Belépés
sz719eszter.blog.xfree.hu
A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hint arra a cipősarokra, amely eltapossa őt. Mark Twain Szuromi Eszter
2016.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
A hétvégén elért minket egy olyan minőségű energia
  2016-02-09 22:52:18, kedd
 
  2016.02.08.

Most ismét ,,nagy" képekben kell beszélnem. A hétvégén elért minket egy olyan minőségű energia hullám, amely téridő kaput nyitott világunkban. Ez a téridő kapu a mi világunk jövőképéhez kapcsolódik. Ezen a kapun keresztül kapcsolódnak egymáshoz a tudatok. Már amennyire lefordítható ez, olyan mintha azt mondanám, hogy az én tudatomhoz az 1000 évvel később élő leszármazottam tudata kapcsolódna.

Sokan hívják ,,magasabb ÉN"-nek is.

Mindez okozhat ismét tér idő anomáliákat, bennünk pedig erős zavart. A KI vagyok ÉN? kérdés ismét napirendre kerülhet éppen ezért. Mindemellett új gondolatok jelennek meg, új tervek, és néha határozott parancs szerű gondolatok. Aki már korábban felvette a kapcsolatot, és elindult már egy bizonyosságként megérzett jövőkép felé, ők határozottabbá válnak, és másokhoz való kapcsolódásuk felerősödik. Akik eddig mellék vágányon álldogáltak, vagy vonzatai voltak mások döntésének, és az első körben dolguk van, ők tudni fogják ,,merre van az előre".

Amire még mindig fokozottan kell figyelni, azok a testet gyötrő rejtett vírusok. Akik jól dolgoztak önmagukkal, ők sikeresen passzív üzemmódra állították, elzárták, de mint egy időzített bomba továbbra is ott ketyeg. Ezek megsemmisítése, akár műtéttel való kivétele az egyetlen megoldás, saját félelmeink megszüntetésére. Nem elég az eddig használt mentális és fizikális tisztító technika, mert ez nem szünteti meg a jelenlétet, csak gyengíti. A mentális tisztításnál az ,,időkapszulába" zárás az ajánlott.

Sok a kiválasztott ezen időszakban. Ezért fontos az a felismerés, ,,Én vagy saját világomnak a középpontja, belőlem árad ki". Innen már csak egy lépés tudni azt, hogy hatalmas felelősség minden gondolat és tett. Ehhez hozzá tartozik, hogy a kiválasztott mindig nehéz helyzeteket kell, hogy megoldjon. DE csakis olyant, amin ő már átment, és megoldotta.

Ezért nem működik a politika, az állam apparátus, vagy akár az emberi tudatokat nyitogató mesteri jelenlét. Nem működik az egészségügy és az oktatás. Nincs tapasztalat nehéz helyzetek megoldására, csak egy képlet, egy adat, tartalom nélkül. A tapasztalt emberek, akik életükkel bizonyítottak a közelébe sem kerülnek annak, hogy átadhassák a tudásukat.

Fordul a szél iránya az időkapu megnyílásával. Fejfájást, alvás kényszert okozhat.

Forrás: Link



 
 
0 komment , kategória:  Égi üzenetek  
A hatszirmú rózsa Imája, A Szeretet Könyve”
  2016-02-09 22:46:18, kedd
 
  Magdolna rózsája a gnosztikus kereszténységben
Szigeti Antal · 2016. február 7. 00:30
Kategória:

ESPAVO! hírlevél

Michelle Eloff anyagainak csodás megerősítése számomra a következő ima Kathleen McGowan kötetéből A szeretet könyvéből (219-221. o.)

Előzetes tudnivaló, hogy Európában több helyen megtalálható a 11-körös labirintussal körülvett hatszirmú rózsa, melyet Magdolna-rózsának is neveznek. Legismertebb előfordulási helye a chartres-i katedrális Franciaországban.

,,Úgy imádkozz, ahogyan tanítottalak; használd a rózsát a Szentlélek jelképéül, mert a Szűzanya közbenjárásával juthatsz el a legkönnyebben az Atyához.

