Belépés
ennmary.blog.xfree.hu
Nem mondhatom el senkinek, elmondom,hát mindenkinek--- "Sehonnai bitang ember, Ki most, ha kell, halni nem mer,......" --Pedig , ...... :) Ennmary x
1972.11.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
...és , ez van !!!
  2015-05-25 11:24:29, hétfő
 
 


 
 
0 komment , kategória:  15-ben is ...  
pokol,.-
  2015-05-25 11:07:09, hétfő
 
  Megdöbbentő, hogy milyen sokan átviszik a tegnap terhét a következő napra.
Kudarcaikat napról napra magukkal cipelik, és ezzel megfosztják önmagukat az újrakezdés örömétől.
(Gary Chapman)

 
 
0 komment , kategória:  15-ben is ...  
egészségügy,.
  2015-05-25 11:01:42, hétfő
 
  LEBÉNULHAT A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY?

A sajtóhírekben olvashattunk róla, hogy gyorstalpaló tanfolyamokon képzik majd ki a magyarországi nővéreket, hogy a ,,szakemberhiány" ne okozzon gondokat:
Akár arra is felkészülhetünk a villámgyorsan ,,kiképzett" nővérekkel, hogy megtörténhet az is, hogy az újdonsült nővérke nem fog tudni eligazodni hirtelen, hogy mi micsoda, és mire való?
Nálunk nem ritka, hogy 40-50 betegre egyetlen ápoló jut csupán a nagy nővérhiány miatt. Viszont, Németországban, már azért is sztrájkolnak, ha 12 betegre jut egy nővér? Szerintük az is nagyon megterhelő:
Akkor mit szólnának a magyarországi viszonyokhoz? Mit szólnának a rendkívül megterhelő, felelősségteljes munkához és az alacsony bérekhez?

Nálunk már arról szólnak a hírek, hogy az emberek fele, ha időben szeretne orvoshoz fordulni, akkor a magánrendeléseket kell igénybe venni. Az állami egészségügyi szolgáltatás egyre aggasztóbb. Már 90 milliárd forintra emelkedett a kórházak kint levősége.

Mindenkinek meggondolandó, hogy hogyan vigyáz az egészségére:
Sietni kellett a kormánynak, mert az ápolók elégedetlensége után a szociális dolgozók is demonstrálni akarnak május 29-én.

A szociális dolgozóknak tett ígérvényről olvashatunk, akik bérét júliustól rendeznék:
Más országokban láthatjuk, hogy a kutatások alapján megtalálták az összefüggéseket a szegénység és a megbetegedések között. Minél szegényebbek vagyunk, annál több gondot okoz az egészséges táplálkozás hiánya. Hazánkat nem érte még utol ez a felismerés.
Akik már betegek, azoknak sokkal jobban oda kellene figyelni az egészséges táplálkozásra a szigorúan betartandó diétákra, mint például a cukorbetegek, stb. Viszont, a rokkantak egy élet munkája után olyan kevés pénzellátást kapnak, hogy abból nemhogy a diétához, de még a legolcsóbb, egészségtelen élelmiszerekhez sem bírnak hozzájutni. A lakás fenntartásra, a gyógyszerekre sem elég a havi juttatás, amit az államtól kapnak.

Na, de ennyi pénzekből, hogy képzelte a kormány, hogy meg lehet élni?

Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek, nálunk...!!   
megoldás kereső.-
  2015-05-25 10:52:53, hétfő
 
  A múlt nem a tied, csak az utána vonuló árnyék. A jövő nem a tied, csak az elébed vetődő sugara. Az óra a tied. Csupán az óra, amelyben élsz. Ne siess ki belőle.
(Gárdonyi Géza)


ennyi:

választani ? :)Démoni suttogás


Öt eltűnt kislány...
Öt kis gödör a tisztáson...

