Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 147 
Bakos Attila - Asztropszichológia
  2015-04-28 20:05:28, kedd
 
  Bakos Attila - Asztropszichológia


Link


Bakos Attila - Az elme tanulmányozásának módjai


Link
 
 
0 komment , kategória:  Értékes előadások,filmek  
Világ-Panoráma, az egyetlen hiteles politikai műsor
  2015-04-28 19:55:01, kedd
 
  Világ-panoráma 2015-04-27


Link


1944 tavaszán az amerikai és a brit légierő pusztítani kezdte Magyarországot. Hogy a teheráni paktum jegyében utat csináljon a szovjeteknek a Kárpát-medencében. Az USA és Anglia rettenetes légicsapásai, borzalmas szőnyegbombázásai nem csak hadi célpontokat pusztítottak el, de mindent - válogatás nélkül. Hadarics Gábor filmje.

Műsorvezető : Szaniszló Ferenc


A Világ-Panoráma eddigi adásainak új elérhetősége :


Link
 
 
0 komment , kategória:  Világ - Panoráma  
Prof. Badiny Jós Ferenc - Magyarok története
  2015-04-28 19:33:58, kedd
 
  Prof. Badiny Jós Ferenc - Magyarok története


Link


JÉZUSHITŰ ATILLA: Badiny Jós Ferenc


Link
 
 
0 komment , kategória:  Értékes előadások,filmek  
Bruno Gröning - Forradalom az orvostudományban
  2015-04-28 19:21:43, kedd
 
  Matthias Kamp : Egy félreismert rehabilitációja

Szellemi úton történő gyógyulás orvosi dokumentációja.
A KÖNYV ELSŐ 3 FEJEZETE AZ ALÁBBI LINKEN OLVASHATÓ:


Link


Amikor Matthias Kamp, hamburgi orvos 1984-ben először hallott a szellemi úton, Bruno Gröning tanítása által történő gyógyulásról, szkeptikusan fogadta azt. De tudományos kiváncsisága arra kényszerítette, hogy a sikerbeszámolókat, amelyeket tudományosan nem tudott megmagyarázni, alaposabban megvizsgálja. Hamarosan több orvos is csatlakozott hozzá és Matthias Kamp létrehozta velük 1992-ben az Orvostudományi Szakcsoportot (MWF). Ez azóta egész Európában aktív fórumává vált azoknak az orvosoknak és a gyógyítás területén dolgozók ezreinek, akik szellemileg Bruno Gröninghez szorosan kötődnek. Matthias Kamp a szerzője az 1993-ban megjelent "Bruno Gröning - Forradalom az orvostudományban" c. könyvnek (2-ik kiadása 1994-ben), amelyben nemcsak élethű képet ad erről a rendkívüli emberről, hanem a szellemi gyógymódok érvényességét és nagy jelentőségét is bizonyítja a mai közegészségügy számára.

Bel- és külföld nagyvárosaiban, nyomtatványok, szakmai előadások valamint orvosi találkozókon való résztvétel által próbálják a Dr. med. Matthias Kamp köré csoportosult orvosok a szellemi úton történő gyógymód számára, ami még nálunk érthetetlenségbe, elutasításba ütközik, az utat egyengetni, ahogy ez Nagybrittaniában már rég megtörtént. Ott a szellemi gyógyászat már évtizedek óta a klinikai ellátás és az állami egészségügyi szolgálat integrált terápiai formája.

De a szellemi úton történő gyógyulás jelensége a mai idők tudományosan felkészített emberei számára nem elérhető és úgy tünik, mintha misztikus aura venné körül. Itt kezdődik az Orvostudományi Szakcsoport (MWF) feladata. A Szakcsoport a számára benyújtott sikerbeszámolók orvosi felülvizsgálata által tárgyilagosan bizonyítani akarja a bekövetkezett gyógyulásokat. Ehhez, amennyire lehetséges, egy dokumentáció szükséges, amely tartalmazza a független, kívülálló orvosok elő- és utóvizsgálatairól szóló megfelelő leleteket.

Ezért az elmúlt években létrehoztak egy archívumot, amely igen hatásosan megmutatja, hogy még szervi, sőt degenerációs betegségeknél is lehetséges szellemi úton történő gyógyulás. A megvizsgált anyag mennyiségét tekintve tarthatatlan,hogy a szellemi gyógyulás tényét kétségbevonják vagy csupán szugesszióval magyarázzák.

A szakemberek, akik az MWF-ben közreműködnek, mindezt minden fizettség nélkül és hálából a magukon vagy másokon megélt gyógyulásokért teszik. Az a kívánságuk, hogy lehetőleg minél több hivatásbeli kolléga föladja ellenállását és meggyőződjön arról, hogy Bruno Gröningnek a szellemi úton történő gyógyításról szóló tanítása az ő számára is a gyógyítás vagy a megismerés útját jelenthetné.


A CSODADOKTOR NYOMÁBAN című film vetítésének időpontjai :


LinkBruno Gröning Baráti Kör:


Link


Link
 
 
0 komment , kategória:  Bruno Gröning  
Harc a magyar burgonya ellenségei ellen
  2015-04-28 19:09:36, kedd
 
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) újra lecsapott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a burgonya-hamisítók ellen. Egy Újfehértón található telephelyen 80 tonna jelöletlen burgonyát találtak az ellenőrök. A csalók célja az volt, hogy az ismeretlen eredetű készletet magyar termékként dobják a piacra.

