Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Szilveszteri alternatívák
  2015-12-31 20:24:53, csütörtök
 
  Lehet-e magányosabb cselekedet végrehajtani szilveszter estéjén mint társkereső oldalon nézelődni? Ja, s eljutni az én oldalamra, miközben az illető hölgy elvárásainak nem felelek meg?
Mogyoróssy őnagysága alvást tervez, de panaszkodik a petárdákra, bár szerintem azok inkább tűzijátékok, csak hangosak. Tűzijátékból itt is bőven van, úgy tűnik, hogy ez a szilveszter a válság előtti éveket fogja idézni. Valaki úgy döntött, hogy pont az épületünk előtt fogja elpufogtatni rakétáit. Tőle alig tíz méterre három fickó megütötte a főnyereményt - kocsit javítanak. Én most szakítottam a több éves hagyománnyal, és nem rendeztem át a lakást az ünnepek alatt, helyette takarítok, van mit bepótolni.
Pukkancs itt bulizik Pécsett, kegyesen bejelentette, hogy ha úgy adódik, meglátogat. Tudtam, hogy honnan fúj a szél, végül is kibökte, nem megy csak hajnalban autóbusz haza. Remélem bepasizol, mert én elalszom a rádiókabarén, úgyhogy ha mégis erre tévednél, csicsikálhatsz velem.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dr. Pipi utolsó esete - fehéren fekete
  2015-12-30 12:17:08, szerda
 
  Tojóanyám állandóan nyaggat, hogy építsek már fészket és kerítsek egy szépen fénylő fekete hollólányt. Tudom én, hogy a fekete megy mindenhez, de én a fehérért vagyok oda. A fehér holló azonban olyan ritka, mint az albínó ember. Tojóanyám a tisztességes munka keresésével is borzolja tollaim. Folyton dédnagybátyját emlegeti, aki ezernyi lelket kísért utolsó útjára. Én azonban a holt lelkek navigálásánál többre vagyok hivatva. Egyébként se vagyok én pszichiáter, hogy ezeket az ijedt lelkeket nyugtassam, félelemtől vegyes kíváncsisággal feltett unalmas kérdéseikre válaszolgassak. Persze csak egy tojóanyánk van, s hogy kedvében járjak, elkísértem egy holt lelket utolsó útjára.
Ez a lélek rettegett attól, ami az út végén várt reá. Az út során, hogy őrült félelmét kordában tudja tartani, elmesélte bűnös életét. Furcsák az emberek, mindegyiknek mást és mást jelent a bűn fogalma. Én most nem mesélem el a csuhás egész életét, minek is untatnám a nagyérdeműt - egyébként sem emlékszem már parányi életének minden mozzanatára -, de az egyik történetére ma is jól emlékszem. Igen a történetben a gyengém, a fehér komoly szerepet kap, bár ez nem hó tisztaságú fehérség.
Ez a gyarló lélek valamikor a két nagy háború között látta meg a napvilágot egy régen jómódú, de akkora már elszegényedett család sokadik gyermekeként. Ő volt a legkisebb, de a legeszesebb mind közül, annyira tehetséges volt, hogy az egyik pap felfigyelt rá és támogatta, ennek a támogatásnak azonban ára volt - az emberek társadalmában semmi sincs ingyen -, a fiú sorsa elrendeltetett, pappá szentelték. A bűnös lélek elmesélte, hogy cölibátust kellett fogadnia, ez azt jelentette, hogy nem lehetett sohasem felesége (á, a hollóknál is be kell vezetni a papi intézményt), sőt, a tojókhoz, akarom mondani, az emberi nőstényekhez nem is közeledhetett, még gondolatban sem. Én a tudománynak szenteltem az életemet, ez elfogadható feltétel lett volna számomra, bár a szabadságot szerető hollóként a korlátozást nehezen viselem. Papunk sem bírta a korlátozást. Rá-rá kacsintott a fehérnépre (nem is tudom miért nevezik őket így), s azok vissza rá. Azonban kacsingatásnál több is történt. Én mindig rémülten figyeltem, hogy mit művelnek az emberek utódnemzéskor. Változatos, lehetetlen testhelyzetekbe csavarják magukat, mintha nem tudnák, hogy is kell utódot nemzeni. Mi hollók tisztában vagyunk, hogy mit kell tenni ilyenkor. Az emberek többsége szerintem ilyenkor csak próbálkozik, valamelyik póz csak jó lesz. Csoda, hogy még nem haltak ki.
No, a papunknak volt egy házvezetőnője, aki féltékenyen vigyázott rá, nehogy más nőkkel is összeszűrje a levet. Azonban a csuhás sokat utazott, így alkalma volt a kacsingatásra. Ő lehetőség szerint élt is az alkalmakkal. Gyakran hazatért szülőfalujába, testvéreit meglátogatni. A település idősek otthonába is benézett, már csak azért is, hiszen unokaöccse felesége is ott dolgozott. Ó nem, azért betartott bizonyos íratlan szabályokat, vagy a feleség nem tetszett neki. Annál inkább az egyik munkatársa. Hogy volt-e információja kiszemeltjéről, nem tudom, a gyarló lékek erről nem beszélt nekem. De kikapós asszonyka volt, ahogy később kiderült. Bizony asszonyka, mert volt férje, de ez nem akadályozta meg abban, hogy más hímekkel is kapcsolatot létesítsen (vagy csak biztosra akart menni az utódnemzésben?). Fiatal volt még, mindenesetre nem öreg, én nem tudom, hogy az ember tojóknál mi számít fiatalnak, a pap elmondása szerint a harmincas éveiben járt. A pap ekkor hatvan felé közeledett már. A fehérnép bögyös volt, igen csábosan mutatott feszes fehér köpenyében. Na, legalább erre az ember tojóra illett a fehérnép kifejezés, mindenesetre számomra ezért vált érdekessé a történet. Még jó, hogy nem egy feketébe burkolt öregasszonnyal kezdett a pap, mert nálunk, hollóknál csak ilyenek vannak, naná, hogy érdekelt a történet. Persze nem ott helyben az idősek otthonában párosodtak, hanem a pap meglátogatta a tojót otthonában. Nem tudom, hogy a hím otthon volt-e, vagy épp valahová kirepült. Mindenesetre a fekete öltözetű és lelkű papunk látogatta, ha tehette a fehérszemélyt. Lelke rajta.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lépcsőházi pletykák
  2015-12-29 18:29:23, kedd
 
