Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Forog az idő kereke
  2015-03-31 06:20:56, kedd
 
  Még nem fordul csak forog. Van némi különbség.
Tegnap egy órával korábban keltem, pontosabban az óraátállítás miatti marhaság miatt kicsit fölborult a rend. A vonaton szinte mindenki aludt. Kedves epizód: Óvár után odajött egy ismerős hölgy - nevét, foglalkozását nem ismerem, csak az arc - kezében három Mosonvármegyével. Mint mondta, viszi Pestre Óvárról elszármazott ismerőseinek, s nagyon jó, hogy van ez az újság. S köszöni a nevükben is.
Ilyen pillanatok miatt érdemes dolgozni vele.
Aztán sok telefon - esős időben mindig több - ennek bizonyára megvan a maga pszichológiája. Elszámolások, egyeztetések. Gyors ebéd, majd O. Péter autóját hpztam haza. Kiadott feladatok mára,
Este olyan viharos szél támadt, eddig csak nagyon fújt, hogy azt hittem elszáll a ház. Az állatkák is bolondog voltak. Nem csak a tavaszt érzik, hanem ezt a rettenetesen össze-vissza időjárást.
Lehet, hogy megöregedett az idő is (bennem).
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Istenke nem volt velem
  2015-03-29 21:41:25, vasárnap
 
  Csütörtök éjjel 14 fokot mutatott az auótban a hőmérő, egész nap meleg, s öltöny. S pénteken szél, hideg. A tervezett dolgok töredékét sikerült elvégezni. Így volt ez egész hét végén. Ma délután egy kis meleg. A spenótot is elvetettem. Hasznos dolog. S végül a szél-járás is nyomdába ment. Szerintem nagyon izgalmas és tartalmas szám.
Olvasom közben más jegyzeteit is, Simon Zsuzsa hét végi írását például a tankerületről, Vucsics írásáról a Vármegyében. Jól érez rá dolgokra.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napok óta
  2015-03-27 19:34:52, péntek
 
  Egy percnyi időm sem volt. Ma bosszulta meg magát az élet, alig csináltam valamit, de az áthúzódó fáradtság bennem van.
Háromszor mentem Pestre, egyszer autóval, kétszer vonattal. Vissza kétszer autóval egyszer vonattal.Az autó hivatalos, Pistával, sofőrrel. S Pestről kedden este Balatontördemic, lakossági fóru, s tegnap Gödöllő, Miskolc s ittthon.
Közben azért dolgozni is kellett, bár jó könyvet olvasok a vonaton.
Hétfő mindig egyeztetés, a programok összecsiszolása. Két kedves kolléganő segít ebben, s Péter, Pista kabinetfőnöke. Beszédek beszerzése, elolvasása, a meghívó szervezet visszahívása, a program naptárba illesztése stb.
Most kedden program volt, minden második héten parlamenti döntéshozatal Istvánnak.
Szerdán itthon voltam. Pihentem.
Közben ezer telefon, bejelentkezés, s újabban ügyek, problémák felderítése.
Ez a hvatalos jegyzet, a pesti hivatalos.
A héten Mosonvármegye is volt, s a dunakliti újságot is elkészítettem. Volt vele gond. Volt Göföl is Pozsonyból, nagyjából kész a szél-járás, a jövő héten nyomják.
A Kufstein könyv is készen.
A Lajtapresszbe már nem küldtem anyagot, közel öt évig hetente "etettem". Nagyon nagy teher volt.
Segítek, ha kérnek. De csak akkor.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
hangulathullámzás
  2015-03-22 16:58:50, vasárnap
 
  Pénteken itteni dolgaimat intéztem, szervíz, fűnyíró elhozatala a javítóból, temetés Halászin. Aztán bevásárlás. Szombaton viszont a kert. Tud fájni minden porcikám. Külön a jobb kar, a tenyér, az ujjak. Aztán a derék. Sövényt nyírtam, kutyát neveltem. Gyönyörű idő volt. A ribizlit is lenyírtam.
Vasárnap mise után eljöttek a gyerekek, de kicsit beszorultunk, mert hideg szél fújt.
Pakolok össze holnapra, a hetet rendbe kell rajni, de már látom, hogy kissé erősebb lesz az átlagnál. Kedd Badacsonytördemic, csütörtök Borsod megye, előtte Gödöllő.
Az újság is lkészült, s kínlódok a Dunakiliti Krónikával. A Kufstein konferencia könyve kész. Már csak átnézés, borító, s várom Ernőtől az előszót.
Pista írt egy esemest,s gratulált a Duna tévé beli szereplésemhez. A Bécsi Naplóról volt szó. Én nem is tudtam róla. Azt írta, hogy jó voltál.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tavasz
  2015-03-17 20:29:54, kedd
 
