Belépés
artforwho.blog.xfree.hu
Fütyülő & Trombitás - Tekergő művész és ráadásul még politikus is, ahogy a Málta-i buzi mondta.. Valós tényekre építő szürrealista Atkári Farkas
1984.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 63 
Minden vallás egykutya
  2016-01-31 09:49:22, vasárnap
 
  Minden vallás egykutya, lehet terjeszteni ki mivel akarja, én csak a tűz fegyvert, na meg az atomot venném ki a kezeikből. Kés, kard jöhet mehet!Link 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Péntek reggel
  2016-01-31 09:18:15, vasárnap
 
  Péntek reggel nyolc után a villamos megállóban egyszer csak megjelenik egy alezredes(közepes méretű eldobott szivar csikk, fél cigaretta) a földön mellettem, na mondom, jól van, és nézek szét ki lát, mert ha vannak fürkésző szemek nem lehet felvenni, de szabad a pálya s ekkor egy konkurens jelenik meg aki szintén benézi magának ugyanazt az alezredest. Látom, hogy észrevette, nem tudja, hogy én is épp arra pályázok, idősebb nálam a pasas, nézi, néz engem, én már leültem a csikk mellé a padra, közelebb ültem hozzá. A pasas néz, láthatóan szégyelli magát tőlem, hogy lehajoljon, ekkor azt mondom, vedd fel mert ha nem felveszem én! Vigyorog a pasas, felveszi a szivart és örvend persze, de nem a szivarnak, a mókának örvendünk mind a ketten. A tegnap elmegy mellettem, köszön, jár egy kőrt megint oda jön hozzám, na van csikk ? Kaptam a peronon, egy alacsony növésű de szimpatikus, kedélyes arcú, jóvágású ötvenhat év körüli nem nehéz munkás, de jó erőben van, esetleg nyugdíjas is. S ez napi szinten, naponta több emberrel is de lehet, hogy két, három naponta, végül is az Állomás téren mindenki mindenkit ismer, mindenki mindenkivel összefutott már egyszer kétszer, aki nincs ott az nem él ebben a városban, lehet az Állomás, vagy Széchenyi tér, Marasti tér, Monostor vagy Grigorescu, mind egy tábort alkotnak, akit nem ismerünk az hol van? Hol vannak a kolozsvári írók, költők, hol élnek ? A zenészeket lehet látni, ezt is azt is, Van író, riporter nő magyar akit látok, de hogy azok beszéljenek valakivel, soha! Kidugják az orrúkat és vissza be a szobába, az ágy alá, azt hiszik ez valami..

Nem csupán a friss levegő miatt megy ki az író az utcára, felszed az ember egy két barátot, havert, ismerőst még rokont is, a zenésznek ez magától megy neki muszáj kimenni, de az írónak több mint kutya kötelessége LENNE ha VOLNA neki ilyen. Ők alakítják a társadalmat, az írókról beszélek, ha ők szoba cicusok az lesz az egész társadalom, és ezt éljük, Kimennek ők is heti kétszer egy fél órát a Sétatéren friss levegőt szívni, így biztos nem ismerkednek meg senkivel. Bent kell ülni, féltik a vagyont, biztos, hogy ellenséget is fel lehet szedni, tele van tolvajjal, de ha már író, vagy riporter akkor tudjon, tanuljon meg védekezni a természeti atrocitások és egyebek ellen, tanulja meg kezelni, irányítani ezeket.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kroitórú
  2016-01-30 18:29:29, szombat
 
