Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Kínos, de kinek?
  2016-01-30 12:49:38, szombat
 
  A nők orruknál, vagy egyéb testrészüknél fogva vezetik a férfiakat. Addig nincs is semmi baj, míg a nők jól teszik a dolgukat, a férfiak pedig vannak olyan ostobák, hogy azt hiszik, hogy őket nem lehet megvezetni. Egyébként is, tudjuk, hogy a férfiak csalják meg a nőket, és fordítva kizárt, ezért azt kapja a teremtés koronája, amit megérdemel. De mégis, mi van akkor, amikor a férfi rájön, hogy csak kihasználják? Izomagy pofoz? Körmönfont teherbe ejt? Én meg magamban nevetek. Ja, és lejegyzem, mert én ilyen bosszúálló típus is vagyok.
Tehát szökőév, az olimPIA éve. Az egykori kedves nő ismerősöm, a Dió, akit mára már ledarált az élet, na ő tudja, hogy mit jelent nekem a négyéves periódus. Ki tudja, hány év után, de újra nő volt a lakásban, már az enyémben, és más nem is volt, csak mi ketten. Természetesen szex az nem volt, de hol van még az év vége? Mi mindent meg nem tesz egy nő (na attól még az én fogalmaim szerint igen messze van) egy szótárért. Felvánszorog a negyedikre, a harmadikon már liheg, de elmondása szerint fut. Ja, horizontálisan maximum. Találkoztunk a Széchényi téren, együtt ballagtunk el hozzám, csak kicsit volt kínos, hogy legszívesebben előre küldött volna 10 méterrel, hogy ne lássanak minket együtt. De a szótárért mindent. Bő egy órácskát bírt ki nálam nagy nehezen, de állandóan az óráját nézte. A távozás viszont mindenért kárpótolt. Az történt ugyanis, hogy pont akkor léptünk ki a lakásajtón, amikor kedvenc alsó szomszédom, a gonosz sith (vagy shit) nagyasszony is épp készülődött. Vendégem ezt meghalva, lerohant a lépcsőn, nehogy együtt lásson minket. Én persze öregurasan lépkedtem le a lépcsőn. A dilis öregasszony kutyát vitt sétáltatni. Sietett ő is mert a kaputelefonja már csörgött is, várták lenn. A lépcsőház bejáratánál kisebb tumultus fogadott, lakógyűlés alakult ki, csak oldalazva tudtam kilépni a bejárati ajtón. Vendégem sehol, gondoltam kiment már. Egyszer csak hallom, hogy fut valaki mögöttem. A leendő szinkrontolmács vendégem volt az. Kínosan nevetve mesélte, hogy nem tudta, hogy kell kinyitni az ajtót. Sebaj, legközelebb már biztos menni fog (mert nem lesz legközelebb), s tudni fogod, hogy a piros lámpácska jelzi is, hogy a gombot kell megnyomni. A buszmegállóig elkísértem, azt a rövid utat nagy nehezen, de kibírta. Kínlódva magyarázta, hogy nem tudja, hogy lesz ideje a szótárt visszaadni. Segítettem rajta, és megbeszéltük, hogy elmegyek a vizsga helyére, ami közel van hozzám, és nem kell feljönnie hozzám.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Naiva és a Bunkó: dumcsi
  2016-01-26 15:47:37, kedd
 
