Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Hölgy csillogásban
  2016-01-19 17:45:30, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Animációs kép  
Bill Stephens képei
  2016-01-19 17:44:52, kedd
 
 


Link
Link
Link
Link
Link
 
 
0 komment , kategória:  Csodálatos világ kép  
Kis könnyed kikapcsolódás
  2016-01-19 17:41:58, kedd
 
 


Link

Kis könnyed kikapcsolódás: Link
Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Az integető hóemberke
  2016-01-19 17:34:30, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Évszakok  
Van három dolog az életben
  2016-01-19 17:33:41, kedd
 
 


Link

-- Van három dolog az életben, ami soha nem tér vissza: a szó, az idő, és az elszalasztott alkalom.
Van három dolog az életben, ami tönkre tehet: a lustaság, a büszkeség és a féltékenység.
Van három dolog az életben, amit soha nem kellene elveszíteni: a türelem, a remény, és a becsületesség.
Van három dolog az életben, ami óriási érték: a család, a szerelem és a barátság.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Hóemberkék
  2016-01-19 17:31:09, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Évszakok  
Biofotonok
  2016-01-19 17:27:15, kedd
 
  A tudomány egyre inkább egyetért a költészettel a közvetlen emberi tapasztalatok terén: már többek vagyunk, mint azok az atomok és molekulák, melyek a testünket alkotják, most már fénylények is vagyunk. Az emberi test által kibocsátott biofotonok, melyeket a lelki szándék szabadíthat fel, megváltoztathatja az alapvető folyamatokat a sejtek közötti kommunikációban és a DNS-ben.


Semmi sem bámulatosabb a nagyon valószínűtlen ténynél, mint hogy létezünk. Gyakran figyelmen kívül hagyjuk ezt a tényt, mit sem törődve a valósággal, tehát ahelyett, hogy nem kellene lennie semminek, nem tudjuk miért is létezik az univerzum (ezzel szívbemarkolóan tisztában van rajtunk keresztül), és miért nem egy önmagában teljesen öntudatlan üresség?
Úgy vélik, hogy fény, levegő, víz, a földkéreg alapvető ásványi anyagai, és legalább 3 milliárd évnyi információ található a diploid zigóta sejt sejtmagjában, melyből az emberi test kialakul, és ebben a testben képes a lélek arra, hogy legalább megpróbálja megérteni testi és lelki eredetét.

Az egzisztenciális feltételeink puszta elmezavarára, és a testi inkarnációra mint egészre tekintettel, valamint figyelembe véve, hogy földi létünk részben napfényből képződik, és megköveteli a sűrített napfény étel formájában történő folyamatos fogyasztását, lehet, hogy már nem is hangzik annyira erőltetettnek az, hogy a testünk fényt bocsát ki.

Az emberi test csakugyan kibocsát biofotonokat, ami ultragyenge foton kibocsátásként ismert, mely 1000-szer alacsonyabb láthatósággal rendelkezik, mint amit szabad szemmel tudunk érzékelni. Bár nem látható számunkra, ezek a fényrészecskék (vagy hullámok, attól függően, hogyan mérjük őket) részei a látható elektromágneses spektrumnak (380-780 nm), és kifinomult modern műszerekkel kimutatható.

A fizikai és a "lelki" szem fényt bocsát ki

A szem önmagában, mely folyamatosan ki van téve a környezet erőteljes fotonjainak, amelyek áthaladnak a szem különböző szövetein, spontán és fény által kiváltott ultragyenge fotonokat bocsát ki. Ráadásul az volt a feltételezés, hogy a látható fény egy késleltetett biolumineszcenciát idéz elő a kitett szemszövetekben, magyarázatot adva a negatív utókép eredetére.

