Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Aranykezű orvosaink nyomorognak
  2015-02-28 17:02:07, szombat
 
  Unokaöcsémnek belső aranytartalékjai keletkeztek. Procto, a fővájár szerint további három erecske is van. A felszínre törő eret kitermelte, azzal gond későbbiekben már nem lesz. Nagyanyja szerint felfázott a gyerek, ebből lett a baj. Én nem vagyok nemesérc kitermelő, még aranymíves sem, ezért felmerülhet bennem az aggodalom a jegesmedvék sorsával kapcsolatban. Illetve fény derült arra, hogy a vikingek miért vándoroltak el a jeges északról - kínozta őket az aranyér.
Magánrendelésre vitték a gyerkőcöt (14 éves), azzal az indokkal, hogy ott rögtön sorra kerül. Valóban így lett, továbbá rögtön 15 ezer forintocska került Procto fővájár zsebecskéjébe. Az összeg a kivizsgálás és a beavatkozás ellenértéke volt. Számlát természetesen nem adott. Pár nappal később a kontrollvizsgálat újabb 15 ezer forintba került. Számla adása megint elfelejtődött.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bazárban bazári majom szónokolt
  2015-02-27 17:42:19, péntek
 
  El fogják takarítani a keményen dolgozók útjából az akadályokat. Ezt mondta a legnagyobb törpe diktátor, aki életében nem dolgozott még, keményen meg pláne nem. Csak tudnám, hogy hova fogják eltakarítani azt a rengeteg parlamenti szemetet? Talán potpourri készíthető a száraz szegfűből és narancshéjból.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint megy a cirkusz a városban II.
  2015-02-26 06:41:54, csütörtök
 
  Naná, hogy elsodorta a kisteherautó a táblát. Esetleg egy testesebb járókelő csinált magának helyet. Várható volt. Most már csak a nyertes lottószámokat kell megjósolnom. A bolondok adóját - Móricz hívja így A légy jó mindhaláligban a lottó árát - nem vagyok hajlandó megfizetni, tőlem lehet akárhány milliárd is. A kenó,a kaparós sorsjegy az más. Nyavalyát más.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint megy a cirkusz a városban
  2015-02-25 16:14:59, szerda
 
  Pontosabban megjött a cirkusz. Ezt hirdetni kell hirdetőtáblákkal. Na de hogyan? Egy nagydarab emberke kiszáll a kocsiból, kezében a reklámtábla, amit olyan könnyedén lóbál mintha csak egy darab papírlap lenne. Nagyon szemfüles fickó, az egyik gyermekintézmény bejáratánál helyezi el a táblát, sőt, rögtön két táblát is, mindkét irányban. Felerősíti azokat egy-egy villanyoszlopra. Mondom, roppant szemfüles, aki megközelíti a bejáratot, mindkét irányból, a látóterét kitölti a hirdető tábla. Az a baj, hogy nem csak a látóterét tölti ki, ugyanis a táblákat nem a járdával párhuzamosan erősíti fel, hanem arra merőlegesen. Így valóban nem lehet nem észrevenni azokat, csak éppen a járda felét eltorlaszolják. Kíváncsian várom, hogy a hajnalban árut hozó kisteherautó, ami fel szokott állni a járdára, el fogja-e sodorni az egyik táblát.
A hirdetőtáblák nem kevés hányada még sokáig kint szokott maradni az utcákon, pedig a cirkusz már rég tovább állt. Nem is értem igazán, hogy képesek megélni, van-e elég közönségük. Unokaöcsém ötévesen rettegett a bohóctól, vagy ahogyan ő nevezte, a bobóctól. Az apja annyi idősen nem a bohóctól, hanem az én árnyékomtól félt, az én legnagyobb gyönyörűségemre.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi kell a nőnek: szőke ló fehér hercegen?
  2015-02-24 11:38:27, kedd
 
