Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/31 oldal   Bejegyzések száma: 303 
A.J. Christian: A teljesség hangja
  2015-02-28 16:28:11, szombat
 
  A.J. Christian

"Az édesanyáddal olykor nehéz. Olykor dühös vagy rá, mert korlátoz, olykor haragszol rá, mert belebeszél az életedbe, olykor idegesít, mert nem ért meg. Ám az édesanyád az, aki téged mindig szeret. Ő az, aki a testét és az életét is feláldozza érted, ő az, akinek a szívében az élete végégig ott vagy - sőt, akár még azon is túl.
Ezt hallgattam:

Egyszer a szegény legény elindult szerencsét próbálni. Édesanyja- ki egyedül nevelte egyetlen gyermekét - zsebébe tuszkolta az ötven év munkájával összekuporgatott filléreket, megcsókolta, majd leült az ajtóval szemben, mert tudta, hogy fia egyszer hazatér...
A legény bejárta a messzi földeket, hetedhét országokat. Egyenes jelleme nem tűrte a hamisságot: sok kalandban volt része, de a tisztes szegénység becsülete minden nehézségen átsegítette.
A lába alatt kanyargó út az Óperenciás tenger partjára vitte. A kikötőben megalkudott egy kapitánnyal, és már a hajó pallóján állt, amikor megpillantotta a szépséges királylányt. A sudár teremtés azonnal elvette az eszét. A fiú semmire és senkire sem tudott gondolni, a királylány pedig - kinek szépségét csak kevélysége és hideg gőgje múlta felül - udvarhölgyei szórakoztatására eljátszadozott vele: kezéért cserébe nem kért mást, csak az Óriáshegy csúcsán ragyogó aranyrózsát.
A fiú azonnal útnak eredt. Megmászta az égre törő szirteket, legyőzet a barlangokban élő szörnyeket, és még aznap szerelme lába elé tette a csodás virágot.
A hercegnő büszkesége és telhetetlensége nem ismert határokat. Újabbnál újabb kérésekkel hozakodott elő, s az ifjú mindet teljesítette. Végül a lánynak terhes lett a játék, de mivel mindenki hallotta az ígéretét, nem küldhette el a legényt, ezért egy reggel így szólt magas tornyából:
- Csak akkor mehetek hozzád, ha örökre bebizonyítod hűséged és szerelmed: ha valóban én vagyok neked a legfontosabb, akkor hozd el nekem édesanyád szívét!
A fiú habozás nélkül megindult, hogy teljesítse a borzalmas kérést. Megállás nélkül, étlen-szomjan ment hazafelé - szeme nem látott mást, csak a szépséges arcot, füle nem hallott mást, csak a gyöngyöző kacajt. Amikor házuk elé ért, megtorpanás nélkül nyitott be az ajtón. Szülőanyja a durván faragott székben ült, és egy zsebkendőbe hímezte gyermeke nevét. Amikor tekintetük összekapcsolódott, a nő mindent megértett. Nem volt szükség szavakra, mert egyszerűen csak...
Tudta.
Az asszony lassan letette a hímzést. Széthúzta mellén az inget, becsukta a szemét, a fiú pedig elővette kését, és habozás nélkül kivágta édesanyja szívét. A véres, még dobogó húsdarabot a keszkenőbe csavarta, majd megindult a palota felé. Viaszfehér, szobormerev arccal ment, csak ment hegyen-völgyön át, ám az egyik meredek ösvényen megbotlott. Térdre esett. A kegyetlen nászajándék a földre hullt, a kendő kibomlott, és...
És a szív aggódó hangon megszólalt:
- Kisfiam, nem ütötted meg magad? ,,

A.J. Christian: A teljesség hangja
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Minden lakásban vannak
  2015-02-28 09:58:29, szombat
 
 
Ezeket a termékeket jobb, ha kidobod a lakásból, mielőtt megbetegednél!

Minden lakásban vannak olyan háztartási tárgyak, melyek veszélyeztethetik az egészségünket. Könnyen megtapadnak rajtuk a kórokozók vagy már eleve a szervezetünkre ártalmas anyagból készítették őket. Jobb, ha megszabadulunk tőlük, amíg még nem késő.

legfrissito

Műanyag tálcák - A műanyag tálcák és edények rengeteg szennyeződést rejtenek. A mosogatószer egy idő után nem tisztítja meg rendesen őket, beivódik az anyagukba minden kosz és baktérium. Ugye ismerős a ragadós tapintású, elszíneződött műanyag edény? Sőt, azt is jó tudni, hogy a műanyag előállításához a szervezet számár káros polikarbonát anyagot használnak. Ezektől minél előbb ajánlatos megszabadulni, cseréljük le őket üveg edényekre, tárolókra.