Ezek a fénykibocsátások az agyi energia anyagcserével is, és az oxidatív stresszel is kölcsönösen összefüggenek az emlősök agyában. És mégis, a biofoton kibocsátás nem feltétlenül epiphenomenális. Bókkon elmélete azt sugallja, hogy a fotonok kémiai folyamatokból szabadulnak fel az agyban, biofizikai képeket létrehozva a vizuális képzelet ideje alatt. Egy friss tanulmány úgy találta, hogy amikor a vizsgált személyek aktívan elképzelték a fényt egy nagyon sötét környezetben, akkor szándékuk az ultragyenge foton kibocsátás jelentős növekedését okozta. Ez összhangban van azzal a feltörekvő vélekedéssel, hogy a biofotonok nem csak a sejtek anyagcsere melléktermékei, hanem mivel a biofotonok intenzitása magasabb lehet a sejteken belül, mint azon kívül, az elmének lehetősége van elérni ezt az energia összetevőt, hogy belső fizikai képeket hozzon létre a vizuális érzékelés és a képzelet ideje alatt.
Link

A sejtjeink és a DNS-ünk biofotonokat használ az információ tárolására és továbbítására

Úgy tűnik, hogy a sejtek a biofotonokat használják számos élő organizmusban a kommunikációhoz, mely megkönnyíti az energia/információ átvitelt, ami több nagyságrenddel gyorsabb, mint a kémiai diffúzió. Egy 2010-es tanulmány szerint "sejttől sejtig biofoton kommunikációt mutattak a növények, a baktériumok, az állati neutriophil granulociták és a vese sejtek." A kutatók bizonyítani tudták, hogy "... a különböző színképű fénystimuláció (infravörös, vörös, sárga, kék, zöld és fehér) a gerincvelői szenzoros vagy motoros ideggyökök egyik végén jelentős biofotonikus tevékenység növekedést eredményezett, mint a másik végén." A kutatók úgy értelmezték a felfedezésüket, hogy azt sugallták "... a fénystimuláció biofotonokat generálhat az idegi szálak mentén végezve, feltehetően idegi kommunikációs jeleket."

Akkor is, ha lemegyünk a genomunk molekuláris szintjére, a DNS is beazonosítható, ami szintén forrása a biofoton kibocsátásnak. Az egyik szerző azt mondja, hogy a DNS olyan biofoton függő, hogy excimerlézerszerű tulajdonságai vannak, lehetővé téve, hogy stabil állapotban létezzen távol a hőmérsékleti egyensúly határértékén.

Technikai értelemben a biofoton egy elemi részecske vagy fénykvantum, mely nem termikus eredetű a látható és az ultraibolya spektrumban, melyet a biológiai rendszerek bocsátanak ki. Úgy vélik, hogy ezek általában a sejtjeinken belüli energia-anyagcsere eredményeképpen jönnek létre, vagy még hivatalosabban, "... biokémiai reakciók mellékterméke, melyeket a bioenergetikai folyamatok gerjesztenek a molekulákban, amely magában foglalja az aktív oxigén fajokat."

A szervezet cirkadián biofoton teljesítménye

Mivel a test változásainak anyagcseréje cirkadián módon megy végbe, a biofoton kibocsátás is változó a napszakoknak megfelelően. A kutatás feltérképezte a különböző anatómiai helyeket a szervezetben, ahol a biofoton kibocsátás erősebb vagy gyengébb, az adott napszaktól függően:

"Általában a test felett a fotonok száma alacsonyabb volt reggel, mint délután. A mellkasi, hasi régió bocsátott ki a legalacsonyabban és a legfolyamatosabban. A felső végtagok és a fej régiója bocsátotta ki a legtöbbet, és egyre nagyobb mértékben a nap folyamán. Az alacsony, a közepes és a magas kibocsátás színképi elemzése a jobb lábnál, a homloknál és a tenyereknél nagy, spontán kibocsátást mutatott a 420-470 nm-es tartományban. A tenyér központi részének kibocsátása nagyobb részben járult hozzá a 420-470 nm-es spektrum tartományban a spontán kibocsátás során ősszel és télen. A kézből származó késleltetett lumineszcencia spektruma jelentősebb kibocsátást mutatott ugyanabban a tartományban, mint a spontán kibocsátás."

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy "a színképi adatok arra utalnak, hogy a mérések talán jó mennyiségi adatokat nyújtanak az egyes minták peroxidatív és antioxidatív folyamataira."

