Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 260 
Nem úsztunk
  2016-01-27 17:08:11, szerda
 
 
A férjem lefeküdt, a barátja jött velem úszni - Nem úsztunk, és most nagyon szégyellem magam

Fülig beleszerettem a párom barátjába. Kínos, tudom, és fogalmam sincs, hogy mit tegyek.
Marcival egy wellness hétvégén jöttünk össze. A közös pihi a férjem ötlete volt. Marcit épp elhagyta a nője, és külföldre költözött az új barátjával, meg a kisfiúkkal. Nagyon ki volt a barátja, ezért találta ki a férjem, hogy vigyük el a barátját nyaralni. Ne szomorkodjon már itthon egyedül.

Nem gondoltam (senki sem gondolta), hogy veszélyes lehet az ötlet, így nyugodt szívvel beleegyeztem a közös vakációba. Minden szuperül kezdődött, remek volt az idő, a hangulat, Marci jól kijött a mi gyerekeinkkel. Sokat hülyéskedtek, játszottak, jó volt rájuk nézni. Igazság szerint a férjem nagyon elfoglalt, rengeteget dolgozik a vállalkozásában. A mindennapok során a gyerekekre nem nagyon van ideje, (speciel rám se...), így annál jobban örültem, hogy ennyit foglalkozik a srácokkal. Akkor még azt sem ismertem be magamnak, hogy mennyire tetszik nekem ez a kedves, jóképű pasi.

Egyik este, miután a gyerekek elaludtak, becsíptünk. A férjem elálmosodott, én viszont szerettem volna még úszni egyet a medencében. Marci is lejött. Máig sem értem, hogy lehettünk ennyire gátlástalanok, de ott a vízben nagyon egymásra találtunk. Nem volt kérdés, hogy ugyanazt akarjuk, és nagyon.

Másnap kerültük egymás tekintetét, de mind a ketten azt vártuk titkon, hogy újra kettesben lehessünk. Azóta szeretők vagyunk. Próbáltunk szakítani, nem egyszer, nem kétszer - de sosem sikerült. Mint a mágnes, úgy vonzzuk egymást - akármekkora is a távolság. Nem tudom, mitévő legyek. Nem akarok fájdalmat okozni a férjemnek, mert nagyon szeretem. A gyerekeimet is féltem. Szüntelenül aggódom, hogy mi lesz, ha lebukunk. De attól is félek, hogyha Marcit választom, és mégsem tart örökké a szerelem, akkor nagyon meg fogom bánni, hogy otthagytam a szép családomat.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Tallóztam
  2016-01-27 15:13:45, szerda
 
 
Barátság kapuja szélesre tárva. A távolság nem lehet az akadálya. Végtelen jóságod, szeretetcsokrod megérintett engem. Szívem mélyén emlékképek élnek bennem. Barátságod köszönöm: a csodákat megőrzöm. Lélekszirmaink, apró kincsek...szirmonként a szívünkben élnek. Csillogó gyöngyként fonalra fűztük. Nem hagyjuk, hogy egy is elguruljon tőlünk. Barátság kapuját szeretetünk védi, kulcsát a szívünk lakattal őrzi.

Horváth M. Zsuzsanna 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Erőleves
  2016-01-27 15:12:08, szerda
 
  "Erőleves" reggelre:

,,Azt mondta a Mester:
- Haj, könnyebb utazni, mint megállni.
A tanítványok persze tudni akarták, hogy miért.
- Azért, mert amíg utazol valamilyen cél felé, addig álmodozhatsz róla. Amikor megérkezel, a valósággal nézel szembe.
- De hogyan változhatunk meg, ha nincsenek céljaink és álmaink? - kérdezték az elámult tanítványok.
- Az igazi változás nem akarásból születik. Fogadjátok el a valóságot, és a változás magától fog beállni."

Anthony de Mello
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Az igazság az
  2016-01-27 12:15:37, szerda
 
  Miért van ennyi boldogtalan nő? Miért van ennyi megbaszódott kapcsolat és miért csökken egyre inkább az az időszak, amit egy férfi és egy nő kapcsolatban képes eltölteni egymással? A kérdés persze banális és a válaszok mindenkinek a fejébe ott sorakoznak, persze nemektől teljesen különbözően.

Ahogyan minden út Rómába vezet, úgy az élet minden egyes elágazása is a kapcsolatban élés felé mutat, hiszen ezt diktálja az élet, ez a fajfenntartásunk alapja. Az egész életünk arról szól, hogy találjunk magunknak egy társat, akivel majd családot alapítunk, akivel majd leéljük az életünket, akire majd számíthatunk akkor is, amikor már senkinek nem számítunk.

