Belépés
yaskane.blog.xfree.hu
EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. yaskane :)
2008.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Egy kisfiú és egy kutya megható története
  2015-08-31 11:25:17, hétfő
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  SZERETet - HIT - VALLÁS  
Megengedték, hogy a kutyáját bevigye a kórházba
  2015-08-27 11:08:31, csütörtök
 
  A végső stádiumos rákos férfinak megengedték, hogy a kutyáját bevigye a kórházba.

A betegnek annyit javult az állapota, hogy az orvosok alig hitték el

A kórház ezentúl minden betegének beengedi az állatait, miután látták a csodával határos gyógyulást.

Egy amerikai, végső stádiumos rákos beteg, James Wathen annyira leépült, hogy már nem tudta magát ellátni, ezért kórházba szállították. A férfi állapota a kórházban tovább romlott, fájt mindene, nem evett. Érezte, hogy már nem sok van neki hátra, ezért arra kérte a kórházi alkalmazottakat, hogy hadd találkozhasson még egyszer, utoljára a kutyájával, Bubbával, a félszemű csivavával.

Bubba addigra már egy állatmenhelyre került, mivel a férfinak nem volt senkije, aki gondoskodhatott volna a kutyáról. Az utolsó kívánság végül teljesült, a kórház dolgozói munkaidőn kívül felkeresték az összes szóba jöhető állatmenhelyet, mire megtalálták a kutyát. Már csak egy akadály maradt: a kórházba szigorúan tilos volt bármilyen állatot bevinni.

Szerencsére a vezetőség kivételesen eltekintett az előírásoktól, és beengedte a kutyát a gazdájához.
És ekkor valami olyasmi történt, amit a kórház legtapasztaltabb dolgozói se hittek el elsőre.

A rákos férfi állapota hirtelen javulni kezdett.

A férfi a találkozás után erőre kapott, életvidám lett. Az étvágya is visszajött. A kórház főnővére soha korábban nem tapasztalt hasonlót:
"Mintha más ember lenne. Nem gondoltam volna, hogy az egészségi állapotán is ennyit javít, hogy láthatta a legjobb barátját." - mondta.

Most együtt van James és Bubba, mindketten jól vannak. Ha James így folytatja, ilyen életvidám marad, akkor akár több évet is leélhet még. Természetesen Bubba mellett.

A kórház a javulást látva úgy döntött, hogy ezentúl minden súlyos betegnek megengedi, hogy rendszeresen találkozzon a háziállatával. Az utóbbi években egyébként egyre több tudományos kutatás is bizonyította, hogy a háziállatok pozitív hatással vannak a gazdájuk egészségére.

Link
 
 
1 komment , kategória:  EGÉSZSÉG, életmód, filozófia  
Menyhárt József: Magánlevél, Istvánhoz.
  2015-08-22 12:52:18, szombat
 
  Menyhárt József: Magánlevél, Istvánhoz.

Kedves jó Királyom,
ezertizenöt esztendő távlatából írom levelem Hozzád, innét, az egykoron Tündérek Szigetének nevezett Csallóközből.

Remélem, soraim jó kedvel s bőségben találnak... Mi, magyarok így képzelünk el Téged, első Szent Királyunkat: karcos, hűtött házi pálinkát szopogatva, csípős kolbászt majszolva a Magyarok Istene jobbján...

Kérlek, drága István, ne vedd levelem tolakodásnak: sokkal inkább hallgasd úgy, mint rövid sommás jegyzéket, rólunk, felvidéki magyarjaidról.

Örömmel tudatom, hogy van, ami nem változott. Még mindig magyarul beszélünk. Hozzá kell tennem viszont, hogy ez a magyar már nem teljesen az, amelyen Te is szóltál mogyeri népedhez. De ez így is van rendjén: ennyi temérdek időt kevés rendszer bír el változatlanul. Láttyátuk feleim szümtükhel, mik vogymuk? Na, így itt már senki sem beszél! A ma csinzsákos csávója sustyákiban meg csínyankiban dzsal a jednotába vagy lidlibe horcsicáér' meg párkiér', miközben a telóján hazavaker a muterjának, hogy treszka kő-e? Viszont jó hír, hogy a Cyntiák, Dzsesszikák, Kevinek és Benettek után újra születnek Máték, Bencék, Annák és Rékák... Az István kiment a divatból, ne is haragudj, haladni kell a korral...S örülni kell annak, hogy néhányunk még anyanyelvén taníttatja gyermekét... Mert ez sem változott: az idegent mindmáig többre becsüljük, mint a sajátunkat... (Kérlek, ne vedd Magadra, már Gizella miatt sem!)