  Három féle rendőrség működik a városban, a belügyi, ez lenne az igazi, a helyi, ez az igaziak szerint amatőr, Kroitórú mondta, bár, én azt mondom, hogy Kroitórú sem egészen megbízható, sőt, és harmadik a zsandárság, azt hiszem ez is az igazak kategóriáját gyarapítja, de erről nem kérdeztem.
És ha már hivatalos ügyekről beszélünk, első sorban a digitalizált idő mérést, az órát emelném ki, pontosan a közszállítás berkein belül, és még pontosabban a pontos idő szinkronizálása kapcsán néhány érdekes tényt, a mai digitalizált világban, a buszon, ennyi az idő, kinézek a RATUC(a közszállítási vállalat) táblán riktig öt perccel vagy több vagy kevesebb. Ami ennél is különösebb, a vonat állomáson egyik peronon ennyi, a másikon szintén öt perccel vagy több vagy kevesebb, hát itt tartunk, hol van tőlünk az a Japán.
Ugyanebben a fejezetben, egy éve nagyon megdicsértem az Állomás téri aluljárót, éspedig, hogy az mennyire tiszta, hát azt hiszem az akkori igényeim nagyon a padló alatt voltak, hogy ezt mondtam, akkor jöttem az erdőből az is igaz. Koszos az egész, az egész aluljáró egy húgy pocsolya és , ha már egy kicsit is meleg van, mondjuk plusz öt fok, olyankor a húgy szag, a feljárókon keresztül már egészen jól érezhetően áramlik ki a felszínre, a felszínen sziporkázhatóak a földből áramló illatok. De ha a Macska Király szavaira hallgatunk, mármint én sokat adok az ő szavára, még ha össze is vagyunk veszve, ő azt mondta, hogy pont ezt kell megszokni, ő akkor a szarra értette, ott ahol a macskáit gondozza, oda mindig beszarik egy-egy arra járó, azt mondta sokszor belelép, van mit takarítson otthon, és azt is mondta, hogy épp ezt kell szeretni. Tényleg, hiszek neki és útmutatásnak fogadom el a szavait, előszeretettel ereszkedek le, megyek át az aluljárón is, és a Sétatéren is ha belelépek egy két görbe tojásba meg se mosom a cipőm, lekopik az, túlhaladtam a mesteremet, ő le szokta mosni, ugye azt mondtam mielőbb.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bal hüvelyk ujjam
  2016-01-30 15:12:35, szombat
 
  Borogatom a bal hüvelyk ujjamat, megdobott a kis kedves Narcisa egy járda csempével, remélem, nem törés, nincs feldagadva. Fejre célzott , de kivédtem. A csempe széttört a járdán, és rá két percre se megjelent és leparkolt a zsandár autó, zsandárokkal eddig még nem volt dolgunk. Úgy futottak mind a ketten mint a nyíl, Loredána a nagy pocakkal el lehet képzelni, és hogy röhögtek, most jövök rá, hogy ezt élvezik, de még mennyire élvezik. Nem kapták el őket, ki se szálltak a kocsiból, elhajtottak semmi nélkül, csak ijesztgetés volt, vagy volt fontosabb dolguk is.

A szőke miatt megint aggódok egy kicsit, ma nem volt, s ha jön is nem lehet a közelébe férkőzni, egyik purdé a kesztyűmet húzza a másik a táskámban kotorász, nem tudom már mi tevő legyek. De a tegnap Vladut volt nagyon jópofa és megható is egyben, majdnem sírva kérdezte, nem fogsz jönni többet, megnyugtattam, hogyne. Ezt a fiút a kiskorú központon keresztül iskolába lehetne íratni, ezen gondolkozom. Itt fent Fellegváron is van egy ilyen központ szerűség, az "Oblio", ahogy a címe is elárulja tulajdonképpen beteg gyerekekkel kéne foglalkozzanak de mind tök egészséges, sejtésem szerint árva, roma gyerekekkel van teli, iskolába járnak, van köztük ambiciózus jó tanuló is akit ismerek. Vásottak de betegségnek nyoma sincs rajtuk, fiúk, lányok, bicikliznek fent a réten, jó, modern biciklikkel, számítógépeik vannak, jól öltözöttek, mintha mindenük meglenne. Egy ilyenbe, gondolom, elférne ez a Bachtaló gyerek is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mendemonda
  2016-01-29 20:48:46, péntek
 