Rettenetes bűnténysorozat sokkolja az országot. Egy embernek aligha nevezhető szörnyeteg kislányokat rabol el és csonkít meg. Goran Gavila kriminológusnak és az általa irányított különleges egység tagjainak olyan pokoli régiókba kell leereszkedniük a nyomozás során, ahonnan alig-alig van visszatérés. A tettes mindvégig ördögien megtervezett, lidérces játékot űz velük, minden egyes feltárt gonosztette valamilyen üzenet, amely arra kényszeríti a csapat tagjait, hogy nézzenek szembe azzal a sötétséggel, amelyet valamennyien magukban hordoznak.
Versenyfutás az idővel és harc a mindannyiunk lelkében ott lakozó démonnal: ez az, ami letehetetlenné teszi Donato Carrisi igaz történet alapján írt első regényét. A felkavaró és végtelenül izgalmas thriller a jóság és a gonoszság között húzódó keskeny határmezsgyét vizsgálja, amíg fel nem fedi az utolsó, könyörtelen titkot.

"Mire az olvasó rájön, hogy egy agyafúrt pszichopatával van dolga, aki legalább annyira kegyetlen, mint Hannibal Lecter, addigra már megjárta a poklok poklát. Carrisi hihetetlen feszültséget kelt - épp csak egy levegővételnyi időt hagy olvasójának, hogy azután egy még mélyebb szakadékba taszítsa." (La Repubblica)
"Brilliáns és nagyon hátborzongató... remek könyv." (Ken Follett)

könyvek :


Hogyan segít a könyv ?

Betegségem és gyógyulásom hiteles történetével könyvem Neked is segíteni fog újra talpra állni, hogy mellékszereplő helyett hős lehess a saját életedben!

A tudományosan alátámasztott megoldásokat saját tapasztalataimmal ötvözve alkottam meg azt a módszert, amely immáron ismerőseim és hasonló betegségekkel küzdő sorstársaim körében is sokszorosan bizonyított.Link

 
 
0 komment , kategória:  15-ben is ...  
képekkel,.-
  2015-05-25 10:36:53, hétfő
 
 

,,Mindenki önmagát látja a világban, és mindenki számára olyan a világ, amilyennek látja.
(A. J. Christian)Ne érezd magad rosszul a hangulataid miatt, nincs azzal semmi gond, ha néha elfáradsz, elkeseredsz, szomorú és dühös leszel. Ezek teljesen normális érzelmi reakciók, emberek vagyunk, érzékenyek, összetettek, bonyolultak és mégis egyszerűek. Ha lehetőséged van rá, add ki magadból a rossz érzéseidet, oszd meg másokkal a gondolataidat, vezesd le a feszültséget, persze, természetesen, olyan módon, hogy lehetőség szerint másokban ne okozz vele kárt, másoknak ne okozz vele szomorúságok. Ha mégis megtörténik, próbáld meg jóvá tenni, de ne utáld magad miatta, ne büntesd magad emiatt, tanulj belőle, és haladj tovább. Figyelj magadra, az érzéseidre, legyél tudatos, tudd, hogy minden átmeneti, minden egy tanulási folyamat, minden egy állomás és a dolgok jó része állandóan változhat és változik is. Nem csak a te életedben, hanem mindenki életében.

Ne felejtsd, a felhők fölött mindig kék az ég...
 
 
0 komment , kategória:  képeken, képekben..  
Rokkantsági ellátás 2015 – HIVATALOS
  2015-05-25 10:15:26, hétfő
 
  Rokkantsági ellátás 2015 - HIVATALOSLink

Rokkantsági ellátás 2015 - HIVATALOS

Ki jogosult rokkantsági ellátásra?

Az a személy, akinek az egészségi állapota a komplex minősítés alapján 60 százalékos vagy kisebb mértékű és aki a kérelem benyújtását megelőző
- 5 éven belül legalább 1095 napon át,
- 10 éven belül legalább 2555 napon át vagy
- 15 éven belül legalább 3650 napon át biztosított volt és
- keresőtevékenységet nem végez és
- rendszeres pénzellátásban nem részesül, továbbá
- akinek foglalkozási rehabilitációja nem javasolt és akinek az egészségi állapota 51-60% között van és a rehabilitálhatóság szociális szempontú vizsgálata alapján a rehabilitációja nem javasolt (B2 kategória), valamint annak a személynek, akinek a foglalkoztathatósága rehabilitációval helyreállítható, vagy aki tartós foglalkozási rehabilitációt igényel és a kérelem benyújtásának, vagy a felülvizsgálat időpontjában az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig hátralevő időtartam az 5 évet nem haladja meg.
- akinek foglalkozási rehabilitációja nem javasolt, és egészségi állapota 31-50 % közötti (C2 kategória), valamint annak a személynek az esetében, aki tartós foglalkozási rehabilitációt igényel és a kérelem benyújtásának időpontjában az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig hátralevő időtartam az 5 évet nem haladja meg,
- aki kizárólag folyamatos támogatással foglalkoztatható és egészségi állapota 1-30 % közötti (D kategória),
- akinek egészségkárosodása jelentős és önellátásra nem vagy csak segítséggel képes, és egészségi állapota 1-30 % közötti (E kategória).

