



Andrea Bocelli Christmas Album

Link



Andrea Bocelli - Amazing Grace - Magyar felirattal
/Az Amazing Grace ismert keresztény egyházi ének. A szövegét John Newton vetette papírra 1772 körül, aki egy rabszolga-kereskedő hajó kapitánya volt. 1748-ban, hazatérés közben egy nagy vihar kapcsán ,,hatalmas szabadulást" élt meg. Naplójában azt írta, hogy hajója az elsüllyedés határán volt, amikor így kiáltott: ,,Uram, könyörülj rajtunk!". Megtért, ennek ellenére folytatta a rabszolga-kereskedelmet. Ugyanakkor megkövetelte az általa szállított rabszolgákkal szembeni emberséges bánásmódot. Később hátat fordított kereskedői mesterségének, pap lett, és csatlakozott William Wilberforce-hoz a rabszolgaság eltörléséért folytatott harcában. A dalt sokan úgy emlegetik, mint "A szabadság himnuszát"./

Link

















 
 
0 komment , kategória:  Zene, zene, zene...  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 50 db bejegyzés
e év: 469 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 212
  • e Hét: 14537
  • e Hónap: 37025
  • e Év: 214900
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.