Iskolákba járunk és képezzük magunkat, munkahelyet keresünk és egzisztenciát teremtünk. Szórakozni járunk és számlákat fizetünk, miközben próbálunk a világ felé egy olyan képet mutatni, ahol mi vagyunk a jók, a különbek, a rátermettek, az erkölcsileg fedhetetlenek, akire lehet számítani, akinek lehet hinni, aki soha nem hibázik, soha semmiért nem hibás, hűséges és becsületes, aki nem tömegcikk, hanem kurvára egyedi és megismételhetetlen.

Igen. Az élet energiánk, a pénzünk és az időnk nagy része arra megy el, hogy felépítsünk a világ számára egy nem létező, ám baromira jól kinéző kirakat világot mert tudjuk, vagy inkább ösztönösen érezzük hogy ez kell, igen ez kell ahhoz, hogy minél megfelelőbb társat találjunk magunk mellé.

A problémák azonban pontosan ott kezdődnek, hogy ez a világ és a benne élő társadalom minden egyes tagja légvárakra épül, ahol a hazugság a malter, és a nem létező csilli-villi fancy életünk a téglák. Egy házban élünk, aminek a falai nagyon szépen ki vannak festve, de előbb-utóbb ebbe a házba idegenek is belépnek és az első pofára esések ha nem is az első látogatáskor, de egy idő után felszínre kerülnek.

A filterezett életünk, a Facebookon a sosem létezett kinézetünk, a fesztiválokon és egyéb társasági eseményeken bemutatott nem létező megjelenésünk.

Az igazság az, hogy mi egyszerűen nem létezünk. Az internet mindenki által ismert és használt felületein mára már sajnos túlságosan kiszíneztük magunkat ahhoz, hogy felvállaljuk a valódi életünk, mert a kontraszt sok esetben olyan baszottul erős, hogy azok a bizonyos magunk köré épített elefántcsont tornyok egy pillanat alatt dőlnek össze akkor, miután egy kicsit is megismertek minket.

Páva táncot járunk és az a legnagyobb baj, hogy már le sem tudunk állni vele. Illetve hogyne tudnánk, csak már nem akarunk. Túl szép az az élet amit elképzeltünk magunknak, túl jók vagyunk ott mindenhez és mindenkinek és miért lennénk újra átlagosak, ha az elképzelt életünkbe mi lehetünk azok a valakik, akik valójában egy kurva nagy senkik.

Ezt az életet egyedül élve tökéletesen ki lehet maxolni és a látszatot a végtelenségig el tudjuk játszani. A dolgok ott kezdenek ridegebbre fordulni, amikor megismerkedünk valakivel és kiderül, hogy aki nekünk megtetszett, akibe beleszerettünk, az valójában nem létezik. A kezdeti érzelmi tornádók, az a bizonyos lila köd és az isteni kémia, a bennünk élő szexuális tűz az első időkben még képes feledtetni a kezdeti megingásokat, de ahogy egyre jobban haladunk a kapcsolatok aknamezején és telnek múlnak a hetek és hónapok, úgy a valódi énünk is egyre inkább felszínre kerül.

A kapcsolatok elhidegülése, az az átkozott megszokás, a ,,már megvan, így nekem sem kell lófaszt tennem magamért vagy azért hogy előbbre jussak az életben" gondolatiság egyre erősebben jelenik meg a mindennapokban, és ezen a ponton kezdődnek csak az igazi gondok, amit úgy hívunk, hogy nemek közötti alapvető gondolati különbségek.

A megbaszodás alapjait tehát már letettük a hazugságainkkal és annak időről-időre való bevallásával, mert ahogy 2 ember közötti kapcsolat egyre inkább elmélyül, úgy ezek a rejtett kis stiklik és gyengeségeink is egyre inkább a felszínre kerülnek.

A szerelem és az éjjel nappal kúrás csodálatos első pár hónapjai már elmúlóban vannak és miután az a bizonyos köd is egyre inkább eloszlik, életbe lép az, amit a nő akar egy férfitól és az, amit egy férfi akar az élettől.

Egy nő minden esetben egy férfit akar maga mellé. Egy erős, gondoskodó, tehetséges, talpraesett férfit, aki hátteret biztosít nem csak neki, hanem a gyerekeinek is. Ez eddig tiszta sor és nincs is ezzel semmi probléma. A női ösztönök ekkor indulnak be a legdurvábban, és az élet is ekkor teszi próbára a nőt leginkább, amikor egy általa megfelelőnek ítélt férfit meg is kéne tartaniuk valahogy. Bárhogy.

Egy nő pontosan tudja, hogy mit kell ehhez tennie, de azt is tudja, hogy ezek bizony olyan tényezők, amit a férfi nem hogy nem akar, hanem kurvára hallani sem akar róla. Ezért a nőnek úgy kell elérnie célját, hogy a férfi ne is sejtsen semmit, ne tudatosuljon benne hogy ő valójában egy folyamat része. Annak a folyamatáé, amit a nő akar. Ekkor a nők kegyetlenné és kíméletlenekké válnak és ezt sajnos minden további nélkül meg is teszik, hiszen a női ösztönük ezt diktálja.
Megtartani a MEGFELELŐ férfit minden körülmények között.

