Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Egészséges és finom! 3 szuper recept
  2016-04-01 19:15:37, péntek
 
 
Egészséges és finom! 3 szuper recept

Sokan még mindig azt gondolják, hogy ami egészséges, az nem lehet finom. Pedig ennél nagyobbat nem is tévedhetnének: az egészséges ételek finomak, ráadásul a szervezeted meghálálja őket. Fittebb és energikusabb leszel tőle, és még a közérzeted is jobb lesz.
Ha részt veszel a Life.hu havonta meghirdetett kihívásain, egészségesebb leszel, formálódik az alakod, fejlődik az akaraterőd, kitartóbbá válsz az élet minden területén és nagyobb lesz önbecsülésed is! Olyan kihívásokat teljesíthetsz, amikhez nem kell drága dolgokat vásárolnod, kapcsolódik az egészséges életmódhoz, könnyen elvégezhetők, és jobban érzed majd magad tőlük. A programban a magad ura vagy, akkor szállsz ki, amikor akarsz, akkor csatlakozol, amikor akarsz, senki nem tör pálcát a fejed felett, itt csak saját magadat kell leküzdened. Tarts velünk!

Lazacfilé párolt zöldségekkel

A lazacfilét sóval és borssal ízesítsd, majd csöpögtess rá egy kis citromlevet. A fűszereket mindkét oldalába dörzsöld be, majd negyedórát hagyd állni. Melegíts fel két evőkanál olívaolajat két evőkanál vajjal, majd egy apróra vágott fokhagymát is tegyél hozzá. Ebben süsd ki a halszeleteket.
Forrás: Thinkstock
Az omega-3 zsírsavak legjobb forrásai a tengeri halak, például a hering, a lazac, a makréla, a szardínia. Legtöbben a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében betöltött szerepükről, például koleszterincsökkentő hatásukról ismerik az omega-3 zsírsavakat. Jól ismert tény, hogy a sok halat fogyasztó országokban sokkal ritkábbak ezek a problémák, mint ott, ahol alig eszik halat a lakosság.

Köretnek grillezett répát és spárgát ajánlunk. Ehhez tisztítsd meg a zöldségeket, tedd egy tűzálló tálba, sóval, borssal fűszerezd, önts rá olívaolajat, majd tedd a 200 fokos sütőbe. Ha van grill fokozat a sütődön, azt használd.

Medvehagyma-krémleves

Egy kevés olívaolajon piríts meg egy fej apróra vágott vöröshagymát, majd adj hozzá két gerezd apróra vágott fokhagymát is. Tedd hozzá a megtisztított és apróra vágott medvehagymát (kb. 15 deka), és egy kicsit pirítsd le. Sóval, borssal fűszerezd, és egy kevés vízzel kezd el párolni. Egy krumplit vágj apró kockákra, és azt is tedd hozzá. Önts még hozzá vizet, és főzd addig, amíg a krumpli megpuhul. Amikor kész, turmixold össze. Ezután tedd vissza újra főni, önts hozzá két deci rizstejet, hogy krémesebb legyen az állaga. Tálalásnál reszelt parmezánnal és apróra vágott dióval díszítsd.

A medvehagyma valódi egészségbomba. Tavaszi méregtelenítéshez ideális, mert tisztítja a gyomrot, a veséket és a vért, illetve gátolja a rögképződést. A vérnyomást és a koleszterinszintet is csökkenti, de nagyvárosi embereknek igazán ólommentesítő hatása miatt ajánlott. Íze és illata a fokhagymáéra emlékeztet, ám hatása az utóbbinál jóval nagyobb: vírus- és baktériumölő hatóanyagai tizenkétszer erősebbek a fokhagymáénál! Köhögésre, gyomorproblémákra gyakran ajánlják, de bélférgesség esetén is nagyon hatásos. Olvasd el a Life.hu cikkét a medvehagymáról!

Házi quesadilla

20 deka teljes kiőrlésű liszthez adj egy kevés sót, három evőkanál olívaolajat és nagyjából két deci vizet. Ha összeállt a tészta, celofánba csomagolva pihentesd a hűtőben nagyjából fél órát. Közben elkészítheted a guacamolét. Egy puha avokádót törj össze villával, tegyél hozzá citromlevet, fokhagymát és sót, és kockázz bele egy paradicsomot.