  Kétszereplős melodráma.
A főbb szerepekben:
Naiva: 22 éves ártatlanság ( a plafon alátámasztása megtörtént)
Bunkó, azaz én
I. felvonás
A Bunkó állandóan beleszólt a Naiva életébe, pedig se nem apukája (kora alapján lehetne), se nem pasija a Naivának. Annak idején a nagy barátság kellős közepén kétszer is összevesztek. Mivel mindketten hallássérültek, ezért a folyosón ordibálva közölték egymással álláspontjaikat. Az érvek siket fülekre találtak. A Naiva rikoltozott, a Bunkó pedig önuralmát erősen túlfeszítve nem bunkózott, bár a tenyere viszketett. A kedélyek megnyugodtak, de pár hónap után újabb veszekedés robbant ki, ez már a neten, és nem élőben. A Bunkó megint beleszólt a Naiva életébe (lószart). Kapcsolatuk ezt követően harmonikus mederben folyt tovább - nem kommunikáltak.
II. felvonás
Békességben élték életüket külön-külön, amikor a Bunkó legnagyobb meglepetésére sms-t kapott Naivától, hogy ugyan nézze már meg a postafiókját, mert írt neki, és szeretné, hogy biztosan elolvassa. Kezdetén vette hónapokig tartó, akadémiai magasságokba csapó levelezésük. A Bunkó többször megsértette Naivát, de ő tűrt, csak tűrt. Hónapokig tartott ez a levelezés, bár kiderült, hogy egymástól alig 20 méterre lévő épületekben tartózkodnak. Időbeosztásuk azonban rendkívül szoros volt, így nem találkoztak személyesen, egy éve nem veszekedtek már élőben, jobb ez a romantikus levelezés. Naiva felvetette ugyan, hogy elképzelhető, hogy beugrik szilveszter éjjelén a Bunkóhoz, mert az első busza haza csak később megy. A Bunkó megijedt, mert ő a tűzijátékok megnézése után alvást tervezett, egyébként sem volt itthon whisky, ugyanis a Naivának az orvos ezt az orvosságot írta fel a reumájára. A Naiva pedig, ha whiskyt lát, akkor általában sikítozni szokott. A Bunkó bánkódott, és megkönnyebbülten hajtotta álomra fejét, mert a Naiva nem látogatta meg.
III. felvonás
Naiva nyelvvizsgára készül, de gondban van, mert nincs megfelelő szótára. Ő egy aprócska településen él, ahol nincs könyvtár, hogy kölcsönözhessen, csak busók. Pénze pedig nincs szótárra, mert az kell orvosságra. De sebaj, megkérdi a Bunkót, hogy jár-e még könyvtárba. Pechje van azonban, mert a Bunkó nem iratkozott be újból a könyvtárba, mert az új bunkó esztergályozására ment el a pénze. De minő szerencse, a Bunkó rendelkezik megfelelő szótárral, hogy minek vette meg nem is oly rég drága pénzen ki tudja, hiszen ő csak egy Bunkó.
- Juj de szupi, - lelkendezik Naiva - kölcsön tudnád adni?
A Bunkó repes az örömtől, hogy legkedvesebb barátosnőjének egy méregdrága szótárt csak úgy odaadhat. Naiva felveti, hogy úgyis olyan rég dumcsiztak, akkor pénteken elmenne a szótárért is egyúttal. Ez a kukacos Bunkó aggályoskodik, hogy nem illő dolog egy fiatal leányzónak egyedül egy férfi lakásába mennie, s inkább egy reggel találkozzanak, és elviszi a szótárt. De ez az áldott jó lélek Naiva dumcsizni szeretne (egyébként meg valahol melegedni is kellene, mert a buszmenetrend nem hozzá igazodik). A Bunkónak leesik, s megkérdi, hogy szex előtt vagy után akar dumcsizni, mert úgy hallotta, hogy a nők szeretnek beszélgetni ezen tevékenység előtt vagy után (esetleg helyett). Naiva felháborodik:
- Nem tudom hogy jutott ilyen hülyeség az eszedbe...
Nem, Bunkónak ez nem jutott az eszébe, mert lehet, hogy bunkó, de nem hülye (legalábbis nem annyira, mint sokan hiszik), s fel sem merült benne, hogy ez az ártatlan gyermek akarna is valaha tőle többet a szótáránál. Ja, és egy jó dumcsinál.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Isten megmutatta
  2016-01-20 16:38:37, szerda
 