A meditáció és a gyógynövények befolyásolják a biofoton teljesítményt

A kutatások találtak egy oxidatív stressz-közvetítette különbséget a biofoton kibocsátásban a meditálók és a nem meditálók között. Azok, akik rendszeresen meditálnak, hajlamosak az alacsonyabb ultragyenge foton kibocsátásra (biofoton) , melyről azt feltételezik, hogy az alacsonyabb szabad gyökös reakciók előfordulásából ered a testükben. Egy klinikai vizsgálatban, melyben a szakemberek a transzcendentális meditációt vizsgálták, azt találták:

"A legalacsonyabb biofoton kibocsátást két alanynál mérték, akik rendszeresn meditálnak. Az emberi biofoton kibocsátás színképi analízise arra utal, hogy az ultragyenge kibocsátás valószínűleg, de legalább részben, tükrözi a szabad gyökös reakciókat egy élő rendszerben. Ezt igazolja, hogy a különböző fiziológiai és biokémiai változások követik a hosszútávú meditációs gyakorlatot, és ez arra utal, hogy a meditáció hatással lehet a szabad gyökök tevékenységére."

Érdekes módon a gyógynövények hatása jól ismert a stressz csökkentésében (ideértve a kortizol szintjének mérhető csökkenésének előidézését), és kapcsolódik a fokozott oxidatív stresszhez, melyet klinikailag teszteltek, hogy csökkenti a biofoton kibocsátást az emberi alanyoknál. A rhodioláról ismert, a Fitoterápiás Kutatás lapjában egy 2009-es tanulmány szerint, hogy azok, akik a gyógynövényt fogyasztották, jelentős csökkenést mértek a fotonkibocsátásban, összehasonlítva a placebo csoporttal.

Az emberi bőr rögzítheti a napfényből származó energiát és információt

Talán a legkülönlegesebb az egészben az a lehetőség, hogy a testünk felszínén található sejtek képesek hatékonyan csapdába ejteni az ultraibolya sugárzásban lévő energiát és információt. A Fotokémiai és Fotobiológiai Folyóiratban közölt 1993-as tanulmány, melynek címe, "Mesterséges napfény besugárzás okozta ultragyenge fotonkibocsátás az emberi bőr fibroblasztjaiban" felfedezte, hogy amikor mesterséges napfény forrást alkalmaztak egészséges személyeknél, vagy fényérzékenyeknél jellemzően hiányos DNS javító mechanizmusokkal, sokkal magasabb ultragyenge fotonkibocsátást indukált (10-20-szoros) a fényérzékeny csoportban. A kutatók ebből a kísérletből arra következtettek, hogy "Ezek az adatok azt sugallják, hogy a fényérzékeny sejtek hajlamosak elveszíteni az ultragyenge fotonok tárolásának hatékonyságát, jelezve, hogy létezik egy hatékony sejten belüli fotoncsapda rendszer az emberi sejtekben." Az újabb kutatások is mérhető különbségeket azonosítottak a normál és a melanomás sejtek biofoton kibocsátásában.
Link

A test biofoton kibocsátását a Nap és Hold erők szabályozzák

Úgy tűnik, hogy a modern tudomány most ért el annak felismerésére, hogy az emberi test képes közvetlenül venni és kibocsátani az energiát és információt, mely a Napból érkezik.

Van egy növekvő felismerés, hogy a Nap és a Hold befolyásolja a biofoton kibocsátásokat a gravitációs hatások révén. A közelmúltban búzacsírákból származó biofoton kibocsátásokból Németországban és Brazíliában úgy találták, hogy azok transzkontinentálisan szinkronban állnak a luniszoláris árapállyal. Tény, hogy a luniszoláris árapály erőről, melyhez a Nap 30 százaléknyi, a Hold 60 százaléknyi kombinált gravitációs gyorsulással járul hozzá azt találták, hogy számos növényi növekedési jellegzetességet szabályoz a Földön.

A szándék a fiziológia életereje

Még az emberi szándék, az úgynevezett szellem a gépben is lehet gyakorlatilag alapja a biofotonoknak.