Mi alapján állapítják meg a rokkantsági ellátás összegét?
A jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző naptári évben (referencia időszak) elért havi átlagjövedelem (legalább 180 nap) alapján.
Mi történik abban az esetben, ha az igénylő a kérelem benyújtását megelőző évben nem rendelkezik jövedelemmel?
Ebben az esetben azt vizsgálják, hogy az igénylő közvetlenül a kérelem benyújtását megelőzően rendelkezik-e legalább 180 naptári napi jövedelemme


Mi alapján állapítják meg a rokkantsági ellátást, ha az igénylő a kérelem benyújtásakor egyáltalán nem rendelkezik jövedelemmel?
Ha a jogosult nem rendelkezik legalább 180 naptári napi jövedelemmel vagy egyáltalán nem rendelkezik jövedelemmel az ellátást a 2012-ben érvényes minimálbér (93.000,- Ft) alapján állapítják meg. Ha a jogosult amiatt nem rendelkezik 180 naptári napi jövedelemmel, mert a vizsgált időszakban vagy ennek egy részében táppénzben, baleseti táppénzben részesült, ha az számára kedvezőbb, a táppénzt, baleseti táppénzt megelőző 180 naptári napi jövedelmet kell figyelembe venni..

Mi alapján állapítják meg a rokkantsági ellátást, ha az igénylő korábban rehabilitációs járadékban részesült?
Abban az esetben, ha a 2011. december 31-én rehabilitációs járadékban részesülő személy részére 2014. január 1-jét követően rokkantsági ellátás kerül megállapításra, az ellátás összegének meghatározása során, ha az számára kedvezőbb, havi átlagjövedelemként a megszűnést megelőző hónapra járó rehabilitációs járadék összegének 140 százalékát kell figyelembe venni.

Mennyi a rokkantsági ellátás összege?
Annak a megváltozott munkaképességű személynek, akinek:
- egészségi állapota alapján foglalkoztathatósága rehabilitációval helyreállítható, azonban a komplex minősítés szakmai szabályairól szóló rendeletben meghatározott egyéb körülményei miatt foglalkozási rehabilitációja nem javasolt és akinek az egészségi állapota 51-60% között van és a rehabilitálhatóság szociális szempontú vizsgálata alapján a rehabilitációja nem javasolt (B2 kategória), valamint annak a személynek, akinek a foglalkoztathatósága rehabilitációval helyre-állítható és a kérelem benyújtásának időpontjában az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig hátralevő időtartam az 5 évet nem haladja meg, a havi átlagjövedelem 40 százaléka, de legalább a minimálbér 30 százaléka (27.900,- Ft) és legfeljebb a minimálbér 45 százaléka (41.850,- Ft)
- annak a megváltozott munkaképességű személynek az esetében, akinek egészségi állapota alapján tartós foglalkozási rehabilitációt igényel, azonban a komplex minősítés szakmai szabályairól szóló rendeletben meghatározott egyéb körülményei miatt foglalkozási rehabilitációja nem javasolt, és egészségi állapota 31-50 % közötti (C2 kategória), valamint annak a személynek az esetében, aki tartós foglalkozási rehabilitációt igényel és a kérelem benyújtásának időpontjában az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig hátralevő időtartam az 5 évet nem haladja meg, a havi átlagjövedelem 60 százaléka, de legalább a minimálbér 45 százaléka (41.850,- Ft) és legfeljebb a minimálbér 150 százaléka (139.500,- Ft)
- annak a megváltozott munkaképességű személynek, aki kizárólag folyamatos támogatással foglalkoztatható és egészségi állapota 30 % alatti (D kategória) a havi átlagjövedelem 65 %-a, de legalább a minimálbér 50 %-a (46.500,- Ft) és legfeljebb a minimálbér 150 %-a (139.500,- Ft)
- annak a megváltozott munkaképességű személynek, akinek az egészségkárosodása jelentős és önellátásra nem vagy csak segítséggel képes, és egészségi állapota 30 % alatti (E kategória) a havi átlagjövedelem 70 %-a, de legalább a minimálbér 55 %-a (51.150,- Ft) és legfeljebb a minimálbér 150 %-a (139.500,- Ft).
Emelkedik-e a rokkantsági ellátás összege?
A rokkantsági ellátást a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény nyugdíjemelésre vonatkozó szabályai szerint, azzal megegyező arányban emelik, 2015-ben 1,8%-kal.

