Belépés
anyu65.blog.xfree.hu
Félig él, az aki nem mer Kné N. Magdolna
1962.09.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
A "játszmák"...
  2015-05-31 23:28:12, vasárnap
 
 
A családban azt kell mondani a nagypapa születésnapján, aki egy alkoholista disznó, hogy tisztelettel köszöntünk nagypapa, de jó, hogy köztünk vagy - és csak magunkban tehetjük hozzá: milyen jó hogy ma még nem hánytál az asztalra. A nagypapa meg két böffentés között azt mondja, milyen jó érzés, hogy így tiszteltek engem, milyen nagyszerű családom van! Ez a játszma. Úgy kell tenni a munkahelyen is, mintha a főnököt tisztelnéd, a főnök meg úgy tesz, mintha ő mindentudó lenne. Egy belgyógyász professzor úgy viselkedik, mintha nem azért lenne a posztján, mert jó szervező és kiváló nexusai vannak, hanem mert ő a legjobb belgyógyász az országban. Lehet valaki egyszerre a legjobb endokrinológus, a legjobb pulmonológus és a legjobb gasztroenterológus? Dehogy lehet! De a viziten ezt kell játszania. Elől megy, persze Scholl papucsban, hogy magasabbnak látsszon, nyakában lóg a fonendoszkópja, nehogy azt higgyék, hogy ő a műtősfiú. A zsebébe is tehetné, ott sokkal nagyobb biztonságban lenne, de a fonendoszkóp a játszma része, az orvosi fölény tartozéka, és ha valaki kilép a játszmából, akkor rengeteg negatívum zúdul a nyakába. Sokszor elmesélem hogy életemben egyszer voltam szülői értekezleten: először és utoljára. Büszke apaként bemasíroztam az iskolába, beültettek az egyik padba, majd jött a begyes, nagyon csinos tanítónő, felment a katedrára, és kiokosított bennünket. Néztem ezt a szegény lányt, hogy ez is elveszett az emberi kommunikáció számára, már csak fölülről lefelé tud beszélni. A katedra tönkretette, mint ahogy nagyon sok pedagógust, orvost, pszichológust tönkretesz, hogy mindig kiszolgáltatott helyzetben lévő emberekkel kerül kapcsolatba, és egy idő után észre sem veszi, hogy ez csak szituatív fölény, hanem azt gondolja, ő olyan nagyszerű ember aki mindenkinél magasabb rendű. Visszatérve a tanító nénire, miután elmondta a nagymonológját, kegyesen intett hogy lehet kérdezni. Én is jelentkeztem, és azt kérdeztem, hogy miért csak a hosszú szünetben ehetik meg a gyerekek a tízóraijukat, miért nem akkor mikor éhesek? Ez azért van így, apuka, mert nálunk ez így szokás - mondta a tanítónéni, körülbelül olyan hangsúllyal, ahogy az értelmi fogyatékosokhoz szoktak beszélni. Nehéz helyzetbe kerültem: belemegyek-e a szokásos játszmába szülő és pedagógus között? Mivel végül mindig a sátáni énem győz, úgy döntöttem, hogy nem megyek bele. Azt mondtam neki: Drága asszonyom, apukának engem utoljára a rossz lányok szólítottak az Arizónában: "Apukám, van pénzed? Gyere be egy boldog öt percre.!" Persze mint várható volt óriási botrány tört ki. Én azonban még a saját klinikai osztályomon sem tűrtem az apukázást, anyukázást, mert szerintem Magyarországon úgy szólítják meg az embereket, hogy uram és asszonyom. A kiszolgáltatokkal ugyanis azért bánnak így, azért vonják őket bele ezekbe a játszmákba, hogy fölénybe kerüljenek velük szembe.
- Hogy van Kovács bácsi? - Hát, doktor úr, itt fáj, ott meg szúr!
- Szólítson nyugodtan főorvos úrnak! Másnapi vizit. - Hogy van Kovács bácsi? - szólítson nyugodtan Kovács úrnak! Micsoda pimasz beteg! Ha kilép valaki a játszma keretei közül, abban a pillanatban egy agresszió tömeg zúdul rá, amiért nem megy be abba a hazug szereposztásba amiben élnie kell betegnek, gyereknek, feleségnek férjnek, beosztottnak. Ha kilép akkor baj lesz!
Popper Péter: Lélekrágcsálók.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az emberi élet értelme
  2015-05-29 22:25:25, péntek
 
  Egyszer egy 50 fős csoport vett részt egy előadáson. Az előadó egyszer csak megállt a beszédével, és úgy döntött, inkább egy gyakorlattal szemlélteti a mondanivalóját. Adott minden résztvevőnek egy-egy lufit, és arra kérte őket, írják rá a nevüket. Majd összegyűjtötték a lufikat, egy másik szobában.
Ezután arra kérték a résztvevőket, hogy mind menjenek be egyszerre a szobába és 5 percen belül keressék meg a saját nevükkel a lufijukat. Mindenki kétségbeesetten kereste hát a saját lufiját, lökdösődtek, totális káoszba fúlt az egész.
Így végül senki nem találta meg a saját lufiját.
Most arra kérték őket, hogy szabadon válasszanak egy-egy lufit, és adják oda annak a személynek, akinek a neve rá van írva.
Néhány percen belül mindenkinek meglett a lufija.
Ekkor az előadó így szólt: "Pontosan ez történik velünk az életünkben is. Mindenki kétségbeesetten keresi a saját boldogságát, nem tudván, vajon hol lehet.
A saját boldogságunk viszont mások boldogságában rejlik. Adj másoknak boldogságot, és megtalálod a sajátod.
Ez az emberi élet értelme.