  Földszint. Szösziék szöszi anyukája újra facér! A postaládán a három női név mellől újból lekerült egy férfi név, sokáig nem díszelgett ott. A 158 centis szösz válása óta folyamatosan keresi a boldogságot. Ideáljára nem jöttem rá, mert igen eltérő korú és küllemű hím egyedekkel szűri össze a levet. Egyszer talán megkérdem tőle, hogy házinyúlra nem lő-e véletlenül. A mellettük lévő lakás üres már egy éve, ami talán nem is csoda, mert a lakás baloldalán színes egyének laknak. Öten úgy 45 négyzetméteren, három gyerek és két felnőtt. Az idős nő fehérbőrű, a 30 év körüli másik nő Törp úrfi távoli rokona. Elképzelésem sincs, hogy milyen rokoni kapcsolatban vannak. A három gyerek legalább három apától származik, mert a legkisebb kiköpött fekete afrikai, a középső Törp úrfi kölyke is lehetne, a legidősebb leányzó (mindhárom leány, milyen kancigány járás lesz itt?), a kamasz Gina fehérbőrű. Ő család esze, mindig köszön, még mosolyog is, de ha az anyja is jelen van, akkor viszont lehajtja a fejét. Az öregasszony hol köszön hol nem. A másik soha, illetve legutóbb kinyögött egy jónapotot, láthatólag nehezére esett. Nem ártana nekik egy nagyobb lakás, sajnálom a gyerekeket, a másik kettő viszont mehet faszénnek.
Az első emeleten nagy a csönd, nem látom az egyetemista srácot sem, aki nyáron előléptetett virág megőrzővé.
A második emelet is csendes lenne, ha nem lenne Zakariás, Bolond úr és Bunkó asszonyka több mint egyéves gyermeke, aki továbbra is a frászt hozza rám. Még mindig sikoltozik ugyanis, nem sír, nem bömböl, viszont visszaintegetett, talán van remény, mert ilyen szülői génekkel persze, hogy hátrányból indult.
Harmadik emeleten hadiállapot. Kedvenc alsó szomszédom, a sith nagyasszony és az új albérlők véres csatározásának színtere. Az öregasszony kegyetlen, de roppant kifinomult fegyverrel támad. Egy fuvola művet hallgat folyamatosan, mindig ugyanazt, viszont különböző hangerővel, hol hangosan, hol még hangosabban. Azt tudom, hogy a hallása már nem a legjobb, de tuti, hogy füldugót használ, mert a mű folyamatos hallgatásába beleőrülne, bár már most is elég zilált idegzetű.
Negyediken trónolok én. Jobbomon a nem szexelő fiatalok, akikkel karácsony előtt összefutottam a lépcsőházban, s végre megértettem, hogy miért nincs szex. Nem csodálom, hogy nincs gusztusuk egymásra, de akkor miért nem alszanak éjszaka? Vagy már olyan rég volt szexben részem, hogy nem ismerem fel a hangokat?
A lépcsőház legfrissebb bomba híre pedig az, hogy másik fiatal szomszédjaim házasodnak. Gondolom ugyanarra az esküvőre készülnek, itt már bármi előfordulhat. A leendő ara lelkesen közölte éltesebb női ismerősével, hogy százhúsz százalékkal készül az esküvőre, ruha, s mi egymás. Figyelmezteti az éltes rokont(?), hogy ha nem venné fel a telefont, az azért lesz, mert a konditeremben lesz. Kell is az erőnlét a menyasszonyi hacuka viselésére. Hamarosan egy újabb Zakariás fog sikoltozni??
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közvetlenül étkezés előtt és után ne olvasd!
  2015-12-27 15:51:51, vasárnap
 
