Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 83 
Kókusz-szelet
  2015-03-31 22:57:28, kedd
 
  Hozzávalók:
40 dkg liszt, 15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 1 tojás, 2 evőkanál kakaó, 3 evőkanál tej, 1 sütőpor, pici só;
töltelék: 4 tojás fehérje, 20 dkg kókuszreszelék, 5 evőkanál víz, 2 tasak vaníliacukor;
glazúr: 4 tojás sárgája, 16 dkg porcukor;
3-4 evőkanál finom íz, vagy gyümölcskocsonya.

Elkészítése:
A lisztből, margarinból, tojásból, kakaóból a tejjel ruganyos tésztát gyúrunk, amiből két lapot nyújtunk. Az egyiket beletesszük a kizsírozott, kilisztezett tepsibe és megkenjük finom ízzel, vagy gyümölcskocsonyával. Erre halmozzuk rá a kókuszos tölteléket, amit úgy készítünk, hogy előbb a tojásfehérjéket a vízzel és cukorral felverjük habosra, majd lazán belekavarjuk a kókuszreszeléket és a vaníliacukrot. Befödjük a másik lappal, és helyenként villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben megsütjük. Még melegen rákenjük a tojássárgákból porcukorral habosra kavart glazúrt. Miután kihűlt, éles késsel hosszúkás szeletekre vágjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Sárgarépás muffin
  2015-03-31 22:14:32, kedd
 
  Hozzávalók:
1 közepes sárgarépa, 2 dl liszt, fél csomag sütőpor, 1,5 dl olaj, 1 dl cukor, 1 nagy evőkanál méz, 2 tojás, 1 narancs reszelt héja és 1 dl a levéből, késhegynyi gyömbér és fahéj.

Elkészítése:
A cukrot habosra keverjük a tojással, hozzáadjuk a mézet és az olajat. Nagyon alaposan kikeverjük az egészet. A lisztet egy másik tálban elkeverjük a sütőporral, a gyömbérrel és fahéjjal. A narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A sárgarépát szintén lereszeljük. A tojásos keverékhez hozzáöntjük a narancslét, a lereszelt narancs héjat és a sárgarépát is. Újabb keverés után beleforgatjuk a lisztet is. A muffinsütőt kivajazzuk, vagy kibéleljük kapszlikkal. Minden mélyedést félig töltünk a tésztával. 180 fokon körülbelül fél órán keresztül sütjük. A fenti mennyiségből úgy 12 darab muffin lesz.
 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Almás tepsis krumpli
  2015-03-31 22:04:52, kedd
 
  Hozzávalók:
1 kg krumpli, pár gerezd fokhagyma, 2 alma, só, bors, néhány rozmaring ágacska, olaj, 2 dl víz.
Elkészítése:
A krumplit és az almát meghámozzuk és hosszában feldaraboljuk. Egy mélyebb tepsi alját vékonyan kikenjük olajjal, beletesszük a krumplit, az almát és a megtisztított fokhagyma gerezdeket.. Sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a rozmaring levélkéket is. A vizet aláöntjük és fóliával beborítva kb. háromnegyed órát pároljuk a forró sütőben. Ezután a fóliát levesszük róla és még kb. húsz percre visszatesszük a sütőbe, hogy szép piros színt és kissé besűrűsödő mártást kapjunk.
 
 
0 komment , kategória:  Köretek, feltétek  
Krumpli saláta húsvétra
  2015-03-31 21:58:02, kedd
 
  Hozzávalók:
1 kg krumpli, 3 tojás, 1 fej vöröshagyma,
az öntethez: ecet, víz, só, cukor, tejföl.

Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, a tojást is keményre főzzük, Mindent megtisztítunk és vékonyra felkarikázunk. Néhány karikát félre tesszük a díszítéshez. Saláta öntetet készítünk, kb 1 dl-t.
2/3 rész víz, 1/3 rész ecet, fél kiskanál só, kiskanál cukor. Hozzákeverünk még egy villával szétnyomkodott főtt tojás sárgáját és 1 dl tejfölt is. Egy nagyobb tálba egymásra rétegezzük a hozzávalókat és meglocsolgatjuk az öntettel. A tetejét az épen és szépen maradt karikákkal díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Barackos csodasüti
  2015-03-31 20:37:36, kedd
 
  Levelestésztás puding szelet:

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 csomag gömbölyű babapiskóta
- barackkompót
- 1 L tej
- 2 csomag puding

Elkészítés:
1 csomag leveles tészta ,felét kisodorjuk és tepsibe rakjuk,majd rárakunk szorosan babapiskótát (gömbölyűt),erre barackkompótot ,utánna főzünk 1 liter tejből vaníliás pudingot ,(2 zacskó pudingpor) ráöntjük a barackra ,erre a másik levelestésztát ráhelyezzük és megsütjük.


Link



eredeti recept Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Diós-almás tekert
  2015-03-31 20:34:20, kedd
 
  Diós-almás tekert

Neten láttam egy hasonló receptet... kicsit átvariáltam a tésztáját... a saját jól bevált kelt tésztámra... :-) Nagyon eteti magát...

Hozzávalók / 4 adag
Tészta:
50 dkg finomliszt
2.5 dkg friss élesztő
2 db tojássárgája
1 dl kefir
1.5 dl tej (opcionális)
1 dl napraforgó olaj (vagy 5 dkg olvasztott vaj)
3 ek cukor
1 citromból nyert citromhéj
1 csipet só

Tőltelék
5 közepes db alma (hámozva, reszelve)
5 dkg dió (darálva)
fahéj ízlés szerint
3 ek cukor (opcionális)

Elkészítés
A kevés langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a tészta hozzávalóihoz, és közepesen lágy tésztát dagasztunk.
Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 0,5 cm vastagra.
Az egyik felére rákenjük az almát, majd megszórjuk a dióval, és ráhajtjuk a tészta másik felét (befedjük).
Kicsit ellapogatjuk, és éles késsel 2 cm-es rudakat vágunk belőle.
Egyenként megtekerjük a rudakat, és sütőlapra helyezzük őket. Kevés felvert tojásfehérjével lekenjük, majd az előmelegített sütőben pirulásig sütjük.

Töltelék elkészítése

Amíg a tésztánk pihen, elkészítjük a tölteléket. A durvára reszelt almát jól kinyomkodjuk, és egy lábasban kiskanálnyi vajat hevítünk, ezen dinszteljük kicsit az almát, kevés citrommal meglocsolva. Ez 2-3 perc alatt meg is van.
A darált diót elkeverjük a cukorral és a fahéjjal.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Rahát
  2015-03-31 20:32:03, kedd
 
  Rahát készítése

hozzávalók:
kukoricaliszt
cukor
víz
ételfesték
borkő
rózsavíz, narancsvíz stb.
porcukor

Főzzünk cukorszirupot, majd kukoricalisztet kevés vízzel keverjük el, öntsük hozzá a cukorszirupot és jól keverjük el borkővel rózsavizzel, majd zsírpapírba rakjuk ki, hagyjuk kihűlni és vágjuk fel, porcukorba rakjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Vegyes  
Csirkés rakott brokkoli
  2015-03-27 21:15:40, péntek
 
  Hozzávalók:
1 fej brokkoli
30 dkg csirkehús
1 nagy hagyma
1 dl natúr joghúrt
3 evőkanál tejföl
15 dkg reszelt parmezán
8 dkg reszelt cheddar sajt
só, bors
olaj

Elkészítése:
A hagymát felszeleteljük és megdinszteljük, hozzáadjuk a felvagdosott húst is. A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és kiolajozott, hőálló edénybe tesszük. Amikor a hús is megpuhult, összekeverjük vele. A joghurtot, a tejfölt és a sajtokat egy tálba tesszük, fűszerezzük és jól elkeverjük, majd a brokkoli tetejére öntjük és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Egytálétel - Rakott étel  
Ekler fánk
  2015-03-27 20:55:25, péntek
 
  EKLER FÁNK

Hozzávalók:
10 dkg vaj, vagy 8 dkg zsír,15 evőkanál víz,15 dkg finom liszt,5 db közepes nagyságu tojás.

