Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Vigyázd édesanyád
  2016-07-04 16:12:57, hétfő
 
 



Vigyázd édesanyád, addig, amíg lehet,
mert eljön az a nap, mikor már nem teheted meg.
hisz az anyák sem birtokolják azt az örök életet,
amely nem róna szívükre halálbélyeget.

Tudod, az édesanyák csak néha könnyeznek,
mert elfojtják fájdalmukat, mibe belevéreznek,
elfojtják mindazért, hogy gyermekeiknek
sosem okozzanak gyászos-perceket.

Az édesanyák mind-mind ilyen áldott emberek,
akik keservet és könnyet mélyre temetnek,
csak azért mert jól tudják, hogy eljön az a nap,
mikor vesztett hősként ők is porba hullanak.

S akkor gyermekeik kezét nem lesz, aki fogja,
mert mind ki jegyet váltott az égi csillagsorba,
már csak fentről nézheti, mint roggyan meg az,
akit árvult árvasága nyugton sosem hagy.

Kun Magdolna
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Képek sora
  2016-07-04 15:02:01, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Apró történet Indiából
  2016-07-04 14:37:01, hétfő
 
 



A történet egy kis indiai faluban játszódik, ahol egy idős, gazdag, fukar ember sok pénzt adott kölcsön szomszédjának, aki viszont nem tudta egyhamar rendezni az adósságát. Ebből az öregnek elege lett, majd átment a szomszédjához.

Ott közölte a férfival, hogy ha feleségül adja lányát, akkor elengedi a tartozást. A férfi és a lánya is elképedve néztek az öregre, aki még azt is felajánlotta, hogy döntsön a szerencse a lány és a kölcsön sorsáról. Ezért elővett egy tasakot, és azt mondta, hogy abba beletesz egy fekete és egy fehér követ, a lánynak pedig húznia kell. Ha a fekete követ húzza, feleségül megy hozzá, és elfelejtik apja tartozását, ha a fehéret húzza, akkor nem kell feleségül mennie hozzá, és a tartozást is elfelejti. Azonban ha a lány visszautasítja a húzást, az apját feljelenti a rendőrségen.


Ekkor az öreg lehajolt a földre, hogy köveket keressen. A szemfüles lány ekkor észrevette, hogy az öreg két fekete követ dob a tasakba, de nem szólt egy szót sem.

Mikor belenyúlt a tasakba, hogy húzzon, megfogott egy követ, de mikor kivette szándékosan kiejtette a kezéből, és a fekete kő elvegyült a többi között.

- Óh, hogy én milyen ügyelten vagyok, de nem gond, mert a tasakban lévő kő alapján tudni fogjuk, hogy melyiket húztam - mondta.

A fukar öreg mérgében összegyűrte a tasakot, majd hazament.

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Naponta végezzük el
  2016-07-04 14:26:08, hétfő
 
 



Ez a 30 másodperces gyakorlat a hosszú élet titka. Tanuld meg te is, teljesen újjá fogsz születni!
ÉletmódEgészség2016/07/01
Naponta 30 másodpercig végezzük az alábbi gyakorlatot. Könnyedén megszabadulhatunk a méreganyagoktól!

labtorna

Egy szovjet mérnök, Alexander Mikulin repülőgép motrokat, és sugárhajtású repülőgép hajtóműveket tervezett. Ötven éves korában súlyos szívproblémát diagnosztizáltak nála, és szinte bármilyen mozgástól, komolyabb fizikai megterheléstől eltiltották. Neki köszönhetjük a vibrogimnasztika feltalálását, amely mindennapos gyakorlásával akár évtizedekkel meghosszabbíthatjuk életünket.

Mikulinnak akkor 3-4 évet jósoltak az orvosai, de ő elhatározta, hogy megmenti önmagát. Mérnöki szemmel komolyabb vizsgálat alá vetette az emberi test működését, és rájött, hogy minden probléma gyökere a nagy vénákban keresendő.


