Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Tallóztam
  2016-04-15 22:22:07, péntek
 
 


"Nem érdekel, mások mit gondolnak arról, amit csinálok, de nagyon is érdekel, hogy én mit gondolok arról, amit csinálok"


Theodore Roosevelt
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2016-04-15 22:21:06, péntek
 
 
"A megértés feltétele- a szeretet, amellyel másokat a szívünkbe befogadunk. Amikor a megértést elneveztük szeretetnek, trónjára emeltük az embert."


Tatiosz


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2016-04-15 22:18:38, péntek
 
 
"A szeretet nem más, mint annak érzése és megértése, hogy a másik különböző."


Szvámi Pradnyánpad

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2016-04-15 22:17:38, péntek
 
 
"Többet jelent az, hogy kik vagyunk valójában,
mint az, hogy mások minek hisznek minket."


Jawaharlal Nehru
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
A világ legnagyobb tévhitei
  2016-04-15 20:13:43, péntek
 
  Nem a Mount Everest a legnagyobb hegy a Földön

A világ legnagyobb tévhitei és az igazság.Mount EverestAz anyamadarak nem hagyják magukra a fiókáikat, ha megérintjük őket: A madaraknak nem jó a szaglása, tehát nem érdekli őket, hogy egy fiókának emberszaga van-e.

A kaméleonok nem azért váltanak színt, hogy beolvadjanak a környezetükbe: Érzelmi, pszichikai változás okozza a kaméleonok színének változását.

Nem a fejen keresztül veszítjük a legtöbb hőt: Mindenhol ugyanannyi hőt adunk le, de ettől függetlenül, érdemes sapkát húzni a hidegben.

Nem a Mount Everest a legnagyobb hegy a Földön: Ha azt vesszük figyelembe, hogy mekkora egy hegy az aljától a tetejéig, akkor Hawaii egyik vulkánja, a Mauna Kea a legmagasabb. A tévhit oka az, hogy az összesen 10 203 méter magas Mauna Kea a tengerszint felett 4205 méter, míg a többi része az óceán alatt van. A Mount Everest 8848 méter magas és nem a vízből nő ki.

Az embernek nem csak öt érzéke van: Sokan azt hiszik, hogy a szaglás, látás, hallás, tapintás és az ízlelés az öt érzékünk, pedig a fájdalomérzékelést is ide kell sorolnunk.

Az üveg nem lassan változó folyadék: Az üvegfújás nagy hagyománynak örvend szerte a világon, de ettől még egy szilárd anyag lesz, amikor lehűl. A tévhit abból ered, hogy az 1800-as években annyira rossz minőségű üvegeket gyártottak, hogy azok úgy néztek ki, mintha folynának.

Kolombusz Kristóf nem gondolta, hogy a Föld lapos: Valójában abban hitt, hogy gömbölyű, ugyanis Amerikába érve biztos volt benne, hogy most bizonyította be, hogy a Föld gömbölyű és már Indiában van.

A Kínai Nagy Fal nem látszik az űrből: Annak ellenére, hogy milyen hosszú és nagy, mégsem látható szabad szemmel az űrből, még alacsony röppályán sem.

Az oxigénhiányos vér nem kék: Miután a vér körbekeringett a testünkben, az oxigénhiány miatt mélyebb színű lesz, de mindenképpen vörös marad.

A nyelv különböző részei nem különítik el az ízeket: Néhány speciális esetet nem számítva, a nyelv az esélyegyenlőségre törekszik. Az ízlelésben a száj részei játszanak szerepet, amibe a nyelv is beletartózik.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a nagyvilágból.  
Tallóztam
  2016-04-15 19:42:43, péntek
 
 
"Semmi sem rendezettebb, mint az,
amit a szeretet rendez el, és
semmi sem szabadabb, mint
amit a szeretet köt össze."


