Belépés
ennmary.blog.xfree.hu
Nem mondhatom el senkinek, elmondom,hát mindenkinek--- "Sehonnai bitang ember, Ki most, ha kell, halni nem mer,......" --Pedig , ...... :) Ennmary x
1972.11.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Mindig az első lépés a legnehezebb...
  2015-02-15 13:23:34, vasárnap
 
  
 
0 komment , kategória:  15-ben is ...  
pilótajáték az életünk
  2015-02-14 12:57:26, szombat
 
  pilótajáték az életünk : Linksátorbontás: Linkvészhelyzet: Link
Egy fontos kezdeményezésre
ABCÚG

Miközben a közvéleményt borzongató izgalomban tartja, hogy a legelső számú tol... izé, nemzeti burzsoá (mozgalmi nevén: Kaya Ibrahim) végre útjára indította a kis magyar közéleti spermiumhatározót...
... miközben a magyar sajtó jó része teleregény formájában tárgyalja, hogy akkor most itten az előre megfontolt szándékkal vagy a hirtelen felindulásból elkövetett getrázás esete forog-e fenn...

...miközben a Corleonéknak is becsületére váló ,,elszámolási vitát" látva még épeszűnek tűnő egyedek is hajlamosak drukkolni ama két alak valamelyikének, akik személy szerint leginkább felelősek azért, hogy a hazánkból egy banánköz(gép)társasággal elegyes rablóállam lett...

... miközben politológusoknak álcázott béljósok egyszerre több csatornán is a revitalizált kremlinológia keretében találgatják, hogy akkor most mindezek a fejlemények hogyan is befolyásolják, mondjuk, a zabrálási tagozat harmadhoppmesterének pozícióját...

... miközben kardinális közéleti kérdéssé növi ki magát, hogy akkor tanácsos volna-e az (ex)egyes számú oligarchának többszemélyes szánkón, sőt négyes bobon siklania, hogy elférjenek a testőrök is...

...szóval, mindeközben történnek fontos dolgok is ebben az országban.

A zuglói önkormányzat olyan törvénytervezetet készít el a polgármester javaslatára, aminek értelmében minimum jövedelmet és lakhatási támogatást nyújtanának minden rászoruló helyi lakosnak.

Nem akarnék túlzásokba esni, de ez az utóbbi idők talán legfontosabb politikai kísérlete, amelyik nem pusztán a pragmatikus értelemben vett szociálpolitika megújítását célozza, de nyilvánvalóan egyfajta értékrendet, sőt világlátást sugall, amelyik tökéletesen ellentétes a kormányéval. Zuglóban Karácsony Gergely elképzelése szerint minden rászorulónak kiegészítenék a jövedelmét legalább 26 000 forintra, és ezen felül még lakhatási támogatást is kaphat az, akinek gondot okoz a számlák kifizetése.
Mindez tökéletes ellentéte annak, amit a kormány művel évek óta a szociális ellátórendszer reformálása címén. Hiszen alapvetően átalakították és kiüresítették a szociális segélyezés rendszerét, gyakorlatilag háborút viselve a szegények ellen. Ezzel párhuzamosan pedig nyomják a süket propagandát arról, hogy nálunk a kormány áldásos ténykedése következtében csökken a szegények száma.

A minap egy konferencián magas rangú kormánytényezők próbáltak kissé szabadon kezelt adatokkal érvelni, miközben dicsérték a tökéletesen értelmetlen és drága közmunkát. Nem mellékesen én úgy hiszem, maga a közmunka intézménye (túl azon, hogy kozmetikázni lehessen a foglalkoztatási statisztikát) részint éppen azért jött létre, hogy kiszolgálja ama sok évtizede domináns kispolgári tudat elvárásait, amelyik ellenségesen tekint a ,,lusta, dologtalan" szegényekre. Hiszen ha a derék kispolgár ablakán kitekintve azt látja, hogy a közmunkások ott kapirgálnak az árok körül, máris megelégedés tölti el a szívét, hogy így dologra vannak fogva a mihasznák.

Ehhez képest az új zuglói önkormányzat tökéletesen más alapokra helyezi a szociálpolitikát, a nálunk olyannyira sérült szolidaritás erősítésének irányába tolva a tervet.