  Túl vagyunk a karácsonyi nagy zabálásokon (már aki), még pár nap és jöhet a szilveszteri nagy vedelés, természetesen csak azért, hogy helyreálljon az egyensúly. Ilyenkor többen kerülnek gyomor- és bélpanaszokkal ambulanciára. A fájdalmak közepette biztos sokan elgondolkoznak, hogy megérte-e. Nem fenyegetésként mondom (dehogynem), de létezik fekália transzplantáció is. Én csodálom a tudományt, de ez már nekem is sok volt. A lényeg, egészséges emberek kakijából turmix készül, s az arra hivatott betegek szervezetébe juttatják ez a turmixot, orrszondán keresztül egyenesen a gyomorba. Elmondhatjuk, nemcsak a tyúkok tojnak aranyat.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Túl mindenen, de főleg a Karácsonyon
  2015-12-27 08:23:53, vasárnap
 
  Na, megvolt a zsidó zabigyerek születésének a megünneplése. Igaz, hogy nem ekkor született, csak az egyház helyezte át az időpontot a téli napforduló idejére, mert azok az istentelen pogányok ebben az időpontban már egyébként is nagy banzájokat tartottak. Jézus körülmetélése (bizony kedves keresztény testvéreim, Jézus zsidó volt, s még véletlenül sem akart új vallást létrehozni) helyett meg ünneplünk mást. Vízkereszt, vagy amit akartok. De az egyház a többi ma jeles ünnepnappal is hasonlóan járt el. Csak azt tudnám, ha egy igaz isten van, akkor minek ennyi hamis egyház? Az egyik ilyen keresztény egyház hazai főmuftija az engedelmesség fontosságáról papolt. Te jó ég gondoltam, ez hülye. Hogy miért? Az iszlám szó jelentése engedelmesség. Bár ez is csak azt igazolja, hogy minden vallás egy tőről fakad, egy a célja. Kevesek feltétlen hatalma a többségen.
Azt mondják, hogy a vallás összeköt. Ez féligazság, tehát valójában hazugság, mert a vallás nem összeköti, hanem egymás ellen fordítja az embereket. Nem hiszem, hogy példákat kellene sorolnom az állítás igazolására. De az emberek tartozni akarnak valahova, hinni valamiben. Én részemről a tudományban hiszek, ott ráadásul vannak köpenyesek is (ezt csak Papillon miatt írtam, hogy tudjon min csámcsogni).
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar munkavállalósors
  2015-12-26 10:21:29, szombat
 