A nők tisztában vannak vele, hogy mennyi kísértés ér egy férfit élete során. Hogy hány kis kurva, vagy éppen kívánatos nő szaladgál az utcákon, aztán ugye ott vannak a munkahelyeken eltöltött napi 8-10 órák száma, hogy a férfi természetéből adódóan bármibe beleteszi a farkát ami nem egy darázsfészek mert a férfiak ösztöne ezt diktálja. Ezzel a nők teljes mértékig tisztában vannak, és ezt nem akarják. De miért is akarnák?

Azonban amikor a nők elkezdenek óvintézkedéseket tenni a kapcsolatuk és a territóriomuk védelmében, amikor elkezdenek praktikázni és féltékenykedni, sok esetben teljesen alaptalanul, ezzel óhatatlanul olyan folyamatokat indítanak el ami a kapcsolatuk végromlásához vezet.

Mert miről is van itt szó pontosan?
A férfit el kell választani minden olyan élethelyzettől, szituációtól, emberektől, akik és amik, a kapcsolatuk biztonságára veszélyt jelentenek.

Egy nő pontosan tudja, hogyan lehet manipulálni, mit kell mondani és tennie ahhoz, hogy a férfi egy idő után azt tegye, gondolja és érezze, ami egy nő számára a leginkább megfelelő. Többször elmondani ugyanazt, sulykolni a végtelenségig egy adott témát, vagy éppen csak a mondat végére oda tenni egy szót, ami a férfi fejében jó eséllyel benne marad, mert azt hallotta utoljára. Ez a nők fejében működik és teljesen természetes folyamat, csakhogy ezen a ponton szűnik meg két ember egyenrangú partner lenni, mert akit irányítanak és manipulálnak, akire rákényszerítjük az akaratunkat úgy, hogy a másik fél ennek nincs tudatában, ott bizony megszűnik az alapvető őszinteségen alapuló kapcsolati viszonyrendszer. A nők őszinteséget és nyílt kártyákat várnak el a férfiaktól úgy, hogy ők ezt minimálisan sem tartják be és a lapjaikat sosem teregetik ki a partnerüknek. persze hogy ezt várják el mert ha ismernek minden tényezőt, úgy átlátják a pályát is és a stratégiájukat is ennek ismeretében alakítják ki.

Mit kell tennie tehát egy nőnek első körben?
MEG KELL TÖRNIE A FÉRFIT.

Mi ehhez a nő leghatásosabb fegyvere? Első körben a bűntudatkeltés, másodikban körben meggyőzni a férfit, hogy ahogyan ő az életről gondolkozik az helytelen, és ha továbbra is így gondolkozik és nem változtat, akkor ő rossz ember.

A nőnek bele kell tennie a férfiba a bizonytalanságot. Minden itt kezdődik.

Ki az a nő? Miért nem hívtál vissza? De hát megígérted/megbeszéltük tényleg nem emlékszel rá, hát ennyit jelent a szavad? És végül az adu ász, az isteni semmi, az a bizonyos semmi szó, ami az egész női lét és hatalmuk legfőbb megtestesítője.

Mi a baj? Semmi.
De mi a gond? Ha magadtól nem tudod akkor inkább hagyjuk.

Elbizonytalanítani a férfit, elhitetni vele hogy rossz ember, egy hazug, egy szava nem tartó, egy szemétláda, egy figyelmetlen érzéketlen seggfej.

Pedig azt hittem hogy te más vagy és efféle odavetett szavak majd ha minden csődöt mond akkor jön a sírás, hogy a férfiak lássák, mi micsoda fájdalmat okozunk nekik a viselkedésünkkel, holott ő szeret minket és mindent megtesz értünk, de mi rohadt szemetek, mi emberi mocskok.

Ez. Ez megy mindig és valljuk be, ez tökéletesen működik is mert mi történik ekkor? A férfi elbizonytalanodik. A bűntudata egyre nagyobb lesz, de még jó hogy nagyobb lesz, hiszen ez a nők alapvető célja, hogy a férfi bűntudatot érezzen és MEGVÁLTOZZON. Egy nő minden esetben ezt akarja, hogy a férfi megváltozzon függetlenül attól hogy annak a férfinek meg kell-e változnia vagy sem. A cél, hogy a nő olyanná formálja a férfit, ami neki megfelelő, és amivel a legminimálisabbra szoríthatja annak az esélyét, hogy az a férfi elhagyja őt egy másik nő miatt.