Töltelék:
Fél liter tej,2 vanilia cukor,4 tojás 4 evőkanál cukor,2 evőkanál liszt.
Tejszínhab

Tetejére:
2 kanál cukorból készített karamell, agy porcukor.

Elkészítés:
A tészta főzve készül. A vizet a vajjal felforraljuk, azonnal belekeverünk 15 dkg jó lisztet, és addig főzzük, míg az edény falától elválik. Levesszük a tűzről, 2-3 percig állni hagyjuk, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat, mindegyikkel alaposan elkavarva.
Kivajazott lisztezett tepsibe, nyomózsák segítségével hosszúkás csíkokat nyomunk egymástól távol. A tepsit jól felforrósított sütőbe tesszük, a lángot 10 perc múlva kissé mérsékeljük. A sütő ajtaját 20 percig nem nyitjuk ki, különben a fánkok összeesnek. A szép sárgára sült fánkokat hagyjuk kihűlni, majd oldalukat éles késsel mélyen bevágjuk, és az üreges belsejüket, jó púposan megtöltjük vanília krémmel, és a krém tetejére tejszínhabot teszünk. A megtöltött fánkokat szorosan egymás mellé deszkára sorakoztatjuk, és 2 kanál cukorból készített, aranysárga karamellel becsurgatjuk. De úgy is jó, ha vaníliás porcukorral vastagon beszitáljuk.
Ez a tészta kipróbáltan jó lisztet igényel.

A vanília krém így készül:
0,5 l tejből félreteszünk egy borospohárnyit, a többit felforraljuk 2 tasak vaníliás cukorral. Amíg felforr, 4 tojássárgáját kikeverünk 4 kanál cukorral, hozzádolgozunk 2 púpozott evőkanál lisztet, lassan feltöltjük a hideg tejjel. A felforralt tejbe belekeverjük a tojásos keveréket, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A krémet levesszük a lángról, és azon forrón belevegyítjük a cukor nélkül kemény habbá vert 4 tojásfehérjét. Miután a krém kihűlt, megtöltjük a fánkokat.

Pudingporból (vanília ízű legyen) ugyanígy készíthetünk krémet, ahhoz elég 2 tojás. Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Almás pite
  2015-03-27 20:50:20, péntek
 
  ALMÁS PITE
Hozzávalók:
45 dkg liszt,
20dkg zsír (vaj) vagy 25 dkg margarin
7 kanál tej
3 kanál cukor
1 citrom héja
1 tojás
kis só
Tőlteléke :
1,5 kg alma ,ízlés szerint cukor ,fahéj
Kevés morzsa
A tésztát összegyúrjuk ,negyedórát pihentetjük.Az almát megtisztítjuk,megreszeljük,ízlés szerint cukrot és ízesítőt adunk hozzá,megpároljuk,majd kihütjük.A tésztából két kerek(28cm átmérőjü tepsi) lapot nyújtunk,egyiket tepsibe tesszük,megszórjuk morzsával,rárakjuk egyenletes rétegben az almát,befedjük a másik lappal.Nyomkodjuk össze a széleket,vágjuk le a felesleget,majd fodrozzuk be öket.Kenjük meg felvert tojással,hegyes késsel vágjunk lyukakat a tetejébe,hogy a gőz távozni tudjon.
Közepes tüzön előmelegített sütőben megsütjük
Melegen és hidegen,tejszínhabbal vagy jégkrémmel egyaránt tálalhatjuk.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 83 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 83 db bejegyzés
e év: 507 db bejegyzés
Összes: 2878 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 143
  • e Hét: 647
  • e Hónap: 5516
  • e Év: 123951
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.