Légfrissítő spray - Sok háztartásban fellelhető a kellemes illatot árasztó, ám igencsak veszélyes légfrissítők valamilyen formája. Becsapós termékek, miután az illat eltűnik, a káros vegyi anyagok mind ottmaradnak a levegőben. Leginkább a csecsemők és terhes nők veszélyeztetettek. Használjunk helyettük bioillóolajokat.

Antibakteriális szappanok - Az antibakteriális szappan semmivel sem hatásosabb a baktériumok elpusztítása szempontjából, mint a rendes szappan. Azonban magas a triklozán tartalma, amely felszívódva a bőrön keresztül hormonális zavarokat okozhat.

Bolti gyümölcslevek - Még, ha azt is írja rajta, hogy 100%, akkor is hozzáadott cukrot, édesítőt és ízfokozót tartalmaz. Inkább készítsünk otthon természetes gyümölcslevet, vagy vásároljunk a piacon biotermelőktől.

Régi fogkefe - A fogkefét legtöbb két-három hónapon keresztül használhatjuk. Minden fogmosás alkalmával egyre több és több ételmaradék és baktérium raktározódik el a sörték között. Ha több mint három hónapig használjuk, gyakorlatilag mindig egy kis baktériumadaghoz ,,juttatjuk" a szervezetünk.

Mosogatószivacs - Ez az egyik legpiszkosabb tárgy a lakásban, a legtöbb baktériumot tartalmazza, ráadásul biztos táptalajt nyújt a szaporodásukhoz is. Szakemberek szerint hetente egyszer szükséges lenne lecserélni.
 
 
0 komment , kategória:  Ötletek.  
Tallóztam
  2015-02-27 21:02:49, péntek
 
 
Ha nincs Nő:
Nincs a reggeli "Aj már, mit vegyek fel?"
-viszont nincs az esti "Na mit vegyek le" sem.
Nincs a reggeli másfél óra fürdőszoba foglalás
- viszont nincs az esti zuhany alatti finom csókolózás.
Nincs a"Hol voltál és kivel, miért késtél Édesem"
- viszont nincs az "Itthon várlak meztelenül, nagyon siess"
Nincs a minden apróságon való veszekedés
- viszont nincs az utána lévő békülős szeretkezés.
Nincs, amikor az egész lakás női parfümben tobzódik
- viszont nincs az Ő illata a párnán, amin alszik...
Nincs, amikor a bizonyos napokon csak Te Lehetsz a hibás -
viszont akkor nincs a kis kifli nagy kifli összebújás!
Nincs a "van egy szerelmes film a moziban, menjünk, nézzük meg"
-viszont nincs, akivel a "Filmet" együtt élhesd meg!
Nincs, aki azt mondja: Elegem van, gyűlöllek! -
viszont nincs aki szerelmesen a szemedbe
nézve kimondja a legszebb szót:
"SZERETLEK" !
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Zengő Tibor Sosem
  2015-02-27 21:00:53, péntek
 
  Zengő Tibor

Sosem
cserélném el az én nagyszerű életemet, a szerető családomat, az én csodálatos barátaimat a kevésbé ősz hajért vagy egy feszes hasért. Ahogy korosodtam, egyre kedvesebb lettem a magam számára és kevésbé kritikus magammal szemben. A saját barátommá váltam. Nem tolom le magam, ha több süteményt eszem a kelleténél, vagy nem vetem be az ágyat, vagy megveszem azt a virágtartót az erkélyre, amire semmi szükség nincs, de jól néz ki.

Felhatalmazva
érzem magam, hogy élvezkedjek, hogy rendetlen legyek, hogy extravagáns legyek. Annyiszor megéltem, hogy legkedvesebb barátaim idő előtt elmennek; mielőtt még megérték volna azt a szabadságot, amit az öregség hoz magával.

Ki
törődik azzal, hogy hajnali 4-ig olvasok, vagy játszom a computeren? Táncolhatok a régi muzsikára, ha úgy tartja a kedvem és meg is teszem.