Méltányosságból emelhető-e a rokkantsági ellátás összege?
Nem, a rokkantsági ellátás összegének emelésére még méltányosságból sincs lehetőség.

A rokkantsági ellátás mellett lehet-e kereső tevékenységet folytatni?
Igen, azonban az ellátást meg kell szüntetni, ha a rokkantsági ellátásban részülő kereső tevékenységből származó jövedelme 3 egymást követő hónapon keresztül meghaladja a minimálbér 150 %-át (2015-ben 157.500,- Ft). A biztosított egyéni és társas vállalkozó esetén minimálbér alatt a garantált bérminimumot kell érteni, mely 2015-ben 122.000,- Ft.

Mikor szüntetik meg a rokkantsági ellátásra való jogosultságot?
Ha az ellátásban részesülő
- kérte,
- más rendszeres pénzellátásban részesül, ide nem értve a keresőképtelenségre tekintettel folyósított táppénzt, baleseti táppénzt, valamint a gyermek egy éves kora után megállapított gyermekgondozási díjat,
- egészségi állapotában olyan tartós javulás következett be, amely alapján a jogosultsági feltételek már nem állnak fenn,
- keresőtevékenységet folytat, és jövedelme 3 egymást követő hónapon keresztül meghaladja a minimálbér 150 százalékát (a biztosított egyéni és társas vállalkozó esetén minimálbér alatt a garantált bérminimumot kell érteni)
- foglalkoztatására a foglalkoztatásra irányuló jogviszony létesítéséhez szükséges jognyilatkozat hiányában került sor,
- az értesítési kötelezettségét neki felróható okból nem teljesíti, vagy a felülvizsgálat során neki felróható okból nem működik együtt.

Hol kell benyújtani a rokkantsági ellátás megállapítására vonatkozó igényt?
Az ellátás megállapítását formanyomtatványon a lakóhely szerint illetékes fővárosi, megyei kormányhivatlnál, a külföldön élő, tartózkodó kérelmező esetén Budapest Főváros Kormányhivatalnál.

Van-e bejelentési kötelezettsége a rehabilitációs ellátásban részesülő személynek?
A rehabilitációs ellátásban részesülő személynek tizenöt napon belül értesítenie kell a lakó- vagy tartózkodási helye szerinti kormányhivatalt, ha az egészségi állapotában tartós javulás vagy rosszabbodás következett be, keresőtevékenységet folytat, keresőtevékenységet megszűnt.

2015. április

Forrás :Emberi Erőforrások Minisztériuma

Rokkantság, rehabilitáció, átmenet: Link


infó !!!!


Tájékoztató az ,,Ellátottak utazási utalványá"ról
Link2015. február 19.
Nyomtatás

Az ,,Ellátottak utazási utalványa" elnevezésű közokiratra vonatkozó szabályokat a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV. 25.) Korm. rendelet 4 §-a tartalmazza.

Az ,,Ellátottak utazási utalványá"-t az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Nyugdíjfolyósító Igazgatósága (továbbiakban Nyugdíjfolyósító Igazgatóság) a tárgyév március 31-éig azon jogosultak részére juttatja el, akik az év április 1-jéig a 65. életévüket nem töltötték be. Az utazási utalványt minden jogosult azonos módon, vonalkóddal ellátott, átvételi elismervényes küldemény formában kapja meg.