Csendben jegyzem meg, hogy ezertizenöt év sem lúgozta ki belőlünk a viszálykodás jó magyar szokását: Istvánom, kicsit fáj, hogy ezt kell hallanod tőlem, de még ma is ugyanolyan vehemenciával fullasztjuk egymást egy kanál vízbe, mint a Ti időtökben. Talán csak a módszerek finomodtak: a felnégyelés már kiment kissé a divatból, de máig képesek vagyunk a legveszedelmesebb helyzetekben is elárulni, megcsalni, eladni egymást. Itt, a 21. század elején - megfogyva bár, de törve nem - hídnak álcázott gátakat építünk egymás közé. A magyarok cívódása örök: mindmáig születnek új Koppányok, új Istvánok, de főleg új OK a gyűlölködésre.

Keresztények maradtunk, drága Vajkom, de azért a pogány ősiséget máig nehezen oldja Gellért püspök szenteltvize. Talán, ha ezt is komolyabban vettük volna az elmúlt századok során, s nem csak amolyan szükséges álcaként: az Európába illeszkedő álságos, elterelő hadműveletként...

De azért nem csak keseregni akarok, drága Királyom: nehogy még a végén Szent Jobboddal tartott kardodba dőlj egy sikertelen államalapításon búsulván... A magyar orrlógatás receptjét még a nyeregkápa alatt hoztuk a Kárpátok közé: épp elég belőle! Csináljunk valami magyaroktól szokatlan dolgot: nézzük végre a dolgok jó oldalát!

Mert ne feledjük, hogy mindmáig megmaradunk magyarnak, és máig áll az országod, melyet Mária kegyelmére bíztál. Germán, szláv, tatár, török, osztrák és muszka hadak kóstolták húsunk, szívták a vérünk - a legnagyobb veszélyt mégis mi magunk jelentettük önnönmagunk számára: de még így sem tűntünk el a történelem süllyesztőjében! Bartók zenéje él, Rubik kockája forog, Hosszú Katinka karcsapásait az egész világ bámulja... S hogy ne menjünk messzire: a DAC máig sárga kék, Kukkónia újra ébred, s Rómeó máig vérzik...

Annyi balszerencse közt, oly sok viszály után azt üzenhetem, jó Királyom: az ezredéves idő próbáit kiállta e nép. S bár bizonyos, hogy semmi sem tart örökké - de mivel százötven év alatt sem lettünk törökké -, talán még most sem késő elkezdenünk hinni!

Hinni abban, hogy a Teremtő a görbe vonalakon is egyenesen ír: s ha akarja, egy maroknyi portyázó lovas barbárból is erős nemzetet állít. Ezt a hitet, ezt az Isteni kegyelemben bízást tanítod nekünk a vérzivataros ómagyar kortól, István király! És mivel az idő Téged igazolt, éppen ennek okán kellene kezdenünk hinni nekünk is magunkban, hinni magyarságunkban.

Istvánom, zárom soraim. Tudom, hogy nem sokaság, hanem lélek s szabad nép tesz csuda dolgokat. Éppen ezért hiszem, hogy ha lesz még Föld, s lesz még újabb ezer év, akkor bizonyosan akad majd magyar is, ki augusztus 20-án Rád emlékezik, s szól Hozzád...

Maradunk.
Tisztelettel.