De mitől működik ez a stratégia? A nő tudatosan vagy tudat alatt miért használja ezt kíméletlenül évszázadok óta? A dolog attól működik, hogy a férfi minél inkább hibásnak és rossz embernek érzi magát az angyali hibátlan női teremtés mellett, úgy a férfi egyre inkább elveszíti az önbizalmát és az értékrendjébe vetett hitét. Félre értés ne essék, itt nem rossz emberekről van szó. Teljesen normális, racionális és helyes értékrenddel élő férfiakról beszélek, csak hát akit folyamatosan összezavarnak és olyan dolgokat kérnek rajta számon amik vagy meg sem történtek vagy csak a női agy gondolataiban léteznek, ergo a férfi előtt láthatatlanok, akkor a férfi egy idő után elbizonytalanodik és mivel szereti a nőt, meg akar neki felelni. Mert végtére is minden férfi boldoggá akarja tenni azt a nőt akit szeret, akit társának választott.

Mindent megtenni a nőért akit szeretünk és lehetőleg minél kevesebbet balhézni, de főleg csip csup szaros dolgok miatt nem akarunk baszakodni. Egy férfi ennyit akar, de a nőnek ez nem megfelelő állapot. Hiszen ha nincs balhé, nincs bűntudatkeltés, ha nincs balhé, a férfit nem lehet lebaszni, nem lehet őt hibáztatni és szembesíteni azzal, hogy ő valójában mekkora egy szardarab. Ha tényleg nem az, hát azzá tesszük.

Egy szó mint száz, a nőnek egyetlen küldetése van. Le kell törnie a férfi szarvát. El kell venni tőle mindent, amitől férfinak érzi magát, mert ha egy férfi nem érzi magát férfinak, akkor ahhoz sem lesz kedve, hogy más nőknek csapja a szelet. És a nők ezt pontosan tudják. Egyetlen nőnek sem kell egy olyan férfi akinek nincsen önbizalma, aki nem magabiztos, akiből az égvilágon nem jön semmiféle spiritusz, sem egyéniség.

Ez a taktika a nők részéről tökéletesen működik, csak hát az éremnek lenne egy másik oldala is, ez pedig a férfi oldala. Mert mit érez a férfi mindezek után és főleg akkor, ha ezt napi szinten kapja hónapokon, rosszabb esetben éveken keresztül?
Kasztrációt.

A férfiak bizony kasztrálódnak mert a nő kiöl belőlük mindent, amitől egy férfi, férfinak érezheti magát. Pontosan azt a férfi energiát ölik ki a nők a férfiakból egy párkapcsolat alatt, amivel anno őket is felszedték.

A férfi megvan, otthon ül mint egy fasz, nem megy sehova, nem épít, nem csinál semmit, a barátaival sem találkozik. Mert ekkora a nő már természetesen a barátaitól is sikeresen leválasztotta és persze ezt sem véletlenül tette mert a nő pontosan tudja, hogy a barátok kristálytisztán látják kívülről ezt a folyamatot és a nők azt semmiféleképpen nem akarják, hogy az általa addigra már sikeresen idomított férfi a barátaitól azt hallja vissza, hogy ,,Haver. Kapjál már észbe, egy papucs senki fasz lettél, hát mi van már veled rád sem lehet ismerni".

A barátok eltüntetése a nő számára kulcsfontosságú. Mert ha a srácok találkoznak mit fognak csinálni? Elmennek bulizni és ott mit fognak csinálni? Na mit? Semmit sem bazmeg mert szereti a nőjét, de a nők ezt nem hiszik el, és még az esélyét sem akarják megadni, hogy ott bármi is történjen az alkohol, vagy a barátok bátorítására. A nő számára a többi nő a legnagyobb ellenség, és közvetlenül utána azok a barátok aki átlátják ezt a folyamatot. Szerintetek én mikor beszéltem utoljára azokkal a barátaimmal, akik időközben megházasodtak vagy hosszú kapcsolatban élnek?

Nincsenek barátok, nincsenek már férfias értékek, nincsen semmi sem csak a bűntudat, a féltékenykedés, a hibáztatás, egy megtört férfi a kanapén, de a nőknek ennyi nem elég. A kapcsolatok és a szexuális életük koporsójában a következő szöget a nők tudtukon kívül a következő lépésükkel teszik, amikor is elkezdik nevelni a férfit. Ne pisilj a csapba, ne legyél rendetlen, 2 napja kértem és még mindig nem vitted le a szemetet, ne böfögj, egyél már normálisan, halkítsd le a tévét a gyerek nem tud aludni és még sorolhatnám.

És ez az a pont. Igen ez az a pont, amikor a férfi már nem hogy férfinak nem érzi magát, hanem konkrétan úgy érzi az anyjával él együtt. Az anyánk mondogatta ezeket nekünk és a férfiak ha valamit nem akarnak, akkor az egy olyan kapcsolat, ahol az egykor még bájos és aranyos barátnőjük helyett, az anyjukkal kell szexelniük.

Itt meg is érkeztünk a szex témához, ami a fentebb felsorolt tényezők összessége juttatja oda a kapcsolatot, hogy a férfi már kurvára nem akar szexelni. A kedve is elmegy a sok basztatástól, az ingerenciája sincsen már meg, hiszen a nő ekkora már sikeresen kasztrálta a férfit és az i-re a pontot a szexualitás szóban a nők az örökös basztatással teszik fel, amikor a férfi szemében már nem a társát látja, hanem az anyját.