Sétálok
a vízparton egy olyan fürdőruhában, amiben kidomborodnak a testrészeim, és önfeledten vetem bele magam a hullámokba, ha jól esik, és nem törődöm a motorcsónakokból rám vetett sajnálkozó pillantásokkal. Ők is lesznek öregek.

Tudom,
persze, azt is, hogy időnként feledékeny vagyok. És hát van is néha mit elfelejteni az életből. De azért a legfontosabb dolgokra emlékszem.

Hát
igen, életem során azért megtört néhányszor a szívem. Hogyne tört volna meg, amikor elveszítesz valakit, akit szerettél, amikor egy gyerek szenved, vagy elüti a cicádat egy autó? De a megtört szív az, ami erőt ad és megértést és részvétet kelt. Egy olyan szív, mely sosem szenvedett, érzéketlen maradt minden iránt, az sosem fog örömöt érezni a tökéletlenség felett.

Én
nagyon boldog vagyok, hogy elég soká éltem ahhoz, hogy megőszülhessek, hogy a fiatalos nevetésem mély ráncokat mart az arcomra. Oly sokan vannak, akik soha nem nevettek, és oly sokan, akik nem érték meg, hogy ősz hajszálaik legyenek.

Ahogy
múlnak az évek, úgy egyre könnyebb pozitív lenni. Egyre kevesebbet kell törődni azzal, mit gondolnak mások. Én nem teszek fel magamnak kérdéseket. Ráadásul fenntartom magamnak a jogot, hogy ne legyen igazam.

Nos,
elmondhatom, hogy nem bánom, hogy öregszem. Szabaddá tesz. Szeretem azt, akivé váltam. Nem akarok örökké élni, de amíg itt vagyok, nem fecsérlem olyanra az időmet, mint, hogy mi lett volna ha..., vagy azon izgassam magam, mi lesz majd. És minden áldott nap eszem édességet (már ha kedvem van hozzá).

Mindig
mosolyogj és a szívből fakadó igaz barátságokra nagyon vigyázz!

Szeretettel
ajánlom a fenti gondolatokat kor- és kórtársaimnak. És ajánlom még, hogy mindig nevessetek a saját hülyeségeiteken, mert a nevetés az élet legnagyobb adománya és erősíti az immunrendszert
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
A csokoládé király
  2015-02-27 18:25:32, péntek
 
  A csokoládé király
Dr. Tihanyi László

A kakaó még nem csokoládé. Ahhoz, hogy abból csokoládé legyen, szükségszerű első lépésként a kakaóvaj kivonása a termékből, ami elsőnek a svájci Rodolphe Lindt-nek sikerült (még egy ismerős név). 1838-ban Van Houten (holland, ma belgának mondanánk) a módszert tovább tökéletesítette és ezután a kakaót lisztnél finomabb porrá őröltette (a belga csokoládé atyja).

A technológiát 1866-ban vásárolta meg tőle John Cadbury. Az első csokoládé táblák 1865-ben kerültek ki a présgépéből. Hatalmas csokoládégyárat épített Birmingham mellett. Volt azonban arra is gondja, hogy a gyárának a munkásairól is megfelelően gondoskodjon.

A csokoládé kakaóbabból készített édesség, Amerikában már az európai hódítók érkezése előtt fogyasztották.

Déli fekvésű házakat épített nekik és minden házhoz. 600 négyzetméter telek is tartozott, ahol elvárta, hogy a lakók kerti zöldségeket termesszenek a saját hasznukra.

Minden telekre 6 db gyümölcsfát is telepített. A házak három szobásak voltak, volt bennük egy nappali, egy kamra, egy konyha és még egy fürdősarok is.

A települést Burnville-nek nevezték el, de a köznyelv hamarosan Cadbury-nek keresztelte át.

Nagyon gazdag ember lett, de élete végéig folyamatosan dolgozott és biciklivel járt munkába.

11 gyermekét kitagadta, mert úgy gondolta, a kapott pénz nem jó ajánlólevél az élethez, mindenki a munkájával keresse meg a kenyerét, nem örökség révén. Halála után vagyonát jótékony célokra kellett felhasználni, akarata szerint.

A munkásai közt bevezette a fizetett szabadnapokat, biciklizni is tanitatta őket, mert a kerékpározást az egészségre különösen hasznos tevékenységnek tartotta és a helyváltoztatás egyik leggyorsabb és legolcsóbb módjának.

Bevezette a munkaruhát (a gyárban sok hölgy dolgozott), a szövetet ingyen adta, de a ruhát a hölgyeknek maguknak kellett megvarrniuk.