Az avokadó C-vitamin- és E-vitamin-tartalma magas, ezért remek immunerősítő és antioxidáns hatással bír. Telítetlen zsírokat tartalmaz, ezért csökkenti a koleszterinszintet. Az összes gyümölcs közül az avokádónak a legmagasabb a magnézium-, folsav- és K-vitamin-tartalma. Az pedig külön érdekessége, hogy társaival ellentétben, ahogy érik a gyümölcs, egyre kevesebb a cukortartalma. A bőr megújításában, táplálásában is szerepe van, ezért a kozmetikai ipar is előszeretettel használja. Kattints, ha mindent tudni akarsz az avokádóról!

A töltelékbe kerülhet még apróra vágott zöld- és pirospaprika, kukorica és babpüré. A bab egyébként az egyik legjobb fogyókúrás étel: rendkívül alacsony kalóriatartalma mellett bőségesen tartalmaz fehérjét és rostokat. A tésztát 8 egyenlő részre oszd, és nyújts belőlük vékony, kör alakú tésztalapokat. Teflonban nagyjából egy-egy perc kell mindkét oldalának. Ha az egyik oldala megsült, fordítsd meg, tedd bele a tölteléket, és szórj még rá növényi reszelt sajtot. Hajtsd félbe, és süsd készre.
 
 
0 komment , kategória:  Különlegességek.  
Tallóztam
  2016-04-01 10:13:17, péntek
 
 


"Sose haragudj meg arra,
ki durva szóval megsebez,
tudom jól, hogy fáj a sértés,
valld be a fontos mégsem ez.
Hidd el nekem, senki nem rossz,
hidd el, jók az emberek,
Valakiért mindenki harcol,
valakit mindenki szeret. "

Goethe
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Az a jó karalábé
  2016-04-01 10:11:47, péntek
 
 

Fogadjunk, hogy ezt nem tudtad róla?! Ezért egyél fogyassz sok karalábét!
filantropikum.com

Fogyasztásával megelőzhető a tüdőrák, de a belőle készített szirup a légúti betegségeket is gyorsan gyógyítja.
Ezért érdemes sokszor fogyasztani!

Akik fogyni szeretnének, a karalábé ideális választás, mivel 100 g zöldségben csak 27 kalória van.

A karalábé fogyasztásával szabályozható a vércukorszint, így a betegségben szenvedők bátran fogyaszthatják a zöldséget.

Ha nyersen fogyasztjuk, erősíti a fogakat, a csontozatot, de szabályozza a vér pH-szintjét is.

Segít az angolkóros gyermekeken, főként ha friss karalábélevet isznak. Ha sárgarépa- és zellerlével vegyítjük, a keveréknek csont- és immunerősítő hatása van.

A karalábé ital a kényelmetlen izomgörcsöket is megszünteti. Ajánlott reggel elfogyasztani egy pohárral a léből.

Amellett, hogy erősebbé teszi az immunrendszert, a karalábé a vérszegénységben szenvedőkön is segít.

A zöldség leve ugyanakkor toxikus anyagoktól is megszabadít. A B6-vitamin serkenti a hemoglobin termelődését, a C-vitamin pedig egy nagyon erős antioxidáns, amely a káros szabad gyökökkel szemben nyújt védelmet.

A Bostoni Egyetemen végzett kutatások alapján kimutatták, hogy a karalábé fogyasztásával megelőzhető a tüdőrák. A karalábéból készített sziruppal remekül kezelhetők a felső légúti megbetegedések.

Az a jó karalábé, amely se nem túl kicsi, sem nem nagy, mert ez esetben könnyen fás lehet a zöldség, ami annyira kemény, hogy fogyasztásra nem alkalmas. A karalábét nem csak levesekbe használhatjuk, hanem készíthetünk például belőlük finom pürét, de ki lehet sütni őket, akárcsak a krumplit, majonézesen, de nyersen egy sárgarépával lereszelve, joghurtosan finom saláta készíthető.

Figyelem! Akik súlyos pajzsmirigyproblémákkal küzdenek, azok ne fogyasszák a karalábét, mert glikozidot tartalmaz, amely megakadályozza a jód felszívódását és beépülését a mirigyekbe.


NEM TUDOM FOGYASZTANI ,PAJZSMIRIGY.EPÉZÉS!
 
 
0 komment , kategória:  Kerülendő dolgok  
Tallóztam
  2016-04-01 10:03:44, péntek
 
 
A lélek útja


Amikor belül bolyong,
amikor kifekszik az útra,
amikor hordod a vizet
veled megy a kútra.

