Belépés
vicus54.blog.xfree.hu
"Továbblépek még akkor is, ha hullnak könnyeim, és szertefoszlottak gyönyörű álmaim!" Huszár Mihályné
1954.02.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 90 
Szép estét jó éjszakát!
  2016-10-31 22:25:33, hétfő
 
 
Kerüld a henyeséget s munkátlan életet. Ha ifjúságodban a munkát megszokod: életednek szebb örömeit s édesebb gyönyöreit a munkában fogod találni...... .......

Akárhogyan lesz, immár kész a leltár.
Éltem - és ebbe más is belehalt már...... ......


 
 
0 komment , kategória:  Esti képek saját  
Kellemes hosszú hétvégét kívánok!
  2016-10-31 22:06:32, hétfő
 
 
Csak akkor születtek nagy dolgok,
Ha bátrak voltak, akik mertek
S ha százszor tudtak bátrak lenni,
Százszor bátrak és viharvertek...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Hétvégi képek saját  
Zenés áhitat a Református Templomban
  2016-10-31 21:57:43, hétfő
 
  A Kecskeméti Protestáns Egyházak a Reformáció 500. évfordulójára készülve zenés áhítatot tartottak 2016. október 30-án 17 órakor a kecskeméti Református Templomban.A zenés áhítaton Varga Nándor, a Kecskeméti Református Egyházközség elnöklelkésze hirdetett igét.
Szólóének: Antoni Andrea, Jámborné Márkus Emőke, Máté Szilvia
Orgona: Kovács Levente, Mikesi Tibor és Révész László
Harsona: Hámori Áron
Fuvola: Pulius Emese
Novum Kamarazenekar (Művészeti vezető: Gyalus Erika)
Református Egyházközség Kecskeméti Vég Mihály Énekkara
Református Kollégium Grádics Kórusa
Kecskeméti Evangélikus Egyházközség Glória Énekkara
Kecskeméti Baptista Gyülekezet Kórusa

Vezényelt: Jámbor Zsolt
 
 
0 komment , kategória:  hírek -Bács megye  
Ma van a reformáció emléknapja
  2016-10-31 21:46:32, hétfő
 
 


Világszerte október 31-én ünneplik a reformáció napját, ugyanis ezen a napon függesztette ki Luther Márton a wittenbergi vártemplom ajtajára a híres ,,95 tételnek" nevezett dokumentumát. Luther tettét a protestáns reformáció kezdeteként tartják számon, hiszen olyan fontos témákat érint a ,,95 tétel" mint a bűnbánat, vagy a bűnbocsánat.Luther Márton a szász választófejedelemség bibliamagyarázó professzora, német ágostonrendi szerzetes 1517. október 31-én függesztette ki a wittenbergi vártemplom kapujára 95 pontba foglalt téziseit, amelyeket a katolikus egyház megreformálása érdekében tett közzé. Luther téziseiben elutasította a búcsúcédulák árusítását, elítélte a búcsú gyakorlatát, illetve a búcsúval való visszaéléseket, bírálta a bűnök pénzzel való megváltását.Luthert a pápa kiátkozta és kiközösítette. Ezt követően Luther III. (Bölcs) Frigyes szász választófejedelem védelme alatt élt Wartburgban, ahol 1522-ben lefordította németre az Újszövetséget. Nézetei hosszas harcok árán utat törtek és az általa vezetett új irányzat lett az evangélikus, míg a nála is radikálisabb, Kálvin János (Jean Calvin), genfi reformátor vezette irányzat a református vallás alapja.Luther Márton egyik legfontosabb tétele az volt, hogy az ember nem cselekedetek, érdemek, hanem egyedül Jézus Krisztusba vetett hite által (sola fide) üdvözülhet Isten kegyelméből (sola gratia). Kimondta, hogy Istennel közvetítő (egyház, papság) nélkül is kapcsolatba lehet kerülni, és vallási kérdésekben a Szentírás az egyedüli forrás, amely mindenki felett áll, amivel kétségbe vonta a pápa elsőbbségét és tévedhetetlenségét.Kálvin János 1535-ben Svájc francia részén, Bázelban írta világhírű művét A keresztény vallás rendszere címmel, amely őt az egész francia reformáció fejévé tette. Életében a latin szöveg 14, a francia szöveg 10 kiadást ért meg. 1541-től a genfi városi tanács felkérésére a város egyházi életének vezetője lett. Az általa készített egyházi rendszabályzat Genf ,,egyházi alkotmánya" lett. Felállították a konzisztóriumot (egyháztanács) felerészben egyházi, felerészben világi tagokból.
Kálvin fő tanítása a predesztináció, az eleve elrendelés elve. Még az üzleti siker is az eljövendő megváltás jele. Az ember köteles erkölcsös és tevékeny életet élni. Kálvin a reformáció új irányzatát vitte sikerre Genfben, amelynek alapján a református egyházak világszerte ma is működnek. Rendszerét és a református egyházat kálvinizmus néven is szokás emlegetni. Egyetlen más protestáns egyház sem gyakorolt ennél mélyebb és tartósabb hatást a nyugati világra.Magyarországon a 16. században, a török uralom korszakában terjedtek el a reformáció eszméi, magyar földön 1545-ben Erdődön rendezték az első protestáns zsinatot. A század végére az ország 80-90 százaléka protestánssá vált.A reformáció emléknapját kezdetben Luther születésnapján, november 10-én ünnepeltek, illetve halála napján emlékeztek meg a katolikus egyháztól való elszakadásra. 1667-ben a II. János György szász választófejedelem vezette szászországi evangélikus egyházi főtanács rendelte el, hogy október 31-ét megünnepeljék. E nap hivatalos ünnep Szlovéniában és Németország egyes tartományaiban.
 