[Elhangzott Somorján, 2015. augusztus 20-án]

(Menyhárt József az MKP Nagyszombat megyei képviselője és dunaszerdahelyi járási elnöke)
 
 
0 komment , kategória:  MAGYAR - ország  
Búza a templom mellett
  2015-08-20 11:48:35, csütörtök
 
  Van egy település Magyarországon, amelyen kicsit mást, talán kicsit többet is jelent augusztus 20., mint máshol. Itt is hálát adnak azért, hogy István király keresztyén államot alapított, hálát adnak Istennek azért is, hogy adott termést, amelyből elkészülhet az új kenyér, de Szentkirályon az emberek azért is hálát adnak, hogy az államalapítóról elnevezett településen élhetnek, hiszen évtizedeken keresztül megfosztották őket ettől a névtől. A pártállam szemét ugyanis szúrta a szent és a király is: így keresztelték át - az anekdota szerint - a tanácselnökről a települést Lászlófalvára. A Bács-Kiskun megyei Szentkirályon jártunk, ahol gazdálkodó református embereket kerestünk fel, hogy megtudjuk, mit jelent a vidéki magyar reformátusoknak a búza, a kenyér és augusztus 20.

Szentkirályról az első írásos emlékek ugyan csak 1354-ből lelhetők fel, a régészeti leletekből viszont egyértelműen kiderül, hogy sokkal régebbi településről van szó. Már az Árpád-korban lakták, és templomot is emeltek itt a keresztyének, vélhetőleg épp az István király által elrendelt ,,minden tíz falu építsen egy templomot" elvének köszönhetően. Ez a régi istenháza már nincs meg, azonban az 1901-ben épült református templom ennek az alapjaira és néhány megmaradt falára épült rá. A pusztatemplom egy dombon áll, a jelenlegi falu határában, körülötte művelés alatt álló földekkel. Az egyik ilyen földdarab ma is a Szentkirályi Református Egyházközség tulajdona.

Búza a templom mellett

A földet az egyik presbiter, Halasi Ernő műveli, idén búzát vetett, majd aratott a templom szomszédságában. - Évek óta látjuk, hogy a templom körül valahogy jobb a minősége a terményeknek, főleg a kalászosoknak. Biztos, hogy az Úr Isten máshogy tekint erre a búzára - mondja a presbiter, és hozzáteszi: ezt ugyan sosem mérték, de szemmel láthatóan jobb minőségű vagy nagyobb hozamú az ottani termés. Idén takarmánybúzát arattak, hektáronkénti hét tonna hozammal - ez pedig jónak számít a szentkirályi, nem éppen zsíros fekete földtől. Beszélgetésünk közben születik az ötlet: jó lenne a templom melletti búzából lisztet őrölni, és legalább egy cipót süttetni, amelyből az újkenyéri hálaadó istentiszteleten lehetne úrvacsorázni. Sőt - ötletel tovább Halasi Ernő -, a szentkirályi református gazdák összeadhatnának egy-egy marék búzát a termésükből, és a Magyarok kenyere-program mintájára elkészülhetne a szentkirályi reformátusok kenyere, amelyből szintén lehetne úrvacsorázni. - Talán jövőre meg is csináljuk - mondja lelkesen a presbiter. Az idei búzát szemes takarmányként értékesítik. Halasi Ernő a templom melletti termésből származó bevételét adományként felajánlja a gyülekezetnek. Természetesen nemcsak itt gazdálkodik, hanem további hetvenkét hektáron termel búzát családi gazdaságában, amely mellett kukoricája is van.

A gondnoknak otthon is van egy pusztatemploma

A szentkirályi református gyülekezet gondnokával, Darányi Józseffel otthonában beszélgetünk. Amikor belépünk a nappaliba, azonnal szembetűnik, hogy a falon a szentkirályi pusztatemplomról készült festmény lóg. Erről azt mondja a gondnok: a gyülekezettől kapta, amikor a húszéves gondnoki szolgálatáért adtak hálát. Az ajándék szíven találta, hiszen saját bevallása szerint nem telik el nap, hogy ne menne ki a templomhoz. Akár azért, mert egyeztet a gyülekezet lelkészével, Balázs Hajnalkával, akár azért, mert a templom mellett bérelt földjén dolgozik, ahol napraforgót termel. A családi gazdálkodásban összesen hetven hektár földet művel, ebből huszonöt a sajátja. A napraforgó mellett foglalkozik őszi árpával, tritikáléval, kukoricával, paradicsommal, fűszerpaprikával és bébitökkel is. Búzával már nem - teszi hozzá. - Pedig a búza fontos, tudom, ebből lesz a mindennapi kenyerünk is, és később ez kerülhet az úrasztalára is, az új kenyér ünnepén és az év további úrvacsorás alkalmain is - mondja a gondnok, aki azonban néhány éve felhagyott a búzatermeléssel. Egyre nagyobb gondot jelent ugyanis az aszály, a kalászos szenved a víznélküli, tikkasztó hőségben. - Korábban könnyebb volt a búzával, elég volt elvetni, tápanyagot adni neki, majd learatni. Ma ez már nem megy, drága a vetőmag, és növényvédelemre is szükség van - magyarázza. A szentkirályi homokos talaj sem a legjobb, itt tíz aranykorona vagy annál gyengébb földeken dolgoznak. A búza tisztelete azért a családi hajlékban is megjelenik: egy kaspóban néhány tucat szál megszárított búza díszeleg. Darányi József jelenleg unokaöccsével gazdálkodik, de hamarosan szeretné fiának átadni a gazdaság ráeső részét.