Az ,,Ellátottak utazási utalványá"-ra az utalvány kiküldésének évében 65. életévét be nem töltött személyek közül jogosultak

- a saját jogú nyugellátásban, valamint azzal azonos elbírálás alá eső ellátásban részesülő személyek (öregségi nyugdíj; a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány által folyósított öregségi és rokkantsági nyugdíjsegély; Magyarországon nyilvántartásba vett egyháztól egyházi, felekezeti nyugdíj; növelt összegű öregségi munkaképtelenségi járadék; a szociális biztonsági rendszerek koordinálásáról és annak végrehajtásáról szóló uniós rendeletek, illetve az EGT-állam jogszabályai alkalmazásával megállapított öregségi nyugdíj; nemzetközi egyezmény alkalmazásával megállapított saját jogú öregségi nyugdíj),

- a hozzátartozói nyugellátásban részesülők (özvegyi nyugdíj, árvaellátás, szülői nyugdíj, baleseti hozzátartozói nyugellátások, özvegyi járadék),

- a 2011. december 31-éig 57. életévüket betöltött és 2011. december 31-én előrehozott öregségi nyugdíjban, csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíjban, korkedvezményes nyugdíjban, bányásznyugdíjban, korengedményes nyugdíjban, az egyes művészeti tevékenységet folytatók 5/1992. (I. 13.) Korm. rendelet alapján megállapított öregségi nyugdíjában, polgármestereknek a 1994. évi LXIV. törvény 2012. január 1-jét megelőzően hatályos rendelkezései alapján megállapított öregségi nyugdíjában, országgyűlési képviselőknek a 1990. évi LVI. törvény 2012. január 1-jét megelőzően hatályos rendelkezései alapján megállapított öregségi nyugdíjában, az EP magyarországi képviselőinek a 2004. évi LVII. törvény 2012. január 1-jét megelőzően hatályos rendelkezései alapján megállapított öregségi nyugdíjában, szolgálati nyugdíjban részesülő személyek,

- azok a rokkantsági ellátásban részesülő személyek, akik 2011. december 31-éig 57. életévüket betöltötték és 2011. december 31-én III. csoportos rokkantsági nyugellátásra vagy rendszeres szociális járadékra voltak jogosultak,

- azok a rokkantsági ellátásban részesülő személyek, akik 2011. december. 31-én I. vagy II. csoportos rokkantsági nyugellátásra voltak jogosultak, illetve akiknek a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján az egészségi állapota 30%-os vagy kisebb mértékű,

- a rokkantsági járadékban, nemzeti gondozási díjban, nemzeti helytállásért elnevezésű pótlékban részesülők,

- a külföldről hazatelepült magyar állampolgárok, akik külföldről részesülnek nyugellátásban (a hazatelepülés és a jogosultság hitelt érdemlő igazolása alapján),

- a nyugdíjsegélyben részesülő egyházi személyek,

- a gyám és a gyámolt személyek, a gondnok és a gondnokolt személyek.

Az utazási kedvezményt megosztva veheti igénybe:

- a gyám és gyámolt, illetve a gondnok és a gondnokolt,

- az utazási kedvezményre jogosult a házastársával/élettársával, feltéve, hogy a házastárs/élettárs az irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötte.Az ,,Ellátottak utazási utalványa" minden év január 1-jétől a követő év március 31-éig érvényes. Felhasználható vasúton, HÉV-en, helyközi és elővárosi autóbuszon, kompon és réven történő közlekedésre.

Az utazási kedvezmény hatálya a Magyarország területén belföldi forgalomban a helyi és helyközi menetrendszerinti személyszállítási szolgáltatásokra terjed ki.

A vasúti személyi szállításban az utazási kedvezmény a 2. kocsiosztályra érvényes. A kedvezmény helyjegyre és pótjegyre nem érvényesíthető.

Kivételt képeznek:

- a 3 év alatti, külön ülőhelyet nem foglaló gyermekek,

- a hadirokkantak (igazolt esetben kísérője), és a hadiözvegyek.

Az utalvány

- 16 alkalommal 50%-os mértékű kedvezmény igénybevételére,

- 2 alkalommal 90 %-os kedvezmény igénybevételére jogosít.

