Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
5 spórolós recept – Ebéd 200 forintból
  2015-02-26 11:27:00, csütörtök
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Vegyes  
Kakaós-fahéjas krémes
  2015-02-26 10:35:43, csütörtök
 
  Hozzávalók:
1 csomag (45 dkg) fagyasztott leveles tészta (nálam Frosta)
2 evőkanál keserű kakaópor
1 kávéskanál fahéj
4 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag zselatinfix
25 dkg mascarpone

A fagyasztott tésztát hagytam kiengedni.
A kakaóport elkevertem a fahéjjal, és egy nagyobb tepsi méretű sütőpapírra szórtam keveset (ezen az egy sütőpapíron nyújtottam az összes lapot, még a gyúródeszkát sem kellett elővenni).
Az első tésztalapot (nekem 6 db volt a csomagban) rátettem a fahéjas kakaóval megszórt sütőpapírra, nyújtani kezdtem, majd megfordítottam, hogy a másik oldala is fahéjas-kakaós legyen.
Kb. 22 x 26 centisre nyújtottam, sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem és villával megszurkáltam.
Figyelem! A tészta tetejére szintén sütőpapírt tettem, amire egy üres tepsi került, hogy sütés közben a tészta ne tudjon nagyon megemelkedni.
Előmelegített, kb. 200 fokos sütőben 13-15 perc alatt megsütöttem.
Ugyanígy jártam el a másik öt lappal is.
Amíg a lapok hűltek, elkészítettem a tölteléket: a tejszínből a zselatinfix-szel kemény habot vertem, a végefelé hozzáadtam a kétféle cukrot is.
A mascarponét fakanállal finoman átkevertem, majd beleforgattam a tejszínhabot.
A tölteléket öt egyforma részre osztottam és megtöltöttem vele a lapokat.
Néhány órára hűtőbe tettem, majd kockákra vágva szeleteltem.
Tetejét ízlés/tetszés szerint megszórhatjuk porcukorral.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Csokoládészelet pudingkrémmel
  2015-02-26 09:54:53, csütörtök
 
  Csábító csokoládészelet pudingkrémmel! Egyszerűbb és csokisabb édesség nem is létezik!
A piskóta puha és nagyon csokis, a puding íze a csokoládétól még élvezetesebb lesz. Hamar és egyszerűen összedobható fincsiség!

Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi sütőpor

A belocsoláshoz:
0,5 dl főtt fekete kávé

A krémhez:
1 csomag csokoládés pudingpor
4 evőkanál cukor
5 dl tej
5 dkg jó minőségű csokoládé

Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és kihűtjük, majd a tojássárgájához keverjük és hozzáadjuk a lisztet, sütőport is. Beledolgozzuk a tojáshabot és sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk. 180 fokon sütjük 40 percen át. Mikor elkészült meglocsoljuk a kávéval. A pudingot a cukorral és a tejjel összekeverjük, majd főzni kezdjük. Mielőtt levennénk a tűzhelyről hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét is. Picit hagyjuk hűlni, majd a piskóta tetejére kenjük. Lehűtjük és szeletelhetjük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Almarózsa
  2015-02-26 09:42:18, csütörtök
 
  Hozzávalók:
2 csomag (270 gr-os) Tante Fanny vajas-leveles tészta /én egy csomag 275 g-os Spar leveles tésztából és 3 db almából csináltam/

6 alma
Tészta szóráshoz:
5 ek cukor
2 tk őrölt fahéj
csipet szerecsendió / elhagyható/
1 tk reszelt citromhéj
Felforralni:
4 csésze (kb 1 liter) víz
3 ek cukor
2 ek citromlé

Elkészítése:
1. Az almákat megmossuk, félbevágjuk, a magházukat kivájjuk. Feltesszük a vizet forrni, hozzáadjuk a 3 evőkanál cukrot és a 2 evőkanál citromlét.
2. Az almákat vékony szeletekre vágjuk, és a forrásba levő vízbe tesszük 1-2 percre, csak addig, hogy könnyen hajlítható legyen, de ne főljön szét.
3. Szűrőkanállal óvatosan kiszedjük, majd papírtörlőre rakosgatva leszárítjuk.
4. A leveles tésztát kicsomagoljuk konyhakész állapotban van, így még nyújtani sem kell) derelyemetszővel kb 2 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
5. Megszórjuk a cukor + fahéj + szerecsendió+ reszelt citromhéj keverékével, a nyújtófát többször végighengergetjük rajta, hogy a töltelék ne szóródjon ki majd felcsavarás közben.
6. A csíkokra jobbról balra rárakosgatjuk az almaszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd balról kezdve szorosan felcsavarjuk.
7. A tészta végét odacsippentjük az oldalához, fogvájóval is átszúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a rózsákat.
8. Előmelegített sütőben 220 C fokon sütjük kb 25 percig - a tepsi alá egy másik vízzel töltött tepsit is teszünk, hogy a sütemény alja ne égjen meg - mikor langyosra hűlt, megszórjuk a tetejüket porcukorral. Én sütés előtt lekentem tojássárga és 2 tk víz keverékével.
Tanács: jól itassátok fel a nedvességet az almáról, mert elázik a tészta! Jó étvágyat!