És balról jobbra haladva kezdd az első szirommal, mely a HIT szirma, és imádkozz:
Szerető Atyánk, ki a mennyben uralkodsz, Szenteltessenek meg a te neveid.
Elmélkedj az Úrba vetett hiteden és a Szentlélek kegyelmén, s adj hálát az életedért itt a földön.

Fogadd be a teljes ODAADÁS második szirmát, és fohászkodj:
Eljön a te országod az engedelmességünk és akaratod által. Legyen meg a te akaratod.
Hallgasd az Atyánk hangját, és meghallhatod az akaratát, amit félelem és kudarc nélkül fogsz véghezvinni. Maradj ennél a sziromnál, míg teljesen eggyé olvadsz vele, és teljesen átadod magad az Ő akaratának.

Fogadd be a TISZTELET harmadik szirmát, és fohászkodj:
Amint a földön, úgy a mennyekben is.
Ekkor erősítsd meg a fogadalmad Isten és önmagad előtt, ha teljes mértékben anthroposz vagy, és emlékezz erre. Ha még nem jutottál el a felismerés állapotába, ígérd meg, hogy a Szereted Igéje és Isten és testvéreid, valamint önmagad szeretete által te is hozzájárulsz ahhoz, hogy létrejöjjön a mennyeknek országa a földön. Akkor imádkozz a megvilágosodásért, hogy a gnózis segítségével emlékezz az örök ígéreted természetére.

És most fogadd be a BŐSÉG negyedik szirmát, és fohászkodj:
Add meg nekünk a mindennapi kenyerünket, a mannát.
Adj hálát az Úrnak mindazért, amit kaptál, és tudd, hogy ha összhangban élsz az ő akaratával s betartod az ígéreted és szolgálod őt, bőségben élsz, és nem ismered meg a szükség napjait. Ha aláveted magad Isten akaratának, bőségben élhetsz.

Fogadd be a MEGBOCSÁTÁS ötödik szirmát, és fohászkodj:
Es bocsásd meg vétkeinket és adósságainkat,
Miképpen mi is megbocsátunk magunknak és másoknak.
Ekkor sorold fel azokat, akik bántottak, akik hamisan tanúskodtak ellened, vagy más módon okoztak fájdalmat neked. Meg kell bocsátanod nekik, és imádkozz, hogy egy nap ők is teljes mértékben anthroposzok legyenek, és vegyék észre Istent, s emlékezzenek az ígéretükre. Kérd, hogy neked is bocsássanak meg azok is, akik ellen vétkeztél, de mindenekelőtt bocsáss meg magadnak azokért a gondolatokért és cselekedetekért, melyek szégyent hoztak rád emberi gyengeségedben. Mert ez kegyelem a könyörületes Anyánktól, gyógyír a szívünknek.

Fogadd be az ERŐ hatodik szirmát, és fohászkodj:
Tarts meg engem az igazság ösvényén, és Szabadíts meg a gonosz kísértéseitől.
Mert a kevélység, fösvénység, bujaság, irigység, torkosság, harag, jóra való restség kísértései letérítenek minket az igazság ösvényéről, és megakadályozzák, hogy megtartsuk Istennek és önmagunknak tett ígéretünket. Elmélkedj el ezeken a bűnökön, és imádkozz, hogy szabadulj meg a kísértésektől, s maradj az anthroposz ösvényén.
Így imádkozz, és tanítsd meg rá fivéreidet és nővéreidet is. Éljetek úgy, ahogyan ez az ima diktálja, és létrehozhatjátok a földi mennyországot. Kövessétek a szeretet szavát.
Mert a szeretet mindent legyőz.
Hallják hát, akiknek fülük van a hallásra.
A hatszirmú rózsa Imája, A Szeretet Könyve"

Csodálatosan rekonstruált gnosztikus keresztény tanítás, egy igazi látnok tollából!

Számomra elsősorban az az üzenete, hogy életünk több területén is egyidejűleg kell előre haladnunk, hogy elérjük a megfelelő spirituális fejlődést. A hagyományban általában egy-egy irányt kiválasztva igyekeztek eredményeket elérni - például az érzelmeken, vagy az elmén dolgozva, a test sanyargatásával, vagy a szeretet minőségeinek kiteljesítése révén.