Chiara Lubich

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
De csak egy
  2016-04-15 18:54:44, péntek
 
 

Bármelyik nő eltudja költeni a férfi pénzét, tud ülni az autójában, feküdni az ágyában és kívánság listát készíteni számára.
De csak egy igazi Nő tud segíteni egy FÉRFINAK, hogy megvalósítsa céljait, támogatni őt az életben, buzdítani a sikerért, dicsérni és pozitív energiával tölteni. Érzelmi biztonságot adni és nem cserben hagyni a nehezebb helyzetekben.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Engedd el!
  2016-04-15 18:45:21, péntek
 
  A negatív érzések hatalma, avagy használd a dühöd
Zsófia Kozma
Engedd el! A hócipőm tele van ezzel a mondattal, valószínűleg azért, mert nekem soha nem ment. Nem tudom, hogy kell elengedni. Tele van a fejem ezer emlékkel emberekről, akiket szerettem és akik már nincsenek velem, elszalasztott lehetőségekkel, mi lett volna ha...?-kérdésekkel, és van bennem számtalan, felgyülemlett negatív érzés is. Félelem, rettegés élethelyzetektől, a jövőtől, haláltól, frusztráció, értéktelenség- és tehetetlenség érzés, és van bennem egy nagy adag harag és düh is. Negatív érzések. Gúzsba kötő, megrekesztő, folyamatosan a béka segge alatt tartó negatív érzések, amik megakadályozzák a továbblépést, a felszabadultságot, a boldogságot. Olyan ez, mintha egy elefánt ülne a mellkasodon. Ott kísértenek este, mikor aludnál, ott vannak, mikor reggel felébredsz, leselkednek Rád minden percben és ahogy egy pillanatra is egyedül maradsz, egy pillanatra is elgyengülsz, egyetlen pillanatra nem tartod kordában a gondolataidat, jönnek és Rád ugranak, aztán maguk alá temetnek. Mindent ellepnek és nem tudsz kimászni alóluk, csak annyit érzel, hogy elszívják az utolsó csepp erőd is, és hiába hadakozol, sokkal erősebbek. Néha meg már hadakozni sincs erőd. Van, hogy egyszerűen csak megadod magad nekik, elfekszel a padlón, aztán megvárod, hogy kitombolják magukat. Ez olyan kifosztott érzés. Mintha egy idegen erő fogná a lelked és elvinné a testedből. Pislogsz, levegőt veszel, ellátod a feladataidat, de mintha nem lennél már ott magadban. Üressé válsz.
És akkor jönnek bölcsek és mondják, hogy engedd el. Na ilyenkor nem szoktam sajnálni, hogy nincs lőfegyverem, mert sanszos, hogy használnám. Komolyan gondolja bárki, hogy van olyan létforma a földön, aki ragaszkodik ehhez az állapothoz? Ha rámarkolsz egy izzó vascsőre, azt garantáltan eldobod. Ezzel sincs másként, olyan messzire hajítanád, amennyire csak tudod, hogy az emléke se kísértsen, csak valahogy nem megy. Hogy kell elengedni? A hogyanra már nem tanítanak meg a bölcsek, mert azt ugye ,,Neked kell megtalálnod". Én engedtem le folyón dobozban, raktam alá máglyát, kötöttem héliumos lufira, hogy elröptessem, mentem le ezüstlépcsőn, jöttem fel aranyon, meg a jó ég tudja, miket vizualizáltam, meg mikkel próbálkoztam de csak ott voltak másnap megint. A többség, akárcsak én, megpróbál küzdeni ezek ellen az érzések ellen. Hosszú időbe telt, mire megértettem, hogy felesleges, mert ezt a csatát így soha nem nyerhetem meg. Ne valami ellen küzdj, hanem valamiért. A negatív érzések, mint félelem, fájdalom, harag, düh nem megszelídíthetők. Van viszont egy remek tulajdonságuk. Rettenetesen erősek.

Ülsz egy sötét gödör alján. Marha mély, esélytelen, hogy kimássz belőle. Viszont nem vagy egyedül. Szemben veled egy hatalmas musztáng. Szemmel láthatóan nem túl barátságos, kitágult orrlyukakkal fújtat, zihál, idegesen toporog, nagyokat dobbant a patáival, kész rá, hogy agyontaposson. Mit csinálsz most?

