Belépés
kati53.blog.xfree.hu
Blogom az általam talált, érdekesnek és hasznosnak vélt dolgok gyűjteménye.Jó olvasást. Boldog Karácsonyt. P. Kati
1953.06.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Hihetetlen kreativitás
  2015-08-21 12:10:54, péntek
 
  Van téglád? Ha nincs szerezz be egy párat,és itt nézd meg mire lesznek jók.






Egyet elhoztam a többit nézd meg az eredeti oldalon.
És ott még több más dolgokat is találsz.Nagyon jók.

Itt a forrás : Link
http://www.mindenegybenblog.hu/kreativ-kutyuk/hoztunk-nektek-16-fantasztikus-buto rotletet
 
 
0 komment , kategória:  Magazin-Kreativ  
A só mint gyógyító
  2015-08-16 13:55:00, vasárnap
 
  Régen azt tanították hogy a só nem jó!!
És ezt folyton folyvást még ma is mondják.
Pedig nem így van.A sóhiány halált is okozhat.És ezt honnan veszem?Tapasztalatból.
De nem én tapasztaltam,hanem a családban történt.

Kedves (volt)apósomnak azt mondták az orvosok,hogy sótlanul kellene étkeznie.Mert a só
árt neki.És diétára fogták.Amit ő be is tartott,hisz a doktorok csak tudják mit tesznek!
Egy nap össze eset,és ki kellett hívni a mentőket,mert nagy volt a baj.
A mentős miután kikérdezte az anyósom a dolgokról,
ott helyben megitatott egy nagy pohár sós vizet az apósommal.Jól lett.
Érdekes,mi? Még sokáig élt a drága.De sose többé nem evett sótlanul.
Erről ennyit.

"" A só minden élőlény számára életfontosságú !!
Ez különösen érvényes asztmás, allergiás és autoimmun megbetegedésekre.
Víz, kálium és só együttesen szabályozzák a szervezet vízháztartását.
A víz a szállító szerepét betöltve a sejtek anyagcsere folyamatainál keletkező bomlástermékeket távolítja el. A sejten belüli vízháztartásért a kálium felelős, mennyiségbeli arányában.

A növényvilágban is a gyümölcsök húsának keménysége a kálium által megkötött víztől függ.
A napi ételeink sok káliumot tartalmaznak az elfogyasztott gyümölcsök és zöldségek formájában, de szinte sót alig.
Ezért fontos a só mindennapos utánpótlása.
Só vizet von el a sejtekből, így biztosítja a sejten kívüli vízháztartást.
Szerveztünkben alapjában véve két "tenger" van az egyik a sejten belüli, a másik a sejten kívüli. Az egészségünk e két "tenger" egyensúlyától függ.
Ezt tudjuk biztosítani elegendő víz bevitellel, káliumban gazdag gyümölcsök és zöldségek, valamint egy természetes só fogyasztásával.

A vízhiány hatása a szervezetre

Ha nem veszünk magunkhoz elegendő vizet, vízhiány lép fel. Ebben az esetben a szervezet a sejten kívüli vízháztartásból veszi el a szükséges vizet, a vízhiányban szenvedő sejtek életben tartásához. Végszükség esetén a szervezet a sejten kívüli vízből képes az életfontosságú sejtekbe vizet bepréselni.

Az extracelluláris víz mennyiséget a szervezetünk egy óvintézkedéssel tartja meg: a vesének parancsot ad sót visszatartani, ami a sejten kívüli vizet megköti, tehát az ödéma (vizenyő) kialakulásáért a vízhiány a felelős.

Ha az intercelluláris víz mennyiséget krónikusan az extracelluláris vízből kell a szervezetnek bepréselni, ezzel együtt növelni kell a bepréseléshez szükséges nyomást.
Ez a nyomásnövekedés jelentkezik Hypertonie, azaz magas vérnyomásformájában.
A felgyülemlett víz később okozhat tüdő ödémát (asthma - cardiale) is.





A terápia ezeknél a betegségeknél: a vízhiány megszüntetése.

A víz felvételével a szervezetet nem szabad túl terhelni, hanem lassan, szakaszosan kell inni,
addig míg a vizelet mennyisége megegyezik a bevitt víz mennyiségével.

Ha elegendő vizet iszunk, sót mosunk ki a szervezetünkből.
Ahogy csökken a só és nő a víz mennyisége, már nem kell a szervezetnek a vizenyő folyadékot visszatartani.
Így meg tudunk szabadulni a szövetekben - óvintézkedésként, vízhiány miatt - megkötött víztől.
Ne szedjünk vízhajtót, a víz a legjobb vízhajtó szer (diureticum).