Annak meg szinte szimbolikus jelentősége van, hogy ez éppen Zuglóban történik, ahol az előző, fideszes polgármester (hát ő vajon milyen méltó helyet kaphatna az eslajosi periódusos rendszerben?) egyszerűen eldózeroltatta a hajléktalanok kalyibáit. (Az más kérdés, hogy a bíróság később kimondta: ,,az önkormányzat megsértette az ott élők emberi méltóságát és az egyenlő bánásmód elvét ezzel a lépésével". Sőt még anyagi kártérítésre meg bocsánatkérésre is kötelezte a zuglói hősöket. Hát arra kíváncsi lettem volna, ahogy P. Ferenc két osztalékfelvétel között engeszteli a hajléktalanokat.)

Ami szintén örvendetes, hogy a hírek szerint a kezdeményezés mögött pártállástól függetlenül felsorakoznak a képviselők. Ami elég komoly eredmény, ha azt vesszük, hogy a zuglói önkormányzat nem számított problémátlan helynek eddig.

Bizonyos tekintetben a sokat vitatott alanyi jogon járó minimáljövedelem egy speciális változatának bevezetéséről volna itt szó, ami, ha sikert arat, sokak számára szolgálhat majd tanulságul.
Mátyás Győző írása
 
 
0 komment , kategória:  Hírek, nálunk...!!   
beleegyezünk ? - ?
  2015-02-14 12:50:26, szombat
 
  "Ha nem bocsátunk meg, tulajdonképpen beleegyezünk, hogy az átélt sérelem emléke ránk telepedjen és uralkodjon felettünk."
(Dianne B. Collard)
Ne keverd össze a személyiségemet,
A viselkedésemmel!...
Mivel a személyiségem az ÉN vagyok,
A viselkedésem pedig attól függ,hogy TE ki vagy.

 
 
0 komment , kategória:  15-ben is ...  
a valentin nap,.-
  2015-02-14 12:43:34, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
remény. ..,!?!!
  2015-02-09 18:28:04, hétfő
 
  Linkhttp://karosz.hu/?modul=oldal&tartalom=1199367


Jön a lét adó !


Link
Tízezrek szivárognak el a legszegényebbek zsebéből

Link
2015 márciusától kevesebben kapják a szociális segélyt, öt másik ellátás pedig teljesen megszűnik. Ezek helyett az önkormányzatok települési segélyt adhatnak, de hogy kinek, az csak a pénzüktől és a jószándékuktól függ. Ha tudják, továbbvihetik az eddigi szabályozást, de a szegényebb falvakban ez aligha fog sikerülni, hiába ígért nekik a kormány 50 milliárd forintos pluszt. A Policy Agenda szerint ez nem lesz elég a pótlásra, és nem is lenne ésszerű, hiszen a kormány célja a kiadáscsökkentés. Az átalakításról kérdeztük az Emmit is, de a minisztérium egyetlen kérdésre sem válaszolt. Összegyűjtöttük, milyen segélyek változnak, és kik járhatnak rosszul márciustól.
 
 
0 komment , kategória:  15-ben is ...  
Várólisták a halálra
  2015-02-08 12:53:28, vasárnap
 
  Várólisták a halálraLink

Miként gyilkolják a betegeket a magyar egészségügyben?
Családomban és baráti körömben tizenegyen haltak meg kezelhetetlen, rákos betegségben, akik egy részének az életét különböző terápiás kísérletekkel sikerült valamennyi idővel meghosszabbítani. Másik hármat sikeresen meggyógyítottak. Az elhunytak többsége szörnyű lelki szenvedések között és több-kevesebb fájdalomtól gyötörten ment el közülünk. Voltak, akiknek teste még életükben oszlásnak indult, bűzlő sebektől borítva élték meg életük végét. Voltak, akik félték, voltak, akik várták, és voltak, akik hívták a halált. Családtagként és sebészorvosként is jól ismerem a daganatos betegek emberhez méltatlan sorsát és szerencsétlen családjuk kálváriáját. Úgy vélem, hogy ezeken betegeken segíteni az egyik legnemesebb orvosi cselekedet. Az utóbbi években a daganatos betegségek kezelésében jobb eredményeket lehet már elérni a szűrővizsgálatoknak, a jobb műtéti eljárásoknak, a gyógyszeres és sugárkezelések javuló hatásfokának, valamint a sürgős kivizsgálás és az azonnal megkezdett kezelés eredményeként. A jobb eredmények feltétele a szűrővizsgálatok elérhetősége és népszerűsítése! Kötelező és elengedhetetlen a tumoros betegség legkisebb gyanúja esetében az azonnali kivizsgálás, a lehetséges gyógykezelés meghatározása és megkezdése.

