Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Almarózsás pite
  2015-04-23 13:28:41, csütörtök
 
  Hozzávalók
Tészta
125 g puha vaj
70 g porcukor
1 db tojás
1 cs vaníliás cukor
1 tk reszelt narancshéj
100 g finomra őrölt mandula
150 g liszt

Krém
400 ml tej
100 ml fehérbor
3 db tojás sárgája
1 cs vaníliás cukor
1 tk reszelt narancshéj
6 ek cukor
4 ek liszt

5-6 db alma
barack lekvár

Keverjük össze a vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a narancshéjjal.
Adjuk hozzá a tojást és mandulát. Szitáljuk bele a lisztet, gyúrjuk lágy tésztává.
Nyomkodjuk a tésztát 22/24 cm-es, kivajazott, lisztezett forma aljába és oldalára.
Sütőpapírral letakarva, tegyük a hűtőszekrénybe.

A krémhez, keverjük össze a lisztet a cukorral, a vaníliával és a narancshéjjal. Adjuk hozzá a tojássárgájákat és egy kis tejet. Keverjük simára, öntsük hozzá a maradék tejet és a bort. Forraljuk fel, sűrítsük krémmé, hagyjuk kihűlni. (Liszt helyett használhatunk vaníliás pudingport is).

Zöldséghámozóval vágjunk az almákból csíkokat a virághoz, tekerjük őket rózsaformára.

Öntsük a krémet a tésztára, rendezzük a tetejére az almarózsákat.
Felmelegített baracklekvárral kenjük meg a virágok tetejét.
Előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben süssük készre.

Tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Forrás Link





eredeti recept
Link
 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Szamócás (gyümölcsös) túrótorta sütés nélkül
  2015-04-22 22:27:59, szerda
 
  Egy tortaformát (magasabb oldalú üvegtálat vagy tepsit) kibélelek folpackkal.
Fél kg szép nagy szemű szamócát (vagy kivit, ananászt, barackot, bármilyen kedvünkre való illetve idény gyümölcsöt) megmosok.
A szamócát leszárítom, félbevágom/felszeletelem és a kibélelt tortaformát kirakom vele.
1 tasak piros (ha nem piros gyümölcsből készítem a tortát/süteményt, akkor színtelen) tortazselét a leírás szerint elkészítek és egyenletesen a szamócára öntöm. Hűtőbe teszem a formát.
Amíg dermed a zselé, addig jól áttörök fél kg túrót. Belekeverek (gyümölcstől függően) 10-15 dkg cukrot és 1-2 tasak vaníliás cukrot. 1 kisebb doboz (3 dl) növényi tejszínt nagyon kemény habbá verek 1 evőkanál porcukorral és 2 kis tasak habfixálóval (vagy 1 tasak zselatin fix-el). Belevegyítem a túrót és az így kapott krémet rákenem a hűtőből kivett zselés eperre. A túróhab tetejét kirakom babapiskótával, amit kicsit bele is nyomkodok. Kerek kis piskótatallér, csokis-gyümölcs zselés piskótatallér, vajas, csokibevonatos vagy sima háztartási keksz is egyaránt jó. Az egészet lefedem folpackkal és néhány órára hűtőbe teszem. Még jobb, ha egy éjszakát állhat a hidegen, hogy a piskóta/keksz biztosan megpuhuljon. Miután kiveszem a hűtőből, lehúzom róla a folpackot, ráborítok egy tálcát és átfordítom. Óvatosan lehúzom a másik folpackot is és felszeletelem a tortát. Dupla hozzávalóból készíthetjük úgy is, hogy középre is kerüljön két réteg krém közé piskóta és eper.


 
 
0 komment , kategória:  Válogatás Ágnes:) receptekből  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 2 db bejegyzés
e év: 507 db bejegyzés
Összes: 2933 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 63
  • e Hét: 2149
  • e Hónap: 8652
  • e Év: 175544
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.