Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 72 
zöldséges sonkás töltött gomba
  2015-07-29 12:42:51, szerda
 
  Champignons farcis de Cyril Lignac




12 nagy gomba


1 kis fej vöröshagyma


1 kis cukkini


1 szelet sonka,


3 szelet kolbász


petrezselyem

apróra vágott friss rozmaring


reszelt parmezán sajt

bors


2 evőkanál extra szűz olívaolaj

tengeri só


Bors

a gomba talpát kitöröm , majd annak a helyére megy a töltelék .
a hagymát, cukkinit, kolbászt, sonkát egyforma kis kockákra vágom fel
hozzáadom a petrezselymet, olajat , sót, borst, reselt sajtot.
jól kikeverem , megtöltöm vele a gombákat .
180 fokos 25 percig sütöm .



 
 
0 komment , kategória:  francia receptek  
provanci " gyertyaszentelő " keksz
  2015-07-29 12:01:47, szerda
 
  Biscuits de Noel - Les navettes provencales

40 db - hoz

380 g Liszt

180 g cukor

1 csipet só


50 g lágy vaj


2 nagy tojás


20 ml narancsvirág viz

robotgéppel összekeverem a lisztet, cukrot, sót, hozzáadom a tojást, vajat , a végén a narancsvizet.
átgyúrom , elég keménynek kell lennie .
fél órára a hütőbe tezem , s utána 4 felé osztom .
a darabokat 1 . 5 cm - s rudakká sodrom , 6 cm - s darabokra vágom fel.
mindegyik kis rudat beágom a közepén , majs állni hagyom 2 órát .
180 fokon 10- 12 perc alatt megsütöm , de azért figyelni kell , ne égjen meg .




 
 
0 komment , kategória:  francia sütemények  
kardamomos dinnye lekvár
  2015-07-29 11:42:52, szerda
 
 

1 kg sárgadinnye

800g cukor

10 db kardamom

a dinnyét kis kockáka vágom fel, összekeverem a cukorral és másnapig állni hagyom .
közben párszor megkeverm .
másnap felteszem főni, forrástól 10 percig fözöm .
a végén adom hozzá a kardamomot,
steril üvegbe töltöm át , lekötöm .



 
 
0 komment , kategória:  befőzés !  
kókuszkrémes kosárka
  2015-07-29 11:31:48, szerda
 
  Édes tészta

300 g puha vaj

200 g cukor jég

2 tojás felvert

500 g Liszt


Kókuszos krém

240 g kókuszos

150 g cukor

10 g élesztő

4 tojás

1 bio narancs reszelt héja

180 ml tejszin

a tésztét összegolgozom , fél órára a hütőbe teszem .
addig elkészitem a krémet is ,
a kókuszt, tejszint, élesztőt, tojást, narancshéjat , cukrot kikeverem alaposan .
a tésztát 3 mm vastagra kinyújtom és 7 cm . köröket szaggatok ki belőle.
160 fokon megsütöm kb : 15 - 16 perc alatt .

25 - 27 db lesz belőle.





 
 
0 komment , kategória:  francia sütemények  
liguriai halleves
  2015-07-29 10:09:38, szerda
 
  LIGURIAI HALLEVES

Hozzávalók kb. 4 személyre:
1,2 kg vegyes tengeri hal,
1 közepes fej vöröshagyma,
kevés zeller,
egy sárgarépa,
6 evőkanál olaj,
fél pohár száraz fehérbor,
30 dkg paradicsom,
egy gerezd fokhagyma,
egy csokor petrezselyem,
só, bors,
pirítós kenyér..


A felhevített olajon sárgára pirítjuk a lereszelt hagymát, sárgarépát, zellert, a finomra vágott
fokhagymát és a petrezselyemzőld felét, a borral meglocsoljuk, és kis ideig forraljuk. A
paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, kockára vágjuk, majd a párolódó zöldséghez
keverjük.Másfél liter vízzel felengedjük, és közepes tűzön 20 percig forraljuk. Beletesszük a
megtisztított halakat, megsózzuk, megborsozzuk, és puhára főzzük. A halakat kiszedjük, a
nagyobb szálkákat kihúzzuk belőlük, azután a lével együtt áttörjük. Visszateszzük a tűzre, ha
szükséges, utánasózunk, amikor forr, beleszórjuk a megmaradt petrezselyemzöldet. A tányérba
helyezett pirítósszeletekre tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  olasz receptek  
lengyel babsaláta
  2015-07-29 10:06:00, szerda
 
  LENGYEL BABSALÁTA

Tartalmas, önálló hideg ételnek is ajánlható téli saláta.

Hozzávalók:
40 dkg fehér bab,
2 kemény tojás,
1 alma
, 5 dkg ecetes uborka,
1 fej hagyma,
2 kanál tejföl,
cukor
mustár,
só,
citromlé,
bors.