,,Vastagbél-daganatos betegek gyorsabb kivizsgálására és terápiájára adna pénzt az egészségügyi kormányzat. Információnk szerint a szakállamtitkárság által javasolt 150 millió forintból mintegy 2000 beteg juthatna egy hét alatt az »életmentő« diagnózishoz. Most legalább fél évet kell várni erre" - írja a nol.hu.

Weltner János sebész főorvos szerint ,,évente nyolc és félezer embernél diagnosztizálják ezt a betegséget, és 5084 ember hal meg vastagbélrákban, miközben szervezett szűrővizsgálattal és a kiszűrt esetek azonnali gondozásba vételével a halálozások 80 százaléka megelőzhető lenne!" A sebész gyors kalkulációja szerint az új esetek harmadának kivizsgálására lehet elég a pénz. Mint mondja ,,jelenleg, ha valakinél fölmerül a vastagbélrák gyanúja, akkor a teljes diagnózisig akár félévet is eltölthet szakorvosi vizsgálatokra várva. Laborra, CT-, és MR-vizsgálatra is szükség lehet" - olvasható. Weltner János állítja, és ez igaz: a kivizsgálásra elegendő lenne egy hét is, de miután nincs rá pénz, a betegek előjegyzési listákra kerülnek. A vastagbélrákot eredményesen csak az időben elvégzett műtéttel lehet gyógyítani, akik viszont csak a diagnózisra várnak fél évet, gyakran már operálhatatlan állapotba kerülnek.

Ezek a szavak borzalmas tényeket tárnak fel, hasonlóan a napokban egy háziorvos által közöltekhez. Csehpál Etelka, a Csongrád megyei Földeák háziorvosa mondta az egyik mellrákgyanús betegéről ,,hónapok mentek el csak a mammográfiára, most a többi vizsgálat húzódik a várólisták miatt. A néni daganata közben már fekélyesedik" - nyilatkozta a hvg.hu-nak.

Nevezzük nevén a fentebb olvasható tényeket: ezek az állam hivatalban üllő képviselői által, hidegvérrel, a következmények ismeretében elkövetett olyan tettek, amelyek más emberek életének bűnös kioltását eredményezik, azaz gyilkosságok, hisz olyan magatartás tanúsítását mulasztják el, amelyre nézve kötelezve voltak.

A bűnösöknek pedig bűnhődniük kell. Ha hívők Isten előtt is, de az emberek előtt mindenképen. Nem bújhatnak el a hivatali alárendeltség és a nincs elég pénz álságos érvei mögé, mert van pénz, nem is kevés az egészségügyben. Az rajtuk múlik, hogy miként osztják el azt a betegek között. Nézzünk egy példát; a csípő- és térdartrózisok fájdalmas betegségek. Műtéti gyógyításuk költséges és legtöbbször eredményes. Maga a betegség azonban legtöbbször nem fenyegeti az ember életét, konzervatív eszközökkel a további állapotromlás lassítható, ezért, ha nincs elég pénz az ízületi és a daganatos betegségek együttes költséges gyógyítására, akkor az orvosi eskü és az emberiesség parancsai értelmében az életet veszélyeztetőt kell előre sorolni. Ez megfellebbezhetetlen evidencia!

Az emberélettel játszadozó, hivatalnoki önkényének véget kell vetni! Nem igaz, hogy nem lehet találni a daganatos betegségek sürgős kivizsgálására és gyógyítására felhasználható kapacitásokat és pénzeket az egészségügyi kasszában vagy az állami költségvetésben. Gondoljunk akár a tervezetett sok milliárddal meghaladó áfabevételre és a csipszadóra, az értelmetlen, erőltetett ütemű stadionépítésekre, a fölöslegesen sürgetett múzeumi negyed kialakítására.