Amikor sírni kell,
ő ott zokog veled.
Várja, hogy kérleld még:
amikor nem elég.

L. Burda Zsuzsanna

 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Szinte mindenki szereti
  2016-04-01 10:01:48, péntek
 
  "Ez a desszert 20 perc alatt elkészül, a vendégeim rajonganak érte!"
Évi/YouTube

,,Szinte mindenki szereti az almás pitét, ha vendégek jönnek, a legtöbbször az a nyerő. De amióta kipróbáltam ezt az új, rapid almás desszertet, általában ezt rendelik tőlem. Csupán 4 alapanyag kell hozzá, hogy fél órán belül csodás desszertet tálalhassak."

Hozzávalók:
néhány szelet fehér kenyér
almaszósz (vagy lábasban esetleg mikróban kevés cukorral és fahéjjal megpárolt alma)
vaj
fahéj és cukor ízlés szerint

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, közben a meghámozott, apróra vágott almát kevés cukorral és csipetnyi fahéjjal párold meg.

A kenyeret sodrófával nyújtsd ki vékonyabbra, nagyobbra. Tegyél az egyik felére a párolt almából, majd tekerd fel. (Ha szét akarna nyílni, fogpiszkálóval rögzítsd.

Forgasd meg meleg olvasztott vajban (vigyázz, ne égesd meg a kezedet), majd fahéjas cukorban, és tedd az alufóliával (vagy sütőpapírral) bélelt tepsibe. Süsd 10-15 percig (a sütő erősségétől függően), és máris tálalhatod a csodásan illatozó finomságot.
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Tallóztam
  2016-04-01 09:57:30, péntek
 
 

"Keresd meg azt az embert,
aki mosolyt csal az arcodra,
mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz,
hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.
Találd meg azt, akitől a szíved mosolyogni fog! "


(Paulo Coelho)

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Sörben sült fokhagymás csülök
  2016-04-01 09:56:22, péntek
 
 
Sörben sült fokhagymás csülök

Hozzávalók:

2 db csülök( első vagy hátsó csontos sertéscsülök)
2 üveg vagy doboz sör(összesen 1L legyen)
2 k.só
3 db babérlevél
1 csipet majorana
10 szem egész bors
2 fej fokhagyma
4 k.étolaj
2 kanál sertészsír
1 kg burgonya
1 kanál só
3 dl étolaj(a burgonya sütéséhez)
1 csokor snidling

Elkészítés:

A csülköket mossuk meg(ha kell kicsit perzseljük meg) és rakjuk egy nagyobb fazékba.
Engedjünk rá hideg vizet és kezdjük el főzni.
Ha felforrt,akkor habozzuk le és adjunk hozzá sót,borsot,majoranát,babérlevelet,vöröshagymát és egy fej fokhagymát.Közepesen erős lángon főzzük,addig még a csont ki nem fordul belőle.Ha kell,az elpárolódott folyadékot pótoljuk.A burgonyát mossuk meg és rakjuk fel főni héjában egy kanálnyi sóval,ha megfőtt szűrjük le és hagyjuk kihűlni,majd vágjuk cikkekre.
A másik fej fokhagymát tisztítsuk meg és reszeljük le.Keverjük el 4 k.olajjal,mustárral és öntsük fel a sör felével.
Amikor a csülök megfőtt,akkor óvatosan emeljük ki a főzőléből és rakjuk bele egy zsírral kikent tepsibe és kenjük meg a fokhagymás páccal alaposan.A megmaradt sört öntsük a csülök alá és előmelegített sütőben 190 fokon süssük szép pirosra a csülköt.Ha igazán ropogósra szeretnénk sütni,akkor emeljük a hőfokot 200 fok fölé,mikor már elkezdett színt kapni a csülök.Várjuk meg,hogy szép hólyagos legyen a csülök.Amennyiben a sör elpárolog alóla,akkor természetesen pótoljuk.Közben a cikkekre vágott burgonyát süssük meg bő,forró olajba.Tálaláskor a sült cikkburgonyát szórjuk meg finomra vágott snidlinggel és erre helyezzük a sült,sörös csülköt!
Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Tallóztam
  2016-04-01 09:52:41, péntek
 
 
Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled! Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre és a megérzéseidre hallgatni! Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz válni valójában

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Ha ez a 11 dolog megtörtént veled, igen!
  2016-04-01 09:51:41, péntek
 
  Éltél már legalább egyszer itt a Földön? Ha ez a 11 dolog megtörtént veled, igen!