Államalapítót cseréltek tanácselnökre

Szentkirály kalandos történetét talán leginkább a település hatvanhárom évvel ezelőtti névváltoztatása mutatja meg. A falunak - miután túl volt tatáron és törökön, többszöri elnéptelenedésen és újjáéledésen - 1952-ben meg kellett élnie a kommunizmus történelemhamisító mivoltát: a pártállami rendszernek ugyanis szúrta a szemét István király öröksége. Kecskemét Alsószentkirály és Felsőszentkirály nevű külső részeiből ezért megalapították az önálló Lászlófalvát. A településen a mai napig tartja magát az anekdota, amely szerint Palásti László akkori tanácselnöknek és Dalmadi László pártvezér iskolaigazgatónak kedveskedtek a névválasztással.

Szentkirály környéke négyezer-ötszáz éve lakott, de a nevét először Nagy Lajos korában, 1354-ben írták le. Az államalapító I. István királyról elnevezett birtok a tatárjárás alatt lakatlanná vált, templomát lerombolták. Az 1300-as években újjáépítették, falait támpillérekkel megerősítették. A középkori templom százhúsz centiméteres falvastagságú volt, hossza tizennégy-tizenöt méter, kereszthajója hét méter lehetett. Pálóczi Horváth András régész feltárásainak köszönhetően tudjuk, hogy az ezeréves és az 1300-as években újjáépített Árpád-kori templomrészek maradványai - a délnyugati támpillérek és a közöttük húzódó fal - beépültek az 1901-ben emelt és ma is álló református templomba. Később, a török időkben a falu urai elmenekültek, de a lakosság tovább gyarapodott. 1590-ben már mintegy négyszázan éltek Szentkirályon. A tizenöt éves háború alatt a lakosság elszegényedett, az 1600-as években fokozatosan Kecskemétre települt, így Szentkirály elnéptelenedett, a középkori templom pedig egyre inkább pusztult. A Kecskeméti Református Egyházközség 1899-ben határozott arról, hogy az akkor már kétezer lelket számláló Szentkirály melletti pusztán álló maradványokon új templomot emel. 1901. május 8-án 19 555 koronában megállapították az építkezés költségvetését, július 4-én pedig Győrffy Balázs egyházközségi főgondnok lerakta az alapkövet. Az egytornyos, egyhajós, huszonnyolc méter hosszú és tíz méter széles templom alig fél év alatt, december 21-re elkészült Kerekes Ferenc kecskeméti főmérnök irányításával. A felszentelő istentiszteletet 1902. június 1-jén tartották. A település ma leginkább a falu nevét viselő ásványvízről ismert. A Szentkirályi ásványvíz kútja ugyanis a településen található, itt is palackozzák azt.

A település régi nevét még az előző rendszerben, lakossági kezdeményezésre tudta visszavenni. 1987. augusztus 20-tól hívják újra Szentkirálynak a települést. Ekkor egy fából készült István király-szobrot is emeltek a faluban, közadakozásból. Mindez jól mutatja, hogy a rendszer ekkor már puhult, hiszen a névváltoztatást és a szoborállítást is segítette a térség akkori országgyűlési képviselője, Miskó István, a szomszédos Tiszakécske akkori tanácselnöke is. A szobor tövében tábla őrzi, kik adakoztak azért, hogy a település névadójának így is emléket állítsanak: ezek között megtaláljuk a helyi református gyülekezetet is.
A pártállami idő a faluképet tudatosan befolyásolta: az utcák vonalát a templomoktól távolodó módon alakították ki, így látható ma is a falu határában a református pusztatemplom, a szomszédságában pedig a római katolikus istenháza. Egy, a rendszerváltás utáni helyi rendelet ezt a településképet már védettnek nyilvánította, így a templomok közelében nem szabad építkezni.

