Belépés
ennmary.blog.xfree.hu
Nem mondhatom el senkinek, elmondom,hát mindenkinek--- "Sehonnai bitang ember, Ki most, ha kell, halni nem mer,......" --Pedig , ...... :) Ennmary x
1972.11.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 78 
Porból lettünk, fává leszünk?
  2015-03-30 16:47:31, hétfő
 
  Porból lettünk, fává leszünk?

Tudna válaszolni arra, hogyan szeretne búcsúzni a földi léttől?
A legtöbbünket nem ez foglalkoztatja, Editet, Katalint és Nikolettet viszont igen.
Ők az úttörői több olyan urnás, alternatív temetkezési formának, amelyek nemcsak ember-, de környezetbarát megoldások is.


Lélekhajó

Götze Edit, a Lélekhajó Temetkezés tulajdonosa azt mondja, nem tudja elképzelni, hogy egy koporsóban fogják eltemetni, a kukacokat, meg azt a borzalmat, ami ezzel jár, úgyhogy próbált valami mást kitalálni. Edit álma a bibliai ,,porból lettünk, porrá leszünk" gondolat és annak környezetbarát megvalósítása volt. Mivel itthon nem talált lebomló urnát, utánajárt honnan tudná beszerezni. Régebben is volt hajós temetés - mondja -, de nem igazán voltak ehhez megfelelő urnatípusok, amelyek lebomlóak és a környezetre nem károsak. Ezek forgalmazását kezdték el tehát négy évvel ezelőtt, és e köré épül mostanra már egy szolgáltatáscsomag - magyarázza. Ma már a szórópárnától kezdve, a himalájai sóurnán át a szóróhengerig számtalan ökológiailag megfelelő temetkezési formát kínálnak.

Koporsó kontra papírdoboz

Ám hiába egyre nagyobb az igény a fogyasztók részéről, a temetkezési szakma ellenáll, hiszen, ha a sírhelyet nem tudják értékesíteni, a temető fenntartása sokkal költségesebb - magyarázza a cégtulajdonos. A temetkezés ugyanis, bármilyen profán megközelítés ez, üzlet is, és sokkal többet lehet keresni egy koporsón, mint egy papírdobozon. Az ökoszemlélet azonban egyáltalán nem áll távol a magyaroktól.

LinkPorból lettünk, fává leszünk?

Fél éve jelent meg hazánkban egy új biournás temetkezési forma, amely villámgyorsan népszerű lett. Hogy mitől bio, mitől öko? Attól, hogy száz százalékban lebomlik, tehát, ha az elültetés után nedvességet kap, három-négy hét alatt teljesen lebomlik - magyarázza már Mittly Nikolett, a Bios-ura tulajdonosa. A termék kitalálói ráadásul azt ígérik, hogy halálunk után fává válhatunk, és az újjászületés gondolata - valljuk be - csábító. A cég jelenleg Magyarországon három fafajtával forgalmazza termékét: juharral, kőrissel és a ginko bilobával. Sokan ugyanis a gyümölcsfákat kicsit morbidnak tartják, de lehetséges ez is. A biournába tehetünk gyümölcsfamagokat is. Ez azonban több odafigyelést, több törődést igényel.

Élet a halál után

No, de lássuk, hogy milyen az élet a halál után, vagyis hogyan válhatunk fává? Van egy alsó kapszula, ebbe kerülnek a hamvak, a felső kapszula pedig egy tasak, amely több magot tartalmaz, így biztos, hogy valamelyik kinő. Van egy speciális kókuszhéjas földkeverék, és egy szintén speciális vízzáró réteg is, előbbi a csírázást segíti elő, utóbbi pedig megakadályozza, hogy a hamvak savassága idő előtt megölje a magokat - magyarázza Mittly Nikolett. Ezeket az összetevőket el kell keverni azzal a földdel, ahová az elhunyt hamvait el szeretnénk helyezni. Az öntözés hatására aztán megkezdődik az urna lebomlása, és kihajtanak a csírák. Mire pedig lebomlik az urna, a hamvak savas kémhatása is megszűnik, a magonc gyökerei pedig megerősödnek, és elég erős lesz, hogy ne pusztuljon el, eggyé váljon a hamvakkal, így lesz élet az élet után, és így válunk fává.
Dunaújváros vevő lenne