A kapcsolat ezen a ponton végérvényesen tönkremegy. A nő ezek után nem érti, hogy ha a kapcsolat kezdetén minden nap szexeltek naponta többször is, akkor most miért van, hogy konkrét hónapok maradnak ki mindenfajta együttlét nélkül és a férfiben a szexuális vágy szikrája sincs már meg. A nők ekkor persze összeomlanak mert ha nincs szex, akkor úgy érzik már nem kívánatosak és ha nem kívánatosak, akkor a nőiességükbe vetett hitük is megroppan. A legszebb az egészben azonban mégis csak az, hogy a nők egy pillanatra sem érzik magukat hibásnak azért, hogy a szex egy idő után a nullához konvergál és nem értik, hogy mi történik.

Az történik, hogy a nők elérték céljukat. Bravó. Megtörték a férfit és egy unalmas, jellegtelen, színtelen-szagtalan fost csináltak belőlük, akiből kiöltek mindenféle kreativitást, humort, fantáziát, vágyat, és úgy általában mindent, amiért egy férfibe a nők bele tudnak szeretni.

A nő győzött, megtörte a férfit. Az övé, csak az övé. Persze hogy az övé, hiszen nincs olyan nő, akinek egy ilyen férfi kellene. A probléma csak az, hogy ilyen állapotában már a nőnek sem kell ez a férfi, mert nem tud rá felnézni, nem tudja tisztelni, nem tud benne tisztelni már semmit, hiszen olyan régóta sulykolta a férfiba hogy ő rossz, rendetlen, hibás stb. hogy már ő is annak látja Olyanná formálta amit nem akar látni, de olyanná kellett formálnia, hogy a férfit maga mellett tartsa. ha egy nő nem tud tisztelni egy férfit az nagyon nagy baj, márpedig nem tudja, és ha ehhez hozzávesszük, hogy még rendesen meg sem tudja már dugni a nőt és azt is csak 2-3 hetente, akkor a nő szemében már férfi sem lesz többé.

És a kör bezárult.

Eltelt 1-2-6-15 év, melyik nőnek mennyi idő alatt sikerült elérnie ezt az állapotot és a kapcsolatnak vége szakad, már ha nem szedálták le egymást annyira már ekkora, hogy ahhoz se legyen erejük, hogy kimásszanak ebből a kapcsolatnak csúfolt pöcegödörből.

Hát ezért van annyi boldogtalan nő, ezért van annyi megbaszódott párkapcsolat és ezért van annyi puha pöcsű semmilyen, este 9-re legkésőbb otthon vagyok kis köcsög férfi.

Mostanra már eljutottunk oda, hogy a nők vannak annyira erősek és öntudatosak, hogy a társadalmunk alakítását ebben a világban egyre nagyobb hatékonysággal terelgessék. Minden felől azt hallani, hogy a férfiak az évek múlásával silány selejtekké válnak, és egyre kevesebb az olyan férfi, aki a magabiztosságával elvarázsolja, a személyiségével irányítja, a tehetségével biztonságot teremt, és a férfiasságával nem is olyan ritkán jól odabassza a nőt a falhoz, hogy úgy isten igazából nőnek érezhesse magát. Minden férfiban megvan ez a képesség, csak aztán elkezdenek párkapcsolatban élni.

A férfiak és a férfiasság eltűnéséért a nők is egyértelműen felelősek, csak ez a folyamat nem annyira látványos mert lakásokban, családi házakban, albérletekben, a kocsiban menve a Balaton felé, a szemek elől elzárva zajlik. Pontosan úgy, ahogyan megszokhattuk a nőktől. Észrevétlenül, csak úgy a háttérben hiszen tudjátok, a nő a nyak, igazából mindenről ők döntenek.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Tallóztam
  2016-01-27 11:45:12, szerda
 
 
Rákot okozhat az orális szex
A New York-i Albert Einstein orvosi egyetem kutatói megállapították, hogy az orális szex drasztikusan növeli a rák kialakulásának kockázatát. A kutatási eredményt a JAMA Oncology szaklapban hozták nyilvánosságra.

Azok a férfiak, akik HPV-vel fertőződtek meg, 22-szer gyakrabban betegedtek meg halálos kimenetelű száj-, és torokdaganatban. A szakemberek úgy gondolják, hogy valószínűleg az orális szex a megfertőződés útja, a HPV-vírus ugyanis a szájban terjed el - írja a Bild.

A tanulmány elkészítéséhez majdnem 97 ezer embert vizsgáltak meg. A kísérlet kezdetén mindegyik kísérleti személy rákmentes volt. A tanulmány négy éves időtartama alatt összesen 132 résztvevő betegedett meg gége-, vagy torokrákban. Ezek az adatok 396 egészséges kísérleti személlyel lettek összehasonlítva. Ezenkívül minden résztvevőnél a száji HPV több fajtáját analizálták.