Egy nemrég az Investigacion Clinica folyóiratban megjelent írás, melynek címe: "A szándék erejének bizonyítéka", szintén ezzel a kapcsolattal foglalkozott:

"A szándékot úgy definiáljuk, mint egy irányított gondolat, mely egy meghatározott cselekedetre irányul. A gondolatok irányulhatnak élettelen tárgyakra, és gyakorlatilag minden élő dologra az egysejtűektől egészen az emberig. A kibocsátott fény részecskék (biofotonok) úgy tűnik, hogy az a mechanizmus, amelyen keresztül a szándék kifejti a hatását. Minden élő szervezet kibocsát állandó fotonáramokat, mely azonnali nem lokális jeleket jelent egyik testrésztől a másikig, vagy a külső világ felé. A biofotonok a DNS sejteken belül vannak tárolva. Amikor a szervezet beteg, megváltozott biofoton kibocsátást okoz. A közvetlen szándék elektromos és mágneses energiaként nyilvánul meg, és a fotonokat árammá rendezi. Úgy tűnik, hogy a szándékunk magasan összefüggő frekvenciaként működik, mely képes megváltoztatni az anyag molekuláris szerkezetét. Hogy a szándék hatékony legyen, ki kell választani a megfelelő időt. Sőt, az élőlények kölcsönösen szinkronizáltak a föld és mágneses erejének állandó változásaira. Bebizonyosodott, hogy a gondolat energiája megváltoztathatja a környezetet. A hipnózist, a stigma jelenséget és a placebo hatást is figyelembe kell venni, mint egyfajta szándékot, mint egy instrukciót az agy számára, egy bizonyos tudatállapot alatt. A spontán gyógyulásos esetek, vagy a távolból gyógyítás súlyos betegeknél egy rendkívül erős szándékot jelentenek, hogy irányítsák a betegségeket, melyek az életünket fenyegetik. A gyógyítás szándéka valamint a hit befolyásolják a gyógyulás hatékonyságát, és elősegítik a gyógyulást. Összefoglalva, a gondolat és a tudat vizsgálatai egyre inkább alapvető szempontokká válnak, és nem pusztán másodlagos fontosságú kérdések, melyek gyorsan elvezetnek a biológia és az orvostudomány paradigmáinak mélyreható változásához."

Tehát a tudomány egyre inkább egyetért a közvetlen emberi tapasztalattal, hogy jóval többek vagyunk, mint az atomok és molekulák, melyekből a testünk felépül. Olyan lények vagyunk, akik fényt bocsátanak ki, kommunikálnak vele, hiszen valójában fényből jöttünk létre.
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Hires falak - Tizenegy híres fal
  2016-01-19 17:17:41, kedd
 
  Ősidők óta épültek Falak a települések védelmére
(Az alább felsoroltak némelyike egy egész birodalmat védett a betolakodóktól)

Stoni fal, HorvátországLink

A Peljesac-félszigeten fekvő stoni fal a 14. században épült, miután a Ragusai Köztársaság 1334-ben megvásárolta a félszigetet. A védelmi célokból épített fal a korabeli Európa legnagyobb szabású erőd-város projektje volt, melynek építése a feljegyzések szerint 18 hónapig tartott. Először a félsziget egyik végétől a másikig terjedő védvonalat húzták fel, majd a félsziget déli részén lévő Ston és északi részén lévő Mali Ston városát építették fel. Pelješacot az összesen öt és fél kilométer hosszú nagy fal választja el a szárazföldtől. A falat negyven toronnyal és öt erőddel erősítették meg. Az eredeti falból öt kilométernyi szakasz maradt fenn, a többi a 17. és 20. századi földrengésekben pusztult el.

Trója fala, TörökországLink

Homérosz Illiászából ismerhetjük Trója legendás városát, mely a mai Törökország északnyugati részén fekszik. A területet Heinrich Schliemann kezdte feltárni az 1870-es években. Az ásatások során kiderült, hogy 9 város épült egymásra az idők során. Trója VI. rétegének, a ,,homéroszi" Trójának városát 10 m magas fal védte, melynek kőből épült alja befelé dőlt, ezen állt a függőleges agyagfal. A védmûvet két nagy bástya egészítette ki. Trója híres falai mai napig láthatók, számos turista keresi fel a romokat minden évben.