 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Mekkora ötlet!
  2015-05-28 23:48:04, csütörtök
 
  Itt a bacon Burger, amit Neked is szívből ajánlok. Darált húsra, fűszerekre, baconra, sajtra és egy kis sonkára lesz szükséged ehhez az ínycsiklandozó recepthez.
Csupán kövesd a videóban látható elkészítési menetet, és hidd el nem fogod elrontani. Egy órán át kell majd grillezni, vagy sütni, hogy kellő képen átsüljön a finomság. Ha tetszett bátran mutasd meg másoknak is.

Link 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
na igen
  2015-05-28 15:22:37, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ébredj mellettem
  2015-05-27 13:15:20, szerda
 
  Link

Menekülünk
az időtől félve.
Nyaralni délre
elrepülünk.
Reménykedünk,
hogy nem értjük félre.
Tavaszt remélve
áttelelünk.

Bárki lehet,
enyém tied.
Mégis itt vagyunk,
talán csak véletlen.
Két átutazó
közös illúzióba
kapaszkodunk.
Ébredj mellettem

Sose gondolnád,
hogy a boldogság
Neked is járhat.
És ha körül ölel.
Akkor is úgy múlik el,
mint a varázslat

Elköltözünk
a földről az égbe.
Talán ott végre
eggyütt leszünk.

Bárki lehet,
enyém tied.
Mégis itt vagyunk,
talán csak véletlen.
Két átutazó
közös illúzióba
kapaszkodunk.
Ébredj mellettem.

Sose gondolnád,
hogy a boldogság.
Neked is járhat
És ha körül ölel.
Akkor is úgy múlik el
mint a varázslat.

Magadtól sose gondolnád.
Ne hidd el mikor elmondják.
Hogy bárkinek a boldogság jár.
De ébredj mellettem.

A terheket vinned kell.
Birkózni a bűnökkel.
Ez az életed fogd már fel.
Tényleg egyetlen.

Magadtól sose gondolnád.
Ne hidd el mikor elmondják.
Hogy bárkinek a boldogság jár.
De ébredj mellettem.

A terheket vinned kell.
Birkózni a bűnökkel.
Ez az életed fogd már fel.
Tudom, tudom, tudom..

Bárki lehet,
enyém tied.
Mégis itt vagyunk,
talán csak véletlen.
Két átutazó
közös illúzióba
kapaszkodunk.
Ébredj mellettem.

Sose gondolnád,
hogy a boldogság.
Neked is járhat.
És ha körül ölel.
Akkor is úgy múlik el
mint a varázslat.

Ébredj mellettem.
 
 
0 komment , kategória:  Dalszövegek  
A szív misztériuma
  2015-05-26 22:59:38, kedd
 
  A szív atomjai csodálatos tulajdonsággal rendelkeznek: úgy tudnak egymással kommunikálni, hogy nem játszik szerepet az idő, a távolság és a tér. A test minden más sejtje az idegek hálózatán keresztül kommunikál egymással. A szív sejtjei azonban minden további testi segédeszköz nélkül ,,beszélnek" egymással. Az időn és a téren túl tudják egymástól, hogy mit tesznek. Úgy viselkednek, mint egy magasabb színvonalon lévő energia. Akárcsak a lélek színvonalán, az időnek és a térnek már itt sincs befolyása. Szívünkben olyan misztériumok rejlenek, melyekről gondolkodásunk még csak nem is álmodhat, nemhogy elképzelése lehetne róluk. Szívünk a szó szoros értelmében egy lüktető energia- és fénymisztérium.
Fejünk az egónk, földi énünk jelenlétét jeleníti meg. Időbeni énünk természetesen sokkal több tényezőből képződik, de az agy a fő székhelye. Az én hangja soha nem hallgat el. A csend által válik a törvénytelen mester szolgálóvá. Az agy valódi feladata a szolgálat, nem az uralkodás. Fel kell készülnie arra, hogy egykor a szellem székhelye, avagy trónja legyen. A csenddel kapcsolatot létesítendő, az egónak át kell adnia magát a szíven át behatoló impulzusoknak. Saját magától soha nem válhat csendessé. Minden ebben az irányban kifejtett fáradozás csak az önmegerősítés egy újabb fajtájához vezet. Tehetetlenségének mély felismerésével azonban az ego átadhatja magát a szívéből jövő erős impulzusnak.
Egy ilyen átadás nem pusztán az én akciója, és nem is lehet az. Mert ez csak erősítené az ént. Az átadás azt jelenti, hogy az embert vonzzák a szívben rejlő isteni misztériumok, a mélyen a szívünkben vibráló szellemszikra. Az önátadás keletkezik, nem lehet akarni, gyakorolni vagy színre vinni. A központunkban vibráló isteni fénymag vonzereje által fejlődik ki, mely az eredeti éltre nyíló kapu.
Pentagram magazin 2008/3 A szív misztériuma
art: Rassouli
 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKES  
Gyásznap
  2015-05-26 00:09:02, kedd
 
