Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 91 
Rakott csirkemell gazdagon
  2016-10-20 15:05:20, csütörtök
 
 

Hozzávalók:

4 szelet csirkemell filé
2 paprika
8 szelet bacon
4 szelet sonka
2 hegyes erős paprika
2 szál újhagyma
20 dkg reszelt sajt
2 evőkanál mustár
1 kaliforniai paprika

őrölt fehér bors
szárnyas fűszerkeverék
étolaj
4 dl tejföl

A paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk.

A csirkemellet szétnyitottam, kiklopfoltam szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórtam. A hússzeleteket kiolajozott tepsibe raktam és megkentem mustárral.
Az csirkemellekre tettem bacon szalonnát, paprika /sárga, kaliforniai csípős/ és újhagyma szeleteket.
Betakartam 1-1 szelet sonkával, megkentem tejföllel és a végén megszórtam reszelt trappista sajttal.
Az egészet sütőben szép pirosra sütöttem. /35-40 perc/

Link

 
 
0 komment , kategória:  Hús és hal ételek  
Sós teasütemény
  2016-10-20 14:52:46, csütörtök
 
  50 dkg liszt
25 dkg vaj
3 csapott kávéskanál só
2 tojássárgája
1,5 dl tejszín
a tetejére:
1 tojásfehérje
magok (szezámmag, lenmag, köménymag, mák)
reszelt sajt
kevés só

A liszthez adjuk a sót, és az apró kockákra vágott vajjal összemorzsoljuk. A tejszínt elhabarjuk a tojássárgájával, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a vajas liszttel. A tésztát lisztezett deszkán ujnyi vastagra nyújtjuk, tálcára emeljük, és folpackba csomagolva fél-egy órára mélyhűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. Onnan kivéve éles késsel kb 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágjuk. A felvert tojásfehérjével megkenjük, enyhén sózzuk, és magokkal vagy sajttal megszórjuk mindet. A teasüteményt sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Több napig eláll, sőt másnap még finomabb, mint frissen.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Mákos almás süti
  2016-10-19 19:01:46, szerda
 
  Hozzávalók:
3 evőkanál tejföl,
8 dkg porcukor,
3 tojássárgája,
18 dkg margarin,
1 csomag sütőpor,
30 dkg liszt,
Töltelékhez:
4 evőkanál baracklekvár,
15 dkg porcukor,
6 db alma,
40 dkg darált mák,
1 citrom reszelt héja,
Tetejére:
4 tojásfehérje,
15 dkg porcukor,
Zsemlemorzsa
Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a sütőporral, a porcukorral, majd beledolgozzuk a tejfölt és a tojássárgáját. Rugalmas tésztává gyúrjuk, majd hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket. A mákot összekeverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a reszelt almával és a lekvárral. A tésztát lisztezett deszkán kb. 30×40 cm-es nagyságúra nyújtjuk, vajazott tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig elősütjük. Ezután rákenjük a mákos tölteléket és még kb. 20 percig együtt sütjük. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük a porcukorral, a mákos tölteléket leszórjuk kevés zsemlemorzsával, majd rákenjük a habot, és visszatoljuk a sütőbe kb. 20 percre, 60 fokon szárítjuk. Vizezett késsel szeleteljük, ha kihűlt.
Szerintem, kevés a tetejére a 4 tojásfehérje.

facebook, Recept, Gita Fekete


 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Csokis piramis torta
  2016-10-19 18:38:33, szerda
 
  Hozzávalók:

20 dkg cukor
22 dkg liszt
2 tojás
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 dl olaj
0,5 dl tej
1 dl főtt feketekávé
1 teáskanál sütőpor

A krémhez:

2 dl habtejszín
6 evőkanál cukor
20 dkg étcsokoládé
rumaroma

A tetejére:

2 dl habtejszín
1 tasak habfix
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál a krémből
csokoládécsillagok
cukorgyöngy

Elkészítése:

