Regisztráció  Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
...Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz - de elsősorban maradj ember. (Tatiosz) Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 95 
Köszönöm, hogy benéztél hozzám!
  2016-01-31 16:49:42, vasárnap
 
 

Link 
 
4 komment , kategória:  -KÖSZÖNTÉSEM MÁRA NEKED!  
Mióta elhagytál...
  2016-01-31 16:47:37, vasárnap
 
 

Link 
 
0 komment , kategória:  -FÁJDALMAS SZERELEM  
Test és lélek...
  2016-01-31 16:46:18, vasárnap
 
 

Link


 
 
0 komment , kategória:  -KÉPES IDÉZETEK  
Jusson eszünkbe...
  2016-01-31 16:45:37, vasárnap
 
 

Link
 
 
0 komment , kategória:  -ELGONDOLKODTATÓ...  
Nem számít...
  2016-01-31 16:44:56, vasárnap
 
 

Link 
 
0 komment , kategória:  -MOTIVÁLÓ-ERŐSÍTŐ GONDOLATOK  
Ablakemberek...
  2016-01-31 16:44:12, vasárnap
 
 
Link 
 
0 komment , kategória:  -ELGONDOLKODTATÓ...  
A Lélekpillangó meséje ( 2016. jan. 31-i történet )
  2016-01-31 16:43:08, vasárnap
 
 A LélekPillangó ma egy kis közösséget figyelt. Mindenki szívében ott lüktetett az aranyló szeretetcsillám, fényesen és boldogságot sugárzón. Jógázók ültek mindenféle színes matracon, s egy régi, egy kedves ismerős is ott volt, de a másik teremben. Eszter főzött. Ma jógásoknak készített vegetáriánus ínyencségeket. Teljes átéléssel dolgozott. A receptetsor egy régi barátjától, Hémangi Dévi Dásitól, a híres vegetáriánus szakácsnőtől származott.
Tőle tanult meg percek alatt lakomát varázsolni az asztalra. Lepénykenyereket, indiai sajtot készített, zöldségeket vágott fel mártogatni a különféle krémek mellé.
Egy kiló banánból lassít készített, fűszereket használt és rózsavizet.
Sütőtökből főzött egy kicsit csípős-édes levest. Pirított tökmaggal tálalta.
Egy vegetáriánus rizottót készített, sok brokkolival, valamint egy paradicsomos pestoval és szárított paradicsom darabokkal töltött, teljes kiőrlésű tésztabatyucskát, némi balzsamecettel megbolondítva az alapreceptet.
Húsz fő vett részt akurzuson, plusz ő és az oktató. Huszonöt főre főzött, hogy legyen repetának való. Bőségesen használta a jó minőségű anyagokat. Szerette ezt a feladatot. Ritkán főzött tisztán vegetáriánus ételeket, örömmel állt a hozzá.
Bezsebelte a dicséreteket, kiszolgálta a csapatot. Megkapta a fizetségét, majd összekészítette a távozásra szánt madársalátás szendvicseket a kis csapatnak és haza indult.
Valahogy fura ez a vegetáriánusság. Egész nap teljes figyelme a főzésen volt, most mégis éhesnek és magányosnak érezte magát. Év elején elhatározta, hogy már nem fog este hat után enni. Ma is egész nap főzött és valóban bőséggel evett mindenből. Mégis, mire eljött a tíz óra, farkaséhes lett. Körbenézett a hűtőben - hiszen semmit nem tudott vásárolni ma már - rábukkant egy finom házi kolbászdarabra. Egy kefírrel bedagasztott egy kis lángos tésztát, majd a lángos közepébe tekerte a négyrét vágott kis kolbász darabkát és kisütötte. Négy, tenyérnyi kolbászos lángos gőzölt a tányérján. megcsorgatta egy kevés tejföllel és nagy sóhajjal nekilátott a falatozásnak. Nagyon tudta, hogy ezt nem lenne szabad. Ugyanakkor annyira élvezte a paprikás - fokhagymás kolbász ízét, ami átjárta a lángos belsejét, hogy ha nem lett volna lelkiismeretfurdalása, akkor a legboldogabb ember lett volna a világon.


Linkhttp://www.lelekpillango.hu


 
 
0 komment , kategória:  ♥ A Lélekpillangó Meséi  
A Lélekpillangó meséje ( 2016. jan. 30-i történet )
  2016-01-31 16:41:27, vasárnap
 
