Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/46 oldal   Bejegyzések száma: 453 
Rádióforgalmazások, Torony és Pilóta pilóta között:
  2015-09-30 08:04:42, szerda
 
  Rádióforgalmazások, Torony és Pilóta pilóta között:
Torony: Hogy ne csapjon túl nagy zajt, legyen szíves, forduljon 45 fokkal jobbra
Pilóta: Milyen zajt csaphatnánk mi 35000 lab magasan?
Torony: Olyan csörömpölősét, mint amikor a 707-esük összeütközik az előttük levő 727-essel!

Torony: Ön most egy Airbus 320 vagy 340?
Pilóta: Egy 340 természetesen!
Torony: Akkor ebben az esetben lenne szíves a start előtt a másik két hajtóművet is bekapcsolni?

Torony egy Pilótának, aki különösen durván tette le a gépet:
A leszállás nem ördöngösség, az utasoknak finomabban is a tudtukra lehet adni, hogy földet értek.
Pilóta: Nem számít, úgyis mindig tapsolnak.

Pilóta: Csak egy kevés üzemanyagunk van meg. Sürgős intézkedést kérünk.
Torony: Mi a helyzetük? Nincsenek a képernyőmön.
Pilóta: A 2-es kifutón állunk, és mar egy örökkévalóság óta varjuk az üzemanyag tartálykocsit.

Torony: Leszállás után kérem, guruljon a Taxiway Alpha 7, Alpha 5, Whiskey 2, Delta 1 és Oscar 2.
Pilóta: Mi van? Mi itt nem ismerjük ki magunkat.
Torony: Nem tesz semmit, én is csak két napja dolgozom itt.

Pilóta: Startengedélyt kérünk.
Torony: Bocs, de nem kaptuk meg a repülési tervüket. Hova szeretnének repülni?
Pilóta: Természetesen Salzburgba, mint minden hétfőn.
Torony: De ma kedd van!
Pilóta: Mi? ... Ja akkor ma szabadnaposak vagyunk.

Torony: Magasság és helyzet?
Pilóta: 1.80 m vagyok és baloldalt elöl ülök.

Torony: Van elég üzemanyaguk vagy nincsen?
Pilóta: Igen.
Torony: Mi igen?
Pilóta: Igen Uram!!!

Torony: Adja meg legyen szíves, a várhatóan mikor érkeznek.
Pilóta: 'Hmmmm... A kedd jó lenne.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Nincs megállás, kiürül az ország?
  2015-09-30 08:01:30, szerda
 
 
Nincs megállás, kiürül az ország?

Útajövőbe
2015. április 10




Megállíthatatlan a magyarok elvándorlása, sőt, a friss hivatalos statisztika szerint az ütem még jelentősen emelkedik is. Minden évben egy közepes város lakosságának népességével csökken az itthoniak száma, az agyelszívás és a kontraszelekció riasztó méreteket ölt. A képzett fiatalok vagy rögtön az iskola után, vagy pár év hazai szakmai gyakorlattal mennek külföldre, és visszatérni csak kevesen akarnak.

Tatabánya, Székesfehérvár vagy Győr környékén működő cégeknél járva az elmúlt időszakban többször is azt az egyöntetű véleményt hallottuk, hogy ott bizony már régóta nem könnyű megfelelő munkaerőt találni. A Dunántúl ipari üzemeibe sokszor már lasszóval kell fogni a munkásokat, legalábbis azokat, akiket a cégvezetők oda mernek állítani a szalag mellé. A képzett, diplomás szakemberekből is szinte mindenhol hiány mutatkozik, a cégek folyamatosan panaszkodnak, elsősorban a pályázók alacsony tudásszintjére, gyakorlati készségeinek hiányára, de a létszámproblémákra is.

A kurrens szakmákban előfordul, hogy a fiatal szakemberek már a diplomaszerzés utáni nap külföldi munkalehetőségek után néznek, aki pedig itthon egy jobb nevű cégnél eltölt pár évet, a megszerzett gyakorlati tapasztalattal még könnyebben talál munkát tőlünk nyugatra. Az elvándorlás elsődleges oka az itthoni és nyugat-európai fizetések közötti szakadék, ami szinte minden képzettségi szinten óriási problémát okoz. (Sokan nemcsak a jobb életvitel, magasabb bér és több munkalehetőség reményében mennek el, hanem a közállapotok, a közbeszéd is sok emigránsnál nyomós ok.) A takarítóktól kezdve az orvosokig szinte mindenki minőségi ugrásra számíthat, ha kivándorol, utóbbiak persze sokkal nagyobbra, mint a kétkezi munkások. Ez a diagnózis évek óta ismert, a számok azonban azt mutatják, hogy Magyarország képtelen érdemben tenni a folyamat ellen.