Megvárhatod, hogy egy rossz mozdulatodra összetörjön, leélheted az életed egy sötét gödör alján egy óriási musztánggal. VAGY! Összeszedheted minden bátorságod és felülhetsz a hátára. A musztángod erős, képes rá, hogy egyetlen ugrással, helyből kirepítsen abból a sötét gödörből. A félelmeid, a haragod, a dühöd iszonyatos erőforrások. Hatalmuk van. Ha nem tudod őket elengedni, hát használd. Ülj a hátukra és engedd, hogy elrepítsenek a célodig. Használd az erejüket alkotásra, tegyél olyat, amihez eddig nem volt erőd, vagy bátorságod, írj, fess, segíts másoknak, sportolj, dolgozz új terveken, fordíts az életeden, keress új perspektívákat, csinálj bármit, csak tedd bele ezt az erőt és elképesztő energiákat szabadíthatsz fel. Lovagold meg a negatív érzéseket és engedd, hogy segítsenek kimászni a gödörből. Ne a gödör, ne a musztáng ellen küzdj. Küzdj azért, hogy kimássz onnan. A musztángod erős, Neked meg pont az fogyott el, használd hát az övét és fordítsd a saját hasznodra. Így már nincs hatalma fölötted. A musztángod összetörhet, de lehet a legnagyobb szövetségesed is. Rajtad áll, mit kezdesz vele.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Nem ítélem el
  2016-04-15 17:42:45, péntek
 
  Nem ítélem el az internetes társkeresést, csak sok szempontból nem tartom jónak. Az ember kimarad egy csomó érdekes dologból, mint például a spontán ismerkedés kalandos útjaiból, annak romantikájából, játékából. Az interneten az első benyomásunk nem egy hús vér emberről alakul ki, hanem egy idegen adatlapjáról, ahova bármit írhat, és bármilyen képet tölthet fel. Magyarán nehezen tudunk ítéletet alkotni a kiszemelt nő, vagy férfi külső, és belső tulajdonságairól. Ezekkel esetleg csak egy későbbi találkozás során szembesülhetünk.

Miért nem jó az internetes ismerkedés? Persze a randik sikerülhetnek jól is, de tapasztalatom szerint nagyon sok a csalódás. Problémát jelent többek között az is, hogy az interneten mindenki sokkal lazábbnak, lendületesebbnek, és viccesebbnek mutatkozhat, mint amilyenek valójában. Például a nő, egy humoros, jó kiállású, sportos férfire vár, és ezzel szemben a találkahelyen megjelenik egy szótlan, kövér pasi. Ez elég kiábrándító tud lenni. Persze itt nem a szótlan, és kövér pasik ellen szólok, hanem az ellen, hogy akkor ne akarják magukat más színben feltűntetni. Van itt még valami, amiről még nem beszéltem. Nem titkolom, én magam is kipróbáltam az internetes társkeresést. Kíváncsi voltam rá, hogyan működik. Technikailag, arculatilag nagyon szépen ki vannak dolgozva ezek a párkereső honlapok, de nekem folyamatosan olyan érzésem volt, mintha legalábbis egy IKEA katalógust lapozgatnék, és bútorok helyett a hölgyek közül szemezgetnék. Ezzel a gondolattal a fejemben nem is tudtam tovább folytatni a keresgélést, mindjárt le is töröltem magam az oldalról. Na, de mindegy is. Félreértés ne essék, ez az én véleményem, és az én élményemen alapszik. Tisztában vagyok vele, hogy nagyon sokan nem látnak már más esélyt az ismerkedésre, és interneten próbálkoznak. Sőt biztosan sokan is találnak párra, ha eléggé kitartóak a keresésben. Végszóként, csak annyit szeretnék mondani, hogy a spontán, hagyományos ismerkedést körbelengő csodás érzés nem pótolható.

Dézsy István
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Tallóztam
  2016-04-15 17:34:49, péntek
 
 

"Ne próbáld megváltoztatni a világot.
Kudarcot fogsz vallani.
Próbáld meg szeretni a világot.
Lám, a világ megváltozott,
Örökre megváltozott."


Sri Chinmoy

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 2872 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 821
  • e Hét: 5894
  • e Hónap: 16577
  • e Év: 1538596
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.