A dunaújvárosi köztemető üzemeltetőjének is megtetszett a biourna gondolata, egy ilyen fás temetéssel szerinte csökkenne az elhanyagolt sírok száma is. Szabóné Palkovics Katalin azt mondja, a mai világban már sok gyerek nem ott él, ahol a szüleik, tehát mód sincs arra, hogy gondozzák a sírokat. Itt viszont - hangsúlyozza -, ezt nyugodtan elfelejthetik, tehát ebből a szempontból is egy nagyon praktikus megoldás a biourna. Katalin egyébként már arról tárgyal a városvezetőkkel, hogyan lehetne tavasztól parcellákat kialakítani a fás temetéseknek, ami jó példa lehetne arra is: hogyan fér meg egymással a temetőfenntartói érdek, és az ökoszemlélet. Katalin azt mondja, vállalnák a gondozást az eredés időszakában, amíg olyan csemete nem lesz, amivel nem történhet a későbbiekben baj.

A spanyoloknak bejött

Eddig egyébként már több tízezer magot ültettek el Spanyolországban. Ott egyébként annyira népszerű a biourna - egyébként az ára miatt is - hogy a virág- és dizájnboltokban is megvásárolható. Ők így egyeztetik össze a tradíciót és az ökoszemléletet.


Link

 
 
0 komment , kategória:  Hírek, nálunk...!!   
a média, nagyon túlspilázza a dolgokat....
  2015-03-30 16:38:34, hétfő
 
  A Germanwings-gép másodpilótája, Andreas Lubitz évek óta hajlamos volt az öngyilkosságra - közölte a düsseldorfi ügyészség hétfőn, miután átvizsgálták a házkutatások során talált dokumentumokat és adatokat.

"A másodpilóta több évvel a pilótaengedély megszerzése előtt hosszabb ideig járt pszichoterápiára öngyilkossági hajlama miatt" - közölte az ügyészség.

A düsseldorfi egyetemi kórház hétfőn átadta az államügyészségnek a másodpilóta kartonját - közölte a klinika szóvivője. A kórház korábban tagadta azokat a beszámolókat, melyek szerint Lubitzot depresszióval kezelték az intézményben.

Lubitz ezután is többször járt orvosnál, többször küldték betegállományba, anélkül, hogy igazolták volna ezt a hajlamát, vagy bármiféle agressziót. Az orvosi papírokban nincs utalás bármilyen szervi megbetegedésre.

A légikatasztrófát kivizsgáló nyomozók a 27 éves német másodpilóta lélektani állapotára összpontosítanak. Az ügyészség gyanúja szerint a férfi szándékosan vezette hegyoldalnak a Germanwings diszkont légitársaság Barcelona-Düsseldorf között, fedélzetén 150 emberrel közlekedő járatát - közölte hétfőn a francia rendőrség. Jean-Pierre Michel francia törvényszéki nyomozó szavai szerint a hatóságok azt akarják kideríteni, mi ösztönözhette Andreas Lubitz másodpilótát egy ilyen szörnyű cselekedetre. "Nyilvánvalóan lélektani mozgatórugók kellettek ahhoz, hogy valaki ilyen tettet elkövessen - tette hozzá.

Francia tisztségviselők sem megerősíteni, sem cáfolni nem voltak hajlandóak azokat a sajtóbeszámolókat, miszerint Lubitz depresszió vagy más mentális betegség miatt gyógyszert szedett. A német Bild am Sonntag című újságban vasárnap megjelent, az utasszállító pilótafülkéjének kommunikációját rögzítő fekete dobozból nyert felvételekről közölt összeállítást sem voltak hajlandóak kommentálni. Eszerint a kapitány az utolsó percekben könyörgött a pilótának, hogy nyissa ki a fülke ajtaját, majd üvöltve próbálta feltépni az ajtót.

Brice Robin, a dél-franciaországi Marseille államügyésze korábban azt mondta, az eddig talált holttestek egyikét sem sikerült azonosítani, s ezzel visszautasította azokat a német médiaértesüléseket, melyek szerint megtalálták Lubitz földi maradványait.

A Szentszékhez delegált francia nagykövetség közölte, hétfőn a halálos áldozatok emlékére ökumenikus istentiszteletet tartanak a római Santa Maria dell'Anima nevű német templomban.

Szombaton a nyugat-németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban fekvő Haltern városában felvonulást tartanak az áldozatok emlékére. A városka gimnáziumának 16 tanulója és 2 tanára tartózkodott a lezuhant repülőgépen.

Az Eszeveszett mesék című film kezdő jelenete kísértetiesen hasonlít a Germanwings repülőgépén történt tragikus eseményekre. A filmet a gép lezuhanása után néhány nappal mutatták be Angliában, többen is azt kérik a forgalmazótól, hogy vegye le az argentin alkotást a mozik műsoráról.
Az Eszeveszett mesék című filmet hazánkban már 2014 decemberében bemutatták, sőt, az argentin fekete komédiát az év legjobb filmjei közé soroltuk. A Germanwings-baleset óta azonban a film legelső jelenete egészen más színezetet kapott.