  Na, nem a ballonkabátját tárta szét. Isten elmélyítette anatómiai tudásomat. S közben rájöttem, hogy milyen buták vagyunk mi, ateisták, mindenre tudományos, vagy legalábbis áltudományos magyarázatot keresünk. Bezzeg egy hívő rögtön tudja, hogy minden az istentől ered. Indiában túlbonyolították, istenek tömege, addig a zsidó-keresztény-muszlim testvíreknek csak egy istenecske jutott. De micsoda istenecske? Úgy sújtott le rám, mint még soha. Lásd és okulj!
Két hete kezdődött Azt vettem észre, hogy kényelmetlen az ülés. Nem, nem aranyér problémák, ha lenne már rég zaciba vágom. Kellemetlen, de nem fájdalmas érzés sugárzott, na honnan is? Nem tudom, hogy mi a neve a területnek, nőknél itt ejtik a gátmetszést. De férfiak esetében? Na mindegy, ott bizsergett kellemetlenül, és az ott csüngő páros szerveimre is kisugárzott ez a kellemetlen érzés. Nem törődtem vele. Rohannom kellett volna a doki nénimhez? Ezt beláthatja mindenki, hogy ilyet egy férfi nem tehet. Helyette morzsoltam megszámlálhatatlan napjaim maradékát. Levéltárban bányászom csontjaim, amikor egy óra elteltével érzem ám, hogy egyre nehezebben tudok a széken megmaradni. Továbbra sem fájdalom volt ez, csak nagyon kellemetlen érzés. Végigkínlódtam délig, de a héten már nem vállaltam be több napot. Otthon fájdalomcsillapító beszedése után jobb lett, sőt a következő napokban a kellemetlen érzés is kevésbé jelentkezett. A szombatról vasárnapra virradó éjszaka azonban megint nem volt zavartalan. Most nem a szomszédok miatt, akik csendben voltak már napok óta. Csendben hát, mivel nem tartózkodtak a lakásban (tegnap megérkeztek és már hallattak magukról). A rossz éjszakát követte egy még rosszabb reggel. Újra az a kellemetlen érzés ülő helyzetben, ráadásul most jobbról az ágyékban hasító fájdalom is. Nem oly vészes, de gondoltam megelőzöm a bajt, és jöhet a fájdalomcsillapító. Vártam a hatását. A hatás érkezett is, igen komoly behatás. Éles fájdalom hátul jobbra a vesém tájékán. A sikítás nem férfias, egyébként is panelben lakunk. Kibírom, én kibírom, mondogattam. Ülésről vagy fekvésről szó sem lehetett. Azonban, ha hátul megdöfnek, az elől általában ki is jön. A fájdalom, ami eddig csak hátul jelentkezett, most már elől is fájt, mint akit hátulról vesén szúrtak egy karddal és elől a kard hegye kijön. Felvettem egy daliás kérdőjel formát. Miért Uram, miért? Kérdeztem így hangtalan. Ez fáj, és nem múlik. Na jó, ebből orvos lesz, sőt ügyelet. Esetleg mentő, mert menni épp tudtam, úgy óvatosan, de a lépcsőzést már nem vállaltam volna be. Még pár perc, s ha nem tűnik a fájdalom, akkor én tűnök tova. Igazán nem tudom, hogy mire vártam, csodára? Dicsérjük az Urat! Egyszer csak azt érzem, hogy megszűnt a fájdalom elől, majd az éles hátsó nyilallás is elmúlt varázs szóra. Azóta kellemetlen érzések nélkül tudok ülni, nem markolásszák jeges ujjak a családi ékszereket sem. Nem tudom, hogy mi volt ez, biztos nem vesekő, kavics se, esetleg vesehomok, ami esetleg kikerült a veséből, nem tudom. A vesémet viszont nagy biztonsággal megtalálom már. A jobboldalit mindenképp, a baloldalinak meg elhiszem, hogy a helyén van. Azóta öntöm magamba a roppant finom pécsi vizet. Vesekő helyett vízköves lesz a fűtőszálam.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sportol a család
  2016-01-15 14:10:22, péntek
 