Mélyen vallásos volt és a munka kezdetekor biblia felolvasásokat tartott. Később ezt az akkor formálódó szakszervezetek nyomására abbahagyta, de munkásai petícióban kérték, hogy ezt tovább folytassa (azt mondják, nem ő volt Jókai Arany Emberének az előképe, de hogy tudott a létezéséről az kétségtelen).

A csokoládé abban az időben nem csak desszert, de gyógyszer is volt. A francia De Bauve úr, aki gyógyszerészből lett csokoládé gyáros, a nyugtalanság ellen narancsvirággal kombinálta csokoládéját, a depresszió ellen ámbrával, a sovány embernek szelep gyökérrel.

Ma már tengernyi kombinációját ismerjük, csak sajnos ez a tenger valóban "tengernyi széles, de nem tengernyi mély".
 
 
0 komment , kategória:  Egészséggel kapcsolatos  
Töltött stangli
  2015-02-27 18:19:45, péntek
 
 
Töltött stangli

Küldte: Kautz József

Hozzávalók:

1 csomag mirelit leveles tészta
1/2 csokor újhagyma
1/2 szál póréhagyma
20 dkg sajt
1 db tömlős krémsajt
15 dkg bacon
10 dkg sonka

őrölt fehér bors
1 tojás
szezámmag
egész kömény
lenmag


Elkészítése:

A tésztákat szobahőmérsékleten felengedjük, vékonyra nyújtjuk. A bacont és a sonkát apróra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük. A sajtot lereszeljük. A pórét és az újhagymát felaprítjuk. Elkeverjük a sajtokat, hagymákat,bacont és a sonkát. Ízesítjük sóval és őrölt fehér borssal.

A tésztát vékonyra nyújtjuk és két egyenlő részre vágjuk. Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, majd ráterítjük a másik tésztalapot és derelye vágóval vagy késsel tetszőleges formára vágjuk.

A tésztát megkenjük felvert egész tojással, megszórjuk szezámmaggal, egész köménnyel és/vagy lenmaggal. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:

A krémsajtnak köszönhetően még másnap is puha marad!
 
 
0 komment , kategória:  Sós sütemények.  
Bombabiztos és finom!
  2015-02-27 18:12:58, péntek
 
 

Bombabiztos és finom! Házi megoldás köhögésre

Ha nagyon köhögsz, azonnali megoldást nyújthat a méz és kókuszolaj keveréke. Fahéjat hozzáadva még finomabb. Nagyon egyszerű elkészíteni, és igen hatékony.

Évről-érve rengeteg pénzt hagyunk a gyógyszertárakban, abban a reményben, hogy köhögésünket sziruppal vagy tablettával sikerül leküzdeni. Dédanyáink régi házi gyógymódjait azonban sokkal inkább megéri kipróbálni: olcsóbbak és többnyire hatékonyabbak is.

Sokféle praktika létezik. Nagymamáink remek külsőleg alkalmazható praktikája volt köhögésre, hogy egy disznózsírral bekent kendőt helyeztek a beteg mellkasára éjszakára.

Belsőleg hatékony, de nem mindenki által kedvelt megoldás a mézes hagymatea, de esti száraz köhögés ellen működhet a meleg, mézes tej elfogyasztása is. (4 teáskanál mézet keverjünk a teába, és lefekvés előtt kis kortyokban igyuk meg.)

Mi most egy újabb házi természetes csodát, a köhögéscsillapító ,,cukorkát" próbáltuk ki. A mi esetünkben (két gyerek) bevált. A puha cukorka természetes összetevőkből készül, így nem csak kellemes íze van, hanem gyógyít és az immunrendszert is erősíti. Tehát nemcsak a makacs száraz köhögésre alkalmazható, hanem megelőzés céljából is tökéletes.

Hozzávalók:
- 100 ml kókuszolaj,
- 100 gramm méz,
- 1 kávéskanál fahéj.

A kókuszolajat egy tálkában villával habosra keverjük. Hozzáadjuk a mézet és a fahéjat is és kicsit ragacsos, krémes állagú krémmé keverjük.

Ezután a keveréket egy jégtálcába adagoljuk, 15-20 percre a fagyasztóba tesszük, majd innen mehet át a hűtőbe, ahol felhasználásig tároljuk.