  Nem tudom nem megjegyezni, hogy mennyire unalmas és szánalmas tud lenni megint ez a sablon világ, a minta viselkedés, találkozok haverokkal akik egészen biztosan tudják, hogy mivel foglalkozok, és kérdezősködnek de úgy mintha nem tudnának semmiről, mintha most estek volna le a holdról legalábbis, mert "így kell", ez a sablonunk, undorító. Szerintem a hülye is tudja, hogy amit írok az mind megtörténik, tehát akinek ez nem így jön le, aki nem hiszi amiket itt mendemondázok az hülyébb a hülyénél. Aki rákérdez, hogyhogy engem nézel te hazugnak ? Ilyenekkel lehet beszélni? Aki egyáltalán el tudja hinni, hogy hazudok azzal eleve nincs több egy szó beszélni valóm. Tudom, hogy ez a sablon, de én már rég kiléptem az előírások és sémák mezejéről, túl léptem ezeken, rég egészen más dimenzióban létezem. Az igaz, hogy a haverok még benne vannak, és nem is tudnak kilépni, nem könnyű, és nem is nagyon akar senki kilépni, kilöttyenni a mederből, veszélyes is, ki az aki így ukmukfukk elmenne sátoros cigánynak, senki, és én pont ezt csináltam, jelenleg vadon élő sátoros vagyok.Ugyanakkor számomra sincs más kiút, meg kell értenem a fiukat, az embereket, ők a haverok, még akkor is ha tényleg hülyébbek a hülyénél. Elismert, közismert emberekről van szó, nem csak ilyen olyanokról. Ez a sablonisztika egy plafon, egy hazugságból épített gát, nekem egy részeges ne hazudjon, azaz hiába hazudik ezt ő is tudja, és nem egy, az összes ismerősöm. A részegesek nem hazudnak, ez törvény, sőt, több, sokkalta több mint törvény, se én se más, nem lehet hazudni, hazudozni, és akkor bejön mégis ez a kötelező mű hazugság ami effektív véget vet a normális párbeszédnek, innen kezdve már nem beszélünk egymással, hanem legjobb esetben is csak dadogunk. Nem beszélve, hogy életbe vágó helyzetekről van szó, de persze megoldódik valahogy.
Az elismert és közismert emberekről még annyit, hogy lényegében pont ezen rétegek ellen nyomom itt nagyban a gázt, és konkrétan akiről most itt szó van, nem a frissen felcseperedett művész, műveltebb generáció, hanem régi motorosok, akikkel leittunk, átittunk elég hosszú és nem is egészen könnyű éveket, ahol soha fel sem merült a kétely, sem velem szemben sem mással. Most pedig jön egy ilyen és rákérdez, és ezzel a kérdezéssel egyenesen, direktbe rácáfol mindenre amit mondok, meghazudtol, és meghazudtolva nem csak a pillanatnyi párbeszéd szakad meg, nem minden de a sok, a legtöbb esetben örök elszakadáshoz vezet. Itt neten ezer idegenek nem kételkednek, és egy közeli barát, aki több már mint egy rokon, különleges esetemben biztos, hogy több, nekem nincsenek igazán rokonaim, a közeli barát , az igen, az jön és kételkedik. Abszurd, és illene mondanom, hogy épp ez a jó benne..
de nem mondhatom, mert már csak ezerszer ezer idegenekkel tudok beszélni normálisan. Nem számolom ki mennyi az ezerszer ezer de könnyen levonható, hogy egy ilyennel mit és, hogy mennyit is lehet beszélni, Beszélni valamennyit lehet, de beszélgetésről beszélni se lehet, ezerszer ezrekkel nem lehet beszélgetni, elbeszélgetni. Vonat fülkében vagy börtönben ott még igen, de ott sem egészen őszintén, s aztán pedig akkor ültem utoljára vonaton amikor kijöttem a börtönből, ugye, hogy mennyire összefüggök önmagammal ...Szerencsémre szeretek danolni, dúdolgatni és a még nagyobb szerencse az, hogy meg is van az értelmi szintem színvonalon tartásához szükséges ének- zene repertoárom. amihez gondolom még a friss levegőn töltött napi nyolc tíz óra is számottevően járul hozzá. Különben rég meg kellett volna hülyülnöm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kétszer még a nyelvét is kinyújtotta
  2016-01-29 20:46:50, péntek
 