facebook, Kati Gelencsér, Recept




 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Sajtos olajbogyó
  2015-02-20 13:38:19, péntek
 
  Maszlinás sajtkompót

Sziasztok . A tegnap sajtkompótot készítettem , amit most beraktam a hűtőbe hogy az ízek jól érjenek össze . Vettem 1 liter olíva olajat , zöld és fekete maszlinát ( olajbogyót ), koktél paradicsomot , fokhagymát , lila hagymát . A házi sós sajtom volt az alap , ezt kockákra vágtam és a bogyókkal hagymával paradicsommal ,fokhagymával vegyesen üvegekbe raktam.Szürtam bele kevés borsot , a paradicsomosba tárkonylevelet tettem. Az olajat almaecettel kevertem el , minden dl olajhoz tettem 1 evőkanál almaecetet ,jól elkevertem és így töltöttem az üvegekbe .Az üvegeket lezártam a tetejükre szalvétát kötöttem és a hűtőszekrénybe tettem hogy érjenek össze az ízek .Egy hét alatt összeérik és ,kitűnő salátákhoz főleg , vagy pirítóssal reggelire , halak vagy húsok mellé is adhatjuk .

Elemér Szász receptje, facebook


 
 
0 komment , kategória:  Vegyes  
Rakott zöldség csirkemellel
  2015-02-20 09:16:23, péntek
 
  1/2 közepes kanadai sütőtök
1 cukkini
1 szál póréhagyma
2 zellergumó
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
25 dkg barna csiperke gomba
1kg csirkemell filé
6 tojás
2 dl mandulatejszín
1 dl sűrű kókusztej
10 dkg parmezán jellegű sajt
2 evőkanál libazsír
kurkuma, provance-i fűszerkeverék, só, bors

1. Meghámoztuk a zöldségeket, és vékony szeletekre vágtuk a sütőtököt, a cukkinit, a póréhagymát és a gombát. Felaprítottuk a petrezselymet, daraboltuk a húst és a zellert.

2. A zellert félpuhává főztük, és ezután vágtuk vékony szeletekre, a póréhagymát pedig megfuttattuk egy kis libazsíron.

3. Kizsírozott tepsibe raktuk le a finomságokat: legalulra tököt, aztán cukkinit, erre következett a póré, majd a hús, gomba, s végül a zeller (és még a maradék sütőtök).

4. A mandulatejszínt és a kókusztejet a tojásokkal, kurkumával, sóval, borssal, provance-i fűszerkeverékkel és petrezselyemmel jól elkevertük, és a rakottra öntöttük. Közvetlenül ezelőtt elszórva rákerült a libazsír, legvégül pedig a reszelt sajt is.

5. Egy óra alatt isteni finomra sült (180 fokon).

Link

 
 
0 komment , kategória:  Paleo  
Rakott sütőtök receptek
  2015-02-20 08:56:49, péntek
 
  Sajtos
Hozzávalók és elkészítés 2-3 személyre:
0,5 kg hámozott sütőtök karikákat, kockákat - főzz meg, majd öntsd le róla a vizet
Egy kisebb tepsit bélelj ki alufóliával vagy sütőpapírral
A főtt sütőtököt egyengesd el az edény alján
50-75 dkg (nekem ennyi volt itthon) darált sertés húst keverj el apróra vágott hagymával, fokhagymával, sóval, őrölt borssal, őrölt köménymaggal, paprikaporral, és halmozd mindezt a sütőtökös alapra (lehet beleütni 2 db tojást, de a sajt összetartja, így el is hagyható!)
Vegetáriánus megoldásként magtejfölt keverj össze 2 tojás sárgájával, öntsd a sütőtök tetejére
Reszelj a rakottas tetejére valamilyen kemény sajtot, és süsd az egészet ropogósra