Évente egy kisebb városnyi ember szedi a sátorfáját

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint tavaly 31 ezer 500 magyar kötött útilaput a talpára, a különböző állami nyilvántartások szerint ennyien távoztak úgy, hogy legalább egy évig tartósan kint is maradtak. A tényleges kivándorlás ráadásul ennél jóval nagyobb lehet, mert a belső uniós határok megszűnése óta nem kell a tagállamokba irányuló munkavállalást olyan módon lepapírozni, amelyből azok pontosan visszakövethetőek lennének.

A fogadó országok rendre nagyobb számokat közölnek az ott dolgozó magyarokról, mint az a KSH vagy a hazai hivatalok adataiból kalkulálható lenne. London már évek óta a második legnépesebb magyar városnak számít, az Egyesült Királyságban körülbelül 350 ezerre teszik a magyar munkavállalók számát, de Németországba és Ausztriába is nagyobb városnyi lakosság költözött már ki. Ausztriába hagyományosan sok magyar megy dolgozni, az utóbbi években a számuk nőtt, 2012-ben 6 ezerrel, 2013-ban pedig már 8400 fővel gyarapodott a kinti kolónia létszáma. A német szövetségi statisztikai hivatal szerint tavaly 21 ezer 198 fővel nőtt az ottani magyarok száma (közel 60 ezren mentek ki, de sokan jöttek vissza is), akik így már 156 ezer 800-an vannak, márpedig valószínű, hogy az Egyesült Királyságba ennél is többen mentek ki dolgozni, vagyis a KSH-adatok erősen nyomottnak tűnnek.

Hatszor többen mennek, mint 2009-ben

Az igazán drámai azonban nem is a számok abszolút értéke, hanem az éves trend iránya, hiszen a most kikerült KSH-adat 50 százalékkal nagyobb, mint egy évvel korábban volt, és több mint hatszorosa a 2009-es értéknek. Ez egyébként nem áll teljesen összhangban azzal, amit a külföldre magyar munkásokat szervező cégek érzékelnek, hiszen szerintük a roham az elmúlt évben már csendesedni kezdett.

Tavaly októberben a KSH egy nemzetközi projekt keretében először végzett részletesebb kutatást a témában, amely árnyalta az összképet. Egyrészt kiderült, hogy a régióból messze nem Magyarország adja a legtöbb nyugatra vándorlót, hiszen Bulgáriából, Romániából a népesség arányait tekintve is jóval többen vágnak neki az útnak, mint tőlünk. Sőt Ausztriából is többen mennek külföldre dolgozni, mint Magyarországról, csakhogy vélhetően más megfontolásból, és nagyobb hazatérési hajlandósággal. A kutatás adatai szerint a 350 ezres kivándorlási létszámot a magyar adat valamikor 2013 elején léphette át.

Ha ön fiatal és jól képzett, akkor valószínűleg már nem Magyarországon van

Az elvándorlás várható strukturális és gazdasági hatásai szintén régóta jól ismertek, és meglehetősen aggasztóak. A Magyarországot elhagyók 77 százaléka 20-39 év közötti fiatal, míg ugyanez a korosztály az itthon élőknél csak 38 százalékot képvisel. A kiüresedő generáció bevételi problémákhoz vezethet, az államnak kevesebb adó- és járulékbevétele keletkezik, a belső fogyasztás szempontjából nagyon fontos, aktív keresőréteg jelentős része szinte kiesik a rendszerből. A kivándorlók által az ittmaradottaknak hazautalt összeg ezt a hatást valamelyest tompíthatja, és mivel a kivándorlás nem áll le, a hazaküldött összeg is szépen emelkedik.