  Narcisa ma már rám mosolygott, és kétszer még a nyelvét is kinyújtotta nekem, neki mindig kell egy nap amíg belejön, amíg rámelegszik az ügyre, a tegnap csak vicsorgott még azt is nehezen, és ez mindíg így van. Loredána pedig , a trolin, úgy ment el mellettem mint az ágyú golyó, csak hogy nem püffögött a dühtől.

Nem tudom nem megjegyezni, hogy mennyire unalmas és szánalmas tud lenni megint ez a sablon világ, a minta viselkedés, találkozok haverokkal akik egészen biztosan tudják, hogy mivel foglalkozok, és kérdezősködnek de úgy mintha nem tudnának semmiről, mintha most estek volna le a holdról legalábbis, mert "így kell", ez a sablonunk, undorító. Szerintem a hülye is tudja, hogy amit írok az mind megtörténik, tehát akinek ez nem így jön le, aki nem hiszi amiket itt mendemondázok az hülyébb a hülyénél. Aki rákérdez, hogyhogy engem nézel te hazugnak ? Ilyenekkel lehet beszélni? Aki egyáltalán el tudja hinni, hogy hazudok azzal eleve nincs több egy szó beszélni valóm. Tudom, hogy ez a sablon, de én már rég kiléptem az előírások és sémák mezejéről, túl léptem ezeken, rég egészen más dimenzióban létezem. Az igaz, hogy a haverok még benne vannak, és nem is tudnak kilépni, nem könnyű, és nem is nagyon akar senki kilépni, kilöttyenni a mederből, veszélyes is, ki az aki így ukmukfukk elmenne sátoros cigánynak, senki, és én pont ezt csináltam, jelenleg vadon élő sátoros vagyok.Ugyanakkor számomra sincs más kiút, meg kell értenem a fiukat, az embereket, ők a haverok, még akkor is ha tényleg hülyébbek a hülyénél. Elismert, közismert emberekről van szó, nem csak ilyen olyanokról. Ez a sablonisztika egy plafon, egy hazugságból épített gát, nekem egy részeges ne hazudjon, azaz hiába hazudik ezt ő is tudja, és nem egy, az összes ismerősöm. A részegesek nem hazudnak, ez törvény, sőt, több, sokkalta több mint törvény, se én se más, nem lehet hazudni, hazudozni, és akkor bejön mégis ez a kötelező mű hazugság ami effektív véget vet a normális párbeszédnek, innen kezdve már nem beszélünk egymással, hanem legjobb esetben is csak dadogunk. Nem beszélve, hogy életbe vágó helyzetekről van szó, de persze megoldódik valahogy.
Az elismert és közismert emberekről még annyit, hogy lényegében pont ezen rétegek ellen nyomom itt nagyban a gázt, és konkrétan akiről most itt szó van, nem a frissen felcseperedett művész, műveltebb generáció, hanem régi motorosok, akikkel leittunk, átittunk elég hosszú és nem is egészen könnyű éveket, ahol soha fel sem merült a kétely, sem velem szemben sem mással. Most pedig jön egy ilyen és rákérdez, és ezzel a kérdezéssel egyenesen, direktbe rácáfol mindenre amit mondok, meghazudtol, és meghazudtolva nem csak a pillanatnyi párbeszéd szakad meg, nem minden de a sok, a legtöbb esetben örök elszakadáshoz vezet. Itt neten ezer idegenek nem kételkednek, és egy közeli barát, aki több már mint egy rokon, különleges esetemben biztos, hogy több, nekem nincsenek igazán rokonaim, a közeli barát , az igen, az jön és kételkedik. Abszurd, és illene mondanom, hogy épp ez a jó benne..
de nem mondhatom, mert már csak ezerszer ezer idegenekkel tudok beszélni normálisan. Nem számolom ki mennyi az ezerszer ezer de könnyen levonható, hogy egy ilyennel mit és, hogy mennyit is lehet beszélni, Beszélni valamennyit lehet, de beszélgetésről beszélni se lehet, ezerszer ezrekkel nem lehet beszélgetni, elbeszélgetni. Vonat fülkében vagy börtönben ott még igen, de ott sem egészen őszintén, s aztán pedig akkor ültem utoljára vonaton amikor kijöttem a börtönből, ugye, hogy mennyire összefüggök önmagammal ...Szerencsémre szeretek danolni, dúdolgatni és a még nagyobb szerencse az, hogy meg is van az értelmi szintem színvonalon tartásához szükséges ének- zene repertoárom. amihez gondolom még a friss levegőn töltött napi nyolc tíz óra is számottevően járul hozzá. Különben rég meg kellett volna hülyülnöm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
In flagranti
  2016-01-28 18:56:21, csütörtök
 