Szentkirályon - érthető módon - a mai napig az egyik legfontosabb ünnep augusztus 20., amely a helyieknek nemcsak az államalapítást és az új kenyeret jelenti, hanem saját falujuk ünnepévé is vált. Ekkor sok elszármazott szentkirályi is hazatér, hogy együtt ünnepeljen az otthoniakkal. Ekkor még az újkenyéri hálaadó istentisztelet és a katolikus szentmise időpontját is összehangolják, hogy a hazaérkezők el tudjanak menni saját felekezetük alkalmára.

Hegedűs Márk / Cservenák Zoltán

A cikk megjelent a Reformátusok Lapja 2015. augusztus 23-i számában.


 
 
0 komment , kategória:  MAGYAR - ország  
Miért kéne minden éjjel a bal oldaladon aludni?
  2015-08-18 17:37:21, kedd
 
  Az ókorban néhány szerzetes minden éjszaka lefekvés előtt egy pár falat elfogyasztására buzdította az embereket, amelynek gyógyító hatásáról még csak sejtéseik lehettek, de tény hogy a modern kori gyógyászat bebizonyította, hogy a régiek tudhattak valamit.
Ha a test felépítését vesszük figyelembe, akkor jól látható, hogy a domináns nyirokerek inkább a bal oldalon helyezkednek el. A testünkben található nyirokfolyadékai a mellkasi ereken keresztül távozik, amely a bal oldalt található.

A másik előnyös következménye, ha a bal oldalunkon alszunk az a következő : A gyomrunkban található gyomorsav a helyén marad, és nem a kardiális záróizomzatnál gyülemlik fel. Ha Önnek ez a záróizom kicsit lazább, esetleg refluxos, akkor kellemetlen maró érzéssel párosul a gyomorsav kicsordogálása a gyomorból.

Azonban érdemes a szervezetünkre figyelnünk, például ha ön a jelenlegi pózban kellemesen érzi magát, akkor ne változtasson rajta. A teste üzenne, ha ez nem felelne meg.

Forrás: organikusok.blogspot.hu

Link

 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉG, életmód, filozófia  
Ilona napra, anyunak :(
  2015-08-18 17:18:59, kedd
 
  "...
Az anyák mindig rejtett könnyel sírnak,
magukba halkítva zokogásukat,
hogy ne lássák, mikor zajtalan csendjükben
zokszó és jaj nélkül porba hullanak.

Mert az anyák tudják, ha veszítenek is,
marad még bennük annyi kitartás,
mely minden lélekharcon felülemelkedik,
akkor is, ha szívét töri a fájdalom-világ.
..."

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Nem kutyát tartok, hanem kutyával élek. Ha nem érted
  2015-08-10 11:48:45, hétfő
 
  1.Nem kutyát tartok, hanem kutyával élek. Ha nem érted a különbséget, nem beszéljük ugyanazt a nyelvet.
2. Kutya a lakásban? Nem állatkínzás. Családtagnak tekintem, sétálni járunk, kirándulni, együtt heverünk a kanapén.
3. Sok lemondással és macerával jár? Egy ember talán nem? A kutyám a legrosszabb napokon sem "csinálnám vissza".
4. Inkább a "katalógus-lakásról" mondok le, mint a kutyámról. A kutyaszőr az életem része, ahogyan a tappancs-nyomok is. Jut eszembe, te is másnaponként takarítasz? Vagy ne gyere, vagy gyere játszós ruhában és ne fintorogj!
5. Sokba kerül az etetése, az orvosi ellátása? Igen, sokba. Ezeréves tévém van és nincs luxus kocsim.. Viszont nem költök alkoholra, cigire, se drogokra és luxus-utakra. A kutyám egy élet, fontosabb bármilyen tulajdonnál vagy ,,élvezetnél"!
6. Ne szólj bele, hogy nevelem! Én élek vele. Neked csak egy kutya, nekem társ. Különben is, ő volt előbb, nem te. Úgy tűnik, ő marad tovább is...
7. Hogy zárjam ki a szobából?! Én se kérlek rá, kösd ki a gyereked, amíg ott vagyok...
8. Ne küldd el, ha örömmel megy hozzád üdvözölni. Ha esetleg nyálas lettél, szerencsére van fürdőszobám meg szappanom.
9. Nem kell elmondanod a véleményed arról, miért van lakásban és miért jöhet fel az ágyra. Így szeretem, nekem ez természetes. Pont.
10. A kutyám mindig velem van. Ha szükségem van rá, megvigasztal, jókedvre derít, nyugalmat hoz az életembe. Őszinte, megbízható, a lényegem látja. Feltétel nélkül szeret, egyenes jellem, önzetlen. És te?