A jogosult választása szerint 2 db 50%-os mértékű kedvezmény egyidejű felhasználásával 1 db 90%-os kedvezmény érvényesíthető.

A kedvezmény egy jogcímen vehető igénybe.

Az érvényesítés módja

- az utazási utalványra feljegyzésre kerül az utazás megkezdésének helye és ideje a jegy váltásakor,

- egy utazási alkalomnak számít a kiindulási és célállomás közötti egyirányú, de több közlekedési eszköz használata is, mely esetben az utazás megkezdését követő nap 24. órájáig vehető igénybe a kedvezmény.

Az utalvány pótlására, cseréjére abban az esetben van lehetőség, ha

- a jogosult az utalvány eltulajdonításának tényét rendőrségi jegyzőkönyv, bejelentés vagy feljelentés útján igazolja, vagy

- az utalvány elháríthatatlan ok miatt megsemmisül: árvíz, földrengés, egyéb természeti katasztrófa.
Az egyéb ok miatt megrongálódott utalvány a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz történő visszajuttatása esetén kicserélhető.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek, nálunk...!!   
Vehetsz házat, de otthont nem...
  2015-05-25 10:11:10, hétfő
 
 ha Te nem is...
megkeresem az életkedvemet:
A lelki béke abból származik...
A távolság két ember között sohasem azon múlik, hogy milyen messze vannak ténylegesen egymástól. Mert ébredhetsz fel mellette, láthatod minden nap, de ha nincs meg a varázslat, ha nem vágysz rá, a közelségére az érintésére csak lefekszik melléd esténként az ágyba, akkor távolabb van tőled mindennél. S állhat közétek több ország, több száz kilométer mégis melletted és veled lehet nap mint nap. Szorosan a szívedben a lelkedben a mindennapjaidban. És amikor meghallod esténként a hangját akkor olyan, mintha ott lenne, mert édesen simogatóan szól hozzád. Mert érzed, hogy nem csak mondja a szavakat és te sem csak meghallgatod. Hirtelen kerek lesz a világ és minden kis puzzle darabka a helyére kerül. Nem kapkodva, nem meggondolatlanul, hanem lassan de biztosan és mint a fogaskerék egyik kereke , belesimul az életedbe, hogy aztán a szerelmetek , közös céljaitok mozgathassák tovább a fogaskereket....és ő megtanít rá, hogy nem csak fekete vagy fehér létezik. Hiszen ott van az a rengeteg szín ami megédesíti az életeteket.

Az Iránytű-A titok második része (szinkronos) Link
 
 
0 komment , kategória:  15-ben is ...  
összeszedtem, nekemvaló.............,.---/--
  2015-05-25 09:57:43, hétfő
 
  A lélek ingatag és könnyelmű. Állandó külső hatások,
megszokások és körülmények befolyásolják, a mesterek
egy nyitott ajtóban álló gyertya lángjához hasonlítják,
melyet a körülmények szele kénye-kedve szerint alakít.

Ne fájjon a lelkem,
Ne fájjon a testem,
Legyen, ki felemel,
Amikor elestem.
Amit méznek érzek,
Epévé ne váljék,
Kövessen a béke
Mint jóságos árnyék.
S ha majd jő a halál,
Szóljon hozzám szépen,
S ne a hátán vigyen,
Hanem az ölében.

Amikor üres a lélek,
akkor a csend dalol
Amikor árnyékok a fények
Akkor a kétség átkarol

Hétköznapok hajnali derengése
Mogorva reggeli arcok
Szomorúan kezdődik minden nap
Miértek nélküli harcok

Nyitott szemmel is vakon
Minden lépés visz valahová
Napi útjaink végső célját
Csak valaki láthatná

Gépiesen ismétlődő percek
Órákon meghajlik a mutató
Íriszen tekintet serceg
Lélek-társakat kutató

Madár-röptébe fagyott
Szabaduló pillanat
Összezáruló markokban
Semmi más nem maradt

Amikor üresek a lángok
Akkor semmi nem melegít
Amikor kiürült a lélek
Az Ember mindent elveszít

Bús szavaim halk esőcseppjei
verik a lelked bezárt ablakát
és nem érted meg te sem soha,
e szürke gyöngyök szomorú dalát.
Lágyan peregnek a bús csendes
cseppek végig csókolják a hideg
üveget, de résre lelni, lelkedig
hatolni az én szavamnak soha
nem lehet.
Csendes őszi eső, semmibe
hulló könny az én szavam, bús
álmot álmodó nehéz szürke felhő
vagyok magam.
Kacagó napsugár a mások nevetése
én neked csak könnyeket adok
simogatják a hideg, csukott ablakot.