A 2009 után kivándorlók 28 százalékának volt felsőfokú képesítése, míg az itthon élőknél ez az arány mindössze 18 százalék, vagyis az agyelszívás egyértelmű. A kint élőknek jellemzően csak körülbelül 15 százaléka tudja megnevezni azt az időpontot, amikor haza szeretne jönni, legalább fele bizonytalan abban, hogy hazatér-e valaha, és életkortól függően 10-20 százalék biztos benne, hogy nem akar hazatérni. Minél fiatalabb a külföldön lévő magyar, annál bizonytalanabb a sorsában, ez egyúttal azt is jelenti, hogy kisebb mértékben biztos a kintmaradásban, ám a 30-50 év közöttiek jelentős részéről szinte bizonyosan le kell mondania Magyarországnak. A kieső állami bevételek természetesen kedvezőtlen hatással vannak az egyébként is recsegő-ropogó nyugdíjrendszerre, a szakértők már most kongatják a vészharangot, szerintük 2030 után a nyugdíjasok helyzete jelentősen romolhat.

Az orvosok és egészségügyi dolgozók elvándorlása évek óta slágertéma, és olykor egymásnak ellentmondó adatok érkeznek arról, hogy a külföldre távozók száma éppen emelkedik vagy csökken. Az elmúlt pár évben minden esztendőben körülbelül 2-3 ezer dolgozó hagyhatta ott a szektort, ezen belül az orvosok száma változó volt, de éves szinten elérhette az ezer főt is.

Mindeközben itthon: a bevándorlókkal riogat az állam

Az adatok fényében meglehetősen visszás, hogy a kormányzati kommunikáció az utóbbi időben a Magyarországra való bevándorlást helyezte a középpontba. Egészen pontosan a megélhetési bevándorlást, azt a képzetet sulykolva, hogy az itthon maradottakra a hozzánk nem politikai okokból érkező jelentős számú bevándorló helyezne gazdasági nyomást. A Fidesz-KDNP fel is kérte a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt az ügyben, amelyben azt kérdezik a lakosságtól, hogy az illegális bevándorlókat vegyék őrizetbe addig, amíg nem dől el, jogosultak-e menekültstátusra. Az is kérdés lesz, támogatják-e az emberek, hogy az illegális bevándorlókat haladéktalanul vissza kelljen toloncolni - ami természetesen azért furcsa, hiszen sokszor nem tudni, hogy honnan jöttek.

A megélhetési bevándorlás témájának fontosságát a Fidesz egyébként azzal indokolja, hogy két év alatt 20-szorosára nőtt Magyarországon a menekültkérelmet beadók száma. Ezek azonban a kivándorló magyarokhoz képest eltörpülnek, 2012-ben mintegy 2500-an, 2014-ben pedig 42 ezren voltak. Ráadásul a megélhetési bevándorlóknak nevezett emberek általában az unióba való belépésre használják a magyar határt, és céljuk döntően ugyanaz, mint a jobb megélhetés reményében útnak eredő magyaroknak, vagyis a fejlett Nyugat-Európa.


http://utajovobe.eu/hirek/eu-tarsadalom-es-jog/5470-nincs-megallas-kiurul-az-orsz ag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lagzi Lajcsi energialopása és a magyar valóság
  2015-09-29 21:39:04, kedd
 
  Lagzi Lajcsi energialopása és a magyar valóság

szerző
Tamás Gábor
publikálva
2015. szept. 29., 17:09



A helyzet kétségbeejtő. Az egyik legnagyobb közműszolgáltató cég szakemberével csevegtünk.

Amikor G. Lajos 54 éves mocsai ingatlanberuházót vezetőszáron hurcolászták kihallgatási helyszínekre a rendőrök, a fél ország fölhördült, hogy így látja viszont az ország egyik legnépszerűbb előadóművészét, a korábban elképesztő nézettségi adatokat produkáló kereskedelmi tévés sztárt, aki 2001-ben Orbán Viktortól a Magyar Érdemrend lovagkeresztje, 2006-ban Gyurcsány Ferenctől a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést kapta meg. Most pedig azzal vádolják, hogy közüzemi szolgáltatásokat lopott nagyüzemben.

G. Lajos egész élete egyetlen vállalkozás, amelyben most éppen bukót húzott. Csak azt nem értettem, hogy egy gazdasági, pénzügyi és vagyoni háttérrel rendelkező ember, amilyen G., hogy keveredhet áram- meg vízlopási ügybe.