  Édesanyám tornagyakorlata. Feküdjünk az ágyon, hosszas koncentrálás után, óvatosan emeljük magasra mindkét kezünket. Kerüljük a hírtelen mozdulatokat! Ha karjaink egymás mellé érkeznek (szerencsés esetben) kulcsoljuk össze ujjainkat, majd fordítsuk ki karjainkat. Ezután karjainkat eresszük le magunk mellé az ágyra. Próbáljuk lassan, mert minden hírtelen mozdulat veszélyes lehet, s egyébként is, nem sietünk sehova. A gyakorlatot ismételjük meg tízszer, haladók akár tizenkétszer is. Anyukám panaszkodik, hogy csak úgy recsegnek az ízületei. Úszni kell édesanyám, úszni. Persze gonoszkodom - én már csak ilyen gonosz vagyok -, hiszen édesanyám tiszai jány létére csak merülni tud, de úszni azt nem.
Nagyanyám a kerékpározás területén ért el hasonlóan kimagasló eredményeket. Papa hiába volt kerékpáros honvéd, majd postás, mamát még kerékpárt tolni sem láttam soha.
Apám a lövészet terén alkotott nagyot, légpuskával lődözte az egereket. Igaz, ez a fegyver másra sem volt már jó, mert ha öt méterre előtt, akkor sokat mondtam.
Öcsém nehézsúlyú birkózásban érhet(ne) el sikereket - a súlya megvan hozzá.
Én hosszútávfutó vagyok, szinte szárnyalok, igaz szárnyakkal nem, de lúdtalpakkal annál inkább rendelkezem. Pontosítok, nem hosszútávfutó, hosszú ideje futok a nők után, de eredményemet az ókori tanmeséhez hasonlíthatnám, ahol én vagyok a csodás atléta, a nő pedig a teknős - az életbe nem érem utol. A jégkorongozást nem említem, mert azt nem végzem versenyszerűen, csak kedvtelésből űzöm.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fogyókúra pszichológiai hadviseléssel
  2016-01-13 19:56:11, szerda
 
  "Én egy dekát se hízom, mert a szorongás az nekem olyan, mint másnak az aerobik. Torna helyett szorongok."
Woody Allen: Scoop (Füles)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A független magyar média
  2016-01-12 17:48:20, kedd
 
  A Kossuth Orbán rádió objektív műsora, a Krónika arról számolt be, hogy a német sajtóban a berlini kormány utasításának megfelelően tudósítanak. Idézték a nem roma származású, csak véletlenül úgy kinéző, viszont ugyanúgy viselkedő miniszterelnök korábbi szavait, mi szerint ő nagyon sajnálja a német gyerekeket, hogy ilyen agymosáson mennek át, és Magyarországon ilyesmi elképzelhetetlen. Ennek hallatán olyan nevetés fogott el, hogy az emésztési időm töredékére rövidült. Az emésztésem végtermékében több érték van, mint a magyar "közmédiában".  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Isten vagy depis, vagy...
  2016-01-12 15:24:00, kedd
 