Az agrárszektor.hu információi szerint a jelöletlen tételeket az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) buktatta le.

A NAV munkatársainak az az ellentmondás vált gyanússá, amit az unióból származó beszerzések, illetve az ekáer bejelentések között fedeztek fel, ezért folyamatosan figyelemmel kísérték a gazdálkodó tevékenységét.

Aztán egy célzott közúti ellenőrzés során lekapcsoltak egy szállítmányt, és a rakomány 22 tonna jelöletlen burgonyát tartalmazott. Ezután a pénzügyőrök elkísérték a telephelyre a kamiont, ahol további mennyiséget tartalmazott (összesen 80 tonna kolompért foglaltak le).

A magyar termékké történő átcsomagolás egyrészt csorbítja a magyar minőségbe vetett bizalmat, illetve az áru igazolatlan származása miatt a vásárlók egészsége is károsodhatott volna. Ezért a burgonyát a kormányhivatal munkatársai megsemmisítették - hangsúlyozta Suller György Attila, a NAV szóvivője.

Riasztó, ugyanakkor örömteli is egyben, hogy nem ez az első eset, amikor nagy mennyiségű jelöletlen burgonya akadt fenn az ekáer rendszerén. A NAV ellenőrök - szintén Szabolcsban - 75 tonna Lengyelországból származó zsákos kiszerelésű burgonyát találtak korábban.

A burgonyát éppen magyar őstermelők járműveire pakolták át, így feltételezhető, hogy az már mint hazai termék került volna a piacra - figyelmeztetett akkor Dávid Zoltán, a NAV nyíregyházi vám- és pénzügyőri igazgatóságának rendészeti osztályvezetője.


Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Tóásóék teljes és abszolút szabadságot élveztek
  2015-04-28 19:01:02, kedd
 
  Bolívia belügyminisztere: "Tóásóék teljes és abszolút szabadságot élveztek"

Hugo Moldiz bolíviai belügyminiszter tagadta a sajtó előtt, hogy titkos akcióval menekítették volna ki a múlt héten az országból Tóásó Elődöt és Mario Tadicot, az úgynevezett terroristaügy vádlottjait.

"Ők nem illegálisan távoztak, teljes és abszolút szabadságot élveztek" - jelentette ki a miniszter La Pazban. "Félre kell tenni a fantáziálást" - mondta a miniszter az El Deber című lap szerint. Hugo Moldiz azt is állította, hogy a vádlottak az eljárásuk során új elemeket fedtek fel egy második terrorista per számára.

A Baptista Szeretetszolgálat vasárnap közölte, hogy kimenekítette Tóásó Elődöt és a horvát Mario Tadicot Bolíviából a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) technikai segítségével, miután a La Paz-i kormány több mint két hónappal a szabadlábra helyezése után sem adta vissza a magyar férfi útlevelét, és a vádalkuban kötött egyezség több pontját sem tartották be.

A tájékoztatás szerint Tóásóék nem érezték biztonságban az életüket Bolíviában, ezért kértek segítséget Magyarországról. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn azt mondta, hogy Mario Tadiccsal a KKM nem áll kapcsolatban.

Tóásó Előd hétfői Budapestre érkezését követően azt mondta, legálisan, ám meglepetésszerűen hagyta el Bolíviát.

Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat vezetője szintén azt hangsúlyozta, hogy Tóásó legálisan hagyta el az országot. Ezt annál is inkább megtehette a külügyminisztérium által kibocsátott úti okmány segítségével, mert magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Bolíviába.

A bolíviai belügyminiszter az El Deber című lapnak azt mondta, a gyorsított peres eljárásban kiderült, hogy a vádlottak "féltik az életüket, de nem a kormánytól, amely semmilyen módon nem fenyegette őket".

A miniszter szerint inkább "azokhoz a leleplezésekhez volt közük, amelyeket az eljárás során tettek", és amelyekkel szerinte belekeverték az ügybe Rubén Costast, Santa Cruz tartomány kormányzóját, akit márciusban újjáválasztottak. Costas szerint viszont Tóásó és Mario Tadic a távozással a gyorsított eljárás során kötött megállapodást teljesítette, de ennek mibenlétét nem részletezte.

A Santa Cruz-i El Deber e-mailben felvette a kapcsolatot Tóásóval Budapesten, még hétfő éjjel. Tóásó Előd megismételte, nem terrorizmus céljával utazott Bolíviába, mint ahogy a 2009-ben lelőtt Rózsa-Flores Eduardo sem, aki Santa Cruz védelmét akarta megszervezni.

Ezt Rózsa-Flores Eduardo a Kepes Andrásnak adott interjúban maga is elismerte a kiutazása előtt, és megerősítette Tóásónak is. "Hogy ez törvényes vagy illegális, azt nem tudom" - mondta a lapnak Tóásó, aki a levélváltásban megerősítette, hogy Rózsa-Flores tényleg találkozott Rubén Costasszal. Ezt a bíróságon is így vallotta.

Az Emberi Jogi Amerikaközi Bizottságánál és az Amerikai Államok Szervezetében a bolíviai állam ellen benyújtott keresete ügyében Tóásó Előd azt mondta, hogy erről még tárgyalások folynak a bolíviai kormánnyal. "Le akarom zárni ezt az egész ügyet, hogy békés magánéletet élhessek a feleségemmel és a kiskutyámmal" - mondta az El Debernek.