Szigeti Antal Espavo.hu: Link



 
 
0 komment , kategória:  Égi üzenetek  
Jelenleg zajló folyamatok 2. rész
  2016-02-09 22:32:57, kedd
 
  2016. február 8.

A kristályosodás folyamatában a Fénycsokrok is átalakulnak. Sokkal nagyon és intenzívebb pörgéssel veszik fel környezetükből az információt.
Ez bizonyos egyéneknél egyensúlytalanság, kibillentség érzésével járhat.
Minden esetben segítséget ad a gyökerek megerősítése, a földhöz kötő gyakorlatok.
Az átmenet részeként új erőterek jönnek létre, mely megkönnyíti a kapcsolódást a Fenti Világgal.
Kezdetben ez viszont átmeneti zavarokat okozhat a test energiarendszerében.
Mivel az energiaáramlása az eddiginél fokozottabbá válik, ez a testben leképeződhet, hányinger, gyomorfájdalom, szédülés, bizonytalanság formájában.
Felszínre törhetnek kétségek, fáradtnak, bizonytalannak, lehangoltnak érezheted magadat.
Amit tehetsz ebben az időszakban,- megerősíted magad Isteni Fényeddel.
Hiszed és tudod, hogy egy vagy Istennel, - magadba engeded az Isteni Fényt, és engeded, hogy átmosson és feloldjon minden benned lévő kétséget, minden alacsonyabb rezgést.
Ez a felerősödött átmeneti időszak körülbelül március végéig tart,- mely felkészít arra, hogy beteljesítsd vállalt feladatodat.
Egy olyan erőteret alakíthatsz magad köré (ha készen állsz a változásra), amely minden támogatást megad számodra, hogy az Isteni ÉN, a Feljebbvaló Tudatosságod teljességgel áthasson és eggyé váljon veled,- és minden segítséget megad ahhoz, hogy beteljesítsd az álmaidat.
Merned és tudnod kell az Angyalok nyelvén ,,beszélni".
Merned és tudnod kell az angyalszemeiden keresztül nézni a világot, - ez a felemelkedés alappillére.
Ebben nincs semmi rendkívüli. Ha emlékezel az Igazi Önvalódra, és kiépítetted a kapcsolódást vele, Ő magától értetődően, természetesen utat mutat neked, és vele és általa könnyedén járod be azt az utat, amely viszont a magad erejéből igencsak megterhelő lenne.
Ha a szív szeretetén keresztül nézed Önmagad, és azon keresztül nézed a világodat, akkor egy teljesen más világba kapsz betekintést.
Egy idő után teljesen átformálódnak a fontossági sorrendek.
Ami eddig fontos volt számodra, az elképzelhető, hogy pillanatok alatt érdektelenné válik.
Lehetőséged nyílik új utakat bejárni, új élményeket megtapasztalni, melynek tapasztalása által, közelebb kerülsz ahhoz az ÉNhez, ahhoz az Isteni Önvalóhoz, aki megmutatja számodra, mi célból születtél ide a Földre, és segít kiteljesíteni az Életfeladatod.
Merd hát kinyitni a szíved, és belépni a változásba.
Te magad légy a változás!

Szeretettel: Áhimé-Feketéné Lendvai Katalin



 
 
0 komment , kategória:  Égi üzenetek  
Jelenleg zajló folyamatok 1. rész
  2016-02-09 22:28:13, kedd
 