A tanulmány azt is eredményezte, hogy a jövőben az egyéni rák kockázatát a nyálpróba segítségével könnyebb lesz felmérni.

Főleg a férfiak érintettek a torokrák kialakulásában

A torokrák konkrét oka még nem teljesen ismert. A torokrák kialakulásának rizikófaktorához hozzátartozik mindenek előtt az alkohol-, és dohányfogyasztás. De a HPV is terjeszti az orális szexen át. Néhány orvos szerint ez a felelős azért, hogy nő a torokrákos megbetegedések száma.

A giesseni egyetemi klinika orvos igazgatója, Prof. Dr. Jens P. Klussmann, azt mondta, hogy ezek a vírusok valószínűleg rákot okozhatnak. Minden második a torokban, és minden negyedik a szájüregben vált ki daganatot. És ez a tendencia növekedni látszik. Klussmann szerint az a tanulmány azt mutatja, hogy a megbetegedés kockázata a partnerek számának emelkedésével nő.

,,Ugyanúgy, ahogy a dohányzás-, illetve a túlzott alkoholfogyasztás fej-, és torokfelületen okoz daganatot, a HPV okozta rákesetek ezeken a testtájakon a férfiaknál gyakoribbak: Európában a férfiaknál az új megbetegedések száma 12 700 évente, míg a nőknél ez a szám csak 2530" - mondta Prof. Dr. Lutz Gissmann, a heidelbergi német rákkutató intézettől.

A férfiak tehát veszélyeztetettebbek, de egy nő is meg tud fertőződni HPV-vel orális szex miatt.

Valószínűleg a fertőzés mindenütt meg tud történni, ahol a nyálkahártya érintkezik. Tehát az anális és orális érintkezés is egy fertőzési lehetőség a nőknek, hiszen a belső bőrrészen is van egy nyálkahártya, ami hasonlóan van felépítve, mint a bőr a szájban.

Az ondó ebben nem játszik szerepet, a vírusok nem a spermában vannak, hanem kívül találhatóak, a pénisz bőrénél. Az óvszer nem véd meg ettől 100 százalékosan, a felszínén, azt mondják, érintőlegesen átmennek ezek a vírusok.

HPV-fertőzés méhnyakrákot is okozhat. A rosszindulatú méhnyakrák kialakulásának 70 százalékáért ez a vírus a felelős. Azonban olyan fiatal lányok és nők, akik még nem szeretkeztek, védőoltással tudnak a HPV vírus ellen védekezni.

Nincs lehetőség a gyógyulásra

A HPV vírussal szemben nincs orvosság. Aki egyszer megfertőződik, annál ez egész életén át fennmarad. Csak védekezni lehet lenne, a fertőzésforrás kerülésével, óvszer használatával, illetve védőoltással. Aki hűséges, annál kevesebb a kockázat a HPV-fertőzésre, mint azoknál, akik gyakran cserélik szexuális partnerüket. Aki a vírust már magában hordozza, annál a védőoltás sem segít.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a pajzsmirigyzavar 6 legfontosabb tünete
  2016-01-26 23:52:35, kedd
 
 
Itt a pajzsmirigyzavar 6 legfontosabb tünete

- egeszsegkalauz.hu

A pajzsmirigyzavar igen sok embert érint, ráadásul a legtöbben még csak nem is sejtik, hogy a panaszok hátterében hormonális probléma áll.

A tünetek sokszor teljesen hátköznapiak, így az ember nem is gondolná, hogy valamilyen rendellenesség húzódhat meg a háttérben. Sajnos azonban ez a hozzáállás veszélyes is lehet, hiszen a kezeletlen pajzsmirigygondok igen kellemetlen tüneteket is produkálhatnak. Dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrin központ pajzsmirigy specialistája a leggyakoribb panaszokat gyűjtötte össze.

Mi is a pajzsmirigyzavar?

A pajzsmirigy a nyak elülső részén elhelyezkedő szerv, mely testünk egyik legfontosabb mirigye, hiszen az egész szervezet működésére nagy befolyást gyakorol. A pajzsmirigy élettani feladata a pajzsmirigy hormon (trijód-tironin és tiroxin) termelése, mely fontos szerepet játszik a szervezet anyagcseréjének szabályozásában, a növekedésben, a szexuális működésben, illetve az agyban végbemenő folyamatokban.

A pajzsmirigy működését az agyalapi mirigy szabályozza, ami pedig az agy (hypothalamus) irányítása alatt áll. Mivel szinte az összes szervre komoly hatást gyakorol, így meghibásodása komoly gondokat okozhat, függetlenül attól, hogy alul-vagy túlműködéséről, esetleg gyulladásáról van szó. De lássuk, melyek azok az egészségügyi változások, amelyek e betegségre hívják fel a figyelmet.