Az Oscar-jelölést is kapó mozi első perceiben egy kedélyes beszélgetést láthatunk egy repülőgépen egy modell és egy zenekritikus között. A barátságos csevely azonban hamar nem várt fordulatot vesz.
Kiderül, hogy a repülőgépet vezető pilótát mindenki ismeri a fedélzeten. A pilóta ugyanis személyes bosszújaként minden korábban őt megbántó embert erre a bizonyos járatra terelt, majd terve csúcspontjaként szándékosan lezuhan a géppel.
Az Eszeveszett meséket a tragédia után néhány nappal, március 27-én mutatták be az angliai mozik, így nem meglepő, hogy többen is azt kérték a forgalmazótól, később, vagy egyáltalán ne mutassák be a filmet a szigetországban - írja a Mirror. Főleg azért erősödtek fel a kérések, mivel a zuhanást okozó német másodpilóta, Andreas Lubitz akár láthatta is a filmet. Az Eszeveszett meséket ugyanis Németországban már januárban bemutatták.

A kérések ellenére, az angliai forgalamzó, az Artificial Eye úgy döntött, továbbra is műsoron tartja az argentin alkotást.Link

Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek, nálunk...!!   
Mezőgazdaság ma Magyarországon
  2015-03-30 16:29:59, hétfő
 
 
Lázár János az Indexnek mondta azt, hogy nem turkál senki zsebében, de akinek pénze van, annak el kell tudni számolnia azzal. Erre reagálva Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester közleményt adott ki, melyben azt írta: a vagyonnyilatkozatában szereplő adatok a törvényes helyzetet tükrözik, és a valóságnak mindenben megfelelnek.

A vagyonnyilatkozatában szereplő adatok valódiságát hangsúlyozta az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester. A politikus-vállalkozó a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel
"A vagyonnyilatkozatomban szereplő adatok a törvényes helyzetet tükrözik, és a valóságnak mindenben megfelelnek. A tulajdonomban vagy érdekkörömben működő gazdasági társaságok vagy társadalmi szervezetek a hatályos magyar törvényeknek megfelelően jöttek létre, azok szerint működnek és adóznak" - írta Mészáros Lőrinc.

Lázár János egy kérdésre válaszolva azt mondta, hogy mindenkinek el kell tudnia számolnia vagyonával. Az Index újságíróinak felvetésére, hogy Mészáros Lőrinc az elmúlt három évben bekerült a száz leggazdagabb magyar közé, illetve "kifelejtett" egymilliárd forintot és egy orosz céget a bevallásából, Lázár János megerősítette: nem turkál senki zsebében, de akinek pénze van, annak el kell tudni számolnia azzal.

A K-Monitor idén is felmérte, hogy ki mennyi támogatást kap a termőföldje után. A Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó cégek összesen 5,95 milliárd forintot kaptak, a Csányi Sándorhoz kötődő vállalkozások 5,94 milliárd forintban részesültek, Leisztinger Tamás cégei pedig 3,79 milliárdot vihettek haza.

Ennek természetesen az az elsődleges oka, hogy a nagyvállalkozóknak, illetve a cégeiknek rengeteg termőföldjük van, és az Európai Unióban a legtöbb támogatást a termőföldek után fizetik ki. Csányi, Simicska és Nyerges együtt vélhetően több mint 53 ezer hektár föld után kap támogatást, ez több mint amekkora Budapest területe.

Tavaly összesen 726 milliárd forint agrártámogatást fizettek ki a magyar gazdáknak, ennek 83 százalékát az Európai Unió adta. A pénzen összesen körülbelül 100 ezren osztoztak, hektáronként körülbelül 69 ezer forintot kaptak a gazdák. A támogatottak csupán tíz százaléka kapta az összesen kiutalt 762 milliárd forint nyolcvan százalékát. A gazdák kilencven százaléka már csak a maradék húsz százalékon osztozkodott.


Kijátsszák a földtörvényt


Szembement a helyi földbizottság és a megyei agrárkamara döntésével a győrsövényházi önkormányzat. A képviselő-testület a helyben gazdálkodó házaspár helyett egy osztrák gazda földvásárlási szándékát hagyta jóvá. Holott a tavaly május elsején életbe lépett földtörvény épp a külföldiek földszerzését hivatott megnehezíteni.