A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekavarjuk. A tojást a cukorral felverjük, hozzáadjuk az olajat és a tejet. Jól kikavarjuk és lassan hozzáadjuk a lisztet. A tésztát alaposan összekavarjuk, majd a langyos kávét is beleöntjük és ezzel is összedolgozzuk. Nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát, spatulával elegyengetjük és 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a krémet. A nem felvert tejszínt a cukorral lassú tűzön összefőzzük, ha felforrt, levesszük a tűzhelyről és belekeverjük az apróra tördelt csokoládét, a rumaromával ízesítjük. Kihűtjük és másfél órára hűtőbe tesszük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd öt részre vágjuk. Az egyik darab 12 cm, a következő 10 cm, a következő 7 cm, majd 5,5 cm és 2,5 cm széles lesz. A krémből három evőkanálnyit félreteszünk, a többivel összeragasztjuk a süteményt. A legnagyobbik lapot tesszük alulra, megkenjük krémmel, rátesszük az eggyel kisebb tésztát és így rétegezzük amíg el nem fogynak az alapanyagok. A habot felverjük, a habfixet, a porcukrot és a három evőkanálnyi krémet beletesszük, habzsákba tesszük. A süteményt bevonjuk vele. Csokoládécsillagokkal, cukorgyöngyökkel csinosítjuk, lehűtve szeleteljük.

fázisfotók !
Link

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Krumplis bere
  2016-10-19 18:32:41, szerda
 
  Hozzávalók:

burgonya
liszt
tej
tojás
olaj (a mennyiség mindig a tepsi nagyságának függvénye)

Elkészítése

Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit gazdagon kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vágott darabokkal kipótoljuk, amúgy nem probléma. A lisztből, tejből, tojásból palacsinta tésztát keverünk (kb. kétszer legyen sűrűbb, mint a hagyományosan sütött palacsinta tészta).

Olajat öntsünk bele (az is több legyen, mint a hagyományos palacsinta tésztában), sózzuk meg, és öntsük a krumplira. Akkor a legfinomabb, amikor a tészta és a burgonya vastagsága kb. azonos. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta elválik a tepsi oldalától.

Lehet gazdagítani a tésztát előre sütött húsos szalonna pörccel (ilyenkor a kisült zsírral kenjük meg a tepsit), leszűrt konzerv kukoricával, apróra vágott burgonya kockákkal, ..... és még ami megmozgatja a fantáziánkat.

Amikor kisült, azonnal tenyérnyi négyzetekre vágjuk, és a burgonyás felével felfele helyezzük tányérra. Nagyon finom enyhén sózott tejföllel megkenve.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Vegyes  
Könnyed narancsos túrókocka
  2016-10-19 18:29:02, szerda
 
  Hozzávalók
A tésztához

45 dkg liszt
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 egész tojás
2 teáskanál sütőpor
3 evőkanál kakaópor

A túrós krémhez

50 dkg túró
5 dkg olvasztott vaj
15 dkg porcukor
3 egész tojás
1 csomag vaníliás pudingpor
1 evőkanál citromlé
3-4 turmixolt narancs

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elvegyítjük. A vajat és a porcukrot kikeverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül összedolgozzuk a lisztes keverékkel. A krémhez a túrót a porcukorral, citromlével, tojásokkal és a pudingporral krémesre kavarjuk, majd beledolgozzuk a megolvasztott vajat és a turmixolt narancsokat.
A tészta felét a sütőpapíros tepsibe nyomkodjuk. A krémet a tésztára simítjuk, és a maradék tésztát ráfektetjük a masszára. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, 35-40 percig sütjük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Rizs a la Malta 4 szemelyre
  2016-10-17 13:35:42, hétfő
 
 
1, 5 dl rizstmegfözni jo puhara tejben, pici soval, 1-2 evökanal cukorral es vanilias cukorral. Jol kihüteni, a tejszint kemeny habba verni es a kettöt ovatosan összekeverni. Aprora vagott friss gyümölccsel, vagy kompotgyümölccsel összekeverve szervirozzuk, es a tetejere szörpöt lehet csurgatni. Nagyon finom, narancs es banan kockakkal. Meg humorosabba tehetjük, ha 1 db mandulaszemet teszünk bele, es akinek a talkajaba kerül, az megy ferjhez, vagy szül gyereket a következö karacsonyra. Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Sajtos rúd - Se sütőpor, se élesztő nem kell bele
  2016-10-17 13:09:17, hétfő
 
  Hozzávalók kb . 4 gáztepsinyi adaghoz:
40 dkg liszt
20 dkg zsír (!)
10 dkg reszelt sajt
1 kis doboz tejföl (175 gr)
1 csapott ek. só (azért óvatosan)