  Látom a rosszkedvet az előző jegyzetben. Aztán tavasz lett, egy itthon töltött nap, amely permetezéssel, kertrendezéssel telt el, rendbehozott. Elég volt már a télből. A természetnél jobb gyógyszer nincsen.
Elhozam a könyveket a nyomdából, postázni kell vagy ötven tiszteletpéldányt. Megjött Bécsből is a meghívó, s az óvári is elkészült. Kemény április lesz. 11-én még zsűrizek Bécsben egy szavalóversenyen - Kányádi Sanyi bácsi is ott lesz. Úgy néz ki, a hétvégéknek lőttek. Sebaj. Tavasz van.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
összeesküvés
  2015-03-16 20:37:48, hétfő
 
  Néha azt gondolom, hogy tudatosan játszanak ellenem. Az újságban is reklám problémák, nem az én hibám. Miözben tőlem mindenki tökéletes munkát vár el, én mindenki hibáját el kell hogy nézzem. Rossz játék.
Ma hajnalban Pest. Sok probléma, lassan oldódnak. Furcsa, hogy ütközőpont is lettem, rengeteg nehezen megoldható logisztikai problémával. Közben egyre jobban látom a hatalmi szintek működését. Én ezt nem igazán akartam. Nem okos, hanem boldog szeretnék lenni. Ezek ellenére, valahogyan élvezem is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semmi sem úgy megy
  2015-03-15 21:31:34, vasárnap
 
  Ahogyan elterveztem. Eső, rossz idő. Próbáltam megmetszeni a fákat, de csak felét sikerült. Ma a rózsákat. Tegnap petrezselymet vetettem. De csak ennyi. Megszámlálhatatlanul sok munka vár még.
Nem vigasztal, hogy halad a Kufstein konferencia könyve, Melinnda szépen beletanul. S hogy a szél-járás is. (S felőlem nyomdába mehet a Kaláka évkönyv - kész a korrektúra.) Már ami rám tartozik. Mindig van mit tennem, de most a tavasznak kellene irányítania.
Szép volt a pénteki minisztériumi ünnepség, s haza a zsúfolt vonattal. Aztán csak reménykedtem, hogy kisüt a nap. Nem sütött ki. Egyedül kiskutyám volt felhőtlenül boldog, két teljes nap együtt. Simogattatta is magát, amikor csak lehetett. Kicsit szófogadóbb talán.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azt hittük
  2015-03-14 06:19:41, szombat
 
  Azt hittük

Azt hittük, a rabság ellentéte a szabadság
Nem értettük azt hogy szabadrabok (N.G.)

Európa, te kicsorbult élű kardvas (S.J.)
Én Ázsia vagyok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
hihetetlen
  2015-03-13 05:21:37, péntek
 
  az elmentett jegyzet elszállt. Itt is működik a cenzúra? A fecebookon igen. Egy amerikai kiadvány címlapját (Liberálfasizmus), ami amúgy sikerkönyv odaát, törölte a face. Hetekig kint volt, én el is feledkeztem róla. S aztán átnéztem a "könyvtáramat", s nem leltem benne. Drága könyv volt, s nagyon nehéz, komoly olvasmány a gyökerekről.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Röpül az idő
  2015-03-13 05:17:33, péntek
 
  Ez persze nem baj, de Bergson időelméletét most a bőrömön érzem. Hét elején két nap egyeztetés, majd - én naív - a kert gyümölcsfáit szerettem volna megmetszeni és lepermetezni. Istenke mást akart. Szelet, esőt, hideget. Így továbbra is íróasztalfogság. Közben megjöttek a Kufstein konferencia anyagai, Melindával elkezdtük a szerkesztést. Ez jó iskola neki a kiadványszerkesztésben. Szerencsére szalonképesek a kéziratok, nem szerkesztették "agyonra" őket wördben.
Aztán néhány példány az új könyvemből. Csinos. Sajnos megjelenés után mindig akad benne "nyomdahiba". Egyenként javítom.
Úgy néz ki, március 15-én nem lesz egetverő hőség, s jó idő. El kellene menni kirándulni. Az ünnepségen Tamás fotóz. a hónap végi Mosonvrmegyében ez már nem hír, csak egy fotó, kis utánlövéssel.
Most reggel háromnegyed nyolcra jönnek értem, megyek Pestre, a minisztériumi ünnepségre.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 18 db bejegyzés
e év: 188 db bejegyzés
Összes: 3564 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 856
  • e Hét: 2457
  • e Hónap: 12420
  • e Év: 57393
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.