Weltner főorvos igazát támasztja alá, hogy amikor fiatal sebészek voltunk, akkor tumor gyanúját sejtető tünetekkel az akkori ,,körzeti orvosnál", vagy a szakrendelőben jelentkező beteget sürgősséggel, azonnal beutalták kivizsgálásra és napok alatt diagnózishoz jutottunk, mely alapján fel lehetett állítani a választható terápia javallatát és szükség esetén haladéktalanul operáltunk. Persze ez az átkosban volt így!!! Most a jól felszerelt, de a volumenkorlát miatt is kihasználatlan műtők korában, a daganatos betegek ellátására kiterjesztett a volumenkorlát gyilkos intézményével pusztítják az ország lakosságát, és teszik ezrével boldogtalanná hazánk családjait.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek, nálunk...!!   
hírek.,
  2015-02-08 12:49:41, vasárnap
 
  lépésről,-lépésre: Link
 
 
0 komment , kategória:  15-ben is ...  
Több orvos bevallotta.........
  2015-02-08 12:41:19, vasárnap
 
 Botrány!Több orvos bevallotta, hogy szándékosan diagnosztizált egészséges embereknél rákot, hogy pénzt keressen

Egyre gyakrabban fordul elő, mint ahogy azt el tudnánk képzelni, de több orvost kapnak el végül olyan cselekedetért, amellyel megszegik esküjüket, és csalárd módon daganatot diagnosztizálnak egészséges embereken, hogy gyors kenőpénzhez jussanak a kemoterápia mérgek használatával.


Miért is ne hazudnának az orvosok, ha a teljes rák iparág egy gigantikus koholmány az elejétől a végéig? Csodálkozunk-e, hogy a rák szövetségek szerte a világon sokkal nagyobb pénzügyi támogatásokat szánnak a kemoterápia és a sugárkezelés kutatására, mint a betegség megelőzési technikákra? A betegségek megelőzése nem termel pénzt, de a betegségek kezelése természetesen igen.

Vegyük példaként Dr. Farid Fata prominens rák orvost Michiganban, aki egy évvel ezelőtt a bíróságon elismerte (1), hogy szándékosan és helytelenül diagnosztizált egészséges embereket rákkal. Fata azt is beismerte, hogy a kemoterápiás szereket nyereség céljából adta nekik.

A páciensei meg voltak döbbenve? Még jó, hogy igen. Ki gyanakodna valaha is egy orvosra, hogy meghamisít egy diagnózist azért, hogy pénzhez jusson? Ez lelkiismeretlenség. Mégis ez történik a rákkal és szinte minden betegséggel, hogy az orvosok kenőpénzhez és jutalékhoz jutnak bizonyos gyógyszerek esetében a kezelt betegek volumene alapján. Mint mindent, az embereket árucikként kezelik.

"Sok ilyen gátlástalan orvos olyan, mint a lelkiismeret nélküli üzletember. Az egyetlen különbség az, hogy az egészségünk és a bizalmunk a kezükben van - egy nagyon veszélyes kombináció, ha pénzről van szó," - mondta Dr. Sayed Mohammed nyugalmazott onkológus, aki bevallja, hogy már több mint egy évtizedel ezelőtt látta ezt a tendenciát.

"Ez az én választásom," - mondta Fata a tárgyaláson meglepő védekezésként, melyben számos hatóanyagot tartalmazó gyógyszer nevét említette, melyeket a pácienseinek felírt az évek során. Minden felvételen kiejtette ezeket a szavakat:

"Tudtam, hogy ez orvosilag indokolatlan."

Fata-t azzal vádolták meg, hogy egy 35 millió dolláros egészségügyi ellátási csalási tervet futtatott, ami azzal járt, hogy orvosilag fölösleges onkológiai és hematológiai kezeléseket számlázott ki a kormánynak. A kormány azt mondja, hogy Fata a programot 2009-től egészen mostanáig működtette az orvosi vállalkozásain keresztül, többek közt a Michigan Hematológiai Onkológiai Központokban, a Clarkstonban,Bloomfield Hillsben, Lapeerben,

Sterling Heightsben, Troyban és OakParkban lévő irodák segítségével.

A kormány szerint Fata 1200 pácienssel rendelkezett, és 62 millió dollárt kapott az egészségügyi rendszertől, és több mint 150 millió dollárt számlázott ki.

Barbara McQuade államügyész (2) azt mondta, azt szeretné, hogy Fata életfogytig tartó börtönbüntetést kapjon. Esetét "a legsúlyosabb egészségügyi csalásnak" tartja, melyet hivatalában látott. Elmondta, hogy Fata nem csak a kormánnyal szemben csalt - amely jellemző az ilyen esetekben - hanem a betegeinek is ártott.