A Los Tiempos című lapnak nyilatkozó bolíviai ellenzéki politikusok arra számítanak, hogy Tóásó Előd leleplező adatokat fog feltárni az ügyről, akárcsak a szintén külföldre távozott Roger Pinto volt szenátor, Marcelo Soza volt ügyész és Gemán Cardona ezredes, akik Bolíviából elmenekülve "garantálták a biztonságukat".

"Az életük már nincs veszélyben, ezért be tudnak számolni olyan történésekről, amelyek Bolíviában nem ismeretesek" - mondta a lapnak Doria Medina, a Nemzeti Egység nevű ellenzéki szervezet vezetője.

(MTI nyomán)Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Mégis hova lett nemzeti vagyonunk?
  2015-04-28 18:43:24, kedd
 
 Egyre több értelmiségi kongatja meg a vészharangot, s teszi fel ezt a kérdést. Mint most Bogár László közgazdász, megtoldva azzal, hogy a (még) meglévő vagyonunk hol vagyon, van-e róla kimutatás, amibe minden honpolgár belepillanthat, mint a tükörbe?

A Magyar Hírlap mai számában megjelent publicisztikájában (Hol vagyon a vagyon?) keserű diagnózist tár olvasói elé:

"Bármilyen kényes is ezzel szembesülni, a Fidesz és az általa vezetett kormány népszerűségének csökkenése főként arra vezethető vissza, hogy nem tudta, nem merte, nem akarta megosztani a magyar társadalommal a katasztrofális vagyonvesztés sötét titkait, és nem tette világossá, hogy amíg erre nem találjuk meg a nemzetstratégiai választ, addig a többség számára csak szép ábránd marad a felemelkedés. Különösen akkor, ha a vagyongyarapodás megindulása is csupán a legfelső jövedelem és vagyoni tizedhez tartozók számára jelenti a számukra egyébként sem rossz életfeltételek javulását. Egyre több jel utal arra, hogy a legalább három évtizedre visszamenő nemzeti vagyonleltár elkészítése, társadalom elé tárása, a vagyonvesztés megállítása, az általános vagyongyarapodás elérése mindent meghatározóan döntő fontosságú politikai hatalmi kérdéssé válhat az előttünk álló, módfelett kalandosnak ígérkező években."

Bizony csak szép ábránd marad a nemzeti felemelkedés tükörbe nézés, leltárkészítés nélkül. De hát joggal vetheti közbe az olvasó a kérdést: azoktól várjuk el ezt, akik (anyagiakban és nem anyagiakban egyaránt felhalmozott) nemzeti vagyonunk elsinkófálói voltak, illetve azok mindmáig is, vagy akik a közvagyon eltüntetésében strómanokként működtek és működnek közre?

Mert mit is látnak a hatalmi konstellációk kulisszatitkaiba ajtórésnyire sem látók, a társadalom elsöprő többségét alkotó, lassan vegetatív szinten már nem is élő, hanem csupán létező kisemberek? Azt, hogy hiába szeretnének, sőt akarnának saját erejükből, képességükből valamit is önállóan alkotni, vagyont létrehozni, azt megtartani, sőt gyarapítani, folyton tilalmi táblákba ütköznek mindenfelé.

Emlékszem, hajdanában-danában a MIÉP-nek volt egy szlogenje, ami a párt célját a lehető legtömörebben három szóval így fejezte ki: "Megmaradni, gyarapodni, visszaszerezni!" Nos, a háromból jó ideje csak az elsőért való küzdelem maradt, legalábbis azok részéről, akik nem akarnak se szívet, se hazát cserélni. Sőt gyarapodni is szeretnének, s minő borzalom ugyebár, visszaszerezni is. Ha talán már nem is Pozsonyt, Ungvárt vagy Kolozsvárt, netán Szabadkát, de legalább a - ha nem is mindig a legtökéletesebben, de mégis elsősorban nekünk működő - gyárainkat.

Bogár professzor diagnózisa olvasása közben eszembe jutott, hogy voltak valaha Európában olyan politikusok, akik a MIÉP hajdani hármas jelszavát komolyan vették. Ma is tanulhatnánk tőlük, illetve legfőképpen mindazok, akik számára címbeli kérdésünk is sértés, politikai inkorrektség. Itt van közülük például a portugál António de Oliveira Salazar (1889-1970), aki valaha hihetetlen gyorsasággal tette rendbe országa pénzpolitikáját. Erről álljon itt egy hírcikk (Salazar politikájának lényege. Magyar Kultúra, 1938. április 20.):

"Egy lisszaboni egyetemi tanár, névleg Marcelo Caetano, a római egyetemen előadást tartott "Az új portugál állam szelleme" címen. Az előadó szerint Salazar politikai elgondolását két meghatározásban lehet összefoglalni: a kormány feladata, hogy nevelje a népet; s az állam akcióba lépett gondolat. Salazar - mondta tovább az előadó - eszméi megvalósítására nem alkalmaz erőszakot, hanem csak azzal az erősebb kormányhatalommal él, amelyet az állam megnövekedett tekintélye nyújt. A szociális kérdésben Salazar a testületi gondolat híve. Megbecsüli az egyéni kezdeményezést, sőt iparkodik felkelteni, s az állam csak ott ragadja magához a kezdeményezést, ahol a magántőke nem tud dolgozni, vagy pedig az állam érdeke azt megköveteli."