Nem kutyát tartok, hanem kutyával élek. Ha nem érted a különbséget, nem beszéljük ugyanazt a nyelvet....
 
 
0 komment , kategória:  Fontos  
Akinek van rá lehetősége, fogadjon tőlük örökbe !
  2015-08-10 10:05:06, hétfő
 
  Azok az emberek, akik ott dolgoznak, önfeláldozóak és rengeteget dolgoznak, nagyon sokat megtesznek a menhelyen lévő állatokért. Önzetlenül, szívvel-lélekkel, teljes odaadással tesznek mindent a gondozott kutyusok érdekében!

Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítvány Link

Akinek van rá lehetősége, fogadjon tőlük örökbe !

Az örökbefogadással megmentesz egy kutyát.
Sőt megmentesz egy másikat is, aki majd a te kutyád helyére kerül a menhelyen.
Ha kutyára vágysz, irány a menhely !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dobd el a szemüveged! Ezzel a módszerrel emberek milliói
  2015-08-10 10:00:01, hétfő
 
  Dobd el a szemüveged! Ezzel a módszerrel emberek milliói szabadultak meg a szemüvegüktől!

Idővel az izmok veszítenek rugalmasságukból, erejükből. Hogy ezt valamelyest késleltetni tudjuk, izomerősítő gyakorlatokat kell végezzünk. Ennél hatásosabb és egyszerűbb recept nincs a problémára.

Ugyanez a helyzet a szemet övező kis izomszövetekkel is. A szemüveg viselése nem jelenti azt, hogy mindig is jó lesz a látásunk, ha a szemüveget viseljük. Egy bizonyos idő elteltével új és erősebb szemüveg kell ahhoz, hogy az optimális látásunkat valamelyest megőrizzük.

A kulcskérdés ez esetben is az izomerősítés. Most itt van pár útmutatás, amely segít, hogy a szemeink körüli izmok sokáig feszesek legyen, és így sokáig képesek legyünk tisztán látni.

1. Csukjuk be a szemünket pár percre 2-3 óránként. Igyekezzünk minél jobban tehermentesíteni a látószerveinket.

2. Az alábbi ábra segít abban, hogy mindennap megtornáztassuk a szemeinket. Kövessük a nyilak mutatta irányt. Ezt a 16 gyakorlatsor nagyszerű módja a szemizom-erősítésnek.

3. Szabaduljunk meg a szemüvegünktől.

4. Az első ábra segítségével mindennap masszírozzuk meg a számokkal bejelölt pontok alatti területet.

5. Mindig nézzünk távolra is, miközben sétálunk.

6. Mindennap készítsünk sárgarépából és pár csepp olívaolajból finom, tápláló levet.

7. Mindig langyos vízzel mossuk meg a szemeinket.

8. Lefekvés előtt 2 órával kapcsoljuk ki a számítógépet, ne bámuljuk a képernyőt.

Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉG, életmód, filozófia  
A virágot a napfény fejleszti ki, az emberi lelket a ...
  2015-08-03 10:52:22, hétfő
 
  "A virágot a napfény fejleszti ki, az emberi lelket a szeretet."
(Gárdonyi Géza) 
 
0 komment , kategória:  Napi idézet, vers, gondolat  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 282 db bejegyzés
Összes: 8092 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 597
  • e Hét: 1309
  • e Hónap: 10315
  • e Év: 679767
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.