Aztán leültem beszélgetni az egyik legnagyobb, ma még Magyarországon működő közműszolgáltató cég szakemberével, aki azzal kezdte, hogy a társadalom oly' mértékben romlott meg napjainkra, hogy a közművek jogtalan igénybevétele szinte nem is számít bűnnek. Az ide vezető folyamat a 90-es évek elején, majd később, a nagy energiaszolgáltatók 95-96-os privatizációja után két irányba indult meg. Az egyik a valóban pusztán megélhetési okokból elkövetett szabálytalanságok köre, amely főleg Kelet- és Dél-Magyarországon jellemző. Például a légvezetékre hajított rézdrót, amellyel néhány rezsót, esetleg kisebb teljesítményű fűtőeszközöket lehet üzemeltetni, vagy amikor - ez a rosszabbik változat - biciklitömlővel kötik át a gázmérőt. Megkérdeztük, az ilyen esetekből lett-e bármikor is bűnvádi eljárás. ,,Inkább nem lett", hangzott a válasz, egyetlen komoly esetet kivéve, amikor a szabálytalan vételezés egy szabolcsi faluban kettős emberhalált okozott.

Azt is mondja viszont a szakember, hogy e módszerek társadalmi és gazdasági veszélyessége alig kimutatható ahhoz képest, amit az úgynevezett profik művelnek e sajátos piacon. Laptopját kinyitva mutatja azokat az elérhetőségeket, amelyeken ,,energiatakarékos", ,,költségkímélő" megoldásokat kínálnak olyan vállalkozások, amelyek gyorsan megszüntethető e-mail-címeken hirdetik magukat. Ezek alig burkolt felhívások a lopásra - mondja. Ajánlatuk lényege az, hogy például a mérőket nem, vagy csak nagyon nehezen azonosítható módon manipulálják, ráadásul kapcsolataik révén tudomást szereznek az esetleges ellenőrzések helyszínéről és időpontjáról is.
false



Fotó: MTI

A műfaj legdurvább változata azonban az, amikor egy új beruházás energetikai tervei közé kerül be egy ,,fekete" villamoskábel, víz- vagy gázvezeték. Egyetlen kapcsoló vagy szelep elfordításával képes szabályozni a tulaj, hogy az aktuális fogyasztást mérje-e a felszerelt számláló vagy sem. Ez viszont általában több millió forintos pluszberuházás (benne persze az úgynevezett csöndpénzzel), vagyis a megrendelőnek több éven át kell ,,spórolni" a számlákon azért, hogy befektetése megtérüljön.

A gyanú szerint ebbe a bonyolult ajánlatrendszerbe szaladt bele százhússzal G. Lajos. Nehezen hihető, hogy több éve működő vállalkozása energiaszámláira ne lett volna legalább annyira rálátása, hogy gyanakodjon: mintha kevés lenne az annyi. Esete szimpla ügy: ha lopott, bűnhődjön.

A közműves szakember legyint, és gyűrött táskájából elővesz egy összetűzött papírköteget, amelyen csak Budapesten és közvetlen környékén működő százmilliós, milliárdos forgalmú cégek szerepelnek. Olyanok, amelyek termelési kibocsátásuk (számítható adataik) alapján vélhetően manipulálnak az energiafogyasztásukkal. Elképesztő cégnevek szerepelnek a lapokon. Az ország egyik legnépszerűbb pékségének külvárosi sütőüzeme, aztán egy olyan étterem, amelyet manapság fogalomként szokás emlegetni a gasztronómiában, továbbá tésztagyár, világmárkás autófényező, sőt a gyanú szerint egy komplett futballpálya is.

A közműszolgáltatók technikai felkészültsége mára a legkülönfélébb módszerekkel képes - legalábbis elvileg - kiszűrni a szabálytalan energiavételezést, de a jelenlegi rezsiharc erősen leszűkítette a mozgásterüket. A hőkamerától a mérő működését befolyásoló mágnesezés kimutatására alkalmas eszközökön keresztül a bekötési pontokra illesztett áramlásmérő berendezésekig sokféle technika rendelkezésére áll az ellenőrző kommandóknak. Működésüket azonban megnehezíti a rezsiharc miatti csökkenő árbevételekből adódó ,,relatív létszámhiány", és emiatt a felderítések hónapról hónapra nehézkesebbek.