Hazugság a statisztikákkal

A prosztatarák a másik jó példa, melyről az orvosok hamis prognózisokat adnak anélkül, hogy közölnék a betegekkel a tényeket. A prosztata vérvizsgálat (PSA) egy prosztata-specifikus antigént néz, egy fehérjét, melyet a prosztata termel. A magas szint állítólag a prosztatarákkal függ össze. A probléma az, hogy a társítás nem mindig helyes, és ha ez így van, akkor a prosztatarák nem feltétlenül halálos. Csupán a férfiak mintegy 3 százaléka hal meg prosztatarákban. A PSA teszt általában túldiagnosztizáláshoz vezet - biopsziához, és olyan kezeléshez, mely esetében a mellékhatás impotencia és inkontinencia. Az ismételt szövettani vizsgálatok a rákos sejtek elterjedését okozhatják a tűvel érintkező területeken, vagy a rákos sejtek közvetlenül a véráramba, vagy a nyirokrendszerbe jutnak. Az orvosok több mint 90 százaléka, akik ösztönzik a prosztatarák kezelését, jutalékot generálnak minden beteg kezelése után. Ez hosszú távon kockázatosnak és gyakran halálosnak bizonyul a legtöbb ember számára, akik nem értik, hogy hogyan lehet gondoskodni az egészségükről, és meggyőzik őket a hamis statisztikákkal.

Több tucat kiváló, nagy vizsgálatot végeztek férfiakon, akiknél szövettani vizsgálat segítségével fedezték fel a prosztatarákot. Az esetek több mint 97 százalékában ez a rák soha nem terjedt túl a mirigyen, kárt okozva, vagy a beteg halálát valami más miatt, és semmilyen bizonyíték nincs a rák prosztatán kívüli elterjedésére. Abban a 3 százalékban, ahol a rák agresszív és árt a páciensnek, már jóval a felfedezés előtt, a sebészi eltávolítás határain túl elterjedt, így ezeknek az embereknek a műtét sem segített.

A legalább hét év diploma utáni egészségügyi oktatástól az ember érzelmi, mentális és fizikai állapotával kapcsolatban azt várnánk, hogy egy orvos a legjobbat akarja a saját betegeinek. Sajnos túl sok orvos bukik meg azon, hogy az ügyfeleik jólétét tartsák szem előtt, mint fő problémát. A szükségletek, hogy növeljék a saját egójukat, az önfenntartás, és a több pénzre való törekvés gyakran oka a nem megfelelő ellátásnak, és a betegeknek való károkozásnak.

A legtöbb nőnek gyakran azt mondják, hogy a hiszterektómia (a méh eltávolítása) számtalan rák és más különböző betegség kezeléséhez vezet. Ez elferdíti az igazságot. Az eddig lezajlott kutatás bebizonyította, hogy az agresszivitástól függetlenül nem javul a túlélés a sok felesleges kezelés hatására.

Az emlőrák szűrése is eredményezheti a mellrák okozta halálozást, és nem érinti a megelőzését. Annak ellenére, hogy nincs arra bizonyíték, amely támogatná a rendszeres időközönként ajánlott szűrést és a mammográfiát bármely életkorban, a Society of Breast Imaging (SBI)

és az American College of Radiology (ACR) rosszindulatú ajánlása a mellrák szűrésére most arra utal, hogy a mellrák szűrését 40 éves korban kell kezdeni, és korábban a nagy kockázatú páciensek esetében. Az American College of Radiology (JACR) folyóiratában (3) megjelent SBI és ACR ajánlások kimondják, hogy az átlagos páciens éves emlőrák szűrését 40 évesen kell kezdeni. Szintén célba vették a 30-as nőket, ha őket "magas kockázatúnak" tekintik, ahogy állították.

Az amerikai 25-39 éves nők esetében az előrehaladott mellrák aránya 1976 és 2009 között megduplázódott, ami túl nagy különbség ahhoz, hogy a véletlen műve, és a több diagnózis eredménye legyen.

Egy nyugtalanító tanulmány a New England Journal of Medicine-ben (4) felhívja a közfigyelmet arra, hogy a mammográfia sokkal több kárt okozott, mint hasznot nők milliói számára, amit az elmúlt 30 évben a mellrák elleni harcban, mint elsődleges stratégia alkalmaztak.

Ez mindig is a pénzről szólt, és fog szólni. Nem volna ideje felismernünk ezt a tendenciát?

