Belépés
drciccancs.blog.xfree.hu
Segíts magadon, az Isten is megsegit! dr cicc ancs
1977.07.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 92 
grumpy cat
  2015-03-31 09:19:18, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  grumpy cat +18  
fonott kalács kosár hűsvétra
  2015-03-31 09:13:40, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ételképek  
eső nélkül nincs szivárvány
  2015-03-30 18:09:19, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  micimaci  
napi cic
  2015-03-30 09:48:22, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  napi cic  
napi cic
  2015-03-29 22:39:08, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  napi cic  
húsvétra
  2015-03-28 14:16:25, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Család  
aszalt szilva jó hatásai
  2015-03-28 11:59:43, szombat
 
  Szerintem az aszalt szilva lé is ugyanolyan jó, én azt iszom már régóta

Link





1. Véd az olyan betegségekkel szemben, mint a rák

A szilva nem csak a szabad gyököket védi az agyban, de az olyan krónikus betegségeket is segít megelőzni, mint a szív- és érrendszeri betegségek és a rák. Az aszalt szilva nagy mennyiségben tartalmaz növényi tápanyagokat. Különösen magas két egyedi fitonutriens tartalma: neochlorogenic és klorogénsav. Számos tanulmány igazolja, hogy a szilva segíti elkerülni a sejtek sérülését. A fitonutriensek roppant fontosak a sejtek és az agy számára. Ezek a vegyületek gátolják a koleszterin, az LDL oxidációját a szervezetben, így előzheti meg a krónikus betegségeket.

2. Segít megelőzni a II-es típusú cukorbetegséget és elhízást

A szilva és aszalt szilva magas oldható rost tartalma segít stabilizálni a vércukorszintet. Az oldható rost lassítja az étel kiáramlását a gyomorból, ezzel késlelteti a cukor felszívódását a véráramba. Ezen kívül növeli a szervezet inzulinérzékenységét. A szilvában található oldható rost segíti az étkezés során az eltelítődést, ezzel akadályozza a túlevést és hízást.

3. Segít a koleszterinszint csökkentésében

Az oldható rost, melyről már szó volt, a koleszterinszintet is segíti szabályozni, mert magában szívja a felesleges epét. A májban a koleszterinből epe lesz, hogy megeméssze a zsírt. Amikor aszalt szilvát eszünk, a koleszterinből epét kell gyártani a szervezetnek, hogy megeméssze: több epe, kevesebb koleszterin.

4. Javítja a csontok egészségét ,és csökkenti a csontritkulás kockázatát

A legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy a szilva a leghatékonyabb gyümölcs, mely a csontritkulás megelőzésében és kezelésében részt vesz, mert gazdag forrása a phenoic és flavonoid vegyületeknek.

5. Remek K-vitamin és béta-karotin forrás

Egy 2013-as tanulmány szerint a béta-karotin ténylegesen képes boldogabbá tenni az embereket. Ezen kívül abban is segít, hogy lekösse a szabad gyököket, vagyis visszafordítja az öregedés folyamatát. A K-vitamin együtt harcol a béta-karotinnal az öregedés jelei ellen, de hátráltatja a csontritkulást és fokozza a vérkeringést.

Fotó: Profimedia - Red Dot
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
napi cic
  2015-03-28 11:09:57, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  napi cic  
1-1 falat gyümölcs
  2015-03-25 16:33:47, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ételképek  
ehető díszek
  2015-03-25 16:33:01, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ételképek  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 92 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 92 db bejegyzés
e év: 945 db bejegyzés
Összes: 15984 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 233
  • e Hét: 3911
  • e Hónap: 11896
  • e Év: 260109
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.