  "Harkály Mester bánatosan kopogtatta a fákat. Elhatározta, immár messzire költözik az Erdőből, mégpedig örökre, és beáll Nádirigónak, mert fiatalkorában ezt a szakmát is gyakorolgatta."
Fodor Sándor: Csipike
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy bolond karácsony(a)
  2015-12-24 17:06:34, csütörtök
 
  Ahogy múlik az idő egyre zsúfoltabbak a karácsonyaim, egyszer csak el fog fogyni a hely nekem és az éveimnek. Szűkösen vagyunk már itt, több az év, mint a lakás négyzetmétere. Ezt a meghitt és belsőséges (máj nem volt) estét rég nem zavarta meg senki jelenlétével. 98-ban volt együtt a család, már, ami megmaradt belőle. Most az éveim is csak suttognak, így hallom a csöndet. Igen csönd van a házban, szomszédok elvonultak, reményeim szerint vasárnapig nem is kerülnek elő.
Az ünnepi menü hal, illetve hallom, hogy forr már a víz, mert tésztát főzök, én gyúrtam. Gyúrok vaze, fáj is a kezem. Nem, nem a házi jégkorongbajnokságtól, egyébként is a balkezem fáj, s nem azért mert színt vittem volna egyhangú szexuális életembe. Tehát az ünnepi menü mákos tészta, ha így nézzük, akkor nálam egy évben sokszor van karácsony, milyen szerencsés is vagyok, sőt, mákos. Viszont megleptem magam egy jó kis ajándékkal, Fodor Sándor Csipikéjével. Ugyan karácsonyfa alá nem tudom rakni, de az egyik filodendront kinevezem annak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyakunkon a Karácsony
  2015-12-23 15:45:22, szerda
 