  ... nő, esetleg depis nő. Igen, ez lesz az, depis istennő. A hormonháztartása rég felborulhatott, ha akkora szakálla van. Bár, honnan tudják, hogy szakálla van, ha még senki sem látta? Élek a gyanúperrel, hogy Mózes és elődei saját magukról mintázták az istent. Ergo, nem az isten teremtette az embert, hanem az ember az istent.
Ha mégis tévednék, mert azért ne zárjuk ki ezen lehetőséget se, bármennyire is valószínűtlen, akár nő, akár férfi e felsőbbrendű hatalom, az időjárás irányítását mégse a hangulatára kellene bíznia. Reggeli sötétség szakadó esővel, bár ravaszul megvárta, amíg elindulok, mert akkor még csak esegetett. Jó, a glória helyett én vittem magammal ernyőt. Az egyetemista lánykákat nézve, én nem láttam a fejük fölött se glóriát, se ernyőt. Egyikőjük mégis meglepett. Egy ötletes, bár nem valami elegáns megoldást talált arra, hogy is védekezzen a szakadó eső ellen esernyő hiányában. A fekete fellegekből zuhogó esőben ő két karját felemelve halad. Nem, nem imádkozott. ( A korai keresztények nem összekulcsolt, hanem felemelt karokkal imádkoztak.) A leányzó egyébként sem történész, vagy teológus hallgató lehetett, az orvosi irányába tartott. Igen, a feje fölött két karjával ponyva szerűen kifeszítve egy fehér orvosi köpennyel haladt. Nagyon kontrakszos jelenség volt a nappali sötétségben a fehér vitorla - főleg nekem.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fogd a pénzt, és fuss - gyermekáldás
  2016-01-10 11:08:02, vasárnap
 
  - Gyereket várok Virgil.
- Na ne marháskodj!
- Ez komoly, tényleg gyereket várok, voltam már orvosnál is, ő mondta. Ez lesz majd a karácsonyi ajándékod.
- Elég lett volna egy nyakkendő is.
- Nem is örülsz neki?
- El se tudom hinni.
- Pedig igaz.
- Mégis, hogy történt?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fogd a pénzt, és fuss
  2016-01-09 20:58:39, szombat
 
  Végérvényesen vége a több évtizedig elhúzódó kamaszkoromnak, erre a napokban jöttem rá, miután megnéztem az új Star Wars filmet. Ezért úgy gondoltam, nézek egy másik régi kedvencet - ez a film továbbra is kedvenc marad. Néhány aranyköpés a filmből:
"Megrögzött ateista volt. Mindent megtettem, hogy beleverjem az istenfélelmet - lepergett róla."

"Annyira a hatása alá kerültem, hogy nem is tudom, 15 perc után el akartam venni feleségül, s félóra múlva abszolút lemondtam róla, hogy ellopjam a pénztárcáját."

" - Malackodás-e a szex?
- Ha jól csinálja az ember, akkor az."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Betyárok az őseim!
  2016-01-07 09:28:56, csütörtök
 
  Rögtön kettő is, apa és fia. Lehetséges, hogy a nagypapa is, így mondhatnánk, hogy a betyárkodás a véremben van. Ez a két tisztességes betyár nem akárkinek volt a kortársa, Rózsa Sándorral egy időben űzték az ipart a XIX. század első felében. Míg a virágszál Szeged környékén riogatta a népet, az én őseim északabbra tevékenykedtek. Már előre dörzsöltem a tenyeremet, amikor közlöm a hírt édesanyámmal, ugyanis én tudtam az igazságot. Nem csalódtam, anyu szörnyülködve nevetett, hogy micsoda ősei is vannak neki. Nem tudta azt, amit talán még sokan nem tudnak, ezért bátorkodom most leírni, hogy kik is voltak eredetileg a betyárok. Természetesen az anyakönyvekbe a foglakozás rovatba nem a bűnözői mivoltuk került be, mert akkor mi szerepelne a mai politikusok anyakönyvi bejegyzéseiben, tolvaj, rabló? Betyárnak lenni tisztes foglalkozás volt. A települések határában tartott állatokat gondozták, éltek velük kinn. Ne felejtsük el, hogy egy-egy település nagy kiterjedésű szántókkal, legelőkkel rendelkezhetett, s abban az időben a közlekedés nem volt egyszerű dolog. A betyárok távol éltek a településektől, távol a törvény vigyázó szeme elől, nem csoda, hogy akadtak köztük többen, akik ezt kihasználva rosszútra tértek. Az általánosítás révén így kapott negatív értelmet a betyár elnevezés.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 184 db bejegyzés
Összes: 900 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 108
  • e Hónap: 408
  • e Év: 408
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.