Tavaly augusztusban függesztette ki adásvételi szerződését egy osztrák gazdálkodó a Győr-Moson-Sopron megyei Győrsövényháza önkormányzatának falára. Andreas Schindler egy 12,28 aranykorona értékű, 0,47 hektáros, valamint egy 14,73 aranykorona értékű, 0,56 hektáros szántót szeretett volna megvásárolni. A vállalkozó a hírek szerint jó kapcsolatot ápol az önkormányzattal, a helyi falunapot például jelentős összeggel támogatja.

Ennek ellenére egy ideig úgy látszott, hogy a vásárlás meghiúsul, mivel a területre bejelentkezett Bőszéné Mák Éva is, akinek helyi gazdálkodóként elővásárlási joga van a területre.

A múlt év májusában életbe lépett földforgalmi törvény rendelkezései megnehezítik a földvásárlást. Az ügyletet előbb a helyi gazdákból álló földbizottságnak, majd a megyei agrárkamarának is jóvá kell hagynia. Habár mindkét testület a helyben lakó gazdálkodót hozta ki győztesnek, a döntés ellen fellebbezett az osztrák vállalkozó. Az adásvételről így már a helyi önkormányzatnak kellett döntést hoznia.

Csapó-Molnár Violetta, az Enesei Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője lapunknak elmondta: az önkormányzat február 5-i ülésén tárgyalta a földadásvétel ügyét, ahol a képviselő-testület az osztrák gazdának szavazott bizalmat. Az önkormányzat döntését a földforgalmi törvény egyik passzusával indokolta, miszerint ha esély van arra, hogy az elővásárlásra jogosult az elővásárlási jogát visszaélésszerűen használja fel, akkor nem támogatandó a földszerzése.

A településen ugyanakkor az a hír járja, hogy a képviselő-testület döntésére nagyobb befolyással volt a tény, miszerint az osztrák vállalkozó jelentős összeggel járul hozzá a helyi falunap létrehozásához, míg a Bősze házaspár vélhetően anyagiakkal nem támogatja az eseményt.

Bősze Kolozs, a győrsövényházi földbizottság vezetője lapunknak elmondta: a helyben gazdálkodók közt nem szokás a másik földvásárlását megvétózni. - A feleségemmel éppen azért jelentkeztünk ezért a földterületért, hogy az osztrák vállalkozó ne tudja megvenni - hívta fel a figyelmet. Szavai szerint Andreas Schindlernek nem ez volt az első próbálkozása. Korábban vételi ajánlatot tett egy másik területre is, ám az adásvételt a földbizottság és az agrárkamara is elutasította.

Bőszéné Mák Éva felháborítónak tartja az indoklást, mivel törvény adta elővásárlási jogát nem visszaélésre kívánja használni, hanem a megszerzett területen gazdálkodni szeretne. Elmondása szerint keresi a jogorvoslati lehetőségeket. - Egyetlen hektár föld sincs a nevemen, ez lett volna az első terület, amit megvásárolok. Ezzel szemben az osztrák vállalkozó több ezer hektáron gazdálkodik - jegyezte meg.

Az üggyel kapcsolatban lapunk megkereste a Földművelésügyi Minisztériumot is. Nagy István, a tárca parlamenti államtitkára elmondta: a magyar kormány napról napra azért harcol a parlamentben és az európai színtéren is, hogy megvédje és magyar kézben tartsa a termőföldet. Ezért felháborítónak tartja, hogy egy önkormányzat ilyen kicsinyes szempontok alapján dönt. - Tudomásom szerint egyedi esetről lehet szó, ezért remélem, hogy nem válik gyakorlattá az önkormányzatoknál a hasonló eljárás. Ellenkező esetben törvényhozói szinten kell megoldást találni a problémára - jegyezte meg.

A földszerzések kérdése most különösen érzékeny témának számít, mivel az Európai Bizottság nemrég jelentette be, hogy újabb kötelezettségszegési eljárást indít hazánk ellen a földtörvény kapcsán. A bizottság szerint ugyanis a földtörvény egyes rendelkezései nem egyeztethetők össze a letelepedési szabadsággal és a tőke szabad áramlásával sem. Nagy István szerint a magyar kormány kiáll az álláspontja mellett, s bár a jogszabályban biztosan szükség lesz valamilyen módosításra, érdemi változásra nem kell számítani. - Sokszor egy-egy szó, egy-egy kifejezés értelmezésén vitázunk az unióval. Ezért olyan kompromisszumos megoldást kell találnunk, amely eloszlatja az esetleges félreértéseket, a jogszabály alapfeladatát viszont nem érinti - tette hozzá.