Ha a jégkocka méretű cukrokat túl nagynak találnánk, készíthetünk kisebbet is. Ez esetben az összekevert alapanyagokat a tálkában 20 percre a hűtőbe tesszük, majd a kissé már megdermedt krémből teáskanál vagy kisebb evőkanál segítségével adagokat veszünk ki és kézzel gyorsan gombócokat formázunk belőle (kicsit ragad a méztől), majd a cukorgombócokat visszarakjuk a hűtőbe.

Ezeket a krémes cukorkákat kicsik és nagyok egyaránt szeretni fogják, a száraz köhögést felszakítják, a köhögést így csillapítják és az egész család egészséges lesz.
 
 
0 komment , kategória:  Egészséggel kapcsolatos  
Igaz történet: A falu szajhája lettem
  2015-02-27 17:58:11, péntek
 
 

Igaz történet: A falu szajhája lettem

Más voltam, idegen voltam, ezért hamar szájára vett a falu. Már tizenhat évesen romlott lánynak tartottak, pedig akkoriban még a kezemet sem fogta meg fiú.

Amikor kezdtem nőiesedni, és szűk mini ruhákat hordtam, még rosszabb lett a helyzet - mindenki rosszlánynak tartott. A lányok-asszonyok pedig örültek, ha rosszakat pletykálhattak rólam.

Egyébként tizennyolc évesen az a fiú vette el a szüzességemet, aki később hét éven keresztül a vőlegényem volt. Nagyon szerettük egymást, de szétmentünk, mert az édesanyja nem akarta, hogy egy ,,ilyen romlott erkölcsű szajha" kerüljön a családba. Állandóan azt duruzsolta neki: válasszon inkább egy helybéli, kedves, aranyos kislányt. Hát, megtette.

Olvasd a Kiskegyed hasábjain a saját történetedet!

Beteljesült a szerelmed, vagy épp ellenkezőleg: nagyot csalódtál valakiben, netán csúnyán átvert a kedvesed? Olyan helyzetbe kerültél, amit jobban fel tudsz dolgozni, ha megosztod valakivel? Megnyugtató szavakra vagy tanácsra vágysz? Ha szívesen kiírnád magadból a történetedet, az igaztortenet@kiskegyed.hu címre várjuk.
Utána volt még egy ottani udvarlóm, aki egy este kijelentette: feleségnek falusi lányt választ majd. Bár lehet, hogy az illető nem lesz szép vagy művelt, de ,,legalább pórázon lehet tartani"!

Felbukkant a múltbéli fiú

És ekkor - csalódva a gyermekként annyira szeretett falusi világban és emberekben - került megint a képbe Zsolt, akivel tizenhárom évesen találkoztam apám sírjánál. Kiderült, hogy a fővárosban tanult, ott is diplomázott és dolgozott az egyik külker cégnél. Jóképű volt és okos. És éppen szabad.

A pletykák természetesen hozzá is eljutottak, de ismerte már a helybeliek éles nyelvét - rajta is sokat köszörülték állítólag az utóbbi években vélt, valós nőügyei miatt -, ezért csak azt hitte el, ami beigazolódott.

Ha sokat tapasztalt nőt akart magának, akkor csalódnia kellett. Kicsit félszegen-bután bújtam hozzá a pesti bérelt lakásában, mert akkor jöttem rá, hogy az addigi évekbe szinte mindenkiben őt kerestem.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Igaz történet: A falu szajhája lettem
  2015-02-27 17:55:05, péntek
 
 

Igaz történet: A falu szajhája lettem


Más voltam, idegen voltam, ezért hamar szájára vett a falu. Már tizenhat évesen romlott lánynak tartottak, pedig akkoriban még a kezemet sem fogta meg fiú.

Édesapám a nyolcvanas évek közepén, tizenkét éves koromban meghalt. A szüleim már hat éves koromban elváltak, apu egy Somogy megyei faluban élt a nagymamámmal, ezért természetesen ott is temettük el. Hamar megkedveltem ezt a kis falut, nagyon kedvesek voltak az ottani emberek. Sok időt töltöttem a rokonaimnál.

A következő nyáron az édesanyámmal és nagynénémmel elmentünk apu sírjához. Egy fiú biciklivel végig követett bennünket, és közben annyira bámult, hogy már vártam, mikor megy neki egy oszlopnak. Bár már elég jól ismertem a falubelieket (a nagymamám és a rokonok sokat meséltek róluk), a fiút akkor láttam először és a nevét sem tudtam.