Hadrianus fala, Nagy-BritanniaLink

A majdnem 2000 éves fal volt az első erődítmény Nagy-Britanniában. Hadrianus falát a római korban Britannia provincia határára építették, hogy megvédjék a Britanniai kolóniáikat a skót portyázó törzsektől. Építését a római Hadrianus császár rendelte el 122-ben. A Corbridge-től Carlisle-ig húzódó 117 km hosszú mintegy 4,5 méter magas, 3 méter széles falat 9000 katona építette fel nyolc év alatt. A falat kb. 1500 méterenként erődökkel egészítették ki. Két erőd között meghatározott távolságban két-két bástyát helyeztek el. A Római Birodalom bukása után a helyiek a fal köveit elhordták házaik építéséhez. Bár ma már csak egyes szakaszai láthatók, Anglia egyik legnépszerûbb turistalátványossága ma is. A Hadrianus fala részét képezi az UNESCO által nyilvántartott ,, A Római Birodalom Határai" elnevezésû világörökségi csoporthelyszínnek.

Nagy Zimbabwe, ZimbabweLink

A Nagy Zimbabwe egy komplex épületegyüttes, amelyet a 11-15. században a sona nép épített. A Zimbabwe szó jelentése ,,kőházak". A falakat habarcs nélkül, szabályos sorokban elhelyezett, téglatest formára faragott gránittömbökből rakták ki. Az építményeket nem fedték be, nincsenek íves szerkezetek, kupolák. A maradványok három épületegyüttesre oszthatók, amelyek az ,,Akropolisz", ,,Nagy karám" és a ,,Romok völgye" fantázianeveket kapták. A Nagy Zimbabwe hatalmas falrendszere az afrikai civilizáció legnagyobb kőből épült mûve, mely 1986 óta az UNESCO kulturális Világörökségének része.
Link

Sacsayhuaman, PeruLink

Az Inka Birodalom fővárosával, Cuzcóval egyetemben a Sacsayhuaman falkomplexum 1983 óta a Világörökség részét képezi. A hatalmas formára vágott kövekből álló fal, kötőanyag nélkül, egymáshoz szorosan illeszkedik. A fal egyes részei teraszosan egy, a város fölé magasodó dombon helyezkednek el nehezen áthatolható labirintusként, így valószínûsíthető, hogy egykoron erőd funkcióját töltötte be az építmény. A szakértők szerint a falrendszernek rituális szerepe is volt - nevének jelentése: a Nap háza -, és egy Nap-templomot is magában foglalt. A spanyolok kőforrásként használták a falrendszert, hogy azok építőanyagként a gazdag spanyol telepesek házait gazdagítsa.
Link

Az a tény azonban, hogy Sacsayhuaman nagyobb része még napjainkban is áll annak köszönhető, hogy hatalmas köveit (átlagosan 50 tonnát nyomnak, de nem egy közülük meghaladja a 120 tonnát) a spanyolok sem voltak képesek megmozdítani. Kifaragásukhoz és megmozdításukhoz szinte földöntúli erőt kellett kifejteni.

Babiloni fal, IrakLink

Babilon több százezer lakosának biztonságát óvó hatalmas falrendszerről Hérodotosz így írt: ,, A falak tetején egymással szemben emeletes épületeket húztak fel, közöttük pedig egy négyes fogatnak is elegendő utat hagytak. A falakon körben száz torony áll, amelyek, akárcsak az ajtók és küszöbök, bronzból készültek."A régészeti leletek tanúbizonysága szerint a külső falak mintegy 8 kilométer hosszúak voltak. A város nagyobb része az Eufrátesz bal partján feküdt, de a túlsó oldalra is átterjedt, a közlekedést híd könnyítette meg. A két királyi palota (az északi és déli palota) közvetlenül a folyóparton, a belső fal két oldalán helyezkedett el.
Link

