Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Havasi kifli
  2015-08-31 12:01:21, hétfő
 
  Havasi kifli recept:60.dkg liszt,30 dkg.zsír,3 kanál ecet 9 százalékos,10 kanál víz, este össze gyúrjuk másnap késfoknyira kinyújtjuk 7 szer 7 kockákra vágjuk,egyik sarkába szilva , megy,barack,vagy bár milyen lekvárt teszünk ,a lényeg hogy kemény legyen ,mert a sütéskor kifolyik ha híg,kifli firmára tekerjük ,kizsírozott tepsibe szép aranybarnára sütjük ,vaníliás porcukorba forgatjuk,nem túl édes de annál finomabb és nagyon sokáig eláll hűvös helyen,kb.60.darab lesz belőle.  
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Fahéjas szilvás pite
  2015-08-31 11:57:37, hétfő
 
  Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
2 evőkanál porcukor
1 teáskanálnyi őrölt fahéj
20 dkg vaj
2 tojássárgája
4 evőkanál tejföl
1 csomag sütőpor

A töltelékhez:
1 kg szilva
fél citrom reszelt héja
3 evőkanál cukor
2 teáskanálnyi őrült fahéj
1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése:
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően kettőbe osztjuk és kinyújtjuk. Az egyik tésztát kivajazott sütőformába simítjuk, megszórjuk a zsemlemorzsával, hogy ne ázzon át. A szilvát kimagvazzuk és felvagdossuk. A cukrot és a fahéjt összekeverjük, ezzel megszórjuk a szilvát, majd az egészet a tésztára halmozzuk. Beborítjuk a másik tésztával és megszórjuk fahéjas cukorral. 30 perc alatt 180 fokon készre sütjük és már szeletelhetjük is.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Csirkés raguval töltött palacsinta sajtszósszal
  2015-08-21 00:52:41, péntek
 
  Hozzávalók:

a palacsinta tésztához:
20 dkg liszt
1 tojás
2 dl tej
3 dl szénsavas ásványvíz
3 evőkanál olaj
csipetnyi só

A töltelékhez:
50 dkg csirkehús
1 nagy hagyma
5 dkg ementáli
1 evőkanál tejföl
só, bors
olaj

A tetejére:
1 dl főzőtejszín
1 dl tejföl
10 dkg ementáli
só, bors

Elkészítése:
A palacsinta minden alapanyagát egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk és a megszokott módon kisütjük. A hagymát apróra vagdossuk és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst is és fűszerezzük. Mikor már a hús megpirult belekeverjük a tejfölt, de ekkor már nem sütjük tovább és hozzáadjuk a reszelt sajtot is. A palacsintákat egyenként megtöltjük a raguval, majd egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük őket szorosan egymás mellé. A főzőtejszínt, a tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük, fűszerezzük és a palacsintákra öntjük. 180 fokos sütőben 10-13 perc alatt készre sütjük, egy kicsit hagyjuk hűlni és már szeletelhetjük is.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Vegyes  
Szilvás Bukta
  2015-08-20 23:52:03, csütörtök
 
  Tészta:
50 dkg liszt
2 tojás sárgája
5 dkg cukor
1 vanília cukor
pici só
4 dkg élesztő-3tk cukor
0,80 dl olvasztott zsír -lehet vaj vagy olaj , de a zsír a legjobb
3-4 dl tej

házi szilvalekvár
tetejére vaníliás porcukor

Elkészítés:
3 tk cukros, langyos tejben elkeverem az élesztőt, hagyom kb. 10-15 percig, míg szépen megemelkedik. A többi hozzávalóval lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott zsírt csak a végén adom hozzá. Kelesztőtálban hagyom duplájára kelni. Lisztezett felületre borítom, ujjnyi vastagra elnyújtom. Kb. 8 cm-es négyzetekre vágom, mindre teszek bőven szilvalekvárt, egyesével feltekerem.*én gombóc alakúra csináltam* Egy zománcos tepsit (szerintem abban sül a legszebben) vajjal kikenek, ebbe sorakoztatom a tekercseket. Akkora tepsibe teszem, hogy az egymás mellé ültetett bukták teljesen kitöltsék. Egy ruhával letakarom, hagyom kb. 20 percig kelni, ezalatt ismét szépen megemelkedik. A megkelt buktákat a maradt 2 tojásfehérjével lekenem . 180 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 25 percig, míg szép piros színe lesz.
Tetejére vaníliás porcukor!Nagyon finom puha -omlós bukták lettek.

facebook, Krisztina Gyurcsics ‎Recept
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Csokis vegyes gyümölcs lekvár
  2015-08-20 22:51:16, csütörtök
 
  Jó néhány körtét 5-6 közepes jó érett egyedet megmostam felvágtam és csak a magházat vágat ki meg a hibáit,hozzá raktam 2 szép almát szintén körte módon,hozzá magoztam jó két nagy marék szilvát,mindezt jó puhára főztem,leturmixoltam és adtam hozzá 1 tábla csokit és 2 húsvéti nyuszit :) de csak csokit.Ízesítettem még cukorral és kicsit rotyogtattam.......Majd 25perc után kevertem bele egy dzsem fixet,biztos,ami biztos alapon,mert elég folyós volt

