Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Legyünk őszinték
  2015-08-26 15:45:53, szerda
 
 


Legyünk őszinték !! Keressük a pontokat ahol elismerhetjük a hibáinkat. Nyugodtan kérjünk elnézést ha esedékes. Kérjünk elnézést! Köszönjük meg az irántuk tanúsított érdeklődését. Mert aki vitatkozni készül velünk, az teljes tudatában van a téma körrel. Ha úgy tekintsz rá mint aki segíteni akar akkor egy ellenfélt baráttá szeliditettél.
Mielőtt cselekedni akarsz adj mindig időt magadnak és a másiknak is a probléma áttekintésére, és megértésére. Mindig javasolj új időpontot a probléma megvitatására. Időt nyersz evel!
Ne feled megkérdezni magadtól, hogy :
-igaza van e a másiknak ?
-van e neki valami érdekes ok kifejtése,
-a válaszom megoldja e a problémát kösztünk?
-eltávolítom vagy közelebb hozom e a vita partnert magamhoz ?
-győzni vagy veszíteni fogok e a felmerült vitánkban ?
-ha nyerek milyen árat fizetek majd érte,és mi hasznom van ebből ?
-milyen lehetőségek nyílnak majd a jövőben számomra a vita után ?
Gondold át jól a problémákat, és dönts okosan !!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha vinni akarod valamire
  2015-08-22 16:08:34, szombat
 
 


Ha vinni akarod valamire, nem vesztegetheted az idődet patvarkodásra. Nem vállalhatod a vita következményeit, mint ahogy : kijössz a sodrodból, elveszted az önuralmad, meg így tovább. Kell engedj a komoly dolgokban is ha legfeljebb annyira van igazad, mint a vita partnerednek, sőt még akkor is engedj ha a vita partnerednek nincs igaza ! Régi mondás inkább térj ki az utadon egy kutya elől, mintsem megharapjon az téged, mivel ő úgy hiszi, hogy neki van joga az úton jönni.
Nagyon nevetséges a hit, hogy ha 2 fél mindenben egyetért, akkor az egyikük tulajdonképp felesleges ott. Ha pedig olyan kérdés merül fel amire nem gondoltál, akkor légy hálás, amiért felhívták rá a figyelmed, mert az megóvhat attól, hogy a későbbiben hibákat köves el.
Minden ember első természetes reakciója a védekezés ez ellenkezést vált ki, maradjunk csendben és ügyeljünk az első reakciónkra. Ne feledjétek valakit abból is meg lehet meg ítélni, hogy mitől lesz dühös.Épen azért adjunk lehetőséget partnerünknek, hogy elmondja véleményét. Ne szakítsuk félbe, ne védekezzünk, ne támadjuk le mert mindez csak egy nagy falat emel közénk.
Meg kell keresni a közöttünk létező elvek egyetértésének fonalát, és csak ezekkel az elvekkel foglalkozzunk. Így lesz csak békés barátságos gondolat köztünk. Szerintem csak így viheted valamire az életben !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kerüld az ellentéteket
  2015-08-17 17:36:50, hétfő
 
 



Csupáncsak olyan módon tudjuk hasznát venni bármiféle ellentétkezésnek ha : elkerüljük!, akár egy csörgő kígyó-t, veszélyes vadat vagy bármit ami árthat nekünk. Mindegyik ellentétkezés úgy végződik általában, hogy mindegyik fél még határozottabban meg van győződve a saját igazáról, amiből kifolyólag nem maradhat senki sem felül semmilyen ellenkezésben.
Az ellenkezést ha elveszíted, akkor elveszíted, ha megnyered ? akkor is elveszíted. Miért ? Mert diadalt aratsz a másikon, lerombolod elveit,bebizonyitod neki, hogy nem épelméjű, felébreszted a kisebbrendűségét,megsérted büszkeségében. Tehát minden győzelmed csak egy hiú siker, sohasem nem nyered el az ellenfeled jóindulatát.
Az ellentétkezésnek egymás közt sohasem a vita vagy az ellenségeskedés vett véget, hanem mindig a "szeretet" a másik iránt a megoldása ennek. Tehát légy mindig diplomatikus és tapintatos az ilyen vitákban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
.....mégpedig azonnal
  2015-08-02 11:39:40, vasárnap
 
 



Az emberi magatartást egyetlen igen fontos törvény irányítja :és ha engedelmeskedünk ennek, szinte sohasem kerülünk bajba, sőt sok barátot és lelki békét szerzünk magunknak általa.
Abban a pillanatban amikor figyelmen kívül hagyjuk, egy csomó gondot zuditunk fejünkre. Az íratlan törvény (vélemény) igy hangzik :
-Adj lehetőséget a másik embernek is, hogy fontosnak érezze magát !!!
Mindenki bizonyára tudja, hogy az emberi természet lényege az elismerés utáni sóvárgás! és tulajdonképp ez az ösztön különböztet meg bennünket az állatoktól.
Milyen szépen hangzik a bibliai idézet : Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is tegyétek azt velük.(Idézet a bibliából,Mt.7.12.)
Legyünk engedelmesek és csak azt tegyük a másikkal, amit tőlük szeretnénk kapni. Ne feled akárki akivel összekerülsz életedben, mind különbnek érzik magukat nálad!, de az út a lelkükhöz, hogy éreztesd velük, hogy tudatában vagy az ő személyi fontosságukhoz. Hitesd el ezt velük!!ha nem is így érzel. Ne feled azt sem ha az ők fontosságukról beszélsz nekik órákig is képesek meghallgatni téged.
W.Shakespeare mondta :
-"...De a dölyfös ember,
parányi kis hatalmával feszítve,
Tombolva ágál a nagy Ég előtt,
Hogy sírnak fönn az angyalok...."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyerd meg az embereket
  2015-08-01 13:19:07, szombat
 
 



Az embereket úgy lehet megnyerni, ha olyan dolgokról beszélünk velük, amelyek különösen érdeklik őket.
Tudom azonban, ha nem jöttem volna rá, hogy mi érdekli őket és előbb nem puhatoltam volna ki, tízszer annyi fáradsággal sem tudtam volna közel jutni hozzájuk.
Ha úgy beszélünk, hogy mondandókat a másik ember érdekeinek medrébe tereljük, akkor az biztos, hogy mindkét fél jobban jár.
Gondold át e szavakat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 86 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 85
  • e Hét: 132
  • e Hónap: 1046
  • e Év: 11805
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.