Mellettük állt a világhírû Istár-kapu, amelynek ma már csak 15 méter mély, téglákból álló alapozása és égetett cserepei maradtak meg. Ezeket összeállítva a kapu rekonstruált magassága 14,3 méter lehetett. A rajta látható állatábrázolások (Adad bikái és Marduk sárkányai) máztalan, bitumenbe ágyazott téglákból álltak a talajszint közelében, feljebb pedig dombormûves, mázas téglákból. Az ősi Mezopotámiai városállam Istári kapuja az eredeti ókori világ csodái között is szerepelt, rekonstruált mását a berlini Pergamon Museumban tekinthetjük meg.

Siratófal/nyugati fal, JeruzsálemLink

Siratófal más néven Nyugati Fal a második templom idejéből (Kr. e. 516 - Kr. u. 70) való támfal Jeruzsálemben. A Siratófal név onnan ered, hogy a zsidók e falnál imádkozva gyászolják a templom lerombolását, míg a Nyugati Fal név pedig arra utal, hogy egykor a Heródes által újjáépített második templom udvarát határolta. Szent hellyé azért vált, mert közel esik a Templom-hegyi Szentélyek Szentélyéhez, a zsidó vallás legszentebb helyéhez.

Aurelianus fala, RómaLink

Rómát, mint a legtöbb várost az ókorban, fal vette körül. Ezek a falak a város terjeszkedésével a történelem során máshova kerültek illetve újak épültek. Az egyik ilyen városfal, melyet Aurelianus császár építette a 3. században, a betörő barbárok ellen és az akkori Rómát vette körbe. A Róma hét dombját körülvevő falak hihetetlen nagyok voltak, a 8 méter magas 3 méter széles falon 30 méterenként egy őr állt. Ez a fal nagyjából még ma is épen van, és látogatható is.

Ávila fala,SpanyolországLink

Az 1130 m-es magasságban fekvő spanyolországi Avilát három oldalról hegyek határolják. Története a római időkig nyúlik vissza, a mórok elfoglalták majd VI. Alfonz 1038-ban végleg visszafoglalta. A román stílusú 88 gránitbástyával megerősített 9 kaput magába foglaló monumentális városfalat 1090 körül kezdték építeni. Az óvárost körülvevő fal, a mai napig jól karbantartott, eredeti állapotában van. Spanyolországban ez az egyetlen olyan város, melynek teljes egészében megmaradt a városfala.

Konstantinápoly, TörökországLink

Konstantinápoly falai, melyek a mai Isztambul terültén állnak, egykoron teljesen körbevették a várost, még a tenger felőli oldalon is. Nagy Konstantin vezetésével 413-ban kezdődött meg a nagyszabású városfal-építkezés, amivel biztosítani akarta a külső városrészek védelmét. Akkoriban a birodalom nehéz harcokat vívott a hunokkal. A városfal nem sikerült túl jól, hiszen a 447-es földrengés a 96 tornyából 57-et ledöntött. A helyreállítás nem tartott sokáig: két hónap alatt végeztek a restaurálással. A helyreállított védőrendszer 20 km hosszú volt, a külső falak 8 méter , míg a belsők 12 méter magasak voltak. A város elfoglalásához a törököknek ezt kellett áttörniük.

Kínai Nagy Fal, KínaLink

A Kínai Nagy Fal építése i.e. 210 körül kezdődött, a legutolsó szakaszokat az 1600as években építették, ezeknek a maradványai azok, amelyek ma a turisták számára is bejárhatók. A kínai uralkodók által építtetett fal feladata volt, hogy megvédje a Kínai Birodalom északi határait a nomád törzsek betörésétől. Becslések szerint leghosszabb kiterjedésekor elérte a 10.000 kilométert. Ma ennek nagyjából a fele látható, és csak igen kicsi szakasza látogatható. 1987 óta a világörökség része.
(vilagutato)
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 2160 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 189
  • e Hét: 8483
  • e Hónap: 24138
  • e Év: 249852
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.