A kemoterápia nem meggyógyítja a testet, hanem lassan elpusztítja

A kemotárpia növeli a rák növekedését, és a hosszú távú halálozási arányt. A legtöbb kemoterápiás beteg vagy meghal, vagy 10-15 éven belül a kezelés után betegség sújtja. Ez tönkreteszi az immunrendszert, fokozza a neuro-kognitív hanyatlást, megzavarja az endokrin rendszer működését és szervi és anyagcsere toxicitást okoz. A páciensek gyakorlatilag tartósan beteg állapotban élnek egészen a halálukig. A rákipar háttérbe szorítja a biztonságot és a hatásos gyógymódokat, miközben támogatja a szabadalmaztatott, drága és mérgező orvosságait, melyek kockázatai messze meghaladják az előnyeit. Ez az, amit a legjobban csinálnak, és simán és egyszerűen azért teszik, mert ez hozza a pénzt.

Az ok egy 5 éves relatív túlélési arány, mely standardot a halálozási ráták értékeléséhez használnak, mivel a legtöbb rákos beteg lejtőre kerül ezen időszak után. Ez különösen rossz az üzlet számára, és a rákipar tudja ezt. Soha nem mutatják meg a nyilvánosság számára a valódi 97 százalékos statisztikai arányt a hosszú távú áttétes rák kezelésének kudarcáról. Ha mégis közzétennék a hosszútávú statisztikákat a mindenféle rák esetében alkalmazott citotoxikus kemoterápiáról, amely több mint 10 évet ölel fel, és szigorú értékelésen átesett objektív adatokra alapozva készítették el, beleértve a költséghatékonyságot, hatását az immunrendszerre, az életminőségre, a megbetegedésre és halálozásra, akkor nagyon világos lenne a világ számára, hogy a kemoterápia alig, vagy egyáltalán nem járul hozzá a rák túléléséhez. Nincsen ilyen tanulmány, és még soha nem végeztek független vizsgálatot a kemoterápia történelme során. Az egyedüli rendelkezésre álló tanulmányok az ipar által finanszírozott intézményektől és tudósoktól származnak, és egyik sem számszerűsítette a fenti változókat.

Miért? Pénz, kapzsiság és a nyereség működteti a rákipart, semmi más. A rákintézménynek vissza kell vonulnia az igazságtól a rák kezelését illetően, mert soha nem lesz nyereség számukra a betegség felszámolása. Nincs a világon egy irányító testület, amely megóvna bennünket fogyasztókat attól, hogy ki legyünk téve ezeknek a mérgező terápiáknak, vagy az ételeinkben és környezetünkben ismert rákkeltő anyagoknak, mert az szintén megakadályozná, hogy dőljön a profit. Ez egy mamut méretű üzlet, és úgy is kell kezelni. A legerősebb rákellenes növényeket a világon, mint a kannabisz üldözni kell, és illegálissá kell tenni, mert annyira hatékony a rákos sejtek elpusztításában mellékhatások nélkül. A kannabinoidok olyan hatékonyak a betegségek kezelésében, hogy az amerikai kormányszabadalmaztatta őket 2003-ban.

Ha az ortodox orvostudomány először egy "csodafegyvert" használna a vágás / égetés / metszés / méreg kezelést elkerülve, akkor egy 90 százalékos gyógyulási arányt könnyen el lehetne érni. De a tény az, hogy az orvosi közösség vezetői egyáltalán nem érdekeltek egy ilyen "csodafegyverben". Egy "csodafegyver" a gyógyszergyáraknak több száz milliárd dollárba kerülne, és a betegek kevesebb időt töltenének kórházakban, és kevesebbszer látogatnák meg az orvost, stb.

Akár meg is kérdezheti valaki az onkológusát, hogy miért csak 3 százalékos a túlélési esélye (figyelmen kívül hagyva a statisztikai halandzsát, mint az "5 éves túlélés", és az olyan megtévesztő kifejezéseket, mint a "remisszió" stb.), amikor az esély a túlélésre több mint 90 százalékos lenne, ha valami DMSO-hoz (5) hasonlót használnának. Felhozva a DMSO-t bármelyik onkológusnak, a legtöbbjük nem igazán akar róla beszélni. Miért? Mivel a DMSO egy természetes termék, nem lehet szabadalmaztatni, és nem lehet nyereséges, mivel tonnaszámra termeli a faipar.