Ennyi, mondhatnók, ami szükséges mindenkor. Csak hát ehhez olyanok kellenek, akik ha nem is szentek, de legalább nem - ördögök. Akik tudnak tükörbe nézni, leltárt készíteni, pláne, ha egy nemzet élén állnak. És akkor nem kell se Bogár professzornak, se szerény magamnak, vagy bárki másnak erről cikkeznie.


Ifj. Tompó László írásai a Hunhíren:


Link
 
 
0 komment , kategória:  ifj.Tompó László írásai  
Hogy állítsd meg a szívrohamot 60 másodperc alatt?
  2015-04-28 18:21:21, kedd
 
 Tudtad, hogy bárki meg tudná állítani a szívrohamát, ha tudná ezt a titkos praktikát? Nem valószínű, hogy ezt reklámozni fogják a tévében, és egyéb helyeken hiszen sajnos muszáj az embereknek gyérülni, mivel már így is több mint 7 milliárdan élünk a bolygón. Lassan eljutunk arra a szinte, amikor már kijelenthető, hogy nem bír ellátni több embert a föld. Nincs elég termőföld, nincs elég haszonállat, és élelmiszer. Egy költői kérdés : Honnan a jó fenéből kerül ki ez a rengeteg hús? Hát ennyi disznó a világon nincs, mint amennyit az emberek megesznek, és mégis állandóan tele vannak a multik polcai.
Dr John Christofer, egy farmer, aki megosztotta a világgal azt a 35 éves receptúrát, amivel ők a sztyeppén gyógyítják a szívinfarktusban szenvedőket. Állítja, a szívinfarktus kizárólag azért végződik ilyen magas százalékban -80 % - halállal, mert az emberek nincsenek tájékoztatva arról a módszerről, aminek köszönhetően amíg nem kezdődik meg a szívkompresszió, életben maradjanak, és az oxigénhiány miatt ne alakuljon ki végzetes kár az agyban.

A receptúra :

-egy pohár meleg víz
-egy teáskanál cayenne bors

Ha az egyén észnél van, akkor azonnal meg kell itatni vele ezt a keveréket, azonban ha már eszméletlen, akkor a nyelve alá kell cseppenteni 4 cseppet a cayenne tinktúrából.

Ez egy alternatív gyógymód, aki szeretne hisz benne, de ne gondolja senki, hogy a szívinfarktus nem kezelhető azonnal. John szerint ez az állapot olyan, mint egy vese görcs. Váratlanul jön, de kezelhető!

Aki teheti tartson otthon cayenne borsot, és cayenne tinktúrát.


Link


Cayenne bors - a gyógynövények királya, vagyis minden idők legnagyobb egészség titka


A cayenne borsot gyógynövénykutatók és sok természetgyógyász a gyógynövények királya címmel illeti. Dr. Richard Shulze, a híres gyógynövényszakértő és természetgyógyász a következőt mondta:

"Ha mindent meg akarsz tanulni egy gyógynövényről, az a cayenne bors legyen. Ez az egyik leghatékonyabb növény."

Hatásai olyan sokrétűek, hogy az ember el sem hiszi, hogy egyetlen gyógynövény ennyi mindenre képes lehet. Persze ez az információ nem túlságosan van nagy dobra verve, ezért csak a kitartó igazságkeresőkhöz jut el.

Mi a cayenne bors?

Neve becsapós, mert valójában nem bors, hanem egy chili paprika fajta, amiből csípős ízű, durva paprika őrlemény készül. Az emberiség egyik legősibb gyógynövénye, ami szinte az egész bolygót bejárta és a föld különböző szegleteiben nagyra becsült gyógynövényként van számon tartva.

Származása Közép-Amerika, a chili paprikák őshazája. Az idők kezdete óta termelt növények egyike, az inka, azték és maja civilizációk több ezer éve már használták gyógyításra és az amerikai őslakosság is több mint 9000 éve használja. Az évezredek folyamán India, Kína és a Közel-Kelet gyógyászatának is részévé vált. Ezért bár Dél-Amerikából indult hódító útjára, ma már Indiában, Amerikában, Afrika trópusi és szubtrópusi vidékein is termesztik.

Mire jó a cayenne bors?

Inkább úgy kellene feltenni a kérdést, hogy mire nem, mert azt gyorsabban meg lehetne válaszolni. Ami miatt a legnagyobb hírnevét kivívta, az a szívre és az erekre gyakorolt élénkítő és gyógyító hatása, ugyanis tapasztalatok szerint 30 másodperc alatt képes megállítani a szívrohamot.

Bevétele után szinte másodpercek alatt javítja a szív állapotát és működésbe lendíti azt, ezért szívroham megelőzésére vagy azonnali kezelésére alkalmazzák. Rendszeres fogyasztása top formában tartja a szívet.

Ez a gyógynövény egy nagyszerű táplálék a keringési rendszer számára, mert ellátja a szükséges összetevőkel az artériák, vénák, kapillárisok sejtstruktúráját, hogy azok visszanyerjék fiatalos rugalmasságukat.

Szabályozza a vér áramlását a fejtől a lábakig, kiegyenlíti és normálisra beállítja a vérnyomást. Bevételekor egyből hatással van a szívre, aztán fokozatosan kifejti hatását az artériákra, kapillárisokra és idegekre, eltávolítja a lerakódásokat az artériákból, illetve a mérgeket a véráramból.