Nagy kérdés, hogy az állam a nagy visszaállamosítással tehet-e bármiféle rendet abban a káoszban, ami e területen napjainkra kialakult. G. Lajost napestig lehet vezetni bilincsben mindenféle tévékamera előtt, de ettől a rendszer egésze nem javul meg. Miután a közműcégek és a vállalkozások (is) állják a rezsicsökkentés számláját, e népboldogítással a kormány semmit nem oldott meg, sőt mélyítette a gondokat. Az állam nagyjából jövő ilyenkor egy leromlott rendszer birtokába jut, amelyben a most porig alázott lakodalmas zenész említésre alig érdemes kispályás szereplő, az aranytrombitájával meg a kitüntetési keresztjeivel együtt is.


http://magyarnarancs.hu/publicisztika/lagzi-lajcsi-energialopasa-es-a-magyar-valo sag-96642
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy reggel Stirlitz beköszön Müllerhez, akinek az arca nem s
  2015-09-29 21:37:11, kedd
 
  Egy reggel Stirlitz beköszön Müllerhez, akinek az arca nem sok jót ígér:
- Herr Gruppenführer, történt valami? Csak nem Berlin elővárosában vannak az oroszok?
- Stirlitz, ugyan, hagyja már ezeket az ostoba vicceket! Borzasztó álmom volt! Láttam, mi lesz Németországgal 2015-ben!
- Na ne már, annyira rossznak látszott?
- Szavakat alig találok rá Stirlitz! Képzelje el, hogy a mi Németországunkban egy asszony a kancellár, a külügyminiszter pedig egy homokos, a Daimler-Benz gyárban törökök dolgoznak. Németország fizeti a görögök és a spanyolok adósságait. Fáklyás menetek helyett szivárványos parádék vannak, pénzt fizetünk a zsidóknak és Amerikából egy nigger parancsait teljesítjük. Oroszország háborúzik Ukrajnával, Németország meg - képzelje el Stirlitz -, NÉMETORSZÁG arról győzködi Oroszországot, hogy ne háborúzzon!!!
- És képzelje Stirlitz, Ausztria külön ország megint,és ott szakállas nők énekelnek!
"Ez elég nagy gebasz lehet..." - gondolta Stirlitz.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kassszik NER
  2015-09-29 21:28:57, kedd
 
  Kassszik NER

azt mondják az ellenzéki képviselők, hogy túl nagy gigatárca a miniszterelnökség, aztán azt, hogy minek válasszák ketté, hát tessék eldönteni, hogy mit akarnak, de úgyis mindegy, hogy mit akarnak, mert Orbán Viktor eldöntötte
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dollármilliókért árult állami pozíciókat az atlantista kormá
  2015-09-29 21:19:18, kedd
 
  hidfo.ru 2015.09.27. 12:29 Térségi hírek
Dollármilliókért árult állami pozíciókat az atlantista kormányfő

Egy kijevi kerületi bíróság kezdeményezésére eljárást indít a Legfőbb Ügyészség Arszenij Jacenjuk ukrán kormányfő ellen, aki több millió dolláros korrupciós ügy miatt kell feleljen.

Az atlantista kormányfő 3 millió dollár kenőpénzért nevezte Volodimir Iscsukot a BRT állami műsorszolgáltató és telekommunikációs társaság élére. A vádról és a kormányfő ellen induló eljárásról az ügy kivizsgálását kezdeményező Szerhij Kaplin országgyűlési képviselő számolt be saját Facebook-oldalán. A korrupciós ügyről később a kormányfő sajtószolgálata is beszámolt.

Augusztus 17-én Mikola Tomenko ukrán képviselő kijelentette, hogy a parlamentnek már nincs ráhatása a stratégiai pozíciók kiosztására, mert az amerikai kormány dönt arról, hogy ki milyen pozíciót tölthet be Ukrajnában. A képviselő szerint az ukrán miniszterek kinevezéséről és lemondásáról a kormány egyeztet az Egyesült Államok kijevi nagykövetségével, és Washington gyakorlatilag kézi vezérléssel irányítja az országban zajló eseményeket. Geoffrey Pyatt, az Egyesült Államok ukrajnai nagykövete napi rendszerességgel jár a kijevi politikusok irodáiba, és minden fontos döntésről vele kell egyeztetniük. Tomenko azt is hozzátette, hogy ezzel az ukrán politikusok nagy része tisztában van.