A babot a szokásos módon, áztatás után sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Fél citrom levét
elkeverjük mustárral, cukorral, kevés sóval, borssal, majd a babra öntjük, és egy órát állni
hagyjuk. A kemény tojásokat villával összetörjük, az almát, uborkát meghámozva kockára
vágjuk, a hagymát felszeleteljük, és a babhoz keverjük, végül hozzáadjuk a tejfölt.
 
 
0 komment , kategória:  lengyel receptek  
csípős tojás
  2015-07-29 09:59:31, szerda
 
  CSÍPŐS TOJÁS

Hozzávalók:
Hat főtt tojás,
10 dkg ghí (vízmentesre főzött leszűrt vaj) vagy vaj,
három csemegehagyma,
két gerezd fokhagyma,
egy paradicsom,
egy-egy piros és zöld csípős paprika,
2-3 kanál kókuszos tej,
egy-egy kávéskanál őrölt koriander, köménymag, kurkuma, curry
garam masala,
só.


A vajban az összezúzott fokhagymával üvegesre pároljuk a vékony karikára vágott hagymát,
majd kiszedjük és félretesszük. A köményt, kurkumát, koriandert és curryt a vajon egy-két percig
pirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot és paprikát, megsózzuk, és kb.
negyed óráig főzzük. Hozzákeverjük a kókuszos tejet, beletesszük a félbevágott tojásokat és
további tíz percig főzzük.
pirítóst, illetve gyümölcscsatnit (ízesítő) kínálunk hozzá
 
 
0 komment , kategória:  indiai konyha !  
indiai burgonya curry
  2015-07-29 09:55:17, szerda
 
  BURGONYA CURRY

Hozzávalók:
25 dkg kis kerek burgonya,
3-4 hegyes erős paprika,
2 evőkanál kókuszreszelék,
2 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál mustármag,
1 kávéskanál só,
1 evőkanál olaj


Főzzük meg hajában a burgonyát - Zúzzuk, vagy daráljuk össze a zöldpaprikát, a fokhagymát és
a kókuszt - Keverjük bele a sót - Egy edényben forrósítsuk fel az olajat és pirítsuk meg rajta a
mustármagot - Hámozzuk meg a megfőtt burgonyát és keverjük bele az olajas-mustármagos
edénybe és - Süssük meg óvatosan megforgatva - Kb. 2 perc múlva keverjük bele a pépet és 1
perces sütés után begyük le a tűzről
 
 
0 komment , kategória:  indiai konyha !  
kozák pecsenye
  2015-07-29 09:41:39, szerda
 
  KOZAK PECSENYE


8 szelet pulykamellet/csirkemellet/karajt/marhahust (tetszés szerint) besózunk (esetleg fűszersót
használunk), mustárral megkenjük. Egy tepsit (tűzálló tálat) vékonyan kikenünk olajjal, és
egymás melle beletesszük a húst.
Töltelék: 3 zsemle, 15 dkg gomba, 15 dkg csirkemáj (én ezt általában kihagyom), 2 főtt tojás, 1
nyers tojás, petrezselyem zöld, só, bors, köménymag, és egyéb tetszés szerinti fűszer (én elég sok
fűszert használok, de sót nem igazan) a Tölteléket a húsra halmozzuk, gazdagon megöntözzük
tejföllel. Előmelegített sütőben megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  orosz receptek  
kínai sült tészta
  2015-07-29 09:33:37, szerda
 
  sütés: 15 perc

hozzávalók 4 főre

1 cs spagetti
1 nagy fej lilahagyma
1 bögre zöldborsó
1 szál sárgarépa
25 dkg gomba
25 dkg csirkemellwok
fűszerkeverék
szójaszósz
vaj
olaj

cukor

elkészítés

1. A csirkét előző este felcsíkozzuk és jól befűszerezzük, valamint egy kevés szójaszószbaáztatjuk.
2. Megfőzzük a tésztát
3. A zöldségeket megtisztítjuk, majd a lilahagymát nagyobb darabokra, a sárgarépát vékonycsíkokra vágjuk, a gombát pedig felnegyedeljük
4. A húst megpirítjuk egy kevés vaj és olaj keverékében.
5. Kiszedjük és félretesszük a húst, majd ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket,kevés sóval, cukorral és szójaszósszal ízlés szerint ízesítjük. A zöldségeket finom ropogósrapirítjuk (nem kell teljesen megpuhulniuk).
6. Kisebb adagokban rátesszük a tésztát a zöldségekre és tovább ízesítjük a szójaszósszal.
7. Tányérra szedjük és a már megsütött hússal tálaljuk
 
 
0 komment , kategória:  kinai konyha !  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 72 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 72 db bejegyzés
e év: 410 db bejegyzés
Összes: 8974 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1002
  • e Hét: 1002
  • e Hónap: 47431
  • e Év: 493110
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.