Mikulin egy sor olyan gyakorlatot állított össze, mely segítségével megőrizhetjük vénáink, és egyben szívünk egészségi állapotát is. Naponta csupán harminc másodpercet kell áldoznunk azért, hogy hosszú és egészséges életet élhessünk. A vibrációs vagy rezgéstorna lényege a következő:

álljunk nyugodtan, a lábfejeink legyenek párhuzamosak egymással, emelkedjünk lábujjhegyre kb. 1-2 cm-re, majd hirtelen “essünk" vissza a sarkunkra. A sarok emelésekor az izmaink összehúzódnak, és felfelé nyomják a vénából a vért. Amikor “lezuhanunk", a vér megfordul, és elindul a szív felé, csökkentve annak terhelését.
A gyakorlat 30 másodpercig tart, ezután iktassunk be egy 10-20 másodperces szünetet. Naponta 8-10 alkalommal megismételhetjük. Ez a mozgásforma azoknak ajánlott leginkább, akik ülőmunkát végeznek. A mozdulatsort akár az irodában is gyakorolhatjuk, szakítsuk meg munkánk egészségünk érdekében legalább ennyi időre.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Kánikula és a visszeres láb
  2016-07-04 14:07:09, hétfő
 
  A kánikula súlyosbítja a visszeres betegek panaszait, ám egy hűs, balatoni fürdőzés enyhítheti a tüneteket - tanácsolta Szeberini Zoltán, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának docense.
Magyarországon a felnőtt lakosság körülbelül 40 százalékánál fordul elő kisebb-nagyobb mértékű visszeresség. Ebbe beletartozik a legenyhébb, pici, kékes-lilás bőr alatt látható erektől kezdve a lényegesen nagyobb, akár egy centiméter vastagságú, kanyargós erekig minden - közölte Szeberini Zoltán.
A visszerek miatt fájhatnak maguk az erek, és feszíthetik a környezetüket. Ennél súlyosabb fokozat, amikor a kitágult erekben lelassul a vér áramlása, vérrögösödés vagy trombózis alakul ki, ami lényegesen kellemetlenebb, fájdalmas állapot. Akár veszélyes is lehet, ha ezt nem sikerül gyógyszeres vagy műtéti kezeléssel megoldani, mert a trombózis továbbterjedve elfertőződhet, és a mélyebb erekbe jutva a rög el is sodródhat a szervezet más részeibe, és például tüdőembóliát okozhat, ami életveszélyes állapot - figyelmeztetett a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika docense.
Ahhoz, hogy eldöntsük, mi az, ami már kezelést igényel, mindenképpen érdemes szakorvoshoz fordulni. Ő az, aki megmondja, hogy ez egyelőre csak egy kozmetikai problémát okozó enyhe stádium, vagy pedig olyan, ahol gyógyszeres vagy műtéti kezelés szükséges - részletezte.
Minél idősebb valaki, annál nagyobb az esély arra, hogy visszérbetegsége lesz. Nőknél kissé gyakoribb, de a mozgásszegény életmód, az álló munka is ront ezen. A meleg idő is rontani szokott a panaszokon.
,,A szervezet próbál fokozott hőleadással védekezni, amit az erek kitágulásával ér el. Ez ront a meglévő visszérbetegség állapotán, ami azonban átmeneti szokott lenni" - magyarázta a szakorvos.
A kitágult erekből a vér plazma része kiszivároghat a szövetek közé, és ez feszítő, nehézláb-érzést okozhat - folytatta.
,,A teendő ilyenkor, hogy árnyékba megyünk, a hűvös szobába, és felpolcoljuk a lábakat. A hosszú ideig tartó ülés viszont ront a helyzeten" - tanácsolta Szeberini Zoltán.
A strandolástól nem szoktam eltiltani a betegeimet, de azt tanácsolom, hogy a napozást szakítsák meg időnként, vegyenek egy zuhanyt, vagy menjenek bele a természetes vizek vagy az uszoda vizébe.
Amit nem ajánlok, azok a termálvizek és a szauna, a tartós extrém meleg ugyanis nem tesz jót a visszereknek - mondta a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának docense.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Boldog Születésnapot
  2016-07-04 14:01:57, hétfő
 
  Nagyné Katinak köszönet a páromnak küldött tortáért


 
 
0 komment , kategória:  képek  
Szép estét, jó éjszakát
  2016-07-04 13:51:48, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Vidám szép napot
  2016-07-04 13:47:59, hétfő
 
  Link

és boldog szép napot a zenével
 
 
0 komment , kategória:  video  
A reggeli kávé megérkezett - Irina
  2016-07-04 13:44:08, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Kellemes délutánt
  2016-07-04 13:40:09, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 628 db bejegyzés
e év: 7482 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 36
  • e Hét: 5174
  • e Hónap: 11557
  • e Év: 133430
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.