  2016. február 6. (Jégbontó hava)
A Földön minden egyes élet szent. Minden egyes megnyilvánulási forma a maga szentségében, testett öltött valóságában egy életformát képez, életét adja annak a principiumnak, melynek gyökerét a teremtés fázisa hozta létre.
Mi Angyalok, akik egy magasabb valóságból származunk, ebben az időben egy fokkal még közelebb kerültünk hozzátok.
Minden egyes megnyilvánulási forma, mely áthatja a teret, az Univerzumot, egy olyan változási formán megy keresztül a mostani időszakban, amely átlényegülésként jelenik meg bennetek.
Minden egyes Fényhordózó végigmegy ezen a folyamaton.
A fizikai testet erősen megviseli ez az átalakulás. Sokszor influenza szerű tüneteket produkál.
Minden alacsony rezgés, minden olyan frekvencia, mely lerakódást képez a testekben, tisztulni kíván. Abban az esetben ha elnyomjátok ezeket a tüneteket, nem tudnak kellő intenzitással feltisztulni bizonyos bennetek lévő megkövesedett információminták, melyek elnehezítik a testet, és ennek hatására nem képes a teljes, az adott fényspektrum befogadására.
Ebben az időben amit tehettek, hogy fokozottan figyeltek magatokra.
Napi rendszerességgel tisztítsátok a benneteket és a körülöttetek lévő energiarendszereteket. Könnyebb és lédúsabb táplálékot fogyasszatok, többet pihenjetek, és meditáljatok.
Kérjétek a Szellem vezetését és irányadását.
Ez a változási szakasz, egészen az év végéig jelen van, de ebben az időszakban felerősödött egy szakasza, melyben lehetőség van az egyednek, egy fokozottabb tisztulásra.
Ez a tisztulás egyben egy önvizsgálatot is jelent, melyben megvizsgálod, hogy az eddigi tanultak szerint éled-e az életedet, és olyan minőséggel és formával kapcsolódsz-e a körülötted lévő világhoz, melynek rezgései támogatólag hatnak a körülötted élő emberiségre.
Minden egyed, a saját szintjén és létformájában egy változási folyamaton megy keresztül.
Ez alól az állatok, és a növények sem kivételek. Az utóbbiak fotoszintézis által alakítják át magukat.
A külső megjelenési formájában nem változnak, belül szerkezetileg egy jelentős változáson mennek keresztül. Mindez azért lehetséges, mert a fotonöv egy sugárzási tendenciába ért, és olyan sugárzást bocsát ki magából, hogy a fotoszintézis folyamata egy magasabb rezgési frekvenciára lépett, és így, ezáltal az emberi táplálékláncolat egy szélesebb spektrumú rezgéstartományba helyezkedik.
Bizonyos egyedek létsíkot váltanak, mert olyan megerőltető számukra az átalakulási folyamat, hogy ezt ebben a testben nem tudnák elviselni.
Amit tehettek ebben az időszakban, befelé fordulással egy olyan rezgéstartománya helyezkedtek, ami megkönnyíti a változási folyamatokat. A belőletek felszabaduló árnyékrészeitek, folyamatos jelenlétének elkerülése érdekében még fokozottabb figyelmet fordítsatok testetek, lelketek tisztán tartására.
A szférából áramló Fény olyan rezgéstartományba helyez, ami egy állandósult energiaszintet (stabilitást) hoz létre a számotokra.

Szeretettel: Áhimé- Feketéné Lendvai Katalin

ANAHIT: Link



 
 
0 komment , kategória:  Égi üzenetek  
Megható történet
  2016-02-09 14:50:29, kedd
 
  Történet egy idős emberről, és egy üres székről...