"Ami bennem lélek, veletek megy;
ott fog köztetek lenni mindig.
Megtalálsz virágaid között,
mikor elhervadnak;
megtalálsz a falevélben,
mikor lehull;
meghallasz az esti harangszóban,
mikor elenyészik;
s mikor megemlékezel rólam,
mindig arccal szemközt
fogok veled állani."

Jókai Mór
 
 
0 komment , kategória:   ott belül..néha fáj,  
összeszedtem, nekemvaló.............,.---
  2015-05-25 09:44:28, hétfő
 
  Jó volna egyszer más ember szemével
megnézni-látni kívülről magam:
mert érdekelne, hogy ki és miféle
az, akié a szájam és hajam,
hogy ki az, ki a szívem bitorolja,
aki használja lábam és kezem,
ki minden szervem elkoptatja sorra,
aki feléli lassan életem?

Vajon tudnék-e lenni jó barátja?
Irigyelném-e titkon életét?
Mit váltana ki belőlem halála?
Örülnék-e vagy könnyet ejtenék?
Jó volna egyszer más ember szívével
érezni ezt halálos komolyan.

Jó volna egyszer más ember szemével
pártatlanul megnézni önmagam.
/Végh György/
Nem vagyok tökéletes lány. A hajam nem áll mindig jól és gyakran elbukom.
Ügyetlen vagyok, és néha összetörik a szívem. Van, hogy veszekszem a
barátaimmal és vannak napok, amikor semmi se sikerül. De ha jobban
belegondolok és egyet hátra lépek, akkor úgy érzem, hogy ez a különleges
élet a valóság, és lehet, de csak lehet, hogy szeretek tökéletlen lenni.


Aki igazán figyel a másikra,
annak nem kell ugyanúgy vélekednie,
egészen másképp is láthatja a dolgokat.
Valakit tényleg megérteni annyit tesz,
mint tudni, hogy miben értünk egyet,
és miben tér el a véleményünk.

Alfons Vansteenwegen

Van az úgy, hogy azt gondoljuk, megfáradtunk, s annyi,
de annyi teher van rajtunk, hogy a szavak, melyek a lélekről,
a fényről, a szeretetről beszélnek, szinte idegennek,
elérhetetlennek tűnnek, mert akkora tehernek érezzük a földi
élet nehézségeit. Nem vétség, ha valaki néha így érez.
Minden út hosszú, s apró, kimerítő lépésekből tevődik össze
és a megtételében néha erőtlenné válunk. Ilyenkor időt kell
hagyni magunknak, s megpihenni. Este a fürdőkád vizébe
csepegtessünk levendula és citromfű olajt, s kényeztessük
testünket a lazulás perceivel. Gyújtsunk meg egy gyertyát,
bújjunk fürdőköntösbe, vagy a legszebb hálóingünkbe,
fogjunk meg egy üveg édes vörösbort, vagy akár fehéret, s
töltsünk félig egy szép, nagy, öblös poharat. Csendesen
nézzük a folyékony arany bársonyos fényét, s lassan,
kortyonként élvezzük a szőlőtőkék által adott nedű ízét.
Apránként megnyugszunk, elpilledünk, s új erőre kapva
folytathatjuk önmagunk belső szépségének felfedezését.