 
0 komment , kategória:  egyébb ünnepek  
Kellemes vasárnap estét,jó éjszakát!
  2016-10-30 23:22:04, vasárnap
 
 

"Elég nekem a szeretet, mert a szeretet egyformán magába öleli az embereket és az Istent, az életet és a halált. A nagy szeretet itt van, ebben a kis szobában... minden pillanatban belélegzem... bennem van, meg a külső világban, a mindenség egész végtelenjében... aki ezt nem érzi, az nem él igazán; aki érzi, az örökkévalóságban él... az ember, szeretettel a lelkében, átlépheti a halál küszöbét, mert a szeretet odaát is uralkodik, mindenütt, valamennyi létező és nemlétező világban."

Liviu Rebreanu

 
 
0 komment , kategória:  Hétvégi képek saját  
Óriási virágkínálat, hatalmas forgalom Mindenszentek előtt..
  2016-10-30 23:10:45, vasárnap
 
 


A szokásos gazdag választékkal várja a vásárlókat ezen a hétvégén, és az ünnepek alatt is a Piaccsarnok, a legszínpompásabb, legnagyobb kínálatot felvonultató szegmenset tekintve azonban most a virágokkal és koszorúkkal vannak jelen az árusok. (Képek: Komlós József JR)

A Mindenszentek és Halottak napja előtti szombaton és vasárnap hatalmas tömeg - és az ehhez mérhető választékot kínáló virágfelhozatal és koszorú választék uralta a Piaccsarnok képét, a benti és a kinti részen egyaránt. Rengeteg az érdeklődő, akik szeretteik sírtjához igyekezve kimondottan a kisebb koszorúkat, a rengeteg változatban árult krizantémokat; valamint a fagytűrő, kiültethető árvácskákat, esetleg a rózsákat keresik.

Ehhez mérten az árusok is nagy számban vannak jelen és valószínűleg ez így lesz a következő napokban is. Hiszen a Piaccsarnok október 31-én hétfőn, valamint november 1-jén, Mindenszentek keddjén is nyitva tart, és várja a vásárlókat.


 
 
0 komment , kategória:  hírek -Bács megye  
Köszönöm Eszter!
  2016-10-30 22:50:33, vasárnap
 
 
 
 
0 komment , kategória:  Szuromi Eszter  
Kellemes délutánt kívánok!
  2016-10-29 17:27:29, szombat
 
 
Aranyosi Ervin:
Levelünk jött

Levelet hozott a Posta,
ám valaki megtaposta.
Vagyis nyomot hagyott rajta,
ami dombor nyomott fajta.
Levél jött és szeretettel
a szél hozta: - Nesze, vedd el!
Nézegetem, hogy ki írta,
bánatával telesírta.
Nem messziről jött. A fáról!
Üzenetet hoz a nyárból,
amikor még együtt “lógtunk",
s meleg miatt morgolódtunk.
Emlékszel még a nyaradra,
bár csak mindig itt maradna!
Most a világ álmos, setét,
a nyár küldi üzenetét.
Mert a nap még ki-kiragyog,
ettől rögtön jobban vagyok.
Levelet hozott a Posta?
Az eső a földre mosta...... ......
 
