Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/29 oldal   Bejegyzések száma: 284 
Seherezade 40. rész
  2016-01-31 23:26:29, vasárnap
 
  Seherezade 40. rész

Link
 
 
0 komment , kategória:  Seherezádé   
Seherezade 39. rész
  2016-01-31 23:25:27, vasárnap
 
  Seherezade 39. rész

Link
 
 
0 komment , kategória:  Seherezádé   
Seherezade 38. rész
  2016-01-31 23:24:28, vasárnap
 
  Seherezade 38. rész

Link
 
 
0 komment , kategória:  Seherezádé   
Seherezade 37. rész
  2016-01-31 23:22:17, vasárnap
 
  Seherezade 37. rész

Link
 
 
0 komment , kategória:  Seherezádé   
Seherezade 36. rész
  2016-01-31 23:21:17, vasárnap
 
  Seherezade 36. rész

Link
 
 
0 komment , kategória:  Seherezádé   
Cukkinipuffancs avokádós salátával
  2016-01-30 22:55:37, szombat
 
  Cukkinipuffancs avokádós salátával

Hozzávalók:
50 dkg cukkini
1 fej hagyma
1/4 chili
5 evőkanál liszt
2 tojás

bors
olaj
1/2 csokor menta
1 mokkáskanál római kömény
1/2 fej római saláta
2 avokádó
1 adag citromos majonéz
2 evőkanál natúr joghurt

Elkészítés: Apróra vágjuk a hagymát, 1 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, langyosra hűtjük.

A cukkinit durvára reszeljük. Kiterítünk egy konyharuhát, rászórjuk a cukkinit, beterítjük még egy konyharuhával. Megnyomkodjuk, 10 percig állni hagyjuk, addig felszívja a konyharuha a víz nagy részét.

Egy tálba ütjük a tojásokat, felverjük. Megsózzuk, borsozzuk, felaprítjuk a mentát, azt is beletesszük. Egy mozsárban megőröljük a római köményt, ezt is hozzáadjuk. A cukkinit és a lisztet is hozzáadjuk, jól összekeverjük. A chilit apróra vágjuk, a hagymával együtt a masszához adjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk. A masszából kiskanálnyi adagot az olajba teszünk, ellapogatjuk, mindkét oldalát barnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, melegen tartjuk.

A salátát apróra tépkedjük, az avokádót 3 centis kockákra vágjuk, összekeverjük. A citromos majonézt 2 evőkanál joghurttal összekeverjük, sózzuk, megborsozzuk. Ezzel összeforgatjuk a salátát, fél órát hagyjuk összeérni.

A salátát tálra tesszük, a tetejére fektetjük a puffancsokat.





Hajós Ágnes

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
1 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Csirkés szendvics
  2016-01-30 22:52:44, szombat
 
  Csirkés szendvics

Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell
30 dkg főtt, füstölt tarja
fejes saláta
4 nagyobb csiperke
paradicsom
kenyér
majonéz
mustár
vaj
snidling
fehér bors


Elkészítés: 1. A tarjaszeleteket a gombával serpenyőben ropogósra sütjük, kivesszük, melegen tartjuk.

2. A visszamaradt zsiradékban a sózott, borsozott, pici mustárral megkent, 4 részre vágott csirkemellfilét megsütjük.

3. 1 evőkanál langyos vajat elkeverünk 2-3 kanál majonézzel, ízesítjük egy pici mustárral, fehér borssal, apróra vágott snidlinggel.

4. Összeállítjuk a szendvicset: pirított, magvas barna kenyeret megkenünk a majonézes krémmel, rátesszük a megmosott salátalevelet, erre 2 karika paradicsomot, a gombát, ráteszünk 2-3 szelet tarját és 1 sült húst.

5. A tetejére kerülő kenyérszeletet megtunkoljuk a sült zsiradékkal és beborítjuk vele a szendvicset.





Megjegyzés

A receptet és a fotót P.
amelie poulan

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Krémes sajttorta
  2016-01-30 22:50:06, szombat
 
  Krémes sajttorta

Hozzávalók

20 szelethez:
A sajtos tortaalaphoz:
45 dkg krémsajt
15 dkg cukor

2 db tojás
1/2 tk vaníliaaroma
8 dkg tejföl
A piskótához:
22 dkg liszt
1 tk sütőpor
1/4 tk só
4 db tojás
22,5 dkg cukor
1,2 dl tej
0,8 dl olaj
1,5 tk vaníliaaroma
A pudingkrémhez:
3,5 dl tej
2 tk vaníliaaroma
11 dkg cukor
6 db tojás
3 dkg vaníliás pudingpor

A csokoládémázhoz:
1 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé
2 tk vaj

Elkészítés

1. A sajtos tortaalaphoz dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd simítsuk a masszát dupla réteg sütőpapírral bélelt, 22 cm átmérőjű tortaformába. Süssük 160 fokra előmelegített sütőben 45 percig. Kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk bent a tésztát további 45 percig. Vegyük ki a tortaalapot, hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük a hűtőbe, hogy kissé megdermedjen.