 
 
0 komment , kategória:   ott belül..néha fáj,  
összeszedtem, nekemvaló.............
  2015-05-25 09:34:09, hétfő
 
  "A nagy titok: úgy járni végig életutunkat, hogy ne kopjunk el.
Erre az olyan ember képes, aki nem az embereket és a tényeket
veszi számításba, hanem minden élményét önmagára vetíti vissza,
és a dolgok végső okát önmagában keresi."
/Albert Schweitzer/

Tükörben:
Boldog csak akkor leszel,
ha megérted, az élet nem tökéletes,
mindenkinek megvan a maga harca,
de értékelned kell azokat a dolgokat,
amik léte másoknak örömöt jelentenek
és neked birtokodban vannak.
Haragszol a világra, az emberekre mert becsapnak, mert hazudnak,
mert úgy érzed kihasználnak, mert nem kapsz elég szeretetet ??
Ha azért haragszol az emberekre, mert nem úgy viselkednek ahogyan
elvárod tőlük, akkor gyakorlatilag meg akarod változtatni a világot a
te elképzelésed szerint. Mindenki tanuló ezen a fizikai szinten, ezért
ne másokat próbálj az elvárásaiddal megváltoztatni hanem tanulj.
Ha nem teszed, akkor be fogod zárni önmagad a saját magad által
készített váradba és magányossá válsz, valamint keserűvé.
Ne törődj mások tanulásával, a világot és az embereket nem fogod
tudni megváltoztatni, csak a felfogásodat.

Ha pedig önmagad szereted, akkor már az emberekre is úgy fogsz
nézni, hogy hibázhatnak és tanulók, vagyis a szépet a jót fogod
bennük keresni, nem a rosszat ami miatt menekülhetsz újra és
újra a kis váradba. Amikor utálod a világot, nem szereted az
embereket, gyakorlatilag önmagad elől menekülsz, mert még van
tanulnivalód és nem vagy kész. Ezért helyezett ide Isten, ebbe a
testbe, ezekkel a problémákkal, hogy megedződj, hogy megtanulj
a legmostohább körülmények között is ember maradni.
Megtanulj szeretni és szeretve lenni.

Ha önmagunkban nem találunk nyugalmat,
fölösleges a nyugalmat másutt keresnünk.


(Francois de La Rochefoucauld)
Csak hála kell

Kesergünk az élet pofonján, mert elromlott az autónk.
De mit adna cserébe a gyaloglásért, akinek lába nincs?
Teher a sok munka, fáradtak a karjaink, bússá váltunk.
De mit adna cserébe, ki munkára vágyik, ám keze nincs?

Ha felbukunk egy kőbe, haragszunk, mert nem néztünk a földre.
De mit adna cserébe a vak, kinek látása régen nincs?
Fáj, hogy szűk az anyagi keret, s nem jutunk sosem előre.
De mit adna cserébe, ki a kukát túrja, kenyere nincs?

Bosszant a magasra nőtt hitel és a sok fizetnivaló.
De mit adna cserébe, kit utcán lel az éj, otthona nincs?
Fáraszt a kavargó tömeg és a rengeteg tennivaló.
De mit adna cserébe, kinek a család álom, társa nincs?

Nem látjuk magunkat szépnek és nem szeretjük a testünket.
De mit adna cserébe, kit a kór sorvaszt, egészsége nincs?
Rohanva éljük a létünk, nem látva a szépségeket.
De mit adna cserébe, kinek élte lejárt, ideje nincs?

Álljunk meg egy lélegzetvételre, s nyissuk meg szívünket!
Hagyjuk beszélni a lelkünk, csendesítsük le az elménket!
Minek siránkozva reményt veszteni, hisz gazdagok vagyunk!
Csak érezni kell és hittel szeretni tápláló fénymagunk!

A Lélek Hangja
2013. 10. 13.
Minden szerzői jog fenntartva.
S ugyanezek az emberek, akik ilyen félelmesen finom
hallással érzékelnek mindent, ami személyükre
vonatkozik, akik egy kézszorítás bensőségén, egy
telefonbeszélgetés hanglejtésén is átérzik a személyük
felé villanó véleményt vagy igazságot, ezek a mimózánál
gyöngédebb és érzékenyebb emberek gondtalanul
követik a legotrombább aljasságokat, szemrebbenés
nélkül kegyetlenkednek, közömbösen és néha jókedvűen
is. Az emberi léleknek ezt a rugalmasságát nem érdemes
bírálni; csak tudni kell erről. S nem lepődni meg semmin,
soha."

(Márai Sándor)
 
 
0 komment , kategória:   ott belül..néha fáj,  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 44 db bejegyzés
e év: 364 db bejegyzés
Összes: 5440 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 288
  • e Hét: 1143
  • e Hónap: 3406
  • e Év: 7287
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.