A só csodás hatásai

A sónak a szervezetünkben, a vízháztartás szabályozásán kívül még más szerepe is van.

Például:

A só egy természetes antihisztamin. Asztma esetén ugyanolyan hatásos, mint egy inhalációs-spray, csak mellékhatások nélkül.
Asztmás rohamnál igyunk két-három pohár vizet és tegyünk a nyelvünkre egy csipetnyi természetes sót.
Só védi a sejteket - különösen az agysejteket - az elsavasodástól.
A vesének szüksége van sóra a túltengésben lévő savak leépítésére, és azoknak vizelettel történő kiválasztására.
Ha a szervezet sóban szegény, egyre jobban elsavasodik.

A só fontos a lélektani és érzelmi zavarok kezelésében.
A depresszió kezelésénél használt Litium a sót próbálja meg helyettesíteni.

A só fontos szerepet tölt be az agyban a serotonin- és a melatoninszint konstans fenntartásában. Ha elegendő víz és só van a szervezetben, akkor mint természetes antioxidánsok eltávolítják a toxikus salakanyagokat, így nem kell esszenciális aminosavakat, mint pl. tryptophan és tyrosin a szervezetnek feláldozni. Ugyanis a tryptophan szükséges a serotonin, melatonin és tryptamin képzéséhez.

A só szükséges a rák megelőzésében és kezelésben.
A rákos sejtek oxigén jelenlétében elpusztulnak.

Ezek un. anaerob organizmusok, amelyek oxigénhiányos közeget igényelnek.
Ha elegendő víz van a szervezetben és a só megnöveli a vér mennyiséget, akkor a cirkuláló vérrel az oxigén mindenhova eljut, és az így aktivált és motivált immunsejtek bejutnak a rákszövetbe és elpusztítják azt.

A dehidratáció gyengíti az immunrendszert.
A só fontos az izomzat és az erőnlét fenntartásához.

Só csökkenti a szívritmus zavarokat és fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályzásában.
A víz : só aránya nagyon fontos.
Egy só szegény táplálkozás magas víz fogyasztás mellett egyes embereknél magas vérnyomáshoz vezethet.
A logika egyszerű. Ha Ön vizet iszik, de sót nem eszik, akkor nem marad elég víz a vérkeringésbe, hogy a véredényeket teljesen feltöltse.

A só fontos alvás zavaroknál Egy természetes altató.

Cukorbetegségnél a só segít a vércukor szintet egyensúlyban tartani és csökkenti az inzulin szükségletet.

A víz és só csökkenti a szem és érrendszeri károsodásokat.

A sejteknek szükségük van sóra a hidroelektromos energia fejlesztéséhez.
Ugyanis a só szállítja az elektromos áramot a sejtekhez.
A só fontos szerepet játszik az idegsejtek közötti összeköttetésben és az információ feldolgozásában.
A só szükséges az emésztéshez, a tápanyagok felszívódásához.
A só tisztítja a tüdőt, a hörgőket és segít a slejm felszakításában.
A só felbontja, meglágyítja a nyálkát a tüdőben. (asztma, emfizema- tüdőtágulat, mukoviszidose)
A só nyelvre téve megállítja a száraz köhögést.
A só szükséges a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakításához.
A só a köszvény és az arthritis (izületi gyulladás) megelőzésében fontos szerepet tölt be.
A só megakadályozza az izomgörcsöket.
A só megakadályozza a túlzott nyáltermelést.

Túlzott nyáltermelés só hiányt jelez.

Az osteoporose - csontritkulás - egyes esetekben a víz és a só hiányára vezethető vissza.
Sóra van szükség a csontozat erősítéséhez.
A só, mivel szerepet játszik a serotonin- és a melatonin szint konstans fenntartásában és ezek szabályozzák közérzetünket, mint pl.: önbizalom, pozitív gondolatok.
Így a só közvetetten befolyásolja személyiségünket.

A só fontos a libido megőrzésében.

A só segít a toka csökkentésében.
Ugyanis a só hiány miatt a nyálmirigyek több nyálat termelnek,
hogy segítsék a rágást és a nyelést.
Valamint hogy elegendő vizet szolgáltassanak a gyomornak a táplálék felbontásához.
A vérkeringés a nyálmirigyekben megnövekszik és a véredények víz áteresztővé válnak,
hogy a mirigyeket több vízzel lássák el a megemelkedett nyál termelés érdekében.
A véredények már nemcsak a mirigyek körül, hanem a nyakban, az állban és az arcban is víz áteresztővé válnak és itt is víz gyűlik össze.

A só megvéd a visszerek és a hajszálér repedéstől.