2. A piskótához forgassuk össze a lisztet a sütőporral és a sóval. Keverjük habosra a tojásokat a cukorral. Keverjük simára a tejet az olajjal és a vaníliával, majd a lisztes keverékkel felváltva adjuk a tojásos keverékhez. Öntsük 22 cm átmérőjű tortaformába, és süssük 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig.

3. A pudingkrémhez melegítsük meg a tejet a vaníliával. Keverjük össze a cukrot 2 db egész tojással és 4 db tojássárgájával, a pudingporral és 1 csipet sóval, majd adjunk hozzá 1 merőkanálnyi tejet. Közepes lángon sűrítsük be a keveréket, majd szitán szűrjük át, és hagyjuk teljesen kihűlni.

4. A piskótát keresztben vágjuk félbe, az alsó lapra illesszük rá a vaníliás-sajtos alapot. Vonjuk be a pudingkrémmel, fedjük le a másik piskótalappal, majd tegyük a tortát néhány órára a hűtőbe.

5. A mázhoz forraljuk fel a tejszínt, majd öntsük a felaprított csokoládéra. Hagyjuk állni 1 percig, majd keverjük simára. Forgassuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és keverjük simára.

6. Tegyük a tortát rácsra, majd vonjuk be a csokoládémázzal.





DUSHA CSENGE
Cukrász- és gasztroblogger

A torta tölteléke nem túl sűrű pudingkrém, ezért szeletelés előtt érdemes pihentetni egy éjszakát, majd forralt vízbe mártott, vékony pengéjű késsel szeletelni

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Hagymás rostélyos
  2016-01-30 22:46:57, szombat
 
  Hagymás rostélyos

Hozzávalók:
80 dkg marharostélyos
olaj
liszt
fokhagyma

őröltk kömény
majoránna
mustár
3 nagy fej hagyma

Elkészítés: A marhahússzeleteket előző nap zúzott fokhagymával, mustárral és étolajjal bepácoljuk.

A hússzeleteket sok durvára vágott hagymán őrölt kömény és majoránna hozzáadásával puhára pároljuk, illetve szép pirosra sütjük.

A hagymát vékony karikára vágjuk, meghintjük liszttel, összeforgatjuk, majd forró olajban nagy lángon világosbarnára pirítjuk. A hagymát leszűrjük és melegen tartjuk.

A húst tálra tesszük, rászórjuk a pirított hagymát, és sült burgonyával, savanyúsággal tálaljuk.





Megjegyzés

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Feketeretek-krémleves
  2016-01-30 22:44:46, szombat
 
  Feketeretek-krémleves

Hozzávalók

60 dkg fekete retek
1/2 fej hagyma
2 dkg vaj
2 ek olaj
8 dl tej
1 ág rozmaring
2 ek liszt

frissen őrölt bors

Elkészítés

1. A hámozott retket vágjuk vékony szeletekre. Sózzuk meg és pihentessük 30 percig, majd nyomkodjuk ki belőle a felesleges nedvességet.

2. Forrósítsuk meg a vajat és az olajat, majd pirítsuk meg rajta a vékonyra szeletelt hagymát. Tegyük rá a retket, sózzuk és borsozzuk meg, majd adjuk hozzá az egész rozmaringágat.

3. Pároljuk puhára, állítsuk nagyra a lángot, és folyamatos kevergetés mellett párologtassuk el a felesleges folyadékot. Hintsük meg a hagymás retket a liszttel, és pirítsuk 1 percig. Öntsük fel a tejjel, és lassú tűzön forraljuk 5 percig. Távolítsuk el a rozmaringot, majd pürésítsük a levest botmixerrel.

4. Forrón tálaljuk. Pirított zsemle- vagy kiflikocka illik hozzá.





Cseh János
séf

Csak friss zöldségből készítsük a levest! Az öreg, fás retektől keserű, rosszízű lesz az étel.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/29 oldal   Bejegyzések száma: 284 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 284 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 28883 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 892
  • e Hét: 892
  • e Hónap: 90773
  • e Év: 1076905
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.