|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2016-10-04 15:03:05, kedd
|
|
|
Amikor megszülettél
Amikor először megláttalak,
az egész énem megváltozott.
Létrehozott valami értékeset,
valami különlegesen nagyot.
Amikor először felsírtál,
már a hangod ráébresztett,
ez itt most más világ,
ez egy gyönyörű kezdet.
Amikor először rám néztél,
ami a szemedbe csillogott,
az a bensőséges érzés
egészen a szívemig hatott.
Amikor először érintettél,
átjárt a varázs egészen,
egy láthatatlan kötelék,
hozzád láncolt engem..
Amikor először fogtam,
törékeny kicsi kezedet.
Tudtam ez a kéz az , amit
soha el nem engedek...
Amikor először mosolyogtál,
álmodtál épp elégedetten,
az a mosoly volt az, amibe
egy életre beleszerettem..
Ilona Zagyi Gáborné |
|
|
0 komment
, kategória: Család |
|
|
|
|
|
2016-10-04 14:46:50, kedd
|
|
|
Az ünnepi asztalon sem vallasz vele szégyent, mert mennyei finom sütemény.
Hozzávalók:
(egy magas falú nagy gáztepsihez)
10 tojás
25 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
25 dkg liszt
1,5 evőkanál kakaópor
a krémhez:
3 csomag vaníliás pudingpor
7,5 dl tej
30 dkg vaj
30 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
nagy üveg sárgabarack kompót
a tetejére:
csokoládémáz
fondant virágok (ízlés szerint)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, és felváltva hozzáadagoljuk a lisztet és a felvert tojásfehérjét. Kettéosztjuk a masszát és az egyikbe belekeverjük a kakaóport.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, az aljára belerakjuk a lecsepegtetett sárgabarack darabokat, ráöntjük a fehér masszát, elsimítjuk rajta, ennek a tetejére öntjük óvatosan a barna masszát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).
A megsült tésztát óvatosan kiborítjuk a tepsiből, így a barackos rész kerül felülre. Amikor kihűlt a tetején elosztjuk a vaníliás krémet.
A vaníliás krémhez a 3 pudingot megfőzzük a vaníliás cukorral a tejben, majd hozzáadjuk a porcukorral kikevert vajat.
A kész sütit a hűtőbe tesszük dermedni, majd olvasztott étcsokoládéval megkenjük, és ízlés szerint fehér csoki darabokkal megszórjuk. (Én még virágokkal is díszítettem, de ez elhagyható.)
|
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|
|
|
2016-10-04 12:52:00, kedd
|
|
|
Fogadjátok szeretettel e finom, egyszerű süti receptet tőlem :-)
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
200 g porcukor
250 g margarin vagy vaj
2 egész tojás
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
a töltelékhez:
750 g túró
120 g porcukor
1 tejföl /250ml/
1 tojás sárgája
Elkészítés:
A hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát és egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk.
A nagyobbik tésztát kivajazott, lisztezett 37x27 cm-es tepsibe tesszük, és egyenletesen beletapogatjuk. Ezután mehet rá a töltelék, mely hozzávalóit alaposan összekeverjük és rákenjük a tésztára.
A megmaradt tésztából ,,hurkákat" nyújtunk, kicsit ellapogatjuk, majd berácsozzuk vele a túrós krém tetejét.
A süteményt 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 35-40 percig sütjük (a sütő erősségétől függően). |
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|
|
|
2016-10-04 12:46:24, kedd
|
|
|
6 tojás
12 dkg porcukor
2 evőkanál víz
2 evőkanál étolaj
10 dkg liszt
4 dkg kakaópor
6 g sütőpor
Ez az adag egy laphoz szól, de mivel nagy tepsiben sütöttem (30 × 40 cm), duplán vettem a hozzávalóit, és két kakaós lapot sütöttem.
A tekercsekhez:
7 tojásról piskóta
ribizlilekvár
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
20 dkg teavaj
20 dkg margarin
20 dkg cukor
2,5 dl habtejszín
0,5 dl víz• 2 teáskanál zselatin
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk kétszer, 30 × 40 cm-es tepsiben. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint és a vajat a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük, együtt jól kihabosítjuk, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. A zselatint a langyos vízben feloldjuk, majd azt is hozzákeverjük. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket.
A tekercsekhez 7 tojásról piskótalapot sütünk, ha kihűlt, ribizlilekvárral megkenjük, feltekerjük, és vékony szeletekre vágjuk.
Összeállítás:
barna tészta
krém
szeletelt piskótatekercsek ráfektetve
krém
barna tészta
Díszítés ízlés szerint, jó étvágyat a finom sütihez :-) |
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|
|
|
2016-10-04 12:45:46, kedd
|
|
|
1,5 kiló krumplit megfőzök sós vízben.
Mikor puha leöntöm a vizet és átnyomom krumplinyomón /ha v.kinek nincs lereszelheti apró reszelőn/. Hagyom teljesen kihűlni, majd teszek a krumpliba 2 kk sót, kb.
35 dkg finom lisztet és kb. 1,5 dcl tejet,,,
a tészta közepes keménységű legyen.
4 felé osztom a tésztát s minden egyeset elsodrom tepsi nagyságra, lekenem vékonyan olajjal és szórok bele vékonyan búza darát majd összehajtogatom mint a rétest.
Mehet a kiolajozott tepsibe.