  Amikor anyám születésnapja és apám halálának napja egybeesett: a halál győzött -
Azóta május 26. számomra gyásznap. Főleg hogy időközben ayu is elment.

Ne sírj hát Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-09-02 15:43:17
feltöltő: anyu65
nézettség: 1576
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs: gyász,
kategória: család
leírás: Sírtál minden éjjel , könnyeid tengerével visszahozni nem tudod már ki messze jár


URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá! 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán nap
  2015-05-25 08:56:00, hétfő
 
  Mivel ezen a napon rajzanak ki először a méhek, Orbán a méhészek védőszentje. Általánosabb hírnévnek örvendett azonban a szőlősgazdák (hasonlóképpen a kádárok, kocsmárosok) között, akik Orbántól a közelgő jégesők elhárítását kérték, szobrait fölállították szőlőskertjeikben, e napon pedig templomi szobrát ünnepi körmenetben kivitték a szőlőkbe. Ugyanakkor sajátos módon büntették is Orbánt, akinek úgyszintén szobrait ledöntötték, megforgatták a sárba, ha mégis elverte a jég a termést - vagy ha elfagyott a szőlő, egy nyaláb vesszőt kötöttek a nyakába ezzel a felirattal: ,,Ha elvitted a szőlőt, vidd a venyigét is!"  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pünkösd
  2015-05-24 23:10:21, vasárnap
 
  Pünkösd ünnepét a keresztény egyház annak emlékére tartja, hogy a húsvét utáni ötvenedik napon a Szentlélek leszállt az apostolokra.
Pünkösd a húsvétot követő ötvenedik nap, neve is innen származik (görögül pentekosztész). Húsvéthoz kapcsolódóan mozgó ünnep, május 10. és június 13. közé esik. A zsidók a Sínai-hegyi törvényhozást ünneplik ugyanezen a napon.

Pünkösd ünnepét a keresztény egyház annak emlékére tartja, hogy Jézus mennybemenetele után a Szentlélek leszállt az apostolokra. A bibliai történet szerint az apostolok épp aznap összegyülekeztek, majd hatalmas zúgás, szélvihar támadt, s a Szentlélek lángnyelvek alakjában leszállt a tanítványokra. Ezután Péter prédikálni kezdett, beszédére sokan figyeltek, követték, megalakultak az első keresztény gyülekezetek. Pünkösd tehát az egyház születésnapja.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hero
  2015-05-22 13:56:40, péntek
 
  Link


Mariah Carey: Hero

There's a hero
If you look inside your heart
You don't have to be afraid
Of what you are
There's an answer
If you reach into your soul
And the sorrow that you know
Will melt away

[Chorus:]
And then a hero comes along
With the strength to carry on
And you cast your fears aside
And you know you can survive
So when you feel like hope is gone
Look inside you and be strong
And you'll finally see the truth
That a hero lies in you

It's a long road
When you face the world alone
No one reaches out a hand
For you to hold
You can find love
If you search within yourself
And the emptiness you felt
Will disappear

[Chorus]

Lord knows
Dreams are hard to follow
But don't let anyone
Tear them away
Hold on
There will be tomorrow
In time
You'll find the way

[Chorus]


Mariah Carey: Hős

Ott egy hős
Csak nézz a szívedbe
Nem kell félned
Attól, aki vagy
Ott a válasz
Csak kutasd át a lelked
S a jól ismert bánat
Mind semmivé lesz

[Chorus:]
S eljön a hős
Aki elég erős a folytatáshoz
Megszabadulsz a félelmeidtől
S elhiszed, hogy túlélheted
Szóval mikor úgy érzed, oda a remény
Nézz önmagadba, légy erős
S rá fogsz jönni az igazságra
Hogy a hős ott él benned

Hosszú az út
Ha egyedül kell szembenézned a világgal
S nincs kéz
Melybe kapaszkodhatnál
Rátalálhatsz a szerelemre
Csak nézz magadba
S az üresség, amit érzel
Eltűnik

[Chorus]

Isten a megmondhatója
Nehéz követni az álmokat
De ne hagyd
Hogy bárki is megfosszon tőlük
Tarts ki
Lesz még új nap
S idővel
Megtalálod a saját utad

[Chorus]
 
 
0 komment , kategória:  Dalszövegek  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 43 db bejegyzés
e év: 620 db bejegyzés
Összes: 6842 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 305
  • e Hét: 1149
  • e Hónap: 4912
  • e Év: 280647
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.