  Talán nem, bár a fene nagy szabadság szárnyakat ad a szexualitás terén is. A lovak pedig vannak olyan okosak (lásd Okos Hans), hogy ne fanyalodjanak holmi albínó hercegecskékre.
A nőnek szőke herceg kell fehér lovon. Ez viszont kérem hímsoviniszta álláspont! Meg is cáfoljuk a szemenszedett hazugság mindhárom elemét.
1. Herceg? Ugyan kérem, a nőknek nem fontos, hogy magas társadalmi presztízsű férfi legyen életük párja. A latin-amerikai dokumentumsorozatok (a kételkedők ezeket szappanoperáknak nevezik) bőséges bizonyítékkal szolgálnak az ellenkezőjéről. A hercegi rang egyébként is nagy vagyonnal párosul. Birtok kastéllyal. Győzné azt a rengeteg szobát takarítani az a szegény dolgozó nő? Az órákig készülő szép körmökkel akkor mi lesz? Beláthatjuk, hogy a nőnek nem kell nagy ház sem, csak a gond van vele.
2. Fehér ló? Ugyan már. A ló idejét múlt. Legjobb esetben is, csak bizonyos testrészére tarthat igényt a nő, nem a legyek elhessegetésére használt testrészről van szó. Azt mondják sokan, hogy nem a méret a fontos? Világos, hogy nem egy bunkó fütykösre vágyik a nő. Ezt is igazolják korabeli kőkorszaki naplótöredékek. Persze, ha azt a lovat Fehér Mercédesznek hívják, az már más tészta. De nem lehet minden nő leszbikus. Illetve ezt az autó típust preferálja hazánk legdolgosabb legnagyobb kisebbségének (bocsánat, a kisebbség szó ma már pejoratívnak számít, tehát maradjunk az orkoknál) azon tagjai, akik nő ismerőseik fizikai állóképességéért aggódnak, ezért futtatják azokat.
3. Végére maradt a legkevésbé fontos, akarom mondani, a legfontosabb, maga a férfi. Szőke férfi? Esetleg, ha szőke nőről lenne szó, de ez megint egy leszbikus irány lenne. A nőnek nem fontos a külső. Egy nőnek a belső értékek számítanak egy férfiben. Bensőséges párkapcsolatra vágynak Jó lehet, nem feltétlenül bensőségesre, de belsőségesre mindenképp. Fontosak a férfi belsőségei. A tökéletes férfiakért öldöklő küzdelem folyik Pápua Új-Guineában. Ott cuki, zabálnivaló férfiakra találhatnak a nők.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Haszontalan tanácsok - szo(p)mszédok
  2015-02-23 06:55:37, hétfő
 
  Talán más is ismeri az érzést, amikor attól rettegünk, hogy másnap reggel nem fogunk időben felébredni, pedig nagyon fontos találkozóra megyünk. Annak érdekében, hogy még véletlenül se aludjunk el, óvintézkedéseket teszünk. Az egy darab ébresztős rádió mellé odatesszük a jó öreg felhúzós csörgő órát az áramszünet kivédésére, modernebbek a mobiljukat használják, vagy mindkettőt. Felesleges, itt a megoldás:
Szerezzünk be legalább egy szomszédot! Panellakók természetesen előnyben.

Sípoló hangra ébredek, majd futó, dobogó léptekre. A zaj megszűnik. Egy órával múlt éjfél. Kedvenc alsó szomszédom, akit tökalsónak hívnék, ha nem lenne nyanya, talán a dilibogyója bekapására emlékeztette magát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A jövő nemzedéke és szüleik
  2015-02-21 16:12:49, szombat
 
  Adorján, az 5 év körüli törp úrfi:
- Apa?!
A 160 centi és 60 kiló körüli apa, méreteivel arányos IQ és EQ-val:
- Mi van!
Az apa párja, hasonló testi adottságokkal, de egyértelműen magasabb intelligenciával rendelkező anya:
- Nem mi van!
Adorján, aki hosszúra meghagyott pajeszával leginkább egy kis kölyökmajomra hasonlított, kék, műanyag bevásárló kocsit vonszolt maga után. Testvére, Anna, aki hasonlóan aprócska volt, szintén. Harmadik testvérüket apja tolta egy egyszerű babakocsiban, bár nagyobbnak és idősebbnek tűnt testvéreinél. Ó csendben üldögélt, de két testvére, a kocsikat hátrahagyva fel-alá rohangáltak a vásárlók lábai között. Adorján apjára ütött értelem tekintetében, bár sokkal kedvesebb és kíváncsibb kisember volt. A nagy rohanásban érdeklődve állt meg az egyik vásárló mellett, hogy szemrevételezze azt a néhány hónapos csecsemőt, akit anyja tartott a kezében. Adorján testvérével együtt boldognak, de legalábbis akkor vidámnak látszott.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tehát a szerelem...
  2015-02-20 11:07:16, péntek
 