Asztmásoknál fontos megemlíteni, hogy amilyen fontos a só, olyan káros a sok kálium.
A magas kálium tartalmú gyümölcsök- pl. narancs, banán, vagy a sportitalok asztma rohamokat okozhatnak.
Ezért célszerű ezeket egy kicsit megsózni, hogy a nátrium és kálium egyensúlyát fenntartsuk.

Sportolás előtt egy kevés só megnöveli a tüdő kapacitását és a túlzott izzadást meggátolja.

Talán nem is gondoltátok, hogy milyen fontos a só.
A lényeg a mértékletesség és az egyensúly.

Forrás: lajk.hu




 
 
1 komment , kategória:  Egészségünk 2  
Cicánknak házi étel készítése.
  2015-08-16 12:55:13, vasárnap
 
 
A kistestű ragadozónk, bármennyire is házi kedvenc, bizony természetes körülmények között madarakat és rágcsálókat, na meg persze vizet fogyaszt.

Ahhoz, hogy ezt a tápanyagokban gazdag eledelt pótolni tudjuk az ételnek tartalmaznia kell 25-30% fehérjét, minimum 15-30% zsírt, és 2-3% rostot.
Ez az jelenti, hogy kedvencünk étele megfelelő arányban kell tartalmazzon húst, halfélét és zöldségfélét, tehéntúrót, de akár rizst is.
Arra is vigyázzunk, hogy kevert eledel megfelelő hőmérsékletű legyen, mert különben,
ha túl forró, lehetséges, hogy macskánk többet soha nem fogja megenni azt az ételt.
És nem azért mert nem ízlett neki.





Az eledel legyen pépesre keverve, mert különben a macska ki fogja válogatni belőle a számára megfelelő, inkább darabosabb részeket.
Egy átlagos testsúlyú, 4-5 kg-os macska naponta legalább háromszor-négyszer eszik kisebb adagokat.

Példaként nézzünk három keveréket, hogy mivel is kényeztessük kedvencünket:

1. 350 gramm tonhalkonzerv (levével együtt), 100 gramm főtt rizs, 50 gramm főtt, apróra vágott vagy lereszelt sárgarépa, egy mokkáskanál só.
2. 300 gramm nyers darált marhahús, 100 gramm főtt tészta, 1 darab (kb. 50 gramm) főtt tyúktojás lereszelve, 50 gramm főtt vegyes mirelit zöldségkeverék, egy mokkáskanál só.
3. 400 gramm főtt csontos darálthús, 100 gramm rizs, egy kávékanál nyers almareszelék, egy mokkáskanálnyi élesztő, egy mokkáskanál só.

Forrás: twice.hu
 
 
0 komment , kategória:  Állat-Madár  
Finom házi szappan készítése
  2015-08-16 12:45:52, vasárnap
 
  Rozmaringos citromos szappan :

Hozzávalók:
natúr glicerines szappan, gyógy- és fűszernövények, például mentalevél, rozmaring, bazsalikom, citrom és narancshéj

Elkészítés:
A glicerines szappant vágjuk fel vékony csíkokra, majd helyezzük egy üvegtál aljába.
Tegyük a tálat kb. 30 másodpercre a mikróba, míg a szappancsíkok olvadni kezdenek.
A gyógynövényeket vágjuk apró darabokra, majd keverjük hozzá a glicerines szappanhoz.
Reszeljük le a narancs és citrom héját és ezeket is adjuk hozzá a szappanhoz.

A masszát tegyük ízlésünk szerint választott műanyagformába,
majd keverjünk bele egy kis adalékanyagot.
Ez lehet illóolaj, színezék vagy különböző szárított magok, gyümölcsök.
Hagyjuk, míg kihűl a keverék, majd tegyük egy-két óra hosszát a fagyasztóba.
Ezután vegyük ki, és szeleteljük fel.





Forrás: filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Magazin-Kreativ  
1000 féle kreatív ötlet
  2015-08-12 08:01:29, szerda
 
  Rengeteg jó ötlet.És nem kell tudj angolul hogy meg tudjál csinálni valamit.
Elég az is ha látod.

Például,ez a kép.Szűk a farmer dereka.Hát told ki.




És itt az oldal is - Link

Munkára fel
 
 
0 komment , kategória:  Magazin-Kreativ  
Szuper ötlet ! Grillező házilag
  2015-08-12 07:43:45, szerda
 
  Hát csak egy kicsike ügyesség kell hozzá.Ennyi !





 
 
0 komment , kategória:  Magazin-Kreativ  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 48 db bejegyzés
Összes: 2297 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 304
  • e Hét: 2485
  • e Hónap: 7820
  • e Év: 256514
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.