Link



Csirkemelles-spenótos
Link

Rakott sütőtökös tészta

Hozzávalók (családi adag):

350 gramm sült sütőtök (ha valahol már nem jelent gondot ez a zöldség, lehet ez az adag 500 gramm is)
500 gramm csirkemell
1 pohár durum tészta (kb. 3 dl-es)
petrezselyem, kevés bazsalikom és só, esetleg borsikfű/fehér bors
1 kis fej lilahagyma (a méretétől függ, a diéta elején még vigyázzunk a hagymákkal)
2 dl növényi tejszín
laktózmentes sajt az étel tetejére (ez akár el is hagyható, de ha valaki már itt tart a diétában, csak nyugodtan szórja meg a tetejét)

A sütőtök héját mossuk meg alaposan, töröljük le, majd vágjuk ketté. A magokat kanállal kaparjuk ki, majd helyezzük a csónakokat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Jól (bőven) szórjuk meg vízzel és egy kicsit meghinthetjük fahéjjal. Így megsütve omlós lesz és puha, édes lesz az íze, és bár fahéjjal készül, mindenhez illik: sóshoz-édeshez egyaránt.

A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apró kockákra, és egy kis vízen/olajon/vajon pirítsuk üvegesre, majd rádobhatjuk az előzőleg megmosott és apróra kockázott húsit is, és fűszerezhetjük kicsit (sóval, borsikafűvel/borssal). Fedő alatt lassú tűzön pároljuk meg a húst, közben a tésztát a zacskón található leírás szerint főzzük ki forró vízben.

Ha kész a sütőtök akkor egy kis sóval, petrezselyemmel, bazsalikommal ízesíthetjük, adjuk hozzá a növényi tejszínt, és turmixoljuk össze.

A sütőtökpürét, a húst és a tésztát egy fazékban kicsit forgassuk össze még alacsonyabb fokozaton, aztán mehet is a kivajazott jénaiba, és a 200 fokra előmelegített sütőbe. Ha valaki már ott tart a diétában, akkor nyugodtan szórja meg egy kis laktózmentes sajttal, kellemes ízt ad neki. Kb. fél óra alatt készre sül, de vigyázzunk vele, ha már pirul a teteje, lehet kivenni.

Link



Csirkés-barnarizses
Link

 
 
0 komment , kategória:  Paleo  
Hagymás karfiolrizs
  2015-02-20 08:45:26, péntek
 
  Hozzávalók:
1 nagy karfiol
2 evőkanál kacsazsír (vagy egyéb ízesebb zsír)
2 kis-közepes fej vöröshagyma
1 póréhagyma
só, bors

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem, megmosom, és aprítógépben kb. rizsszem nagyságúra aprítom. A vöröshagymákat apróra vágom, a póréhagymát karikákra, és megdinsztelem őket a zsíron. Hozzáadom a karfiolt, sóval, borssal ízesítem, és alacsony lángon, időnként megforgatva fedő alatt párolom, amíg megpuhul.

Tesztelve pörkölttel, sült májjal és sült csirkével, de én magában is imádom.

Link



egy egyszerűbb változat videóval Link
 
 
0 komment , kategória:  Paleo  
Csicseri borsó leves
  2015-02-20 08:32:38, péntek
 
  Csicseri borsó leves Cserháti Gabi módra
A csicseri borsót főzés előtt 8 órán át áztatod.
Főzés előtt leöntöd a levét, átmosod.
Hidegen sajtolt olajon 10-15 percig kevergetve a borsót párolom. Fűszerezem, fokhagyma, hagyma, bio zöldségkeverék, kevés őrölt piros paprika.
Felengeded vízzel és 20 percig főzöd.
Snidlinget vágsz a tetejére.

Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGes-glutén és tejmentes  
Tojásos-májas szelet
  2015-02-19 09:35:47, csütörtök
 
  Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
6 főtt tojás
6 nyers tojás
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj

Elkészítése:
A májat kevés vízben megfőzzük, majd hagyjuk hűlni és felszeleteljük, egy tálba tesszük. A főtt tojásokat is felszeleteljük és a tálba tesszük. A hagymát és a petrezselyemzöldet apróra vagdossuk és belekeverjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. A nyers tojásokat felverjük, fűszerezzük és ráöntjük a májas keverékre. Kiolajozott sütőformába öntjük a keveréket és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Vegyes  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 507 db bejegyzés
Összes: 2882 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 232
  • e Hét: 2014
  • e Hónap: 6883
  • e Év: 125318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.