Az egyik képen látható, hogy még nyersen a tésztát felszeletelem és kockákra bevagdosom a tetejét, bekenem olajjal és mehet a sütőbe. 200 fokon sütöm kb. 30-35 percig,,,,sütőtől függ,,,a színén meglátni amikor jó.
Ez az adag nagy tepsire való,,, - |
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|
|
|
2016-10-04 10:47:17, kedd
|
|
|
Induljon Áldással a nap!
Áldott legyen minden utam, amire rálépek, áldott legyen minden tettem, amibe belekezdek, áldott legyen minden amit befejezek. Áldott legyen minden ember akivel kapcsolatba lépek, áldott legyen minden virág, amit utamon látok, áldott legyen minden állat az utamon kísérve.
Áldott legyen minden mester, hogy tanításukat érthessem, áldott legyen minden barát, kik tőlem tanulnak, áldott legyen az az angyal aki bennünket óv, hogy az áldásokat be tudjuk fogadni életünkbe.
Áldott legyen mindenki aki ezt olvassa, aki tovább adja, befogadja
|
|
|
0 komment
, kategória: Imádságok,áldások. |
|
|
|
|
|
2016-10-04 09:53:00, kedd
|
|
|
Hideg van, esik odakint, egyre hamarabb sötétedik. Felesleges elvitatni, mindennapjainkba csendesen, szinte észrevétlenül megint belopózott az ősz.
Csendes, finom, mégis jelentőségteljes. Jelenlétével megváltoztat mindent. Odakint és idebent. A világban és bennünk. Egymás után vagy egyszerre, egy időben. Talán arra figyelmeztet, hogy változni, haladni kell. Mutatja, hogy nem lehet mindig tavasz és nyár, nem lehet mindig fényes és vidám, nem lehet mindig kint és együtt, nem lehet mindig-mindent vég nélkül...
Talán mutatja, hogy van amikor érdemes bent lenni, sokszor talán teljesen egyedül. Egyedül, önmagaddal, mások, bárki nélkül. Érdemes most más szemmel nézni, belülről, kifelé tekinteni. Elcsendesedni, lenyugodni, megérkezni. Megérkezni és meglátni. Meglátni mindazt ami valódi, ami mindennapi. Ami ott van, ebben az őszben is.
Érdemes a pillanatba megérkezni és szemlélődni. Figyelni és nem elemezni, nem elvárni, nem minősíteni. Egyszerűen csak befogadni. Befogadni azt ami és ahogyan érkezik. A szürkeséget, az esőt, a hideget, a lehulló leveleket, a színeket. Amikor befogadod, akkor mindez egy-egy üzenet. Üzenet nekem és neked. A Mindenség üzen. Üzeni, hogy az idő elérkezett. Mutatja, hogy most megváltoztat mindent és ha éber vagy megláthatod, hogy ennek a változásnak mi a lényege, hogy szolgál ez minket.
A természetben Rend van és ez a rend működtet mindent. Itt mindennek meg van a maga ideje. Az az idő, ami a legjobb ahhoz, hogy az adott dolog megtörténjen.
Az ősznek most van itt az ideje, és most is pontosan, időben érkezett. Érkezz meg te is, és fogadd be! Fogadd be a maga teljességében, úgy ahogyan a Teremtő szánja, adja neked. Nézd meg a fákat és lásd, hogyan engedik el a leveleket, hogy visszahúzódjanak és átteleljenek, hogy a következő tavasszal még nagyobbra nőjenek, még szebb virágokat, terméseket neveljenek. Nézd a színeket! Most is pompáznak, most sem kevesebbek. Napról-napra színesebbek, egyre telítettebbek. Gyönyörűek, pompáznak és üzennek. Üzenik, hogy milyen sokfélék, mutatják, hogy mindig, minden évszakban jelen vannak, mégis folyamatosan változnak. Sosem ugyanaz.
Ősz van, és az ősz a varázslat ideje. Olyan évszak, amikor teljesen megváltozik minden a környezetünkben. Változtatásra késztet minket. Elindít befelé, mutatja, hogy húzódjunk vissza. Mutatja, hogy mutassuk meg mi is másként magunkat, új színekben.
Megváltoztak az illatok, hangok, színek, érzetek. Most megváltozhatnak a gondolataink is, változhatunk a természettel és önmagunkkal harmóniában, egységesen.
Fogadd be az ősz minden neked érkezett üzenetét , aspektusát! Érezd az illatokat, lásd a színeket, használd ki a csendet és sötétséget! Légy magaddal többet és figyeld a természetet. Figyeld és végy róla példát, kövesd. Engedd, hogy mutassa az utadat, hogy megláthasd merre van az előre.
Ősz van és pillanatról-pillanatra egyre közelebb kerülünk a télhez. Minden nap csodálatos, minden nap Varázslat! Engedd meg magadnak, hogy TE is így éld meg!
Láss túl az illúzión, lásd meg a lényeget, halld meg az üzenetet! A természet üzen...a Mindenség üzen...Nekem és neked is...
Te mit hallasz, mit mond neked???
Szeretettel és Fénnyel: Váradi Andrea - talentumok.com |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2016-10-04 09:41:34, kedd
|
|
|
Mi felelünk a sorsunkért. Senki nem élheti az életet helyettünk.
Nekünk kell megragadnunk a lehetőségeinket és alakítanunk az életünket. |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2016. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
58 db bejegyzés |
e év: |
935 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 245
- e Hét: 1729
- e Hónap: 8101
- e Év: 58892
|
|
|