Jellemző tünetek:

Testsúlyváltozás

A pajzsmirigyzavarnak talán a legismertebb tünete a testsúly viszonylag hirtelen megváltozása normál étkezési szokások mellett. Ez bizony akár extrém méreteket is ölthet, ahogy a probléma fokozódik, éppen ezért a nagyobb túlsúllyal rendelkező embereknek, akik megfelelő testmozgás és diéta mellett sem tudnak lefogyni, mindenképp gondolniuk kell hormonális zavarra. A mirigy alul működése ugyanis rendszerint hízással társul, míg túlműködésnél nagymértékű fogyással kell számolni, méghozzá különösebb fogyókúra illetve diéta nélkül. Ennek oka, hogy a pajzsmirigy probléma az egész anyagcserére hatással van, ami természetesen a testsúlyban is megmutatkozik.

Menstruációs zavarok

A pajzsmirigygondok nagy befolyással vannak a menstruációs ciklusra is, így nem ritka, hogy rendszertelen vérzést eredményeznek (bár ez nem törtvényszerű). Ez független attól, hogy alul-vagy túlműködésről van szó, hiszen mindkét esetben előfordulhat a panasz, így ez sajnos teherbeesési nehézségekhez, valamint vetéléshez is vezethet-hívja fel a figyelmet dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrin központ pajzsmirigy specialistája.

Megváltozott hangulat

Természetes, hogy az ember hangulata időnként változik, és hol hullámhegyeken, hol hullámvölgyekben találja magát. Azonban ha tartósan valaki letargikus állapotban van, vagy éppen hogy izgatott, akkor az hormonproblémára is utalhat. Pajzsmirigy-alul működés esetén ugyanis gyakori a depresszió, a fáradtság és az aluszékonyság, míg túlműködésnél fordított a helyzet, és hiperaktivitás, idegesség, valamint fokozott izgalom jelentkezhet.

Emésztési zavarok

Mivel a pajzsmirigyzavar anyagcsere problémával jár együtt, így természetes, hogy az emésztés is érintett, és kellemetlen tüneteket produkál. Túlműködés esetén ezért gyakran jelentkezik hasmenés, míg alul működéskor inkább a székrekedés a jellemző.

Csökkent hideg/meleg tűrés

Mindenki máshogy viseli a szélsőségesebb időjárást, ám ha ebből a szempontból valamilyen változás lépett fel önnél, úgy lehet, hogy az betegségre hívja fel a figyelmet. Ha a pajzsmirigy alul működik, akkor a beteg nehezen viseli a hideget, míg túlműködésnél a meleg tűrésével vannak komolyabb problémák, ami többek között fokozott izzadással is jár.

Pulzusszám megváltozása

Vannak olyan helyzetek, amikor kissé magasabb a pulzusszámunk, ám az esetek többségében ez nem ad okot aggodalomra, hiszen idegesség, stresszhelyzet is könnyen kiválthatja. Azonban nem árt azzal tisztában lenni, hogy a pajzsmirigy gondok nagy befolyással vannak a pulzusszámra is, így szapora lesz a szívverés, amennyiben túlműködésről, és csökken a pulzusszám, amennyiben alul működésről van szó. Éppen ezért, ha többször tapasztal hasonló tüneteket, akkor érdemes lehet vérvizsgálattal megbizonyosodni arról, hogy vajon nem áll-e fenn pajzsmirigy probléma, mert ha igen, akkor az leggyakrabban gyógyszeres kezeléssel könnyen orvosolható.
 
 
0 komment , kategória:  Jó tudni  
Tallóztam
  2016-01-26 12:41:59, kedd
 
 
WASS ALBERTŐL

Így jó élni!

Gondolj arra, hogy meztelenül jöttél erre a világra és meztelenül térsz belőle vissza. Vendég vagy ezen a földön. Csak az a Tied, amit a bőröd alatt hoztál és elviszel. Gazdag, aki egészséges. Aki erős. Aki nem szorul másra. Aki föl tudja vágni a fáját, meg tudja főzni ételét, meg tudja vetni ágyát és jól alszik benne. Aki dolgozni tud, hogy legyen mit egyék, legyen ruhája, cipője és egy szobája, amit otthonának érez. Fája, amit fölapríthasson. Aki el tudja tartani a családját, étellel, ruhával, cipővel, s mindezt maga szerzi meg: az gazdag. Örvendhet a napfénynek, a víznek, a szélnek, a virágoknak, örvendhet a családjának, a gyermekeinek és annak, hogy az ember él. Ha van öröme az életben: gazdag. Ha nincsen öröme benne: szegény. Tanulj meg tehát örvendeni. És ismerd meg a vagyonodat, amit a bőröd alatt hordasz. Élj vele és általa, és főképpen: tanulj meg örvendeni! Vendég vagy a világban és ez a világ szép vendégfogadó. Van napsugara, vize, pillangója, madara. Van virága, rengeteg sok. Tanulj meg örvendeni nekik. Igyekezz törődni velük. Azzal, ami még a világ szépségéből csodálatosképpen megmaradt, az emberiség minden pusztításai mellett is. Nem győzöm eleget mondani: tanulj meg örvendeni. Annak, hogy élsz.
S mert élsz: gazdag lehetsz.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2016-01-26 10:46:34, kedd
 