Dr. Farid Fata csak egy következménye a rendszernek. Ahogy ő, több ezer legálisan praktizáló orvos és onkológus van az Egyesült Államoban és külföldön, akik vétkesek ugyanilyen bűncselekményekben, de mivel radar alatt repülnek, soha nem kapják el őket.

Ahogy tovább játsszuk ezt a színjátékot, hogy a nyilvánosság elhiszi, hogy a méreg kezeli a rákot, az emberek meghalnak, és az orvosok nap mint nap pénzt kapnak a pácienseik haláláért. Hébe-hóba elkapnak (a sok közül) egyet, mint Dr. Fata, aki a saját kapzsisága miatt semmisítette meg önmagát. Azt fogjuk állítani, hogy ők törvényen kívüliek, száműzve őket, és a hírnevüket befeketítve azon felfogás alapján, hogy egy egészséges embert soha nem szabad kitenni feleslegesen a kemoterápiának. Így tudunk keményen elítélni és jogilag eljárni azon orvosokkal szemben, akik hamisan írnak fel mérget egy egészséges ember számára, de büszkén fogadjuk el azt az orvost, aki mérget ír fel egy nem egészséges páciens számára pénzért. Na ez az egészen észbontó.
 
 
0 komment , kategória:  ezek a dokik... :(  
hosszabbak lesznek a kórházi várólisták
  2015-02-08 12:34:11, vasárnap
 
  Egyre hosszabbak lesznek a kórházi várólisták

Nem látszik, mi állíthatja meg az orvosok elvándorlását, a várólisták pedig csak hosszabbodni fognak Bélteczki János szerint. A Magyar Orvosok Szövetségének elnöke úgy látja: kidolgozott és átgondolt stratégia nem fedezhető fel a kormány egészségügyi reformterve mögött.

Az események után kullogunk - mondta el a 168 Óra Online-nak Bélteczki János, a Magyar Orvosok Szövetségének elnöke. Az Orbán-kormány egészségügyi reformtervéről részben a híradásokból, részben az Őszintén az Egészségügyről szövetség és államtitkárság közötti negyedéves egyeztetések során értesülnek. (Az Őszintén az Egészségügyről szövetség öt, az egészségügy területén működő érdekvédelmi szervezetet fog össze: Falusi Körzeti Orvosok Országos Szövetsége, Független Egészségügyi Szakszervezet, Magyar Orvosok Szövetsége, Magyar Rezidens Szövetég, Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége.) A kormány tervei szerint az intézményvezetőknek február végéig kell egymás között újraosztaniuk az ellátási területek feladatait. A kórházi eladósodást a kormányzat azzal orvosolná, hogy átszervezi a szolgáltató helyeket és csökkenti a számukat.

Bélteczki János szerint a jelenleg megismerhető információk alapján kidolgozott és átgondolt stratégia nem fedezhető fel a reformterv mögött. Úgy látja: a rendszerváltás óta eltelt időben átfogó, előremutató lépések nem történtek, minden kormány pénzt akart kivonni az egészségügyből. Az elmúlt 25 év összes mulasztása vezetett a jelenlegi helyzethez, ennek negatív hatásait pedig a társadalom szenvedi el.