Javítja a keringést, újjáépíti a vérsejteket, csökkenti a koleszterint, eloszlatja a triglicerideket (a trigliceridek a táplálkozás által felvett zsírok legfőbb alkotóelemei. Normál esetben a vérben csak kis számban vannak jelen).

Cayenne bors az emésztés javítására

Megóvja a gyomor nyálkahártyáját, újraépíti a szöveteket a gyomorban. Gyógyítja a gyomor- és bélfekélyeket. A cayenne bors természetes melegséget állít elő a testben, stimulálja a bélmozgást, segíti a tápanyagok felszívódást. Mivel stimulálja az emésztési folyamatokat, ezért segíti a gyenge gyomrot, emésztési zavarokra is jó, illetve kezeli a gyomorégést, hasmenést, gyomorbajt, puffadást.

Energia növelésére

Kezeli a gyengeséget és kimerültséget. Betegség esetében segíti, hogy a szervezet visszanyerje belső erejét. Erősíti az immunrendszert, stimulálja az anyagcsere folyamatokat. Több energiát és életerőt ad, általánosan megerősíti a szervezetet és az egészséget.

Gyulladáscsökkentő és gombaölő

Kivételes gombaölő hatása is van. Használható mandulagyulladás, torokgyulladás, torokbántalom, köhögés esetén gargalizálással. Megfázásra és láz enyhítésre is hatásos.

Női problémákra

Menstruációs panaszokra, görcsökre, méhfájdalomra.

Fogyókúrázóknak

Mivel gyorsítja a vérkeringést és a felszívódást, ezért elősegíti más gyógynövények és vitaminok, táplálék kiegészítők hatását. Bármely fogyókúra hasznos kiegészítője, mert stabilizálja az emésztést, ezzel megszünteti a felszívódási problémákból adódó túlzott étvágyat.

Egyéb problémákra

Jó még tengeribetegségre, használható allergia ellen és izomgörcsök enyhítésére, segít a sebgyógyulásban, csökkenti a hegesedést, kezeli az aranyeret, könnyít a fogfájáson, védi a fogakat a szuvasodástól, használható hányás ellen, anorexia kezelésre, gyógyír az ízületekre reuma és gyulladások esetén. Görcsoldó hatású, jó a vesének, a hasnyálmirigynek és még számtalan jótékony hatása van.

Hol lehet beszerezni?

Reformüzletek, bioboltok fűszeres polcán lehet megtalálni. Filléres portéka, 200-300 Ft egy csomag őrlemény.

Mellékhatás?

Eddig még nem érkezett jelentés arról, hogy a cayenne bors bármiféle komolyabb mellékhatást okozott volna, azon kívül, hogy igen csípős. Ezért amikor elkezdjük használni, figyeljünk, hogy fokozatosan szoktassuk hozzá a szervezetünket és apránként növeljük a mennyiséget. Az elején tapasztalhatunk bélmozgásokat, ahogy kifejti hatását a gyógynövény a szervezetünkben, de ez pár nap alatt alábbhagy. Ez csak annak a jele, hogy a cayenne bors teszi a dolgát szervezetünk helyreállításában.

Ötletek, receptek a cayenne bors fogyasztáshoz

Mikor elkezdjük fogyasztani, fokozatosan szoktassuk magunkat hozzá, elsőre elég egynyolcad később egynegyed teáskanállal tenni egy pohár folyadékhoz, később növelhetjük az adagot. Függ a cayenne bors erősségétől is, kísérletezzük ki, mi az ami nekünk jó, figyeljünk testünk jeleire.

A legjobban akkor fejti ki a hatását, ha forró vízben oldjuk fel, azaz úgynevezett cayenne bors teát készítünk.

Elkészítése: Egy pohár tisztított forró vízbe oldjuk fel a cayenne borsot. Ihatjuk így tisztán, de ízesíthetjük még mézzel és citrommal is.

Akinek érzékeny a gyomra a csípős ételekre, az teheti paradicsomlébe vagy sárgarépalébe is, illetve ne fogyassza éhgyomorra.

Legjobb, ha jó sok zöldséget eszik, mielőtt fogyasztja. Ha frissen facsart narancslébe tesszük, akkor igazi immunrendszer felturbózó ital. Kezdődő nátha, megfázás esetén nagyon hatásos kúra.

Szuperzsírégető energiafelturbózó citrusos ital recept

Elkészítés: Vágjunk össze grapefruitot, citromot és narancsot. Nyomkodjuk át őket, hogy kicsit megtörjenek és kiengedjenek egy kis levet. Figyeljünk oda, hogy a citrusfélék héját jó alaposan tisztítsuk meg és ne kerüljenek magok az italba. Szórjunk rá egy kávéskanál cayenne borsot és öntsük fel tiszta vízzel. (Használjunk tisztított vizet, mint amit a Vízmegoldás vízszűrje állít elő.) Hagyjuk egy éjszaka alatt összeérni az ízeket.

Vélemény?

Kíváncsi vagyok a tapasztalataitokra. Amikor a nagymamámnak adtam belőle, azonnal levitte a vérnyomását.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Természetes kullancsriasztó, ami tényleg működik!
  2015-04-28 18:03:39, kedd
 
  Csak egy illóolajat kell beszerezned, és máris védve vagy. És a kutyád is!