A férfi lánya megkérte a papot, hogy jöjjön el imádkozni az apjával. Amikor a pap megérkezett, látta, hogy a férfi az ágyban fekszik, a feje két párnával feltámasztva, az ágya mellett pedig egy üres szék. A pap azt hitte, hogy szóltak az idős embernek az ő látogatásáról. Biztosan várt már engem - szólt.
,,Nem, kicsoda ön?"
,,Én vagyok az új segédlelkész a parókián - válaszolt a pap. ,,Amikor megláttam az üres széket, azt gondoltam, biztosan tudta, hogy jövök."
,,Ja, igen, a szék" - szólt az ágyhoz kötött beteg. ,,Becsukná az ajtót?"
A pap, kicsit értetlenül, becsukta az ajtót.
,,Ezt sosem mondtam el senkinek, még a lányomnak sem" - mondta a férfi. ,,De egész életemben sosem tudtam, hogyan imádkozzam.
A vasárnapi misén hallottam a papot az imádkozásról beszélni, de az egész olyan magas volt nekem...
Aztán feladtam minden próbálkozást" - folytatta - ,,míg egy nap, úgy négy évvel ezelőtt a legjobb barátom azt mondta nekem:
Joe, az imádkozás nem más, mint egy Jézussal folytatott beszélgetés. Javaslok neked valamit. Ülj le egy székre, egy másikat tegyél magad elé, és hit által lásd Jézust azon a széken.
Ez nem kísérteties, mert ő megígérte: "Én veletek leszek mindig". Aztán beszélj Hozzá, és figyelj Rá úgy, ahogy most velem teszed.'
Így aztán, atyám, kipróbáltam ezt, és annyira tetszett, hogy minden nap néhány órán keresztül ezt csinálom. De nagyon vigyázok. Ha a lányom meglátná, hogy egy üres székhez beszélek, vagy idegösszeomlást kapna, vagy bezáratna a bolondok házába."
A papot nagyon meghatotta a történet, és biztatta az idős férfit, hogy folytassa így tovább. Aztán imádkozott vele, megkente olajjal, és visszament a paplakba.
Két nappal később este felhívta a férfi lánya azzal, hogy édesapja aznap délután meghalt.
,,És békésen távozott?" - kérdezte.
,,Igen, amikor két óra körül indultam otthonról, odahívott az ágyához, elmondta az egyik faviccét, és megpuszilt. Amikor egy órával később hazaértem a boltból, holtan találtam. Volt azonban valami furcsa, atyám. Igazából több mint furcsa - olyan hátborzongató. Úgy tűnik, hogy mielőtt meghalt, apa kihajolt az ágyból, és a fejét az ágy melletti székre hajtotta.
Brennan Manning szokta mesélni az alábbi történetet egy idős emberről, aki rákban haldoklott.

Köszönöm szépen Ani!



 
 
1 komment , kategória:  Szép történetek  
Kérlek benneteket, dobjátok el terheteket, s megmenekültök!
  2016-02-09 14:46:46, kedd
 
  Egy nap hatalmas esőzések következtében kiöntött a falu mellett kanyargó folyó. Az emberek ijedten csomagolták össze holmijukat, s ki tutajon, ki csónakban próbált menekülni. Az áradás egyre nőtt, már minden víz alatt volt, csak a háztetők s a fák koronái látszottak ki.
Három csónakos evezett a távoli part felé, amikor egy hatalmas hullám mindnyájuk ladikját felborította. Kiváló úszó hírében álltak, mégis úgy tűnt, csak egyikük képes fennmaradni a víz színén.
Ti vagytok a legjobb úszók a faluban, hogyhogy nem birtok fennmaradni? - kiáltott társainak.
Az arannyal teli zsákot rákötöttem a hátamra, nagyon súlyos, de nem tudok megválni tőle, mit sem ér az életem nélküle! - hörögte az első.
- Egy vasládikóban őrzöm a nemesi levelem és a diplomáimat, ha elvesznek, hogyan bizonyítom előkelő mivoltomat? Meg kell mentenem mindenáron! - kiáltott a másik, s egyre fáradtabbnak látszott.
Aki teher nélkül, könnyedén szelte a habokat, hamarosan partot ért, onnét kiáltott vissza:

- Kérlek benneteket, dobjátok el terheteket, s megmenekültök!

De nem hallgattak rá...

Az anyagi lét mulandó értékeihez ragaszkodót megfojtják "kincsei", s nem lesz képes átszelni az élet tengerét.
Az önbecsapásnak nincsen határa.

(Elias Canetti)

Köszönöm szépen Ani!