  A Narcisa család összejött a vágott képű gitár rablóval,egyelőre csak úgy mint jó szomszédok. Eddig is ismerték egymást, ők ott mind testvérek, de most mintha kissé közelebb kerültek volna egymáshoz, a csonka lábú vágott képű ott koldult ma a Pata végén szinte karöltve a három gráciával, Narcisa, Loredána és Shakíra a vasorrú bába. Látom egyszer csak ott van egy másikkal, egy új cigány, még a vágott képűnél is rondább, ha van ilyen, ennek ronda nagy golyvája van. látom egyszer ott vannak, lelépek, lemegyek a Központig és egyből vissza, még mindig ott vannak, ilyen még nem volt. S ekkor az aránylag egészséges paranoiám, azt súgja a fülembe, hogy fel van biztatva a gyerek ellenem, ki más mint persze, hogy Loredána indíttatására el van rendelve a kivégzésem. A többieknek pedig kuss, mert a fiúk kurva kemények, ha Loredána felhergelte ellenem őket akkor oda már se Narcisa, sem pedig Shakíra nem szólhat bele, ők maximum helyeselhetnek, igen, verjék csak jól meg, mármint engem verjenek el, mert így meg úgy, meg úgy meg így. De ahogy vettem az adást el is tűntem, Narcisa be volt téve csalinak, hogy amikor oda megyek hozzá, akkor rám támadjanak, egyszerűen azzal, hogy mi beszélnivalóm is van nekem vele, he ...A vénasszony is gorombán válaszolt, kérdeztem hogy van. De elmentem, nem nyeltem be a csalit, átlátszóan csinálják, elárulják magukat, lehet a vénasszony akarattal árulta el magát éppen.Megesik az ilyen. In flagrati kellene elkapjanak, és ugye nem árt ha ketten vannak, mert még vissza találok ütni. Indulatosak, nagyon merészek, de ha egyszer kétszer próbálkoznak és nem sikerül a balhé, beleunnak, lelohadnak és leülnek.A vágott képűvel kétszer is utaztam a hármason,egyszer egymás mellett álltunk másodszor l szemben ültünk egymással de nem kötődött, rám se nézett. Ha fel vagyok készülve lehet, hogy még el is tudom verni, még kettőt is, és őszintén, cseppet se bánnám ha így sülne el a dolog, jó lenne kipróbálni az a két éves bokszot, há nem..Mert megvertem Loredánát terhesen, és azóta két hete elagyaltam Catalint(Kötő) is a merítő kanállal, elég jól de akkor is ez nyolc és fél éves. Uszítják ellenem a gyereket, lehordanak ennek annak előtte, úgy a szülei mint Fütyülőék, bocsánat a sorrend rossz, Fütyülőéktől indul a rágalom áradat, ők a nagy kibeszélők, s akkor a gyerek úgy is viszonyult hozzám, valahogy le kellett csitítsam.És lecsitítottam, volt is nagy dirr és durr utána, de aránylag hamar lelohadtak.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fülcimpa balzsamozás
  2016-01-28 05:28:50, csütörtök
 