Link

 
 
0 komment , kategória:  Befőzés, tartósítás  
Tárkonyos pulykaragu leves
  2015-08-20 22:39:24, csütörtök
 
  Hozzávalók
50 deka pulyka felső comb
1 közepes vöröshagyma
fél deci olaj
25 deka vegyes zöldség
10 deka zöldborsó
10 deka fenyő vargányagomba vagy bármilyen más gomba
10 deka zeller

1 hús leves kocka
citrom leve
tárkony
Habarás
2 deci főzőtejszín
1 kanál liszt
vágott petrezselyem
A húst lebőrözzük kicsontozom ., kockákra vágom.
Az olajat felteszem a tűzre a hagymát apró kockákra vágom és üvegesre párolom..hozzáadom a húst a kockákra vágott zöldségeket és felengedem vízzel Egy kevés citromlevet és tárkonyt adok hozzá ,valamint a leveskockát és kevés sót. Addig főzőm amíg a hús megpuhul végül tejszínes lisztes petrezselyemmel behabarom.

facebook, Konyhamánia Edit módra
 
 
0 komment , kategória:  Levesek  
Sajtos (és kakaós) tekercs
  2015-08-20 22:33:15, csütörtök
 
  Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
1 tasak sütőpor
50 dkg túró
500 gr natúr joghurt
10 dkg vaj
1 mk. só

A töltelékhez:
20 dkg reszelt trappista sajt
1 tk. olaj

Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk,2 cipót formázunk.,2 mm vastagra kinyújtjuk téglalap alakúvá.
Olajjal lekenjük,reszelt sajttal megszórjuk.
Sütőpapírral fedett tepsibe sorakoztatjuk.
Közel ne tegyük egymás mellé.mert sülés közben terülni fog.
200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A másik cipóból kakaósat sütöttem.

facebook, Konyhamánia Edit módra


 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Sajtos tallér gofri sütőben sütve
  2015-08-20 22:28:17, csütörtök
 
 
Hozzávalók:
12,5 dkg reszelt trappista sajt
35 dkg liszt
12,5 dkg margarin
1 db tojás
1 dl tejföl
1 kk. só
1 ek. étolaj
A hozzávalókat összegyúrjuk.
Kis gombócokat formáltam,kicsit meglapítottam és a gofri sütőben megsütöttem.
Felét nagyobbra sütöttem,nagyobb gombócokat és sodrófával kisodorta és így tettem a gofri sütőbe sülni.
Akinek nincs speciális sütője,ajánlom a gofri sütőt.
ebben is ép úgy megsül.
Hát bizony hosszadalmas volt a kisütése,de megérte.

facebook, Konyhamánia Edit módra
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Tarkabarka
  2015-08-20 22:17:34, csütörtök
 
 
Egyszerű,mutatós kevert sütemény.
Bármely alkalomra ajánlom.
Hozzávalók:
15 dkg vaj
25 dkg porcukor
4 db tojás
30 dkg finomliszt
1 sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 ek kakaópor
1 csg vaníliás cukor
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukrokkal,tovább keverve bele ütjük egyenként a tojásokat.
Jó habosra keverjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük és hozzá keverjük a a citrom héjával .
A masszát elfelezzük.
Egyik felébe a kakaóport keverjük.
24ú39 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük.
A két színű masszát kanállal,szín szerint váltakozva kis halmokat rakunk.
A tészta sütés közben összeolvad.
180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Ha langyosra hűlt,fánkszúróval félholdakat szakítunk ki belőle.
Sokáig eláll.

facabook, Konyhamánia Edit módra


 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Képviselőfánk
  2015-08-20 22:14:18, csütörtök
 
  A fánk hozzávalói:
12 ek. víz
1 dl étolaj
10 dkg finomliszt
5 db tojás

Krém hozzávalói:
3 kisebb tojás sárgája
1/2 liter tej
15 dkg cukor
2 vaníliás cukor
7 dkg liszt
1/2 csg vaníliás pudingpor
A fánk készítése:
12 kanál vizet egybe főzök 1 dl olajjal,mikor összeforrt , teszek bele 10 dkg lisztet és gyors kavargatással ,addig főzöm,míg az edény falától elválik a tészta.
Ekkor lehúzom a tűzről,egy kicsit hagyom hűlni és egyenként hozzá keverem a tojásokat.Utána egy teáskanállal kis halmokat rakok a kivajazott tepsire,hagyok helyet,mert a sülés közben nőni fognak.
20 percet hagyom állni a tepsin és ezután teszem 190 fokra melegített sütőbe.15 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját.Miután megsült ,mindegyik fánknak levágom a kalapját,kikaparom a hártyás részt és megtöltöm krémmel.

A krém készítése:
A tojás sárgáját kikeverem a cukrokkal,hozzá adom a pudingport,lisztet és a tejet,Ezt felfőzöm sűrűre.A tojásfehérjéket habbá verem és hozzá keverem.Kicsit hagyom hűlni ,majd megtöltöm a fánkokat és ráteszem a kalapjukat.

facebook, Konyhamánia Edit módra


 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 507 db bejegyzés
Összes: 2878 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 270
  • e Hét: 774
  • e Hónap: 5643
  • e Év: 124078
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.