Tetejére:
1 tojás
10 dkg sajt

A tészta hozzávalóit (nem tévedés: tényleg nincs benne tojás!) elmorzsoljuk, majd a végén adjuk hozzá a tejfölt, és min. 3 órára, de akár egész éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.
Pihenés után lisztezett munkalapon 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.
Tetejét megkenjük felvert tojással, meghintjük reszelt sajttal, és derelyevágóval/pizzavágóval/éles késsel hosszú, vékony csíkokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a szálakat, és 180 fokos sütőben aranyszínre sütjük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Abbahagyhatatlan:) sajtosrúd
  2016-10-17 13:01:28, hétfő
 
  Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg vaj (vagy 30 dkg margarin)
25 dkg reszel sajt, amiből kb. 5 dkg-ot félreteszel a teteje szórásához
Ha tényleg jót akarsz, akkor: jó, ha a sajt 2/3- trappista és 1/3-a füstölt sajt,
vagy 1/2 gomolya és 1/2 trappista arányban kerül a tésztába
6 evőkanál tejföl
1 csapott evőkanál só

Opcionális: 1 kávéskanál őrölt szerecsendió

(Még mielőtt bárki kérdezné, tojás nem kell a tésztájába)

Ezeket összegyúrod, 1 cm-re kinyújtod, tojással kened, megszórod sajttal, és/vagy mákkal, köménnyel, szezámmaggal,felcsíkozod derelyemetszővel, és sütőlapra rakva középfokozaton kb. 20-25 perc alatt megsütöd. Én inkább halványra, de van aki brikettre. (Kicsit réteges lesz, pedig nincs hajtogatva.)

Frisssen maga a tökély, de később sem okoz csalódást, már ha marad.

Tésztája összegyúrás után napokig hűtőben is tartható, vagy fagyasztható, majd akkor veszed elő, mikor virítani kell vele.

Link
 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Sajtós rúd receptek
  2016-10-17 12:35:05, hétfő
 
  1: legjobb !
2 (50 dkg) Rama Sütőmargarin; 1 (5 dkg) friss élesztő; 1 nagy doboz tejföl; 3-4 evőkanál zsír vagy sütőmargarin; 6 enyhén púpozott kávéskanál só; 1,2 kg rétesliszt
Tetejére: tojás; sajt (kb. 15 dkg); köménymag Elkészítés:Figyelem! Ezt a receptet azoknak ajánlom, aki akár több nap múlva is omlós sajtos rudat akarnak enni, feltéve, ha marad!
A lisztet a Ramával, majd a zsírral vagy sütőmargarinnal összedolgozom. Belekeverem a sót, belemorzsolom az élesztőt, majd a tejföllel összegyúrom.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd tojással megkenjük. A sajtot lereszeljük egy tányérba. Derelyevágóval, vagy pizzavágóval (ez jobb, mert a hagyományosnál magasabbak a rudak) 3-4 mm széles rudakat vágunk, melyeket kb. 8-10 cm-enként elvágjuk. A reszelt sajtra fektetjük tojásos felükkel lefelé. Kb. 200 fokon sütjük előmelegített sütőben.
Ebből az adagból kb. 6-7 nagy tepsi lesz.

2: Ez szalakális

50 dkg liszt
1 rama
1 tojássárga
1 tejföl
1 z. szalakáli
2 kk só
A többi ugyan az mint az elsőnél, pihentetés, nyújtás stb...

3:
30 dkg liszt,22 dkg margarin,vagy 16 dkg zsír,1 tojás,2 dkg élesztő 1 dl tejben felfuttatva,csipet só,csipet cukor.Összegyúrni a hozzávalókat,kinyújtani kb.egy centi vastagra,megkenni a tetejét tojással,majd megszórni köménymaggal,reszelt sajtal,derelyevágóval elvágni tetszés szerint,200 fokon 10 percig sütni(pirulásig),majd jóízűen elrágcsálni.Pofon egyszerű és nagyon fincsi!

4:
1/2 kg liszt /jobb, ha rétesliszt/ 40 dkg margarin, 40 dkg reszelt sajt, só, pici tej az összeállitáshoz.

A lisztet a vajjal, sajttal, sóval, 2 késhegynyi szódabikarbónával és annyi tejjel, hogy jól összedolgozható legyen, összegyurom
Kinyujtom, késsel csíkokra vágom, megkenem tojással, tetejére szórók sajtot, piritott szezámmagot. Mehet rá akár mák szemek, akár köménymag.
Sütőben 160 fokon megsütöm. Jó kiadós, és nagyon fini.