 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Mindenki jónak születik. Kedvesnek, ártatlannak.
  2016-02-09 14:43:28, kedd
 
  Mindenki jónak születik. Kedvesnek, ártatlannak. Régebben mindig elnéztem, hogy mennyi csodálatos gyermek van a világon. Mindegyikük oly édes és tiszta. De hová tűnnek el, amikor felnőnek? Mert a felnőttekben már nem találtam meg őket. Hová tűnik a derű, a mindenkit átölelő szeretet, az érdektelen, tiszta őszinteség? Tudom: felnőtté válnak. A gyermekeket nem az értelem szigorú, érvelő, rideg törvénye, hanem a szív meleg, bársonyos egységérzése vezeti. De vajon mikor lesznek felnőttek? Hol van az a pillanat, amikor hamisság vegyül a tisztaságba? Mikor lesz az érték érdekké? Ezt a folyamatot az ember másokban nem képes követni. Csak saját magában figyelheti meg, ha szerencséje van. Azt is csak akkor, ha megáll a rohanásban, lelassít, befelé fordul és önmagára tekint.
Aztán ha már az ember számító felnőtté vált, feltevődik néhány kérdés. Érdemes-e jónak lenni? Lehet-e ebben a világban jónak lenni? Nem okozza-e vesztünket a jóság? Nem egy naiv utópia a kétezer éves mondás, hogy ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel? Még a vak is látja, hogy a hazugoké a világ. Vajon nem fojt-e meg az őszinteség? Tényleg az elfásult, a megszokott, a könnyebb út a helyesebb? Okosabb dolog a világ kedvéért álarcot öltenünk, ahelyett, hogy saját tiszta énünket hagynánk megmutatkozni? Valóban képesek vagyunk azt tenni, amit szeretnénk? Vagy többnyire azt tesszük, amit elvárnak tőlünk?
Ezek a kérdések sosem hagytak nyugton, akkor sem ha saját arcommal próbáltam élni, akkor sem ha idegen maszkot próbáltam ölteni. Aztán jött az isteni szerencse. Megnézhettem önmagam belülről, betekinthettem a mélységbe. És ott, saját magamban megtaláltam a válaszokat a sok feltett kérdésre. Tömören így hangzanak: igen, lehet jónak lenni, érdemes jónak lenni. A kenyér erősebb fegyver (igenis fegyver), mint a kő. A jóság is fegyver és a jóság kulcs is. Az őszinteség, a szabadság és a tiszta lelkiismeret kulcsa. Nem a megalkuvás a helyes út. Vesd le a maszkodat! Légy egyszerű! Állj ki a sorból, ne menj a csordával! Légy szabad, tedd azt, amit te magad szeretnél tenni. Akkor boldog és egészséges leszel. Mindig azt tedd, ami igazán, vagyis lelked mélyéből boldoggá tesz!
Nem kell föltétlen mindenkinek hasonlóan dramatikus lelki átalakuláson átmennie. Sokszor ellentétes dolgokat látunk. Ami egyikünk számára szükségszerű vagy hasznos, az a másik számára fölösleges vagy akár ártalmas is lehet. Ezért nem lehet senkinek semmilyen elvárása. Minden emberi élet önmagában egy teljesen egyedülálló, megismételhetetlen út, amelyen az Egyetemes Tudati Lény utánozhatatlan módon éli önfelfedező tapasztalatait az önbújócska játékában.
...bennünk lakik még valaki. ...nem csak az értelmi lény vagyunk, hanem lelkünk van, vagy talán helyesebb úgy mondani, hogy van egy Belső Lényünk. Azért belső, mert nem anyagi természetű, ezért nem kötött a külső, az anyagi világ paramétereihez. Így az időhöz sem. Halál és születés nem befolyásolja létét. A külső tudás mértéke nem befolyásolja bölcsességét.

(Gunagriha)

Köszönöm szépen Ani!



 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Volt egyszer egy szerzetes
  2016-02-09 14:40:42, kedd
 
  Volt egyszer egy szerzetes, tanult bölcs férfiú, aki egész életében az egyszerű népnek a mennyország csodáiról prédikált.
Mint minden ember életében, nála is elkövetkezett az, az idő, amikor ágynak nyomta a kor és a kór. Szerető társai az ágya mellett gyülekeztek és szorgalmasan imádkoztak, hogy e nagyszerű férfiú útját megkönnyítsék a mennyország felé.
De az öreg szerzetes csak nem akart meghalni.
Napok, hetek teltek el.
Egyik társa, aki a legközelebb állt talán hozzá hosszú élete során, megkérdezte az agg szerzetest.
Hogy van az, hogy Te, aki mindig a halál utáni élet szépségéről, a mennyország gyönyörűségéről, az angyalok kórusáról prédikáltál, most ilyen görcsösen ragaszkodsz az élethez, és nem akarsz elmenni a túlvilágra.
Tudod testvérem válaszolta az agg szerzetes ilyen közel a halálhoz, már nem vagyok benne biztos, hogy igazat mondtam-e.