"Amikor hallottam, hogy van egy ilyen nevetségesen egyszerű, természetes módja a kullancsriasztásnak, nagyon izgatott lettem. És bíztam benne, hogy tényleg működik. Imádok kirándulni, kutyámmal márciustól októberig járjuk az erdőt, és olyan helyeket, ahol hemzsegnek a kullancsok.

Régebben hetente 1-2 kullancsot szedtem ki magamból, a kutyából pedig 5-6-ot. Bevallom, tartok a kullancsoktól, de nem szeretem a vegyi anyagokat. Épp ezért úgy voltam vele, hogy mindenképpen kipróbálom a Geránium (rózsamuskátli) olajat. Vettem egy olajat és imádkoztam, hogy tényleg beváljon.

Egy-egy cseppet tettem a fülem mögé, a csuklóm belsejére és a bokámhoz. A kutyámat is kezeltem: a lapockája közé és a farka aljára kapott minden nap egy cseppet, séta előtt. És amikor visszajöttünk, egyikünkben sem volt kullancs. És ez azóta is így van, minden egyes séta alkalmával! Fogalmam sincs, miért működik ilyen jól ez az olaj, de őszintén szólva nem is érdekel. Örülök, hogy találtam valamit, ami olcsó és hatásos. " Dia

A Geránium könnyű citromos, lágyan rózsás, virágos és gyógynövényes illatú olaj. Hatása a kullancsűzés mellett igen sokrétű. Kiváló

- antidepresszáns

- fertőzésgátló

- dezodoráló

- összehúzó

- hegesítő

- vérzéscsillapító

- tonizáló

- sebgyógyító

- enyhíti a szorongást, félelmet, a feszültséget

- csökkenti a vérnyomást

- jókedvre derít

és a kullancs ellen is véd!

A geránium a leghatásosabb egyensúlyba hozó, harmonizáló, kiegyensúlyozó illóolaj. Az egyik leghasznosabb illóolaj a nyirokrendszer méregtelenítésére és a narancsbőr csökkentésére, ezért gyakran használják nyirokmasszázs olajkeverékhez. Felgyorsítja a sebgyógyulást, fürdővízben alkalmazva. Elhúzódó sebgyógyulás esetén használhatjuk önmagában is.

Kiváló dezodoráló, mind a személyes higiénia, mind a légfrissítők terén. A geránium jótékony hatású menstruációs problémák esetén, egyensúlyba hozza a hormontermelést, valamint antidepresszáns és élénkítő hatású is.

Lelki hatását tekintve a geránium egyfajta biztonság- és kényelemérzetet teremt, gyengéden élénkít és kiegyensúlyoz. Illatlámpában alkalmazva csillapítja a túlzott hangulatingadozást.


Link
 
 
0 komment , kategória:  KÖRNYEZETVÉDELEM,ÁLLATVÉDELEM  
Fiókák mentése tavasszal
  2015-04-28 17:49:56, kedd
 
  A kisrigókat nem kell megmenteni a szüleiktől!

Ebben időszakban, május közepén már kikeltek az énekesmadár fiókák. A Madárkórház Alapítvány nyilvános madármentő telefonszámán és e-mailen naponta 20-30 bejelentést kapunk fészekből "kiesett" madárfiókák mentése ügyében. Ezek nagy része feketerigó fióka, de vannak köztük rozsdafarkúak, tengelicek, zöldikék, pintyek, fecskék, gerlék és galambok.

Tényleg kiesett és segítségre szoruló, vagy fészekhagyó és szülői felügyelet melletti természetszerű családi életből bár jószándékkal, de tévesen kiemelt fiókákról van-e szó? Egyik esetben azonnali beavatkozást igénylő életmentésről, a másikban egészséges fiókák biztosnak ígérkező felnevelésébe való, és legtöbb esetben azok halálával járó, hibás beavatkozásról van szó!

A kisrigók, városok kertjeiben leggyakoribb fekete- vagy énekesrigó fiókák ugyanis fészekhagyók, amint tehetik, kiugranak a bokrok ágain nem túl magasan, nem túl stabilan megépített fészekből, és bár repülni nem tudnak, a talajon, vagy bokrok ágain mozogva, szüleik etetik és nevelik őket. Az ilyen fióka háznál nevelve pár nap alatt megbetegszik! Ha viszont macskától vettük el, állatorvosi kezelés nélkül biztosen elpusztul. A szintén rovarevő, és a rigóhoz hasonló seregély-, de a harkály-, cinege fiókák viszont faodúban kelnek ki, és csak akkor hagyják el azt, amikort már röpképesek. A fecskék is röpképesen hagyják el a fészket, de a magevő tengelicek, zöldikék, pintyek, gerlék és galambok fiókái is kézre kerülhetnek. Őket viszont meg kell menteni, de nem mindig! Melyik micsoda és mit eszik, kell-e rajta segíteni?

Ennek megítélése bizonyos fajismeretet és gyakorlatot igényel, mely nem várható el mindenkitől. Ebben szeretnénk segíteni pár tanáccsal:

Ha látszólag elhagyott madárfiókát látunk, mielőtt befogjuk és hazavisszük, figyeljük meg 15-20

m-ről! A szülei ugyanis félnek az embertől, és bizonyos távolságot tartanak, a fiókák viszont barátságosak, az embertől nem menekülnek, sok esetben repülni sem tudnak. Ha ilyen távolságból 15-20 percen belül nem látunk a közelükben felnőtt madarat, akkor próbáljuk befogni és egy előre előkészített papírdobozba helyezni. Közben kérjenek telefonos segítséget a +36309435494-es számon! Pár kérdésből kiderül, hogy milyen fióka, meg kell-e menteni egyáltalán, ha igen, mit eszik, és szorul-e állatorvosi segítségre, és hova vihetik?