 
0 komment , kategória:  Délutáni képek saját  
Megszületett a megállapodás a Szociális Intézmények....
  2016-10-29 17:15:51, szombat
 
  A két intézmény vezetője fogvatartott anyákkal és gyermekeikkel, valamint az időskorú fogvatartottakkal való bánásmód, foglalkozás szakmai színvonalának fenntartására fejlesztésére kötött együttműködési megállapodást.Az ünnepélyes aláírás előtt a megyei börtön fiatalkorú elítéltjei 1956. október 23-a tiszteletére ünnepi műsort adnak elő az Idősgondozó Szolgálat Kápolna utcai telephelyén.

,,A mai találkozásunknak kettős indoka van: az egyik, hogy erre a napra terveztük az együttműködési megállapodás aláírását. Ez az összefogás mindkét intézmény tevékenységét előlendíti majd a terveink szerint. A másik pedig egy rövid ünnepi előadás, amellyel a fiatalkorú fogvatartottak készültek az 1956-os emlékév alkalmából" - nyitotta meg a találkozót dr. Zakhar Tibor bv. ezredes, intézetparancsnok.
,,Számtalan lehetőség és terület merül fel a közös munkára, hiszen a fogvatartottak minden szegmense megtalálható az intézményünkben" - tette hozzá.Az időskorú fogvatartottak létszáma rohamosan növekszik a büntetés-végrehajtásban. Egy friss felmérés szerint már többen vannak, mint a fiatalok. Épp ezért fontos és aktuális kérdéssé vált azzal foglalkozni, hogy szabadulásuk után hogy kaphatnának minél nagyobb segítséget a civil társadalomba való visszailleszkedéshez.

,,A megállapodásunk egyik fele éppen erről szól: a Kecskemét Megyei Jogú Város Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága segítséget nyújt abban, hogy a kollegáink, kiváltképp a reintegrációs tisztek, milyen módszerekkel foglalkozzanak az idősebb elítéltekkel. A Büntetés-végrehajtási Szervezet célja, hogy minden bv. intézetnek legyen ehhez hasonló együttműködési megállapodása" - mondta Kovács Gyula bv. alezredes, az intézmény parancsnok-helyettese.,,Nagy örömmel vettük ezt a projektek, lelkesen kapcsolódunk be. Sajnálom, hogy nem nekünk jutott először eszünkbe, hiszen valóban hasznos, értékes kezdeményezésnek tartom. Örömmel várjuk, hogy kibontakozzon, a mai napi ünnepség is remek példája, hogy a fiatal fogvatartottak és az idősek igenis jól tudnak együttműködni" - hangsúlyozta dr. Kellermann Péter, a Kecskemét Megyei Jogú Város Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának főigazgatója.

Az anya-gyermek körlettel való együttműködés azonban egyedülálló kezdeményezésnek számít az országban. A megállapodás másik része erre a területre fókuszál: az anya-gyermek körleten dolgozók fejlődését segíti. Noha ők szakképzett csecsemőgondozók, az intézmény vezetősége szeretné, ha még több tapasztalatot gyűjtenének.
,,A csecsemőgondozóink egy kecskeméti bölcsődében hospitálnak majd, reméljük, hogy rengeteg hasznos tapasztalatra tesznek szert. Arra számítunk, hogy így elleshetik a legjobb módszereket. A pszichológusok szerint az első egy év az egyik legmeghatározóbb időszak az emberi életben. Épp ezért mindent meg kell adnunk ahhoz, hogy a nálunk élő gyermekek mindahhoz hozzájussanak, ami a megfelelő fejlődésükhöz szükséges. - árulta el a hiros.hu kérdésére Kovács Gyula.
 
 
0 komment , kategória:  hírek -Bács megye  
Szép estét jó éjszakát!
  2016-10-28 20:33:16, péntek
 
 

Minden elmúlik, mint az álom, elröpül, mint a vándormadár,
csak az emlék marad meg a szívben, halványan, mint a holdsugár."
(Friedrich Schiller)

 
 
0 komment , kategória:  Esti képek saját  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 90 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 2371 db bejegyzés
Összes: 11255 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 206
  • e Hét: 701
  • e Hónap: 7393
  • e Év: 7393
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.