Köszönöm szépen Ani!



 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Tanulságos történet
  2016-02-09 14:38:02, kedd
 
  Egy fösvény összegyűjtött fél millió dénárt, és örömmel tervezgette, hogy egy évig milyen kényelemben fog élni, mielőtt újból befektetné pénzét. Ám ekkor megjelent a Halál Angyala, hogy elvegye az életét.
Az ember könyörgött, és kérlelte az angyalt, felhozott ezer érvet, csakhogy élhessen még egy kicsit, de az angyal kérlelhetetlen maradt.
Adj még három napot, és vagyonom felét neked adom! kérlelte az ember.
Az angyal azonban még csak oda sem hallgatott, és elkezdte húzni az embert.
Csak még egy napot adj, könyörgöm, és tiéd lehet mindenem, amit oly sok fáradtsággal és izzadsággal gyűjtöttem össze!
Az angyal azonban hajthatatlan volt.
Annyit azért mégis csak sikerült elérnie az embernek, hogy néhány pillanatot kapjon, és papírra vethesse az alábbi üzenetet.
"Bárki vagy is, aki megtalálod ezt az üzenetet, ha van annyid, hogy meg tudsz belőle élni, ne vesztegesd idődet a vagyongyűjtésre. Élj! Az én fél millió dénárom egy órával sem tudta meghosszabbítani az életemet."
Amikor a milliomosok meghalnak, és az emberek megkérdezik, hogy mennyit hagytak hátra, a válasz természetesen az, hogy mindenüket.
De a válasz az is lehet, hogy semennyit, mert őket vették el.
Buddha így tanított:
- Ez a föld az enyém, ezek pedig itt az én gyermekeim - mondja a buta, aki azt sem érti, hogy még ő maga sem az övé.
Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy továbbadni azokat, akkor azok birtokolnak téged.
Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál.
Mert ha megszorítod, eltűnik. Ha kisajátítod, tönkreteszed.
Tartsd szabadon, és örökre a tiéd marad.

Aninak köszönöm a szép és tanulságos történeteket!



 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Az Úrral a tengerparton
  2016-02-09 14:31:56, kedd
 
  Egy ember egy éjszaka azt álmodta, hogy az Úrral sétál a tengerparton.
Jelenetek villantak fel az életéből.
Minden egyes jelenetnél két, párhuzamos lábnyomot látott a homokban: az egyik az övé volt, a másik az Úré.
Amikor élete utolsó jelenete is véget ért, visszafordult, és szemügyre vette a homokban látható lábnyomokat.
Meglepődve vette észre, hogy élete során több alkalommal csak egy sor lábnyomot lát.
Arra is rájött, hogy ezek éppen élete legnehezebb és legszomorúbb időszakaira esnek.
Nem hagyta nyugodni a dolog, s megkérdezte az Urat:
Uram! Azt ígérted, ha úgy döntök, hogy követlek, akkor mindig velem leszel.
De íme, épp a legnehezebb időkben csak egyetlen sor lábnyom látható.
Nem értem, miért hagytál el épp akkor, amikor a legnagyobb szükségem lett volna Rád?
Az Úr így felelt:
- Drága gyermekem! Szeretlek, és soha el nem hagynálak.

Azért látsz néhol csak egyetlen sor lábnyomot, mert amikor a legnehezebb időszakokat élted át,
amikor igazán szenvedtél, akkor a karjaimban vittelek.

Köszönöm szépen Lendvai Katikának!



 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 242 db bejegyzés
e év: 8924 db bejegyzés
Összes: 18436 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 443
  • e Hét: 3615
  • e Hónap: 8271
  • e Év: 55864
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.