 A szikomorfa színpompás lakója épp a templom körül gyülekezők szívét pásztázta. Látott a szívekben érdeklődést, hallott az érzések között megértő és kétkedő szavakat... sőt, észrevett egy kifejezetten csalódott embert is a tömegben. “Azt hiszem, a mai este valami fontosat tartogathat számunkra" - gondolta.
Mikor mindenki helyet foglalt a Férfikörben, és a kezdés után - a mai téma az anyagi helyzet volt - sor kerülhetett az első hozzászólásra, egy résztvevő megragadta az alkalmat, hogy beszéljen kicsit sem jó tapasztalatairól.
-Tudjátok, egy-két szempontból szerencsésnek mondhatom magam. Asztalosként kezdtem, ma már két jól menő bútorüzletem van. A kollégákkal, a beosztottaimmal jó a viszony, és jólétben élek, ahogy mindig is akartam. De nem hittem, hogy pont ezért maradok társ nélkül..! - tárta szét tanácstalanul a kezét. - Akárhogyan próbálkozok, azok a nőcskék csak azt nézik, milyen márkás óra van rajtam, vagy hogy milyen kocsival parkoltam odakint. Eleinte elhitetik az emberrel, hogy valóban érdekeljük őket, de aztán hamar leesik a tantusz... Ahogy tapasztalok, egyre hamarabb. Nem arról van szó, hogy fukarnak akarok tűnni, de a gálánsságon túl igazán észrevehetne Engem is valaki! De nincs így... Csupa aranyásók, nem többek! Létrának nézik a férfiakat! Ezzel tovább torzítják azt az amúgy is hamis képet, amit rólunk terjesztenek! Eh, minden nő egyforma..!
Emberünk nagy sóhajjal, elcsigázva ült vissza a padra. Megkönnyebbült, ahogy megvált a kiszaladt szavak súlyától. Ezt értették és érezték a többiek is. Mert bár tudták, hogy alapvetően nincs igaza most, megértették, hogy a sok rossz tapasztalat miatt fakadt ki így. És tisztában voltak azzal, hogy a segítségnyújtás lesz a legfontosabb. Csaba annak reményében állt fel, hogy eloszlathatja az előítéleteket:
-Azért nem minden nő használja létrának a férfit. Ott van például a barátnőm, Zsuzsa. Nagy nehezen, de sikerült megvalósítania, amit akart: van egy butikja, ahol kerekesszékeseket szolgálhat ki. Imádják a vevői, és ő is boldog, hogy azt csinálhatja, amit szeret.
-Igen, az én párom is ilyen - tette hozzá Lukács - Ő dúla, és imádja, hogy szabadúszó lehet. Végre megszabadult attól a nyűgtől, amit a kórház jelentett neki, és tőlem sem függ...
Sebesen rájöttek, hogy ez csak olaj volt a tűzre:
-Na igen, ez a másik. Megküzdöttek azért, amit szerettek volna, és ez jó dolog. Nem vagyok irigy, örülök, ha más is örül. De úgy láttam, ezek a nők igazából nem is vágynak állandó társra. A maguk erejéből ásták ki az aranyukat, ezért ők folyton elutasítottak. Tisztelet a kivételnek, de a legtöbbjének csak egy balekra van szüksége, akit uralhat, és így áll bosszút a férfiakon!

Hiába mondta, "tisztelet a kivételnek", sokan felfortyantak a templomban a kapcsolatban élők közül. Volt még pár csalódott férfi, ők szótlanul bólogattak... Lukácsban volt annyi türelem, hogy egy bosszús sóhajjal visszafogja azt, amiről tudja, “nem az ő inge", de Csaba nem tudta lerázni a Zsuzsa felé tett akaratlan megbántást. Már épp visszavágott volna a sértegetésért, ám csak az ingerült levegővételig jutott: Bocsánat. De rossz a megközelítés. - A többiekkel együtt mindhárman Főnökre néztek. Az értetlenséget látva csak bólogatott.
Egy tartós kapcsolatban fontosak az anyagiak. Ez így természetes. De ha az ember már rögtön ezzel indít, amikor jelt ad a másik félnek, akkor abból a találkozásból nem születik jó dolog. Tartós lehet, szép is lehet - de nem jó. Kettejük boldogságát érzelemmentes dologra tették fel. Mert bár a pénz fontos eszköz, ám attól még csak egy eszköz. Nem több.
Kis csend után folytatta, a nőkben kétkedő szemébe nézett:
Amikor megismertem az én Rékámat, még fiatal dolgozó ember voltam, aki jólétet és biztonságot akart teremteni. Önmagának és a leendő családjának is. Réka ebben igazi partner. Megtaláltam benne azt, aki nem létrának használja a feltörekvő fiatalembert, hanem inspirálja őt a saját és a közös célok elérésében. Együtt hoztuk létre a mostani életünket, és ezért nem tudok elég hálás lenni neki. Barátom, téged is vár egy ilyen nő valahol. Nyisd ki jobban a szemed, nézelődj. Olyankor ér majd utol a szerelem, amikor majd nem számítasz rá: talán egy utcai sétán, egy üzleti partnerben, a boltban, egy szórakozóhelyen... Akárhol. Viszont ne kutass görcsösen. Hagyd, hogy a szíved szabadon keressen, és megleli azt, aki ugyanilyen nyitottan keresgél. Ha nekem sikerült, neked is fog.
Emberünk végre olyan megnyugtató szavakat kapott, amikre szüksége volt. Ezt Csaba és Lukács is értette, felhagytak a duzzogással. A Lélekpillangó bábja pedig azon gondolkodott, hogy vajon őt is várja-e egy ilyen valaki, akivel átélheti azt a csodát, amiről a Főnök beszélt.