Általános szabály, hogy fél órán belül itassuk meg szemcseppentőből, műanyag fecskendőből, mokkáskanálból, vagy akár ujjunkról a csőrébe cseppentett vízzel, majd és csak ez után(!) etessük meg. Mindegy, hogy milyen fióka, akár rovarevő, akár magevő, bizonyos kor alatt állati fehérje táplálékot igényel, melyet hússal pótolhatunk. Tehát nem hibázunk nagyot, ha minden háztartásban található nyers csirkehúst adunk neki. Ollóval kukacnyi darabokat levágva, azokat csipesszel vízbe mártva tegyük a csőrébe. Ha még annyira fiatal, hogy magától tátja a száját, könnyű dolgunk van, ha nem, akkor némi erőszakot alkalmazva a csőrét szétnyitva tegyük mélyen a torkába a falatokat. Egyenkét egyet, de egy etetésre 4-5 falatot kapjon. Legjobb a lisztkukac, de az nincs mindig kéznél. A csonti nem jó, és a sertéshús sem, mert a madaraknak mérgező. Jó lehet a nedves macskatáp is, de a csirkehús a legjobb. Fél óránként lehet ismételni, amíg ki nem rázza a szájából. Több napos tartás esetén gondoskodni kell a kálcium-foszfor és vitamin ellátáról is, különben angolkóros lesz. Ennek megelőzésére vitamin cseppeket tegyünk a vízbe, amibe mártsuk a táplálékot, és ez után főtt tojáshéjat porrá törve, abban panírozva adjuk a kukacot, vagy a húsdarabot. Így megmenthetjük a fiókákat, kivéve a galambot, annak begytej pótló kell, ami bonyolultabb. Erről, és a részletekről a következő oldalon tájékozódhat: Fiókanevelés.

Dr. Déri János

állatorvos


Link


Fiókanevelés

Elárvult fiókák felnevelése


Igen fontos! Ha a fióka nagyon kiéhezettnek tűnik, feltehetően fél nap óta vagy még hosszabb ideje nem kapott enni, akkor haladéktalanul (egy órán belül) próbáljuk megetetni, megitatni. Minél fiatalabb egy fióka, annál kevésbé tudja elviselni a tartós éhezést. Sajnos elofordulhat, hogy még él, de már annyira legyengült, hogy a táplálékot a szervezete már nem tudja feldolgozni, és emiatt az etetés után néhány órával elpusztul.

Mivel és hogyan etessünk?

A galamb-, gerlefiókákat (akárcsak a papagájokat) a szülők kizárólag a begyükből felöklendezett begyváladékkal (ún. begytejjel), az idősebb fiókákat főleg a begyükben puhított magvakkal etetik. Ezért a nagyobb (már tollas) fiókáknak jól megfelel a következő ,,pempő" (elnevezés tőlem): Teáskanálnyi búzadarát (grízt), kukoricadarát pár csepp vízzel felfőzünk. Alaposan keményre főzött tojásnak a sárgáját, lereszelt fehérjét keverünk hozzá bőven; ha kéznél van, adhatunk hozzá csecsemőtápszert is. (Minden fióka neveléséhez fontos az állati fehérje-bevitel!) Ehhez adjunk még vitamint (Jolovit vitamincseppet vagy Laktiferm M+C vízben oldható port, mindkettő állatpatikában kapható), valamint a kalciumbevitel végett igen fontos porított tojáshéjat (a jól kifőzött tojás héját mozsárban megtörjük). Nagyon hasznos adalék még a reszelt sárgarépa, vitamindús és a beleket is rendben tartja. A nagyobbacska fiókának egyre nagyobb mértékben lehet mozsárban kissé megtört magvakat (kölest, búzát), durvább kukoricadarát keverni a ,,pempőhöz", és azt egyre szilárdabbra készíteni.

A fiókát megfelelő méretű dobozban az ölünkbe ültetjük, fél kézzel puha csőrét óvatosan szétfeszítjük, és a nem túl puha ,,pempőből" készített galacsint elég mélyen a szájába toljuk. Begyének megtapintásával ellenőrizzük, hogy eleget kapott-e. Vízigényét műanyag szemcseppentős flakonból vagy injekciós fecskendőből adagolt néhány csepp (vitaminos) vízzel elégítsük ki. A galamb-, gerlefiókát elég naponta négyszer, később háromszor megetetni, majd idővel fokozatosan rászoktatni a mageleségre. A magvak emésztéséhez tiszta homok, kölesszem nagyságú sóder is szükséges! (Akváriumban használatos sóder a legmegfelelőbb.)