  Ma szikrázó napsütés, sőt meleg, de holnapig ez nem tart ki. Hé, ti, ne húzzátok le a következő napokban a statisztikát! A statisztikát (bűvészkedés a számokkal), amely szerint az elmúlt években csökkent az ünnepek alatt elkövetett öngyilkosságok száma, egyáltalán, csökken az öngyilkosságok száma hazánkban, de még így is s második helyen vagyunk az Unióban. Az öngyilkosságot elkövetők háromnegyede férfi, 45-55 közötti és 75 éves elmúlt a többség. Hurrá, van még pár jó évem.
A gyors önpusztításban ( a lassabb dohányzás, drog, alkohol, munka és házasság most nincs terítéken) élen jár az akasztás. Többen akasztják fel magukat, mint a többi módszert használók együttvéve. Pedig, ha nem csinálod jól, akkor szenvedhetsz a kötélen. Mégis ez a legnépszerűbb, így végzett magával keresztapám, a szomszéd, az a két kamasz fiú a strand zuhanyzójában, vagy az a vállalkozó, akit elhagyott a felesége, s gyermeküket is magával vitte. Igaz, ő biztosra ment, mert miután székre állt és kötelet akasztott a nyakába, főbe lőtte magát. De kérem, nem mindenki engedheti meg azt a luxust, hogy fegyvert tartson otthon. Szerencsére van még más lehetőség is. A méreg áll a második helyen. Nem tudom, hogy a gyógyszer túladagolást is ide sorolják-e statisztikák készítői? Mindenesetre nem leszek náci, hogy szeretett vezérem cián kapszulával ajándékozzon meg. Lúgot inni nem fogok, ezt már most leszögezem. Pedig ezt a módszert is mennyi buta nő választotta régen - iszonyú halál. Lennie kell jobb megoldásnak is.
Harmadik helyen a gyorsan mozgó jármű elé ugrás áll - esik. A kicsi Vanda vonat elé vetette magát, a sógornőm unokatesója szintén, együtt nem voltak 40 évesek. Ne tegyétek! Több száz méteren szétszóródó emberi testrész darabkák összegyűjtése, ezt nem kívánhatjátok az élőktől.
Negyedik helyezett a magas helyről történő leugrás. Na most, én a negyediken lakom, de ez nem elég magas, ráadásul nem is beton van alattam. A Toronyházat jövőre bontják, egyébként is őrzik már. De ez a módszer is kilőve, mert már székre állva is tériszonyom van.
Ötödik helyen a szúró vágó eszközzel elkövetett öngyilkosság. Egy üveg bor, ha nem alszol el tőle, vagy lesz jobb kedved, akkor jó meleg vizet a kádba, s már mérheted is a pulzusod egy pengével.
Hatodik helyen a lőfegyverrel elkövetett önpusztítás. Vadászpuskával macerás.
Hetedik helyre szorult az áram és egyéb módon elkövetett öngyilkosságok. A két háború között, amikor megindult az országban a vidék villamosítása is, néhány élelmes kitalálta, hogy a nagyfeszültségű vezetéket érinti meg, felmászva a póznákon - a technikai fejlődés átka.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó hír a fényimádóknak
  2015-12-22 07:19:27, kedd
 
  Kimúlt december 21.! Alig párat kell aludni és itt a tavasz. Az se aggódjon, aki fázós. A Karácsony alatt melegít a szeretet, szilveszter környékén az alkohol, esetleg Szilveszter. Azután meg jön a farsang időszaka. Ha véletlenül márciusban hóvihar lenne, akkor a bevált kormányzati utasítás szerint üljünk be a legközelebbi autóba, ha a tulaj nem található a gépjárműben nyugodtan tőrjük fel, már az autót, s nem a tulajt.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A köd hatása az emberi agyra
  2015-12-21 19:06:22, hétfő
 
  Kijelenthetjük, hogy a köd a tájat és az embert is agyonnyomja. Ráadásul alattomosan teszi, orvul, hírtelen. Az egyik pillanatban még ragyog a fény, a következő pillanatban már sötétség borul, már nem a tájra, hanem az emberi agyra. Persze ez alól kivételt képeznek azok, akiknek szivacsos állománya legjobb esetben is csak mosdó szivacsnak lenne jó, de értelmes gondolkozásra már aligha. Közeleg a szeretet ünnepe, az autósok végtelen szeretetüket folytonos dudálással és egymás édesanyjának, valamint Felix Salten hősének együttes emlegetésével fejezik ki. Nem, nem a Bambira gondolok, hanem Josefine Mutzenbacher bécsi kurtizánra, ugyanis az ő történeteit is a Bambi apukája írta meg. Engem speciel egy piros pöttyös autó sodort el majdnem a visszapillantótükrével, amikor több mint 60-nal araszolt a belvárosban, ha nem lépek gyorsan át a járda másik oldalára, meg is teszi. A sofőrnek sürgős lehetett a szabad parkolóhelyre beállni, nekem pedig erős késztetésem volt, hogy visszaforduljak és jó alaposan megrugdossam, csak a fémbetétes bakancsom már az örök vadász mezőkön jár, és téli cipőcském állagának megóvását fontosabbnak ítéltem meg, egyébként is sietnem kellett, ráadásul ki a fene akar egy ostoba pöcs miatt bíróság elé kerülni?
Érzem, nyakunkon a Karácsony.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 326 db bejegyzés
Összes: 900 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3
  • e Hét: 228
  • e Hónap: 737
  • e Év: 46564
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.