Mikola Tomenko szerint az amerikai lobbisták napi rendszerességgel jelennek meg a kijevi politikusok irodáiban, emellett Martin Nunn, a Whites Communication vezérigazgatója gyakorlatilag az országgyűlés tagjává vált, olyan gyakran jelenik meg a parlament környékén. Az EuroMajdant követően a megvesztegetés nyílt gyakorlattá vált; a kormánypolitikusok pénzt fogadnak el az amerikai lobbistáktól, és azt nevezik ki egy adott posztra, akit ki kell nevezniük.

Az atlantista hatalomátvétellel azonban nem csak nyílt gyakorlattá vált a korrupció, hanem a korrupció elleni harc is egyszerű politikai eszközzé vált. Petro Porosenko 2015 április 17-én nevezte ki Ukrajna új korrupcióellenes hivatalának vezetőjét, Artem Sytnyket. Alig 4 hónappal a kinevezése után máris korrupciós vádba keveredett, és bírósági eljárás indult ellene, mert pozíciójával visszaélve ismeretlen magánszemélyeket vitt magával magas szintű, bizalmas jellegű találkozókra.

http://hidfo.ru/2015/09/dollarmilliokert-arult-allami-poziciokat-az-atlantista-ko rmanyfo/



NÁLUNK MÉG JÓ LESZ VALAMILYEN ÁLLAMTITKÁRNAK, FEL SE TŰNNE SENKINEK, BESIMULNA EBBE A TOLVAJBANDÁBA!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balog egészségügyi szűrővizsgálattal kedveskedik a kontinen
  2015-09-29 20:50:51, kedd
 
  A szűrés mindenesetre helyes gondolat. Krómkénsavba tenni, és platinaszűrőn átszűrni. Az aranygyűrűk fennakadnak...

Kötelező elmeorvosi vizsgálatra kellene küldeni a tisztelt ház embereit, a saját költségükön. A söpredéket pedig visszafordítani. Egy rohadt pirulát nem ír fel az orvos, ha nincs TBm ezeket meg ingyen teszik tisztába. Egyszerűen nemzetellenes bűncselekményért lecsukni a francba ezt a pedofilgyanús senkit.
Balog láthatóan értelmi fogyatékos. A cionista rendszerben, a demokráciában ez a helyi vezetőknél elvárás?
A hab a tortán, hogy állítólag nem fog tiltakozni a kormány a kvóta ellen és a letelepített muszlimok havi 1000 Eurót kapnak majd adómentesen (ez mai árfolyamon 313 000 Forint). Csinálják csak....ha ezt tényleg meglépik, ember nem lesz, aki rájuk szavaz.


******************************

2015. szeptember 29.

Balog egészségügyi szűrővizsgálattal kedveskedik a kontinensfoglalóknak - ha már egyszer annyit fizetnek a közösbe


Kötelező egészségügyi szűrővizsgálatot rendelhetne el az országos tisztifőorvos a menedékkérőknek tömeges bevándorlás okozta vagy más egészségügyi válsághelyzetben, ha a parlament elfogadja az erről szóló kormányzati törvényjavaslatot. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedden nyújtotta be az Országgyűlésnek az egészségügyi törvény módosítására tett javaslatát. Ennek alapján a szűrővizsgálatok helyét a menekültügyi hatóság jelölné ki. Az indítvány értelmében, ha a menekültstátuszért folyamodó az államhatárról szóló törvény szerinti tranzitzónában adja be kérelmét, akkor ott kell elvégezni a szűrővizsgálatot. Ebben az esetben a tranzitzónából az ország területére való belépés feltétele egy igazolás, amelyet a szűrővizsgálatot végző szerv állít ki a vizsgálati minták levételéről. A törvénymódosítás kimondaná, hogy tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetben az egészségügyi válsághelyzeti szabályok alkalmazandók, ami Balog Zoltán indoklása szerint lehetővé tenné az egészségügyi ágazat hatékony reagálását, Magyarország közegészségügyi-járványügyi biztonságának szavatolását. A költségvetés állja A javaslat azt is tartalmazza, hogy az egészségügyi válsághelyzeti ellátásban részt vevőknek az egészségbiztosítás által fedezett összegen felül felmerülő költségeit a központi költségvetés téríti meg. A törvény a kihirdetését követő napon léphet hatályba. Balog Zoltán általános indoklásában azt írta: Magyarország közegészségügyi-járványügyi helyzete jelenleg stabil, azonban a tömeges bevándorlás okozta migrációs nyomás szükségessé tesz olyan intézkedéseket, amelyekkel a kialakult helyzet hatékonyan kezelhető. A most javasolt szabályok biztosítják az ország közegészségügyi-járványügyi védelmét - hangsúlyozta a miniszter. (MTI)
Forrás: https://kuruc.info/r/2/149071/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orgován Béla jobban teljesít!
  2015-09-29 20:05:16, kedd
 