A brüsszeli testület hivatalos felszólítólevelére két hónap alatt kell választ adnia a magyar kormánynak. A tavaly május elsején életbe lépett szabályozással kapcsolatban az Európai Bizottság többek közt a gazda fogalmának törvényi meghatározását kifogásolja, mivel a magyar előírások szerint a gazdálkodónak magának kell gazdálkodnia a földön. A bizottság emellett szót emelt az adásvételi szerződések jóváhagyásával összefüggésben is, valamint problémásnak vélte, hogy a földszerzést bizonyos szakmai ismeretek meglétéhez köti a magyar jogszabály.

A földforgalmi törvény ellen korábban Ausztria is erősen tiltakozott. A szomszédos ország azt kifogásolta, hogy az új szabályozás olyan haszonélvezeti jogokat is megszüntet, amelyeket szerintük korábban törvényesen jegyeztettek be magyar termőföldekre osztrák gazdák. A jogszabály nem titkolt szándéka ugyanis, hogy a korábban zsebszerződések útján az osztrák vállalkozókhoz került birtokok újra magyar kézbe kerüljenek.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek, nálunk...!!   
egy kis hír,,,
  2015-03-28 21:08:32, szombat
 
 

MAGYARORSZÁGON SEMMIT SEM ÉR AZ ÉLETED?

Link


Micsoda élet van Magyarországon! Ha a kormányt kérdik, akkor itt minden csodás. Virágzó gazdaságról, és a gyönyörű életről szól a világ felé a kormány-kommunikációnk: ,,Magyarország jobban teljesít"! Mindenben jobban teljesít?

Mennyit ér az életünk? A kártérítési perek kapcsán, egy külföldön élő magyar származású ügyvéd szemével tárják elénk a valóságot:
 
 
0 komment , kategória:  Hírek, nálunk...!!   
A távolság,.........................
  2015-03-28 20:58:11, szombat
 
  A távolság az ha két ember közel van, és mégsem hallják meg egymást...


Nem mindig az áll a legközelebb hozzánk, aki minden nap velünk van.
Néha, egy távoli barát egyetlen szava egész évben gondolatainkban marad, fülünkbe cseng, míg azé, aki folyamatosan beszél hozzánk homályba vész.
Nem a távolság az, ami elválaszt két embert, és nem a fél Világ. Csakis a lelkek közti univerzumnyi szakadék. Az, ha két ember közel van, és mégsem hallják meg egymást...
De ha egyszer meghallod egy másik lélek hangját, nincs számodra tér, idő és távolság, olyan közel érzed magadhoz, mintha mindig veled lenne. És néha, ez többet ad, minden jelenlétnél.
Manna OWell
 
 
0 komment , kategória:  15-ben is ...  
Igaz... !! ?? !!
  2015-03-28 20:46:16, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  15-ben is ...  
Sose Búcsúzz el..
  2015-03-28 20:39:10, szombat
 
  Mindenki visszakapja egyszer Amit más ellen elkövetMindenki visszakapja egyszer
Amit más ellen elkövet
Lesz még, hogy gondolkodni kezdel
De én már nem segíthetek

Te is majd visszakapod mástól
Amit épp ellenem teszel
Most olyan felhőtlennek látszol
De ebben magad sem hiszel

Tudom, hogy nincs messze az óra
A biztos kétség utolér
Lecsapsz egy megbocsátó szóra
Elindulsz te még az én szerelmemért

Mindenki megbánhatja egyszer
Amit más ellen elkövet
Hogy holnap nem lesz-e már késő?
Arra most mit mondjak neked?
 
 
0 komment , kategória:  15-ben is ...  
küldetésed...
  2015-03-28 20:31:58, szombat
 
 


 
 
0 komment , kategória:  15-ben is ...  
A gyávák soha nem kezdik el... - kérdés MIT ?
  2015-03-27 13:17:45, péntek
 
  "Ha találsz egy utat, amin nincsenek akadályok,
akkor az valószínűleg nem vezet sehova."
Frank Clark


A gyávák soha nem kezdik el... 
 
0 komment , kategória:  15-ben is ...  
Az életben néha megsérülünk...
  2015-03-27 13:11:39, péntek
 
  Az életben néha megsérülünk... : én elég gyakran az utóbbi időben...!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 78 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 78 db bejegyzés
e év: 364 db bejegyzés
Összes: 5440 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 107
  • e Hét: 239
  • e Hónap: 2571
  • e Év: 2571
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.