Ami az orvosok elvándorlását illeti, a MOSZ elnöke szerint hét éve minden esztendőben körülbelül ezer orvos megy külföldre. 948-an vándoroltak el 2014-ben, 2013-ban 955-en. Bélteczki János szerint nem az a kérdés, hogy 10 vagy 20 orvossal kevesebb megy-e ki, és ezzel 1000 alatt vagy felett mozog-e a számuk. Az érezhető változást az jelentené, ha több orvos jönne vissza, mint amennyien elvándorolnak. A kormány gyakran hangsúlyozza az ösztöndíjaknak a szakembereket itthon tartó hatását, ám ilyen hatás csak részben érvényesül. Az egyetemről kikerülő orvosok túlnyomó része itt szándékozik hagyni a rendszert, legfeljebb előtte megcsinálják a szakvizsgát, és teljesítik azokat a kötelezettségeket, amelyeket a tanulmányi szerződésben vállaltak. Ez utóbbi sem feltétlenül szükséges, mert olyan mértékű az orvoshiány, hogy a fiatal szakemberekért az intézmények akár azt is bevállalják, hogy törlesztik az adósságát. Ami a külföldi lehetőségeket illeti, a brit közegészségügyi hivatal, az NSH idén 3000 új orvost és ápolót hívna meg külföldi országokból, de a fizetések Svédországban, Norvégiában, Németországban is sokkal magasabbak, mint Magyarországon - mondta Bélteczki János.Tavaly év végén az egészségügyért felelős államtitkár azt jelentette be: január 1-jétől 6 milliárd forint áll rendelkezésre, hogy az európai sztenderdeknek megfelelő várólistaidők legyenek Magyarországon. A MOSZ elnöke szerint ha a városi kórházakban megszűnnek ellátóhelyek, miközben a betegek száma változatlan, nyilvánvaló, hogy egyre hosszabbak lesznek a sorok. Lehet, hogy néhány száz, esetleg ezer embernek, akik a drága és bonyolult csípő-, gerinc-, térműtétekre várnak, segít ez az intézkedés, de a komplex ellátás magába foglalja a diagnosztikát, a járóbeteg ellátást, az utókezelést is. A szolgáltató helyek átszervezésével és számuk csökkentésével Bélteczki János szerint elképzelhető, hogy egyenletesebb és akár biztonságosabb lesz az ellátás, de biztosan hosszabb lesz a várakozás. ,,Ezt azért illene megbeszélni a lakossággal: egyenletesebb ellátáshoz tetszenek jutni, de hosszabb ideig állnak sorba - vagy többet tetszenek fizetni. Sajnos a közgazdaságtan törvényei érvényesek az egészségügyben is: az egészségtechnológia gyorsan elavul, a befektetés lassan térül meg és nagyon költséges" - mondta Bélteczki János.

Jövő szerdán kerül sor újra egyeztetésre az érdekvédők és az államtitkárság között, a Magyar Orvosok Szövetségének elnöke reméli, újabb konkrétumok derülnek ki.
 
 
0 komment , kategória:  ezek a dokik... :(  
hírek,.
  2015-02-08 12:29:30, vasárnap
 
  rokkant özvegyek: Linkhír...

19 európai országban tombol az influenza Link
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb, közös influenza jelentése szerint tovább fokozódott az influenza aktivitása Európában, a kontinens nyugati része mellett most már Közép-Európában is.


Mint az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton Facebook oldalán kifejtette: az ECDC-hez beérkezett jelentések szerint tizenkilenc országban van földrajzilag kiterjedt influenzajárvány. Ezek: Izland, Norvégia, Svédország, Finnország, Észtország, Lettország, Írország, Anglia, Belgium, Hollandia, Luxemburg, Németország, Portugália, Spanyolország, Olaszország, Horvátország, Szlovénia, Csehország, valamint Magyarország.

Magyarországon a becslés szerint az elmúlt héten több mint 71 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Az elmúlt 10 évben nem észleltek ilyen magas heti orvoshoz fordulási arányt, és nem emelkedett ilyen meredeken a betegek száma, mint az elmúlt három hétben - hangsúlyozta az ÁNTSZ.

Felhívták a figyelmet, hogy az influenza fertőzés kockázata csökkenthető az általános higiénés szabályok betartásával. Járvány idején lehetőség szerint érdemes elkerülni a zsúfolt helyeket, illetve a liftek használatát. Zárt terekben gondoskodni kell a gyakori alapos szellőztetésről.

Az ÁNTSZ kiemelte, hogy aki az influenza tüneteit (magas láz, hidegrázás, köhögés, torokfájás, orrdugulás, nátha, izomfájdalom, fejfájás, fáradtság) észleli magán, maradjon otthon és tartson távolságot másoktól, ezzel is védve őket a megfertőződéstől.

Az ECDC és a WHO heti influenzajelentése az egyes országokban működő figyelőszolgálatok adatait összesíti. A figyelőszolgálatok adatai általában háziorvosok jelentésein alapulnak, akiknek ellátási körzetei a népesség legalább egy-öt százalékát lefedik. Az orvosok az influenzaszerű tünetekkel vagy akut légúti fertőzéssel hozzájuk forduló betegek számáról szolgáltatnak információt a nemzeti központoknak. Ezeket az adatokat összesítik az európai rendszerben. Ezen felül a tagországok az intenzitásról, a földrajzi kiterjedésről, az emelkedő vagy csökkenő aktivitásról is jelentést adnak.
 
 
0 komment , kategória:  15-ben is ...  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 364 db bejegyzés
Összes: 5440 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 42
  • e Hét: 808
  • e Hónap: 2195
  • e Év: 6076
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.