Szünidő volt, ezért két hétig a faluban maradtam a nagymamámmal. Nem kuksoltam egész nap a házban, sétálgattam az utcán, eljártam a boltba. Hamar elterjedt a pletykálkodók körében, hogy itt van egy fiatal lány, aki más, mint a helybeliek.
Egy hét múlva már rám is kérdeztek az utcán:
- Te tényleg a Zsoltival jársz?
- Az meg ki? - bámultam értetlenül.
De igazán akkor döbbentem meg, amikor barátnőm levélben kérdezett rá: ,,tényleg lefeküdtél a Zsoltival?" De én még mindig nem tudtam pontosan, hogy ki az a Zsolti! Azt meg pláne nem, mi is a szex.

Későn érő típus voltam, csak a tizennyolcadik születésnapom előtt veszítettem el a szüzességemet. De amíg ezt a kort elértem, édesapám falujában tucatnyi fiúval összeboronáltak. Alig voltam tizenhat, amikor hihetetlenül rossz vélemény alakult ki rólam. Annyira, hogy még a nagynéném is ellenem fordult. Látni sem akart. (Azóta sem beszéltünk egyetlen szót sem, pedig már több év is eltelt.)

A pletykák egyre durvábbak lettek

Közrejátszott ebben a nők irigysége is, hiszen minden fiú és férfi csodált - egyrészt mert pesti voltam, másrészt jó alakkal áldott meg a sors. Hol az egyik fiú hívott meg egy üdítőre, hol a másik egy fagyira. De ez nem jelenti azt, hogy bármi is kialakult volna köztünk, pláne, hogy le is feküdtem volna velük!

Soha nem cigiztem, nem ittam alkoholt, éjszaka is mindig otthon voltam. A falubéli diszkókba sem jártam. Egyetlen oka volt rossz híremnek: sok fiú udvarolt nekem. Aminek talán az is oka volt, hogy jól el lehetett velem beszélgetni. Ez pedig nyilvánvalóvá tette mindenki előtt, hogy buta sem vagyok. (Később pszichológiát tanultam.)

Egyik ismerősöm egyszer azt mondta: ,,Ha szebb vagy, azt a nők még valahogy megbocsátják. De ha okosabb is vagy náluk, azt már nem tudják elviselni!" De csak azért sosem játszanám meg a buta tyúkot, hogy másoknak ez jó érzés legyen!

A sok pletyka alapját sokszor a férfiak rakták le. Ha elutasítottam őket, akkor is kitaláltak mindenféle meséket a szexuális tudományomról, vagy éppen a sajátjukról. Volt, amelyik nem hazudott. Csak kijelentette, hogy annyira nem is tetszem neki, és nem is akarna...

Sokszor kimondottan úgy éreztem, rossz, hogy csinos vagyok

Egy alkalommal két nős férfi, akikkel szintén csak beszélgetős viszonyban voltam, cselhez folyamodott. Tudták, hogy van egy fiú a faluban, akibe mindig szerelmes voltam. Azt hazudták, hogy az a fiú vár engem éjjel a falu határában. Rosszat sejtettem, és ezt megemlítettem az édesanyámnak. Ő aztán helyre rakta ezeket az embereket.

Egy másik alkalommal édesanyámmal kerestük az egyik presszó tulajdonosának fiát, akire úgy tekintettem, mintha az öcsém lett volna. De sajnos, csak a nagymamája volt a helyiségben, aki kiabálni kezdett velem. Azt mondta, ki akarom forgatni az unokáját a vagyonából. Persze az asszony részeg volt.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Tallóztam
  2015-02-26 19:47:25, csütörtök
 
  Heinrich Heine
Szívemben mindig lesz egy hely ...

Szívemben mindig lesz egy hely emlékednek
Elfelejtem azt, hogy rossz vége lett
És csak az maradsz,
Ki engem boldoggá tett.

Elmentél tőlem kedves,
S én hagytam, hogy menj csak el
Hiába lett volna minden,
Ki menni akar, engedni kell.

Mosolygott hozzá az arcom,
De mögé ,már senki sem néz,
Játszani a közönyös embert,
Most látom csak mily nehéz.

Ha azt kérdezné most tőlem valaki
Mondjam meg, mit jelentesz nekem?!
Egy pillanatra zavarba jönnék,
S nem tudnék szólni hirtelen!
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
     1/31 oldal   Bejegyzések száma: 303 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 303 db bejegyzés
e év: 3169 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 516
  • e Hét: 516
  • e Hónap: 13945
  • e Év: 13945
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.