  Történt egyszer, két fülcimpa balzsamozás között a kocsmában, azt hiszem az Aux Angesban, ment valami zene, azt mondja Bréda, hogy tanulhatott elég összhangzattant az előadó, gőzöm nem volt ki az, de az összhangzattanból sincs gőzöm, sose tanultam, csak úgy semmi nélkül eresztettem ki a nótáimat. De unalmas is az ilyen, ha hallom hogy így megy egy szám, ilyen "Ne állj meg soha" stílusban, ilyen abszolút zökkenő és bökkenő mentesen, teljes összhangban úgymond, na, nekem az már eleve rossz, pocsék, hallgathatatlan. Kell valahol valamilyen szakadék legyen a zenében is, és minél több szakadék annál jobb, csak úgy szakasz refrén ismétlés alapon értéktelen az egész. S az egy ilyen nem tetszik típusú sima zenei ügy volt amit megdicsért a fő főnök, persze az összes muzsikus tanult manapság összhangzattant, én megszeppentem és úgy néztem rá, hogy, hogyhogy hogy, micsoda, de csak néztem, nem mondtam semmit, szófogadó kisfiú voltam akkoriban, nem mertem ellentmondani a nagy mesternek. de a tekintetemből levonta a meglepődést. Rávágta, ja, nem, nem tanult semmit..Eléggé kínos volt a szituáció, persze, neki volt igaza. De nekem is igazam volt..

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt van a másik Jedi
  2016-01-28 04:57:53, csütörtök
 
  Né, tetszik látni, itt van a másik Jedi,a tanárunk, a főnökünk, neki már le van száradva de látszik, hogy jó nagy. Közelről ismerem, mondhatni nagyon közelről, főleg a fülét különösen közelről, tíz éve én vettem neki fűl kenőcsöt már akkor kezdett száradózni a fűl cimpája, nekem pedig az anyám allergia, bőrbetegség meg ilyenek,és kenőcs szakértő. Én ajánlottam neki és meg is vettem a kenőcsöt, a pénzt viszont ő adta rá. Tíz, tizenkét éve úgy volt, hogy haverok leszünk, de aztán mégis inkább elmentem erdőbe lakni majdnem biztos, hogy jobban jártam mintha velük maradtam volna.
A félelemtől nő az ilyen emberek füle, jó nagyra nő meg és eredetileg, egészséges állapotában szép is így a fűl, de úgy néz ki, hamar leszárad. És ha leszárad a fülemüle ilyen homorú marad utána a szegény ember..

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sztereó is..
  2016-01-28 03:50:01, csütörtök
 
  Né, és ezen a felén is van neki egy éppen ugyan olyan(füle). Hát, ilyen fülekkel apukám, igazán kár, hogy nem mentél lapátolni valahova, vagy legalább tejet kihordani. Felhívnám rá a zenészek figyelmét, de nem hiszem, hogy szükséges, látja, látta ezt már mindenki, biztosan, már rég górcső alatt van. Valósággal elképesztő, ráadásul dupla, sztereó is..

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 63 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 63 db bejegyzés
e év: 717 db bejegyzés
Összes: 4603 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 67
  • e Hét: 418
  • e Hónap: 4098
  • e Év: 4098
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.