  Fájt, fizikailag fájt, amikor ott kellett őt hagynom, tudván, hogy csak két hét múlva, vagy még később láthatom újra. Majd eljött az az idő, amikor már nem fájt; ha menni kell, hát menni kell. Legközelebb úgyis jövök. Végül az az idő is eljött, amikor nem is bántam, hogy ott hagyhatom őt, mert 200 km és pár óra, és már találkozhatok valaki mással. Igaz, "hivatalból" találkoztunk, de vártam a pillanatot, talán ő is várta, mert szeme felcsillant, amikor meglátott. Csak nem volt olyan jó színésznő, hogy pupillái tágulását is szabályozni tudja? Lehet-e szeretni két nőt egyszerre? "Egyformán" biztos nem. Szerettem őt, őt az elsőt. Azt hiszem, hogy még mindig szeretem szívem egyik fiókjában elzárva, igaz ezzel a fiókkal néha kedvem volna jól fejbe verni párszor. A szekrényajtónyi szerelem is elért, de még arra sem méltattak, hogy jól becsapják ezeket az ajtókat, ott nyikorogtak zsanérjukon kitéve a bolond szerelem szélviharának. A szél eltérő légnyomású területek közötti légáramlás. Be kell szereznem egy barométert. Köszönöm, nem, békát nem használnék időjárás előrejelzésre. Jó, a levelibéka végül is, az aranyos, de mégis csak béka, azoktól meg kiráz a hideg. Az egyiptomi tízcsapásból a békák nekem untig elég lett volna. Isten megspórol kilenc csapást, ha én vagyok csapkodásának célpontja. Felém terel egy szimpla békát, és nekem annyi. No, ügyesen eljutottunk a szerelemtől az isteni sorscsapásig. Tehát a szerelem....  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zombik, torták, proletárok
  2015-02-18 18:46:39, szerda
 
  Na jó, csak egy proli, én. A torta is csak egy, de az rögtön hatezer forintért. Mimóza torta, stílusos, pont hozzám illő, csak épp nem az enyém. Biztos van hatezer forintom egy tortára. Megkértek, megrendeltem, házhoz szállítottam. Az átvevő csinoska volt, már amennyire a sötétben meg tudtam állapítani. Pont itt volt a bibi, hogy sötétben kellett csatangolnom Pécs utcáin, amikor megmondta Lovasi András is, hogy Pécs utcáin zombikat lát. Pedig ő csak tudja, hiszen milyen régen megírta a Kispál a Húsrágó kezdetű dalt. Ráadásul egy temető mellett kellett elhaladnom. Amikor elindultam még világos volt, bátran el is mentem mellette. De visszafelé? Na nem, nem kísértem a sorsom, nem vagyok én kísértet, de kommunista szellem se. Ateista az igen, de egy ateista is félhet a sötétben, a zombiktól is, igaz, csak kicsit, de akkor is. Ez a temető ráadásul egy zsidó temető. Zsidó zombi? Duplán veszedelmes. Mert a Vámpírok bálja óta tudom, hogy a zsidó vámpírokra nem hat a kereszt. Egyébként sem hordok a nyakamban mázsás fakeresztet, mert gondolom minél súlyosabb, annál hatásosabb. A zsidó zombit, vagy zombi zsidót nem is tudom mivel lehet elpusztítani. Az ezüst golyó ugye a vérfarkas ellen jó. Á vér, az lesz a megoldás, mert az nem kóser, leöntöm vele, és.... Viszont voltam véradáson egy hónapja, momentán nincs spriccelésre fölös vérem. Ezért igen megfontoltan, és tőlem megszokott férfiassággal, de legalábbis bölcsen egy másik útvonalon mentem haza.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Átok a technikai fejlődésre
  2015-02-17 16:59:37, kedd
 
  A telefont azért találták fel, hogy a nő, legyen az feleség, barátnő, vagy éppen szülőanyánk, több száz kilométer távolságból is tudjon dirigálni, ellenőrizni, vagy csupán méltatlankodni, hogy miért olyan sok idő után vettük fel a telefont.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 326 db bejegyzés
Összes: 900 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 33
  • e Hét: 291
  • e Hónap: 591
  • e Év: 591
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.