Sokak szerint a lélekvándorlás légből kapott dolog, puszta fantazmagória. Ám akik hisznek benne állítják, ha ez a 11 dolog megtörténik valakivel, szinte biztos, hogy korábban élt már itt a Földön legalább egyszer.

1. Vannak visszatérő álmai - az emberek, a helyszínek, az érzések mind valószerűek, ám az álomban minden - s mindenki ismeretlen. A korábbi életre utaló tipikus jelek ezek.
2. Gyakori Déja vu - a sokak számára ismerős érzés, hogy ez a pillanat ismerős valahonnan. Ám az érzés ahogy jött, úgy el is illan, a tartalmára nem is nagyon emlékszünk később.

3. Gyorsan kiismeri az embereket - sokszor az első pillantásra átlát valakin, tudja, mire számíthat vele kapcsolatban. Ez a tulajdonság a korábbi életekben szerzett tapasztalatokra támaszkodik.

4. Valósnak tűnő emlékképek a régmúltból - vannak emberek, akik valósághűen képesek elmesélni például a Francia Forradalom valamelyik nagy párizsi összecsapását. Mi ez, ha nem bizonyíték?

5. Sokszor előre megmondja, mi fog történni - a lélekvándorlásban hívők szerint a sokat tapasztalt léleknek megvan az a tulajdonsága, hogy jó eséllyel megmondja, mi fog történni egy perc, egy óra vagy akár egy nap múlva.

6. Megmagyarázhatatlan fóbiák, félelmek - retteg a kutyáktól, pedig nincs rossz élménye velük kapcsolatban, gyűlöli az alkoholszagot, pedig senki nem ivott a családban. Mindezen beidegződések korábbi életekben bekövetkezett események következményei lehetnek.

7. Meghatározhatatlan helyről és okból érkező fájdalmak - egy korábbi életbeli háborús sérülés, autós vagy lovas baleset nyomán törhetnek elő a furcsa fantomfájdalmak.

8. Szívesen van egyedül - ha egy korábbi életében valaki nagyon megszeretett egy másik embert, az annak hiánya fölött érzett fájdalom a későbbiekben is elkíséri.

9. Van egy lelki társa - ha valakivel az első perctől szavak nélkül megértik egymást, szinte megérzik, mire gondol a másik, nos, ez arra utalhat, hogy már találkoztak korábban, egy másik időben, helyen, életben.

10. Idősebbnek érzi magát a koránál - a test lehet, hogy csak 30 éves, de a lélek, ha több életet megjárt már, akár 200 is lehet.

11. Sokszor érzi magát rossz időben, rossz helyen - mindez egy dologra utal: valamikor, valahol volt már boldogabb.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek.  
A kavart
  2016-04-01 09:48:12, péntek
 
 
KÖNNYED KAVART CSOKOLÁDÉS SZELET, FENSÉGES VANÍLIAKRÉMMEL!
A kavart tésztákat nem lehet elrontani, az ízük viszont fenséges! A házi krémtől lesz valóban fenséges!

Hozzávalók:

25 dkg margarin
40 dkg cukor
30 dkg liszt
2,5 dl tej
2 tojás
2 kanál cukrozatlan kakaópor

A krémhez:

1 dl tej
5 tojássárgája
2 kanál liszt
7 kanál cukor
2 teáskanál vaníliaaroma
20 dkg vaj

A tetejére:

reszelt csokoládé

Elkészítése:

A vajat a cukorral kikavarjuk, majd a tojásokat, a tejet, a lisztet, a sütőport és a kakaót is hozzáadjuk, folyamatosan kavarjuk. A tésztát papírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a krémet: a tojássárgáját a cukorral és a liszttel kikavarjuk, majd hozzáadjuk a tejet és alacsony hőfokon besűrűsödésig főzzük. Mikor a krém készen van, hozzákavarjuk a vaníliaaromát, majd hagyjuk kihűlni. A vajat kikavarjuk és a krémet kanalanként hozzáadjuk. A tésztára kenjük, majd megszórjuk a reszelt csokoládéval.
Forrás: bidista.com
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 2872 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1002
  • e Hét: 1002
  • e Hónap: 96957
  • e Év: 1436464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.