Linkhttp://www.lelekpillango.hu


 
 
0 komment , kategória:  ♥ A Lélekpillangó Meséi  
A Lélekpillangó meséje ( 2016. jan. 29-i történet )
  2016-01-31 16:39:54, vasárnap
 
 A LélekPillangó ma a fájdalomtól összeránduló Daniel szívére kapcsolódott, hogy figyelme ereje enyhítse a fájdalmat, amit érez. Kedvese az ágya mellett ült és aggódva figyelte, ébredezik-e már. Azonban Daniel még a belső mozit figyelte. Lassan, nagyon lassan mintha kívülről szólította volna egy kedves, számára fontos hang. Kicsit mozgatta a szemét zárt szemhéja alatt, majd óvatosan kinyitotta, épp csak annyira, hogy a fényt észlelje. Elmíra szaladt az orvosokért: Daniel ébredezik!
Lassan és finoman pár korty vizet adtak neki, hogy kiszáradt száját megnedvesíthesse, és végre megszólalt:
- Kedvesem, ne félj, ülök én még lóra!
Elmíra elbőgte magát az örömtől, a meghatottságtól és az aggodalomtól. Soha még ennyire nem szeretett senkit, mint a vőlegényét. Bánta is ő, hogy lovagolnak-e valaha együtt, ha újra hallhaja a hangját! Az orvosok mindenféle vizsgálatra vitték a fiatalembert, majd estére visszatértek a jó hírrel: - Semmilyen maradandó sérülést nem találtunk, nincs hematóma a fejében sem, ahol a lórúgás érte. Szerencsére, hogy csánkkal, nem körömheggyel rúgta mag a ló, így egy erősebb agyrázkódással megúszta ezt a kalandot. Azonban néhány hétig még ha lehet, ne repüljenek sehová. Szigorú ágynyugalmat rendelünk.
Elmíra egyfelől nagyon hálás volt az orvosoknak, másfelől pedig teljesen kiborította a hazájában tapasztalt kórházi állapotok és az itteni közkórház állapota közti különbségen. Úgy gondolta, hogy ha Daniel felépül, a kórház rendbehozatalára mindenképpen ad majd némi adományt, mert az itt dolgozók tisztességesen és áldozatosan bántak vőlegényével.


Linkhttp://www.lelekpillango.hu


 
 
0 komment , kategória:  ♥ A Lélekpillangó Meséi  
A Lélekpillangó meséje ( 2016. jan. 29-i történet )
  2016-01-31 16:39:52, vasárnap
 
 A LélekPillangó ma a fájdalomtól összeránduló Daniel szívére kapcsolódott, hogy figyelme ereje enyhítse a fájdalmat, amit érez. Kedvese az ágya mellett ült és aggódva figyelte, ébredezik-e már. Azonban Daniel még a belső mozit figyelte. Lassan, nagyon lassan mintha kívülről szólította volna egy kedves, számára fontos hang. Kicsit mozgatta a szemét zárt szemhéja alatt, majd óvatosan kinyitotta, épp csak annyira, hogy a fényt észlelje. Elmíra szaladt az orvosokért: Daniel ébredezik!
Lassan és finoman pár korty vizet adtak neki, hogy kiszáradt száját megnedvesíthesse, és végre megszólalt:
- Kedvesem, ne félj, ülök én még lóra!
Elmíra elbőgte magát az örömtől, a meghatottságtól és az aggodalomtól. Soha még ennyire nem szeretett senkit, mint a vőlegényét. Bánta is ő, hogy lovagolnak-e valaha együtt, ha újra hallhaja a hangját! Az orvosok mindenféle vizsgálatra vitték a fiatalembert, majd estére visszatértek a jó hírrel: - Semmilyen maradandó sérülést nem találtunk, nincs hematóma a fejében sem, ahol a lórúgás érte. Szerencsére, hogy csánkkal, nem körömheggyel rúgta mag a ló, így egy erősebb agyrázkódással megúszta ezt a kalandot. Azonban néhány hétig még ha lehet, ne repüljenek sehová. Szigorú ágynyugalmat rendelünk.
Elmíra egyfelől nagyon hálás volt az orvosoknak, másfelől pedig teljesen kiborította a hazájában tapasztalt kórházi állapotok és az itteni közkórház állapota közti különbségen. Úgy gondolta, hogy ha Daniel felépül, a kórház rendbehozatalára mindenképpen ad majd némi adományt, mert az itt dolgozók tisztességesen és áldozatosan bántak vőlegényével.


Linkhttp://www.lelekpillango.hu


 
 
0 komment , kategória:  ♥ A Lélekpillangó Meséi  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 95 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 820 db bejegyzés
Összes: 104020 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 17094
  • e Hónap: 94818
  • e Év: 1248874
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.