Az énekesmadár-fiókák legtöbbjével könnyebb lehet a dolgunk. A rovarevők fiókái (a magevő énekesmadarak legtöbbje is szinte kizárólag rovarokkal eteti a fiókáit, pl. a verebek is), ha elég kicsinyek, szerencsés esetben első pillanattól hatalmasra tátott csőrrel kérik az eleséget. Előfordul, hogy az első néhány etetésnél még megilletődöttek, később azonban felismerik a csipeszben közeledő rovart és nagyra nyitják a csőröcskéjüket. Így nemigen tévedünk, ha az első néhány etetést - ha van kéznél - felébe-harmadába vágott lisztkukaccal, ha ez nincs, kicsiny friss húsdarabkákkal (legjobb a csirkehús) vagy főtt tojással oldjuk meg (a sárgáját darabosan fogjuk a (szemöldök- vagy bélyeg-)csipeszbe, a fehérjét lereszeljük és pici kekszreszelékkel vagy grízzel megszórjuk, hogy ne ragadjon). - Az itatást náluk is műanyag szemcseppentős flakonból vagy - óvatosan - injekciós fecskendőből oldjuk meg, vigyázva, nehogy megfulladjanak a vízsugártól (az üveg szemcseppentő, ha eltörik, a szilánkjaival végzetes sérülést okozhat). Számos rovarevő fiókája nem is igényli a külön itatást, elegendő, ha a kukacdarabkákat a vitaminos vízbe mártogatjuk. Náluk is fontos gondoskodni a megfelelő kalcium-, ásványi anyag-bevitelről, pl. úgy, hogy a lisztkukacokat még pirított tojáshéjba is bemártjuk.

A fiatal, rövidke farkú fiókákat egy-két óránként etetnünk kell, három-négy óra már elég súlyos éhezésnek számít. Később fokozatosan ritkíthatjuk az etetést két-három órás időközökre. Kezdetben fészekhez hasonlító bélelt dobozban pihenhet a picike, később kalitkában célszerű tartani, de a szabadon röpködést is naponta biztosítani kell a számára. A lisztkukac a fehérjén kívül zsiradékban is gazdag, energia-dúsabb, mint a nyers hús vagy sok más rovar. A főtt tojás sárgája a fehérjén és zsiradékon túl még fontos vitaminokat is tartalmaz. Természetesen adhatunk egyéb kisebb rovarokat, legyeket, nem mérgező hernyókat, sáskát, szöcskét, hangyabábot, szárított bolharákot stb. is. Csontkukacot ne adjunk, mert a nem megfelelően tisztított, előkezelt csonti a tenyésztési módja miatt súlyos fertőzéseket terjeszthet! Párizsit se adjunk, mert a kismadarak a só bevitelét igen rosszul tűrik! - Az eleven rovarok etetésénél még arra is vigyázni kell, hogy a rovart vagy roppantsuk meg, vagy vágjuk ketté, nehogy az élénken mozgó rovar, kukac a fióka emésztőrendszerében kárt okozzon! Persze mikor már önállóan eszik a fióka, akkor maga öli meg a kukacot, bogarat. A feketerigó közismerten sok földigilisztát fogyaszt, azonban a giliszta etetése veszélyes lehet (a légcsőférgek közti-gazdája), csínján kell bánni az etetésével. A nagyobbacska rigó-, seregélyfiókák szívesen esznek magvakat (köles, zabpehely, kendermag), apróra vágott alma-, cseresznyedarabkákat is.

Néhány magevő vegyes táplálékkal, tehát begyben puhított apró magvakkal és rovarokkal is eteti fiókáit. (A magevő madarakat kúpos csőrükről lehet felismerni.) Ezeket a fiókákat mi is vegyes táplálékkal etessük, vagyis a galamboknál ismertetett ,,pempővel" és lisztkukac-eleséggel. Néhány etetés után a fióka többnyire úgyis kiválasztja, mi a jó neki, és ennek megfelelően egyikkel vagy másikkal folytathatjuk a táplálását. Az irodalom szerint a zöldikék kizárólag mageleséggel etetnek. Én ennek ellenére (boldog tudatlanságban) probléma nélkül felneveltem egy zöldike-fiókát vegyes táplálékon, szívesen ette a félbevágott lisztkukacot is, majd felnőtt korában rátért a papagájeleségre.

Hogy melyik énekesmadár mivel eteti fiókáit, erre nézve azt hiszem, egyedülállóan gazdag leírást találhatunk Schmidt Egon Madárlexikon c. kiváló könyvében. Már csak az a nem kis probléma, hogy eldöntsük, melyik énekesmadár fiókája is a kis gondozottunk.

Nem utolsósorban fel szeretném hívni a figyelmet a higiénia fontosságára! A táplálék, ivóvíz tisztaságára, jó minőségére éppúgy ügyelni kell a madárfiókánál, mint az ember csecsemőjénél, hiszen mindegyikük immunrendszere fejletlen. Ezért ügyeljünk, hogy romlott tojás, szagos hús, penészes eleség semmi esetre se maradjon előttük! A nedves ,,pempő" is csak hűtőben tartható (és persze csak meglangyosítva etethető), mert a penészgombák igen hamar elszaporodhatnak rajta. Nem csak a láthatóan penészes eledel okozhat súlyos betegséget!

Végezetül: a felnőtt fióka szabadon eresztésénél ügyeljünk rá, hogy a környezetben legyen ivóvíz, viszont lehetőleg ne legyen macska; és arra is tanácsos gondolni, hogy a gerlék, a rigók igen agresszíven űzik el a "betolakodó" új fajtársukat!


Link
 
 
0 komment , kategória:  KÖRNYEZETVÉDELEM,ÁLLATVÉDELEM  
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 147 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 147 db bejegyzés
e év: 1864 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 253
  • e Hét: 8710
  • e Hónap: 24307
  • e Év: 24307
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.