5:
50 dkg liszt, 2 evőkanál só (ízlés szerint), 1 kocka margarin, 1 tojás, 1 tejföl, 15 dkg reszelt sajt, fél sütőpor.
Ezt kell összegyűrni, lehet pihentetni is egy órát (én nem szoktam, nincs nekem időm ilyenekre...), aztán kb. fél cm vastagra kinyújtani, tojással megkenni, rászórni ezt-azt, pl. szezámmag, darálatlan mák, reszelt sajt, csíkokra vágni és megsütni. Hamar megsül, figyelni kell, nehogy odaégjen.
Ha van pereckiszúród esetleg, ebből azt is lehet, jó sok lesz (és fél délután garantáltan a konyhában vagy...)

6:
a létező legegyszerűbb:
- 25 dkg liszt (lehet felesben rétesliszt is)
- 25 dkg margarin
- 25 dkg túró
- só
- sütőpor
aztán:
tejföl, sajt
összegyúr, pihentet, kinyújt, hajtogat, pihentet, újra kinyújt, hajtogat, pihentet /GOTO összegyúr/, ezt még párszor, aztán kinyújt 4 mm-re, telföllel megken, sajttal megszór, cikcakk rollerrel rudakra felvagdos, 200 fokon megsüt.

7:
40 dkg liszt
25 dkg Rama
1 kisdobozos tejföl
2 teáskanál só
1 tojás
2 evőkanál almaecet vagy fehérbor
Ezeket össze kell dolgozni pl. este (én így szoktam) és 1 éjszakát hűtőben pihentetni.
Másnap reggel kinyújtani 1/2 cm-re (vigyázzatok, mert kicsit ragadós a margarin miatt), a tetejét tojásfehérjével megkenni, még egy pivit megsózni, és 15-20 dkg reszelt sajttal megszórni. Majd derelyemetszővel 1/2 -1 cm-es rudakat vágni.
180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütni.
Be sem kell dobozolni, nagyon fincsi 2., 3. napon is

8:
50 dkg. lisztet összegyúrunk 50 dkg.margarinnal,25 dkg. reszelt sajttal, 2 tojás sárgájával, 2 dkg. élesztővel, 2 dl. tejföllel, és egy evőkanálnyi rummal. Annyira sózzuk,hogy a nyers tésztát megkóstolva jellegzetesen sós legyen az íze. Legalább egy órát kelesztjük, majd újjnyi vastagra nyújtjuk. Megkenjük tojással,reszelünk rá sajtot, 2- 3 cm.széles csíkokra vágjuk, és előmelegített sütőbe sütjük.
Tipp:a gyúrótáblát gyakran szórjuk meg liszttel.mert először nagyon ragacsos.

9:
Ez egy olcsóbb változat

35 dkg liszt
1 rama
6 evőkanál víz
1 és fél kanál ecet
1 és fél kiskanál só
Jól összegyúrni ,kicsit pihentetni kell aztán vékonyra nyújtani, felvágni csíkokra. A tetejét pirospaprikával elkevert tojásfehérjével megkenni és sajttal megszórni. Mi szezámmaggal is szeretjük. Vigyázz mert hamar megsül!

10:
40 dkg liszt (sima liszt a nagyja, de keverek hozzá tönkölybúzát és teljes kiörlésű rozslisztet is)
25 dkg margarin,
1 tojássárgája,
1-2 dl tejföl,
só,
bors

ezeket összedolgozni, hűtőbe tenni min 1 órára, utána vékonyra kinyújtani (én ekkor teszem alufóliás sütőlapra, mert így a leggyorsabb) tetejét lekenem sózott tojásfehérjével és megszórom reszelt sajttal (általában trapista-ementáli-parmezán keverékével, vagy amit találok a hűtőben) Ezután derelyevágóval hasábokra vágom, és forró sütőbe teszem, kb 10p a sütésidő (amikor elkezd szépen barnulni)

Ebből a mennyiségből nekem általában 3 sütőlapnyi jön ki.

Link
Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 91 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 843 db bejegyzés
Összes: 2931 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 194
  • e Hét: 194
  • e Hónap: 6784
  • e Év: 149200
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.