  Orgován Béla jobban teljesít!

Nagyon érdekes ez a tápiósági börtönviselt közmunkás!
Nem régen még segélyből tengette az életét, azóta Quaestor vezér lett, (ami teljes csődöt jelentett) ezek után ez a fazon 17 millát tudott össze spórolni.
Ezért érdemes hazajönni külföldről a magyar fiataloknak! Tessék! Itt van egy börtönviset ember 8 osztállyal és egyszer csak talál a párnacihában 17 millió forintot!
Magyarország! Én így szeretlek!

*********************



Orgován Béla szerint legális jövedelemből származik az a 17 millió, amiből céget vesz


ma 13:48

A Quaestor-csoportot tíz napig irányító tápiósági szobafestő két hete tért vissza a hírekbe, mégpedig azzal, hogy 17 millióért megveszi a Rikvest Számítógép Szerviz Kft. felét. Tarsoly utódja, és egyben az elődje is a Blikknek most elmondta, hogy tiszta a pénz, amiből céget vesz és aktív tulajdonosként járulna hozzá a vállalkozás sikerességéhez. Az Együtt vagyonosodási vizsgálatot indított a férfi ellen, Orgován áll elébe, nincs takargatnivalója.

http://444.hu/2015/09/29/orgovan-bela-szerint-legalis-jovedelembol-szarmazik-az-a -17-millio-amibol-ceget-vesz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most itt a bevándorlás ügy
  2015-09-29 19:52:02, kedd
 
  Most itt a bevándorlás ügy . Mindenki erre figyel a kétkulacsos patkányok ott fent szabad a rablás ! Ami még megmaradt . Mert rabolni való mindíg van .!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viktorék megtalálták az Újsimicskát a NAV élére
  2015-09-29 19:46:11, kedd
 
  2015.09.29. 12:20

Viktorék megtalálták az Újsimicskát a NAV élére


Na jóóól van, megnyugodtam srácok. Nem változik itt a világon semmi, gyalogoltok a régen kitaposott úton tovább. Vidaildi ment a NAV éléről, ti pedig megtalálták a helyére a legalkalmasabb személyt.

Már úgy értem az Újsimicskának legalkalmasabbat.

Egy ideje járta a pletyka, hogy olyan biztosan közelít Tállai András a NAV főnökség felé, mint a tél jön a Trónok Harcában. Aztán tegnap aszonták a hírek, hogy miniszterhelyettes lesz vargamiska mögött és felügyelni fogja az adóhivatalt. Varga meg ma pontosított: Tállai nem csak felügyelni, hanem vezetni is fogja az adóhivatalt, mert megérdemli.

Megtérülő befektetés lett az az ominózus Orbán-Puskás festmény.

orban_taps.gif

Avatottabb és rátermettebb személy pedig biztos nincs széles e hazában Tállainál, aki kitölthetné a vidildi hagyta űrt. Ő mondjuk nincs kitiltva Amerikából, ez akár előre mutató is lehetne, ha az emberben nem ködlene fel milyen volt, mikor egy Orbán közeli pártkatona irányította z ország adóhivatalát. De ezúttal másképp lesz, istenuccse. Még az is lehet a Horváth András féle dologra is rámegy az új seprő.

Ja, nem. Ez itt Magyarország

http://varanus.blog.hu/2015/09/29/viktorek_megtalaltak_az_ujsimicskat_a_nav_elere
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/46 oldal   Bejegyzések száma: 453 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 453 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2011
  • e Hét: 5113
  • e Hónap: 16224
  • e Év: 169720
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.