 
Cormac McCarthy

Újrakezdés nincsen. Ez itt a lényeg. Minden egyes lépése az embernek végérvényes. Nem lehet visszacsinálni. Soha semmit. (...) Te, amikor reggel felébredsz, azt hiszed, hogy ami tegnap volt, az már nem számít. Pedig az a helyzet, hogy csak az számít. Mert más nincs is. Ebből áll az élet. Ezekből a napokból. Nincs más, csak a napok, ahogy telnek.

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
5 figyelmeztető jel
  2016-01-26 10:44:47, kedd
 
 
5 figyelmeztető jel, hogy egy hónapon belül szívroham fenyeget
Neptunusz

Többen azt hiszik, hogy a szívroham hirtelen következik be, a semmiből csap le áldozatára, viszont vannak figyelmeztető jelek. Ezeket főként nőknél figyelték meg, náluk akár hetekkel a roham előtt lehetnek arra utaló tünetek, hogy be fog következni a baj. Éppen ezért fontos, hogy figyeljünk a testünkre, bármi szokatlan dolog történik, forduljunk orvoshoz.

szív

Egyes kutatások szerint a nők már 30 nappal a szívroham bekövetkezte előtt megérezhetik, hogy infarktusuk lesz, ha az alábbi 5 jelzésre odafigyelnek.

1. Fáradtság, álmatlanság

Ha a szokásostól eltérően fáradtabbak, kimerültek vagyunk, akkor ennek hátterében a szívkorona ereinek összeszűkülése állhat, ezért a vér nem tud megfelelően közlekedni. Ezért jelentkeznek ezek a bágyadtságot, fáradtságot produkáló tünetek.

2. Szapora légzés

A gyors légzés is egy aggasztó jel lehet, és ez annak tudható be, hogy a légzési és keringési rendszer szorosan összefügg. Ha a szív kevés vért képes pumpálni, a tüdőbe is kevesebb oxigén jut el, ezért van az, hogy gyakrabban kell a szívbeteg levegő után kapkodjon.

Ezt már olvastad? Tisztítsuk meg a szív koszorúereit ezzel a 3 természetes hozzávalóval!

3. Izomgyengeség

Itt is a keringési rendszerben fellépő probléma lehet az ok, ugyanis a működő izomzatnak is sok oxigénre van szükség, és ha ezt a véráram nem tudja leszállítani, az izmok sorvadásnak indulhatnak.

4. Émelygés, szédülés, izzadás

Ha felsorolt tünetek jelentkeznek, főként ha jéghideg izzadást tapasztalunk, akkor ez szívproblémákra utalhat.

Ezt már olvastad? Így akadályozhatod meg a szívinfarktust 1 PERC alatt!

5. Kellemetlen mellkasi nyomás

Ha valamilyen szokatlan, rossz érzés nyomja a mellkasunkat, akkor valószínű, hogy szívműködészavar állhat a háttérben.

Mindenképp fel kell keresni egy kardiológust, ha bármilyen szokatlan tünetet érzékelünk, főleg ha a fent említett 5 közül jelentkezik valamelyik.
 
 
0 komment , kategória:  Okos dolgok  
Ezért fesse többszínűre a falakat!
  2016-01-25 21:02:35, hétfő
 
 
Ezért fesse többszínűre a falakat!

A falak eltérő színével kiemelhet, elkülöníthet bizonyos részeket, vagy egyszerűen csak még szebbé, egyedibbé varázsolhatja otthonát.

1. A gyerekszobában különösen jól mutat a színek kavalkádja. Válasszon ki egy központi falat, hozzá 3-4 egymással harmonizáló, de kontrasztos színt. Az már önön múlik, hogy csíkokban festi fel, vagy széles sávokban, esetleg geometriai mintákban gondolkozik.


2. Mélységet ad a helyiségnek, ha a plafont és a falak nagy részét egyszínűre, az alattuk lévő sávot pedig néhány árnyalattal világosabbra festi.

3. Nemcsak a hajat lehet ombrére festeni, hanem a falat is. A hatás egészen különleges, légies.

4. Ha egy falrészt festünk hangsúlyos színűre, azzal elkülöníthetjük az adott rész funkcióját. Ez lehet az ágy helye a hálóban, vagy az ebédlőasztalé az amerikai konyhás nappaliban.
 
 
0 komment , kategória:  Ötletek.  
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 260 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 260 db bejegyzés
e év: 2872 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 24
  • e Hét: 3030
  • e Hónap: 13713
  • e Év: 1535732
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.